Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 540 . 541 . 542 . 543 . 544 . 545 . 546 . 547 . 548 . 549 . 550 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2012 19:34
- Nahlásit

Evey
Já se pořád snažím mít doma všechno zdravé BIO, EKO, vařit zdravě, jíst zdravě...tak alespoň tenhle úlet 1x do měsíce mi dopřej

Dines
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2012 19:55
- Nahlásit

worick
To mi teda pověz, co s ním dělají??
Nemám tušení
Fakt jo??
Jo
Ukaž pupek!
Ještě nemám Jsem teprve ve třináctém týdnu
To tě tak navnadili ti množící se hroši Teda já to vidět, tak tuplem neporodím Popravdě, porod koho-čehokoliv, ve mně nevzbuzuje žádné nadšení ze zrození nového života a nevím co ještě, ale nefalšovanou hrůzu a s prominutím...odpor Ale neber si to osobně, já jsem hrozný magor
No, kdybys viděla porod poslední samice - 5 mimin a všechny jsem z ní musela vytáhnout, třetí, čtvrtý a pátý byly vzpříčený, takže dlouhé masáže a rovnání mimin zarytými nehty (nějak jsem je tam srovnat musela - kdyby tam zůstaly, tak by to samice stejně nepřežila) ...mazec - dvouhodinovej porod, zpocená jsem byla až na pr*** a to jsem ani nerodila já
Takže ta svadba už zapadala do plánu: svadba, do třiceti první dítě, auto, dovolená, druhé dítě...?
Nakonec to vyšlo docela dobře ikdž už mě trochu chytala panika A auta už máme, dovolená nehrozí s plným barákem zvířat a miminem...

worick
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 07:53 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Dines
No, kdybys viděla porod poslední samice - to bych právě neviděla...proto žádná samice, minimálně žádná těhotná samice v mém okolí
A auta už máme, dovolená nehrozí s plným barákem zvířat - tak to je jak u nás

Včera horor, ach jo A takový pěkný den to byl, k večeru prochajda, zastavila jsem se u mamky (byla tam i teta) přijdu domů a za deset minut mamka telefonuje: přiběhnula k ní uplakaná sousedka (ta co je s ní mamka pořád, od vedle, co má jorka Duffyho) že jim dnes nepřijel společník z firmy (Slovák) a nevěděli, co s ním je. A k večeru jim volá jeho syn, že se včera zabil u Strání, cestou z práce, právě Starší pán, po 60ce, naletěla do něj nějaká dodávka. Včera se právě v tu dobu vracel Tom ze Zlína a ještě mi doma říká:,,jedu a v rádiu hlásí, že u Veselí nad Moravou je nehoda a uzavřená cesta, tak jsem znervozněl kde, abych to nemusel složitě objíždět. Pak znova, že prý u Strání...To jsou blbci, prý u Veselí..." No a to byla právě tato nehoda.. Pána jsme dobře znali, byl u sousedů pečený vařený, i mamce často něco přivezl: tu broskve na zavaření, 2kg klobás...On ji totiž balil Mamka se mu líbila, je už dlouho rozvedený, sousedka jí ho taky dohazovala Dost nás to teď všechny šokovalo Hned jsem posílala SMS i bráchovi, byl z toho taky pěkně šoking
Taky jsem včera konečně zjistila, kde je v těch lázních.....Velichovky

Tá ta
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 08:13
- Nahlásit

worick

Tak to je pro mamku a i pro vás krutý.
Další nevinná oběť.
Jako ty školačky při rallye,nebo chlapec venčící pejska.
Hodně sil.

worick
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 10:38
- Nahlásit

Tá ta
Hodně sil - díky
Dneska jedem s mamkou na cesty, no...ani se mi moc nechce...asi budu dost vyklepaná

A aby toho nebylo dost, potkám ráno Gogošovou a ta mi oznámí, že včera pochovali kocourka - našli ho ráno přejetého před barákem (hlavní cesta ) Takový dorostenec jako Kessie Mikša. Vzali si sourozence, teď jim zůstala jen kočička...

Všem vám přeju mnohem, mnohem veselejší den

Drakopes
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 14:51
- Nahlásit

worick

je ten den celkově nějak otrávený. Což kluci jsou v pohodě (aspoň něco), ale jinak mám pocit zmaru a beznaděje
Napsala jsem ve dvou třídách čtvrtletní práce ... vůbec nemám sílu pustit se do opravování, jen co jsem zahlídla při opravování. Rozbil se mi zip u bundy, a tak vůbec ...

Tá ta
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 19:26
- Nahlásit

Drakopes
Jasně,mělo být u kalhot.
Klidně mi jednu třídu naskenuj.Já poprosim manželku.Ona je na to machr a pomůže ti.

Pamatuji si na několik případů,kdy učitelka synům opravila chybně diktát a manželka to učitelce opravila s podpisem.
To byl hukot Zkrátka se na to nemohla dívat.
Ona je na to bedna,jakmile někde zahlédne sudoku,křížovku apod.
Třeba u doktora v čekárně,tak jí hned domlaskne.
Prostě se doplňujem.
Účitelky zde,neberte to osobně!!!Pokud možno.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 19:44
- Nahlásit

Tá ta
potřebovala bych opravit cca 300 rysů, jednu písemku na lomené výrazy a ty dvě čtvrtletky. A jestli pracuje rychle, tak na zítra připravit další čtvrtletku a pokud možno rovnou opravit

pěkný večer
kluci dostali k večeři sivena - každý jednoho. Žrali ho od hlavy. Alfréd byl o 0,02s rychlejší, ale dostal porci dříve.

Evey
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 20:01
- Nahlásit

Koukám je tu jaksi ponuro. Zlepsi vam náladu ze uz jsem zpět? Me teda určitě. Zatím tedy jen v Brne, ale i to je dobrý. Najednou všem rozumím...

Tá ta
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 20:39
- Nahlásit

Drakopespotřebovala bych opravit cca 300 rysů, jednu písemku na lomené výrazy a ty dvě čtvrtletky. A jestli pracuje rychle, tak na zítra připravit další čtvrtletku a pokud možno rovnou opravit

To už je na druhé pololetí?
k večeři sivena
Kolik vážil,aby kluci do rána vydrželi?Nebo ještě bude druhý chod?

Evey

Buď vítána engličenko
Najednou všem rozumím.
A myslíš že je to dobře??

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 23:23
- Nahlásit

Tak dneska jsem po dlouhé době měla možnost Barneyho pustit, aby se prolítal s 8-letým kokrem a 2-letou labradorkou. Sám jejich majitel mě vyzýval, at ho pustím, jenom co ty jeho pesany vypustil z auta. Jenže o kus dál byli jiní lidi s nějakými malými psy. A tak jsem nechtěla riskovat, že Barney pak uteče za nima a já ho tam budu zase nahánět. Byli jsme totiž v prostoru určeném pro volné běhání psů a kdykoliv se může z jakékoliv strany objevit další pes. Pan mi zatím vykládat, že psi jsou jeho dcery, která s nima každých 14 dní jezdí i na Vlčáry za R. Desenským nebo pořád na nějaké psí výlety, a proto si už vlastně ostatních psů ani nevšímají. Já jsem mu zase vysvětlovala, že my potkáme psa ,,na vyřádění se´´ pákrát do roka a proto je cizí pes pro Barneyho něco úžasnýho. Mezitím už lidi s malými psy odešli a pán se mě znova zeptat, jestli Barneyho přece jen nepustím, at si pohrají. Tak jsem ho odepla z vodítka. No, ten tradičně letěl jak střela směrem za labradorkou a drze ji začal otravovat a čichal jí k zadku. Té se to zase nelíbilo, tak na něj vrčela a oháněla se po něm. Jenže Barney je lump a tak se nedá jen tak odbýt. Ani ne 5 minut byl na volno a zrovna šla po horní cestě paní se psem (od vidění ji znám a její pes s Barneym se nemají zrovna rádi). Jenom jsem stačila říct, že si Barneyho raději připnu a rozešla se k němu a ta potvora Barney si zrovna musel všimnout toho dalšího psa!!! A nebyl blbej. Asi si řekl, že do toho strmýho kopečku zarostlýho suchou trávou by to bylo náročný, tak to normálně oběhl bokem po cestě. No, já samozřejmě za ním hned. Protože jsem slyšela vrčení a paní, jak se snaží slovně odehnat Barneyho. A povedlo se jí to! Já jsem pracně vyběhla kopeček a Barney se obrátil a běžel zase dolů za tím pánem, který tam měl kokra a labradorku. Naštěstí ten pán Barneyho chytl. Ale to pro změnu zase vrčel kokršpaněl a labradorka. Protože mi dneska měli dovézt maso, tak už jsme pak šli domů. S pánem se dobře povídalo a myslím, že by se naši psi i víc seznámili. Škoda, že takové psí kamarády nepotkáváme častěji. A tak mě napadlo, že někam na net napíšu o nějakém společném venčení ve Vyškově. Třeba by se mi někdo ozval. Co bych pro toho mýho lumpa Barneyho neudělala, že jo?

worick
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2012 07:34
- Nahlásit

Evey
Zlepsi vam náladu ze uz jsem zpět? - jééé už? Já že až dnes Doufám, že jste v pohodě dorazili až domů...

My včera s mamkou v pohodě, dokonce jsme i udělali návštěvu u těch známých, co tam měla schované to ukradené kolo a my se tam zastavili ho vyzvenout. Jenže jsme zjistily, že s nákupem nám do auta nevleze a mamka, že na něm teda pojede domů. To jsem nesouhlasila, protože na tomto ,,hlavním tahu", je už pár pomníčků (cyklostezka se bude prý konečně budovat..na jaře) Naštěstí měl jet kolem i Tom s tenisu, tak jsme tam na něj počkaly a kolo mu naložily Přijeli jsme domů zároveň, oba hladoví a já měla chuť na salát s chobotnicí v plechovce. Jak jsem ji otevřela zjistila jsem, že tentokrát si asi moc nepochutnám, protože byla uzená a tohle mi tak nějak smrdělo. No...snědla jsem to, jenže za hodinu mi začalo být blbě jak sviňa strašně mně začal bolet žaludek a nakonec jsem blila jak Amina Když se mi trochu ulevilo, zkusila jsem si vzít alespoň jablko a honem jsem to radši zaspala Teď ráno žaludek ještě trochu bolí, ale jinak dobrý

Tá ta
Ona je na to machr a pomůže ti.
Pamatuji si na několik případů,kdy učitelka synům opravila chybně diktát a manželka to učitelce opravila s podpisem.
- hmm, to je dobrá To ať ty moje příspěvky, proboha radši nečte

Drakopes
kluci dostali k večeři sivena - každý jednoho. Žrali ho od hlavy. Alfréd byl o 0,02s rychlejší, ale dostal porci dříve. - Tak s rybou teda nevim, to jsem fakt ještě radši nezkoušela, ale jelikož minule (již je tomu dávno) snědli vepřové nožky, tak jsem ji včera přivezla. Hned každý dostal jednu a leželi oba na trávníku a bojovali statečně

MartinaBarney
A tak mě napadlo, že někam na net napíšu o nějakém společném venčení ve Vyškově. Třeba by se mi někdo ozval - to určitě zkus, vždyť i tady, na CZpsu, to děcka mívají...

To vůbec nevadí, že na něj labradorka vrčí, ona dává najevo, že nemá o nějaké intimnosti momentálně zájem a pokud Barney nepochopí, dostane na budku Je to normální, nějak se to Barney učit musí...Worka držkuje na polovinu psů, fen, aby mu nelezli za Berynkem. Většina v pohodě chápe. On teda vrčí na Berunu, ale psi tomu asi rozumí i tak

My teda na Vlčáry nejezdíme a kluci v 90% respektují, že za nějakým psem nesmí. Nesmí třeba za psy, co je páníčci vedou na vodítku a vyloženě nás chtějí obejít...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2012 09:23
- Nahlásit

worick
pro tebe dotaznik porid si jeste par samojedu a mas na zimni sporty vystarano

worick
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2012 10:29
- Nahlásit

cernej caj
Zimu nemám moc ráda, poněvadž nemám ráda, když je mi zima - jsem zimomřivá Zimní období tak nějak protrpím kvůli klukům - že ti jsou naopak spokojení Proto tento zájezd nic pro mne, do severských zemí bych jela ráda, ale v létě Musherství až jako takové, taky nic moc - může mi musher vykládat jak chce, že to psy děsně baví (řekla bych, že jen určitý počet km?! )....ale pokud mají do krve sedřené tlapky, z čehož se několik dní pak vylízávají, tak to neberu Ať si dere nohy sám...když ho to tak baví

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2012 11:07
- Nahlásit

worick
pokud Barney nepochopí, dostane na budku Však jo, mě to nechávalou naprosto klidnou, když se po něm oháněla. A tomu pánovi jsem říkala, že on by dostat na budku potřeboval. Respekt má zatím z jedné 9 leté feny něm. ovčáka. Ta mu 2x naznačila, že ne, a od té doby si k ní žádně drzosti nedovolí.

My teda na Vlčáry nejezdíme No, to já taky. Na Desenskýho jsem postupem času názor změnila.
a kluci v 90% respektují, že za nějakým psem nesmí. A jak se toho dá docílit? A pak mě napadá otázka ještě. Když mi teda Barney zdrhne třeba za psem, co je veden na vodítku. Mám ho pak nějak potrestat nebo to nechat být? Ve včerejší situaci, jsem si Barneyho připla na vodítko a to bylo všechno. Ale je fakt, že on mi dělá i jiný věci...např. včera jsem ho měla ještě na vodítko a bavila se s pánem, jeho psi běhali kolem. Barney seděl, seděl, hypnoticky sleduval jednoho nebo druhého psa. A když se jeden z nich přiblížil, tak Barney vyskočil vpřed tak, že byl všema čtyřma nohama ve vzduchu. Já jsem ho držela za obojek, tak jsem ho udržela. V nejhorších zátazích pouštím vodítko. Možná si dovedu odpovědět i sama - chce to prostě a jednoduše disciplínu a pravidla, pak teprv zábavu a mazlení. Ted si uvědomuju, že u nás je to vlastně trochu naopak. A nedivím se, že mi přítel kolikrát říkal, že ten pes je rozmazlenej. Samozřejmě jsem to brala jako urážku mýho psa a že by mohl být rozmazlenej, jsem v žádným případě nepřiznala.

No, ale jak s tím potrestáním, když uteče a já ho pak chytím? A nějaký tip, jak zaujmout jeho pozornost, když zrovna hypnotizuje psa?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2012 14:48
- Nahlásit

MartinaBarney

znova vidím, jak vám chybí kontakt s ostatními psy. Psy, se kterými ti naši blbnou, obtěžují se, provokují a nevšímají, potkáváme na každé vycházce a je jich spousta. Možná máš (máte) na Barneyho vysoké požadavky, ale to posuzuju podle naší zvlčilé zvěře

LuckaM
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2012 19:53
- Nahlásit

Tá ta
Zrovna nedávno jsem tě tu dával za kladný příklad
Děkuju, já si nedovedu představit, že bych se Barnyho musela vzdát. Nechci se pána zastávat, ale nikdo nevíme, jak se věci měly doopravdy. Vidím pozitivum alespoň v tom, že se nechtěl psa jen tak zbavit, ale chtěl novým majitelům přispívat na granule a chtěl s nimi být v kontaktu a psa navštěvovat. A super zpráva je, že pejsek už nový domov má ;)

LuckaM
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2012 20:07
- Nahlásit

Jinak děcka - říká se to tak u vás na Moravě ne? - příští týden jedu do Brna na školení, takže pokud se to bude někomu hodit, hlaste se Je to 21. 11. od 9 do 13 a až v 15:00 mi jede autobus do Prahy. Takže pokud se školení neprotáhne, tak mám 2 hodinky plonkový ...

worick
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2012 20:32
- Nahlásit

LuckaM
příští týden jedu do Brna na školení...tak mám 2 hodinky plonkový - no nevim, nevim, ale 2 hodiny je strašně málo když vemu, že si musíš dát ještě nějaký čas na cestu k autobusu

Já bych moc ráda, kdy bude zase možnost se s tebou setkat, že jo....jsme z opačných konců republiky Ale jestli zase ukecám Toma...to teda nevim Co Kessie ...jak jsi na tom ty?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2012 08:51
- Nahlásit

LuckaM

do Brna kvůli tomu znova nepojedu, ale mohli bychom se někdy sejít v Praze ...

Kessie
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2012 09:05 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

LuckaM - no já bych strašně ráda... ale mně by se to hodilo právě jako s Alenkou minulý týden... mezi devátou až půl dvanáctou... pak musím učit... - leda, že by ses, Luci, vykašlala na školení...

Dines - moc moc gratuluji!

Evey - už se těším na nějaké fotečky...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2012 20:44
- Nahlásit

Dines
Málem bych zapomněla, přidávám se s gratulací k budoucímu přírůstku ;)

Kessie
Neblbni, jsem ve zkušebce, to by mi asi neprošlo ...tak snad někdy příště, jsem hodně zvědavá, jak se v Brně sama zorientuju. Byla jsem tam naposledy před šesti lety na přijímačkách...a vlastně taky poprvé

Drakopes
Ta Praha bude praktičtější ;)

worick
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2012 21:21
- Nahlásit

LuckaM
příští týden jedu do Brna na školení, takže pokud se to bude někomu hodit, hlaste se - Luci, je to v jednání

Tak po dlouhatánské době jsem si uvědomila, že ne jen já, ale vůbec to tady nějak vázne s fotkama, tak dneska pár z výletu bylo to bezva, byla i mamka s Mandy a sestřenka Jitka s mužem a Darčou Akorát nám byla celkem zima - hlavně na konci, kdy jsme zůstali čekat na bratránka ze slovenské Skalice, než za náma alespoň na chvilku dorazí....

Strejda
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2012 16:54
- Nahlásit

Evey
Na konci Rapotína, v posledním domě vpravo ve směru na Losiny, je malý krámek, kde prodávají špekáčky jakokdysi (píše se to takhle dohromady) a jitrnice, jaké svět neviděl (taky se tak jmenují). Mohu doporučit. A s prodavačkou je legrace - to je bonus.

Strejda
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2012 17:18 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

worick
vůbec to tady nějak vázne s fotkama
Takovou pěknou fotku mám, ale nechce sem nalézt.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2012 19:48
- Nahlásit

Ten Davis cup, to jsou ale nervy....viď, Radu

dejavu
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2012 21:46
- Nahlásit

Nechcete někdo tohohle frajera adoptovat? http://www.utulek-decin.estranky.cz/clanky/bad.htm l

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2012 22:20 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Pamatujete, jak jsem sem dala tohoto starého pejska v barvě berňáččí?:

Tak našel domov u nějakých mladých lidí a je prý k neutahání.

worick
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2012 00:43
- Nahlásit

LuckaM
Ten Davis cup, to jsou ale nervy....viď, Radu - vyhráli jsme, vyhrálíííí
Celé odpoledne čumím na telku, oči mám červené jak angorák, na prdeli mozol Ale stálo to za to
A: kdo neskáče není Čech...hop, hop, hop
Byla jsem v takové euforii, že jsem po skončení zápasu Štěpánka (po 20h ) drapnula kluky a letěla s nima obejít vesnici A tahala jsem je uličkama sem a tam jak divá, že na konci už i Worka pletl nožkama Nakonec to hodilo slušných 6.8km! Dobré, ne?! (už mne celkem bolela kyčel včera 9km, dneska tohle ) Vrátili jsme se těsně před desátou

worick
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2012 07:38 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Když jsme u těch fotek: včera ráno jsem našla Worička spát takto Čekají na mne před pracovnou než otevřu Pak je muchlování, prohlídky, česání, zastříhávání, vybírání klíšťat(to podle sezóny ) dostanou trošku mléka do kočičích misek a řasu na zuby...a jdeme na ranní obhlídky

<< 1 ... 540 . 541 . 542 . 543 . 544 . 545 . 546 . 547 . 548 . 549 . 550 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání