Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 522 . 523 . 524 . 525 . 526 . 527 . 528 . 529 . 530 . 531 . 532 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2012 22:57 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Ahoj.
Jsem fakt takhle k večeru potěšena. Dala jsem to na Eninku, nebudu to sem spamovat. Tak komu se chce se podívat na jednoho začínajícího afrického studenta VŠ, mrkněte tam.

Strejda
On ale Franta, než se začal chovat svatě, byl pěkný dacan!

worick
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2012 23:44
- Nahlásit

Strejda
hezké....a tuhle dřevořezbu? máte někde u vás?

Takže z výletu: blížíme se buchlovskýma horama ke startu výletu a míjíme desítky zaparkovaných aut....že by houbaři? U hotelu Bunč nám bylo vše jasné - doslova invaze houbařů celkem dobrých 200aut A ano, měli tašky, košíky, v čepicích My na houby nejeli, ale naštěstí jsem měla v somradle papírovou Spaar tašku, jelikož u pěšiny, kousek od hotelu jsme našli Václavky...a před náma ještě 8km Nasbírali jsme asi 1/4 tašky a cestou mamka s Tomem našli dubáky viz MMSka Kessie Jak jsem z toho byla paf, tak jsem si neuvědomila, že mne nemusíš mít v mobilu a nepodepsala jsem se To jsi asi koukala, co to tam je za babu Takže jsme se s taškou tahali jak soumaři a cestou zpátky, která narazila úpně na konci na tu pěšinu s Václavkama, jsme tu tašku dosbírali Celkem nám ten výlet zabral 6,5h a ty poslední houby jsme trhali po 18h - už jsme na to ale vůbec neviděli Domů jsme dorazili po 19h - ono je to přes 50km...Teďka jsme skončili s čištěním naší části rozdělili jsme to na třetiny: nám, mamce a tchýni. Čistili jsme to u boxu Konečného, který bohužel prohrál...a ještě je zmlácený jak blbec Aspoň, že to nedostal K.O. Zítra bude houbová omáčka....takže kdyby jsme se už neviděli... Psiska byla taky pěkně groggy Jo a: nasr....nás rozhledna Brdo, která v 16h zavírá a to v zimě v létě (a my dorazili skoro 16.30 a bylo nás tam takových hodně, co se asi i zdrželi sběrem hub a bylo krásné počasí, tak tam vylezlo fakt dost lidí ) Jako dobrá, teďka mimo sezónu bych to brala, ale v létě, kdy je světlo do 21.30h?! Dneska to byl ale vážně vyvedený výlet: hezký den, hezká cesta horama a jako bonus ty houby

worick
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2012 00:04 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Vlčáčková
Tak komu se chce se podívat na jednoho začínajícího afrického studenta VŠ, mrkněte tam. - no tak to je ale nádhera Gratuluju klukovi a i Tobě k němu a hlavně: jsi ,,matka Tereza"?! Myslím, že jsem ještě takového člověka jako Ty - nepoznala. Jako já miluju zvířata a přírodu, ale zase tolik pro ně nedělám spíš se tím sama dopuju I když je pravda, že kdyby mne Tom nedržel pevně na uzdě, tak bych rozdala všechno, co máme a chodila nejspíš o žebrácké holi
A z jiného soudku: když jsem ptala, jakové teda plánuješ ty podlahy tak nic a teďka už máš některé hotové?! A co teda nakonec...laminát? No ten asi jediný (krom dlažby) vydrží psí drápy

Drakopes
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2012 09:18
- Nahlásit

prší, prší a prší ...

Kessie
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2012 09:52
- Nahlásit

Vlčáčková - Dala jsem to na Eninku - to jsem nenašla... tak nic nevím...

Drakopes - u nás zatím ne-e... ale popršelo trochu v noci...

worick - jééé, to jste se měli na chvíli stavit, když už jste byli na naší straně!!! Tam jsme ještě nebyli... tak třeba někdy o podzimních prázdninách, když bude hezký počasí... Jinak číslo uložené mám, ale MMSku jsem ještě neviděla, nějak mi to nefunguje, všechno nastavené mám jak má být, ale prostě je někde chyba a MMSky se mi nezobrazují... Honzík si s tím hraje už dvě hodiny a nadává... prostě to z nějakýho divnýho důvodu nejde... My jsme včera řezali ztrouchnivělé stromy na zahradě... děda to nechal přerůst, všechno to je uschlé a ničí to střechu na stodole... normálně jsme zjistili (teda já jsem si jich všimla už dávno), že máme ve stodole ubytované netopýry - takový malušenký krasavce dva... Já jsem věděla, že tam za soumraku létají po konci zahrady... ale nevěděla jsem, že mají ubytování zrovna u nás ve stodole...

worick
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2012 10:28 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Kessie
jééé, to jste se měli na chvíli stavit, když už jste byli na naší straně!!! - to víš, že jo...řezat dřevo No nestíhali jsme i tak Jsem si vzpoměla, že jsem foťák nechala ještě v tašce...teda vzpoměla jsem si ráno u compu, když se mi před nosem na trávníku promenovala zase bažantová

normálně jsme zjistili (teda já jsem si jich všimla už dávno), že máme ve stodole ubytované netopýry - takový malušenký krasavce dva... - jé, já bych taky chtěláááá U nás lítají, asi jsou v konírně. Akorát bacha na Mikšu Jak se k sestřence onehdá nastěhovala do novostavby kočka a porodila 3 koťata (venku, pod fůrou dřeva), tak jí zrovna minulý víkend jednoho zakouslého přinesla Ta nadávala..

A prší!!!

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2012 11:51 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Kessie
Téma "Pro Eninku" to je. A je skoro nahoře. URL

worick

Gratuluju klukovi
Já taky. Ale zase jako vždy mu nenapíšu, znám se. Ještě mám teď takovou ambiciozní slečnu. Shlédla se v nějaké aktivistce a chce být jako ona. Chce dělat zdravotní sestru a pomáhat lidem. Taky se moc dobře učí a řekla bych, že je ještě tvrdohlavější a cílevědomější než chlapec.

kdyby mne Tom nedržel pevně na uzdě, tak bych rozdala všechno, co máme a chodila nejspíš o žebrácké holi
A pak by ještě zbývalo, aby Tě někdo zabil mučednickou smrtí a za pár století by Tě církev blahoslavila. Po pravdě - nějak si nejsem jistá, jestli má smysl u nás něco rozdávat. Mockrát jsem se tu těžce spálila i u příbuzných i dlouholetých "kamarádů".

když jsem ptala, jakové teda plánuješ ty podlahy tak nic
Jejda, tak otázku jsem asi nepostřehla. Promiň. Lamináty ne. Nemám je ráda. Je to umělé a vypadá to uměle. Nevýhody laminátu, jak je vidím já: zvedají se tomu rohy při každém zatečení (moji inkontinenti a značkovači by tomu dali), když po tom běhá pes, je to hlučné. Mám PVC. V obýváku Thermofix, to nové je Novofloor od Fatry. Thermofix - lidi, kteří to nemají v oku, tvrdí, že je to dřevo a myslí si, že tu mám palubky. Jsou to kousky 20 x 100 cm, lepí se to celoplošně, nic pod to nezateče, když se Ti to někde ve spoji uvolní, vezmeš fén, nahřeješ, tím se lepidlo pod tím zvláční, přimáčneš PVC a hotovo. Mám to tu rok, chodím tu v botech a psi to drápou (moji i azylanti - těch tu bylo cca 11 nebo kolik za ten rok) a škrábance tu mám minimálně - vím asi o třech (napřiklad u nohy od postele, jak jsem do ní omylem vrazila). Novofloor není nakouskovaný, je v celku. Opět jsem ho nechala celoplošně nalepit. Bohužel ten dekor teda vypadá uměle. Aspoň pro moje oko. Nezateče pod to. Oboje má zhruba stejnou odolnost otěru povrchu, Novofloor je na tom o něco hůř. Ale zase byl za 1/3 ceny Thermofixu. Oboje je teplejší než dlažba a než laminát.
Nejlepší je dřevo, je teplé, krásné, nejdýl vydrží, pokud nemá na povrchu jen dýhu (ta vydrží míň než laminát), ale vrstvu 2 mm. Dá se to obrušovat a znovu natírat, ale asi jen dvakrát. Nicméně při slušném chování Ti vydrží třeba 30 let. Laminát tak 10 nebo 15, ten se celoplošně opravovat nedá.

Tady lije!!!

worick
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2012 12:02
- Nahlásit

Fotky z výletu:

Vlčáčková
Po pravdě - nějak si nejsem jistá, jestli má smysl u nás něco rozdávat. Mockrát jsem se tu těžce spálila i u příbuzných i dlouholetých "kamarádů". - to mi povídej....

Novofloor je na tom o něco hůř. Ale zase byl za 1/3 ceny Thermofixu - Novofloor plánujem mamce do kuchyně, už jsem poptávala lepení. Nevím jestli jsem narazila i na Tghermofix - ještě se na něj kouknu. Mamce každopádně stačí i ta Fatra - hlavně, že je to měkké na došlap Má to sestřenka a fakt se nám to líbí

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2012 12:21
- Nahlásit

worick
Teď mají v Atei v Brně (Atea, Vídeňská 115 tuším) ve slevě Novoflor za 90 Kč metr. Ale mají jen 3 role, každý po 24 m2 a je to teda takový docela tmavý. Aspoň na mě. Červený cákance a opět (pro mě) je to poněkud umělé. Neimituje to dřevo, ani mramor, ani korek, je to prostě "svý". Nemůžu Ti nikde najít vzorek, protože je to prostě nějaký doprodej.
Mají to tady: www.riva.cz Nediv se, že říkám Atea, ale je psáno Riva. Přejmenovali se a užívá se prostě oboje.
A ještě mateřská firma Fatra: http://www.fatrafloor.cz/cz/

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2012 12:25
- Nahlásit

worick
Jo a ještě - do 20 m2 se to lepit nemusí. Můžete si to položit i sami a ušetříte.

Ty muchomůry jsou nádherný! A nějak jsem nikdy nepostřehla, co to máte za čb malého pejska? To je mamky? A co je to zač?

Noemi
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2012 14:03 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit

Včera jsem byli v Lysé na Zemědělci (Míša a Táta asi budou vědět...), jeli jsme domu obložení jako sardinky :-D v 5 v mámině pidi Kia... Vzhledem k tomu, že Medvídě už by se nevešlo, tak jsme to odpoledne taky vzaly na houbovou prochajdu... Byli jsme tam, kam se místní chalupáři (=důchodci) neodváží - prakticky kolmé svahy, tu a tam skála, akorát na rozbití huby (říkame tomu ultimativní houbaření), ale letos poprvé jsem si opravdu zahoubařila. Normálně u nás je všechno vysbírané, protože tím od rána prošlo 150 lufťáků, aletady naprostá nádhera. JEn těch smrkových hřibů a co tam bylo starých plesnivých - chudák máma končila s čištěním po půlnoci...

Dnes od rána chčije jako prase, teď už půl hodiny přemýšlím, jestli máme vyrazit ven. Ráno jsme byli na opravdu důkladné prochajdě, protože jsem nevěděla, jestli se mi po obědě bude chtít jít znovu...Tím, že jsme si to protáhli, tak jsme paradoxně narazila na naprostý zázrak...Viděli jsme slamandry, ty klasicky černé se žlutými skvrnami, nádhera! Nejřív jednoho Medvěd málem popovezl na stopovačce (jinak bych si asi ani nevšimla...mají v tom spadaném listí dokonalé mimikry). Za chvilku jsem zahlédla dalšího ve svahu a během následujících 200 metrů jsme potkali další dva... Nikdy jsem je naživo neviděla, jsou nádherní a obrovští. Evidentně funguje barevné varování, Médi k nim ani nečichl. Jen když jsme šli zpět, tak tam čuchal velmi intenzivně v místech, kde byl ten na svahu - asi mu nebylo jasné, co jsme tam tak předtím prohlížela....

Ad lokty: Měsíčková vazelína by mohla být fajn,ne? Nemáte někdo vyzkoušeno?

worick
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2012 14:21
- Nahlásit

Vlčáčková
A nějak jsem nikdy nepostřehla, co to máte za čb malého pejska? To je mamky? A co je to zač? - ano, to je mamky Mandy. Přinesli ji děcka ze sousedství jako 6týdenní štěně, že se doslechli, že už Alfík asi umře a oni ji stejně nemůžou vzít domů, protože by ji táta zabil (tomu bych věřila - znám ho, je to můj spolužák ) Tak ji mamka vzala, tehdy ještě k babce, že když tam s ní musí bydlet, alespoň tam nebude tak sama a bude tam mít pejska. To bylo v létě, na podzim bába umřela a Mendynka už tam s kocourem na baráku zůstala. Mamka bydlí jen přes silnici a Mandy si bere většinou na půl dne k sobě do zahrádky a nebo něco dělá v humně u báby...s Mandy. Ona je hodná, rozumná, jenom je někdy protivná na cizí pejsky hlavně, když je mají na vodítku A zdrhá stejně jako Worka za srnama, tak taky musí chodit na flexině, což neumí a je to s ní pakárna A jinak je to: mamka něco ze šiby, taťka černý skorolabrador Jsou tacoví, co si myslí, že je to štěňátko Berči a Worička

Noemi
říkame tomu ultimativní houbaření -

jeli jsme domu obložení jako sardinky - copak jste nakoupili??

tak jsme paradoxně narazila na naprostý zázrak...Viděli jsme salamandry, ty klasicky černé se žlutými skvrnami, nádhera! - živého jsem ještě nezahlédla akorát vždycky najdu přejetéhjo na cestě, tady v rekreační zóně Je tam zákaz vjezdu, který neplatí ovšem pro myslivce a těžaře a jejich kamarády
Ad lokty: Měsíčková vazelína by mohla být fajn,ne? Nemáte někdo vyzkoušeno? - my ne, ale lidi píšou, že jakákoliv vazelína, tak měsíčková by měla být ještě lepší
Teď prší pěkně, už je 10mm

worick
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2012 14:29
- Nahlásit

Pohodička v Tomově pracovně Tohle je Kährs (kurňa, píše se to tak? ) - takže dýha a dostává od Berči taky pěkně zabrat
A kočičáci se hřejí v bazénu

Strejda
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2012 14:56
- Nahlásit

worick
tuhle dřevořezbu? máte někde u vás?
Úplně u nás ne. To je na Františkánském náměstí v Klodsku. To je skoro vedle nás.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2012 16:26
- Nahlásit

Ráno před devátou u nás zazvonil zvonek - zespoda*), což je ještě více neobvyklé, pro Erwínka poprvé. Já jsem dospávala celetýdenní ranní vstávání, Jirka dospával celotýdenní noční venčení. Kluci ráno při venčení pořádně promokli, takže vyfrotýrovaní, nasnídaní, spali taky.
Po zazvonění vylítnul Erwin a rozštěkal se. A pro jistotu vlítnul do ložnice a skočil na nás do postele. Výhoda postele blíž k oknu - přistál na Jirkovi

------
*) sousedka si zabouchla dveře a potřebovala zabzučet, aby se dostala dovnitř domu.

Janiii
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2012 19:57
- Nahlásit

vzdycky bude naše první ...

worick
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2012 20:22
- Nahlásit

Janiii
Ale to nééé I vás to už potkalo to mne strašně mrzí Jak píšeš vedle: blbej podzim, nějaký blbý celý tenhle rok

Janiii
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2012 20:28
- Nahlásit

mami říkala, že odešla ve spánku, v pelíšku, poslední dny byly už nedobrý ... ale i tak

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2012 20:29
- Nahlásit

Janiii
To mě mrzí.
Letos je toho nějak moc.

worick
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2012 20:29
- Nahlásit

K tomu dodám pro upřesnění to, proč jsem sem lezla: zapoměla jsem napsat, že mne včera večer chytly zase (už podruhé letos! ) zuby Myslela jsem, že mi nafoukalo, poněvadž u té rozhledny fučelo teda drasticky, ale v noci se to vykrystalizovalo na horní pětku...ano, v té řadě, kde mi před čtvrt rokem vytrhnuli 8ku Tu vem čert, ale teď zase 5ka Fakt nevím, co se to letos děje....vždyť i když mám zuby zalátané příšerně, bolel mne zub doteď snad jen 2x... Zítra budu kvokat u zubaře, ať mne veme nebo chcípnu - jak prášky nikdy nejím, dnes už 4 kusy chytlo mne to fakt fest...to se nedá

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2012 20:34 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

worick
Tohle je Kährs (kurňa, píše se to tak?
Píše a je to hodně kvalitní. To jste si dobře vybrali. Byla jsem v té továrně ve Švédsku, kdybys to viděla... Na nástěnce byl formulář pro exkurze a na něm, že v 09:34 tam půjdeme a fakt v 09:34 jsme tam byli! Švédi byli jak naprogramovaní, naprostá přesnost. Ti snad i propisku odloží v půlce slova, když je na to čas. Ví se, že kontrolor oběhne svůj rajon za 14 minut, takže mají spočítané, že když první lamela po jeho odchodu u nějaké linky bude vadná a všechny ostatní za ní, tak do jeho dalšího příchodu jich je asi 17 v háji. My na to zírali, jak vejr z dubu! A Slováci ještě hůř.

Mandy je moc pěkná. Vypadá jako rasa. Teda ale jako kříženec Vašich hochů rozhodně ne!

Drakopes
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2012 20:51
- Nahlásit

Janiii
o půl roku (přesně) starší než náš Alfréd ... smutno je nám

Strejda
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2012 20:56
- Nahlásit

Janiii
Je mi to líto.

Evey
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2012 06:29
- Nahlásit

Janiii
vzdycky bude naše první ... To je mi líto.
worick
Nějak ty tvoje fotky nevidím.

Noemi
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2012 06:32
- Nahlásit

Janiii
-upřímnou soustrast...

Evey
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2012 06:57
- Nahlásit

V pátek jsem byla na farmářských trzích. Objevila jsem, že tam jezdí z Třeboně prodávat moc dobré uzené ryby. Jen jsem se tam 2x rozčilila. Poprvé když se mě tam pokoušel zastavovat v rámci předvolební agitace jakýsi politik, který zneužíval této akce. A podruhé když jsem potkala rodinku tmavší barvy pleti, kteří za sebou vláčeli štěně, které sotva stálo na nohách. Mohlo mít tak 5 týdnů, možná ani to ne. Pár lidí si ho hladilo a rozlývalo se. Já měla ale rudo před očima a na jazyku pár vulgarismů.

worick
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2012 07:42
- Nahlásit

Evey
A podruhé když jsem potkala rodinku tmavší barvy pleti, kteří za sebou vláčeli štěně, které sotva stálo na nohách -

Evey
Nějak ty tvoje fotky nevidím - jééé já promazávala Imageshack, aby tam toho neviselo moc - jsou tam nahrané fotky snad za rok...a ono se to tím pádem vymazalo i tu Hodím Ti je do maila, ale to tady zase nezas....

Objevila jsem, že tam jezdí z Třeboně prodávat moc dobré uzené ryby - počkej, počkej...co ty jsi to chtěla onehdá udit, kuře?? A jak to dopadlo?

Včera u nás pršelo až do 18h - 20mm Ale jsme neobrali rajčata před hlášenýma mrazíkama, jelikož jsem Tomovi tvrdila, že to asi nebudou, když je takhle po dešti..Byly Na terase mám led...dopr.... to je teda pěkná škoda je tam tak 20kilo rajčat, z kterých by některá mohla ještě dost dlouho vydržet

Evey
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2012 07:47
- Nahlásit

worick
co ty jsi to chtěla onehdá udit, kuře?? A jak to dopadlo? Jo chtěla, ale zatím jaksi vázne dodání receptu.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2012 10:30
- Nahlásit

Janiii

Ach jo...

worick
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2012 11:50
- Nahlásit

Zubařka mne veme kolem 15.30...alespoň tak Hlavně, ať už s tím něco udělá, poněvdž kolem 10ráno asi přestala účinkovat ta pilula a myslela jsem, že je po mě A to jsem si ještě ráno myslela, že už to vydržím a už si žádnou nevezmu....to se nedalo Měla jsem sto chutí vzít ho do kleští a vyrvat ven....zuby pitomé

<< 1 ... 522 . 523 . 524 . 525 . 526 . 527 . 528 . 529 . 530 . 531 . 532 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání