Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 531 . 532 . 533 . 534 . 535 . 536 . 537 . 538 . 539 . 540 . 541 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2012 07:44
- Nahlásit

Evey
U nás bylo hlášeno až -5st a koukám, že je -1st....tak to je bezva O půlnoci bylo světlo jak ve dne, Worka seděl před garáží a poštěkával a poštěkával. Dvakrát jsem na něj vyběhnula, ať sklapne.
MartinaBarney
Marťo, u vás jak, už přestal??
Ráno vstanu a je mi divné, že Berry leží uprostřed příjezdovky (takové divné místo na ležení) a Worku jsem nikde neobjevila Dřív, než jsem začala hulákat ze dveří, se v polovině zahrady objevil i s Argošem Teďka už kluci zaujali své ranní stanoviště u pracovny a Argo chodí bezradně kolem Jestli se tu pro něj nikdo nezjeví, budu muset ráno změnit pořadí činností a v první řadě ho drapnout a odvést domů
Včera jsem si koupila pracovní boty do zahrady a nové (větší) somradlo na chození se psy

worick
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2012 10:53
- Nahlásit

Určitě jsem tu někdy vzpomínala, že kousek za naším, několik zahrad pod tchánama, mají jedni bandoga, který tak skáče na chatrný plot, proto tudy s klukam skoro nechodíme. A taky, že s ním nikdy nejdou ven, protože by ho neudrželi a zabil by každého psa na potkání...to cituju majitele tak dneska mi Gogošová oznámila, že s nima onehdá mluvila a už ho nemají - někdo jim ho otrávil Na jednu stranu mi to nevadí s ohledem na naše i ostatní psy, na druhou stranu je to svinstvo nejvyššího kalibru...ten pes nemůže za to, že se dostal do rukou takovým blbečkům A taky nikdy člověk neví, jestli se to týká jen tohoto psa a nebo to může být magor, který takhle může řešit všechny velké psy v zahradách?!! To by mne fakt zajímalo, kdo v tom má prsty: ze sousedem z jedné strany jsou kamarádi (je stejně divný jako oni) z druhé strany bydlí jejich strýc, se kterým pokud vím, nějaké spory nemají...Sousedé přes humno: no...z jedné strany myslivec, kterého nemusím, z druhé strany rodina, co mají bišona, o kterého se bojí hodně...ale tenhle bandog v životě venku nebyl, nikoho nenapadnul....Je to dost divné

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2012 11:46
- Nahlásit

Zdar.
Zkuste dát toho pejska na Berňáky v nouzi.

worick
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2012 23:44
- Nahlásit

Vlčáčková
Toto není ztráta ani otrava, ale nevím, kam jinam to dát:
sousedka mela stene Jack Russela byli ve Strasnicich v jednom parku kam taky s Heidy chodime a prej tam běhal... Najednou slysela hrozny knuceni, tak tam bezela a pes celej od krve a videla jak utika a naseda do auta nejakej chlap s nejakou macetou a klackem....Roseknul tomu psovi hlavu...kdyz byli na fizlech tak ji rekli,ze uz to je asi ctvrtej pripad...
- jako v Praze Strašnicích? A ty se tam kde bereš?
S dovolením jsem to sem zkopčila pro Drakopesovou

worick
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2012 00:11
- Nahlásit

Dopoledne jsem umývala okna zase na části baráku (a ta od minule, už jsou špinavá ) a odpoledne jsme jeli na hřbitov(já, Tom a mamka) do Blatničky, k taťkovému příbuzenstvu (jsou tam dědečci a bratranec) a navštívili jsme strýce s rodinou - taťkova bratra. Vrátili jsme se po půl šesté a i když se mi pekelně nechtělo vyrazila jsem s klukama alespoň po vesnici, ale jsem vymyslela zcela novou trasu: od nás potmě po cyklotrase vedle do vesnice, tam otočkou kolem tety(kostela), školy, k hlavní silnici a po ní - po chodníku kolem řezníka, do naší vesnice, Gogošů, Tomových rodičů, pak boční ulicí kolem naší mamky, hřiště, Pošty, přes autobusák, Pekárnu a Pálenici zase domů...původně jsem myslela, že to bude jen taková jako sranda prochajda (aby kluci neremcali ) a teď když jsem si to změřila, tak to hodilo přesně 5,9km....dobré

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2012 00:30
- Nahlásit

worick
Já jen zkopčila. Ve Strašnicích, ano.

worick
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2012 01:42
- Nahlásit

Vlčáčková
Já jen zkopčila - jo ták Ty zase účtuješ? Já jsem usnula hned u Ordinace, takže teďka tady lašuju Ale už fakt jdu chrnět...zase

Drakopes
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2012 06:48
- Nahlásit

worick

neděs mě, blbců je spousta. A Strašnice jsou hned vedle ...
ale neslyšela jsem o tom ...

Evey
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2012 07:18
- Nahlásit

worick
tak dneska mi Gogošová oznámila, že s nima onehdá mluvila a už ho nemají - někdo jim ho otrávil No, je otázkou jestli si to myslí nebo mají nějaký důkaz. I když třeba udělají rozbor krve, tak mnohdy nepoznají co je pravou příčinou těch hodnot. Když jsme udělali testy my, tak první úvaha veta byla otrava. Já trvala na tom, že je to na 99% nemožné a bylo z toho selhání ledvin, ale ne v důsledku nějaké otravy...

worick
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2012 07:30
- Nahlásit

Drakopes
neděs mě, blbců je spousta. A Strašnice jsou hned vedle ... - to já ne, to Vlčáčková Ale právě, že je to vedle, tak jsem ti to sem radši překopírovala, aby jsi si dávala víc pozor...na lidi kolem kluků

Evey
I když třeba udělají rozbor krve - vůbec netuším, jestli ho viděl nějaký vet. Taky jsme uvažovaly s Gogošovou nad tím, že oni s ním určo nechodili ani na žádné očkování a bůhví, na jakovou nemoc mohl pojít...nebo torzi...

worick
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2012 07:38
- Nahlásit

Včera bylo půl dne pod mrakem a krom severáku, taky nepříjemně sychravo. Dneska fučí jižní (zato fest ) ale je jasno a svítí sluníčko. Ze strašení nízkýma teplotama na tento týden, tady zbylo akorát jednu noc -2st...takže dobrý

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2012 10:57
- Nahlásit

Konečně dneska venku slunko a myslím, že je tam 7 stupnů ted. Takže jakmile dojím, tak valím umývat okna a na zahradu zastřihnout okrasnou trávu a stromky. O víkendu nás čeká vypustit bazén a odvzdušnit závlahu. Nějak jsme na to zapomněli, protože se lítalo kolem té rekonstrukce.

Jak dlouho hárá fena? Myslím, že nějak měsíc ne? Barney pořád vyje a to už aspon 1,5 měsíce.

Evey
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2012 11:06
- Nahlásit

MartinaBarney
Jak dlouho hárá fena? Myslím, že nějak měsíc ne? Barney pořád vyje a to už aspon 1,5 měsíce.
Tak nějak. On ale nejdřív vyl, protože věděl, že by něco mohlo být. Pak věděl, že už může být.. No a teď , z žalu, protože ví, že už nic nebude.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2012 11:16
- Nahlásit

worick
JO, účtovala jsem do 2 hodin. Ale zchrupla jsem si předtím od 18 do 20.
Jinak jsem taky dělala letáček na pozorování.

worick
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2012 13:02 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

MartinaBarney
okrasné trávy se stříhají až zjara! Jestli máte vysoké, tak je jen svaž do snopu

Drakopes
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2012 14:18
- Nahlásit

U nás nadherné slunné počasí, poměrně teplo - a před Kapsou sekají silnici, havárka vody. Takže nelze ani vyřizovat telefony, jakej je tu rambajz. Alfréd si už dvakrát stěžoval, ale řekli jsme mu, ať je rád, že ta havárka není tenhle barák, že by byl bez vody

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2012 15:16
- Nahlásit

worick
okrasné trávy se stříhají až zjara! Zrovna jsem si to hledala na netu. Protože my máme tu ostřici, přesně něvím, jaký druh. A ta se mi nikdy stříhat nechce, protože moje ruce jsou maximálně dořezané a v rukavicích se to zase stříhá blbě. Takže jsem vyčetla, že až na jaře a od tebe to mám ted potvrzené. Mám takovou radost.

Evey
On ale nejdřív vyl, protože věděl, že by něco mohlo být. Pak věděl, že už může být.. No a teď , z žalu, protože ví, že už nic nebude. No, to sedí teda.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 08:31
- Nahlásit

Drakopes
Alfréd si už dvakrát stěžoval, ale řekli jsme mu, ať je rád, že ta havárka není tenhle barák, že by byl bez vody -

U nás včera: vypadalo to na celkem pěkné počasí, dopoledne jsme s mamkou vezly kytice na hřbitov. Fučelo hodně, ale dalo se to. Pak jsem hned šla do zahrady, abych udělala alespoň něco, když bylo ucházejícně. Vítr se stupňoval a kolem 16h už mi začínala být zima, tak jsem toho nechala a šla obědvat. Tom utekl půl hoďku přede mnou. Jen si sednu, přijde mamka s Mandy. I jsem se divila, že přišla, když už hezky není, ale ona je tam víc mezi stromy, tak se jí takový vichr (jako u nás) nezdál. Menďu nechala venku lítat a dala si kafčo. Bylo nám divné, že po nějaké době kluci přišli zalehnout a Menďa nikde. Tom brblal, kdoví kde je a hlavně je tam někde Leonek Ona je potvora, ale zatím ho, když tak, jen vyštěkávala a nebo dělala, že ho nevidí...když jsme u toho byli. Pak mamka odešla, protože se začínalo stmívat a my čekali, jestli se Leon ukáže. Chodila jsem nahlížet z oken, jestli někde nesedí s klukama, nebo v boudě. Nakonec už potmě, jsem vzala baterku, rozsvítila cesty a šla ho hledat doufaje, že je zašitý v té boudě nebo domku. Nebyl nikde To už jsem chodila a hulákala, ale vichřice se tak vystupňovala, že jsem měla problém jít, natož tak, že by mne v tom slyšel Nenašli jsme ho V jednu chvíli Worick vletěl do keřů a já strnula, že tam Leon někde leží pokousaný-mrtvý Volala jsem:,,Wori, Wori co tam máš?!! A to trdlo mi v hubě přinese sbaleného, chudáka vyděšeného ježka on to myslel dobře, když jsem chtěla vidět, co tam má, ale já jak jsem byla vynervnutá, tak jsem mu vynadala, že ježuru nesmí přece nosit... Pak jsme vyhlíželi Leona až do půlnoci, jestli přijde jíst na stůl (no, kdybych neusnula, tak asi chytím amok, že nejde ) a když šel Tom poklízet, už jsem byla nervní vzhůru a dostal příkazem, ať s bez kocoura nevrací! Když vyšel s baráku, lítala jsem kolem oken, jestli tam Leon někde bude a jasně: objevil se hned...nevím odkud...už byl asi v boudách Fakt jsem tentokrát měla dost nahnáno Počkej Kessie, ještě si takovýchto nerváků s Mikčou užiješ... Ten vichr byl kolem 18h 52km/h. Dneska je taky, ale vypadá mnohem mírnější, tak o polovinu. Hlavně neříkej Evey, že u vás nefučí Hlásili totiž: vichr hlavně Krkonoše a Jeseníky! A od těch jsme teda hóóódně daleko

Evey
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 08:55
- Nahlásit

worick
Hlavně neříkej Evey, že u vás nefučí Mám výhled přímo do korun stromů, ale nijak dramaticky se nevlní. Asi je to teprve na cestě.

Evey
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 09:45
- Nahlásit

worick
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 11:15
- Nahlásit

Evey
kdo hledá berňáčka? - já to říkala a už je to tady s berňáckou mánií se ruku v ruce ukazují vyhození berńáci a plní se útulky. Ne, už začnu všem vykládat, že jsou s berňákem děsné problémy U nás vichřice s deštěm....no hnus fialovej

Evey
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 11:22
- Nahlásit

worick
U nás vichřice s deštěm....no hnus fialovej U nás zatím dobrý, doufám, že to tak i vydrží. Jako ne, že by bylo venku nějak krásně, ale vichřici s deštěm fakt nechci.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 11:32
- Nahlásit

worick
My tu máme klid. Ani v noci to nebylo nic moc hroznýho. Akorát Dareček asi četl, že má být vichr, tak nechtěl v noci vůbec na vyčůrání. On tedy vůbec nějak v noci nechce ven. Nevím, jestli se bojí tmy, ale to asi ne, protože z kraje noci jde. Ale jak je kolem půlnoci, nemůžu ho vytáhnout. Všichni venku a on zaprděnej v křesle a né a né a né.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 11:33 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

No a jinak, kdyby se někomu chtělo. Pořádáme na jedné zahradě:

Drakopes
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 13:45
- Nahlásit

Vlčáčková
http://astropis.cz/DsA/dsa.html?dry_session=c45acc 2d44ca86208ea083fd520ee979

worick
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 15:01
- Nahlásit

Rychlost větru klesla z dopoledních 40 na 30km/h, ale jinak by psa nevyhnal... Chudáci kluci jen chrní a chrní...co taky venku jiného

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 16:30
- Nahlásit

Chčije a chčije. Plus mlhá a mlhá. Tma jak v pytli už hodinu. Nebe nevidět! Moji psi se ani nechtěli jít vyvenčit, musela jsem je vyhodit ručně, Vlčáčka dokonce vzít do náruče, vyhodit ze dveří a rychle zabouchnout.

Drakopes
No jo. Ale to je v Praze. Zase ale občerstvení je zadarmo... tak že bych přijela?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2012 17:33
- Nahlásit

Vlčáčková
No jo. Ale to je v Praze. Zase ale občerstvení je zadarmo... tak že bych přijela?
Není to opačný konec světa a ty chlebíčky jsou fakt úžasné. Těším se. Teda nejen na ty chlebíčky

Evey
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2012 06:50
- Nahlásit

Tak hlásím, že žádný hurikán se u nás nekonal. Odpoledne krapet fičelo, to jo. Ale nic, na co by jsme nebyli na horách zvyklí.
Jen byla už ve 3 h. odpoledne děsná tma a pošmourno. A to na mě negativně působí. Poslední dny usínám u večerních zpráv.

worick
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2012 07:21 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
Poslední dny usínám u večerních zpráv. - já jen o kousek pozděj Jenže u tebe by se to dalo pochopit - vstáváš brzy. Já teď vstávám kolem půl sedmé a chrápu už ve 21h Aha..a když to teď počítám, ono to celkem vychází - vždycky kolem půlnoci zhruba 1-2h nespím...A já, že jak musím být děsně přespaná...
Včera celý den vichr a déšť - k večeru už spíš jen mrholení. Venku jsem tudíž vůbec nebyla (krom rána s klukama) Tom měl přes poledne tenis (v hale), vrátil se před 15h a to měli přijet k mamce na dušičky příbuzní ze Skalice. Tak jsme tam kolem 16h sjeli a seděli s nima skoro do 18h (přijela i druhá teta vedle z vesnice) Pak, že jedem domů a Tom: ,,no pojď, musíš někam s klukama, včera jsi nebyla!" Blbneš, v tomto počasí?! Ale tak samozřejmě mi to nedalo, tak jsem si jen vzala bundu a šlapali jsme. Worka byl tentokrát (po tom celodenním ležení) jak z ,,divokých vajec" tahal a tahal a prudil Berrynek tím pádem čekal každou chvíli, kdy vybuchnu tak ten šlapal pěkně a poslouchal povely Nakonec to ale byla fajn prochajda...po vsi. Jen trochu mrholilo, ani kapuci jsem neměla, protože jsem byla navlečená a bylo mi horko...bylo celkem teplo A potkali jsme ve městě cvičákovou šéfovou s borderama Marry a Amonem (tak mně hezky zeskákali těma mokrýma pacinama ) - taky šli ještě honem na prochajdu Jedinnou vadu to celé mělo, že naše ulice od Pekárny až po poslední barák (k nám už osvětlení ani nevede ) byla potmě, protože jak byl ten vichr, tak to zase někde vyzkratovalo No a kolem Pálenice potmě(a ke všemu dvakrát - tam i zpět ) to není bůhvíjak příjemný zážitek

<< 1 ... 531 . 532 . 533 . 534 . 535 . 536 . 537 . 538 . 539 . 540 . 541 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání