Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 513 . 514 . 515 . 516 . 517 . 518 . 519 . 520 . 521 . 522 . 523 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 22:10 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

worick
Pardon, k východu. Pletu si levou a pravou, a východ a západ, no. Jsme v západním proudění převážně, takže k východu. Jdu si to zapsat za ty svoje ušní plachty!
Už tu lije.

Bože, já jsem kráva. Zapomněla jsem venku peřinu (péřovou), která se tam sušila. No, tak jsem jí měla mokrou jen na jednom místě, teď je mokrá skoro celá!!!

Noemi
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 22:12
- Nahlásit

Nechci být hnusná, ale u nás s různou intenzitou prší celý den...

Chudák Medvěd byl venku až navečer se mnou :-/. Pitomec celý večer leží před bodou, je mokrý jak borák.

Práce na odstranění posledních nedodělků ve výběhu úspěšně pokročily, momentálně už můžeme chovat i středně velkého dinosaura. Jen čekám, kdy mu táta do plotu pustí elektriku, to jediné nám chybí. Dala bych sem fotky, ale obávám se návštěv z vedlejších fór, ale třeba by to byl vhodný návod :-D

Kessie
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 22:49
- Nahlásit

Tak u nás začalo pršet teprve v osm večer... půl hodinky... a teď v deset zase začalo, ale už jen mrholí... Chvilku to vypadalo na krásný zahradnický, šla jsem se tím projít... Nejsme na tom tak hrozně jako Worick a jejich potok... Ale strašný sucho je tu taky...

Worick - je mi to líto, v neděli nemůžu... slavíme v rodině narozeniny a očekává se, že dorazíme... mohli jsme si vybrat termín (protože jsme nejvytíženější členové) teď nebo až za čtrnáct dní, ale to už mi začíná škola... ovšem kdybych dřív věděla, že by mohl být scuk (vím, Evey to psala někdy na začátku léta, ale od té doby jsem zapomněla, že je to zrovna tento víkend), mohla jsem rozhodnout až ten další termín...

worick
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 00:57
- Nahlásit

Kessie
Tak u nás začalo pršet teprve v osm večer... půl hodinky... a teď v deset zase začalo, ale už jen mrholí... - tak za pátek to bylo 0.5mm - trochu pršelo(jestli se to tak dá říct) asi v tu dobu jako vám...
je mi to líto, v neděli nemůžu... slavíme v rodině narozeniny a očekává se, že dorazíme... - my na narozky jdem neděli příští To se nedá nic dělat.. Ale škoda. Tom říkal, že to radši než do Čejkovic, pojede za Evey do Jeseníků To jsem teda zvědavá
Evey tak to asi odpískáme, stejně musíš pracovat, tak ať se kolegyně nezlobí, že Tě bavíme Teda mrzí mně to, ale jsem stejně dumala, že bez kluků by mne to neba a kluci do davu taky nic moc

worick
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 00:59 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Noemi
Práce na odstranění posledních nedodělků ve výběhu úspěšně pokročily, momentálně už můžeme chovat i středně velkého dinosaura. -
Jen čekám, kdy mu táta do plotu pustí elektriku, to jediné nám chybí - chceš říct, že ani ten poslední karambol ho nepoučil?!
Kde jsou fotky z dovči ha?!

Evey
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 08:04
- Nahlásit

worick
na ukecání Toma by mi třeba pomohlo, kdyby jste tam byli i vy Jako, že já mu nestačím, jo? Píšu mu minus 1 bod. Tom říkal, že to radši než do Čejkovic, pojede za Evey do Jeseníků No budiž, tady to trochu vylepšil, tak uděluji plusový bod.
tak to asi odpískáme, stejně musíš pracovat, tak ať se kolegyně nezlobí, že Tě bavíme No uvidíte, ještě máte čas na rozmyšlenou, kdyžtak víte kde mě najdete. Davy tam opravdu neočekávám, nebyly tam ani loni, když bylo pěkně.

Evey
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 08:07
- Nahlásit

Přes noc pršelo, Morava i voda v potoku viditelně stoupla.
Už by pršet tedy nemuselo, doumlouvali jsme se s bratrancem že setřepeme pár jablek a uděláme mošt, stejně to hnije ještě na stromě.
No a pak večer se asi skočím podívat na ty Čechomory.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 09:04
- Nahlásit

Evey
Přes noc pršelo, Morava i voda v potoku viditelně stoupla - U nás nic Za včerejšek jak jsem psala 0.5mm, od půlnoci doteď 0.7mm

pak večer se asi skočím podívat na ty Čechomory - až na tu službu v neděli...Ty se máš...

Já vždycky říkám, že mám všechno, co chci a nejsem nijak náročná...tak nikomu ani nic nezávidím Že budu někomu závidět obyčejnou vodu....tak to mně teda ve snu nenapadlo

Kessie
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 13:17
- Nahlásit

worick - Radi, tak koukám na radar... a snažím se to hypnotizovat, ať to k vám dojde... u nás za noc napršelo 17mm!!! to jde...prší jen takový ten zahradnický celou dobu... teď by u vás taky měly být nějaké mraky! tak doufám, že aspoň něco!!!

Kessie
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 13:40
- Nahlásit

Evey - No a pak večer se asi skočím podívat na ty Čechomory. - jééé, tak pěkný zážitek přeji!

Noemi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 15:50 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit

worick
Kde jsou fotky z dovči ha?!Takže dovolená...Madeiru musím více než doporučit (pokud se tedy dodrží několik pravidel typu nevybírat si zprofanované trasy plné turistů a nejedete s cestovkou...), dovolenou už jsme si takhle neužili ani nepamatuji... Podrobnější popis by byl strašně na dlouho, absolvovali jsme za ten týden více jak 130 km pěšo..., ale pokud bychom někoho inspirovali, rádi se podělíme o informace a doporučení.

P.S. přivezla jsem více než 1 300 fotografií, je těžké něco vybrat.. Kde jsou ty doby, kdy měl člověk na dovolenou dva filmy a vážil každý záběr...

Vypadá to tam jako v Botanické prakticky všude... Tohle u nás seženete jen v květinářství (strelície?! nebo tak něco se to jmenuje), tady na každé předzahrádce...

Cukrovou třtinu už před lety nahradily banány, jsou všude...

Uploaded with ImageShack.us

P.S. Předem se omlouvám za gramatiku...

Noemi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 15:56
- Nahlásit

Monte..vede sem předražená lanovka, za zlomek ceny jsem ale dojedete busem (výhledy stejné jako z lanovky...). Mimochodem nikdy jsem nic podobného neviděla, narazit tady na rovnou silnici je zázrak všude serpentýny...

Oblíbená turistická atrakce pro důchodce...Nikoho pod padesát jsme jet neviděli

Noemi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 16:00
- Nahlásit

Tady jsem zjistila, že trpín na vertigo, mám strach z výšek, hloubek, tunelů, mořskou nemoc z autobusů (ty serpentýny jsou fakt mazec a řidiči sebevrazi..)

Turisticky hojně navštěvované levady jsou opatřeny zábradlím, naše cesty vedly do méně frekventovaných míst. Úzký chodník je často zavěšen nad terénem, někdy 20-30 metrů, někdy 150

Noemi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 16:06
- Nahlásit

Kolem levad jsou vysázené květiny, často se po cestě dá koupit tu tam sazenička (kolem frekventovaných levad jsou často boudy bez obsluhy s volně loženým pitím, ovocem, sazenice... a vedle jen kasička - to by v ČR nefungovalo)

Pozůstatky letošních požárů, jsou tu obvyklé, příroda ale velmi rychle regeneruje...

Noemi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 16:10
- Nahlásit

Bydleli jsme ve Funchalu, což je asi nejpraktičtější kvůli cestování...
Klasické písečné pláže tu prakticky nepotkáte (ale dá se zajet trajektem na blízké karibikózní Porto Santo), oceán je hodně drsný. Veřejné plovárny jsou upravené tak, aby vysoké vlny omezovaly co nejméně.

Veřejná pláž nijak upravena není...

Bujná městská vegetace - obecně platí, že v ČR malá nuzná pokojovka, na Madeiře velikost stromu a normálně venku :-D

Noemi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 16:13
- Nahlásit

Jedna z nejfrekventovanějších levad - Portela:

Noemi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 16:17
- Nahlásit

Opět Portela

Už ne Portela, ale stejná levada o dost dál, cca 7 km cesta totálně spálenou krajinou, hodně depresivní (P.S. ještě, že k tomu nemáte ten čichový zážitek)

Noemi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 16:18
- Nahlásit

Pokračování bude.... :-D

Drakopes
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 16:34
- Nahlásit

Noemi
Před 14 dny mi kamarádka předváděla sérii několika set fotek z téhož kraje - nádhera, s chutí jsem se koukla ještě jednou

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 17:58
- Nahlásit

Tak mi odešlo do nového domova to štěně Kessynka. Odjela z Brna, což je dobře, vzhledem k tomu, odkud pochází.
Vy tady máte nějaký pěkný fotky!

Noemi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 18:16
- Nahlásit

Údolí jeptišek... Nečekaně adrenalinový výlet, nechali jsme se busem vyvézt do 1050 m.n.m. (vyjížděli jsme přímo z bodu nula) na vyhlídku a stezka dolu do údolí zavřená...V obchodě se suvenýry nám nebyli schopni osvětlit proč - jen jsme z nich vytáhli, že zavřená byla včera (ale dle tónu to odpovídalo proslulému "maňána"). Viděli jsme skupinku místních včetně hodně malých dětí, jak mizí za páskou, tak jsme to s odstupem riskly taky - říkali jsme si, že pokud se budou vracet, vrátíme se také... Stezka je krátká, ale slezete o cca 500 metrů níže. Takže i vracet se z poloviny je pěkně nepříjemné. No a rodinka se pořád nevracela, po cestě pár sesuvů, tak jsme si řekli, že asi kvůli tomu to bylo zavřené... Po cca dvou hodinách jsme slezli takřka dolů, chybělo nám posledních asi 30 metrů výšky. No a před námi rozbořený domek, velká cedule "Soukromý pozemek" doplněná o hocha, který to tam hlídal a tvářil se dost nekompromisně (zpětně si myslím, že jeho cílem bylo vybrat trošku zkásnout zápaďácké turisty o průchodné...). Rodinka před námi evidnetně pohodlně přes chlapce prošla - potkali jsme je posléze na zastávce a jejich převážně bílé oblečení nejevilo známky sebemenší špíny.
No tak jsme to vzali přímo pod chatku a slezli ty zbývající metry po takové dost drolivé skále. S tím hoch evidentně nepočítal a celou dobu na nás jen zíral... Ze spoda ta výška nahoru tedy vypadala dost drsně... Hlavně jsme byli jak totální prasata (z toho usuzuji, že rodinka tudy určo nelezla a jinudy to nešlo).
Dole jsme to docela dost dlouho vydýchávali a pak nahoře nad tou skálou párek anglických turistů - samozřejmě se ptali kudy jsme se dostali dolů - i přes naše ujišťování, že jsme naživu a relativně bez zranění- to normálně otočili a lezli těch 500 metrů převýšení nahoru zpět
V údolí se pěstují jedné kaštany ve velkém, místní specialita je polévka s kaštany a restované solené kaštany (prakticky to, co koupíte na vánočních trzích, ale oloupané a osolené). Obojí bylo naprosto výborné (a silně předražení, ale což...) Likér z kaštanů je hnusný (stejně jako z banánů, cukrové třtiny, apod.)

Výhled na údolí jeptišek (leze se až úplně dolů)

Z údolí nahoru, odkud jsme vycházeli

Ráno je všude krásně jasně, mráčky nikde, kolem poledne se kopce však začínají halit do mraků - tohle není mlha, ale právě mraky - cestou zpět jsme museli vyjet nahoru do 1000 metrů a pak znovu sjet dolů, celá cesta jen serpentýny a totálně v mlze...

Noemi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 18:19
- Nahlásit

Mraky

I v 30 cm vody se lze utopit...

Levada ve výšce cca 1 300 metrů

Noemi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 18:21
- Nahlásit

Po téhle dovolené mám pocit, že už nemusím do Jižní Ameriky, takhle nějak si představuju Andy...

Noemi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 18:48 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit

Tohle byl hodně hustý výlet, nejdříve jsme se toulali celé dopoledne (resp. skoro do dvou) po levadě, část byla hodně zhořelá ale v dobrém stavu (byla zbetonovaná a ten vydržel), ušli jsme kolem 10 km a už nám zbylo jen kolem cca 1,5 vody (bylo strašné vedro). Navíc jsem naprosto nemohla plně došlápnout na nohu (ono obecně není dobré jet na dovolenou v rekonvalescenci po vymknutém kotníku a šmtalat 30 km denně...). Jenže jsme mladí (skoro :-/) a máme rádi hardcore :-D. Takže buď slízt do sedla na bus nebo vylézt cca čtyři kiláky do kopce a pak slízt po levadě 1 300 metrů dolů, celkem 15 km... Dalších x km byl naprostý horor, dle průvodce jediná hrozba byla zarostlost stezky, žádné riziko "vertigo" (tedy žádné otevřené svahy apod.
Realita vypadala tak, že několik km bylo naprosto spálených, původní stará levada (zděná) žár nevydržela a chodník jaksi chyběl, vodou se jít nedalo (klouže to...). Dodnes nechápu, jak jsme to mohli přežít, museli jsme přelézt několik vodopádů, v úbočích byla levada kvůli poškození často svedena do trubky, takže bylo nutné přelézt takové hodně pohyblivé kamenné pole. No a pod vámi několik set metrů volným pádem
Po několika km se stezka konečně alespoň trošku rozšířila (už jsem si troufla vyndat i foťák (viz níže). No a pak jsme pořád prostě šli a pořád to bylo rovně... Věděli jsme, že musíme slízt těch 1300 metrů dole, bus jede z výšky cca 10 metrů ned mořem. Byli jsme jak prasata, neměli jsme vodu (z levady jsme si pít netroufli - čekala nás ještě půlka dovolené a vzhledem k okolnímu spáleništi jsme netušili, co tam může téct), nevěděli jsme kde jsme... Po cestě jsme potkali jeskyni plnou kostí, to taky moc nepovzbudilo (asi turisti před námi ). Pak levada začala velmi pozvolna klesat, to nám docela dodalo optimismu (a aky tam byl moc krásný eukaliptový háj ), jenže jsme furt šli a civilizace pořád nikde...

Kessie
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 19:01
- Nahlásit

Noemi - nádhera, nádhera, nádhera... a já jsem se tak začetla, že normálně s napětím čekám na rozuzlení! to musela být super dovolená!

Noemi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 19:09
- Nahlásit

Pokračování:
No a pak jsme se konečně vyloupli u pár baráků, mysleli jsme si, že máme vyhráno... Jenže tu vesnici, odkud jel bus domů jsme viděli pod hluboko (hódně hluboko) pod námi zhruba o velikosti půlky dlaně. To už byl docela mega průšvich, protože jsme si nadějně mysleli, že máme za sebou tak 12 km z těch 15... Bus v nedohlednu, pití v nedohlednu.
Naštěstí jsme potkali nějakou místní nálevnu, kde jsme koupili dve 1.5 litr vodya okamžitě je vpravili do sebe... Další dvě hodiny jsme prostě šli pořád dolů, zhruba v 70 stupňovém úhlu na něčem, co vypadalo jako betonové stezko-schody (být tam mráz, jak je to v zimě luxusní klouzačka...). Není mi jasné, jak tam ty lidi fungujou - třeba jim jednou za čas schazují jídlo z vrtulníků ?! Představa, že jdu navštívit sousedku a pak lezu domů dvě hodiny do kopce...Sklon je tako, že pokud by tu jelo auto do kopce, máte pocit, že se nutné musí přes zadek převážit a otočit na střechu. Po cestě jsme potkali nějakou místní paní, která mířila dolů za zábavou, místo stezky nás protáhla přes soukromé zahrady, což bylo dost dobrodružné a hlavně o dost rychlejší....
Na bus jsme dorazili totálně spálení, dehydrovaní, špinaví, poškrábaní a nesmírně páchnoucí. Divím se, že nás do busu vůbec vzali .Naštěstí jsme natrefili na "rychlobus", který jel na pobřeží, takže jsme vzdálenost, kterou jsme ráno jeli po serpentýnách 2,5 hodiny zvládli asi za 20 minut. Bus nás vyvrhl ve Funchalu na nábřeží, museli jsme se ještě dostat do hotelu...Tolik znechucených pohledů už jsem dlouho neviděla. Mimochodem nechtějte vidět, jak vypadají moje nohy po tom klesání - měla jsem na sobě sandály Keen (kdo nezná, více než doporučuji, mám je pátou sezonu a jsou to naprostí miláčkové) a v nich mokré ponožky...Byla jsem líná se na to klesání přezouvat do pohorek, nehty sice neslezly, ale jinak

Noemi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 19:10
- Nahlásit

Funchal

Noemi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 19:11 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit

Tohle mělo fakt zajímavé plody - mám vyfocenou tabulku s popisem, musím si otom něco najít...

Noemi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 19:18
- Nahlásit

Serpentýny v akci...

Východní cíp ostrova...ďábelská krajina, po botanické ani stopy

Kolega Madeiru doporučoval jako krásný lék na duši unavenou po uplynulém pracovním roce a měl plnou pravdu. Už jsem si tak dlouho nikde neodpočinula (i když fyzicky to občas bylo náročnější, ale klasické turistické trasy člověk projde i s kočárkem...)

Tak za dva rokdy, až ty spáleniště trochu orostou, plánujeme návrat.. Nestihli jsme navštívit vše, co jsme chtěli. JEn musíme vzít někoho sebou, protože budeme potřebovat půjčit auto, tak aby měl kdo řídit

Noemi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 19:19
- Nahlásit

Konec spamování....

<< 1 ... 513 . 514 . 515 . 516 . 517 . 518 . 519 . 520 . 521 . 522 . 523 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání