| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2012 19:00
- Nahlásit
Co je s váma děcka ....taky hřbitov tour?? My jsme dopoledne pracovali venku a odpoledne ty hřbitovy...Nuda
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2012 19:42
- Nahlásit
worick
.taky hřbitov tour??
Já ne. Já mám nebožtíky doma.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2012 20:00
- Nahlásit
Vlčáčková
Já ne. Já mám nebožtíky doma. - taky dobré Jenže pak je plno přátel, známích, příbuzných...všechny snad doma nemáš?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2012 20:10 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
worick
Kamarádi jsou povětšinou pohřbení po republice. Někteří jsou pohřbení nevím přesně kde. Na hrobě mojí milované tetičky, která je spolu s babičkou a dědou a svým manželem v Ústí nad Labem, jsem byla v září. Druhé babičce s dědou jsem byla na hrobě při pohřbu kamaráda v jižních Čechách v březnu, stejně jako jedné tetě.
Kdybych měla jezdit po hrobech všem, tak už jsem minimálně týden na cestě a kdo ví, jestli bych se vrátila příští víkend!
PS: ačkoliv to je docela zajímavá myšlenka - 14 dní věnovaných ježdění po hřbitovech. Ty venkovské hřbitovy jsou velmi pěkné. I na centrálce v Brně je docela příjemně.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2012 21:26
- Nahlásit
no, já na hroby chodím tak nějak průběžně, když jsem u našich, tak zaskočím někdy... cíleně na dušičky tam zatím nejezdím... nějak prostě nemůžu... my jsme využili počasí a vyrazili jsme po kopcích v okolí... stihli jsme i pohrabat a posekat další spadané listí ještě za světla...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2012 21:40
- Nahlásit
rozptyl je rozptyl ... vzpomínky máš v sobě nebo nejsou ..
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2012 00:35
- Nahlásit
Miluju noční bojovky. Právě jsem se vrátila z lesa. Slyšela jsem tam psa. Tak jsem hodila své dva psy domů a jdu do lesa jen se dvěma. Ale mezitím ticho, ani na pískání a volání se nic neozvalo. Tak doufám, že to původně bylo až z vedlejší vsi, protože je tu vlhko, a tak se daleko nese zvuk. Ještě uvidím zítra, jestli vřískání z lesa nebude pokračovat.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2012 06:59
- Nahlásit
Vlčáčková
Miluju noční bojovky. Právě jsem se vrátila z lesa. Slyšela jsem tam psa - no tě pic Myslíš, že by tam mohl být někde uvázaný...zamotaný... Ale nebyla jsi tam snad sama?! To by jsi byla ještě větší magor než já...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2012 08:46
- Nahlásit
Vlčáčková - když je vlhko, tak se nese zvuk dál než když je sucho?... prosím o shovívavost, já to fakt nevím... každopádně jsem se dozvěděla něco nového a to já ráda...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2012 12:53 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Kessie
taky jsem tohle nevěděla, akorát mě hluchoňovi, to stejně nepomůže
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2012 14:20 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
worick
Myslíš, že by tam mohl být někde uvázaný..
Přesně to jsem si myslela. Nebylo by to tam poprvé. Když si v Brně zvyšovaly poplatky, tak to bylo běžné.
Ale nebyla jsi tam snad sama?!
Sama ne, s Vlčáčkem a Astřičkou.
Kessie
když je vlhko, tak se nese zvuk dál než když je sucho?.
Jo. O dost. Díky tomu si myslím, že se to asi přeneslo z toho kynologického kroužku ve vedlejší vsi, mají tam u cvičáku kotce.
Při vlhkosti taky pes líp vnímá pachy.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2012 18:20
- Nahlásit
když je vlhko, tak se nese zvuk dál než když je sucho
Tak nad tím tak hloubám z hlediska fyzikálních zákonitostí, ale nějak se nedobírám ...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2012 18:58
- Nahlásit
Drakopes
No a nesouvisí to s teplotním gradientem vzduchu prosyceného vodní párou? Studenější horní vrstvy - zvuk se víc ohýbá k zemi.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2012 19:23
- Nahlásit
Vlčáčková
Ale nebyla jsi tam snad sama?!
Sama ne, s Vlčáčkem a Astřičkou.
ha, což je totéž...sama nebo s těma dvěma mazlama, ale je fakt, že Vlčáček by rozhodně event. kdovíkoho napadl za nohavice, tam dosáhne
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2012 19:55
- Nahlásit
Eninka
že Vlčáček by rozhodně event. kdovíkoho napadl za nohavice, tam dosáhne
Nepodceňuj divocha! Ten šel hlavně proto, že je tlustej a musí mít pohyb. Astra proto, že je větší a je dobře vidět. Sabina nešla proto, že se zašívá vzadu a místo hledání psa bych hledala Sabinu. A Dareček proto, že se s Vlčáčkem hůř snáší a někdo se Sabinkou musel být doma.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2012 20:14
- Nahlásit
Vlčáčková
Nepodceňuj divocha
a tak divoch, to von je, akorát teda by musel toho "nepřítele-lesního muže" nějakýho prostě žužlat, bo žuby už nemá dávno nahoru žahnutý, ale doma v krabičce
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2012 21:02
- Nahlásit
Eninka
Nesměj se mu!
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2012 22:25
- Nahlásit
Vlčáčková
Nesměj se mu!
tak já se polepším, má u mě za to velkýho žužlíka, mňam
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2012 22:50
- Nahlásit
Eninka
má u mě za to velkýho žužlíka,
No tak to prrr! Je tlustej, nic nedostane!!
Všem
Udělala jsem si na web místo pro zvířecí akce, tak pokud byste si tam chtěli něco dát, co pořádáte, můžete to tam přihodit:
http://tyrana-zvirata.blogspot.cz/2012/11/akce.htm l
A jdu spát, dobrou.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2012 07:34 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Nic nového?? Včera jsme byly se sestřenkou na výletě, šly jsme lesem mezi dvěma vesničkama kousek od Uh.Brodu. Když jsme scházely na konci do jedné z nich, ještě takovou osadou o pár domech, překvapilo mně (nemile ) že sice v skoro v každém domku měli psa, ale byl buďto na řetězu nebo v pidi kotci - většinou jen nějakém provizorním...No, zahrady tam neměli tuším moc velké, spíš jen takové dvorky...ale pes - ten tam být musel...i za tuto cenu Pro mne je to hrozný pohled...my si tam chodíme po procházkách a tam desítky psů v takovýchto podmínkách - nejspíš celoživotně na řetězech a v klecích Ve vesnici jsme pak potkali berňačku, borderáka a ratlíka na prochajdě Vůbec...všichni ti psi byli očividně kříženci. Berňačka byla malá vzrůstem, moc bílé na čenichu....ale majitel hlásil:,,jé berňák, kluk, ona má tři roky, tak uvažujem o štěňátkách, to by mohl být ženich?!"....no to víš, že jo...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2012 07:47
- Nahlásit
Zapoměla jsem: včera u tchánů, leželo na stole švagrovo - poslední číslo Fauny. Byl tam zajímavý článek o stereotypním chování, většinou štěkání psů. O tom, jak se tím pes pes brání stresu ze samoty a že tohle chování mají třeba i lidi v domovech důchodců a různých ústavech. To pořád čtu někde: nejsme doma a pes štěká a štěká a sousedi už si stěžují...co s tím? No a tady bylo, že celkem lehká pomoc je psa zabavit (což samozřejmě všichni víme) ale že stačí přidat jen něco málo navíc: malá prochajda navíc, vzít psa s sebou do auta, když jedem i jen něco málo vyřídit, vzít ho do domu, když je na zahradě, nová hračka...a v neposlední řadě mu třeba pořídit kamaráda a není nutné, aby to byl právě další (potencionálně taky štěkající ) pes, ale klidně i např. želva!
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2012 08:24
- Nahlásit
worick,Kessie
mám koupené jízdenky (já to budu vykazovat jako služební cestu ), takže v devět jsme v Brně, v deset začínají děti soutěžit. Co říkáte tak nějak ve třičtvrtě, za deset deset před Jaroškou?
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2012 09:26
- Nahlásit
Drakopes - super, počítám s tím a už se těším... Jen na vás budu moc myslet po cestě z Prahy do Brna, neb tam pořád něco opravují a každý den rádio hlásí kolony!
worick - to je přesně případ našeho malého souseda, jak ho nechají venku samotného, nebo paní odejde třeba na hřbitov nebo na návštěvu, to je neskutečně vyčítavé štěkání... občas vezmu Kess a jdeme do zahrady, aby Bobíka trošku rozptýlila, běhají spolu kolem plotu a ho to pak přejde...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2012 09:32
- Nahlásit
worick - to se tu taky snažili zavést... pes má být připoutaný u boudy... taková hloupost...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2012 10:33
- Nahlásit
Nic nového??
No u nás teď vládne taková divná nálada..Byli jsme minulý víkend v Praze a volala táta, že jedna z našich známých skočila z Krkavčiny - takže velká šou včetně vrtulníku, hasičů, policajtů . Týden předtím jsme se zrovna bavili, že se proslýchá, že mají nějaké finanční potíže - no a paní to vyřešila taklhe. Máma ji považovala za jednu z mála, kteří jsou tu na vsi jakž takž normální, tak jí to hodně vzalo...Celá ves samozřejmě nedrbe o ničem jiným :-/, všichni jsou z toho tak nějak přešlý. Paradoxně ty dluhy jdou za ní a nechala tady manžela a dvě děti, ať se s tím poperou za ní. Obec pro ně zřídila veřejnou sbírku, protože přijdou o barák, nábytek a tak...Je to jak když se vám dějou zprávy TV nova v přímém přenosu :-/.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2012 10:33
- Nahlásit
Jo a Medvěd zřejmě chytil druhou pubertu :-/
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2012 10:34
- Nahlásit
Kessie
pes má být připoutaný u boudy... - na vesnicích to bylo dlouho (mnohde ještě je ) vím, že když jsem byla malá, u babči byl Lesan taky u boudy, ale hned jak jsem dostávala trochu rozum - hned jsem fňukala dědovi, ať ho tam neuvazuje a znáte dědečky...nevydržel A pak už Lesan do konce života běhal Lesanka, co byla po něm, ta už u boudy nebyla nikdy. On byl děda měkosrdcatej - všechno bylo vždycky na nátlak báby. Pamatuju si doteď babku: ,,dědo, na hůře jsou koťata, běž je najít a...." Bába vydala rozkaz jak ta macecha z Mrazíka (sama nešla ) a dědek plnil...i když strašně nerad...ale kdo by ji poslouchal... On právě nikdy nechtěl kočku a já jako děcko nechápala proč...došlo mi to až jako dospělé...
Mít psa na řetězu a nebo celoživotně v kotci - to je pro mě ta nejhorší můra...jak nad tím začnu přemýšlet, když někde takového pejsu vidím, tak se toho pak nemůžu zbavit. To je něco tak nepředstavitelně strašného... To ten člověk v sobě nemá ani kousíček empatie, nedokáže si představit sebe, sebe v této situaci? Jak by mu asi bylo???! Já pak s takovým člověkem odmítám komunikovat, pro mě je to sadista a nedokážu s ním normálně mluvit a vyhýbám se mu...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2012 10:38
- Nahlásit
Noemi
No u nás teď vládne taková divná nálada.. - to je velká tragedie chápu, malá vesnice s tím vždycky hodně žije..u nás to bývá taky tak...To je mi líto
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2012 10:42
- Nahlásit
Noemi
Jo a Medvěd zřejmě chytil druhou pubertu - a to se projevuje jak?! (abych věděla, na co se připravit )
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2012 10:43
- Nahlásit
Kessie
Drakopes
Co říkáte tak nějak ve třičtvrtě, za deset deset před Jaroškou? - to je kde?? ...kdybychom náhodou...
|