| Autor |
Zpráva |
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 08:54
- Nahlásit
Ono to není žádná mega chovná stanice, pán má statek
nebyla jsem tam, ale co mi bylo řečeno, tak statek má pořád, chová hlavně kozy (štěňata dostávala kozí mléko s medem) ....
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 08:54
- Nahlásit
jo, a tady vůbec nefouká, je pod mrakem, příjemně
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 10:26 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
Tady, kupodivu, hlasi na cely tyden pekne pocasi. Slunce a kolem 9-11 st. - to buď ráda, že nejsi tu Zdá se mi, že vítr se trošku zmírňuje, ale pořád je to pěkný vichr. Mamčině sousedce, která pořád ne a ne si dát novou střechu a řeší to různýma plechama jak včera ten plech odletěl a majznul našim do fasády, tak udělal díru až do polystyrenu
Jinak mamce telka nejde, lítá po známých, kdo jí to nějak opraví a strýc (její brácha naproti) jí říkal, že to nejde polovině vesnice, že se potočily antény
Po prohlídce zahrady jsem nic hrozného neshledala (krom toho, že odletělo víko od odpadkového koše a odpadky jsou připlácnuté na plotě )na potoce jsou omlácené topoly, ale to je možná dobrá ,,čistící" funkce pro ty stromy, že jim to jednou za čas ty suché větve orve Na Pálenici vidím srolovaný plech na části střechy bývalé kotelny - tady z naší strany
Kdyby nefučelo jak kráva, tak je celkem teplo a svítí sluníčko, nebe skoro bez mráčku
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 13:06
- Nahlásit
začalo slizko, chvílemi poprchává, chvílemi merholí .. nakonec se z toho vyvinul depresivní listopad
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 13:40
- Nahlásit
mléko s medem)
Víš určitě,že jim tam nepřidával i rum?(Medvědí mléko)
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 14:31
- Nahlásit
Tá ta
Medvědí mléko)
nejeví žádné abstinenční příznaky ani pokročilou demenci
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 14:38
- Nahlásit
Tá ta
(Medvědí mléko) -
Děcka neříkejte, že se kolem nic neděje...to tady mám vypisovat storry zase jen já?! Tom odjel hrát tenis a já vařila a čuměla na Receptář. Jak tak hodím okem s gauče na strop zjistím, že je v těch 6m (to píšu proto, že nevím, kdo se tam z čeho dostane ) zatečený sádrokarton...doprdele Vím, že dlouhodobě je problém na střeše v podhledu na druhé straně a tam by mne to až tak nepřekvapilo...tohle je ale novinka Musím jít nahoře na balkon a mrknout, co se tam mohlo stát Toma klepne Před chvílí jsem vypustila ven Dášu - bačovala tu s klukama nejmíň dvě hodiny, ale Leon už chtěl jít ven a ječel, že nemůže, tak jsem využila toho, že kluci chrní a ona se začíná nudit a otevřela jsem bránu, aby mohla pelášit domů. Naštěstí šla
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 14:59
- Nahlásit
worick
abys neřekla ...
Včera ráno měl Erwin v parku kámošku Laru (asi 7-8měsíční vlčanda) a ohlodávali se, honili a váleli, takže domů jsem vedla čunče zaflákané. A prvně, co je u nás, šel do vany:
mrskal nervozně ocasem, aby zametl okraje vany, couval dozadu a tím pádem nahoru. Pokoušela jsem se ho udržet a zároveň pustit vodu - jemně jsem mu sprchovala tlapky a on tu černočernou špínu rozpatlával, kam dosáhl. Nakonec z vany zcela samostatně vylezl, ale to už jsem stihla zamknout, takže neměl šanci uniknout.
Ty dva ručníky jsem pak rovnou hodila prát
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 15:23
- Nahlásit
worick
My byli po delší době na cvičáku.
Začínal dnes v 11 h.
To jsem si nemohl nechat ujít a vytáhl jsem z batohu Svatomartinské.
Kupodivu nikdo neprotestoval že zdržuju od výcviku....
Barunka má pochvalu.Cvičila s nadšením i bez vína.
zatečený sádrokarton
Vítr vám vytlačí vodu i proti spádu střechy.
Drakopes
Jestli už nemáte umytou vanu,tak bych k vám zdovolením přijel vykoupat Báru.
Už by to docela potřebovala a já už mám bohužel (aktivista) venkovní sprchu uklizenou.
Nevím jak u vás všech ostatních,ale Barunka teď poslední dobou baští jak bezedná.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 16:07
- Nahlásit
Barunka teď poslední dobou baští jak bezedná
Erwin pořád žere jak nezavřenej A pokud nežere, tak slídí, kde by co sežral. Dneska je mu pět měsíců, dostal banán a jablko
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 16:28
- Nahlásit
Drakopes
tak slídí, kde by co sežral
Jako já
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 16:45
- Nahlásit
Tá ta
na rozdíl od tebe si Erwinek neotevře ledničku a neodemkne špajz
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 19:29
- Nahlásit
Muj poznatek z dnesniho dne. Jsem docela v soku jaky neporadek tu vladne v obchodech, bordel na zemi, popadane veci... Nikdo nic neuklizi, neresi. Takto jsem to v CR tedy nikde nevidela.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 20:44
- Nahlásit
Evey
Muj poznatek z dnesniho dne. Jsem docela v soku jaky neporadek tu vladne v obchodech, bordel na zemi, popadane veci... - fakt jo?! tak to jsem celkem ráda, že mají taky ,,svůj" bordel (přesně v české smyslu: cizí neštěstí vždycky potěší )
Dneska jsme moc venku nebyli (nepracovali a ani na prochajdě) tak jsem klukům vymýšlela zábavu - že je naučím hledat (stopovat) věci. Stylem, že by Strejdu kleplo, ale to byla prostě jen taková zábava (tedy měla být, než mne začalo štvát, jaková jsou to jója ) Takže jsem vzala čuchlé uzené masko na kostičky a udělala jim stopu cca po metru, říkaje si, že jsou to velcí kluci, tak by to pro ně neměl být problém Worička jsem nechala doma s Tomem a první šel Berry. Na konci stopy jsem nechala mobil, aby mi ho jako našel a přinesl. Připadlo mi to děééésně jednoduché Omyl Vletěl do stopy, s nějakým nosem u země se nezdržoval, maska nehledal a letěl, kudy si myslel, že bych normálně šla 2x jsem ho vracela zpátky než pochopil, že takhle teda ne. Pak se mu povedlo chytit správně stopu, ovšem opět maska nehledal proletěl kolem mobilu a valil dál po stopě, kterou jsem pro něj, po ,,našlapání", odcházela Že by i pak, po ukázání mobilu na zemi projevil zájem? Prdlajz Vůbec jsem nevěděla, za co ho nakonec mám vlastně odměnit. Woriček lautr stejně (stejně blbá výchova, tak čemu se divit )Akorát mobil našel, ale odmítmul ho vzít do huby a přinést, protože je ,,tvrdý" Kdyby byl v obalu, tak by ho možná i přinesl, několikrát už to předtím udělal Aby pochopil, co po něm chci, házela jsem mu ho pak jako aport, ale na něj kašlal a já ho nakonec (protože padla mezitím tma) nemohla v trávníku najít To už tam lítal i vypuštěný Berry a kdyby mi na něj Tom nezavolal, co tam jako blbneme tak ho asi hledám doteď Takže takhle neslavně dopadla tahle ,,zkouška IQ" našich psů Pak jsem je ještě zavřela v kuchyni a našlapala jim v zahradě trasu, na jejímž konci jsem zůstala schovaná. Tom je měl hlídat, ale čuměl na tenis Hoši se postavili v pracovně za okno a špiónili, kudy se snažím ,,nenápadně" běhat Takže když je vypustil, pochopitelně se vykašlali na našlapanou trasu vzadu, kolem zahradního domku a podle Berryho pokynů:,,letěla tudyma, já ji viděl" - valili rovnou před barák. Byla jsem ve vchodu pod sklem, schovaná ve dveřích garáže a slyšela jsem, jak se s funěním prohnal kolem, jenže zase ,,šel na jistotu" a nečichal, tak mne minul o pár metrů a letěl po cestě, kudy se běžně chodí...jeliman Nevím jak, neviděla jsem, jestli někdo i čichal, ale nakonec mne našel Woriček s tím, že přiběhl k vchodovým dveřím (jestli jsem jim snad neutekla domů ) a pak mne zmerčil za tím rohem
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 21:23
- Nahlásit
worick
pěkné Když se pokoušíme něco naučit Erwinka, tak Alfréd otráveně vstane, odsune prcka stranou, vzorově předvede, co se po něm chce a zalehne tak, že zcela znemožní další práci.
Dneska jsem převlékala postele. Erwinek zaujatě sledoval, dvakrát jsem ho zarazila, aby neskočil do postele. A když bylo hotovo, dovolili jsme mu hopnout a on měl takovou radost, tak nadšeně tancoval, až si ucvrknul ... převlékala jsem znova
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 21:31
- Nahlásit
Drakopes
a zalehne tak, že zcela znemožní další práci - na to jsou berňuchy experti Berunka ovšem bez toho,,vzorově předvede"
A když bylo hotovo, dovolili jsme mu hopnout a on měl takovou radost, tak nadšeně tancoval, až si ucvrknul ... převlékala jsem znova -
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2012 21:33
- Nahlásit
Drakopes
neodemkne špajz
Tak ho nezamykej !!!
Přeci tě nebudou budit,kdykoli dostanou hlad jenom kvůli klíči.
Teď jsme se vrátili z ,,Čajů´´Nechal jsem se přesvědčit a šel se podívat.Musím uznale konstatovat,že ta generace kolem 70-ti let to zkrátka uměla roztočit.
Vydrželi tančit od začátku do konce.
Evey
Přesně to, co ty popisuješ ,tak to jsme byli v šoku v Paříži.
Neuvěřitelný bordel a to třeba hned pod Eifelkou.Plastové flašky a kde co.
Návštěva Mekáče?Pro silný žaludek a o letišti CDG ,či metru ani nemluvě.
Jinak si užívej a posílej dál zápisky z cest.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2012 08:10
- Nahlásit
jsme bez větru, to se = zázraku Zato je typický podzimní den - pošmourno, mrholí...ale já potřebuju pracovat v zahradě!!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2012 08:29
- Nahlásit
worick
no u nas fucelo tak, ze mi to odneslo prikolikovanou plachtu i se snurou na pradlo, kterou to utrhlo ale nastesti se neprehoupla pres plot, jako kdyz mi poprve pri suseni venku nalitalo k sousedum spodni pradlo
vem gumaky a plastenky a supaj do ty zahrady
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2012 10:25
- Nahlásit
cernej caj
vem gumaky a plastenky a supaj do ty zahrady - však jo, teďka neprší...ono mi nic jiného ani nezbyde
jako kdyz mi poprve pri suseni venku nalitalo k sousedum spodni pradlo -
a zapoměla jsem dodat poznatek ze soboty: jak jsem po minulém výletě psala, že se mi nelíbilo, jak v té vesnici měli všichni psy, ale všechny na řetězech a v kotcích tak tady Salaš u Uherského Hradiště, byli pejsi volně, někteří dokonce i volně po vesnici což se moc nelíbilo sestřence, protože Darča není moc velký pes, aby se ubránila ovčákovi, který tak nějak ,,navolno" (a žádný páník kolem) hlídal neoplocenou předzahrádku zrovna tam, kde jsme parkovali, jen přes takový hlubší příkop, kde vedla stružka...jakože potůček A netvářil se vůbec přátelsky, jelikož Worka se mu tam, ke všemu, sešel napít Jinak se k nám na začátku vesnice přidal jorkšírek a v klidu s náma šlapal přes půl vesnice až k autu Jako stín nám šel o 50m dál další pejsa, kříženec špice To je jako u nás
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2012 10:50
- Nahlásit
worick
my kdyz byli na dovce, tak tam behal nejakej velkej vorech na volno, branil nam vyjit na te strane do kopcu a kdyz sme pak dalsi den potkali babu s tim psem na volno, tak nas jeste servala, ze my tam lezem se psem na voditku a drazdime jejiho psa, kterej malem teda napad toho naseho jeste stesti, ze ferince praskl obojek a bezela si toho rafana ocuchat, protoze zenska se malem pocurala strachy kdyz ten nas hodnouckej minipejsek ocuchaval tu jeji bestii
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2012 15:11
- Nahlásit
Někdy toho Medvěda vážně nechápu...
Po hodině a půl venku, nalítaný, pohodička...Za 3/4 hodiny jdu vyhodit šlupky na kompost a frajer leží před vchodem a dělá, že tam vůbec není (normálně okamžitě vstane a kouká, co mám a kam se jde). No tak na něj kouknu ještě jednou, jestli mu něco nechybí a koukám, že kolem něj trochu rozdrbaná hlína
On samozřejmě moc dobře ví, že v prostoru před vchodem se nehrabe (a to ani náhodou a ani v případě nejvyšší nouze), takže se snažil tvářit neviditelně a samozřejmě na té díře ležel, abych si ničeho nevšimla . Kdyby si ho celý den člověk nevšiml, tak neřekl, ale takhle...
Jo a ráno jsme na prochajdě na silnici potkali 6 oveček a 2 kozy - urazili celou cestu přes údolí od jednoho místního zemědělce - nemají, co jíst, tak se toulají po okolí :-/. Medvěda prudil pes za plotem, takže ovce mu byly ukradené...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2012 23:37 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Noemi
On samozřejmě moc dobře ví, že v prostoru před vchodem se nehrabe (a to ani náhodou a ani v případě nejvyšší nouze), takže se snažil tvářit neviditelně a samozřejmě na té díře ležel, abych si ničeho nevšimla -
Jsou všichni (berňuši) stejní Kluci někde našli takovou tu plastovou misku z marketu, co jsou v tom třeba kuřecí prsa...asi jak se vysypal za vichru ten koš, tak zůstala někde v kytkách. Tak si ji přinesli před barák na trávník a roztrhnuli na polovinu. Berry tam ráno nechtěl jít, protože se bál, že to bylo něco potřebného a budu nadávat Woričkovi je tohle úplně šumák, reaguje až když ječím
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2012 19:41
- Nahlásit
Tak vcera jsme navstivili centrum, netusila jsem, ze je to tak velke mesto. Politali jsme zase nejake obchody. Ale nakoupit jsem si mohla dovolit az v tom kde bylo vse za 1 libru. Treba cokolada After eight stoji u nas snad pres 60 kc (takze skoro za polovinu), nejake Haribo zele apod...
Ma noha poprve vstoupila do MCDonald´s, ale nic jsem tam neokusila, jen Colu. Kofolu kupodivu nemeli, spatnej lokal.
Ochutnala jsem az fish and chips. Tak jako hranolky si myslim umim lepsi, ale ta ryba byla fakt dost dobra. Ne, jak ty nase vodou nacucane filety.
Dnes velke zahradnictvi a Bradgate park.
Konec hlaseni.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2012 22:29 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit
Evey
vse za 1 libru
Hele a za kolik mají prémiové granule?
Nevyplatilo by se to?
Dva-tři pytle bych od tebe případně klidně vzal.
BÍGL-nic proti nim,ALE! zlatí BSP.
U sousedu (v práci) jednoho 2-letého mají.Dneska za mnou za celou dobu co ho mají přišel celkem přes plot 3 x.(nové zelené pletivo)
Problém byl ho ale odchytit a odnést zpět.Pokaždé jsem mu mezeru pod plotem zacpal a za chvilku byl u mne zpátky.Když už jsem mu to dokonale obložil,tak zase rozpletl plot.Po třetí zkušenosti a hodině honění psa jsem ho u sousedů přivázal ke stromu a byl klid.V klidu se stočil do klubíčka a spal až do doby kdy přišli sousedovic kluci ze školy.
(pokoušel se přes můj pozemek tranzitovat k sousedům na slepice).
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2012 22:56 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
Tá ta
Hele a za kolik mají granule?
Nevyplatilo by se to?
Dva-tři pytle bych od tebe případně vzal. Ja krmim prevazne masem, takze me by se to asi nevyplatilo. Cim krmis, podivam se za kolik se to tu da sehnat. Ale myslim, ze to levnejsi bude. Potiz je ale s dopravou, ta to prodrazi.
Tak jsem jen v rychlosti mrkla treba na Arden Grange Adult Lamb. V CR 15 kg - 1420 kc, v Anglii baleni 2x12 kg - 1800 kc
Ja jsem se tu prave dnes divala na vet bed deky() o kterych uz dlouho uvazuju, jsou tu daleko levnejsi nez v CR. Da se tu koupit dokonce i 10 m role a nastrihat dle potreby, ale nevim prave na kolik by vysla doprava.
BÍGL-nic proti nim,ALE! zlatí BSP. Taky mame jednoho pres plot, taky k nam chodi na navstevu, taky neposloucha a taky bych ho nechtela.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2012 23:25
- Nahlásit
Evey
promiň,nedal jsem tam smailika.Byla to sranda.Přesto ti děkuji.Přeci bys to netáhla.
Užívej si dovču.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2012 23:26 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Tá ta
Evey
BÍGL-nic proti nim,ALE! zlatí BSP. - vzhledově se mi bígl líbí moc a byl dokonce v užším výběru, když jsme zvažovali psa Zamítnutý právě kvůli útěkům a vášni pro lov (a máme Worička )
Dneska jsem na tom Tá to, byla lautr stejně. Ve chvíli, kdy jsem se chystala ven pracovat, se objevila v zahradě Dáša a přes několikeré vyhazování i dobrovolné odejití, se tam motala půl dne To by mi vůbec nevadilo (kočky byly stejně obě doma) ale kluci ví, že nějak moc otravovat mne u práce nesmí, zato ona na mne pořád skákala, válela se pode mnou, přede mnou, rvala rypák do kapes, jestli tam nemám piškot a tak. Nechci na ni nějak moc zhurta, aby kluci nenabyli dojmu, že mne musí bránit, ale chvílema už mi fakt lezla na nerva
Ráno na potoce Worka objevil na topolu veverku (Evey - tu britskou tmavou )a lítal kolem a řval úplně v tranzu - znovu jsem se přesvědčila, že nemám na to, abych ho odvolala můžu na něho po dobrém...nadávat...lákat na kokinko...vůbec nevnímá...pako jedno
Evey
já že bůhví co tam nenakupuje ....a ona - huba mlsná - jen kokinka A co jsi objevila v zahradnictví? Zrovinka sháním bílou bergénii Třeba: http://www.lukon-glads.cz/bergenia-silberlicht-p-2 738
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2012 23:35
- Nahlásit
Tá ta
Byla to sranda To neva. Ale cenovy rozdil dost velky, ze?
Přeci bys to netáhla Da se to zaridit.
worick
A co jsi objevila v zahradnictví? Neboj, mam to nafocene.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2012 23:42
- Nahlásit
Evey
Jé, vy jste ještě tady?! Já hledala ukázku kultivaru a kouknu a tady odepsáno
Já totiž opět chrápala u televize - dneska dokonce ještě před 20h - mám tři hodiny naspané
Dneska mi při rytí jam na keře (Tom nebyl doma) ruplo v zádech (ale ve svalu, to se mi ještě nikdy nestalo ) a pořád mne to tam, kdesi pod lopatkou, mrcha bolí
|