| Autor |
Zpráva |
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2012 13:33
- Nahlásit
zmokli jsme ráno při venčení, teď v poledne samozřejmě také - je to takové přeháňkové
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2012 14:02
- Nahlásit
Drakopes
U nás prší v podstatě pořád, chvilkama dost intenzivně.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2012 19:46
- Nahlásit
Evey
U nás prší v podstatě pořád, chvilkama dost intenzivně. - Nó ...a doteď neměla odvahu to sem písnout
U nás nic, až do cca 18.15. To začal celkem liják (asi 10minutový) a teď zase ještě trochu. Jedna velká oblačnost nás nadešla, druhá už se zase tlačí pod nás Klasický scénář....v podstatě
Táto, Míšo
kdepak vy jste???
Evey taky někde ,,zatvrdnula" - co ty kalamity u vás, co Médin, jak je na tom?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2012 06:23
- Nahlásit
Pršelo po celý zbytek včerejšího dne, už si myslím, že to stačilo, jinak bude zase katastrofální sklizeň, jako loni.
Včera byl test Rožnovského kempu, tak pro ty co si chtějí zavzpomínat - [url=tn.nova.cz/zpravy/prazdninovy-inspektor/kemp-u-roznova-pod-radhostem-obstal-ziskal-stribrnou-hvezdu.html][/url]
worick
Evey taky někde ,,zatvrdnula" Myslíš Noemi?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2012 07:28 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
Pršelo po celý zbytek včerejšího dne, už si myslím, že to stačilo, jinak bude zase katastrofální sklizeň, jako loni - tak ta u nás bude stejně - jahody bylo asi 10ks - stejně tak malin - všechno pomrzlo. Na stromech je ovoce 0. Zmznuly dokonce i mirabely, co tady všude kolem rostou jak plevel Zelenina - brambory zmrznuly, vypučely znovu, pak totální sucho, natě poschly, takže budou jak hrachy Hrachy a ostatní jarní zelenina zaschla taky. Snad teď jak píšeš nechytne zbytek plíseň a bude alespoň něco: rajčata, paprika, okurky - to už sklízíme (cuket máme, že můžem na trh ) kořenová zatím dobrá, fazole taky, mák jsem nepostříkala a koukám, že je poďobaný - budou tam červíci - a snad mi ho nakonec nevyzobou ptáci, protože muchovníky mi obrali, než jsem stihla sníst pár bobulek, stejně tak veškerý rybíz Uvidíme mochyně, protože ty vloni nedozrály...
Včera za celý den, nasoplilo 2.7mm
Evey taky někde ,,zatvrdnula" Myslíš Noemi? - no jasně, že Noemi - to byl normoš překlep
Takže znova:
Táto, Míšo
kdepak vy jste??? Koukám, že v prázdniny nestíháte ještě víc, než během roku
Noemi taky někde ,,zatvrdnula" - co ty kalamity u vás, co Médin, jak je na tom?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2012 07:45
- Nahlásit
worick
Dost to ovlivní hlavně žně, kvalitu a cenu obilovin, takže ve finále nás všechny.
(cuket máme, že můžem na trh) Já taky. Kupodivu mi je letos nesežraly slimáci(nevím čím to, ale letos je jich o poznání méně - možná díky ropuše co se u nás usídlila). Cukety nosím pravidelně do práce, panelákové kolegyně jsou vděčné.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2012 07:55
- Nahlásit
URL
Zadejte ulici, číslo popisné a uvidíte jestli se najdete.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2012 08:01
- Nahlásit
Evey
Cukety nosím pravidelně do práce, panelákové kolegyně jsou vděčné - rodina má svoje, už to taky cpu kde komu, přemýšlela jsem, že si snad dám ceduli na vrata Slimáci - klep, klep nejsou. U nás to bude tím obrovským zimním mrazem bez sněhu - to nepřežili Španělé No a naši - ti zase doteď měli takové sucho, že neměli šanci. Uvidím teď - co posmoklilo Ropuchu jsem jednu málem praštila motykou v bramborách, podruhé byla zahrabaná v namulčované trávě v rajčatech, protože tam je trvalé vlhko - Tom tam zbudoval tu kapkovou závlahu Nevím, jestli je jich víc, nebo pořád ta samá Včera si to štrádovala po zahradě paní bažantová Worka ležel před barákem, tak to nezachytil Teda doufám.... že ji teďka nenajdu někdo rozšmelcovanou
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2012 08:08
- Nahlásit
Evey
Zadejte ulici, číslo popisné a uvidíte jestli se najdete - Díkas, říkal mi o tom brácha, ale já se ho už měsíc chci zeptat na tu adresu Náš barák tu není u nás jen hlavní cesta...ale mamčin Kdo víte vesnici tak dejte 693 Rezavý šumperák s muškáty, zbytek se ptejte - popíšu
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2012 08:50
- Nahlásit
worick
Tady.
Nějak nemám čas na psaní.Teď to byl 14. dní blázinec.
Míša byl zatím z prázdnin doma asi jenom dva dny.Ale v pátek už dorazí a pak se uvidí co dál.
Teď co je Baru už dospělá ženská,tak jsme konečně doděláli zahradu.
Nechal jsem udělat automat.zavlažování(od té doby stále leje) a sám jsem alespoň vozil kůru.
Jo a ty garážový vrata máme taky stříkaný.Tak mě neděs.(zatím jsou tedy OK a dodavatel se dušoval,že i zůstanou když jsem se ho na to ptal).
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2012 08:59
- Nahlásit
worick
muškáty
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2012 10:46
- Nahlásit
Tá ta
Jé, koukal ses? No jo, to je mamčina chlouba Tak dám popis. Ořech naproti už není ten dělil strýcovu zahradu od babčiny a jak bába umřela, tak ho shodil (on byl ale stejně zmršený kvůli el.vedení) a před 14dny zateplil a má novou zelenou fasádu Takže cesta od ořechu nahoru k hnědým vratům - to je babky zahrádka a domek, velký vedle je strýc. Takový ten starý, napůl z kamene vedle zahrádky vpravo (u silnice) a on pokračuje podél zahrádky až nahoru k babce - je z předu obydlený takovým ,,zvláštním" sousedem a vzadu už je to rozbořené - tam vloni spadla do té staré jímky Mandy (a topila se) Dál je proluka, která se odjakživa jmenuje ,,Husí rynek" a tam v tom bílém domku vzadu jsem jako dítě chvilku bydlela(u babčiny sousedky, která byla Němka a byla to panímáma ze mlýna) je tam chodníček od babky a na rynku jsme si hráli - byly tam staré švestky a velká lípa, ten nový dům vedle ne, tam bylo opuštěné humno s kamennou stodolou. Dál pokračuje Kotáskova hospoda a za 150m křižovatka, z které vpravo koukneš přes most na Pekárnu a jak končí ulice bílým domkem, tak těsně před ním je odbočka zase vpravo - to je nám
Když se mrkneš od mamky po silnici na jih - vpravo je parčík a cca po 200m zase křižovatka - u které je průjezd k potoku(jak stojí to tmavé auto ) - to je cesta, kdy jdem po chodníku od mamky domů (když je tma, jinak chodíme celé kolem potoka hned u mamky za barákem) a pak zahnem doleva k tomu potoku, přes lávku a ještě pak kolem potoka vpravo, dál...
Počítzám, že jsi se ztratil, už po druhé větě Já jsem totiž ,,vypravěč" neumím nic říct stručně, vždyť to znáte
Jo a ty garážový vrata máme taky stříkaný - snad si nemyslíš, že nám řekli, že se to za 6let oloupá?! Schválně jsem ti to zaběhla vyfotit
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2012 12:54
- Nahlásit
worick
Počítzám, že jsi se ztratil, už po druhé větě
Pche ... došel jsem až k pekárně.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2012 13:18
- Nahlásit
Evey, worick, Tá ta - my jsme tam taky... dokonce zamazali značku našeho auta, který zrovna stálo před domem...
Jinak mi teda dneska přišel po týdnu od reklamace balíček od Lébiše... no... kytek mi poslali o pět víc, než jsem chtěla, ale vůbec nedodali hořec a surfinky, protože už nebyly... no... některý kytky ani nevím jak se jmenují, tak jdu hledat, jak to mám zasadit a jak se o to starat...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2012 13:31
- Nahlásit
Kessie
my jsme tam taky... dokonce zamazali značku našeho auta, který zrovna stálo před domem... - večer snad budu mít chvilku a hned kouknu na vás ostaní
no... některý kytky ani nevím jak se jmenují, tak jdu hledat, jak to mám zasadit a jak se o to starat... - vypiš názvy, jsem zvědavka
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2012 13:34
- Nahlásit
worick - já jsem se taky neztratilaaaa... pěkné to tam máte... Dneska už konečně pošlu ty fotky... ale dala jsem se do umývání oken a praní záclon... za necelé dva týdny tu budou hody a přijedou všichni příbuzní... tak gruntuju... v pátek dovezou pergolu, tak to chceme postavit a dodělat právě do těch hodů... abychom mohli na dvorku sedět... no a právě kdo ví, kdy se zase k uklízení dostanu...
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2012 13:40
- Nahlásit
worick
Asi si to budu muset namalovat.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2012 13:45
- Nahlásit
Tá ta
Asi si to budu muset namalovat.
Je to snadné. Z textu od worick čti jen "doleva, doprava, rovně" a jsi tam.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2012 13:53
- Nahlásit
Strejda
Je to snadné. Z textu od worick čti jen "doleva, doprava, rovně" a jsi tam. - ty se nesměj, i na vás dojde jste tam? Asi ne, taky nejste u hlavní, že ne?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2012 13:59 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Kessie
pěkné to tam máte... - to ani ne nejsme nijak malebná víska, jak jsem psala, spíše taková komoušovská
Kdyby jste se divili tomu ,,podivnému" zábradlí u mamky na baráku a proč si neudělali nové, když spravovali barák....tak proto, že rodinná rada zasedla a rozhodli jsme nechat to tak My jsme to tak měli totiž celý život - nedodělané, materiál na zábradlí byl složený v garáži 30let (nevím, jestli je tam doteď ) jenže byla norma na zábradlí(možná ještě je) 90-120cm..tuším) a taťka ho nechal udělat těch 120 A u šumperáku jsou ta přední okna (v obyvču) dost nízko, takže když člověk sedí na sedačce, pěkně vidí ven, což by se zábradlím čuměl do něho. Všichni jsme byli proti i my, co tam už nebydlíme
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2012 14:34
- Nahlásit
worick
jste tam?
Jme i nejsme. Jsme (jako všichni) na satelitní mapě a najde nás to. Ale nejsme na streetview - tříkolka kolem nás nejela. U hlavní nejsme. Naštěstí.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2012 15:58 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit
My tam jsme.
Ačkoli nejsme u hlavní,je naše dvouměstí proježděné křížem krážem.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2012 16:03 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit
worick
Ty laťovky tam vůbec nechybí.Naopak je to vzdušnější.
P.S.
Dobrá poloha na jedno.(nebo dvě)
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2012 21:12
- Nahlásit
jasně, my tam taky jsme ...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2012 22:33
- Nahlásit
Tá ta
P.S.
Dobrá poloha na jedno.(nebo dvě) - tak mně je to jedno mamka by mohla, ale nechodí jen brácha, když je doma, tak je tam myslím každý teplý večer Ale zase, když něco pořebujem(mamka) stačí houknout z balkonu
Jinak, ten balkon je poměrně i široký, tak se tam dobře sedí, onehdá jsme tam i grilovali Mamka je tam v podstatě celé léto, pustí si nahlas telku a když je něco zajímavé, tak tam nakukuje zvenku, sedí a čte si až do tmy a má přehled o dění kolem výhled na babky barák Když babča s dědou ještě byli, pokud něco potřebovali stačilo, když vykoukli ze dveří a zavolali,,Katušóóó"...
Kessie - na vás už jsem kouknula a vlastně: domek z venku už teďka hotový je? Jakovou máte fasádu? Vy máte ta vrata origoš, alespoň se vám to neoloupá
Tá ta mi písne adresu, plís....vždyť já ji neznám!
Strejda
Jme i nejsme. Jsme (jako všichni) na satelitní mapě a najde nás to - nás to nenajde ani na satelitní(podle čísla) ještě tam nejsme. Jenom když víš kudy se vydat...což Ty víš
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2012 00:02
- Nahlásit
worick - já jsem to pořád nechápala... ale už to chápu... když tam zadáš tu adresu, tak se ještě musíš otočit... tohle, co se tam objeví, je dům, co si staví borec naproti... My bydlíme naproti tomu za parkem... takže jsme vidět jen z části...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2012 07:12
- Nahlásit
stejně je to šikovná věc, hlavně, když mám někam jet nebo jít a nikdy jsem tam nebyla, tak si to můžu prohlídnout dřív, než začnu bloudit
|
worick
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2012 08:04
- Nahlásit
Kessie
tak se ještě musíš otočit... tohle, co se tam objeví, je dům, co si staví borec naproti... My bydlíme naproti tomu za parkem... takže jsme vidět jen z části... - aha a já po prvních větách v mailu čumím jak vejr, jaková okrová Už, už jsem to viděla, stojí tam světlé auto a okna mají tmavší obrubu. Aha, u vás se dělali takové ty vyšší domky, kde nahoře byla ještě okýnka b A ta okýnka byla už půda?
Včera jsem byla k večeru s klukama a cestou potokem, když už se blížíme k nám, jsem za posledníma starousedlíkama Worku pustila z vodítka - že do potoka. A ta potvora malá normálně vystartí a metelí po cestičce a šup, zahne k sousedům na slepice, protože ví, že tam bývají Naštěstí byly už zavřené a taky jsem zařvala jak tur - hned byl zpátky a k velké radosti objevil v potoce divoké kačeny. Lekla jsem se, vypadaly ještě malé, ale naštěstí uletěly Vyleze z vody, kouknu před sebe a 100m od nás se vynoří soused s kavkazákem Mazlíkem Tak jsem vzala už radši Worku na flexinu a i s Berčou jsem je odtáhnula až dozadu k plotům(asi 20m od cesty) aby jsme se nemíjeli těsně - stačilo, když jsem viděla, jak ho pán smyčí na laně Ale nic, pozdravili sme se a Mazel byl v klidu (kluci jsou vždycky)
A k večeru před tím, mi kámoška s JRT Keysii a nalezencem Lukkym(co má v sobě ty broky ) přinesla objednáné kapsičky pro Gucci, tak jsem stála venku s ní, do toho se zastavila šéfová ze cvičáku s borderama Mary a Amonem, takže se tam s náma motalo 6 psů různých velikostí a kolemjedoucí na kolech jen kouleli očima
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2012 15:23
- Nahlásit
Tak jsem se dívala taky na tu mapu a stejně jako Strejda, ale na streetview nejsme. Asi se jim nechtělo zajíždět k nám do ulice.
My tedka rekonstruujeme zahradu i vnitřek domu, takže já mám o zábavu postaráno. No, spíš tady funguju jako kontrola pracovníků, jestli pracují tak, jak mají a sem tam jim uvařím kafe. Nejhorší pro mě ale zatím byl výběr kuchyně - barvy skříněk a pracovní desky. Kuchyni máme spojenou s obývákem a vybrat odstín takovej, aby to tak nějak ladilo se zbytkem...
Bárníček - včera mě jak naštval, tak současně pobavil. Byli jsme na procházce a na polní cestě, kde vidím do dálky, jestli někdo nejde se psem, jsem ho pustila na volno. Byla jsem vybavena voňavou farmářskou slaninou. Tak jsem se rozhodla, že si Barneyho přivolám k sobě. Ten pacholek hlavu pořád zabořenou v trávě, pak ji zvedl a podíval se, jestli náhodou někdo nejde, když ho volám. Tak jsem začala šustit sáčkem a znova jsem dala povel. Na to Barney znova zabořil hlavu do trávu a dělal hluchýho. Tak jsem si pro něj přišla, lapla ho za obojek a dotáhla jsem si ho na místo, odkud jsem ho volala. Dala jsem mu povel ,,k noze´´ a vyšli jsme. Barney udělal pár kroků a lehl si - no, spíš se svalil, jakože už nemůže! Včera zrovna bylo docela horko a Barney podle toho taky funěl. Jenomže, jakmile jsem mu teda dala povel ,,volno´´, tak vystřelil dopředu a najednou plnej energie. Fakt neskutečnej herec. Co vy, taky máte takový herecký talenty? Ale že ani na tu slaninu ho venku nenalákám, to jsem nemyslela. Před procházkou jsem mu ji dala za odměnu doma. To dává packy na střídačku, lehne, zůstane, sedne, přiběhne, štěkne, ale venku ani za nic.
Dneska pro změnu využil Barney toho, že nechali chlapi, co dělají u nás na zahradě, pootevřenou branku a už byl venku na ulici a samozřejmě si to náramně užíval. Pak vlítl k sousedům objeden barák - měli otevřenou branku. Já tam vlítla za ním a samozřejmě mě nenapadlo nic lepšího, než ho začít nahánět. A Barney ze mě samozřejmě velkou srandu, do toho si stihl označkovat stromky na sousedově zahradě, vyběhl znovu na ulici a vesele lítal dál. Tak jsem skočila domů pro vodítko a to on, když vidí, tak přiběhne, protože si myslí, že půjdem ven. S tím utíkáním na ulici začíná lajdačit. Dřív si to nedovolil i když jsem vjížděla autem do garáže. Ale nedávno jsem zajela do garáže, Barney měl zůstat na místě a já šla ještě pro popelnici. Vrátila jsem se s popelnici do garáže a Barney si vyběhl polítat po ulici. Já na něj čekala u dveří schovaná a přišel domů, když mě neviděl nikde. Ale už jsem ho nijak nepotrestala, že mě neposlechl. Tomu musím zabránit než si zvykne na to, že utíkat z garáže může, jak se mu zachce.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2012 17:19
- Nahlásit
Mám pauzu, přišla bouřka, tak jsme obědvali. On nás zase jen štrajchnula a pěkná se sformovala až za náma
Včera tchán přivezl králíka, tak Tom, že ať ho zrovna dnes udělám, protože jak ho vrazím do mražáku, už ho vytáhnu až bude čuchnutý...pro psy Mamka mi onehdá popisovala, jak ho dělali v Prostřeno - na slanině a rozmarýnu. Tak jsem ho teda upekla. Mamka byla zvaná a chválila
Ráno jsem zachraňovala pidi kačenky - před Workou (asi si jich ale vůbec nevšimnul ) Pošlu ho do potoka, jdu pomalu za ním mrknout, jestli je ,,čistý vzduch"(kachna už se tam neukázala dlouho) myslela jsem, že kačky vyrostly a odebrali se někam jinam. Najednou se ozve řev kachny, tak letím k vodě....a to už Woriček byl o sto metrů dál a jakoby nic - chytal si ryby Kačena mi řvala od splavu za zády a přede mnou něco žbluňknulo do vody a viděla jsem, jak to pod vodou plave přes ten dvoumetrový čůrek potoka na druhý břeh. Napadla mne žába, myšák...nic tam z vody nelezlo. Hledím za Workou, kouknu zpátky a tam těsně u druhého břehu najednou vyplave pidikačenka, fakt pidi, snad tak max 3dny vyklubaná To jsem vůbec netušila, že ony už takhle malinkaté se umí schovávat a plavat pod vodou Jenže byla jen jedna. Snažila jsem se pročumět břehy, kde jsou další a mezitím se vracel Worka. Už byl ode mne cca 40m a za ním proplouvala další taková malinká. Bála jsem se, že se ohlédne a změrčí ji, asi 10m za ní se ohlédl, ale buďto neviděl nebo dělal, že nevidí Když přišel až ke mně a čučel do vody půl metru od té pidikačky čekala jsem, že ji zahlédne, chlamst a bude po ní byla jsem ve střehu 2m od něho, ale kdyby ji zmáčknul, stejně bych to nestihnula asi. Ale má skvělé mimikry, normálně ji absolutně přelédnul. Viděla jsem další její sourozence plavat těch 40m od nás. Nechápu, kde se samojedinná tahle vzala tak daleko Snad, že kačena letěla a Worka potokem za ní a kachničky plavaly vlastně za nima a tahle jedna zůstala dřepět a snažila se schovat, až jsem tam vlítla dolů břehem já (u nás je tu břeh tak 7m hluboký)Worka si potok prošel a jelikož kačka dělala nálety a řvala, aby svolala ta děcka, tak jsem ho radši vytáhnula na břeh, že jdeme domů. Zastaví se na rohu, něco čichá, já jdu, ohlédnu se a pes nikde Mrcha malá, jednou dírou jsme od vody vylezli (myslím dírou v křoví ) a on tam další vletěl zpátky Zařvala jsem, ale to už zase i kačena. Honem jsem utíkala s čučela do vody, ale snad zase žádnou nechytil (on hledí jen po té velké ) Ale to už dostal vylágoš, jelikož tohle už povolené neměl A švihal domů Respective: táhnul se jak smrad, sem tam se ohlédnul a dělal hodného pejska - jelikož viděl, jak jsem nasr...
MartinaBarney
taže my to máme taky všelijaké Berunek si už na prochajdách jde po svém, svým tempem (táhne se za náma co noa nohu mine - klidně 30m ) vypadá, že zdechne Ale jakmile ho něco zaujme, klidně kolem nás proběhne jak junák Já už mu to ,,nemůžu" nežeru - jen Tom
|