Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 522 . 523 . 524 . 525 . 526 . 527 . 528 . 529 . 530 . 531 . 532 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Drakopes
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2012 19:54
- Nahlásit

Nesnáším fanoušky, fotbalové obzvláště!!

U nás hnusné slizko. Vyrazila jsem z Kapsy do parku jen na chvilku, protože Erwínek zase pokašlává a posmrkává. Cestou potkáváme spoustu policajtů, ulice blokované, nad hlavami vrtulník .. až v parku jsme se dověděli, že hraje Sparta se Slávii a Sparťané jdou pěšky - no a kudy, kolem nás, přímo nás oddělili - šli kolem bloku, kde bydlíme a parkem. A do toho ti blbečkové házeli kolem sebe dělbuchy.
Zalezli jsme za parkem do zahradní restaurace pod deštníky, držela jsem je oba na krátko, Alfréd vyšiloval, klepal se, pokoušel se prchat a Erwin mi lezl na klín ....

Strejda
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2012 22:55
- Nahlásit

Drakopes
Dovoluji si s Tebou souhlasit. Worick asi souhlasit nebude.

worick
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2012 00:46
- Nahlásit

Strejda
Drakopes
Dovoluji si s Tebou souhlasit. Worick asi souhlasit nebude.
- ale budu Tihle blbečci nejsou fanoušci, tihle berou fotbal jen jako možnost, udělat bordel a někomu rozbít hubu. U nás se fandilo (fandí) vždycky jen na stadionu. A hlavně se vše týká jen hráčů, ne fanoušků soupeře. Hoši si to trochu pletou.... Tak a ještě bych se vsadila, že každý desátý má doma ,,bojové plemeno" a kdyby mohl, tak tam s ním jde machrovat....

No jasně...,,papíry na psa" jsou taky řešením jenže třeba: co když páník třeba zemře, co pak se psem? I když budou příbuzní....žena bude sesypaná, zvládne si ty papíry udělat?(no nevím, pokud jo, tak to bude stejně zase jen formalita ) Pak jí toho psa seberou násilím, i když to bude rodinný miláček? Ne, nejde to tak jednoduše, jak se zbrojním pasem..... V mnoha zemích je chov určitých plemen už zakázaný a hotovo. Myslím si, že by jsme to nějak přežili...třeba diamantové doly jak by se kurňa hodily a taky nejsou...a žijem

Z vinobraní jsme se vrátili asi v půl páté, ještě jsme se zastavili cestou zrovna u tchánů (dát jim hrozny a burčák) a pak jsem vyběhnula za klukama, za chvíli se šeřilo a do toho začalo prskat (u toho celý večer zůstalo, i když bylo hlášeno 10mm, je tam zatím 0,5mm ) Takže dneska jsem s klukama byla jen 1.15h ráno a sotva hodinu večer A byla jsem nějaká hrůza znavená (nejspíš z toho, že jsem měla budík na 6.15 ) tak jsem v osum vytuhnula a s malou přestávkou chrápala doteď(jsem teda zvědavá, co budu dělat celou noc ) Hrozny jsme měli raz dva - za 2,5 hodiny obrané (nás je moc )ale pak jsme ještě hodinu a půl sbírali trnky....a to nedělá asi nikdo rád Já to nějak přežiju...tak prostě se to musí a my letos žádné trnky nemáme, ale ti, co toho musí sbírat hafl doma, tak těm se teda moc nechtělo... A pak už jen žranice A slopání burčáku - to se zase nás moc netýká (já jsem neměla ani skleničku...nějak jsem neměla vůbec chuť a Tom asi 3dcl )

worick
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2012 00:51
- Nahlásit

Drakopes
protože Erwínek zase pokašlává a posmrkává - Vždyť to říkám, že tenhle rok je nějak divně ,,zmagořený"... Kdo to kdy viděl - marodit psy s respiračníma chorobama

Strejda
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2012 07:28
- Nahlásit

worick
Kdo to kdy viděl - marodit psy s respiračníma chorobama
Jo. Salinka má taky rýmičku.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2012 07:35
- Nahlásit

Alfík už taky poprskává

worick
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2012 08:02
- Nahlásit

Tak jsem usnula asi v 01.30h. Vzbudila jsem se v 6h - usnula a v 7h vstávala...asi mne kousla moucha tse-tse
Nenapršelo už nic Doteď se dralo sluníčko a teďka se navalila nízká oblačnost
Strejda
Drakopes

Tak vám hlavně přeju, ať nedopadnete jako my s Worinkem Už je celkem OK, ještě občas zakýchá a všechno kolem oprská, ale je to skoro pryč. Teď už má horší ta očka, ale taky se to lepší. Teče mu z nich jen trošku, akorát má ta spodní víčka ještě do krve rozbolavělá

Kessie
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2012 10:24
- Nahlásit

Tak my dvě s Kesskou jsme taky nějaký nemocný... Kessie začala kýchat a teče jí z nosu... já jsem na tom podobně... sebrala mě nějaká nemoc - bylo to horší, teď už mi jen teče z nosu a přeskakují hlasivky...
Jinak máme plnou popelnici Kessiččiných chlupů, opravdu až teprve teď začla pouštět chlupy... není to divný?

worick - k večeru tady taky začalo poprchat, dokonce i chvilku zapršelo, takový zahradnický - kolem půl osmé, když byla večeře... pak už nic a teď svítí sluníčko...
Je super, že je Woričkovi už lépe... snad se toho opravdu brzy zbaví úplně... (asi to bude jak u lidí, že bez doktora 7 dní, s doktorem týden, co?)

Drakopes - souhlasím, taky tyhle buřiče, co jim jde jen o to se poprat (většinou příslušníky dělnické strany) vůbec nemusím... to nemá už se sportem a s fanděním nic společnýho...

worick
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2012 10:42 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Na ranní obchůzce u potoka jsme narazili na Dášenu, která měla stejně nejspíš našlápnuto k nám Tak udělala obchůzku s náma a pak jsem ji nechala za bránou, dala klukům snídani a jelikož to Dáša nevzdávala, tak jsem ji pustila ještě k nám (a dostala taky žebro) jelikož Berry moc nelítá a Worka zase skoro nic nejí (asi 5 piškotů, dvě kolečka klobásy za polknutí ATB, dva frolíky a jedno žebro) Granule nula, žebra skoro nic, jen samé blbiny Leon zůstal někde v zahradě (snad ho pak Dášena nenašla) a Gucci odmítla vytáhnout dneska paty z baráku. Já fakt nevím, co s tou kočkou je?! Nemocně nevypadá, ale nechce být venku Celou noc spala doma a nešla ani na záchod, ani jíst, ani to omrknout.... Takhle se chová už snad týden Toulala se venku celé noci, polovinu dne a teďka - jestli je tam ze tři hodiny....

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2012 14:05
- Nahlásit

Mě tady prskali tři psi! Že by se nám dostala do republiky nějaká psí epidemie? Protože nějaké nachlazení, tím moji psíci nikdy netrpěli. Možná psíkům taky nedělá dobře to prudké ochlazení. Ani jsem je v pátek večer nebrala kvůli tomu pčíkání na pozorování. Jen Sabinku, ta má dlouhé chlupy, a Darečka, který nepčíkal. Ale do dneška to už úplně přešlo. Možná to byl i nějaký alergen, ne?

Evey
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2012 08:36
- Nahlásit

Ťuky, ťuk... my jsme zatím zdraví.

Strejda
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2012 09:18
- Nahlásit

Sedlák sklidil kukuřici. Tím začíná sezóna lovu divočáků. Co se živočišného druhu týká, tak bych měl být i se psy v bezpečí. Ale kdybych se už neozval, tak na mně vzpomínejte v dobrém.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2012 10:44
- Nahlásit

Strejda
Tím začíná sezóna lovu divočáků

Nechceš snad tímto říct ,že by si tě myslivci vizuálně spletli s divočákem.
Snad by tě proboha alespoň identifikovali podle holek.
Nebo snad né???

Strejda
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2012 10:51
- Nahlásit

Tá ta
Nechceš snad tímto říct ,že by si tě myslivci vizuálně spletli s divočákem.
Naši myslivci si spletli středního pudla, který šel pět metrů před svým pánem s volně pobíhajícím psem, který štve zvěř. Zastřelili ho.
Dělám jim pravidelně školení, že BSP zvěř neštve, ale pase. Ale důvěru k nim nemám.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2012 11:10
- Nahlásit

Tak hlásím, že dneska zatím Worka nekýchnul. Dobrali jsme poslední ATB z těch nových, co bral 3,5tablety...konečně Těch starých mám ještě skoro na týden. Vypadá to už dobře, v nose už to buble jen malinko a nevalí mu to ven, akorát ta očička rozedraná, strupatá
A asistenti (nafoukaného listí śi nevšímejte - mělo pršet, místo toho svítí slunko a fučí jak kráva...jak jinak ) Jak jsem říkala, že Guccina jen dřepí doma a cpe se...tak už jí visí ten kastrovací špek Tom už se smál, že je za šera s Leonem nerozezná

Noemi
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2012 17:05
- Nahlásit

Tak jsem dneska místo školy upalovala k vetovi, minulý týden jsem nebyla u prarodičů (kvůli antibiotikům - tak aby nic nechytli...) a kočka jedno ucho oteklé do velikosti ping pongového míčku :-/.

Naštěstí to nakonec nebylo tak tragické, jak jsem si myslela (narkóza a tak) a pan doktor nám píchnul antibiotika na 14 dní dopředu, takže si ušetříme každodenní boj (v červnu jsme na střídačku se ségrou dávali 1x denně injekci...). Ve středu na kontrolu....

Jinak se nemohu hnout...Tatovi rupnul pražec pod dřevem, takže se muselo všechno, co tam bylo uskladněno, zpracovat - moghlo to být tak 20 metrů dřeva. Celý víkend jsme nedělali nic jiného.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2012 20:16
- Nahlásit

Noemi
no koukám, že vy nám s těma průserama zdatně sekundujete A doufám, že se z taťky teď nestal skalní fanda Agáty
A co to teda kočka má...zánět ucha? jen jsem ráno písla, že Worka dobrý, tak si začal škrábat pravé ucho, hlavu na stranu naštěstí mu tam asi jen něco spadnulo, pak už půl dne dobré Ráno jdu ven, oblačnosti se honily ze všech stran - dám si triko, na to takové jako trikošaty a tepláky. Za půl hodiny vysvlékám triko, za další tepláky Jako nevím...teploměr psal 23st, ale na slunku bylo děsně vedro, byla jsem úplně uvařená i jen v těch šatech tenkých, ke kolenům, akorát mají 3/4rukáv A nevím kolik bylo st. teď večer, protože jsem přišla domů 19.38h, tma jak v pytli, jen v těch šatech a ještě mi nijak nebyla zima Před chvílí přijel bratránek s DVD - konečně fotky ze svatby Všechna zvěř se naklidila do baráku a trousili bordel sem a tam...takže jak jsem dopoledne postahovala podlahy...tak můžu znova

worick
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2012 08:27 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Zase nikdo nikde....snad Strejda nepotkal ty myslivce?!

Odpoledne úplně vzadu u plotu nakládám do koleček kompost, kluci leží u domku a najednou se mi tam přišmrdolí Mandy. Zvednu hlavu a mamka a její sousedka s Duffym (yorkem) Že si vyšly potokem na prochajdu a jelikož je krásně, tak šly a šly až došly až k nám. A tak zazvonily, když už tu byly. Mamka samozřejmě vytrtolila Jarce, co se stalo Lucce takže jak se kluci přiblížili k Dafčovi, tak ta spustila jekot a drapla ho na ruce Jen ho Worka olizoval a skákal před ním - chtěl si hrát

0.35 jdem spát, čistím si zuby a Tom tak mezi řečí:,,hoří"...Jak víš, ty někde něco vidíš, nebo cítíš? (myslela jsem, že někdo zase kolem zapálil nějaký bordel..trávu...),,Houkala siréna" Kdy? ,,Teď, jak jsem přišel do ložnice" Letím k oknu - nikde nic. Na chodbu - zase nic. Na druhou stranu baráku (k vesnici) á doprdele! Na druhém břehu - šlehají plameny jak blázen Zdálo se mi o někde v místech, kde bydlí Dáša (psisko ) Je úplněk, světlo jak ve dne, tak jsem na sebe hodila hadry a utíkala se potokem podívat, kde to je (sama, bez kluků) Míjím Dášu a už vidím, že je to ještě mnohem níž....no když už jsem byla až tam, vzala jsem to až k lávce u rozcestí(od nás asi 600m) a vidím, že je to v boční ulici, kde bydlí Tomovi příbuzní a mamčina kámoška (jo, mamce jsem se snažila dovolat už doma, ale nebrala to) Už tam po hlavní chodili lidi, tak jsem přeběhnula přes silnici a vletěla do uliček, kde už blikala hasičská auta. Ta mamčina kámoška byla venku a hořelo ob barák, u těch Tomových příbuzných - nějaká stodola vzadu...prý. Byl tam na kole i jeden starý soused z naší ulice a vytřeštil na mně oči: ,,a ty jsi se tu vzala kde?! Có, potokem, pěšky?" No jo, hnal mne strach, aby to nebyl někdo z přátel a známých, no Tak jsem šlapala domů. Půl cesty potokem a pak jsem kolem jednoho domu proběhla do ulice, kde jsem poškrabkala Moly, která chuděra koukala zprvu jak vejr protože mne zrovna bez kluků nepoznala
U nás furt něco

Evey
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2012 10:22
- Nahlásit

U nás se nic zásadního neděje.

Tak napíšu alespoň jak si soused koupil náhrobek.
Vztahy s manželkou a potomky nejsou nic moc, tak aby měl jistotu, že ho po smrti nenechají spálit, což nechce, tak si koupil místo na hřbitově a už si nechal i vyrobit náhrobek. I s písmem, už mu jen chybí doplnit datum smrti. Což by zase nebylo až tak divné. Ale po umístění na hřbitov tam odchytnul naši další sousedku (dost pobožnou), vrazil jí do ruky foťák, že chce u toho náhrobku vyfotit. Mamka říkala, že jí to vše vyprávěla jak se vracela ze hřbitova a ještě se prý klepala.

Jo a koupil ho v Polsku za 30 tis., u nás mu ho nacenili na skoro 100 tis. to je rozdíl, co?

Strejda
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2012 11:00
- Nahlásit

worick
Zase nikdo nikde....snad Strejda nepotkal ty myslivce?!
Zatím dobrý.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2012 17:28
- Nahlásit

Nám začal projektový týden, takže přilítnu v poledne s jazykem na vestě převzít psy. Už jsme přešli na jedno polední venčení a Jirka nechává hafany v Kapse. Jirka pořád venčí kolem půlnoci, já pak chodím ráno před šestou. Krásně vysoko nad jižním obzorem takhle ráno září Orion, o něco níž je vidět Sirius. Pokud zrovna nepoprchává

Drakopes
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2012 06:30 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

Nikdo tu není, tak jen pro sebe si poznamenám, že dnes i přes zářící poúplňkový měsíc byl Orion krásně vidět (a nejen on )
poznámka pod čarou:
psi posnídali kukuřičné lupínky s jahodovým jogurtem (selský, holandia) a funí mi tu spokojeně pod stolem. Erwinek doufá, že by mohlo ještě něco upadnout z mé snídaně. Chudinka, doufá marně. Svůj krajíček chleba už jsem dávno snědla

Strejda
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2012 06:35
- Nahlásit

Drakopes
psi posnídali kukuřičné lupínky s jahodovým jogurtem (selský, holandia)
A neměli by dostat něco podstatnějšího, když to jsou chlapi? Co třeba ovar nebo tlačenku?

worick
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2012 07:52
- Nahlásit

Drakopes
psi posnídali kukuřičné lupínky s jahodovým jogurtem - to je celá snídaně, nebo dostávají ještě svačinky apod. v průběhu dne? Je pravda, že naši kluci toho co do objemu asi o moc víc ráno taky nesnědí, pak pár piškotů a frolíků a až večeře. Vyjímečně dostanou něco během dne - třeba toho Pribińáka, když je větší výlet, někdy suchý rohlík...ale to je tak jednou do týdne
Včera jsem půl dne rozvážela po zahradě na kolečku kompost. Mezitím lítala kolem traktorů s hnojem. Udělala alespoň špagety k obědu a když si sednu, přijede s nakladačem hromadu rovnat. Neměl ale dolel žíci, nýbrž jen vidlice, tudíž to nemohl pěkně uhrnout ze země a posvinil to na 15metrech. Jelikož Tom měl tenis, tak já čistila lopatou silnici a zbytek z trávy všude kolem hromady sbírala na traktůrek a vozila nahoru do zahrady. Do toho mi přijela kámoška s novou dávkou frolíků - kecaly jsme. Vidíme Gogošci jdou - kecali jsme Kámoška odfrčela a šli kolem jedni, co mají štěndo jeleního psa(příbuzný vlkodava) Je to slonbidlo, vyšší než všichni psi kolem a lítá jak torpédo, což má tu výhodu, že ho nechytí a nelezou na něj Je modrošedý jak Leon a jmenuje se příznačně - Avatar Dopadlo to tak, že padla tma a já se ještě půl hodiny snažila posbírat hnůj alespoň tam, kde chodí lidi k potoku Nechci to vidět teďka za světla Musím to jít dopoledne dodělat. Včera jen trošku pomrholilo, neukázalo se to ani na meteostanici Doufala jsem, že poprší a zajdem se zase dnes s klukama mrknout na ty Václavky (houby), jestli už konečně nebudou...no tak nejspíš zase prdlajz
Woriček má ATB ještě na 5dní, ale Tom vrčí, ať mu dám dneska tu poslední z balení a další už nerozdělávám. S tou dnešní poslední je bude brát 12dní. Mám to ukončit? Měli by jsme jet na kontrolu, ale teda až to doberem...
Předevčírem jdem přes potok a po dlouhé době tam kole nás lítal ledňáček (jak nebyla voda a zbytek hnusný - tak tam nebyl) Říkám mu:,,hele, kde ty se touláš, ani k nám na jezero už nelítáš..." Včera ráno sednu ke compu a ledňáček lítá kolem jezera a píská na vrbě ,,Haló tady, tady jsem, ahoj"...a odfrčí, ani rybku nechytne Vážně to vypadalo, jako by reagoval na ty moje kecy Třeba si pořád pamatuje, jak jsem ho vytáhla Workovi z huby

worick
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2012 08:04
- Nahlásit

Evey
...soused koupil náhrobek. Což by zase nebylo až tak divné. Ale po umístění na hřbitov tam odchytnul naši další sousedku (dost pobožnou), vrazil jí do ruky foťák, že chce u toho náhrobku vyfotit.Jo a koupil ho v Polsku za 30 tis., u nás mu ho nacenili na skoro 100 tis. to je rozdíl, co? - u nás si náhrobky za života lidi budujou celkem běžně a to spíše ti, kteří by se nejspíš nemuseli bát, že je příbuzní důstojně nepochovají...jako třeba tcháni Ti si nechali vystavět hrobku!!!(to jsou ale vážně vyhozené peníze ) a stálo je to kolem 220 tisíc...no netrefilo by vás z toho?! Nechápu, že si ty peníze neužijou za života. A taky mně doslova fascinuje, jak si zakládají na tom, aby tu po nich ,,něco" zůstalo, jelikož mají pocit nějaké vyjímečnosti, či co... A tuhle cifru bych jim mohla škodolibě předhodit Tchýně si teďka nechala vyškubat horní zuby a bude mít ,,klapačky" - za ty prachy, mohla mít nastřelené No hlavně, že má hrobku...

Evey
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2012 08:25
- Nahlásit

worick
štěndo jeleního psa(příbuzný vlkodava) Je to slonbidlo, vyšší než všichni psi kolem a lítá jak torpédo Jednu jelenku jsem taky znla, bylo to úžasně něžné stvoření. Byť původem lovec, tak v lese se od nás nehnula a chytala naše ruce to tlamy a vodila nás.
Mám to ukončit? Nemělo by se to... Já bych mu to asi raděj dávala dál, aby se to nedejbože nevrátilo.
za ty prachy, mohla mít nastřelené No hlavně, že má hrobku...

Strejda
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2012 09:37
- Nahlásit

Evey
worick
No hlavně, že má hrobku...
Před časem jsme pili pivo a vedli řeči s otcem sousedky. Byl trochu rozmrzelý a říkal: "Představ si, co mi ta káča provedla. Ona mi koupila hrob. Co tak spěchá?" Sousedka se bránila, že to byla výhodná koupě.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2012 13:56
- Nahlásit

S tou dnešní poslední je bude brát 12dní. Mám to ukončit? Měli by jsme jet na kontrolu, ale teda až to doberem...
Já bych je taky dobrala, přece jenom aby nějaká nedochcíplá mrcha se nezregenerovala a nebyla pak anrtibiotik odolná ...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2012 16:46 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Strejda
Jo, hrob zrovna řeším. Ale nijak nespěchám, urny klidně můžou být ještě nějakou dobu doma. Na jaře se pokusím to nějak rozkřísnout. Akorát mě v souvislosti s tím napadlo, jak bych chtěla být pohřbená já. A já bych teda chtěla variantu - vysypat do přírody. Les, louka. Nebo třeba do řeky, aspoň bych se snad konečně naučila plavat. V ideálním případě rozptýlit na oběžné dráze nebo v meziplanetárním prostoru. Ale to se mi asi nepovede. Ještě by bylo užitečné se například zamrazit do ledovce. Aspoň by z toho budoucí pokolení něco mělo.

Jinak v Brně je nalezený BSP: =2426]http://www.mpb.cz/nalezeni-psi/?tx_odmpbrno[ uid]=2 426
Mrkněte, kdybyste náhodou věděli, čí by mohl být.

PS: uuuuž je berňáček pryč.

Kessie
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2012 06:06
- Nahlásit

Vlčáčková - já jsem se na něho včera koukala... a přišlo mi teda, že pokud vážil 38kg, tak se musel toulat po Brně už pěkně dlouho... nebo mu doma nedávali moc najíst... ne? A tak nějak doufám, že si ho teda vzali noví majitelé, aspoň...

<< 1 ... 522 . 523 . 524 . 525 . 526 . 527 . 528 . 529 . 530 . 531 . 532 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání