| Autor |
Zpráva |
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2012 10:54
- Nahlásit
Já čtu, ale na psaní nějak nebývá čas Hledám práci, hledám i byt, do toho chodím skoro každý den pracovat, je to teď nějaké hektické...navíc začínám trochu propadat depresím, že mě nikde nikdo nezaměstná, protože nás absolventů je tolik...
Drakopes
Moc držíme pěsti, aby se to zdařilo a Níloušek zas mohl běhat bez bolestí.
Kessie
Už krmím Vůbec jsem nepostřehla, že tu akci SpěcháTo opakuje Posledně to byla akce pro Libereckou Archu a ty dostali cca tunu krmení. Supr věc pro obě strany. Web se zviditelní a útulek ušetří na granulích...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2012 12:03
- Nahlásit
worick
koukám na to přes okna a mříže - cos provedla? Mám tu čest pracovat prý v historické budově. Jsem ve druhém patře kde byla půda, takže v těch mřížích tu bylo tabulkové sklo. Okna dali nové plastové a zvenku nechali ty mříže bez skla, vypadá to tedy děsně.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2012 18:10
- Nahlásit
Je pátek .. příští týden má naše vinotéka zavřeno .. jak nezodpovědné
Děkujem všem za podporu, jen si uvědomte, že žádné jestli, ale MUSÍ!!
Níloušek je takovej bez nálady, taky kdo by se mu divil .. i když ráno sebral v parku klacek a hrdě ho předvedl všem zúčastněným. Bohužel už se s ním nesvalil klasicky do trávy si trochu zahlodat.
V poledne jsem jim přinesla kelímekjahodové zmrzliny. Neměla jsem to srdce trvat na tom, aby Níloušek vylezl zpod stolu, tak jsem na střídačku podávala Alfrédovi a pod stůl Nielsovi. Pobavil mě Alfréd, který dvakrát vrčením upozornil, že podle jeho názoru je doba pobytu kelímku u Nílouška nějak nespravedlivě dlouhá.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2012 19:28
- Nahlásit
Dnešní výstraha meteorologů na šílené bouřky je ve stylu,,Pepo, já se spletla" Nebo snad vůbec někde byla? Pot se ze mne lije v hektolitrech
Drakopes
Děkujem všem za podporu, jen si uvědomte, že žádné jestli, ale MUSÍ!! - ale to víš, že jo...my s tím počítáme Chudáček Niels, jen aby to šlo rychle, ať už ho to dlouho nebolí. Ještě, že už jste se rozhodnuli...když to teď vypadá takhle
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2012 19:46
- Nahlásit
worick
Hele, kde všude jsou: http://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/sat/dat a_jsmsgview.html
Říkali, že budou i s kroupama. Mě teče v jednom místě do chalupy, tak jsem ráda, že nebyly.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2012 21:47
- Nahlásit
V dnešním Blesku je inzerát, kde někde hledá ztraceného kompletně ostříhaného dvouletého BSP :-/
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2012 21:48
- Nahlásit
U nás je jen megavedro (viz předchozí příspěvek...), Medvěd začal víc komunikovat až teď, jinak se chladí za barákem...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2012 07:17
- Nahlásit
Worick
jsme v Českosaském Švýcarsku. Je tady tak mizernej signál, že tuhle větu píšu už potřetí. Za česnek samozřejmě děkuju.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2012 08:06
- Nahlásit
Strejda
jsme v Českosaském Švýcarsku - to máš hlásit todleto... Ježíš jak to ani jsi nepípnul, že se tam chystáš...Ty jsi se bál, že mne vyburcuješ a já se tam dovalím, že jo?! Chorvatsko dobré, ale tohle Ti závidím páč já se tam akorát každý rok chystám a chystám a chystám... Alespoň foť!
Noemi
kotník, odběr krve...Ty jsi stejná kalamity Jane jak já A doma co? Všichni dobří? Médin už nemá plešku?
Včera jsme vyrazili na prochajdu v 19.45 a bylo pořád děsné vedro, akorát už zašlo (naštěstí) sluníčko za kopec, tak o to to bylo lepší. Šli jsme potokem a když jsme se u brodu zastavili smočit nohy(kluci) a mlaďoši měli vedle v boudě nějaký čoch, tak za mnou přiběhl známý(organizátor tady toho ,,motocrosu" vedle) jestli by nás letos zase mohli poprosit o elektriku. A moc se omlouval, že nám tady denně vrrrrkají, že už se kvůli tomu mezi sebou i pohádali teda, že se nebude vrkat denně, ale třeba hodina 2x týdně, protže kdo je na to pořád zvědavý(jako my) Už se jim asi doneslo jak nadáváme No, jsem zvědavá
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2012 10:10
- Nahlásit
Worick
jo, jo. Fotky budou.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2012 14:41
- Nahlásit
Denně věnuji relaxační minutku asociacím:
http://asociace.hzik.com/
(čímž vás tam zvu, ať nás je víc stejného ražení a třeba budeme (budu) úspěšnější
Dneska jsem dávala dohromady šelmy psovité, tak jsem k tomu brouzdala po netu a narazila na tohhle:
http://www.zverokruh.websnadno.cz/Psovite-selmy.ht ml
a abyste v té hrůze nemuseli dlouze listovat, ocituju:
"Bernský salašinský pes
Země původu:Švýcarsko.Vznikl ve starověku a ve 20.století.Původně byl využit jako tažný pes.Dnes jako společník.Průměrná délka života je 10-12 let.Hmotnost je 40-44 kg.Měří 58-70 cm.Další jména:Berner scnnenhund,Bernese Cattle dog.Další druhy:Appenzelský salašinský,Etlenbušský a Velký švýcarský.Nevhodný do města.Snese nízké teploty.Musí se pravidelně česat.Může žít na zahradě.Špatně vycvičitelný a nesnese se s jinými psy."
no, tak jsem dopátrala, že to vytvořili dva deváťáci pomocí "enciklopedie". Jímá mě hrůza ....jak může někdo napsat, že běrňák je špatně vycvičitelný? Alfréda jsem v jeho deseti letech naučila povel tunel za dvě sušenky a že se nesnese s jinými psy? Kam ten svět spěje? Takové pomluvy!!!
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2012 16:38
- Nahlásit
Noemi
kde někde hledá ztraceného kompletně ostříhaného dvouletého BSP :-/ proč proboha někdo stříhá BSP, to není pudl...
Strejda
jsme v Českosaském Švýcarsku Závidím.
Drakopes
že to vytvořili dva deváťáci pomocí "enciklopedie" Ani popisy u ostatních plemen nejsou o moc lepší ...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2012 16:40
- Nahlásit
Můj plán na následující hodiny je jasný. Zavařit cca 10 kg okurek.
Vedro je úmorné. Elza je natažená jak široká tak dlouhá, nevyvíjí žádný pohyb, pouze monitoruje.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2012 17:31
- Nahlásit
Evey
proč proboha někdo stříhá BSP, to není pudl... - nó, já bych věděla v posledním Receptáři na to dávali přímo návod Ukazovali na krku zapařeného leonbergra a panička popisovala, jak zjistila, že nechat mu ten hrozný límec je v létě v podstatě týrání a když už, tak už - ofidlili ho celého strojkem na 1cm A celé to tam bylo prezentováno jako: ulevte v létě svým mazlíčkům Tudíž jsme všichni tyrani
A mimochodem: kluci mají paničku blbku (to je novina, co?! ) Jdeme je dneska koupat a až při proceduře jsem zjistila, že dva huňáče teda čtvrt litrem šamponu nemám šanci pořádně umýt No tak jsme tak napůl: trochu umytí, trochu odsmradění....snad dobrý Worka ještě k tomu zase ráno hlavu nakřivo a třepe hlavou. Šel si pak se mnou dobrovolně do pracovny nechat kápnout do ucha. Ale jen tu čistící (zatím pomáhala) teď už se to ovšem táhne s přestávkama 14dní a budem muset přikročit k nějaké razantnější léčbě. Máte tip?
Evey
Můj plán na následující hodiny je jasný. Zavařit cca 10 kg okurek - blázne takovéhle věci já automaticky sunu na mamky
Kessie
Něco velkého (bouřky) se sem sune A má to směr přes vás
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2012 17:51
- Nahlásit
Něco velkého (bouřky) se sem sune
a doufám, že nám se vyhne ...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2012 18:23
- Nahlásit
worick
v posledním Receptáři na to dávali přímo návod Aha.
že dva huňáče teda čtvrt litrem šamponu nemám šanci pořádně umýt no jo, ale kdyby si ho panička dopředu patřičně třeba trojnásobně naředila, tak by jí to jistě bohatě stačilo.
akovéhle věci já automaticky sunu na mamky Já též, ale alespoň jí pomáhám s tím naskládáním do sklenic.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2012 18:36
- Nahlásit
Něco velkého (bouřky) se sem sune
a vypadá to , že i přes nás. Začíná se zvedat vítr, ještě pár posledních sklenic a mizím domů, ať s Elzou nezmokneme.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2012 18:37
- Nahlásit
Hele, něco se žene: http://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/sat/dat a_jsmsgview.html
A mě bolí děsně hlava, což se mi stává při poklesu tlaku z přechodu jasného počasí do oblačnosti. Takže asi fakt sprchne.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2012 22:19
- Nahlásit
No, jako již tradičně z mračna, které se na nás hnalo, bylo deset kapek... napřed mohutný vítr, bouřilo kdesi v dáli a hotovo... dál už nic... teď už přišla druhá vlna a tak trošičku mží... jsou u nás hody... zítra mají dorazit všichni příbuzní, tak snad se to dneska vyprší a zítra bude hezky, abychom mohli sedět venku pod pergolkou...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2012 23:05
- Nahlásit
Kessie
V Brně nakonec taky nic. Vítr, víření prachu, naproti ve stavbě spadly ze střechy prkna. A deštík ani nesvlažil vzduch a nenamočil chodník.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2012 23:21 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
no jo, ale kdyby si ho panička dopředu patřičně třeba trojnásobně naředila, tak by jí to jistě bohatě stačilo - ale to víš čéče, že naředila mám to nachytané ve flaši od mlíka...nepomohlo! Většinu jsem vypatlala na Berunu, protože to po něm - mastňákovi teklo jak po kačeně
Vlčáčková
A mě bolí děsně hlava - mně už taky.....
Děcka! - co já jsem teď večer zažila fakt to nevyhledávám, já nevím, proč se to na mne lepí... Pleju vpředu, skoro u plotu a Tom, že on už jde domů - bylo kolem 20h, ať už jdu taky. Ještě bylo světlo, zamračeno, chládek, tak se mi nechtělo, ale říkala jsem si:,,ještě tady ten kousek a jdu taky" Slyším motorku, Worka štěká za plotem jako vždy, ani jsem nezvedla hlavu a najednou rána a ticho. Vyskočila jsem z dřepu a vidím za plotem ležet motorku a nějaké postavy. Myslela jsem, že jsou to nějakcí dorostenci, co tu lítají na motorkách věčně. Začala jsem řvát:,,děcka, co je!?" a letěla jsem brankou ven a celou dobu řvala, ale nikdo se nepohnul. Za běhu jsem hledala číslo na záchranku, samozřejmě jsem si ne, že nevzpoměla, ale tak jsem se rozklepala, že trefit nějaký čudl, byl nadlidský úkol! Na místě jsem zjistila, že je to kluk jen jeden, bez přilby, spadl do stabilizované polohy, ale zpod hlavy mu vytékala krev. První se i pohnul, ale pak přestal reagovat a zůstal ležet s otevřenýma očima...a já jsem myslela, že umřel! Začala jsem lítat a řvát pomoc!! (jakoby mne tam mohl někdo slyšet ) myslela jsem, že třeba Tom oknem. Pak mne napadlo zavolat mu na mobil a řekla jsem mu, ať rychle letí za mnou, že je tu nehoda a volá záchranku. Ten kluk pohnl rukou, tak jsem ho držela, ať se radši nehýbá a že už jede pomoc. Mezitím to Tom zařídil a doběhnul za mnou a odtáhnul ten blbý - skútr to byl, ze kterého pod něho vytékal benzín a začalo to kouřit, tak ho hodil bokem, aby to nebouchlo. A uviděl, že se mu tam vysypal nějaký fet. Byl i oblečený jako nějaký bezdomáč. Já jsem se mu snažila trochu podložit hlavu kapucí od mikyny, co měl na sobě a Tom na mne pořád gestikuloval, že nemám sáhnout na tu krev, že je to feťák. Nazvednul trochu hlavu a viděla jsem, že to má z té strany všechno potrhané, rozbité (čelo, obočí, nevím co oko, tvář....) za chvíli dorazila záchranka (naštěstí nebyla na výjezdu ta místní) a zjistila, že necítí nohy a přestával jim dýchat, tak ho zaintubovali a pak předali druhé sanitě, která ho vezla rovnou do Brna na úrazovku. Policajti pak zjistili, že je to nějaký Slovák z Bratislavy, ale odtud snad na skútru nepřijel. Postupně se seběhnuli sousedi z ulice a kolemjedoucí, ale nikdo netušil, co je zač. Napadlo nás, jestli tu není na návštěvě, či u nějaké holky. Starosta pak musel přijet převzít ten skútr - šoupnul nám ho do zahrady, že si ho v pondělí odvezou na Obec. Nevím, jestli budu dneska spát, mám to pořád před očima. Nejhorší je, že si asi budou všichni kolem myslet a vykládat, že mu tam pod kola jistě vletěl některý z našich psů, protože lítají a řvou u toho plotu, když někdo jede kolem Nevím proč najednou spadl, uprostřed rovné cesty, na rohu našeho plotu. Popravdě - mohl se leknout psa za plotem, že mu tam letí pod kola. Nevím. Ani nevím, do jakové míry ho tam mohl vidět ...jestli vůbec. Policajti říkali, že byl opil a nejspíš i zfetovaný. Doufám, že až se probere, řekne pravdu
Mimochodem - u nás se (ostatně jako vždy) žádná bouřka nekonala - všechno kolem - jako vždy Ještě jde jedna velká, jistá šance tu je
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2012 23:58
- Nahlásit
worick
No, to je zážitek.
Já jsem jednou dojela k čelní srážce. Vlastně jen úplnou náhodou, že jsem udělala něco nestandardního těsně předtím, jsem tam nebyla já. Chlap nepřivázaný, udělal hlavou díru do skla. Tak jsem mu prohlížela hlavu, oči, hrudník, jestli někde není nějaký zásadní viditelný průser. A ještě jsem musela hlídat ženskou z druhýho auta, která byla v šoku, lítala po silnici a držela dítě v náručí. Dorazily dvě záchranky a policajti, tak jsem mohla jet. A představ si, že mi pomohl jen JEDEN člověk a druhý s ním na chvilku povykládal a odjel. Ostatní se otočili a ujeli hned, aniž by se zajímali. Jak viděli, že se nedá projet, protože auta blokovala celou silnici, tak fofr pryč! Volala jsem šéfovi toho chlapa, že se mu zaměstnanec naboural a má nepojízdné auto, ať si pro něho přijede. To byl taky pěkný kretén, tomu se mi nechtělo ani na vlastní náklady zavolat, když zdechl telefon. Tak jsem se pak na něho vyprdla a řekla to policajtům. Oni si ho jistě dohledali.
A k tomu, že řekne pravdu ... když si jí bude pamatovat. Právě tím jsi mi připomněla toho pána z té srážky. Ten si nepamatoval, že nebyl přivázaný. Tvrdil doktorovi, že byl. Ale já viděla, že nebyl, a ta díra do čelního skla nad volantem taky hovořila celkem jasně.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2012 10:52 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Takže: v celé republice hektolitry vody, vytopené sklepy atd...tradice. U nás - ani kapka Doufala jsem, že do rána něco sprchne. Stejně jsem se pořád budila a lítala se koukat na dlažbu a meteostanici - jestli popršelo - ani h...... Kdo nevěří, klidně vám ty nuly vyfotím
Ráno jsme se byly kouknout před barákem - na místo činu (kluky teda víc zajímalo nacvrkané od nějaké háravky doufám, že ne Dáši, ta by se k nám vlámala ) Hasiči zasypali vyteklý benzín, ale že by zasypali i tu krev - to je nenapadlo pravda - mysleli, že to bouřka spláchne. Beruna to chtěl olíznout
Mám teorii: můžem za to my dva s Woričkem Já jsem špárala otočená zády na okraji té naší díry a plela - a kluk se podíval cca z tohoto pohledu, jen o tři metry doprava a já jsem byla na tom velkém kamení cca v úrovni vchodu do baráku.
Kluk tam někoho zahlídnul, tak se podíval a v zorném poli se mu pak mihnula uřvaná bílá koule za plotem...Worick. Asi se leknul, cuknul řídítky a bylo
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2012 12:37
- Nahlásit
můžem za to my dva s Woričkem
Máku!! a ještě můžete za záplavy v Číně, za skvrny na Slunci a za zánik komety shoemaker-levy. Mysli a nekomplikuj si život blbejma úvahama!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2012 12:38
- Nahlásit
No nic, tak si tu zase spisuju sama pro sebe a až se sem někdo dostanete, tak vám z toho půjde hlava kolem
Dneska bych ty meteorology skopala všechny do pr.... Venku jak v prádelně, sice pod mrakem, ale z toho ,,velkého ochlazení po přechodu noční studené fronty" je 29st!
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2012 12:58
- Nahlásit
worick
Dneska bych ty meteorology skopala všechny do pr....
To bych nedělala. Fyzika atmosféry je prý úplně nejobtížnější obor fyziky, tak to mají holt těžký. Dělá si to, co chce.
Jinak Tvá úvaha, jak můžeš za to, že se nějaká fetka přizabila na silnici, mi přijde fakt vtipná. Kdyby to nebylo za Tvým plotem, mimochodem pro mě zajímavým, taky nějaký potřebuju, ale v lese, tak by za to mohly srnky v mlází?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2012 14:16
- Nahlásit
Vlčáčková
Jinak Tvá úvaha, jak můžeš za to, že se nějaká fetka přizabila na silnici, mi přijde fakt vtipná - no jasně vím, že nemůžu za to, že někdo čumí kam nemá a rozmázne se ale když si vzpomenu, co všechno se ti připíše za vina, tak si člověk nemůže být jistý ničím. Jako teďka ten poslední případ ze Zlína: kluk přechází přes 4 proudovou cestu mimo obec, u křižovatky, kde je uprostřed zebra, v noci. Podle mne jednoznačně jeho chyba, ale řidič kamionu co ho přejel nadobro, je popotahovaný, že se dostatečně nevěnoval řízení - což je stejné zaklínadlo jako ,,nepřispůsobil jízdu stavu a povrchu vozovky"
Hele bouřka Sice zase jen tak kolem (což ale vůbec nevadí ) ale liják No vida, stačilo zanadávat a hned tu máme 3mm
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2012 14:24
- Nahlásit
Sice to není o psech, ale byla jsem s dětičkama na turnaji v Pardubicích:
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2012 15:30
- Nahlásit
Drakopes
Sice to není o psech, ale byla jsem s dětičkama na turnaji v Pardubicích - dneska to vůbec není o psech.... Vy jezdíte i o prázdninách? Soutěžili jste? Ta krajní holčina ve fialovém triku je hodně podobná na moji neteř (respective na Tomovu neteř ) To v bílé halence je švagrová - ta lékařka
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2012 15:46 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
Vy jezdíte i o prázdninách? Soutěžili jste?
Kuba, ten po mé levé ruce (šklíba ) byl na začátku července v Berlíně (sám!!) a tam vyhrál, stejně jako teďka Pardubice.
A Lucka tvoje neteř určitě nebude ), vpravo stojící je její brácha - dvojče
|