| Autor |
Zpráva |
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2012 13:59
- Nahlásit
Hlásím, že Praha je bílá ... Na stromech ještě hromada listí a na tom teď leží těžký mokrý sníh. Na zemi je několikacentimetrový maras.
Alfréd hned po vyběhnutí z domu vyřvával své rozhořčení a pokoušel se mě popohnat k odpovědnosti, Erwinek zíral, zkoušel ochutnávat ...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2012 16:19
- Nahlásit
Asi je to projev stárnutí, ale od poslední zimy se mi hrozně moc nechce jezdit ve sněhu autem. Vždycky jsem otrávená, když mám jet do Brna zejména ráno a vracet se zejména večer. Ale možná je to tím, že jsem tu už asi 2 x spadla do škarpy, 1 x dostala v lese smyk, skoro nikdy to není prohrábnuté, jen projeté auty přede mnou, jednou jsem zůstala spolu s dalšími více něž deseti auty v kopci ve vsi (vlastně před kopcem, protože nás to hodilo samovolně zase dolů, kde jsme se naštosovali a byli rádi, že jsme se neposráželi. Navíc se tu nedá nikde zaparkovat a dojít domů pěšky) a polní cesta k baráku se neprohrabuje vůbec.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2012 16:58
- Nahlásit
Kdo to sem poslal? Sněží. Stále a vytrvale. Já to tu nechci.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2012 17:12
- Nahlásit
Evey
Kdo to sem poslal? Sněží. Stále a vytrvale. Já to tu nechci.
Dovol, abych Ti vyjádřil upřímnou soustrast a účast. Ale hlavně si to tam nech!!! Né, že to pošleš sem!
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2012 17:14 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Mám dilema: buď půjdu do práce nebo budu hlady. Tak nevím, co mám dělat, protože tady nic nekoupím a do práce se mi nechce, zvláště pokud napadne ta bílá sračka.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2012 18:12
- Nahlásit
Evey
nevím, kdo tu první začal, že jim poletují vločky. Toho bych hnala k zodpovědnosti. Za chvíli musím vytáhnout psy a obejít aspoň park ...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2012 18:40
- Nahlásit
Evey
Kdo to sem poslal? Sněží. Stále a vytrvale. Já to tu nechci. - Sííím...Ája
U nás leje a leje...zatím, ale teplota je už u nuly
Vrátili jsme se od tchánů a vzali kluky domů, protože z avízovaného generálního celodenního úklidu zbylo jen ošťavnění rakytníku a příprava sirupu Prý, že zítra je taky den Jsme lemry Takže: ležím s klukama na zemi u telky, Tom pustil Gucci ven (nebyla na WC od večera ) a tak na ni koukáme, jestli v tom lijáku vůbec půjde, udělá mi to do truhlíku a nebo se zavrtí na patě a pomaže zpátky domů A jak se tak plíží před vchodovýma dveřma kolem toho truhlíku (už tohle bylo napínavé ) tak se ze tmy vynoří pes a maže k ní. První mi v hlavě šrotovalo jak je to možné, když kluky držím za kožichy... než mi cvaklo....dopr...Argo! On je naštěstí na kočky zvyklý i Gucci celkem na něj, takže o ni jsem strach neměla...jenže to mělo druhé jednání a to: že ho z obyvču zmerčili kluci a měla jsem je co držet, aby nevystartovali z té dřevěné podlahy, neb by tam snad vyorali brázdu Jakže takž jsem je ukočírovala a takticky pustila za barák, aby vychládnuli a nesežrali ho hned ve dveřích (on by se totiž cpal dovnitř a to by nejspíš byla mela) Nejsem si jistá, jestli si pro něj v tomto počasí někdo vůbec přijde Ale je tam klid, nemelou se, nevím jestli netestujou nově vycpané boudy, protože je nikde nevidím
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2012 08:58 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
Drakopes - sraz stejně - stejné místo si pamatuju, hodinu srazu se mi nepodařilo z hlavy vydolovat... já mezitím zkusím od známých zjistit, kam by se dalo poblíž toho místa zajít, ať se nemusíme moc přesouvat, i když ani to by nebyl problém, spíš jen zdržovačka
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2012 09:06
- Nahlásit
worick - jestli to datum, je vybráno adekvátně k politické situaci ve státě a máme si tedy vzít lampiony a pionýrské šátky?! - - poznávací znamení: rozsvícený lampion na třídě kapitána jaroše... - už se moc těším, jen tedy mám odpolední směnu, tak budu muset být před dvanáctou ve škole... jednu hodinu z dopoledne jsem si přehodila
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2012 09:17
- Nahlásit
worick - jak dopadla ta veterina?? - veterina jako obvykle podle očekávání... Kesska odmítla jít dovnitř, tak dostala injekci venku, což znamenalo opět žádné vážení. Jak teď ztratila spoustu chlupů, tak je taková vysoká a hubená! Ale říkal pan vet, že je akorát... dokonce teď začala i hodně žrát, holka. Jak dřív nad granulkama ofrňovala, tak teď je zblajzne jako malinu... ráno dostává granulky, večer částečně granulky a masko...
(to mě přivádí k otázce... necháváte všechno maso projít mrazem, než ho pejskům dáte? a jak je to s rozmražováním? vytáhnete maso třeba ráno nebo den před tím, než ho pejskům dáte?)
Mikša byl hrdina... cestu (asi čtvrt hodiny) strávil chudák v krabici... nemáme převozku - ale ta krabice je taková ta veliká, nad kolena, s dírama, takže viděl a vytahoval packy... Veterinář ho prohlídl a dal mu injekci, prý je to krásný, velký, mohutný kocourek - co se kastrace týká, je možná kolem novýho roku s tím, že je to filozofická otázka, jestli do toho jít nebo ne... já teď přemýšlím, jestli poslechnu filozofickýho ducha v sobě nebo dám na praktickou stránku své osobnosti... není to tak lehký rozhodování... vůbec ne...nejde mi o to značkování, spíš o to, že se mi moje "miminko" jednoho dne třeba nevrátí... to bych dost těžko nesla...
Nicméně... Mikša dnes poprvé testuje sníh... je to sranda, jak v tom opatrně tu jednu pacinku smočí a třepe a třepe... začala zima, v podstatě se drží poblíž pelíšku a moc se mu to venku nelíbí...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2012 09:19 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
Drakopes - teda, moc hezké fotečky! Jak se Erwinek vyvaluje... A ten had je suprový!
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2012 09:43
- Nahlásit
Kessie
hodinu upřesním, ale bude to nějak po deváté. Jen co dětičky zaregistruju, usadím, poplivu ...
Tam, co jsme seděly posledně, to šlo, ne?
Maso téměř vždy promrazujeme, večer vyndám balíček z mrazáku a hodím do misky dole v ledničce. On do příštího večera rozmrzne, takže je k sežrání. Nemrazím čerstvé ryby a mleté maso. Ale to Erwin ještě neměl, beru ho u řezníka, kde melou podle objednávky přímo před vámi.
To není had, to je drak, koukni na ta křídla a tlamu Máme dva: Agátu a Adélu, a jen je občas narvu do pračky, jak jsou špinaví, ale jinak na to, jak je máme dlouho, vypadají dobře.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2012 11:03 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Kessie
necháváte všechno maso projít mrazem, než ho pejskům dáte? - popravdě řečeno...ne Když přinesu třeba ta žebra, tak je naporcuju do mražáku, ale kousek si nechám rovnou v ledničce, abych jim je dala druhý den ráno. Nějak mi prostě připadne neekonomické je dát mrazit a z mražáku si vytáhnout jiná, namražená...Ostatní maso trochu ovařuju, takže tam by problém být neměl. No a je to vlastně všechno maso určené pro lidi, tak snad se to breberama nehemží Poslední jídlo, co jsem jim předevírem vařila, my vůbec nechtějí žrát... A zrovna je to prakticky samé maso jenže jsem tam po dlouhé době uvařila fazole, tak jestli jim nechutnají, či co?! Alespoň, že jí ty nové granule
Drakopes
hodinu upřesním, ale bude to nějak po deváté - a dopr.... Já si představovala po obědě, takhle ráno mně to ani nenapadlo Tak to teda fakt nevím, nikdy v životě jsem Toma takhle brzy nikam nevytáhnula... On má svoje ranní rituály.... a v devět já ještě nemívám ani hotovou obhlídku s klukama, ne tak se vyštrachat z domu a hodina cesty.... No...,,ve světle nových skutečností" to vidím bledě Každopádně to projednám
Kessie
Nicméně... Mikša dnes poprvé testuje sníh... je to sranda, jak v tom opatrně tu jednu pacinku smočí a třepe a třepe... začala zima, v podstatě se drží poblíž pelíšku a moc se mu to venku nelíbí... - Gucci odmítá vylézt z baráku, byla jen chviličku a doufám, že aspoň WC si vybavila Leon byl od rána venku nejmíň 5x pak zdrhnul dozadu, ale asi zjistil, že v domku je kosa, tak před chvílí přišel zpátky, ale už zase čučí u okna. Dělám, že ho nevidím, protože on jak zmerčí, že ho registruju, začne mňoukat, ať mu otevřu
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2012 13:30
- Nahlásit
worick
takhle ráno mě to ani nenapadlo
A víš ty vůbec, že já vstanu někdy po páté, oběhnu se psy park a pak metelím s dětmi na tramvaj, metro a pak autobus do Brna ... a po téhle anabázi dětičky 2-3 hodinky budou makat na logických úlohách.
Po obědě je vyhlašování výsledků a nám pak kolem třetí jede zase autobus zpátky. Já tam jen využívám toho chvilkového prostoje, co se na soutěžící ani nesmíme dívat
No uvidíš ... jestli bude tak hnusně jak včera, tak to raději ani nevylézej.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2012 17:44
- Nahlásit
worick - já jsem si říkala, že to na vás asi bude brzy... Je fakt, že v poklusu na mobilu (odkud sem neumím přispívat, protože neznám heslo) jsem napřed viděla 8. listopadu a říkala jsem si taky dopr... to učím od rána až do odpoledne, samé skupiny, ani dvě hodinky by mi nešly vyměnit... a druhý den datum Alenka přepsala na 7. listopadu - to bylo radosti... jsem si tu i poskočila, protože to mám opravdu odpolední směnu
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 07:50 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
Kessie
Tak hlásím, že Tom se k tomu nestaví úplně odmítavě, akorát si myslím, že jestli, tak nedorazíme dřív, jak v 10h
Od rána tu chumelí jak kráva a to vím, neboť s posunutím času jsem taky posunutá a pořád stávám podle starého - tudíž o hodinu dřív Mělo by tak do hodiny přestat - tvrdí radar Kluky jsem našla zalezlé v boudičkách - jsou to šikulky Včera byla hnusná zima, severák fučel a bylo těsně pod nulou. Jelikož celou sobotu pršelo a nebyli jsme nikde, nezbývalo nám, než vyrazit s klukama k lesu. Udělali jsme takový větší okruh. Nevím, čím to, ale kluci byli nějací hrozně hodní. Woriček běhal velice umírněně a skoro netahal, Berry zase neletěl kus vpředu, ale hezky po pár metrech čekal. Jestli poznali, že Tom nemůže ještě na ten podvrtlý kotník? (on se hrozně šoural a museli jsme pořád na něj čekat )
Dneska musím k zubařce Úplně ten nejpitomější den, co se dal vybrat Nemáme přezuté gumy Tom je totiž má ve Zlíně a právě objednal přezouvání na dnes, když věděl 14dní, že tam pojedem. A ona přijde takováhle kalamita Snad tam nějak dojedem
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 13:34
- Nahlásit
worick
Kluky jsem našla zalezlé v boudičkách
Víš, že podle evropské směrnice musí mít zvířata při odděleném ustájení sociální kontakt? V ohradách na jatkách museli vyřezat okénka. Abys neměla nějaký problém.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 14:01
- Nahlásit
Dobrý den,
hodím vám to i sem, kdyby jste o někom třeba náhodou věděli...
Je u nás u Jablonce nad Nisou...
Janii
Bernský pes - externí
Věk: 10 let
Charakteristika: Prostřednictvím těchto stránek nabízíme bernského salašnického psa:
"Dobrý den, mluvili jsme spolu telefonicky o našem problému s berňákem, potažmo stěhováním z domu do bytu Na penzion jsem měl 10ti letou smlouvu, která v prosinci končí a prolongování nebo prodej se nepodařilo sjednat. Vypadá to jako nezodpovědnost, ale plánovat budoucnost na desetiletí prostě neumím. Věděli jsme o této eventualitě samozřejmě předem, ale doufal jsem, že to neskončí těmi 10ti lety...a všude se dočtete, že berňáci se dožívají 8-10ti let - max. Charlie je bohudík vyjimka, má trošku problémy s páteří, ale prakticky jde jen o to, že se pomaleji zvedá. Jinak je veselý, běhá, žere a hlídá. Je mu 10 (teď v říjnu), ale nestrádá a nemám sílu to řešit nějak dramaticky. Stěhujeme se do paneláku bez výtahu. I kdyby přežil ten uzavřený prostor, nevydržel by provoz po schodech (2.p). Celý život měl pro sebe celou verandu, vč. boudy, kterou nikdy moc nepoužíval, ale hlavně bývalou vlekovou louku jako maxi výběh. Vždycky byl pes venkovní, nikdy žádný kotec, řetěz, cokoli. Je notoricky hodný, poslušný, reaguje jen na intenzitu povelu, žádná vodítka, košíky nezná.Chodí u nohy, umí zůstat, povel ke mně umí na hlas i píšťalku, uhýbá před auty ke straně. Nepere se, nehoní zvířata, naprosto skvělý, přátelský a bezproblémový pes ač to zní jako klišé. Všechny pokusy s kamarády a známými jsou zatím pasé, zkoušel jsem to přes veterináře a pod. Prostě nemám zatím žádné řešení. Smlouvu na dům máme do konce roku. Stěhujeme se v listopadu, ale Charlie tu může zůstat do konce roku, budeme bydlet necelé 2 km daleko.Venčení a krmení nebude problém, ale je zvyklý, že jsme za stěnou, nikdy tu nebydlel sám. Kdyby se našel někdo, kdo by ho chtěl, bohužel už jen na dožití, najde v něm určitě všechno, co mu může toto plemeno poskytnout. Krmení jsem připravený sponzorovat, návštěvy beru jako podmínku dohody. Pokud mi můžete pomoci nebo kdokoli budu moc rád S poděkováním za ochotu a pochopení Petr Petříček, Tanvald, tel. č.: 739 520 397"
Vloženo do nabídky: 29. 10. 2012
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 15:40
- Nahlásit
Fajka
Drsné.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 16:55
- Nahlásit
Evey
Drsné.
Vadí mi tam věta: nemám sílu to řešit nějak dramaticky
Jako by chtěl dodat odvahy.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 17:03
- Nahlásit
Strejda
řešit nějak dramaticky
na mě ta věta dělá dojem, že nemá sílu ho dát uspat ...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 17:19
- Nahlásit
Fajka
to je na tom právě to děsivé ... Afrédovi je stejně a nedovedu si představit se s ním nějakým způsobem dobrovolně rozloučit ...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 17:27
- Nahlásit
Drakopes
to je na tom právě to děsivé ...
souhlasím pro mě je hrozný už jen ta myšlenka že po tom co mě pes 10 let dělal radost a já mu to mám na stará kolena oplatit..se ho zbavím, pošlu jinám, uspím, uvážu u stromu co já vím co ještě
Ale ono ani to najití nového majitele si myslím že pro staršího pejska který je zvyklý na to své a svou rodinu není nic moc...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 17:44
- Nahlásit
Fajka
Berňáci lpí na lidech, všechny ty důvody, na co je zvyklý, mizí ve vztahu ke smečce. Já vím, schody a v jeho věku jsou děsné, my máme první patro (36 schodů), ale před pěti lety jsme šest týdnů nosili Nílouška do čtvrtého patra.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 17:54 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Drakopes
Já vím, schody a v jeho věku jsou děsné, my máme první patro (36 schodů), ale před pěti lety jsme šest týdnů nosili Nílouška do čtvrtého patra.
to musela být určitě dřina ale co by člověk pro svého kamaráda neudělal že jo...
každý je jiný já vím...ale já bych rozhodně hledala přízemní byt do kterého by nebylo tolik schodů... nikdy by mě nenapadlo se svého psa zbavit a jít někam kam se mnou můj pes nemůže
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 19:38
- Nahlásit
Myslím si,že by si pán měl najít vhodnější bydlení kde by mohli být i s pejskem.
Určitě by něco vhodného našel.A možná dokonce že i domeček.
Třeba něco jako našla Lucka.
Vzdyť pro toho berňáčka by tato změna v těchto letech znamenala stejně jistý a brzký konec.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 20:17
- Nahlásit
Fajka
Já ani nevím, co na tohle napsat pro mne je to absolutně nemyslitelné....Koukám, že asi mají malé dítě, tak že: co už po psovi, že jo?! Pro ně bude asi bydlení v bytě pohodlné, finančně únosné a že je tam pes?! No, někdo si ho snad vezme... Nechápu Nechápu, jak by mohli klidně spát s myšlenkou, že jejich pes je pryč, bůhví kde...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 20:20
- Nahlásit
Strejda
Víš, že podle evropské směrnice musí mít zvířata při odděleném ustájení sociální kontakt? V ohradách na jatkách museli vyřezat okénka. Abys neměla nějaký problém. - Berunka tam byl s Leonkem a Worku jsem viděla, že tam byl taky na návštěvě Okýnko není problém, ta střední přepážka je nachystaná, že kdyby jim oddělení nevyhovovalo, tak je možné ji kdykoliv rozebrat...stačí říct
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2012 07:30
- Nahlásit
Nechci hodnotit jejich rozhodnutí dát pryč 10 letého psa, ale z toho co píše, je zřejmé, že o tom, že se bude muset vystěhovat věděl předem. Nerozumím tedy tomu proč si našel byt ve druhém patře. Působí to na mě tak, že není pro něj prioritou, aby byl pes s nimi. Myslím, že on by se pobytu v bytě s nimi velmi brzy a rád přizpůsobil, že Drakopes?
Psa je mi líto a doufám, že se pro něj vhodné místo najde.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2012 07:31
- Nahlásit
Dnešek nám začíná pěkně ztuha, -7 st. Na silnici klouzačka. Dnes jsem už vytáhla zimní bundu.
|