| Autor |
Zpráva |
Evey
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2012 10:18
- Nahlásit
worick
Přiznám se, že jsme neměřili (na to nemám dost odvahy) Na to přece nepotřebuješ odvahu, ale teploměr.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2012 10:20 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
Strejda
Ráno jsem si vyšel do lesa dost na lehko A co hříbky, ty jsi nenašel? My včera byli a našli, ne tedy moc, ale na polívku a smaženici to stačilo.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2012 10:37
- Nahlásit
Evey
A co hříbky, ty jsi nenašel?
Zatím je moc sucho, protože prší jen v Praze. Loni začaly houby růst až na začátku října.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2012 12:58
- Nahlásit
Strejda
Tady se říká jak na motejly
u nás se chodí na fialky
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2012 13:19
- Nahlásit
LuckaM
Je mi to opravdu líto. Stejně jako ty bych to nečekala ani náhodou. Ale přikláním se k tomu, jak už jste tu všichni psali, že to je jen nešťastná náhoda.
bojím se, že tak, jak reagovala Tvoje mamka, teď bude reagovat většina lidí Myslím, že nebude. Když jim vysvětlíš, jak to bylo, tak to určitě pochopí. Ale právě proto, aby se dalo předcházet takovým situacím, bych chtěla rozumět psí řeči, výrazům jejich těla apod. No jo, včera jsem se dívala na youtube na Znalce psí duše Kdybych tu řeč těla znala, tak si myslím, že tenkrát ani nemuselo dojít k tomu, jak na Barneyho zničeho nic zaútočil Benji -zlatý retrívr z naší ulice.
jak má natrénovat rvačku s malýma? - Rvačku s malýma netrénovat...to musí vědět, že na to, ohnat se po malém psu, nesmí ani pomyslet Myslím, že žádnej pes nerozlišuje, jestli je ten druhý pes menší nebo větší. Pes podle mě cítí jen tu náladu, která z toho druhýho psa vyzařuje.
Co u nás nového? Já jsem nachlazená - fakt paráda. Tesně před školou. Ale snad budu do pondělka dobrá. Jinak u nás probíhá pořád rekonstrukce, takže každej den u nás řemeslníci - jedni venku, další v domě. Těším se, až bude po všem. V garáži skladiště, v obýváku skladiště, v pracovně skladiště. Všude nalítanej polystyrén, trávník rozrytej. No hrůza. Za to Barney je spokojenej. Každý den na zahradě někoho má, o přestávce s řemeslníkama stačí ještě posvačit. Ten jeden mi říkal, že si schválně kupuje dvojitou svačinu, aby se mohl rozdělit s Barneym.
Tohle mi posílala ségra odkazem, tak to musím hodit i sem
URL
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2012 14:52 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
Já jsem zase na infartkt:
V parku si Ewrin vyskočil na zídku a tam na stráňce pobíhal v křoviskách. Po chodníku šly buldočice, tak se přikrčil za keříkem a hop - snad půl metru po svahu dolu. Cestou odněkud vykopl malou placatici (prázdnou) a praštil se o ni a složil se. Že si na tu přední levou nestoupne, rozvalil se na chodníku a řval. Popadla jsem ho do náruče a metelila na veterinu. Tam nás v podstatě hned vzali, Erwinek na stole a pan doktor mu prohmatával tlapku. A nic. Tak ho popadl, položil na zem, Erwin se pajdavě rozeběhl. Takže znovu na stůl a hledání, co si vlastně udělal. Pomalu chlup po chlupe ho prohlížel a nikde nic. Chvílemi dokonce spokojeně bušil ocasem.
Takže nakonec chlapec dostal injekci s protibolestivými a protizánětlivými účinky, pomalu domu a žádné procházky, zůstat v klidu a kdyby se nám to zítra nezdálo, máme hned přijít.
Chlapec došel do Kapsy po svých, nepajdá, vstává vítat, sežral oběd a okouněl, co by ještě bylo. Teď spí a bude spát ještě dobrou hodinu minimálně. Jen já jsem tak zralá na hospitalizaci na uzavřeném oddělení bez dětí a psů
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2012 16:35
- Nahlásit
Drakopes
Vy se tedy taky nenudíte. Snad to bude dobrý, třeba darebák jen simuloval a čekal, že z toho kápnou nějaké výhody
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2012 17:13
- Nahlásit
LuckaM
běhá jak čamrda, doufám, že po odeznění injekce nezačne pajdat ...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2012 17:50
- Nahlásit
Drakopes
To je trdlo! Ze své zkušenosti vím, že štěnata při podobných nehodách nadměrně hysterické. To bude určitě dobré, obzvláště dle toho jak se nyní chová.
No ale byl to šok, že?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2012 17:58
- Nahlásit
Evey
no to mi povídej, rozpláclej na chodníku, nedal se ani přetočit tak, aby se dal zvednout do náruče, do toho hromada radilů ...
A pak ten flák cesty, dvakrát jsem ho pokládala, aby mi ruce neupadly ...
Naštěstí Alfréd byl úžasný. Na jediném přechodu se dal prosit jen chvíli, aby přešel, nemotal se mi pod nohama a v čekárně zcela na volno zůstal ležet, že děkuje, že dovnitř nemusí
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2012 00:48
- Nahlásit
>Naštěstí Alfréd byl úžasný.< Jo, jo - Alfréd je vytoužený psí etalon. "Mrňous" Erwínek řádí zcela normálně - tedy "etalonově" (neplést s etanolově, a už vůbec ne s metanolově) abnormálně, myslím, že bude v pořádku. Po půlnoční vycházce rejdí po celém bytě a hledá, co by bylo k slupnutí ( i kdyby to bylo přibité), zblajznul sušenou páchnoucí věc, druhou (původně jsem ji nabídl Alfíkovi, ale on jí pohrdl) si odnesl do "bazénu", už je skoro také po ní, občas to proloží žužláním petlahve. Váží 19 kg (žebra jsou hmatná) a v kohoutku měří odhadem (nespolupracuje při měření) 40-45 cm. Konečně zalezl do své ložnice. Píše a zdraví Yura
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2012 07:10
- Nahlásit
Drakopes
Erwínek řádí zcela normálně
On bude Erwínek asi výrazný herecký talent.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2012 07:14
- Nahlásit
Drakopes
praštil se o ni a složil se. Že si na tu přední levou nestoupne, rozvalil se na chodníku a řval. - jé, to je tydýtko...
Naštěstí Alfréd byl úžasný. Na jediném přechodu se dal prosit jen chvíli, aby přešel, nemotal se mi pod nohama a v čekárně zcela na volno zůstal ležet, že děkuje, že dovnitř nemusí - ještě, že má toho rozumného strejdu
Po půlnoční vycházce rejdí po celém bytě a hledá, co by bylo k slupnutí ( i kdyby to bylo přibité) - koukám Yuro, že máte noční služby stejně jako Tom a je to u vás taky tak, že sice má o půlnoci to poklízení zvířectva, ale hned: běž něco udělat s tím Woričkem, dej mu nějakou tabletku...utři mu očička....najdi na Netu, přoč pořád pije...a máš tu kočku, dej ji najíst a zavři ji v pracovně a kocour má za krkem klíště...něco s tím udělej...a koukni Berrymu na to oko, zdá se mi červenější... A hned jsem rozebraná tak, že do 3h do rána neusnu První co bylo, jsem koukla na čas a hned jsem vytřeštila oči že s tou nohou Ervík něco má, když Ája nespí A to jste Vy a dobrý, bezva
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2012 07:30
- Nahlásit
Probudil mne nechutný vichr, co tam řádí Fuj, to teda netuším, co budem dneska venku dělat Na výlet s tím marodem ujet nemůžeme....navíc včera přišli hoši od koupáku, že mají zítra fotbalový turnaj, jestli si zase teďka ráno můžou natáhnout elektriku, tak by jsme se stejně měli držet doma, kdyby jim vyletoval jistič No nevím, v tomto hrát?! Bléé Ještě fouká od vedlejší vesnice a na té straně už vylikvidovali většinu topolů tak je tuším ,,odnese"
Kočky vítr nesnášejí a jinak tichá Gucci, zatřískala na okno s vytřeštěným výrazem a s jekotem vlítla dovnitř Jinak běžné mňau na pozdrav, bylo:mňau, mňau, mňááááu, hrůůůůza mňáááu Tohle počasí teda Worinkovi nepřidá Včera vypadal hrozně - jak boží umučení Měl tu hromadu návštěv a všichni ho litovali, že ho ani nepoznávají Z očí mu teklo tak, že je ani nemohl otevřít, díval se jen škvírkama a kolem zatečená kola Dívala jsem se, jestli je nemá třeba červené, ale ani se mi nezdálo...na zánět spojivek (že by z toho dostal) to nevypadá. Zatím jsem koukala, že spinká schovaný za barákem v závětří...uvidím, jak na tom bude dnes
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2012 07:43
- Nahlásit
A hned jsem rozebraná tak, že do 3h do rána neusnu
tak to většinou ne, Jurášek se snaží, abych se aspoň trochu vyspala, protože já jsem na rozdíl od něj přes den bez šance.
U nás se zase rozpršelo*). Naštěstí ke zvednutí stavidel došlo až při návratu z vycházky, před tím, jen tak pomrholívalo. Přesto je Alfréd mokrý (nutně se musel vyválet a projít křovím) a znechuceně leží před zavřenými dveřmi do ložnice. Malej je zcela vyfrotýrovanej a kouše mě pod stolem do kolen, abych dala ruce z klávesnice a dala je k dispozici jemu na okusování
*) pro Worick
Prší, prší, samá louže, po kolejích vláček klouže.
Tohle není legrace, vozit lidi do práce.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2012 07:58 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
U nás se zase rozpršelo
*) pro Worick
Prší, prší, samá louže, po kolejích vláček klouže.
Tohle není legrace, vozit lidi do práce. - no jasně u nás to na déšť nevypadá a jelikož fučí ze Slovenska, tak to k nám ani nedofoukne (a to by teda ten vichr zvládnul ) kapky od vás Když mrkneš na radar - je to klasická situace, kdy před náma oblačnost ,,záhadně" mizne
Doufej, že prší alespoň Strejdovi, nebo tě vynese v zubech
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2012 09:12 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
worick
Doufej, že prší alespoň Strejdovi, nebo tě vynese v zubech
Ano, tady prší. Aby taky ne, když jsme chtěli řezat dřevo. Déšť nutně potřebujeme, dřevo může počkat.
Drakopes
Dík, že's to sem poslala.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2012 09:27
- Nahlásit
U nás pomalu přestává pršet.... Medvěd je totálně mokrý, tak mám dilema, jestli ho sušit, protože bych ho ráda vzala domů :-/
Hele, jak jste na tom s loktama? Médvídě má už delší dobu ošklivý levý loket, pravý je v pořádku. Leží prakticky jen na levém boku a ten levý nemám tak moc zarostlý :-/, takže se mu tam začíná tvořit otlak. Bude stačit jen vazelína?
A taky čekám, kdy chytneme blechy... Raději koupím novou pipetu, protože tu starou už máme skoro 2 měsíce (měla by být na 3 m) a údajně sousedům pes (ten, jak jsme s ním měli minulý týden konflikt...) má blechy :-/ a jak pořád utíká, tak je neustále vyvalený u Medvěda u výběhu...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2012 11:14
- Nahlásit
Noemi
Hele, jak jste na tom s loktama U nás dobrý.
Bude stačit jen vazelína? Měla by. + měkčí pelíšek. Osvědčil se gauč.
Drakopes
Každý moje štěně, mělo taky podobné příhody. Bella narazila při lítání do auta (stojícího) a spadl na ni plastový květináč (malý a prázdný). Ambra taky narazila do prozměnu otevřených dveří stojícího auta, když se kolem něho s kýmsi honila. Elza narazila do sušáku na prádlo, když se na zahradě honila se sousedovic bíglem. Pokaždé to bylo provázeno takovým řevem, že jsem myslela, že je po nich.
Strejda
U nás ráno taky pršelo, zkrátili jsme cvičák. Při zamykání brány přestalo pršet.
Nevím proč, ale letos si náš plac na cvičení oblíbila divá zvěř. Úplně vzadu, na špici pozemku je neoploceno a chodí se tam do řeky napít. Celé roky to tak funguje, jen letos se chodí promenádovat až ke klubovně. To by nijak zásadně nevadilo, horší je jaké pozůstatky za sebou nechávají. Divá zvěř evidentně nevyměšuje na jednom místě.
Vždy ráno to musím projít a uklízet, a že toho je...
Jinak se tam nedá moc cvičit, část psů to žere, část se v tom válí, některé citlivky (jako třeba Elza) inkriminovaná místa obcházejí obloukem, což vypadá při chůzi u nohy poněkud komicky.
Dají se někde koupit nějaké odpuzovače?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2012 13:06
- Nahlásit
Evey
část psů to žere, část se v tom válí,
Mám obě části.
Dají se někde koupit nějaké odpuzovače?
Myslivci používají kulovnici.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2012 13:18 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Tak hlásím návrat z veteriny - Woriček ráno vypadal hrozně Na oči nevidí, už je má i krvavé, jen nevím či z toho, že si je pořád dře tlapkama, nebo od nemoci. Tlapky má celé zasoplíkované až po lokty a smíšené z krví, co už mu teče z očí a rozpraskné houby Vetka hned dala ATB (zkoušela jsem to ukecat, ale byla nekompromisní, že tady už hrozí zápal plic ) Teplotu měl 39,1st. Jelikož to má trochu i Berry, říkala, že nachlazení to není, chytili nějakého hnusného bacila, ještě pravděpodobnější je ten lidský, který na ně působí hůř. Odteď už k nim nikoho nemocného nepustím Foceno po návratu a to tam nejsou právě vidět ty detaily: krvavé usoplené packy, krvavý nos...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2012 13:20
- Nahlásit
worick
Přejeme brzké uzdravení.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2012 13:36
- Nahlásit
Strejda
část psů to žere, část se v tom válí,
Mám obě části. -
u nás nekaplo ale pozitivní je, že i vítr se trochu zmírnil...Mamka ráno hlásila, že sousedům zase sletěla do našeho vchodu část skla z verandy, popadaly jí květináče, orancovalo to všechny hrušky a plané brosvičky
Přejeme brzké uzdravení. - děkujem, doufám ráno už jen chrčel a lapal po dechu - jak dýchal jen pusou a tekly mu tam asi ty hleny. Výtoky z očí už se změnily z vodnatých na hnisavé A nežral už třetí den
Evey
Dají se někde koupit nějaké odpuzovače? - což tak požádat (mnou tak milované ) myslivce...či ochranáře, aby vám tam stříkli na sloupky tu odpuzovací pěnu? U nás to mají i kolem sadů třeba...
Noemi
Hele, jak jste na tom s loktama? - no, stejně jako vy Onehdá jsem si taky všimla zhrublého místa bez chlupů, červeného, strupatého na jednom loktu. Mažu nárazově řepíkovou mastí. Bohužel, naši kluci si třeba na trávník lehnou vyjímečně, na nějakou podložku by nešli vůbec, protože je jim pořád horko a o pískovcovou dlažbu se vyloženě chladí. Mají z toho hnusnou proprášenou srst, otlačené lokty a zkončí to artrózou....to je mi jasné
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2012 15:10
- Nahlásit
worick
Podle toho co popisuješ jsou antibiotika fakt na místě.
Taktéž přejeme brzké uzdravení.
Asi se na nás valí nějaká chřipková epidemie, vidím to všude kolem, já zatím odolávám.
Strejda
Řešením bude asi metrová vrstva sněhu, alespoň na pár měsíců.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2012 15:29
- Nahlásit
worick
toho to teda vzalo, chudinka. Ať se brzo uzdraví.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2012 19:13
- Nahlásit
worick - tééda, chudinka Woriček... ty jeho očička - úplně napuchlý... taky ho ta nemoc musí pěkně obtěžovat... ať se brzy uzdraví, sluníčko...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2012 07:34
- Nahlásit
worick
Jsem tu dneska od rána už aspoň po stotřicátésedmé a vyhlížím tě, abys nám řekla, jak je hafánkům ...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2012 08:37
- Nahlásit
Drakopes
Nešil, já ještě chrápala V noci jsem chodila nahlížet, jestli Worka žije a teď jsem se nemohla probudit. Teprve za nima půjdu tak uvidím, jak je na tom. Berry sice hodně kýchá, ale jinak je veselej a hravej..teda včera byl tak doufám, že se to nezměnilo..Workovi dám pilulu ATB, to je teprve druhá, tak asi bůhvíjaké zlepšení nečekám
Včera nakonec trochu popršelo - asi 9mm...alespoň! Sice až kolem 17h zrovna, když jsme jeli od tchánů z obědovečeře a chtěli být s klukama (plánovala jsem, že já půjdu doplet kolem ronďáků a Tom s nima vyjde jen na malou prochajdu tady kolem) Takže nic Teda včera jsme neudělali ani co by se za nehet vešlo Trochu poklidit barák a uvařit psům večeři nepočítám...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2012 16:26 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Nikdo nic, tak zase já Ráno mne Woriček teda dost vyděsil Otevřu dveře do pracovny a Berry tam rovnou vletí, vítání a Woriček leží o metr dál a nehne se. Dřepnu si k Berčovi a říkám si, že Worka až se zmátoří, pomalu přijde sám. Pomuchluju Berrynka, sem tam volám Worku a on pořád nic. To už jsem se celkem lekla a vyběhnula ze dveří k němu. Když jsem na něj mluvila, trochu ťuknul ocasem, ale ani oči neotevíral. Honem jsem k němu dřepla, zvednula mu hlavu a pod ní měl kaluž takové krvavé pěny...málem mne kleplo Už jsem chtěla začít řvát, ale podívala jsem se pořádně a jemu to teklo z toho nosíka, měl usoplíkovaný zalepený celý čenich, tlamku...asi jak tvrdě spal a neolizoval si to. Pomalu a dost ztěžka se probíral a už jsem myslela, že povalíme snad na pohotovost. Ale jak se postavil a začal kýchat a kýchat, tak se rozebral úplně. Já mu to trochu povytírala papírovýma utěrkama, jenže on si to v jednom kuse drhne těma předníma tlapkama: poškrábe jednou - olíže tlapku, pak hned zase druhou...a tak pořád dokola. Jdeme na obchůzku zahradou a on co dva metry stojí a drhne nos a oči Nechce jíst vůbec nic, respective: trochu si vzal prý večeře, což spočívalo v tom, že tam měl 10minut čumák a sotva z toho vylíznul trochu vývaru Ráno ale dostal tu tabletu ATB - že by jedl granule - tak to vůbec ne, včera alespoň jednu kost, dneska nechtěl vůbec, tak jsem do něj nacpala alespoň pár frolíků, ale i ty nějak nekousal, spíš polykal, jako by ho bolely snad i dásně Musím mu na ně ještě v klidu kouknout...
Já vím, že vy jste měli i strašně moc nemocné pejsy a já tady hysterčím s rýmečkou ale oni doteď v pohodě, zdraví a toto ho teda sebralo šíleně moc
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2012 16:44
- Nahlásit
worick
takhle nachcípaný pes by nás vzal každého ... já bych ho snad měla zabaleného v posteli ... je mi ho moc líto, kapeš mu něco do očí?? Nemá nějakou alergii ještě k tomu?
--------------
a jenom zmínečku o něčem zcela jiném. V poledne jsme se připletli k Pejskohraní a nechali se ukecat a zůstali na celou soutěž. Alfréd suveréně vyhrál soutěž v chytání piškotů - byl zcela bezkonkurenční . Dárek pro nejstaršího a nejmladšího účastníka jsme si odnesli taky my
|