| Autor |
Zpráva |
Evey
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2012 15:20
- Nahlásit
Právě jsme přesedli v Olomouci na vlak směr Břeclav. No pátek... Takže totálně narvané. Museli jsme se rozdělit, aby jsme si mohli sednout, tak jsem sama. Tak doufám, že si mě přijdou vyzvednout až budeme muset přestoupit. Jinak asi budu hledat azyl nekde u worick.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2012 19:04
- Nahlásit
Evey asi úspěšně profrčela směr Bratislava U nás se neukázala
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 08:07
- Nahlásit
MartinaBarney
Marti, prosím Tě, Barney je také z Modlivého dvora, že?
Jaké máte zkušenosti s panem chovatelem? Máte k Barneymu papíry? A jestli ano, tak v pohodě?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 10:51
- Nahlásit
Drakopes
Jaké máte zkušenosti s panem chovatelem? Máte k Barneymu papíry? A jestli ano, tak v pohodě? - není to na mně, ale co řešíš?!
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 13:00
- Nahlásit
Drakopes, worick - dostávám se sem až teď! moc děkuji za bezvadné a příjemně strávené dopoledne... bylo mi s vámi moc prima...
Drakopes - není to na mně, ale co řešíš?! - přesně položená otázka...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 13:03
- Nahlásit
Evey - přeji krásné dny v Anglii... Už jsem tam pár let nebyla, pravda... a docela se mi stýská... měla jsem ve zvyku tam trávit skoro každé prázdniny... - jste přímo v Londýně? nebo někde poblíž?
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 13:15
- Nahlásit
worick - Fena je teďka prý zavřená někde v budově Pálenice, jak bývá už delší dobu i pes - někdy se těm psům vůbec nedivím, že jsou agresivní, když musí zažívat tady tohle... na chvíli se vám uleví, ale jestli jim utečou příště... aby nebyli ještě agresivnější...pokud je ještě nechávají o hladu, se nedivím, že si kavkazačka dopřála pár slepic... ach jo...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 13:40
- Nahlásit
není to na mně, ale co řešíš?! -
řeší děti, potažmo jejich rodiče - Erwin byl pořízen jako papírový pes, odpovídala tomu i cena a pořád nemá papíry. A po týdnech urgencí a uhánění a telefonování je chyba na straně chovatele, že nezaplatil poplatek za kontrolu vrhu. A ten se diví, že by měl něco platit a stěžuje si, že mu nezaplatilli majitelé psa za připuštění ...
proto se ptám ...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 16:56
- Nahlásit
Drakopes
Za připuštění platí majitelé feny psu, buďto smluvní cenu, což bývá cena štěněte, nebo mají nárok na jedno štěně.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 17:07
- Nahlásit
Dneska u nás hnusný vichr, tak jsme rádi vypadli na Buchlov. Jela s náma sestřebnka s Darou, mamka s Mandy odřekla, že ona se v takovém vichru do lesa bojí a půjde s bráchou sadit stromky, Když jsme se už vraceli, tak volala, jak jsme dopadli, co ten vítr...My dobré: po cestě nahoru to bylo celkem za větrem, až po polovině cesty dolů se asi stočilo údolí proti a to už bylo poznat, i nám začala být trochu zima, neštěstí to bylo z kopce a ne už daleko. Mamka mi na to řekla, že měla radši jet s náma, že je tak vyfučená a zmrzlá, že to jí teda stálo za to Když jsme vyhazovali Jitku doma, tak jsem málem uletěla od auta a to bylo uprostřed dědiny. Nechtějte vidět, co je u nás za sodomu-gomoru Jestli toto ty naše stromy přežijou, tak to bude zázrak Tom byl v zahradním domku kontrolovat, v jakovém stavu vrátil brácha traktůrek a když jsem se ho ptala, jestli nám na plotě neleží nějaký topol (zase ) říkal, že ještě ne, ale že když se tam k té řadě blížil, že to byl rachot, jako když startuje boeing
|
blaba
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 17:53
- Nahlásit
Zdravím všechny v diskusi. Vím, že mnozí z Vás máte zkušenosti s vyšetřením sono. Nás to možná příští týden čeká také a protože jsme to ještě nikdy s pesanem neabsolvovali, tak nevíme co nás přesně čeká. Je potřeba nějaká hladovka apod.? Prosím, napište mi jak to probíhá ať víme na co se připravit. Děkuji za odpověď.
|
estip
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 19:44
- Nahlásit
řeší děti, potažmo jejich rodiče - Erwin byl pořízen jako papírový pes, odpovídala tomu i cena a pořád nemá papíry. A po týdnech urgencí a uhánění a telefonování je chyba na straně chovatele, že nezaplatil poplatek za kontrolu vrhu. A ten se diví, že by měl něco platit a stěžuje si, že mu nezaplatilli majitelé psa za připuštění ...
no dívala jsem se na klubové stránky - vrh C z Modlivého dvora je zapsaný v plemenné knize,ale není u něho zápis z přejímky vrhu. CIRANO má číslo zápisu CMKU/BSP/9637/12 - takže pejsek papíry má. Jen je tedy otázka, kde jsou. Já bych zkusila zavolat Martině Kopecké,která je hlavní poradkyní chovu a v tomto případě i majitelka krycího psa.Kontakt najdete na klubových stránkách http://www.kssp.cz/Uvod/Kontakty/Chovatelska-komis e.aspx
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 20:10
- Nahlásit
I když už je to fakt dlouho, tak si pamatuji, že jsme na PP také strašně dlouho čekali, přišel poštou kdoví kdy :-/ (Medvěd je Erwínův "strejda")
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 20:15
- Nahlásit
estip, Noemi
díky
Tohle všechno jsme už absolvovali, máme i papír s razítkem a podpisem MArtiny Kopecké o kontrole vrhu, jen je pořád dlouhá diskuse s panem chovatelem, co je a není ...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 20:18
- Nahlásit
Noemi
tak se omlouvám Martině, spletla jsem si ty vaše "Medvědy"
A Erwinek strejdu pozdravuje
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 20:20
- Nahlásit
blaba
sono není nic strašného. Pro psa je nepříjemná poloha nazádech s vyvaleným břichem, Nílouška jsme do té polohy dostávali minimálně čtyři, ale pak už ležel sám. Vyholí mu břicho a pak už jen se dívá. Ideální je, pokud je hafan vyprázdněný - tedy aby neměl plná střeva.
|
estip
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 20:22
- Nahlásit
Drakopes
a duplikát by vám plemenná kniha nevystavila ?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 20:33
- Nahlásit
estip
já ho v podstatě nepotřebuju, ale chápu snahu dětí, které pořídily psa a chtějí kolem vše svého oblíbence v pořádku. A s tím souvisí i tlak na chovatele, aby dal věci do pořádku. V tomhle směru je to výchovné, měly by si nést do života pocit zodpovědnosti za věci, které dělají.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 20:44
- Nahlásit
Já vím, že psi nevidí telku jednolitě, protože zvládají více obrázků než člověk, ale Médi evidentně sleduje Star dance :-D
|
estip
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 20:50
- Nahlásit
Drakopes
jasně, pořádek má být. Jen mi není jasné, proč chovatel nechce PP vydat, plemenka je posílá domů na dobírku -
my letos odchovali poprvé štěňata a musím říct, že papírování proběhlo úplně v pohodě a PP z plemenné knihy dorazily v pořádku v době odběru štěňat.
|
blaba
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 21:07 - Změnil/a: blaba
- Nahlásit
Drakopes
díky za odpověď. Chudáček, ten můj se bude taky pěkně bránit a bude vystreslej. Když si vzpomenu, jak jsme se s nim prali, když mu dělali rengen kyčlí. Ani oblbovací injekce na něj nezabíraly.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 21:37
- Nahlásit
Hlasim, ze jsem opet nohama na zemi, byt tedy na te anglicke.
Prvni let mam za sebou, to pretizeni pri vzletu jsem tedy fakt necekala, ale byla to jen chvilka. Je tu casovy posun minus 1 hodina, tak jsem se zase vratila zpet do stareho casu.
Sorry za diakritiku, hacky a carky se tu nevedou.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 21:51
- Nahlásit
Drakopes
A ten se diví, že by měl něco platit Jako cemu se divi? Vzdyt to snad neni
jeho prvni vrh. Nechapu, ja si doklady odvezla ihned, se stenetem.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 21:54
- Nahlásit
Kessie
Primo v Londyne ne (Leicester), ale zpet z nej poletime, tak uz se moc tesim na to mega letiste. Nic pro amatery, jako ja.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 22:47
- Nahlásit
A ten se diví, že by měl něco platit Jako cemu se divi? Vzdyt to snad neni
jeho prvni vrh.
Dle mého soudě druhý...Podle www stránek měli štěnda jen ten vrh z kterého máme Medvídě a pak až ten, ze kterého je Erwín.
Ono to není žádná mega chovná stanice, pán má statek (resp. měl těch x elt zpět), traktor, hospodářství a tak - očekává se, že bude mít psa, tak ho má
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 23:31
- Nahlásit
Noemi
Já vím, že psi nevidí telku jednolitě, protože zvládají více obrázků než člověk, ale Médi evidentně sleduje Star dance :-D - Já ti nevim, ale hodně lidí tvrdí, že jejich pes se dívá na telku vyloženě rád...nevím, jak je to s tím obrazem....a ono, ty kostýmy holek jsou pro chlapy dóóóst zajímavé proč myslíš, že u nás to ,,žere" víc Tom?!
Ono to není žádná mega chovná stanice, pán má statek (resp. měl těch x elt zpět), traktor, hospodářství a tak - očekává se, že bude mít psa, tak ho má - nechápu proč má vrhy, když se nějak nemá chuť tím zabývat....asi jako kdyby mne Martina dotlačila k uchovnění Berynka...a já nemám chuť Ale právě vzhledem k tomu, že ,,otec" vrhu je Cameron, který je výstavně úspěšný, tak bych řekla, že se tím vrhem zabývali celkem dost...rozhodně to jen tak neodfláknuli nějakým obyč ženichem
Drakopes
- a teď mi došlo, že jak čekali na peníze od krycího psa tak to je nějaká echt kravina, protože Cameron je pes Martiny (tedy jak píšeš, momentálně poradkyně chovu -což je pro mne novinka ) tak těžko by mu nevysvětlila, jak se to s krycím psem a platbama komu za co má...je to fakt celé nějaké divné...někdo si asi jen neporozuměl
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 23:49
- Nahlásit
Evey
Prvni let mam za sebou, to pretizeni pri vzletu jsem tedy fakt necekala - jé tak to tě měli varovat (nebo y, nenapadlo mně to ) Mamce jsem to vysvětlovala xkrát, protože stačí zatáčka v autě a blije tak aby tohle s ní rovnou neseklo
Čéče kdyby jsi se postavila tady u nás na kopeček a roztáhla ruce, tak tam doplachtíš zadara Ne fakt, to je děs a hrůza nevím, jestli tu někdy něco tak hrozného už bylo
Krom toho vichru blížíme se z výletu k bráně a volá mamka, že právě zjistila, že jí někdo ukradnul včera či dnes (nepamatuje si, kdy ho viděla naposled) z před baráku kolo u nás je to většinou tak, že není ani tak ukradnuté, jako spíš, že si ho ,,vypůjčí" nějaký ožrala (není to kolo, co by někdo potřeboval krást ) Tak jak jsme jeli k tchánům na večeři, dostali jsme za úkol, objet vesnické hospody( i ve vedlejší) jestli tam někde nestojí...Nenašli jsme, ale za hoďku volala mamka, že ho sousedka viděla stát před obchůdkem ve vesnici pod náma (té vzdálenější) Jak jel večer brácha k holce, tak se tam zastavil a opravdu tam bylo Aby toho nebylo dost, tak se jim ozvala na baráku rána a přestala jim jít telka Brácha myslel, že jim to urvalo parabolu a ta teď rampluje na střeše, ale po bližší prohlídce okolí zjistil, že sousedům to urvalo plech ze střechy, prásknul našim do fasády a lítal v proluce mezi jejich barákama...ještě, že už tam není Alfíček, toho by chudáčka klepla pepka Ale nějaký drát jim to asi urvalo, neb signál nemají a mamku jsme si museli odvézt na telku k nám - teď ji Tom zase vezl domů...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2012 23:52
- Nahlásit
P.S. čekám, kdy nám vypadne elektrika, ve většině vesnice už nejde veřejné osvětlení
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 07:57
- Nahlásit
Noemi
Dle mého soudě druhý...Podle www stránek měli štěnda jen ten vrh z kterého máme Medvídě a pak až ten, ze kterého je Erwín. No, ale podle jmena od `C` by to mel byt vrh treti.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 08:01
- Nahlásit
worick
- a teď mi došlo, že jak čekali na peníze od krycího psa A navic krycimu psu se plati, ne naopak.
Tady, kupodivu, hlasi na cely tyden pekne pocasi. Slunce a kolem 9-11 st.
|