Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 486 . 487 . 488 . 489 . 490 . 491 . 492 . 493 . 494 . 495 . 496 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Strejda
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2012 23:29
- Nahlásit

Na cvičák dnes přišla nová půlroční fenka BSP. Za chvíli tam byla jak doma a s každým byla kamarád. Když psi naskákali do rybníka, tak neváhala ani chvíli a plavala s nimi. Naše primadony vlezly do vody jen po břicho.

Evey
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2012 06:21
- Nahlásit

worick
Kurňa Evey, jak to, že nejsi v Polsku na fotbale?! Já, co bych tam dělala? Leda tak ty jahody, že bych zase nakoupila, na fandění nejsem.
A čekám na zprávy od holek, jestli se někde potkaly...snad jo?! Nepotkaly, bohužel. Nevyšlo to. Mrzí mě to, jen takový kousek od sebe...

Noemi
Medvěd momentálně vypadá, jak po transplantaci mozku :-/. Máma mu dala neředěnou betadinou a totálo mu spálila hlavu, neskutečně se mu to podebíralo (tolik hnisu najednou jsem snad ještě neviděla)
Diagnóza: hluboký zánět v uších. No to se Vám to tedy pěkně sešlo.

Strejda
Na cvičák dnes přišla nová půlroční fenka BSP U nás byla taky jedna, stálá členka. V tom černém kožichu jí muselo být největší vedro ze všech zúčastněných, přesto měla největší temperament, nejlíp poslouchala a neústále byla nadšená.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2012 06:39
- Nahlásit

Evey
Strejda

prostě berňáci - úžasní po všech stránkách

worick
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2012 08:26 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
Leda tak ty jahody - ani když hrají naši, takhle důležité zápasy...EURO..? No tak oni to už vyřešili...a jsou doma
Nepotkaly, bohužel. Nevyšlo to. - to mne teda mrzí, zvlášť...že jsme nejeli ani my (spoléhala jsem na Tebe ) Kdy se zase LuckaM k nám na tento konec dostane... o nás ani nemluvě (že by jsme se dostali k Liberci... )

Strejda
Na cvičák.... - od začátku: my ani teď na cvičák nechodíme, protože by tam kluci v tom horku zhebli Ani nevím jestli byl, na stránkách změna nebyla, ale jsme nic neslyšeli...tak nevím, musím se zeptat Gogošových...až je potkám...
Myslela jsem, že se kluci už třeba budou po tom nechtěném vykoupání bát do vody, ale ne...Worka brodil včera v potoce snad 3/4hodiny - než jsme ho s Berčou vytáhnuli ven, protože nás už teda to čekání nebavilo. A večer jsme šli na prochajdu potokem do vedlejší vsi dolní (směr do civilizace ) a v jednu chvíli vlezl Berunka do hlubší (po břicho) protože mu bylo vedro Jdeme kolem potoka, už se šeří, takovou polňačkou zarostlou v houští - z jedné strany potok, z druhé skoroles... a najednou od potoka prásk v dřevě (Berynek nadskočil a vytřeštil oči ) a bác, rachot - sesula se vrba do vody. Letím se přes křoví kouknout a jasně: od vrby plave spokojený bobr...jak se mu to dílo zdařilo Jsem na něho volala: ,,téda, ty darebáku, podívej se na to, jak to tady už vypadá.." Pěkně velké zvíře - takový bobr...ještě, že ho Worka neviděl, 100% by mě tam kmásal na flexině, že ho jde lovit. Ostatně v potoce jsme byli každých 10m...on je fakt jak posedlý.... Hrozná cesta to byla A ještě krom toho snad 6 zajíců, jedna bažantová...

Jak žuchnuli v pátek do té vody, tak se mi zdálo, že začali konečně pořádně línat. Včera jsem to vzala z gruntu, česala jsem každého snad hodinu a vyčesala jsem 60l pytel chlupů...psi poloviční

Mamka mi včera říkala, že čokl z Pálenice zakousnul tady sousedovi (právě naproti Pálenice) vzadu u potoka jehňátko Měl tam dvě. Podrobnosti (jestli ho viděli a odehnali, když jen jedno... ) nevím...až budu mluvit s některým ze sousedů...

Brácha šel včera na Javořinu, sám, přemlouval mne, ať jdu s ním Bez kluků bych nešla a oni v tom horku, i když je to lesem...v žádném případě Cesta tam je celá do kopce a celkem cca 20km Plela jsem - pekli jsme se v zahradě Brácha vyjel v 13h a vrátil se cca 17.30h

worick
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2012 08:35
- Nahlásit

V noci, když jsme šli chrnět - byla bouřka. Teda...na obzoru se blýskalo, na zemi mokro. Spokojeně jsem zachrápala...ráno koukám..zataženo a prská. Letím s nadějí mrknout na meteostanici...a prd..teda 1.2mm...s takovou budu muset zalét výsadby

BSP Atilla
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2012 09:36
- Nahlásit

Strejda
Když psi naskákali do rybníka, tak neváhala ani chvíli a plavala s nimi. Naše primadony vlezly do vody jen po břicho. V našem případě by i tohle byl obrovský úspěch. Atilla do vody neskočil jak byl rok dlouhý a vypadá to, že ve stejných šlépějích půjde i Filip. Minulou sobotu jsem mu v těch vedrech na zahradě napustila velký lavor vody ať se trochu ošplouchá a zkusí si smočit aspoň tlapky, no hleděl na mě jako kdybych spadla z višně a z jeho výrazu bylo patrné, že docela dost pochyboval o mém duševním zdraví. Nakonec do vody ponořil čumák a jak vydechoval tak ve vodě ostošest bublinkoval, to ho bavilo, ale jinak nic víc, ani za piškotku.

worick
V noci, když jsme šli chrnět - byla bouřka. U nás se těsně po půlnoci z nenadání zvedl vítr a spustil liják, po 10 minutách bylo po, všude dokořán otevřená okna, na zahradě zašramotily plechy a Filda z hlubokého spánku vyskočil, ze strachu zablafal a skočil mi na hlavu (máme zahradu, ale přesto má své zázemí doma a spí pod mou postelí, asi jsme blázni ). V dálce se hodně blýskalo a nic nepřišlo, naštěstí a musím to zaťukat, zatím nás bouřky míjejí.

BSP Atilla
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2012 09:43
- Nahlásit

Drakopes
prostě berňáci - úžasní po všech stránkách Naprosto souhlasím. Přiznám, že jsem po Aťkovi docela dost vážně uvažovala o pořízení zlatého retrievra, ale bylo to spíš proto, že jsem ho nechtěla srovnávat s dalším berňákem. No a stejně máme zase berňáka, prostě láska na celý život.

worick
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2012 11:00
- Nahlásit

BSP Atilla
Přiznám, že jsem po Aťkovi docela dost vážně uvažovala o pořízení zlatého retrievra - Fakt jo?? No...nic proti retrívrům...jenže tady mají retrívry jenom pitomci (jako můj švagr Arga ) kteří si mysleli, že vyhodí retrívra na zahradu a stane se z něj ,,asistenční pes" Takže podle toho tady ti retrívři vypadají...teda...chovají se

Evey
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2012 07:06
- Nahlásit

Drakopes
Prosím o radu pro pražskou kolegyni. Kde se dá v Praze dobře a levně nakoupit maso pro psy? Kromě Vetamixu tedy, ten jí doporučovat nebudu. Bydlí na Braníku, ale je tak vesměs pohyblivá po celé Praze.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2012 13:55
- Nahlásit

Evey

Tak to asi neporadím, já kupuju v normálním řeznictví, sice ve srovnání s Tescem a tak, jsou cenově rozumní, asi to nebude to, oč byste měli zájem ...
(luřecí hřbety za 16-19, křídla (s krkem a prsní kostí) 24-26 atd)

LuckaM
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2012 17:33
- Nahlásit

Tak hlásím návrat a musím říct, že tu přírodu tam má Evey nádhernou! Taky mne mrzí, že nám to setkání nevyšlo, ale věřím, že to ještě napravíme - určitě jsme tam nebyli naposledy. Za ty dva dny se nedalo vůbec nic stihnout, takže to byla akorát taková malá ochutnávka, která nás navnadila na další dovolenou

Tak něco málo k našemu programu:
V pátek jsme se cestou do Jeseníků zastavili ještě na přehradě u Dvora Králové a na Rozkoši, navečer jsme se ubytovali a šli obhlídnout vesničku - to bylo raz dva, neboť je v obci asi deset domů, jeden kostel, hřbitov, fotbalové hřiště a tím to končí .

Druhý den jsme se vydali na Rejvíz a pak do Karlovy Studánky a na Praděd.

Třetí den byl ze všech nejnáročnější. Luky chtěl strašně vidět přečerpávací el. na Dlouhých Stráních a tak jsme se vydali tam. Jenže parkovat se musí až dole v Koutech a nahoru se jezdí lanovkou (teda většina lidí se tam dostává lanovkou). My s tím naším telátkem jsme to raději neriskovali a tak jsme první cca 3 km šlapali po sjezdovce nahoru. Od horní stanice lanovky to mělo být jen 2,5 km, tak že to zvládneme, ale nakonec se to protáhlo na nějakých 5 a pak ještě cesta dolů...Cestu z vrchu do stanice lanovky jsme si nakonec jeli autobusem a pak zase po sjezdovce dolů. V údolí jsem už necítila moje netrénovaná stehna
To ale nebylo všechno, měli jsme ještě v plánu stihnout Bílou Opavu - stezka z Karlovy studánky podél vody kus pod Praděd a jinou cestou zpět. Tam jsem zase chtěla strašně já, protože z fotek mi to strašně připomínalo Slovenský Ráj. Bylo to opravdu parádní, ale už jsme ani jeden nemohli...dokonce i Bárník se už jen tak ploužil. Ten ale narozdíl od nás druhý den nevykazoval známky namožení (já ani Luky nemůžeme sejít schody popředu ).

A v pondělí jsme se vydali na cestu zpět s mezizastávkou v ZOO ve Dvoře. To byla paráda - Bárník poprvé v ZOO
Nejdřív byl hodně vyjukanej, dokonce se i klepal a vystrašeně rozhlížel, co se to line odevšaď za pachy, ale pak se otrkal a chtěl si s hyenama hrát skrz sklo

...tak to jen tak ve zkratce naše dovolená

Janiii
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2012 22:07
- Nahlásit

LuckaM
budou fotky? zní to výborně!!

worick
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2012 23:11 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

LuckaM
Tak hlásím návrat - uááá...no konečně! Jsem se bála, že jste se tam někde ztratili
a musím říct, že tu přírodu tam má Evey nádhernou! - a já ji snad nikdy neuvidím, bůůůů Vzpoměla jsem borůvky (dneska na výletě) a Tom mi na to řekl, že má Evey litrovku nasbírat a hodit ji do pošty
Evey - to je oprsk co?! My se ale fakt snad nikam dál nevykotíme a vážně mně to štve
Luci...Ty si stěžuj... Shodou okolností jsme ráno sledovali ME - maraton MTB u vás na Liberecku a přes hranice do Němec a takové hezké lesní pěšiny, co tam jeli....nic rozježděné od náklaďáků...my tady pidi les a 100x rozježděný

Tak se vám líbilo a vydařilo - to je bezva
já ani Luky nemůžeme sejít schody popředu -
Snad se někdy někde potkáme... A taky se těšíme na fotky!

My jsme se teďka vrátili z výletu. Rozhodnuli jsme se tak nějak narychlo, jelikož na výkend hlásí vedra, zítra má Tom tenis, tak to vyšlo na dnes, no Sjeli jsme do slovenské Skalice, vyhodili mamku k tetě do vinohradu a my tam dali 8km okruh Zlatnickou dolinou (taková rekreační oblast, už jsme tam šli po třetí jednou to byl ten průser s honem ) Do Skalice je to od nás celkem daleko-35km, dvě hodiny okruh, chvilku u tety a zpátky jsme přijeli 22.10h (vyjížděli jsme v 18h)

Bárník poprvé v ZOO
Nejdřív byl hodně vyjukanej, dokonce se i klepal a vystrašeně rozhlížel, co se to line odevšaď za pachy, ale pak se otrkal a chtěl si s hyenama hrát skrz sklo
- jako věřím, že s berňákem v ZOO žádný problém....ale kdyby jste viděli, co za cirkus na flexině, dělá to naše třeštiprdlo Woriček v zadaňkovaném lese..... to vám garantuju, že s tím by jste do ZOO teda neměli odvahu vlézt - stejně jako my

worick
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 10:19
- Nahlásit

http://www.novinky.cz/krimi/271632-dva-prazsti-str aznici-uskrtili-psa-pred-ocima-majitele.html

To jsou zase zprávy - zmr.. jedni

Evey
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 10:45
- Nahlásit

Drakopes
Tak to asi neporadím, já kupuju v normálním řeznictví, sice ve srovnání s Tescem a tak, jsou cenově rozumní, asi to nebude to, oč byste měli zájem . Děkuji i tak, já jsem jí říkala to samé. Ať si obejde řeznictví v okolí a zeptá se co by se u nich dalo sehnat, třeba nějaké ořezy apod... Navíc má 20 kg prťavku, takže to množství je fakt malé.

LuckaM
setkání nevyšlo, ale věřím, že to ještě napravíme - určitě jsme tam nebyli naposledy Taky doufám.
chtěl si s hyenama hrát skrz sklo A co hyeny na to? Jsou už asi na podobné pokusy zvyklé, tak je to nevzrušuje...
Luky chtěl strašně vidět přečerpávací el. na Dlouhých Stráních a tak jsme se vydali tam. A byli jste i vevnitř? Je ta nádrž fakt vypuštěná?

worick
Vzpoměla jsem borůvky (dneska na výletě) a Tom mi na to řekl, že má Evey litrovku nasbírat a hodit ji do pošty Jako svěřit je České poště? Já myslím, že to není až tak nereálné, jako vymyslet tu dopravu k Vám, ale poštou tedy fakt nee.
to vám garantuju, že s tím by jste do ZOO teda neměli odvahu vlézt - stejně jako my Ale, já si myslím, že by to nebylo tak dramatické jak si představuješ. O výstavě v Brně jsi taky předem tvrdila jaká to bude ostuda.. No a nakonec to bylo vše v naprosté pohodě, ne?
To jsou zase zprávy Jo viděla jsem už včera ve zprávách ... co k tomu říct.. snad jen, pevně doufám že půjdou sedět!

LuckaM
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 11:03
- Nahlásit

Evey
Opravdu je vypuštěná ale to nevadí, napuštěnou ji viděl kde kdo Až budu mít chvilku čas, tak sem hodím nějaké fotky. Vevnitř jsme nebyli, mám pocit, že je potřeba tu exkurzi předem domluvit.

No většina zvířat si Barneyho nevšímala, ta jedna hyena (nebo co to bylo) si ho šla na chvilku očuchat, ale jinak je to nechávalo klidnými. Akorát u lidoopů jsme vyvolali povyk. Bárník se hnal ke sklu, protože tam viděl orangutanku s miminem a strašně ho to zajímalo a ta na něj nebyla dvakrát zvědavá, rozběhla se proti sklu a zlostně do něj bušila... tak jsme je radši pozorovali jen z povzdálí

Janiii
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 11:13
- Nahlásit

LuckaM

Akorát u lidoopů jsme vyvolali povyk. Bárník se hnal ke sklu, protože tam viděl orangutanku s miminem a strašně ho to zajímalo a ta na něj nebyla dvakrát zvědavá, rozběhla se proti sklu a zlostně do něj bušila

Berni tam zas tenkrát bral útokem tygr vždycky poodešel, připravil se, počíhal si, a pak dlouhý ladný, ale přitom neuvěřitelně rychlý skok ... a zabrzdil až před sklem a o něj se začal otírat jak kočka o nohy

LuckaM
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 11:54
- Nahlásit

Janiii
Berni ale vypadá, že to má všechno na salámu

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 16:45
- Nahlásit

Když se tu bavíte o zoo, tak budu muset vzít taky někdy Barneyho, at se pokochá. Ale jak jsme byli asi před měsícem v brněnské zoo, tak tam bylo psů a psů, takže spíš než zvířata v klecích by ho zajímali ti psi.

Janiii
Berni má krásnou srst! V čem se skrývá to tajemství? Barney mi poslední době na zádech a trochu na bocích zrezl a na zádech a zadku tu srst má takovou hrubší. Ale je fakt, že jsem v poslední době vynechávala vejce, takže se ze srsti trochu vytratil i ten lesk. Dáváte někdo lososový olej? Četla jsem hodněkrát o jeho skvělých účincích na srst a celkově si ho lidi na internetu chválí, ale zatím jsem ho ještě nepořídila.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 18:16
- Nahlásit

Dáváte někdo lososový olej?

jo, ale zcela nepravidelně, když je chci donutit, aby dojedli zeleninku, tak jim špricnu oleje ("když tam není oleje, tak se olej doleje...")

Janiii
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 19:21
- Nahlásit

MartinaBarney
V čem se skrývá to tajemství?
asi v přírodě. nikdy jsme na srst nic nepřidávali ale babičce prý poslední dobou začalo "padat" vajíčko, když je vybírá u slepic a berni je s ní ... ale ta fotka je stará tak 4-5 let. to vajíčka ještě nepadaly

worick
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 21:44 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
LuckaM
Janiii
Berni tam zas tenkrát bral útokem tygr - já teda nevím, ale jak znám plašana Berunu, tak by se asi posr.... Woriček vždycky na koně řval, ale od té doby, co se ocitl v tváří v tvář velkému koni má respekt a drží se v uctivé vzdálenosti, ani necekne a uhýbá očima

MartinaBarney
Berča taky letos nějak rezne, jak jsem už psala - musím omezit mrkev a měla jsem i podezření, jestli to nemůže být z Pangaminu, který teď dáváme na klíšťáky. Lososový olej dáváme příležitostně jako Drakopesová...tak jim špricnu oleje ("když tam není oleje, tak se olej doleje... - - ani ne tak na ochucení, protože oni rybinu neradi, ale prostě když si vzpomenu, tak jim ráno stříknu na granule Ale byl taky v podezření s tím reznutím (hodně lidí to psalo) tak teď asi měsíc nedávám Na srst můžeš přidávat lněné semínko, slunečnicové, dýňové, pupalkový olej, olivový, mák...Já přidávám kromě olivového všechno - lněné do každého jídla, zbytek střídám

Dneska u nás byla po obědě Dáša. Vykastrovaná není jelikož kluci bublali, ale ještě na ni nelezli Akorát by už teda chodit nemusela...dokud to neskončí neb to ,,smrdí" průseremA tak jsem si vzpoměla:
Tá to - co ta Baru? Jak to vlastně dopadlo....byla to ta faleška? A vůbec, kde jako vy jste...celá rodina, ha???!
A už týden myslím na Kessie, že se jí zeptám, jestli vyšla brigáda a dorazili ten dvorek? A ona taky nic....nepíše....

Drakopes
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2012 06:29
- Nahlásit

worick
A už týden myslím na Kessie,
jestli je na tom jako já, tak se ještě týden normálně neozve ... ale už jen hodiny!!

worick
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2012 08:41
- Nahlásit

Drakopes
jééé, no jo, mě ti to normoš nedochází - vy budete prázdninovat

Evey
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2012 09:21
- Nahlásit

Viděla jsem kousek nějakého dokumentu kde porovnávali psí a kočičí inteligenci v různých testech, zaujala mě tam tahle hláška:
Myšlení psa o člověkovi - Stará se o mě, krmí mě.... Je to asi bůh.
Myšlení kočky - Stará se o mě, krmí mě ... Já jsem asi bůh.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2012 09:53
- Nahlásit

Evey

worick
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2012 11:14
- Nahlásit

Evey
Myšlení kočky - Stará se o mě, krmí mě ... Já jsem asi bůh - to sedí Když jsme byli ráno s klukama na potoce, zastavila se sestřenka Jitka s Darčou (byly si v řeznictví pro kost) pak Bobina, která utíkala s pánečkem okolo a nakonec ještě Dáša, kterou jsem k nám radši nepustila, kdyby už náhodou hárala tak jsme se dost zdrželi Na dotaz:,,kde jsou kočky?" mi Tom říkal, že Gucci už někde nahoře spí, ale že chodila mezi kuchyní a pracovnou a řvala tak dlouho, až nevydržel a dal jí snídani sám, aby to nemuseli s Leonem poslouchat (ten ležel s bohorovným klidem na pracovním stole a jen to shora sledoval ) Leoňucha je poslední dobou nějaký závislák Pořád se drží nás s klukama, leží někde poblíž. Včera když jsme s mamkou plely, tak se tam motal kolem a dokonce se šel pomuckat i za ní...a to už je co říct, když oni se jinak lidí bojí

Dines
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2012 14:50
- Nahlásit

Hlásím že jsem v sobotu 23.6.2012 úspěšně změnila příjmení ♥

LuckaM
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2012 14:59
- Nahlásit

Dines
Veliká gratulace, mladá paní!

Evey
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2012 15:00
- Nahlásit

Dines
Hlásím že jsem v sobotu 23.6.2012 úspěšně změnila příjmení Gratuluji novomanželům.

<< 1 ... 486 . 487 . 488 . 489 . 490 . 491 . 492 . 493 . 494 . 495 . 496 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání