Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 504 . 505 . 506 . 507 . 508 . 509 . 510 . 511 . 512 . 513 . 514 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2012 19:37
- Nahlásit

Eninka
amočíš kuchyňskou houbičku a jedním tahem sem a tam máš všechny chlupy srulovaný do ruličky, až je rulička větší, sama zůstane ležet na zemi a jenom to sebereš. Já vysaju a pak vezmu tu houbičku a chlupy takto vysbírám, řekla bych že za deset minut všechny koberce dole, co tady mám
No, taky možnost. Ale já se na to s klidem vys..u a koberec pořizovat nebudu.

Dines
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2012 23:38
- Nahlásit

Evey
A proč máte takovou kalamitu?
Kolegyně ze dne na den odpadla na rizikové - a dnes měla kontrolu, tak čekám, že se dozvíme jestli nám jí ještě na chvíli vrátí.
worick
a víme my vůbec, co Ty vlastně děláš?! (teda kromě chovu hrochů )
Ještě jsem šťastnou držitelkou dvou velkých černých pudlo-ovcí, jedné tygřice usurijsko - kočko domácí, a jedné Bodlinkovaté bělobřiché ježečky.
Ale teda ofiko zaměstnání, je recepční v hotelu.

A si nestěžuj, máš být šťastná novomanželka...a co líbánky...byli jste? Kde?
Tak novomanželka jsem poměrně šťastná - ikdyž pořád je na co si stěžovat
No a na líbánkách jsme byli na vodě (sjíždět na raftu Vltavu na 3 dny) a druhá část líbánek byla na chatě na Šumavě - obojí s asistencí minimálně dvou osob a minimálně dvou psů

Evey
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2012 08:14
- Nahlásit

Dines
Kolegyně ze dne na den odpadla na rizikové Když se budeš snažit, tak můžeš během pár týdnů udělat to samé.

worick
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2012 08:23
- Nahlásit

Dines
Ještě jsem šťastnou držitelkou dvou velkých černých pudlo-ovcí, jedné tygřice usurijsko - kočko domácí, a jedné Bodlinkovaté bělobřiché ježečky. - jé, o ježečce jsem teda nevěděla...tu máš taky na chov?!

Ale teda ofiko zaměstnání, je recepční v hotelu. - tak to máš fajn práci...si myslím
...obojí s asistencí minimálně dvou osob a minimálně dvou psů - to jste měli takové dost akční líbánky a no jo - protože jsi nedodržela pořadí: první svadba, potom ,,děti"....teďka je musíš tahat všude sebou

worick
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2012 08:30
- Nahlásit

Děcka, kde jste? Evey tu hlavně vždycky ráno je a dnes???
Bude ze mně bručoun a pesimista V předpovědi počasí tady u nás, byl na pátek-sobota ten déšť (už od pondělí se na něj těším a říkala jsem si: dobrá, tak to ještě snad do konce týdne nějak vydrží) Jenže Tom mi včera oznámil, že už to skoro úpně škrtnuli a i z těch ubohých hlášených asi 15mm....jsou sotva 3mm! A to ještě kdoví jestli...

Evey
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2012 08:37 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

worick
Evey tu hlavně vždycky ráno je a dnes??? No dnes jsem tu taky ráno. Krůty si už cpou krky, rybičky křižují akvárium, želvám musím jít ještě sehnat nějakou žížalu a pak polít truhlíky.

worick
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2012 10:27
- Nahlásit

Evey
No dnes jsem tu taky ráno. -
a pak polít truhlíky - se máš.....U nás je už měsíc zákaz zalévání Porušila jsem to a zalila nově vysazené věci, protože ty nejsou zakořeněné a prostě by uschly (některé mají stejně namále )

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2012 14:19
- Nahlásit

Dneska mě v 7 ráno přítel vyhodil u mě doma a jel do práce. K nám měli v 8 přijet řemeslníci, ale tak co by si Martinka ještě neschrupla, že jo A to jsem neměla dělat, protože se mi zdál tak hroznej sen, že to probuzení byla taková úleva! Zdálo se mi, že byl pátek nebo sobota a já byla s přítelem domluvená na nějakou akci. Od něho jsem se vrátila ještě v podvečer dom, že si vezmu boty na podpatku. U nás byli naši a něco řešili a po chvilce vyšli na zahradu. Tak jsem akorát viděla, jak tam kolem nich Barney skáče a pak začal hrozně rychle lítat, jak on to umí. Najednou se ozvalo strašné zakňučení, tak jsem vylítla na zahradu zeptat se našich, co se stalo. Naši mi řekli, že nechali v zahradě hromadu střepů a že Barney do toho vlítl. Tak jsem akorát viděla stopy krve po zahradě a došla jsem k Barneymu. Ten měl celou náprsenku od malých střepů, tak jsem mu je začala vytahovat pinzetou. Vypadalo to, že nic víc mu nebude. Střepy vytáhnu a zdesinfikuju to a je to. Ale pak jsem u zadní nohy, jakoby ve slabině odhrnula srst a Barney tam měl zapíchlej asi 5 cm dlouhej a 1 cm širokej střep. To už dobře nevypadalo vůbec. Rozhodla jsem se, že okamžitě volat veterináře a na to mamka na mě, at ho nevolám, že Barney stejně už umírá. Že prý má od skla propíchlou jednu plíci a že jen s 1 plící žít nemůže. To už jsem v tom snu začala brečet a řvát na mamku, jak může být tak klidná a že Barney neumře. At podrží psa a jdu zavolat veterináře, který ho bud zachrání nebo Barneymu ukončí trápení. V okamžiku, kdy jsem šla volat veterináře, jsem se probudila a došlo mi, že to byl jen sen a že Barney je dole v chodbě. Fakt nechápu, proč zrovna takovej sen. Ale myslím, že už se mi pákrát zdálo o tom, že Barney umřel. Naštěstí ale opravdu jednou za čas.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2012 14:29
- Nahlásit

MartinaBarney
fuj

Strejda
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2012 15:20
- Nahlásit

MartinaBarney
Je to hnusný.

worick
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2012 16:29
- Nahlásit

MartinaBarney
občas mám taky takové hrůzy pak lítám po zahradě a kontroluju kluky...v noci Ta úleva, až člověku dojde, že je to sen, je ohromná. Škoda, že se Alenko taky z toho neprobudíte...Co pohřeb, už proběhnul?

A teď naše skutečnost: ráno jsme byli na potoce, ale u dolního splavu a až po náš jsme nepřišli (včera jsme taky celý den nebyli) Po obědě byla u nás Dášena a já se motala vpředu, protože měli přivézt maso z BIO farmy.Viděla jsem, že chce Berry kadit...na trávník tak jsem ho sebrala, že vyběhnem k potoku, čehož ovšem využil Woriček k vlítnutí do vody. Do zbytku vody...což jsem pochopila za chvilku Byli jsme na dolním splavu a po horním chodila nějaká děcka s podběrákem a jedním dospělým a bezradně postávali a koukali směrem k nám, na ten zbytek vody. My se postupně přesunuli směrem k nim a já jsem zjistila že nahoře nad splavem, kde ještě předevčírem taky stála voda...už není ani kapka jen bláto Asi se snažili ještě odněkud vybrat ryby...ale kam?! Ta voda před naším tím pádem vyschne dnes (je 30st ) a stejně hnije...pochcípají i ty prcky Ta bezmoc, že se jen budeme dívat, jak tu kolem všechno chcípá a doufat, že snad někdy??? ještě zaprší...ta je příšerná. Už normální déšť stejně asi nepomůže, muselo by pršet týden a to bylo naposled při povodních 2002....není to třeba 10letka?!

Drakopes
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2012 17:06
- Nahlásit

.Co pohřeb, už proběhnul?

bude rozptyl v pondělí večer

Drakopes
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2012 17:13
- Nahlásit

Už normální déšť stejně asi nepomůže, muselo by pršet týden
www.mzp.cz/ris/ekodisk-new.nsf/.../Planeta%202006_ 12.pdf

worick
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2012 18:07
- Nahlásit

Drakopes
bude rozptyl v pondělí večer - pozvali jste i děcka, přátele a známé?

Mě se ten odkaz nějak neotevírá Vo co go?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2012 18:15
- Nahlásit

worick
já se na to pak kouknu doma, ale je to z nějaké konference z roku 2006 o rozšiřování pouští na Moravě, o odhadu počasí do roku 2050 ...
pozvali jste i ...
no, obávám se, že pro davy nebude kam rozptylovat
(Alfréd už druhý-třetí den, přijde domů a svalí se, neprohledává byt)

worick
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2012 18:15
- Nahlásit

Z tohoto mě jde šlak trefit! http://www.foreca.com/Czech_Republic/Velka_nad_Vel ickou

Evey
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2012 18:47 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

worick
a pak polít truhlíky - se máš.... Já vím. Mám potok, i s vodou.

Drakopes
(Alfréd už druhý-třetí den, přijde domů a svalí se, neprohledává byt) Opět prokazuje svou nadprůměrnou inteligenci.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 07:28
- Nahlásit

Opět prokazuje svou nadprůměrnou inteligenci.
hlavně pochopil, že na jídlo už není konkurence a on může jíst dlouuze, v klidu, po částech, zvolna, na etapy...

Evey
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 07:28
- Nahlásit

worick
Hlásím, že jsem tu byla, ale nikdo nikde.

Evey
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 07:29
- Nahlásit

Drakopes Á omlouvám se, přeci jedno ranní ptáče.

Strejda
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 08:10
- Nahlásit

Evey
Hlásím, že jsem tu byla, ale nikdo nikde.
A v kolik, prosím pěkně? Byl jsem tu v 05:45 a neviděl jsem Tě.

worick
Prší u vás? Tady prší drobně a hustě. Je to ten déšť, co mají rádi zahradníci. Poslal bych to i k vám, ale když se ve škole probíralo "poručíme větru, dešti", tak jsem nedával pozor.

worick
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 11:50 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Tak jsem si to přivolala (a Marťa ) V 5.45 mně probudil šílený sen o tom, že se Alfík utopil - teda vypadal jak Alfík, ale byl to nejspíš Worka. Byli jsme na potoce a on chtěl pořád vlézt do takvé roury, kterou pod splav protékala voda. Dávala jsem pozor, ale najednou šup a vlítnul do ní (byla uzounká, tak sotva na něho) Letěla jsem tam, kde voda pod splavem vytéká a čekala, že ,,vyjede" ale nic Kdesi uprostřed se tam dalo taky vlézt, tak sem tam šátrala a našátrala nějaké folie, jako obaly od něčeho a teď jsem pochopila, že je to ucpané a voda sice protéká, ale on se tam šprajcnul a vlastně je tam a to naplněné vodou. Tak jsem s řevem letěla zase pod splav a začala tam šátrat a rvát odsud ty folie až to vyletělo jak špunt i s utopeným Alfíkem Začala jsem s ním třepat a dýchat mu do nosu a řvát a to mne probudilo...ale se ještě tuším nakonec probral
Takže jsem pak zaspala a vzbudila se v 8.35

Strejda
Prší u vás? - to víš že jo...leje Né...vím, že to myslíš dobře, ale já jsem na pokraji nervového zhroucení Je zataženo, ale toť vše Když jsme ráno byli na zbytku potoka, spadlo asi 8kapek. Myslela jsem, že alespoň trochu začne, ale nic...tím to skončilo
Splav nad naším dnes...to zelené není voda, ale tráva
A fotka ze splavu od Tomových rodičů, tj. potok mezi jejich a naším splavem v úterý...a dnes

A aby toho nebylo málo neb: na posraného i hajzl spadne....večer, když jsme šli s klukama na prochajd, jsem se nemohla dostat do garáže - nešla otevřít vrata, myslela jsem, že už se to bloklo tím dlouhodobým horkem (někdy to trochu drhlo) a musela jsem dveřma. Teďka dopoledne Tom měl odjet na jednání a říká: pojď mi pomoct ručně otevřít ta vrata, ať vyjedu autem. Mordujeme se s tím půl hodiny a ani ťuk - vůbec to nešlo. Až se na to v klidu dívám, přemýšlím co kde může vadit, co kde upadlo a! prdla ta jedna tažná maxipružina! Voláme servisáky, konzultujeme jak to tedy otevřít...nakonec jsme se do toho opřeli, Tom mačkal elektropohon a rvali jsme to nahoru (jsou to dvojvrata) až jsme je asi na 4x dokázali otevřít. Uf Teď akorát budou otevřená do alelujá - než se někdo uráčí to přijet opravit

worick
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 11:57
- Nahlásit

Drakopes
hlavně pochopil, že na jídlo už není konkurence a on může jíst dlouuze, v klidu, po částech, zvolna, na etapy... - zrovna včera jsem nad tím přemýšlela, že jsou chytří a brzy mu dojdou i ty výhody to, že se teď veškerá vaše pozornost bude točit jen kolem něho a on bude blahem bez sebe

Drakopes
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 13:45
- Nahlásit

jsou chytří a brzy mu dojdou i ty výhody
jenže všeho do času ...

tady prší někdy od půlnoci - vytrvalý déšť proměnlivé intenzity - vysvětluju mu, že tady to zatím stačí, ať jde k vám, Radko

worick
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 14:23
- Nahlásit

Drakopes
tady prší někdy od půlnoci - vytrvalý déšť proměnlivé intenzity - vysvětluju mu, že tady to zatím stačí, ať jde k vám, Radko - něčím to sem probůh drcni
Zatím od rána spadlo neměřitelných,,pár kapek" (ani se nenamočila dlažba ) Včera jsem si naklepla část toho tvého odkazu a narazila na diskusi o počasí a pěkně jem se nasr...Někdo tam píše: panebože, furt prší jen v Čechách a my tady na Horní Bečvě jsme na minimu srážek, za celý tento rok prší hluboce pod normál, za srpen napršelo,,jen!" 48mm a to víceméně v bouřkách....málem mne kleplo ku...a a co máme říkat my za srpen tuším 3mm!

Evey
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 15:58
- Nahlásit

Doposud nepršelo, jen pár kapek, které se deštěm tedy nazvat nedají.

Strejda
A v kolik, prosím pěkně? Byl jsem tu v 05:45 a neviděl jsem Tě. Tak to je pravda, to jsi ještě nemohl. To jsme se zrovna chystali na přesun.

worick
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 18:06
- Nahlásit

Evey
Tak to je pravda, to jsi ještě nemohl. To jsme se zrovna chystali na přesun. - kristepane, tak ty máš volno a cáráš k vašim v 6h?! Tak to bych se na to zvysoka...
Teď prší od rána asi nejvíc, je to spíš jen takové mrholení, ale je to dokonce i vidět...asi 10minut...ale ještě je to neměřitelné

Drakopes
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 18:18
- Nahlásit

worick

já se fakt snažím!!

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 18:26
- Nahlásit

worick
U Brna začalo pršet!!!!!!!! Tak jestli to postupuje k západu, jak je v našich zeměpisných šířkách zvykem, přijde to i k Vám.

worick
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 21:52
- Nahlásit

Vlčáčková
U Brna začalo pršet!!!!!!!! Tak jestli to postupuje k západu, jak je v našich zeměpisných šířkách zvykem, přijde to i k Vám. - k východu No jo, ono je zvykem, že to postupuje k východu, ale u Karpat to záhadně nabere směr sever Zatím nic, z meteostanice na mne stále hrozivě čumí dvě nuly - co by měřič srážek Když už se to převalí i přes nás a mrkneš na radar buď si jistá, že my jsme tam, kde je nějaká díra v oblačnosti

Kessie
domlouváme se s Evey na neděli na Bioslavnosti do Čejkovic, ale popravdě...s náma to zatím nevidím protože Tomovi se do davu moc nechce a ke všemu se dnes ozvala teta, že v neděli přijedou To by snad nevadilo, no tak s nima nebudem, budou u mamky, ale na ukecání Toma by mi třeba pomohlo, kdyby jste tam byli i vy

<< 1 ... 504 . 505 . 506 . 507 . 508 . 509 . 510 . 511 . 512 . 513 . 514 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání