Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 531 . 532 . 533 . 534 . 535 . 536 . 537 . 538 . 539 . 540 . 541 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Kessie
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2012 20:19 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

Evey - já jsem tady, ale vždycky až večer... z práce na soukromé věci raději nechodím (ještě by se to tomu, kdo mě kontroluje, tady zalíbilo a musela bych si dávat pozor na jazyk ) a z domu to stíhám až "po večerce"

Drakopes
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2012 20:27
- Nahlásit

Jedu zítra s dětmi na turnaj do Bratislavy. Tak nám držte palce - hlavně ať to Jirka s hafany sám zvládne

worick
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2012 23:34
- Nahlásit

Evey
Je tu po ránu jakýsi klid. - ráno, než jsem se vůbec probudila, nám vypli proud. Prý to bylo hlášené, jenže my neslyšíme rozhlas. Bolel mne ten blbý zub, tak jsem ponocovala a vzbudila se 8.30! Letím dole pustit ven Gucci (kdyby náhodou chtěla, většinou teda nechce ) a v hale potkám Leona Zažila jsem nemalý šok a nevěděla, která bije, poněvadž jsem si pamatovala, že jsem ho někdy ve dvě v noci dávala za Gucci do pracovny a nechtěl, tak jsem ho pustila ven. Vletěla jsem vytřeštěná do ložnice, kdy mi Tom oznámil, že jelikož nejde proud a pískalo půl baráku musel to letět vypínat a při té příležitosti pustil kocoura domů....Hrozné ráno: nemohl vyjet autem z baráku do pekárny - pohon garáže a brány je elektrický...k snídani byly vločky Nešel kávovar, tak škrtnul plyn sirkou a bylo kakao Nešel comp ani telka, tak jsme vůbec nevěděli, co se děje ve světě. Tak se Tom nasr...vybral jednu vytištěnou trasu, co měl v záloze, sbalili jsme se a jeli s klukama na ,,sobotní" výlet na Buchlov, protože o víkendu to stejně nevychází(v sobotu jdu tomu sousedovi na pohřeb a v neděli má Tom tenis) Našli jsme zase půl tašky hub václavek - malinkých pidihoubiček, tak tchýně dostala za úkol, je zavařit
Drakopes
takže máš Alenko skleničku i u nás A jak jedete do té Bratislavy...autobusem, vlakem??

Vrátili jsme se domů po 17h, konečně trochu uklidit, když tekla voda něco sníst, očistit klouzky a usnula jsem už v půl osmé! a chrápala do 22.10h konečně si prošla NET a jdu zase chrnět Bože, jak já se těším na ranní kafčo....

Drakopes
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2012 06:18
- Nahlásit

A jak jedete do té Bratislavy.. - vlakem. Z Prahy jsou to úžasné čtyři hodiny. Nebyla jsem tam od mládí, a to bylo dlouhé putování přes celou noc )

Kessie
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2012 06:59
- Nahlásit

Drakopes - škoda, že nemáte delší zastávku v Brně... ale jinak držíme pěsti! a šťastnou cestu a myslíme na všechny tři kluky u vás doma!

Kessie
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2012 07:00
- Nahlásit

worick - a já myslela, že trávíš čtvrtek zase u zubaře... tak naštěstí si to "syčák" zub rozmyslel...

worick
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2012 10:33
- Nahlásit

Kessie
vsadila jsem na to, že ho umrtvím pilulou na noc a pak jsem s napětím čekala, jestli se to zase nerozjede. Zatím dobrý, vím o něm, ale nějaká bolest to není. Na dokončení jedu až 29. tak snad to bolet nezačne

Koupila jsem si takovou hezkou chryzantému v misce a hodila ji do truhlíku před barák, že tam chvíli bude dělat parádu a pak ji zakopu v zahradě - jestli přežije zimu. Ráno koukám a miska o kus dál na trávníku...stojí, kytky v pořádku Myslela jsem, že to tam z nějakého důvodu zanesl Tom a zapoměl mi to říct. Ten jak to pak ráno viděl se řehtal, že kluci asi usoudili, že v tom truhlíku žlutá chryzantéma mezi žlutýma aksamitníkama hodně zapadá, tak aby se vyjímala, dotáhnuli ji na trávník. No mají pravdu Akorát nám nešlo do hlavy, jak ji tam dovlekli jen s tím, že trochu uštípli okraj misky

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2012 13:24
- Nahlásit

Dneska tu máme tak krásně, že mám otevřené dveře, netopím a psiska se povalují více na terase než doma v posteli. Máte taky tak pěkně?

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2012 14:28
- Nahlásit

Vlčáčková
Máte taky tak pěkně?
Ano.

worick
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2012 16:51
- Nahlásit

Vlčáčková
jo, jo, máme, 22st jen trochu víc pofukuje, ale to je u nás Úďo napuosto nomální Přesazuju kytky, neb se jim změnily světelné podmínky tím, jak narostlo vrbičí. Takže s nima dělám takovou: akci kulový blesk...a vypadá to nadlouho je toho hrozně moc, překopat a přesadit 4 velké záhony

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2012 18:47
- Nahlásit

worick
Nechtěla bys někdy navštívit mě? Přesněji: mojí zahradu??? Hrozně by to potřebovala. Je to takovýhle typ:

Teda ta moje vypadá trošku hůř.
O dost hůř. Ještě hromada kovů, rozježděné koleje bagrem, shnilá jabka, kupy dřeva, přístavky až za dvoumetrovýma ostružinama a tak. Ale přes plevel mi ještě kouká hlava, ten už do zimy nedoroste, takže to je dobrý.
Ale prostě ... chtělo by to nějakýho schopnýho zahradníka.

Kessie
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2012 19:14
- Nahlásit

Vlčáčková - taky jsme měli krásně... sice jsme půl dne strávili v práci, ale zbylý čas jsme strávili všichni na zahradě, kde se čichalo, lozilo po stromech, sbíraly se ořechy, hrabalo spadlé listí, atd. - ještě jsme krásně uklidili dvůr... vypadá to, že z Kessky už toho moc nepadá, tak jsem vysála a vymetla všechna zákoutí...

Kessie
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2012 19:20
- Nahlásit

worick - tak aby se vyjímala, dotáhnuli ji na trávník - kluci mají cit pro detail

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 00:17
- Nahlásit

Jo jo. Bylo krásně, skoro všichni někde courali, a já tu účtuju jak ta kráva ještě teď!

worick
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 00:48
- Nahlásit

Vlčáčková
a já tu účtuju jak ta kráva ještě teď! - Že ty čekáš, až já se proberu a dostavím...? Tak jsem zde
Je to takovýhle typ: - náhodou...budeš se divit, ale já nejsem přívržencem úplně naklizených, načančaných zahrad (to by bylo taky u mne-bordeláře, divné ) Já jsem na výsadbu dala architektce zadání, že to má být spíše anglická venkovská zahrada, takový lesopark, s bujným hodně dopřírodna, porostem
Kessie
kluci mají cit pro detail - nó, jasně...spíš pro kraviny Doufám, že si to nezopáknou, nemusela by druhý přesun přežít
hrabalo spadlé listí - vidíš, tohle my vůbec neděláme: z trávníku ho seberem sekačkou a v kytkách všechno nechávám - jsem ráda, že mi trochu na zimu kryje kytky - dokonce jsem ho za barákem shrabovala a vozila v pytlích domů. Teď už máme jakž takž vlastní

Večer jsem po víc jak půl roce mluvila se sousedkou od kavkazáků Moly a Mazla. Prý mají s Mazlem problémy (je už trvale vzadu v humně a Molyna v předzahrádce). začal v noci hrozně výt a štěkat, tak se pán rozjel do zverimexu poradit, jestli koupit antištěk Naštěstí to bylo asi zrovna ke kámošce Magdaleně, která mu to rozmluvila, uf Musím se jí zeptat Ono nestačilo, že ho dali zmršit do školky, teď zase tohle

Kdoví, co ta cestovatelka Ája? Jak dopadli a jak docestovali....a Jirko zvládli jste to doma?

worick
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 00:53
- Nahlásit

A Tá tovi...šmarjá rodinko, kde vy všichni jste???!
A Lucinka...a MarťaBarney...holky, žijete?? Jak to vypadá s Bárníkem Luci, jak válčíte v nové zahradě...co králíci? sousedé...?
A Marťi, už máte všechno dodělané, nebo ještě pořád pracujete?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 01:08
- Nahlásit

worick
Že ty čekáš, až já se proberu a dostavím...? Tak jsem zde
Co tu strašíš? Ty jsi ještě vzhůru nebo už vzhůru?

Kessie
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 10:28 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

worick,Vlčáčková - obdivuji každého, kdo takhle vydrží... usínám před půlnocí a vzbouzím se o půl osmé (o víkendu) - přes týden mě nemilosrdně vytrhávají ze spárů snění dva až tři budíky už v pět... účtovat v jednu hodinu... to by nešlo... chudáci klienti pak...

worick - z trávníku ho seberem sekačkou a v kytkách všechno nechávám - no, my v podstatě taky... ale vzadu v zahradě je přerostlý ořech a pod ním neroste tráva, tak tam to hrabu na hromadu, protože by to sekačka snad ani nepobrala... a Honzík to následně přejede sekačkou... Myslím, že jinak by to důchodci tam celý spálili a my máme kousek od toho poskládaný dříví, už téměř vyschlý, na zimu... - jistota je jistota... (asi je to blbost, ale napřed jsem chtěla do toho trochu hrábnout, aby měli brouci šanci utéct, než přijde na řadu sekačka )

Drakopes
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 20:43
- Nahlásit

jsme doma
z Bratislavy jsme přivezli dvě zlaté a po jednom stříbru a bronzu. Bylo tam nádherné slunné a teplé počasí, děti celkem v pohodě
Kluci to doma taky zvládli - žádné škody.
Jsem moc ráda, že jsem doma. Dobrou noc

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2012 22:06
- Nahlásit

Kessie
obdivuji každého, kdo takhle vydrží...
No, tak já teď začínám dalšího zákazníka...
usínám před půlnocí a vzbouzím se o půl osmé
Tak tuhle jsem se v jedné mojí práci, odkud nemám klíče, ptala zaměstnance, jestli přijde určitě v 8 ráno, abych tam na něho nečekala. A ti kreténi (on a majitelé) semi začali smát, že jsem prej ještě nikdy v 8 nepřišla! Ale to není pravda. Fakt ale je, že chodím spíš až odpoledne. Jdu pozdě spát, ale taky pozdě vstávám.
chudáci klienti pak...
Trefa. Někdy se divím, že to se mnou ještě vydrželi.

worick
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2012 00:46
- Nahlásit

Vlčáčková
Fakt ale je, že chodím spíš až odpoledne. Jdu pozdě spát, ale taky pozdě vstávám - tak jsi na ,,vlastní noze" v podstatě tvoje věc, kdy si tu práci děláš...Já mám už tak rozhašený režim, že muset jít někam pracovat, tak bych se asi těžko dávala dohromady Jak jsem psala: přibližně kolem 22h usnu, o půlnoci mne vzbudí Tom s tím, že se jde spát. Já vlezu na comp, tam se rozeberu, čumákuju tam a u telky nejmíň do druhé-třetí hodiny noční a pak se ráno vzbudím mezi 7-8h...někdy až v půl deváté

Kessie
no jo, pod ořechem toho moc neroste, u báby se tam vždycky akorát ,,skladovalo" - buďto dřevo, nebo prostě nějaký binec Akorát pod tm obrovským co, je v polovině humna, tam už tráva roste, protože je už i hrozně vysoký, ale jelikož tam řádí slepice (teda po celém humně) je to jak minové pole...o trávníku moc nemůže být řeč To tuším vyhrabávají až na jaře

Drakopes
z Bratislavy jsme přivezli dvě zlaté a po jednom stříbru a bronzu - nóóó jakóóó...je to divné, ale my jsme už s takovým výsledkem tak nějak počítali ....

Já si dneska nabrala.... Jak jsem začala přesazovat ty záhony Včera jsem vyrýpala kytky ze dvou záhonů a nechala ležet, jeden záhon zryla a začala upravovat zem s tím, že to musím prosypat kompostem pokopat ještě motykou, rozložit tam kytky a zasypat je kopostem. Jenže: dneska při druhém přerývání(jednou rozhodně nestačilo ) jsem narazila na kamenolom nevím, co to tam byla nevezená za zemina, ale prostě plná kamení, takže jsem obrátila rýčem - vybrala 5 šutrů a tak dál a ta dál... Pak tam chtěla rozložit ty kytky, ale to tak lehce nešlo - musela jsem tam navézt kompost, prokopat tou motykou, uhrabat, kytky zpoloviny vysadit a pak teprve zasypat celé dalšíma dvěma kolečkama kompostu. A to vše na kopci, takže kompost jsem musela nabírat z koleček do kýble a nosila to vysypat nahoru Zalití už jsem vůbec nestihnula, protože jsem letěla na ten pohřeb. Mezitím volala po 100letech sestřenka co má Daru, že je krásný den (bylo 24st!) jestli fakt nepůjdu někam ven, že ona by konečně s náma někam šla, když už není kvůli pohřbu výlet....No a já nevydržela a slíbila, že z pohřbu budu spěchat domů a Tom nás pak hodí kousek ke Slovensku a přes mlýn se budem vracet domů (asi 11km) Přiletěla jsem z pohřbu s vyplazeným jazykem 15.38 a Jitce jse slíbila, že pro ni 15.45 přijedem Stihnula jsem se akorát bleskově převléct a vyzvedávali jsme ji 15.50 Od snídaně jsem neměla v hubě, prochajda fakt moc pěkná, ale před barák jsem doklopýtala potmě, kolem 18.20h a už jsem fakt padala na hubu A Tom už mne čekal před garáží, jen jsem položila vodítka a jeli jsme k tchánům na večeři. Vrátili jsme se po osmé, a v 21h už jsem chrápala Dneska fakt ponocovat nebudu, usnu hned. Kruci...a u večeře mi upadnulo kus toho provizorně zalepeného zubu Začal zase trošku pobolívat a nevím, jestli tam ještě půjde dát nějak plomba, nebo to skončí korunkou Zítra budu stejným způsobem vysazovat a upravovat druhý záhon, ale už nevytáhnu paty z baráku

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2012 01:11
- Nahlásit

worick
tak jsi na ,,vlastní noze" v podstatě tvoje věc, kdy si tu práci děláš...
Což to jo. Ale životospráva trpí. Taťulda by to viděl jen velmi nerad! Ten musel být v 21:30 na 100 % v posteli.
o půlnoci mne vzbudí Tom s tím, že se jde spát.
To se divím. Mě by už asi nevzbudil a když jo, dostal by do čenichu. A to jako dokážeš být ty 2 hoďky při plném vědomí?

Kessie
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2012 09:19
- Nahlásit

worick - pod ořechem toho moc neroste - no, my jsme z pod ořechu právě spoustu nepořádku uklidili v létě... tak doufám, že alespoň trochu se tráva rozroste...
budu stejným způsobem vysazovat a upravovat druhý záhon - teeeda... tak hlavně aby Ti přálo počasí... držíme pěsti a pak dodej nějaké fotečky... jsi hrozně šikovná!!!

včera říkali v receptáři nebo v Loskutákovi...nevím přesně, že takové ty sloupové jabloně se dorůstají výšky 3-4 m a urodí se na nich 20kg jablek... nemáte někdo zkušenost? přemýšlíme, že bychom si jabloň koupili... vykáceli jsme nějaké staré, suché, nerodící stromy, no a chtěli bychom obnovu... nevím, co mám představit pod slovem "geneticky modifikované" - vím, co to znamená, ale jaký to má dopad...

Drakopes - přivezli dvě zlaté a po jednom stříbru a bronzu - veliká gratulace, jste moc šikovní...

worick
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2012 11:25
- Nahlásit

Kessie
...nevím přesně, že takové ty sloupové jabloně - brácha je zasadil, ale není z nich nijak nadšený Zatím mají asi 2m na výšku a jestli na nich měl 5 jablek?? Pokud je místo, určitě bych si zasadila normální nebo třeba polokmen, což bývá menší jabloňka...Tohle je tak pro lidi, co chtějí mít ovoce na zahrádce 2x3m Naši měli právě ty stříhané stěny na drátech, ale jabloně rostly jak šílené, houby rodily, tak to brácha zrušil a stříhá je jako malé stromky. A po těch, které ani nebyly dobré a vykopal je, tam právě koupil ty sloupové...tuším má dvě. Jo a mamka říkala, že dvě kila z jedné sloupové....ne dvacet

teeeda... tak hlavně aby Ti přálo počasí... držíme pěsti a pak dodej nějaké fotečky... jsi hrozně šikovná!!! - no tak to se právě ještě uvidí, jestli se ty kytky příští rok zvetí, nebo jsem je pohřbila totálně Zatím to vypadá jak po divokých sviních

Mamka mi hlásila, že se předevčírem teta přiotrávila satanem, protože ho krájela na sušení a ujídala syrový (má to prý hrozně ráda..já teda syrové nemusím ) a všichni jí tvrdili, že je to satan a ona, že ne, že pěkný modrák Za tři hodiny dostala šílené křeče a asi 6x děsně zvracela, tak strýc doběhnul k mamce, jestli na to něco nemá. Naštěstí tam zbylo černé uhlí, co jsem tam nechala pro Alfíka. Pohotovost volat nechtěli, protože ona si teta ráda vypijeještě k tomu

LuckaM
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2012 14:50
- Nahlásit

worick
Žiju Jen nestíhám přispívat. Jsem ráda, když stihnu dočíst, co jste napsali. Nastoupila jsem do nové práce - vlastně první práce na plný úvazek - a zvykám si na každodenní režim .

Bárník se má hezky, k sousedům už nechodí, opravili jsme plot a už nemá kudy. Vypadá spokojeně. Kamarád už má doma novou fenečku (nevím, jestli jsem to psala) a dá se říct, že jsme se přes to neštěstí všichni včetně něho přenesli. Doufám, že už je všem pohromám konec.

worick
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2012 15:34
- Nahlásit

LuckaM
Jé Luci, no konečně A co děláš, co je teďka tvoje náplň práce?
Kamarád už má doma novou fenečku (nevím, jestli jsem to psala) a dá se říct, že jsme se přes to neštěstí všichni včetně něho přenesli - to je moc, moc dobře Štěňátko vždycky moc pomůže, i když tomu zpočátku nikdo nevěří

Drakopes
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2012 20:07 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

Kluci dostali k večeři kus kuřete - Alfréd stehno - přesněji řečeno zadní čtvrtku, Ewinek obě křídla spojená i s kusem hrudních kostí.
Erwinek statečně bojoval, přežvykoval, takže kus křídla uhlodal, to leželo na zemi a on bojoval s dalším kusem. A podél něho ležel Alfréd, svou porci dávno v sobě. A zíral na ten kousek. Pak popolezl a ještě kousek a chmatnul. Erwin hafnul, s plnou tlamou a temným vrčením po něm vyjel. Jako by proletěla moucha. Alfíno spokojeně přežvykoval a Erwin se staral o původní porci.
Bavili jsme se A až pak jsme postrčili Alfína, aby se odsunul a nechal malého v klidu dojíst. Erwinek ještě dostal hlodat kedlubnu a o to už Alfréd zájem neměl

worick
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 08:09
- Nahlásit

Drakopes
Erwinek ještě dostal hlodat kedlubnu a o to už Alfréd zájem neměl - to se nedivím
To je jak u nás: Worka se vzteká, dělá na Berču zlé ksichty a Berrynkovi je to celkem šumák
Jak byl Woriček nemocný, tak to bylo takové špatné, jako by spolu ,,nemluvili", Worka ani nechtěl chodit za náma ráno do pracovny, ležel opodál a tak Teďka jsou naopak takoví umazlenkoví, olizujou si tlamice a tulí se
Ani jsem nevěděla, že jste včera prý měli všichni nízkou oblačnost? Brácha byl v práci v Brně a letadla měli přesměrovaná na Bratislavu a i Tom říkal, že to mělo být přes celé Čechy. U nás bylo krásně, 22st, všichni toho ještě honem využívali a chodili po prochajdách. Zastavila se kamarádka s Keysii a Luckym, protože byli s její drahou polovičkou s pejsama v lese a našli houby, tak se přišla zeptat, co to je (václavky to byli, u nás co taky jiného ) Jenom odešli, tak přišla mamka s Mandy Takže kluci měli samou psí návštěvku Večer volal brácha, že mu ten blbý autobus, asi v neděli staví jen na začátku obce a nechce se mu dva kilásky šlapat domů, jestli bych po půl desáté pro něj sjela...Chtěl stejně pásmo na vyměřování stromků (bude vysazovat na poli) a jelikož jsem s podivem nechrápala, tak jsem jela. Vyjdu ven a mlha jak prase No, než jsem si vůbec vzpoměla jak se zapínají mlhovky?! a stejně houby pomohly, jela jsem krokem, oči jak vejr a šíleně jsem se bála, abych někoho nesrazila V tomhle bych teda rozhodně nechtěla jet víc kilometrů....teď lituju všechny z vás, kdo musíte Teďka ráno mlha trošku byla, ale už se skoro úpně rozpustila vypadá to zase na pěkný den
Vlčáčková
Hlásím, že včera jsem vůbec neusnula u telky (zázrak ) a spořádaně jsem se před půlnocí odebrala chrnět a za chviličku taky usnula. Akorát, jak asi už nejsem zvyklá normálně spát v normální hodiny...jako slušný člověk, tak jsem se po třetí hodině probudila (tuším mne vylekal nějaký sen, ale si ho nepamatuju...naštěstí )

Evey
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 09:19
- Nahlásit

worick
Mamka mi hlásila, že se předevčírem teta přiotrávila satanem , zrovna takový vzácný, nápadný a prudce jedovatý si vybrala... Tak od ní bych si nasušené hříbky asi nebrala.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2012 09:39
- Nahlásit

worick
Dělám bankovní asistentku. Prostě práce na pobočce banky. Zatím se zaškoluju, takže chodím každý den s hlavou plnou nových informací. Už se těším, až budu všechno umět

<< 1 ... 531 . 532 . 533 . 534 . 535 . 536 . 537 . 538 . 539 . 540 . 541 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání