Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 504 . 505 . 506 . 507 . 508 . 509 . 510 . 511 . 512 . 513 . 514 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Janiii
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2012 20:24
- Nahlásit

Kessie
Strejda
Drakopes
tak jsem odeslala svoje slova, ale obávám se, že dopadnu ještě hůř než s bramborama

Strejda
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2012 21:21
- Nahlásit

Janiii
Vždyť jde vcelku o prd.

Janiii
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2012 21:41
- Nahlásit

Strejda
to já to tak beru, na druhou stranu když by nám to bylo jedno, tak nehrajem ne? ale když pak čtu slova ostatních tak si říkám že jsou přece jasný a že mě to nenapadlo ale líbí se mi to

Kessie
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2012 21:45
- Nahlásit

Janiii - no, já mám pocit, že přemýšlím úplně jinak než všichni ostatní...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2012 07:46
- Nahlásit

Kessiemám pocit, že přemýšlím úplně jinak než všichni ostatní.. - má slova

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2012 13:18
- Nahlásit

Drakopes
Chudinka Níloušek Držím palce a Barney všechny tlapky, aby mu bylo brzy zase co nejlíp Teda není to s těma pesanama lehké. Mě stačil u Barneyho ten zánět mozkových blan, který se projevil naštěstí v té lehčí formě.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2012 13:24 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

MartinaBarney
díky za podporu, ale vypadá to hodně špatně

teď večer: naházel do sebe kuřátko snad rychleji než Alfréd, pokládá hlavu na spaní, ... to dobré
Jinak do parku jdeme na osmkrát, po schodech ho nosíme, moč je furt stejná.
Je 48 hodin po zahájení léčby, už by se to mělo projevit.

Evey
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2012 06:00
- Nahlásit

Drakopes
-- zcela nevyvinutou, deformovanou ledvinu (asi 2,5 cm kulička). zřejmě značně nefunkčí, přičemž ani druhá ledvina nevypadá normálně, nemá tvar ledviny. Pan doktor tipuje, že to je vrozený problém. No teda, to opravdu nejsou pozitivní zprávy. Ale i při té bídě vidím naději na úspěch. Hlavně, že to není ledvinové selhání. Brali mu i krev, aby viděli jaké má hodnoty? Asi bych i preventivně upravila jídelníček. I s jednou ledvinou se dá žít.
Hlavně, že má chuť k jídlu.

Strejda
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2012 06:15
- Nahlásit

Drakopes
Je 48 hodin po zahájení léčby, už by se to mělo projevit.
Držím palce.

Strejda
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2012 06:24
- Nahlásit

worick
No, pocity smíšené.
Někdy to tak dopadne. I když se s tím vždycky musí počítat, tak to stejně mrzí.

zkulturnili jsme se
Tak to máte dobrý. Já jsem letos nekulturní barbar. Nebyl jsem na třech festivalech, na které jezdím pravidelně.

Evey
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2012 08:38 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

Drakopes
Já bych vás tímhle nezatěžovala, máte se svými hafáky (a nejen s nimi) svých starostí dost, ale jeden člověk odsud, který je plně a průběžně informován, tlačil na vaši informovanost
Mě to zcela určitě neobtěžuje, chci být také průběžně a plně informována.

worick
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2012 08:46 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Včera odpoledne Worka chodil somrovat...asi chtěl jít na potok Nic, v žádném případě Ale jsem plánovala s nima někam na prochajdu a pak volala mamka, že strýc říkal, že mají letět večer balony z Buchlova na Javořinu. Jenže to by asi letěli až za kopcem Tak jsem vzala dalekohled a že vyšlápnem na protější kopec. Tom nadával, že pajda nikam nepůjde, že jsem magor. Pochopitelně jsme šli hned za bránou se k nám přidala Dáša, která byla u nás už ráno Šla s náma celou prochajdu. Nahoře jsem si našla pěkně ve stínu místo, kde byl pěkně výhled na Buchlov i Javořinu Z Buchlova se sice dva balony odlepily, ale připadlo mi, že letěly spíše od nás, než k nám Nevím, kde to ten strýc vzal Tak jsme sešli do vesnice, přešli k bábě za Mandy (to už jsem poslala Dášu domů) u mamky jsem vyzvednula švestkovo-makový koláč, u nás zvaný ,,okáč" (soused nad koňma mi v pátek přinesl sáček švestek...jemu nezmrznuly ) a šlapali jsme domů. To už pajda zase pajdal (chvíli ležel u té Mandy) nechci to vidět teďka ráno

Evey
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2012 08:49
- Nahlásit

Už od rána v rádiu nemluví o ničem jiném než že bude vedro, tropy, kolik bude stupňů ... co 5 minut. Asi to vypnu.

Včera jsme koupali Elzu, doufám, že se z ní po tomto zákroku pustí i ten zbytek chlupů co jí tam ještě zbývá a budu ji moct postříkat Frontlinem. Je teď taková heboučká, voňavá.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2012 09:00
- Nahlásit

worick
Dáša je pes nebo dítě?
Nás včera probudil dementní soused se sekačkou. Seká nevím od kolika, nás vzbudil v 8:15, nám před okny. Tak jsem jela s psincem do práce, což byl dobrý tah, protože večer přijel majitel s teriérem a Kessynka se s ním děsně vyblbla. To s těmi mými neurotickými důchodci nemá. Až se z toho dvakrát počůrala a jednou pokadila ke stojanu s podlahami značky Haro.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2012 09:41
- Nahlásit

nemluví o ničem jiném než že bude vedro, tropy, kolik bude stupňů

trávím kvůli psům celé dny v Kapse - ponožky a dlouhý rukáv nutností To víš, sklepní prostory ve staré zástavbě.

-----------
Jinak možná o ždibínek ... do parku došel na dvakrát, zpátky to šlo už pomaleji.

worick
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2012 11:11 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
Už od rána v rádiu nemluví o ničem jiném než že bude vedro, tropy, kolik bude stupňů ... co 5 minut. Asi to vypnu - já začínám upadat do těžké depky ráno hlásil: někde už je 26st...u nás bylo v tu dobu už 30st Alenka problémy s Nílouškem, já nemůžu kvůli jelitu Workovému ochladit kluky v potoce a hlavně nebude v čem v zahradě je všechno zvadnuté a začaly kolem masivně žloutnout a opadávat topoly i naše dvě lípy Dneska máme utrum s vodou - jsme bez přítoku do jezera A ta předpověď je tak šílená, že je mi totálně na nic i z toho, jak ukazovali nějaké přeháňky na radaru: u nás pochopitelně nic, jedině nějaký zázrak a bouřka...ale vzhledem k předcházejícím týdnům, už ani v to nedoufám a přemýšlím: co tady s náma bude?? A až dojde voda i ve studni?
Trochu mne potěšil Alenčin ,,ždibínek" a že Worka nepajdá víc, možná i trochu míň.

Vlčáčková
Dáša je pes nebo dítě? - Dáša je ,,cigáňova"feňule, co první k nám lítala jako háravka a zlikvidovala ploty, teďka jsem v klidu, jelikož je kastrovaná, chodí za klukama pořád, ale oni už na ni dlabou Vždycky štěkne za bránou, já ji pustím, ona to tu prošmejdí, pokecá a jde zase domů

Dáša

Strejda
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2012 12:40
- Nahlásit

worick
já začínám upadat do těžké depky
U nás to není tak vážné, zatím se může zalévat z veřejného vodovodu. Ale lesní potůčky jsou úplně suché. Řeku holky přebrodí a ani si břicho nenamočí.

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2012 07:03
- Nahlásit

Dobré ráno,
tak jak je vám podařilo přečkat včerejší horký den?
Já byla včera s Elzou na procházce až v 19 hod. a stejně bylo ještě vedro, tak jsme šli potom ještě ve 21 hod, to už bylo podstatně lépe, ale byla zase tma.

worick
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2012 07:46
- Nahlásit

Evey
tak jak je vám podařilo přečkat včerejší horký den? - zalezlí za barákem na moleU nás celkem dost foukalo, takže omočení v bazénu, v chládku za barákem a u jezera, kde je o nějaký ten stupeň méně...se to dalo Byla s náma i mamča s Mandy...pohodička. Jenže pak přišli tcháni s Argem (nedopatřením, oni by ho nikdy nevzali, ale za nima utekl a doběhl je na potoce) takže to vypadalo tak, že Mandy ho zmerčila, začala lítat kolem něho a řvát, načež to letěli řešit Worka s Berrym a měla jsem co dělat, aby se mi to neservalo na hromadu Pak se Mandy uklidnila, ale Argo se cpal ke stolu..to zas ječela tchýně a Worick ho s permanentním vrčením vytlačoval pryč. Chvilku klid byl, jen když se Argo rozhodl prozkoumat zahradu - jak se vrátil, už byl na něm nalepený Worick, pokud se přiblížil k ležícímu Berrynovi, tak vrčel i ten. Tcháni šli do bazénu, tak my že s mamkou půjdem vyplet přesličku na jedno místo...a celý ten cirkus lezl za náma a pošťuchovali se tam Když jsme se vrátili na lehátka, tak Argo spadl do jezera a jak byl mokrý a mával ocasem(a smrděl jak cap) tak oprskal nás, celý stolík s jídlem..a tchýně už nepříčetná a nasratá ječela, že to je teda ohromná návštěva a že jdou okamžitě domů....fakt blázinec

Navzdory předpovědím, prošly přes celé Čechy bouřky...kdežto nám zbylo akorát trochu oblačnosti, která pravda, zastřela slunce, že tak nepálí...ale toť vše Zrovna dneska jsme ovšem měli v plánu jet do Hradiště na nákup a zastavit se na jezerech vykoupat(zaplavat si) ve velké vodě Vidím tu oblačnost a čekám, co teda bude. Když nás tam Tom nechá a odjede s autem (mně s mamkou) tak aby tam nakonec nějaká bouřka na nás nepřišla. Což pochybuju, ale náhoda je blbec....a pak taky: není to u nás, že jo?!

worick
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2012 08:00
- Nahlásit

Strejda
Jak jsem už psala: včera definitivně přestala téct voda náhonem hlásil Tom, já se na tu zkázu nepůjdu podívat ani za nic. Před 8lety jsme tam sbírali raky a vozili je na horní tok...ochranáře to nezajímalo přes to, že jsme tam volali, ať to nějak řeší Jsem moc zvědavá, jestli se tu někdo z nich objeví... Asi nevydržím a zajdu se teďka s klukama podívat na potok...a nervově se zhroutím...nejspíš

Evey
zapoměla jsem: na našem biojarmarku jsme koupili zázvorovo-citronový sirup od Sonentoru. A když nás pán srdečně zval do Čejkovic, tak jsme se pochválili že jsme vloni byli (díky tobě ) A že rozšiřovali prostory, něco přistavovali a ať se přijedem podívat...říkali jsme, že možná jo. Ale pak jsem si uvědomila, že jsme mu měli říct, že nemůžeme, protože tam mají zákaz se psy...a my bez děcek nejedem
Jo a ten sirup: když jsem si doma přečetla složení, tak jsem se namýchnula Je tam: zázvorové aroma?!...a ta pálivost je dodělaná pepřem!

Drakopes
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2012 08:25
- Nahlásit

U nás na teploměru 18 stupňů, venku pršelo a z těch rozpálených ulic, které přes noc při té zatažené obloze nevychladly, byla prádelna ... mokro zevnitř, mokro zvenku ...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2012 08:32
- Nahlásit

Přiznám, že včera jsem měla velké obavy - Niels dostal poslední tablety proti bolestem včra ráno, takže nás čekala první noc bez nich. A chlapec začal tak, že předčil veškerá očekávání. Jakmile se pohnul (což bylo každých 10 sekund) tak zakňučel, zakníkal. Hekal, funěl, vzdychal, vrtěl se. Řekli jsme si, že to vydržíme, ale nedalo se. Váhali jsme, jestli ho netlačí pupek, takže jsme ho zase zakurtovali do tašky a odnesli ven. Zalehl na chodník a donutila jsem ho za strašlivého vytí týraného psa přejít na druhý chodník. Tam zalehl na trávník, já si sedla na lavičku a nic. On koukal po těch pár lidech, co prošli kolem, spokojeně ležel, občas položil hlavu a - ani nepípnul. Pákrát jsem ho zvedla a obešli jsme ten trávník dokola a pak si zase lehnul. Po více než hodině mě to přestalo bavit a šli jsme domů. Vylezl po svých, napil se, strčila jsem ho přísně do ložnice .. no a byl víceméně klid (1-2x zakňučení) až do rána. Sice jsem toho moc nenaspala, protože jsem pořád poslouchala, jak funí a když položil hlavu a přestal nahlas funět, tak jsem poslouchala, kdy se pohne a zakňučí.
Tak snad další ždibíček. Nedutejte, ať to nezakřikneme

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2012 09:06
- Nahlásit

worick
Ale pak jsem si uvědomila, že jsme mu měli říct, že nemůžeme, protože tam mají zákaz se psy To bych vůbec neřešila, loni tam se psy normálně chodili. Navíc jsem teď šla na jejich stránky kde mají výslovně uvedeno, že je zákaz pouze do výrobních hal, což je pochopitelné ... URL
Je tam: zázvorové aroma?!...a ta pálivost je dodělaná pepřem! Tak mu to v Čejkovicích můžeš rovnou reklamovat. Pepř v zázvorovém sirupu?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2012 09:07
- Nahlásit

worick
Dáša je krásná.
Akorát si říkám, jak můžeš fotit takové pěkné psy před takovým ošklivým barákem. Si ho omítni, ne?

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2012 09:09
- Nahlásit

Drakopes
Je mi líto, že to máš tak komplikované . To my se zahradou u domu jsme na tom podstatně lépe.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2012 10:15
- Nahlásit

Drakopes
Myslíme na Vás, držte se!

worick
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2012 11:00 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
Drakopes
To my se zahradou u domu jsme na tom podstatně lépe. - to je teda fakt, tohle máme mnohem jednodušší

Vlčáčková
Dáša je krásná - Dášena je příšerka....promiň já fousaté psy nemusím, natož tak fousaté fenky Ale Dáška je hodná, rozumná, vychovaná. Než měla panička dítě, tak se jí věnovala Akorát má blešky

Akorát si říkám, jak můžeš fotit takové pěkné psy před takovým ošklivým barákem. Si ho omítni, ne? - celkem máš pravdu protože jak to vlhne od země, třeba v zimě - když je sníh, tak ty spodní pásky všechny postupně praskají a odlítávají

Toto jsem našla ráno, to je naše bažinka u přítoku - jsme bez vody...normálně tam protéká 10cm vody
Nevydržela jsem a šla mrknout na náhon - tam apokalypsa Tohle je pohled směrem dolů
Tohle směrem nahoru pod mostek - v kalužích se plácá pár pstruhů a nějakých malých rybek a lapá po dechu. Berem podběrák a jdem je odlovit k nám do jezera. Prostě je tam nenechám chcípnout Raky hledat nebudem doufám, že to v bahně přečkají....snad někdy zaprší
Tohle je potok od toho splavu u Tomového:
Jdeme po vodě směrem k našemu splavu - už jsou to taky jen jednotlivé laguny, protéká čůrek a na našem splavu už se přítok taky zastavil

Po snídani

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2012 11:11
- Nahlásit

worick
Tak to vypadá fakt hrozivě. Snad se Vám jich podaří zachránit co nejvíc.

Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2012 12:18
- Nahlásit

Vlčáčková
Nevíš, kde je jindra22? Oni ho vypnuli?

worick
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2012 13:32
- Nahlásit

Teď jsme přišli z náhonu. Prochodila jsem několik kaluží za koupák a na druhou stranu ke stájím a vylovila jsem podběrákem cca 10 pstruhů (15cm) a moc malých rybek, co ani nevím co je. Jsou u nás v jezeru....a tam budem zase muset připouštět vodu ze studny a pouštět oběh hadicí na okysličování....snad to přežijou...i ty naše Hromada rybek už bohužel v náhonu zůstala mrtvá
Strejda
Nevíš, kde je jindra22? Oni ho vypnuli? - nebylo to sice na mně, ale nejspíš Po těch hádkách na ,,smutečním" fóru...tam to vygradovalo...Akorát....třeba Psíček tu prudil ke konci všude možně a trvalo to hodně dlouho, než ho zarazili, Jindra22 někde v pohodě...

<< 1 ... 504 . 505 . 506 . 507 . 508 . 509 . 510 . 511 . 512 . 513 . 514 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání