| Autor |
Zpráva |
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 10:49
- Nahlásit
Strejda
Žena reagovala slovy: "Dceru nemá, tak rozmazluje feny."
Tos měl dost kliku, protože já bych reagovala slovy: "Když sis ty debilní koberce koupil, tak si je teď luxuj!"
Mám PVC právě kvůli pohodlnému úklidu. Ale musím se přiznat, že když byla Bekynka nemocná, tak jí to PVC taky dělalo problém. Chodilo se jí po něm špatně. Vyřešila jsem to tak, že jsem jí rozprostřela prostěradla a deky. Překvapilo mě, že dlažba u veterinářky jí neklouzala a chodila po ní dobře, zatímco to moje spešlPVC pořízené kvůli psům dělalo problémy.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 11:07
- Nahlásit
No, pěkný. V souvislosti s tou mrtvou u Žlutic: http://www.novinky.cz/krimi/275630-na-karlovarsku- byla-nalezena-mrtva-zena-policie-vyslycha-podezrel eho.html
se hledá domov pro tyto druhy psů:
BERNSKÝ SALAŠNICKÝ PES, NĚMECKÝ OVČÁK, STŘEDOASIJSKÝ PASTEVECKÝ PES, DALMATIN, TRPASLIČÍ JEZEVČÍK, BÍGL A PINČ
Doufám, že se toho zase nechytí Týravý tlapky. Pardon - Toulavý tlapky.
Mimochodem jsem se včera dozvěděla, že byl zájem o jezoše po soudci Studničkovi od jedné paní, která má nyní zájem o psa ode mě. A nedopadlo to pro ni dobře!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 11:27 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Vlčáčková
Ty jsi tu jak na zavolanou Pochopitelně jsem na hvězdy úplně zapoměla, až ráno mi mamka volá, jestli jsme sledovali (v té kose, bylo 8st. ) a že ona nic neviděla a hlavně neví, kam koukat. Tak snad dnes Kterým směrem máme čučet??
Máme doma jen dlažby a dřevo, kluci s tím zatím problémy nemají, oni chodí velmi pomalu a obezřetně, ale ne, že by se báli našlápnout, ale prostě tak doma chodí
Včera večer jsem byla s klukama na superrychlé a ne moc douhé prochajdě, jelikož jsem koukala do 18.45 na pětiboj-parkur a večer jsem chtěla v 20h stihnout oštěp (a to jsem ještě nevěděla, že bude končit i ten pětiboj(jsem si naivně myslela, že poslední disciplíny budou až dnes ) Bylo krásně chladno, tak kluci byli takoví čupr, dokonce i Berrynek byl úplně rozskotačený, tak jsme vyběhnuli nahoru do lesa a kousek dál zase seběhnuli do vesnice a přes náměstí domů. Tam jsme potkali sestřenku, jak maže domů z nádraží (byla na nákupech v Brně) a když jsem s ní hodila řeč, šel po druhé straně cesty kluk s labradorem (znám ho jen od vidění) Labrouš dělal na vodítku šílený cirkus, že si to jako s klukama vyřídí kluk ho lomcoval na obojku (což ho dle mého názoru akorát povzbuzoval, místo klidnil) a komentoval slovy, že ho asi s..e, že kluci jsou tak v klídku a nehnou brvou A opravdu, ani nebyli nijak napružení, normálně v klidu postávali a čekali na mně, až dokecám a štěkajícího, vzpínajícího psa si vůbec nevšímali, spíš ho doslova přehlíželi S tímto mi dělají velkou radost že si to nejdou s ,,rypákem" vyřídit
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 11:41
- Nahlásit
worick
tak 17 je patek, tak to nic... ale tak nejak jsem to tipovala ze to bude ono
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 12:06 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
worick
Hlavně nečučte do Perzea, po němž se Perverzeidy jmenují. Protože tam paradoxně neuvidíte nic. Vylétají jakoby z toho Persea na všechny strany kolem - v podstatě jako když máš prskavku. Ta taky prská od středu do stran. Představ si, že tahle prskavka není uprostřed vidět a prská do všech stran naprosto rovné paprsky.
Dívejte se třeba tak, že si lehnete na zem nohama k jihu až západu a budete čučet směrem tam až skoro k nadhlavníku (to je nad hlavu nahoru).
Budou lítat postupně. Až poletí nějaká v jiném směru než ostatní, pak to není Perzeida. Předevčírem jsem zrovna jeden takový meteor viděla.
Nejjednodušší je: najít si Mléčnou dráhu a čučet do nejdřív do ní. Pak koukat napravo od ní. Pak už můžete koukat všude, protože už budete vědět, jak to funguje.
Kradu obrázek pro lepší ilustraci, ale nemysli si, že takhle to uvidíš. Jednotlivé meteory půjdou po sobě v různě dlouhých intervalech - desítky sekund, minuty, někdy desítku minut. Taky podle toho, jak máš dobré oči.
No a není to tak jasný jev, musíte jít opravdu do tmy.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 12:20 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
worick
Včera jsme potkali podobného labradora.
Jdu taky takhle k večeru, ještě bylo vidět, po polňačce a najednou vidím 3 lidi s labroušem. Tak jsem si zavolala ty svoje čtyři mrchy neposlušný, 3 jsem postupně přivázala a čekám na loudající se Sabku. A z dálky slyším od chlapa cosi jako: "No, pozor, má vzteklinu!" Čekám, čekám, chlapa si nevšímám, psi postávají se mnou, akorát titěrná Zlatuše má tendence se jít se na ně podívat. Za chvíli slyším ženskou, jak říká chlapovi: "Běž na stranu, dyť vona je neudrží." V tom dorazila Sabka, tak jsem si ji připla, a v tu chvíli už byli tak blízko, že labrouch chytil nerva, začal se zmítat na vodítku, vrčet, cloumal chlapem, který nás obešel škarpou, do psa kopl a horkotěžko si ho odvlekl za nás. Moji psi stáli a čučeli, akorát Zlatuše pohopkávala, že by třeba vyrazila dopředu. Chlap vlekl zmítajícího se labroucha pryč, otáčel ho stále do směru chůze, a já jsem okamžitě vypustila všechny pesy a se škodolibým hlasitým: "Hodný pejsééék, volnóóó, běž dopředu." jsme odkráčeli od toho agresivního pejska a jeho podivných pánečků.
Tsss. Prej "vona je neudrží"....!
Ale musím uznat, že se mi chovali nějak až neobvykle mravně...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 14:22
- Nahlásit
Vlčáčková
"Když sis ty debilní koberce koupil, tak si je teď luxuj!"
Těch pár týdnů bych to asi vydržel. Byla to dočasná zdravotní pomůcka.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 17:27
- Nahlásit
Strejda
Byla to dočasná zdravotní pomůcka.
To pak jo.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 17:37 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Dneska máme velký astoúspěch. Kamarád z univerzity a VUT (furt jedna osoba!) přijel, vykopal základy pro stativ dalekohledu budoucí hvězdárny, upevnil stativ a ustavil dalekohled. Dělal to včera a dneska opět. Pak zadal souřadnice Měsíce a Měsíc nikde. Nechtíc drbnul do dalekohledu a objevila se mu v zorném poli Venuše. Zaradoval se, že se teda od Venuše podíváme na Merkur, takhle ve dne to bude velmi pěkné a zajímavé. Už jsem přemýšlela, které sousedy k tomu zavolám.
Načež mi nařídil držet pevně dalekohled namířený na tu Venuši, on že by zatím přejel motorem, aby se nám vyrovnala ta nesrovnalost, že souřadnice Měsíce zamíří dalekohled skoro na Venuši. Ale než jsem dalekohled chytla, tak do něho znovu drbnul a ještě navíc zapnul motor a Venuše nám vyjela z dalekohledu. A než jsme jí znovu našli, tak nám zalezla za mrak. Tím skončilo odpolední pozorování, protože se nad západem do minuty zatáhlo, Venuše jako styčný bod zmizela a my měli po ptákách a po Merkuru, neb robotický dalekohled zůstal zcela dezorientován.
Není nad to mít úspěšné vzdělané kamarády. To se člověk aspoň škodolibě pobaví. Psy to bavilo taky, protože zatímco my dva blbci jsme se snažili ustavit robota, oni si po zahradě mohli nerušeně hledat kočičí hovna a popadaná jabka.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 17:46
- Nahlásit
Vlčáčková
Myslím, že robotický dalekohled taky nutně potřebuju. Abych nebyl jediný, kdo je u nás dezorientovaný.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 17:48
- Nahlásit
URL
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 18:11
- Nahlásit
Strejda
Myslím, že robotický dalekohled taky nutně potřebuju. Abych nebyl jediný, kdo je u nás dezorientovaný.
Tak to můžeš přijet k nám, protože dneska jsme tu byli dezorientovaní všichni, kromě Vlčáčka a Zlatuše, jež si našli svá hovínka a jablíčka. Ostatní jsme na tom nějak blbě, no.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 19:36 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Vlčáčková
Venuše jako styčný bod zmizela a my měli po ptákách a po Merkuru, neb robotický dalekohled zůstal zcela dezorientován. - hezká groteska škoda, že jsme to neměli naživo
U mně taky: pleju a plazím se u toho po zemi - částečně na trávníku, částečně v záhonu. Pak kluci letěli k bráně - měli tam nějakou oběť. A mne napadlo, že jim uteču a udělám bojovku, aby mne museli hledat po stopě. Tak jsem oblítala zahradu tak, aby mne při návratu zpředu neviděli a prosmýkla jsem se dopředu zatím, co lítali po stopě vzadu a když se blížili dopředu, zase jsem kolem baráku proběhnula na místo, odkud jsem začínala - od toho pletí No našli mne, radost převeliká a panička u toho chválení klekla do zbytku čerstvého psího hovna, které tam museli ,,vyrobit" někdy teď k večeru Takže kudy chodím, tam mi pořád smrdí 6x drhnuté koleno
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 19:59
- Nahlásit
worick
A nebylo klukům divný, že Tě tam předtím neviděli a najednou tam jsi? Neměli třeba podezření, že Tě unesli a zase vrátili mimozemšťani? No jo, asi ne, nejsou tak tupí jako lidi...
Hovínkovou story máme taky. Ze včerejška. Sabinku jsem si při večerní procházce přivázala na vodítko, protože šla co tlapka tlapku, tlapku a poslední tlapku mine, čímž získala ztrátu několika desítek metrů, až přestala být v houstnoucí tmě vidět. Takže jsme to otočili, došli k ní, já ji přivázala a šlo se domů. Luxace pately na třech tlapkách je sviňa a snaha najít nějaké fujtajbly v příkopu ještě větší, tak ji honím před sebou, ale po cestě ke stohu ji od poslední polní odbočky nechávám samotnou vzadu a při cestě od stohu si ji vždy vyzvedneme. Ale pak už chci, aby byla s námi. Takže vodítko. A ona stačila KARABINOU (to nechápu), ale fakt jen karabinou u svého enormně chlupatého krku vytřít Vlčáčkovi hovínko, které se mu nepodařilo úplně vypudit a hrdě s ním chodil přilepeným na prdýlce. Přišla jsem na to 30 metrů od baráku ... takže jsem pak nemohla ani pořádně otočit klíčem ve dveřích, jak mi ruka klouzala!!!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 20:32
- Nahlásit
Vlčáčková
já mám luxaci pately taky... doufám, že mě muž nezačne vodit na vodítku, protože mám taky často ztrátu na prvního člena smečky i několik metrů a ve tmě nejsem vidět
ps: dle tvého návodu du sledovat perseidy (pokud dřív neusnu) a už vám tady nebudu chodit kecat do tématu, zůstanu zase radši pasivním pozorovatelem protože na bernáka se zatím nechystam
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 21:20
- Nahlásit
cernej caj
já mám luxaci pately taky... doufám, že mě muž nezačne vodit na vodítku, protože mám taky často ztrátu na prvního člena smečky i několik metrů a ve tmě nejsem vidět
Tak u nás už bys pro sichr na tom vodítku byla.
dle tvého návodu du sledovat perseidy
Jsem zvědavá, co vysleduješ. Dej vědět. Bohužel maximum bylo zase ve dne.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 21:21
- Nahlásit
cernej caj
klidně kecej a škoda, že teda nepřijedete
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 22:34 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
Vlčáčková
no oni taky maj možná psi na vodítku mě a ne já je
Jinak jsem jich pár viděla, dokonce jsem se i přemohla a vydržela jsem vzhůru aspoň to těch 22h než jsem vyrazila ven. Od Brna k nám ale lezla pomalu taková roztrhaná jemná oblakomlha, která se rozhodla zahalit část vesnice, tak jsem se venku moc nezdržovala, ale jsou vidět pěkně a za těch 20 minut venku jsem viděla 4 nebo 5. Tak dobrou noc
worick
tak jen tak na koncert je to skoro stejny jako by sme jeli do telce... a vis jak, me uz doma v obyvaku nocovala redlova kytara (akorat sem se s posvatne bazne odmitla s ni vyfotit a jakkoli na ni sahat a par dalsich veci, tak to pro me neni zas takova vzacnost od jisty doby
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 23:02
- Nahlásit
Taky jsme šli na kopec do zahrady kouknout na perseidy... není moc teplo, tak jsem na zem nelehala, ale taky jsem jich pár viděla, něco si přála a jdu do hajan... na zítra máme v plánu výlet s Kessičkou... tak ať jsem odpočatá a svěží... (nemá být vedro, teploty kolem 20, tak akorát)
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 23:03
- Nahlásit
cernej caj
Dobrou noc. Tady je v podstatě zataženo, takže prd...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2012 09:01 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Kessie
na zítra máme v plánu výlet s Kessičkou... - nějaký větší, nebo jen po okolí? (nebo větší po okolí )
Tak: já si na sebe navlekla hromadu oblečení (neboť zimní bundy jsou schované ) a kolem 1h jsem vyrazila na lehátko do zahrady. Teda naštěstí ještě s dekou - bylo jen 7st První průser byl, že na lehátku byla spadlá super rosa úpně tam stála voda (že jsem si mohla vzít karimatku jsem si uvědomila, až jsem cítila studená záda ) Teda - zdraví pro všechny bylo hlavní přání, tak to snad neodmarodím Kluci se tam nade mnou chvíli pošťuchovali, kdo bude se mnou na lehátku, což je divné, jelikož na lehátko Woriček nejde ani příkazem Měl tam alespoň přední nohy, jen aby nešel Berry A to bych tam zrovna nějakého zahřívače brala Pak přinesl gumové prase a chodil kolem a vrčel, ať si s ním jdu hrát Než jsem se usadila já a než kluci a jakž takž zakutala do té deky - tak mi jich určo hafl spadlo...a já pak musela čučet bezmála do tří hodin, jelikož jsem měla přichystaných hafl přání - jak radila Vlčáčková Po půl hodině jsem zjistila, že mám v podstatě holé nohy, jelikož se mi nechtělo jít pro pořádné ponožky nahoru do skříně, tak jsem si vzala jeden z krátkých letních modelů a když se blbě posunu, vykasá se mi nohavice od tepláků a lýtko holé deka krátká, tak jsem si alespoň přehazovala nohu přes nohu, abych vždycky tu spodní chránila - pofukoval ještě dost ,,čerstvý" severák Jinak podmínky ke sledování výborné (u nás to ruší jen blikající letadla, neboť přes nás jde hlavní koridor východ-západ ) ve směru na jihozápad, není v blízkosti žádné velké město, nejbližší je Strážnice - cca 30km, ale já ji mám stejně za kopcem (dokonce za dvěma) - my jsme v údolí Až se za lesem vyklubal měsíc a blížil se mi zezadu nad hlavu, tak jsem to zabalila - stejně totálně zmrzlá Nepočítala jsem je, ale minimálně 30ks jich bylo Jeden dokonce obr letěl jak rachejtle a za ním zůstala několik sekund bílá čára - jako od letadla - tak to byla velká paráda
Beruna je jak z divokých vajec nevím, jestli je to tím ochlazením? Určitě i zhodil nějaké to kilo, poněvadž dlouho pořádně nežrali... tak skáče jak hovádko Mám tak poškrábaná záda (jak na mne při hře hépe) že vypadám jak týraná žena
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2012 09:47 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
Žádný perverze (či na co jste se to koukali) jsem na nebi nesledovala, v noci jsem se dívala pouze a jen a jen do sebe.
O víkendu jsem si všimla jednoho nešvaru při přivolání. Když vidím něco na obzoru dřív než Elza, tak mám při přivolávání akutnější přízvuk, což ona začala rozlišovat. A potvora se nejdřív kolem sebe rozhlédne, aby zjistila proč ji vlastně volám a jestli není v dosahu něco zajímavějšího.
Drakopes
URL ... to nebudete potřebovat, u vás léčba zabere, takže žádné kolébání ve vodě nebude potřeba.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2012 11:14
- Nahlásit
Drakopes
URL ... - Ajko, nedávej nám sem takové drasťáky, já to prostě špatně nesu...
Evey
to nebudete potřebovat, u vás léčba zabere, takže žádné kolébání ve vodě nebude potřeba - to by se Alenka pronesla - i když voda nadnáší. A jestli mají kluci rádi vodu tak, jak Beruna(ten by si myslel, že ho chci přinejmenším utopit ) tak vodoléčba stejně nebude nejlepší nápad
O víkendu jsem si všimla jednoho nešvaru při přivolání. Když vidím něco na obzoru dřív než Elza, tak mám při přivolávání akutnější přízvuk, což ona začala rozlišovat. A potvora se nejdřív kolem sebe rozhlédne, aby zjistila proč ji vlastně volám a jestli není v dosahu něco zajímavějšího. - tak tohle my máme dávno
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2012 12:25
- Nahlásit
worick
Už jsem mockrát psala, že astroromantika je hlavně mrznutí, hlad a nevyspání . Buď ráda, že lehátko bylo jen mokré a nebylo zmrzlé, protože jinak by Ti klouzal zadek až na zem.
W. a B. na sebe tak žárlí?
Ta Sabina mě dneska zničí. Furt řve. Leží v mojí posteli jak na pozorovatelně a ze dveří zírá na protější stranu pole do zahrad. A řve do jedný zahrady, do druhý zahrady... A pak volám na Finanční úřad, probírám něco převelmi důležitého, Sabina vstane, jde ke mě a ňaf ňaf. Tak jsem se sebrala a jdu jinam a ono to ňaf ňaf jde za mnou až na druhý konec chalupy. Tak už jsem jí prostě musela okřiknout
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2012 16:24
- Nahlásit
hlasujte o nejsympatičtějšího psa:
http://www.tyden.cz/rubriky/relax/domaci-mazlicci/ pejskari-sem-proc-je-zrovna-vas-mazlicek-ten-nejle psi_242520.html
berňáci jsou druzí, přece to tak nenecháte. A pozor. Dávajte jedničky jako ve škole. A čím míň sympatičtější pes, tím horší známku. Dala jsem pětku čivavám - ty fakt nemusím
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2012 18:21
- Nahlásit
Vlčáčková
W. a B. na sebe tak žárlí? - tak nějak přiměřeně, nikdy se o nic neservali, na všem se domluví a plno věcí si tolerujou. A mají tak nějak dané, že na lehátku se mnou (či Tomem) léhá Berry, nevím proč si Worka myslel, že v noci je to jinak Ale to jsou pravidla mezi nima, já už ho tam párkrát i dotáhnula násilím (Worku) a zeslezl hned dole, aniž by tam Berry vůbec kolem byl. Nevím, třeba se tam bojí ležet
Buď ráda, že lehátko bylo jen mokré a nebylo zmrzlé - to by mi mohly být celé Perseidy ukradené...
Ta Sabina mě dneska zničí. Furt řve. Leží v mojí posteli jak na pozorovatelně a ze dveří zírá na protější stranu pole do zahrad. A řve do jedný zahrady, do druhý zahrady... - se omlouvám, že se v těch tvých psech neorientuju, vlastně ani nevím, jak to doma máte ale: proč vlastně není venku na zahradě?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2012 18:26
- Nahlásit
Mamka dneska se mnou plela a usoudila, že tak jak Petruška Kvitová sakra ten tenis zahraje taky a jde to hnedka zkusit s Tomem...podotýkám, že raketu nedržela nikdy v ruce To se mělo filmovat Náhodou...sice se u toho moc nehýbe, ale do míčku i do kurtu se pak už celkem dobře trefovala (nevím, jestli bych po 4 letech, co jsem raketu držela naposled...byla lepší )
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2012 19:49
- Nahlásit
worick
na všem se domluví
Jo, a člověk kolikrát nepochopí jak a proč.
ale: proč vlastně není venku na zahradě?
Není tam plot a navíc by tam stejně asi dlouhodobě nebyla. Když máme otevřené dveře, stejně jde radši domů a válí se v posteli nebo pod stolem.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2012 21:31
- Nahlásit
Vlčáčková
Jo, a člověk kolikrát nepochopí jak a proč - přesně Doteďka jsme s Tomem ještě nepochopili ani jejich hierarchii Worka seřve Berryho, cení zuby a cvaká po něm, ale třeba hračky mu nosí a přenechá, Berryho kosti se ani nedotkne a obchází ji obloukem, lehne mu sice na místo, ale pak Berry jde, jen se k němu postaví a Worka se odšourá...a takových věcí je milion, ani si na všechno nevzpomenu. Jak to máte ostatní, dvou a vícepsí chovatelé? Je nějaký jasný signál, podle čeho se pozná, kdo je vůdce? Nebo je to kec a je to jak kdy a jak u čeho?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2012 06:52
- Nahlásit
Drakopes
Kessie
Tak asi takhle, no.
|