Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 486 . 487 . 488 . 489 . 490 . 491 . 492 . 493 . 494 . 495 . 496 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Drakopes
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2012 13:14
- Nahlásit

worick
víš proč? Protože jste si to tam konečně přestali hamounit jen pro sebe a podělili se s potřebnýma
... na mě nevrč, já nabízím a posílám tam k vám ty mraky pořád

Strejda
Ale zůstaly doma bez přístupu k internetu
Doufám, že se mi podaří tuto informaci před našimi pány utajit ... hned bys tam měl psociálku

Drakopes
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 07:51
- Nahlásit

Můžete mi všichni říci, co že jsem tu napsala tak špatného, že jste zcela přestali mluvit??

nebo jste padli vedrem?

Kessie
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 08:16
- Nahlásit

Drakopes - nám se pomalu škvaří mozečky vedrem... už je to nesnesitelný... včera skoro prádelna... ráno z lehka popršelo, ale hned na to vykouklo sluníčko a peklo až skoro do 32°C, my jsme pracovali... dovezli jsme si trávník, tak jsme ho "instalovali" na dvorek... a teď musíme Kessičku hlídat, aby na něj zatím moc nechodila... Její nadšení ze zelenýho povrchu včera neznalo mezí... s obrovským nadšením se v trávě válela...

worick
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 08:38 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
Můžete mi všichni říci, co že jsem tu napsala tak špatného, že jste zcela přestali mluvit?? -
Ale jinak jako taky nevím, kde všichni jsou Strejda má omluvenku, ale zbytek? Má ještě někdo nahlášenou dovolenou?? LuckaM? Evey?!
Já měla včera nějaký fofr, bolel mne ten blbý zub, řešila jsem nového zubaře (zubařku) - ať nemusím pořád až do Zlína (odpoledne jedu ) pak jsem taky zjistila, že mám dva roky propadlou kartičku pojištěnce... No a plela a plela. A áno, kolem 11h už se vyjasnilo a opět horko - přesně, stejně jako u Kessie - jak napršelo, tak teď se to odpařuje a je hrozně dusno
S tímhle jste mne pobavili:
Ale zůstaly doma bez přístupu k internetu
Doufám, že se mi podaří tuto informaci před našimi pány utajit ... hned bys tam měl psociálku
-

Tuším jsem ještě nepsala: myslím ve čtvrtek jsem šla s klukama a že to vezmem ulicí a bylo už hodně šero. Kolem Pálenice jsme našlapovali potichu (až na jelito Woričkové které musí vždycky štěknout a vyprovokovat tu kavkazačku, co tam pak chrčí na lanovce, vodítko natažené na maximum metr od plotu) Takže se spustil řev a já tam někde kolem ní uslyšela štěkat i toho blbého čokla, co jim zdrhá a to už tam i ti chlapi začali vyřvávat,,zůstaň" - takže mi v hlavě šrotovalo, co budu dělat, až ten čokl vyběhne zpod plotu: vyhodit mléko z tašky (narvala jsem si do svého pidisomradla litr mléka od mamky, jelikož nám pochybělo ) najít pepřák, odepnout Worička a posadit je za sebe... ještě 50m jsem šla s vytočenou hlavou dozadu, než jsme přicházeli k Molině. Pes stojí, strnule, ani nehlesne, Worka k plotu a vrkne - šmarjá to je zase Mazlík. Stáhnula jsem kluky od plotu, protože kdyby se přes ten metrový (chatrný) plot do sebe pustili, Mazlík by asi proletěl ven a nechtěla bych to vidět Dala jsem mu frolíka a šli jsme radši vedle za Arinou. V sobotu jdem znova a: už tam byla Molina. Ovšem kňourala, nedivočila a hned ocas na stranu a strká zadek do plotu. Kluci se mohli zvencnout - tak zase honem je odtáhnout vedle za Arinou, respective odtáhnu na flexině jen Worička, Berry na volno tam nadšeně poskakoval ještě nějakou dobu V noci jsem měla bobky, aby nevycestoval dírou po Argovi za ní Ale asi nebyla ještě či už v nejlepším...

worick
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 08:43
- Nahlásit

Kessie
dovezli jsme si trávník, tak jsme ho "instalovali" na dvorek... a teď musíme Kessičku hlídat, aby na něj zatím moc nechodila... - fotky, fotky

Evey
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 09:59
- Nahlásit

Já nakoukávám, ale moc nestíhám. Tento týden je v práci perný.
Elza byla v sobotu v Moravě a teď má hot spot na místě pro fenu velmi nepříjemném. Tak doufám, že se nám to podaří vyléčit domácí léčbou řepíkem a kalciovou mastí.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 10:34
- Nahlásit

Taky nakoukávám, ale víc nestíhám. Ono je pořád něco. Říkala jsem si, jaký to bude klid, až udělám státnice, ale teď jsem ještě víc ve stresu z toho, že nenajdu práci. Do toho hledáme ještě byt, protože tohle je takové provizorium. Je to suterén - takový polosklep a je to hodně znát. Máme tu strašné vlhko a teď jak je venku horko a doma zima tak nám tu kondenzuje voda a máme úplně mokré kachličky, věci ve skříni atd...je to děs :/

Přidám ještě pár fotek z Jeseníků, jak jsem slíbila.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 11:10
- Nahlásit

Tak jsem zjistila, že těch fotek je tolik, že nevím, které vybrat. Dám Vám sem moji nejoblíbenější

a pak fotku, kde právě hovořím s Evey Důkaz toho, že jsme byly v kontaktu

Kdo by měl zájem, tak zbytek fotek najde zde:
URL

worick
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 11:22 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
Elza byla v sobotu v Moravě a teď má hot spot na místě pro fenu velmi nepříjemném - už jsem myslela, že taky tak: Worick se máčí každý den nejmíň dvakrát, sice má mokré jen nohy a zbytek víceméně jen zhora postříkaný jak lítá po tom potoce, ale vlhký je pořád - náprsenku ještě ráno No a o půlnoci šel Tom poklízet a já se odebrala chrnět nahoru do pokoje, hned usínám a najednou mne probudí bouchání (což jsem pochopila až za chvíli, že Tom dupal po baráku) navíc bolení zubu - tak jsem letěla dolů pro tabletku a zjišťovat, kolik je vlastně hodin a co se děje. Viděla jsem, že Tom je ještě venku a otevřené šuple, chybí nůžky...co tam kdesi sakra vyvádí?! Myslal jsem, že mi přijde říct...možná i přišel, jenže já zase hned usnula, tak už mne nebudil. No a ráno líčil, jak si Worka místo večeře příšerně lízal zadní packu, takže mi říkal:,,viděla jsi teďka ráno už Worku? A má nohu? Nebo si ji ulízal....?!" Že Tam něco musel mít, protože i Berry Tomovi očichával hrozně ruku, jak tam Workovi vystříhával cucek mezi prsty. Tak to mne napadlo zrovna, že tam má určitě hnis. Tak jsem to teda ráno prohlédla....no...je to náročné - přetlačovali jsme se u toho s Workou hlavama Má to mezi předníma prstama, úplně v tom ,,rozkroku" a jak má ty prstíky takové dlouhé, úzké, tak i tu štěrbinu S vypětím všech sil jsem se k tomu trochu propracovala: je tam vidět, že tam něco prasknulo, je tam shora dírka, už to neteklo, tak jsem to jen polila betadinou. Akorát doufám, že je pryč i ten trn či osina. Ještě to zkusíme oba s Tomem, musíme vystříhnout ještě chlupy a hlavně mu musí držet tu hlavu. Bylo to asi jak onehdá zakňučel a kulhal a my nic nenašli a říkali si, že když tak, tak až se to podebere.....hmmm...tak podebralo Zajímavé, že už ho to ale vůbec nebolelo, běhal několik dní normálně
LuckaM
Máme tu strašné vlhko a teď jak je venku horko a doma zima tak nám tu kondenzuje voda a máme úplně mokré kachličky - nám tohle začalo najednou po x letech dělat v bazénu ve sprcháči Jak bylo teď vedro, vypnuli jsme odvlhčovačku a celý den byly dveře dokořán a v noci ventilačky. A sprcháč pořád samá černá plíseň - denně to drhnu Tam se ten luftík nějak nedostane či co...
Ale je to jen sprcháč...dovedu si představit, jak je nepříjemné, když vám vlhnou věci

worick
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 11:27 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

LuckaM
a pak fotku, kde právě hovořím s Evey. Důkaz toho, že jsme byly v kontaktu -
Evey - teda Ty ani nevíš jak se máš, že to tam máš tak pěkné... Já bych asi z hor ani nevylezla Já vím, že Ty tak náruživě netrajdáš (on musí někdo taky i pracovat ) Ale fakt paráda Musím někdy pořádně kouknout, kolik a jakových tam mš vlastně kolem turistických tras

LuckaM
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 11:31
- Nahlásit

worick
Tak si představ, že mi v takovém sprcháči teď vlastně žijeme jsou tu všude kachličky, protože podlahovka se jim asi vlhkem zkroutila...předevčírem jsme vynášeli cenou ložnici ven a "odplesňovali" postel... :/

Evey
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 15:15
- Nahlásit

LuckaM
a pak fotku, kde právě hovořím s Evey Důkaz toho, že jsme byly v kontaktu Dobrý.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 17:47 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

Evey
jenže teď ty doplň fotku, že hovoříš s LuckouM, jinak to nebude tak důvěryhodné

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 19:12
- Nahlásit

Tak jsme ted dorazili z procházky. Na ulici pak vidím souseda odnaproti, jak volá na svýho psa:,,Fredeeee, ke mně! Fredeee!´´ Ten malej nezbeda se rozběhl přímo proti rozjíždějícímu se autu. Ale jakmile uviděl mě a Barneyho na druhé straně ulice, tak si to namířil zase pro změnu k nám. Soused mi pak řekl, že ho potřebuje unavit, protože Fredyho posílá na 6 týdnů do výcvikové školy. Řekla jsem, že Barney by mohl jet rovnou taky Ale návštěvy majitele nejsou doporučovány a já bych to 6 týdnů bez Barneyho nevydržela a pořád bych musela myslet na to, jak se tam asi má, jak probíhá výcvik, jestli je tam o něj dobře postaráno. Věřím tomu, že by určitě bylo, ale mě by to stejně nedalo. Soused je od rána do večera v práci a se psem chodí ven až po 21. hodině nebo někdy až o půlnoci dokonce, tak na výcvik nemá zrovna čas.

LuckaM
Luci, moc pěkné fotky. A ta příroda! Hlavně nikde nikdo, takže by bylo super mít Barneyho pořád na volno.

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 20:46
- Nahlásit

MartinaBarney

Řekla jsem, že Barney by mohl jet rovnou taky
Svoje psy si zkazím sám. A teď vážně: opravdu bych nikdy nenechal svoje psy u někoho "cvičit".

worick
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 21:46
- Nahlásit

Strejda
MartinaBarney
Řekla jsem, že Barney by mohl jet rovnou taky
Svoje psy si zkazím sám. A teď vážně: opravdu bych nikdy nenechal svoje psy u někoho "cvičit".
- tak Strejda má pravdu! Nikdy by mne nenapadlo, nechat psy někomu cvičit (jasně, ze srandy bych to taky řekla ) ale psa pošle do školky jen člověk, který ho má...no, nevím vlastně ani na co...snad jen aby prostě ,,měl psa"? Všichni psi, co přišli ze ,,školky" dopadli katastrofálně (ostrašující je příklad: kavkazák Mazlík, co se bojí chlapů a psů velikosti jorkšíra )

Závěr od zubařky nijak nepotěšil Ve čtvrtek jdu trhat 8ku, což by mi ani tak nevadilo akorát, že se neví, jestli je ona ten hlavní problém, neboť se našel malý zánět i pod okorunkovanou 6kou a tam je nejlevnější řešení cca za 15tisíc Kč - pokud zub nepraskne...pokud ano, tak se dostanem na nějakých 20tisíc za implantát No, není to sranda v dnešní době řešit tak hororové zuby, jako mám já Být v mém dětství takové možnosti ústní hygieny, jako jsou teď.....nemuselo to takhle vypadat

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 23:59
- Nahlásit

Strejda
worick
Však to ,,Barney by mohl jet rovnou taky.´´ jsem myslela ze srandy. Jak jsem psala - nikdy bych ho tam neposlala. Ale vím, že právě ten soused už měl na výcviku i jeho předchozího labradora a ten byl naprosto v pohodě po všech stránkách. Ale v tom výcviku byl zahrnut i lovecký výcvik, protože soused chodí na lov. Stejně ale, když si člověk cvičí psa sám a učí ho novým věcem, tak má radost z úspěchů a z času stráveného se svým psem. To mi připomíná, jak neuvěřitelnou radost jsem měla z toho, když jsem Barneyho za hodinu naučila ,,pac´´. Kravinky, ty nám s Barneym vždycky šly nejlíp.

Ve čtvrtek jdu trhat 8ku Já jenom čekám, kdy mi moje zubařka řekne, že mi tu mou 8ku vytrhne taky. Zatím mi navrhla jen rovnátka, aby se mi srovnala 1-čka nahoře. K ortodontistovi jsem sice na první návštěvu šla, aby mi řekl, jestli bude nutné trhat nebo ne. Jenže, když mi řekl, že zatím neví a že mi aspon vypíše žádanku na rentgeny, tak se mi moje odhodlání jít do rovnátek rozleželo v hlavě a nedošla jsem si ani na ty rentgeny. Taková jsem hrdinka! Ta představa toho trhání...z bolesti mám abnormální hrůzu.

Evey
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 08:54
- Nahlásit

Drakopes
jenže teď ty doplň fotku, že hovoříš s LuckouM, jinak to nebude tak důvěryhodné
Naštěstí mám -

Evey
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 09:01
- Nahlásit

MartinaBarney
Soused je od rána do večera v práci a se psem chodí ven až po 21. hodině nebo někdy až o půlnoci dokonce, tak na výcvik nemá zrovna čas. Nechápu proč si pořizoval psa.
A jak píšou i ostatní, psa bych na výcvik bez mé přítomnosti neposlala.

worick
Ve čtvrtek jdu trhat 8ku Tak kromě Drakopesů budu držet palce i tobě.Být v mém dětství takové možnosti ústní hygieny, jako jsou teď.....nemuselo to takhle vypadat To si nemyslím, některé věci jsou i geneticky dané...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 09:29
- Nahlásit

MartinaBarney
Hlavně nikde nikdo, takže by bylo super mít Barneyho pořád na volno.

Druhý den to bylo dokonce nutnost, protože jsme zapomněli na penzionu vodítko Pro sichr jsme si vzali z autolékárničky obvaz a když bylo potřeba, použili jsme místo vodítka ten

worick
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 10:31
- Nahlásit

Evey
Naštěstí mám -
Podle Alfa se jmenuje náš Alf Tehdy běžel poprvé ten seriál v telce a my čekali na štěňátko a jak se bude jmenovat a čučeli jsme na seriál a řehtali se a mamka: hele.... co třeba Alf?! Okamžitě jsme to schválili Myslím si opravdu, že náš Alf byl první Alf v ČR

Drakopes
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 10:58
- Nahlásit

Podle Alfa se jmenuje náš Al

i když to všichni víte, tak přece jenom podotýkám, že náš Alfréd Edgar Áron z Libeňských luk nemá s tímto Alfem nic společnoho. Jméno Alfréd dostal na počest pana Nobela

LuckaM
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 11:05
- Nahlásit

Barney je podle Barneyho ze seriálu How I met your mother

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 11:13
- Nahlásit

Evey
Nechápu proč si pořizoval psa No, to vlastně ani taky nevím, když se nad tím tak zamyslím. Myslím, že z části proto, aby mu nový pes nahradil Rona (umřel letos v březnu myslím) a z části proto, že soused jezdí na ten lov. Fakt netuším. Každopádně jsem zvědavá na ten výsledek, až bude mít Freda zpátky doma z té školy.

worick
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 12:13
- Nahlásit

Drakopes
nemá s tímto Alfem nic společnoho. Jméno Alfréd dostal na počest pana Nobela - tímto se vysvětlil ten rozdíl v inteligenci

LuckaM
Barney je podle Barneyho ze seriálu How I met your mother -
Evey
To si nemyslím, některé věci jsou i geneticky dané... - to nepochybně, viz zuby moje a mamky Náběh na paradontózu....ale zase: v dnešní době se mi ji podařilo úspěšně zvládnout (dle včerejšího prohlášení zubařky) třeba díky mezizubním kartáčkům - a to je jedna z věcí, co tehdy v ,,pravěku" nebyla Nebo třeba jen pouhý měkký kartáček na zuby Byly dva druhy: dospělácký a dětský...když jsi měla jó štěstí - mohla jsi si vybrat i barvu Tvrdý jak rejžák a já drhnula a drhnula jak blbec a tím jsem si prý poškodila krčky

Kessie
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 13:52
- Nahlásit

worick - Tvrdý jak rejžák a já drhnula a drhnula - jj, tak tomu rozumím... taky jsem si drhnula zuby a pak mi zubař řekl, ať si je raději čistím jen jednou denně... nebo si poškodím krčky... tehdy nepřípustné - přeci zuby se čistí alespoň 2x denně, posledních několik let čistím ráno a večer vyplachuju ústní vodou; teď mám trochu problém s tím, že jak nemám moc velkou pusu, a osmičky mi pořád rostou (už asi sedm let), tak se mi ostatní zuby posouvají a tím mě i bolí dásně... naštěstí nemám zatím žádný problémy a k zubaři chodím pravidelně 2x ročně na pět minut a to si stihnem i popovídat o novinkách...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 14:04
- Nahlásit

worick
Jméno Alfréd dostal na počest pana Nobela - tímto se vysvětlil ten rozdíl v inteligenci

A tím by se i vysvětlilo, proč Barney zdrhá za fenkama

worick
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 15:34
- Nahlásit

LuckaM
A tím by se i vysvětlilo, proč Barney zdrhá za fenkama -

Tak nevím, jestli si ku...a ten nahoře z nás tady dělá prdel, nebo co si už tady o tom mám myslet Zatáhnulo se jako kráva od jihozápadu. Tom hlásí: bouřka se sice rozpadla, ale za 10 minut bude pršet...Za těch 10minut začal vichr, potřískaly nám ventilačky v baráku....a hotovo, už svítí zase slunko....je to kdesi na severu Jsem nasraná maximálně Ráno tu byli vyměňovat konečně domovní zvonek a pán bydlící v Brodě, což je od nás vzdušnou čarou cca 15km říká: u vás ale pršelo dost, že?!... Viděl jsem vás, že to sledujete na radaru, já taky a viděl jsem, že přes vás to šlo hodně....Tak leda h.... Jsem fakt už na šlak trefení... Všichni vykládali, že dneska už určitě bude tady pršet - že to hlásili Jestli zase nekapne, ta mne vážně asi klepne. Ke všemu mi přišly ještě dvě krabice kytek V tomto počasí se to absolutně nedá vysadit Zem na prach suchá a slunce mi to sežehne zrovna...

Dines
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 16:31
- Nahlásit

worick
Nezáviď - my tu máme obden apokalypsu.
Bouřky, kroupy, vichr.... olámaný stramy, pomlácený auta i kytky, vytopený sklepy..taky nic moc.
Třeba zrovna včera - kde se vzala tu se vzala, najednou se nad náma utvořila bouřka, kroupy, hektolitry vody a za dvě hodiny už zase azuro

Kessie
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 21:30
- Nahlásit

Dines - jj, já to sleduju, jak to jde od Budějic přes Vysočinu a tam se to začne trhat, dělit na dvě části a nás to obejde... teda dneska chvilku pršelo... schovala jsem prádlo a za tři minuty přestalo... naštěstí zatím máme ve studni vodu, tak mohutně všechno zalévám...

Jinak jsem dneska taky pěkně vytočená... nakonec jak sem Evey dávala odkaz na ty slevy u Lébiše, tak jsem si taky objednala nějaký kytičky na zkrášlení toho našeho dodělaného dvorečku - dneska to mělo přijít, těšila jsem se jak malá... přidala jsem si tam něco na orchidejky, kterých mám doma moooc... první zrada nastala, když jsem opravdu čekala, že zastaví auto a doveze mi balíček... ne, našla jsem lísteček, že mám balíček na poště... nevadí, šli jsme procházkou i s Kessičkou a při cestě zpět jsme se stavili na poště pro balíček... zbožně jsem si ho nesla domů... jako trochu jsem se divila, že je to nějaký malý... kdo ví, jak to bude vypadat... no, rozbalím balíček a .... tam je deset jakýchsi bambusů a dokonce i faktura na cizí jméno... někdo prostě prohodil balíčky s tím, že já jsem zaplatila 400,- a donesla jsem si balíček na povrchu s mým jménem a cenou, ale uvnitř s jiným zbožím v hodnotě 200,-... a když jsem volala do Lébiše, nechtěli se mnou mluvit... no, tak to je dneska den... na naštvání... vůbec se mi daří už od pondělí...

<< 1 ... 486 . 487 . 488 . 489 . 490 . 491 . 492 . 493 . 494 . 495 . 496 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání