Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 513 . 514 . 515 . 516 . 517 . 518 . 519 . 520 . 521 . 522 . 523 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
LuckaM
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 10:02
- Nahlásit

Já tomu prostě pořád nevěřím, že se něco takovýho mohlo stát. Barney má všechny psy rád, nechápu to...

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 10:42
- Nahlásit

LuckaM
Barney má všechny psy rád, nechápu to...
Myslím, že kdyby proti němu byla jiná váhová kategorie, tak jste si ničeho nevšimli. Je to blbá smůla.

worick
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 14:41
- Nahlásit

Děcka prosím pomoc, akutně Woriček se asi včera, jak mu bylo vedro na prochajdě a pak se chladil v potoce, nachladil a teď od rána kýchá víceméně v jednom kuse a teče mu z nosu (taky nejedl, ale to je teď vedlejší) Nevíte, čím by se salo nějak to kýchání zastavit???

Evey
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 14:51
- Nahlásit

worick
Nevíte, čím by se salo nějak to kýchání zastavit??? Si myslím, že asi ničím. Bude to stejné jako u lidí, musí si těmi příznaky postupně projít. Můžeš je zkusit zmírnit třeba jitrocelovým sirupem a vit. C (tak 500 mg). Zkus ho změřit jestli nemá i teplotu.

Kessie
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 17:24 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

LuckaM - Luci, to je mi opravdu moc líto... nemám podobné zkušenosti, ale co se týče chování k malým zvířatům... u nás je to Kessie versus Mikeš... Mikša je maličký a když spolu s Kess blbnou, vždycky mám strach... ona si Kess vůbec neuvědomuje, že je oproti Mikšovi taková veliká a vůbec si neuvědomuje, že mu může ublížit... když byl miminko, což chápala, tak se chovala opatrovnicky, ale jak teď vyrostl a je téměř dospělý, už nebere takové ohledy... je fakt, že občas, jak se kolem mě "motá", tak na Mikšu, který se kolem mě taky "motá", třeba šlápne... většinou už Mikša ví a utíká, nebo se stane, že mu šlápne "jen" na ocas... ale jednou na něho fakt šlápla, Mikeš ječel a Kesska vůbec nechápala, že se něco děje - já jsem teda hned zareagovala... snažila jsem se ji oddělat, ale jak unést padesát kilo... měla jsem strach, že bude mít Mikša nějaký vnitřní zranění, naštěstí v pohodě... ale když jsem v práci, nemůžu to ovlivnit... myslím, že je jasný, že je Bárník hodný a mírumilovný pes... jen to prostě "nedomyslel" - neuvědomil si, že yorkšír je menší a slabší, stejně jako to nedochází naší Kessie... šlo mu prostě o fenku, no... a ta fenka nebyla třeba před nebo po hárání? Nevím, jestli to může mít vliv...

Kessie
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 17:26 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

worick - taky myslím, že vitamín C a musí to chudinka Woriček přežít... (jedině že by to trvalo déle než tři dny, bych asi jela k vetovi)

Drakopes
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 17:29
- Nahlásit

worick
Jitrocelový sirup polévkovou lžíci tříkrát denně, sirup Acc jednou denně taky lžíci

Drakopes
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 19:35
- Nahlásit

tak mi pořád nejsme oočkovaní - v krku je pořád zahleněný. Plíce čisté, všechno ostatní taky - takže znova jitrocelový sirup a ACC a za týden uvidíme.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 19:46
- Nahlásit

Kessie
měla po hárání, ale už celkem dlouho prý. Psům ale prý pořád voní... musela jsem se opít, abych tu hrůzu nějak přežila... Kamarád začíná už s alespoň s Lukym komunikovat, doufám, že i brzy se mnou.

worick
přejeme Woričkovi brzké uzdravení...

Kessie
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 20:15
- Nahlásit

LuckaM - no, nějak nevím, co je celkem dlouho... jestli psům voní... těžko to soudit, ale já bych se klonila k tomu, že to byla taková souhra nešťastných náhod a nějak to souviselo s tím háráním a pudama... jak je to v přírodě, co se těch sexuálních pudů týče? Vyhraje ten silnější... těžko se pak na něho zlobit... pokud jinak opravdu nemá s ostatními psy problém (a to nemá, jak bylo vidět z fotek ze společného venčení atd...) a rozhodně se nesmíš obviňovat - fakt jsi za to nemohla...

worick
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2012 22:16
- Nahlásit

Díky všem, nasadila jsem ten jitrocelový sirup a céčko. Byli jsme k večeru v Hradišti na nákupech a teď Worka nekýchá, snad už se to zklidní. On chudák už nevěděl co dělat, jen lapal po dechu a kýchal a kýchal, mezitím si tlapkou šmolil čenich - bylo nám ho líto
Kessie
LuckaM
Barney použil strašně neúměrně síly....když mu prokousnul hlavu a krk Možná to prostě jen neměl kde natrénovat nevím, kolik měl možností si pohrát s tak malýma pejsama Každopádně by se neměl nikdy ohnat tak aby zranil...o tom ostatním radši ani nemluvě. Jenže toť teorie. Naši kluci od mala trénovali na kočkách a na malých štěndech na cvičáku - že musí dávat velký pozor, aby neublížili - to jim říkám při každém kontaktu se zvířetem...jakýmkoliv. Faktem je, že berňáci jsou trochu motovidla, slon v porcelánu...Berrynkovy hry s náma, taky často končí krvavýma škrábancema, zubem do brňavky apod. Když se psi i perou, krev teče málokdy, bývá to spíše jen bububu. Když jsem pozorovala 5 psů kolem háravky (Dáši) stejně si ona vybrala, koho připustila a neviděla jsem, že by se nějak o ni prali. Jen tak za ní pořád pobíhali jak trdla a naznačovali, jak oni by to uměli U psů není běžné, že se o fenu servou.
Každopádně teď budu Berrynka hlídat jak ostříž

Evey
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2012 05:52
- Nahlásit

worick
Barney použil strašně neúměrně síly....když mu prokousnul hlavu a krk Možná ani nemusel, jestli to byla taková ta jorkšíří kilovka, jak je teď v módě...
U psů není běžné, že se o fenu servou. Tak to u nás zase jo. Když Elza hárá, tak místní vometáci čekají na příležitost a když se jich sejde víc než ti dva od sousedů, tak fakt bývá mela. Asi se hádají o pořadové lístky či co.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2012 08:28
- Nahlásit

Kessie
worick
Evey
Fena dohárala asi před měsícem.
Já se obávám, že tahle věc nejde natrénovat...jak má natrénovat rvačku s malýma? Hry ty ano, to zvládá...i když s Kimem si moc nehráli - spíš se ignorovali. Ale psi velikosti jacka, mopse ty zná a hraje si s nimi. I když je fakt, že když nad tím tak přemýšlím, tak mi přijde, že spíš rozlišuje mezi štěnětem a dospělákem a né velikostí, když přijde na tu opatrnost. Ke štěněti si lehne, jen tak lehce do něho žďuchá nosem a nic moc si nedovolí, protože ví, že by mohl ublížit...asi to vycítí. U dospělých, ať velkých nebo malých už lítá jak blázen a taky mám občas strach, aby je nezadupl

Teď když jsem se trochu zklidnila (opravdu jen trochu, ale aspon už tolik nebrečím) vím, že jakmile bude fena a další pes menší váhové kategorie, tak Barnyho připínám. Tohle už se nesmí opakovat. Ani nic podobnýho. A k malým psům všeobecně ho už asi nebudu jen tak pouštět - asi jen k fenám. Asi to fakt nejde dohromady takový velký rozdíl. Před týdnem bych Vám řekla, že se nám tohle NIKDY nemůže stát, že by to Barney NIKDY neudělal a pak stačí vteřina a je po všem ((

Podařilo se nám spojit s kamarádovou sestrou. Byl pejska pohřbít u nich doma. Je z toho zdrcený, ale doma celou tu událost vylíčil jako nešťastnou souhru okolností a nikomu vinu nedává. Obdivuju, jak k tomu přistupuje - to já bych asi nedokázala.

Kim byl opravdu jeden z těch drobnějších

Strejda
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2012 08:50
- Nahlásit

Tady přeběhla myš. Kam se ta potvora mohla schovat?

Evey
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2012 08:51
- Nahlásit

LuckaM
pak stačí vteřina a je po všem To platí bohužel u všeho.
Je z toho zdrcený, ale doma celou tu událost vylíčil jako nešťastnou souhru okolností a nikomu vinu nedává. Tak alepoň tohle je pozitivní, ne?

Evey
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2012 08:52
- Nahlásit

Strejda
Kam se ta potvora mohla schovat? Našli rádcové, našli?

Strejda
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2012 08:59
- Nahlásit

Evey
Našli rádcové, našli?
Nic se nepodařilo zjistit.

Strejda
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2012 09:32
- Nahlásit

LuckaM
U dospělých, ať velkých nebo malých už lítá jak blázen
Chodí k nám několik jezevčíků a o ty se moc nebojím. Ale derou se k nám taky dvě uječené čivavy a o ty mám strach, tak holky držím stranou. V zápalu hry by si je mohly splést s půllitrovou pet láhví. Kdyby je radostně nadhodily, tak to je hotové.

worick
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2012 10:29
- Nahlásit

Strejda
Tady přeběhla myš. Kam se ta potvora mohla schovat? - kluky venku myši nezajímají vůbec, někdy Worka skočí do příkopu u cesty a nějakou lapne (či nelapne ) někdy je to kopání chytne doma na louce, ale Berry - ten stejně dlouho nevydrží...
Ale derou se k nám taky dvě uječené čivavy a o ty mám strach, tak holky držím stranou. V zápalu hry by si je mohly splést s půllitrovou pet láhví. Kdyby je radostně nadhodily, tak to je hotové. - no však...
ž jsem to taky párkrát psala, že nechápu, proč si někdo pořídí psa, který už předem vypadá, že brzo umře Pidi čivavy, pidi jorci a nevím co je ještě takhle šíleně zakrslé... Známý má jednu jorkšírku celkem normální, ale ta druhá, to je prostě krysa, vyvalené uslzené oči a jen se pořád klepe...a řve. Mám ráda všechny psy, ale tohle je až hnusné a je mi jí líto Copak nadhodily..... on říkal, že je vet varoval, že se nesmí ani leknout, nebo je po ní

Nevím, co na nás vlezlo, ale už kýchám já i Tom a Berrymu začalo téct oko

worick
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2012 10:36
- Nahlásit

LuckaM
Já se obávám, že tahle věc nejde natrénovat...jak má natrénovat rvačku s malýma? - Rvačku s malýma netrénovat...to musí vědět, že na to, ohnat se po malém psu, nesmí ani pomyslet. Ale dyť říkám...teoretizovat můžem všichni a pes to stejně změní, ani nemrknem Jasně, všichni máme tendence si myslet, že náš pes by tohle nikdy neudělal (vidíme ty fotky mimin šmolících se po pitbullech...a pak si přečtem v černé kronice, jak to dopadlo ) jenomže i našemu psovi, třeba může některý vadit, prostě ho z nějakého důvodu mít rád nebude. Včera jsem to vyprávěla mamce(co se vám stalo) a reakce: ,,ježíši, co to mají za psa, to Berrynek by nikdy!"....jsem jí na to řekla, že to prostě nemůže nikdy vědět....jó, teď jsem taky chytrá...

Evey
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2012 11:15
- Nahlásit

worick
on říkal, že je vet varoval, že se nesmí ani leknout, nebo je po ní
Takoví psi jsou i noční můrou vetů, nikdy nevíš jak ti zareaguje na narkózu, očkování...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2012 12:03
- Nahlásit

worick
teoretizovat můžem všichni a pes to stejně změní, ani nemrknem je to tak od mala ho vedu k tomu, že se na psy nevrčí a o praní ani nemluvím. Nevím, co ho to napadlo, ale je to pes - asi pudy zvítězily...

reakce: ,,ježíši, co to mají za psa, to Berrynek by nikdy!"
No a to je právě ono, bojím se, že tak, jak reagovala Tvoje mamka, teď bude reagovat většina lidí...Barney zakousl psa - je to bestie a zabiják ...to, že to byla nehoda, nikomu už nevysvětlím...

Před chvílí jsme se vrátili z hub. Byla s námi Marťa, co má vlčáka Rockyho. Když jsem pozorovala, jakým způsobem si ti dva hrají, tak by byl každý pidi pes mrtvý. A teď vůbec nevím, jak se k tomu stavět...u velkých psů drsnou hru povolit a s malými ho hrát nenechat, nebo ať si hraje, ale se všemi musí jemně? Už mu nevěřím, že dokáže rozlišit velkého a malého psa...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2012 14:59
- Nahlásit

Evey
Takoví psi jsou i noční můrou vetů, nikdy nevíš jak ti zareaguje na narkózu, očkování...
Řešili jsme tu situaci s Lukyho sestřenkou - chová berňáky už několik let. V podstatě si myslí to samé, co už tady zaznělo několikrát, že je to nešťastná náhoda a že takhle rozdílné váhové kategorie by prostě pohromadě být neměly. Kruté poučení pro příště

Říkala, že jorkšíři jsou opravdu moc křehcí a že zná případ, kdy si takový pes zlomil vaz při skoku ze schodu :/

Drakopes
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2012 15:48
- Nahlásit

Říkala, že jorkšíři jsou opravdu moc křehcí a že zná případ,...
známým (ti, co měli tu první noc doma Erwina) vyběhli yorkšíři na chodbu, jednomu na dlažbě ujely nožky a propadl zábradlím ..

Strejda
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2012 16:03
- Nahlásit

Tady je jeden akční jork, ale je teda dost přerostlej ...

worick
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2012 16:22
- Nahlásit

Strejda
Tady je jeden akční jork, ale je teda dost přerostlej ... -
není přerostlej, je to ještě pes z doby normálních psů Já mám jorky celkem ráda, vypadají tak rošťácky a nevadí mi ani to jejich štěkání. Mamky sousedka, co má Duffyho (jak jsem ho kdysi dva dny hlídala) tak ten je menší, ale není to úplně to nanicovaté cosi... Je zvyklý na psy: na Alfíka, Mandy, sousedovy zablešené vořechy, naše kluky... Není z těch co jen lítají kolem a řvou spíše tedy vyděšeně piští (vždyť říkám...krysy... )

worick
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2012 16:26 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
známým (ti, co měli tu první noc doma Erwina) vyběhli yorkšíři na chodbu, jednomu na dlažbě ujely nožky a propadl zábradlím - ty jo, chudáci páníci to si taky jen tak neodpustí Člověk se pořád snaží předvídat, co by kdyby a pak najednou takovou nějakou kravinu nedomyslí...viz. oni či Lucka. Kdyby to bylo tak jednoduché, nejmíň polovina neštěstí by se nestala, ach jo

Ježíš, je u vás taky taková kosa jak u nás?!? Tu je 14st, ale severák jako prase, teď se dovalily ještě nějaké mraky... Kluci kýchají už oba, Berry ale o hodně míň. Do misky dostali bylinkový čaj(plicník, petrklíč, mateřídouška, lipový květ - domácí sběr ) + domácí med od synovce tvářili se na to divně a jsem zvědavá, jestli něco odpili By mne zajímalo, jak se dá donutit pes, aby to pil když se může kdykoliv jít napít z jezera Woriček má na boku čenichu nad pyskem krvavou tečku předpokládám, že si tam vyškrábnul chlupy drápem, jak si pořád tře ten nos

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2012 06:55
- Nahlásit

LuckaM
jorkšíři jsou opravdu moc křehcí a že zná případ, kdy si takový pes zlomil vaz při skoku ze schodu :/
Bohužel to z nich udělali lidi, jakmile se nějaké plemeno stane módním, tak je zle. Asi málo jorků by dnes dokázalo to pro co byli vyšlechtěni - lov myší, krys a králíků. A ta povaha. Ne že by to tedy o BSP bylo nějak extra růžové, ale ten vozík s mlékem by snad všichni utáhli.

Strejda
Tady je jeden akční jork, ale je teda dost přerostlej ... Dobrej, ten by toho králíka určitě ulovil.

worick
Ježíš, je u vás taky taková kosa jak u nás?!? Tu je 14st, No tady je 1 st. nad nulou. Takže jsem vyrazila s šálou a rukavicemi. Jestli to tak půjde dál, tak se budu muset doma poohlédnout i po zimní bundě.
By mne zajímalo, jak se dá donutit pes, aby to pil Tak asi leda přimíchat mu to do vývaru.

Drakopes
jednomu na dlažbě ujely nožky a propadl zábradlím .. A přežil to?

worick
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2012 08:31 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
No tady je 1 st. nad nulou. - včera jsme na prochajdu nešli, jen na malou, k mamce pro hrušky. Teprve tam za sebou zavřu branku a volá Tom (dohrál tenis) kde jsme?! Vdyť mi říkal, že budem zakrývat rajčata! Neříkal, že včera večer v telce jsem slyšela něco o mrazíkách na víkend, tak jsem myslela, že až dnes Takže jsem rychle sbalila hrušky a mazali jsme zase domů (už byla skoro tma) Přihnala jsem se k dozadu k domku, kde už měl Tom rozloženou textilku a rajčata jsme obalili. Jen jednu řadu dohromady. Na teploměru jsou tři, ale je až v patře. Doufám, že to alespoň pomohlo!

Worka měl včera asi i horečku Přiznám se, že jsme neměřili (na to nemám dost odvahy )ale byl horký a bylo vidět, že je mu zle Na noc dostal polovinu acylpyrinu (četla jsem na NETu anopyrin(ten nemám)ale našla jsem si, že to má stejné složení.

Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2012 08:55
- Nahlásit

No tady je 1 st. nad nulou.
Ráno jsem si vyšel do lesa dost na lehko. Tady se říká jak na motejly. Na louce byla jinovatka.

<< 1 ... 513 . 514 . 515 . 516 . 517 . 518 . 519 . 520 . 521 . 522 . 523 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání