Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 495 . 496 . 497 . 498 . 499 . 500 . 501 . 502 . 503 . 504 . 505 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2012 20:21
- Nahlásit

Drakopes
Alfí se vydal pozdravit a v tom tam napochodoval policajt s bločkem v ruce a hned začal vypisovat ... -
Alfréd byl ve formě, na pohyb ruky dorazil a nechal si zacvaknout vodíku a spolu s ostatními jsme se rozplynuli - To je zajímavé, že když je nějaký průser, policie se nedovoláš poněvadž jestli tě pes přímo nepokousal...ták to nííííc
To je jak u blbečků na dvorečku s tím počasím Co napršelo, už poznat není - řepa odpoledne už pěkně visela Taky proto, že sice mělo být dokonce až 25st!....u nás bylo 31 a parádně z nás valilo normálně mne v té zelenině pálily lýtka Ale jsme zvládnuli všehno, co jsme potřebovali, teďka jsme dali večeři a jdeme ještě na molo, čistit cibulky, aby nám je mamka zavařila

Tá ta
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2012 09:48
- Nahlásit

Netušíte někdo,jak se chytají srnky?
Tady na sousední oplocené zarostlé parcele jsou už asi 14.dní dvě srny.Nevím jak se tam dostaly,původně jsem si myslel,že tam chodějí na pastvu,ale asi nemůžou ven.Já jsem je chtěl už jednou vyhnat k sobě na pozemek .Ropletl jsem pletivo a otevřel jim branku do polí,ale sám jsem k ničemu.V prostoru 100x50 m na zarostlém pozemku dvoumetrovou lebedou nemám šanci.
Hlady tam sice neumřou,ale za plotem teče potok a ony se k němu nedostanou.Asi tam budu muset ještě vlést a rozplést přímo sousedův plot.(soused je už rok buhví kde)
Jak jsem na ně přišel,volal jsem to starostovi.Ten mi řekl,že to zařidí u myslivců ,ale nikdo nepřišel.
Teď už mu radši nechci volat,aby je náhodou nezastřelili.

Evey
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2012 10:01
- Nahlásit

Tá ta
Netušíte někdo,jak se chytají srnky? worick je odborník.
Ale ne vážně, jestli jsou to srny, ne srnci, tak by měly mít někde mladé a takto se k nim nedostanou. Ale sám to asi opravdu nezvládneš.

worick
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2012 10:56
- Nahlásit

Tá ta
Evey
Netušíte někdo,jak se chytají srnky? worick je odborník - jak píše Evey - ale Worick, ne já Udělala bych to jak píšeš - rozpletla bych sousedův plot a nechala je v klidu přes noc. Další den bych se snažila zjistit, jestli jsou ještě tam a plot opravila. Budeš s tím mít práci...no Když tam uděláš tu díru, vyšlap k ní zevnitř, nejlíp kousek kolem plotu cestičku, co tak pozoruju, srny, chodí stále po stejných vyšlapaných cestičkách - třeba vemou zavděk i tvojí a navede je to k díře. A jak se tam prosím tě teda dostaly?
... tak by měly mít někde mladé a takto se k nim nedostanou - to už by to mladé bylo za 14dní o smrti. Bude to spíš právě srna s mladým, u nás taky vždycky chodí se srnčetem (i skoro stejně velkým jak ona) snad celý rok..

Tá ta
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2012 11:28
- Nahlásit

Plot jsem už rozpletl vzadu u potoka.Mají tam i vyšlapanou svoji cestičku.tak to snad pochopí.
Obě jsou opravdu stejně veliké.Ale jestli je to máma s dcerou?
Když jsem na tu zahradu šel prozkoumat co a jak nejlíp udělat,asi jsem je vyplašil,protože se jedna rozběhla přímo proti plotu a zastavila se bohužel až o něj.Rána jak z děla.Okamžitě se otočila a zmizela v trávě.
Zítra si sem chci vzít Barunku,tak doufám že už tady nebudou.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2012 22:28
- Nahlásit

Ach jo,všichni jsou bez netu,nebo u moře.
Asi se taky odpojím ....(budu si jenom číst)

Evey
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2012 07:44
- Nahlásit

Asi okurková sezóna.

worick
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2012 08:38 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Tá ta
Ty máš konečně volno a tady nikde nic, že jo...?! To já tak mám pořád...píšu sem jen já
Ráno celkem pravidelně Evey ale zase šetří klávesnici či co..
Ráno se probudím a prší Tom to včera hlásil - vůbec jsem mu nevěřila takže jsem lítala večer po zahradě s hadicí a zalévala čerstvé výsadby. Kéž by lilo celý den a pořádně napršelo Opravdu - ten potok je den ode dne horší, vůbec žádné zlepšení se nekonalo, jen jeden den snad protékalo o malinko víc, ale mělčiny jsou čím dál větší, břehy celé odhalené Nevím, kolik by muselo napršet, aby se to konečně všude projevilo? Není vůbec spodní voda, v zemi je totálně sucho...
Jak jsem lítala s tou hadicí, zastavil se brácha na kole - jel velký okruh někde přes hory, následně přišla sestřenka s Darčou, že jdou na prochajdu kolem a po chvíli Gogošovi, se kterýma jsme stáli chvíli venku a pak se šli k nám do jezera kouknout na pstruhy (Jožka je rybář) byli u nás v zahradě poprvé, báli se vždycky s Gogem dovnitř, aby prý něco nezničil a taky aby se s ním neservali kluci. trochu jsem měla taky obavu (je to přeci jen jiné jak venku) ale úplně v pohodě a bez problémů. Jsou to moje zlatíčka

Evey
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2012 08:56
- Nahlásit

worick
ale zase šetří klávesnici či co.. To víš, je firemní ...

Tá ta
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2012 09:14
- Nahlásit

Evey
jdu na okurky

Evey
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2012 10:40 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

Kolegyně má svého prvního psa, fenku, která právě poprvé hárá. Takže každý den zodpovídám nové a nové dotazy.
Dnes mi popisovala jak se ta malá potvora při setkání se psem nastavuje a odklání ocásek. Takže jí říkám hlídat, hlídat, hlídat. A z kolegyně pak vypadne, že ji mají v podstatě celý den i přes noc na zahradě. Na mé zalapání po dechu odpověděla, že je tam přece plot. Detailně jsem jí vysvětlila, že plot tedy opravdu nestačí a pevně doufám, že se k ní do této chvíle žádný pes nedostal a zachránily jsme to včas.

worick
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2012 11:59
- Nahlásit

Evey
Na mé zalapání po dechu odpověděla, že je tam přece plot - Tak to jí dej kontakt taky na Strejdu poněvadž ten by o vynalézavosti psů mohl jistě vyprávět

worick
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2012 16:13 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Povedlo se mi trochu vyfotit tu bažantovou slepici. Něco řešíme s Tomem u compu a on:,,hele, po chodníku jde ta slepic" Tak jsem drapnula foťák a alespoň přes okno a ke všemu se nějak rozběhnula a vlezla za tisový plot. Ještě jsem ji vyhlížela z horního okna na lepší záběr, ale už se potvora neukázala

Teďka přešly dvě bouřky, zase sice jen lízly, ale byl i celkem pěkný slejvák od noci už napršelo 21mm
I v horách, snad....určitě...
Blbé je, že leje a Tom je právě na pohřbu Známému vyskočila dcera z okna - že neudělala bakalářku

Dines
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2012 16:49
- Nahlásit

worick
Známému vyskočila dcera z okna - že neudělala bakalářku
Jsou věci které nepochopím....tyhle zkraty patří k jednim z nich.
Neřeknu kdyby těm lidem bylo náct....to takové stavy mívá leckdo (i já jsem si tím prošla), ale že k takovému "řešení" sáhnou i lidé prakticky dospělí? A ještě z takovýchhle nijakých důvodů?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2012 17:58
- Nahlásit

od rána je zataženo, prší jen když jdu ven nebo se chystám ...
teď vyčkávám, jestli nepřestane, protože tu nemám ni deštník ni bundu ...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2012 17:59
- Nahlásit

tak jsem koukla na radar a ty mraky se tam nějak divně kroutí
Kdo tohle vytvořil?

worick
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2012 23:21
- Nahlásit

Drakopes
tak jsem koukla na radar a ty mraky se tam nějak divně kroutí
Kdo tohle vytvořil?
- nevím teda, proč se kroutí u vás, když vy už nevíte co s tím? ale já jsem spokojená - my jsme skončili na 21,7mm - což je letošní rekord Myslím, že tolik nenapršelo za celý letošní rok - co dnes jsem zvědavá ráno na potok

Evey
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2012 06:42
- Nahlásit

U nís včera taky slejvák, tak kolem 18 hod. Teď už se přes mlhu dere sluníčko.

Tá ta
Co srny?

worick
Povedlo se mi trochu vyfotit tu bažantovou slepici. Jak se nese ...
Co to je za trávy za ní? To vypadá dobře, jak jsou takto u sebe.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2012 07:23
- Nahlásit

Evey
Mise srny proběhla úspešně.Jsou v tahu.
Taky mě napadlo,že je tam měl někdo třeba jenom na pastvě.
To by byl gól.
Radši tam o plot opřu žebřík,jako že přelezly...

worick
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2012 08:46 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
Teď už se přes mlhu dere sluníčko - zatím ne, mlha je hustá tak, že by se dala krájet
Co to je za trávy za ní? To vypadá dobře, jak jsou takto u sebe - Ony všechny trávy jsou hezčí ve víc trsech, dala bych vždycky alespoň 4. Toto je zrovna Miscanthus 'Gracillimus'. Ona vypadá
opravdu pěkně, mám ji na víc místech. Víceméně nekvete. Tahle fotka je skoro naproti, vedle perovskie

A tohle je ta u toho vřesoviště (podzimní fotka)

Letos vypadalo, že je s nima ámen, rašily velmi sporadicky, no, jsou řídké, semtam stéblo

Tá ta
Mise srny proběhla úspešně.Jsou v tahu - vidíš, jsi šikovný
Taky mě napadlo,že je tam měl někdo třeba jenom na pastvě.
To by byl gól.
Radši tam o plot opřu žebřík,jako že přelezly...
-

Drakopes
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2012 13:31
- Nahlásit

Volali z Českého Brodu - namnožování úspěšně pokračuje, máme nastoupit v pondělí ve 13 hodin.
uff, ať už se něco děje ...!

Evey
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2012 13:50
- Nahlásit

Drakopes
namnožování úspěšně pokračuje super, v pondělí 13:00 přestávám pracovat a budu jen držet pěsti .

worick
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2012 14:33
- Nahlásit

Drakopes
Volali z Českého Brodu - namnožování úspěšně pokračuje, máme nastoupit v pondělí ve 13 hodin.
uff, ať už se něco děje ...!
- Zrovna včera večer jsem přemýšlela, že jsi říkala do konce července a už se to blíží....a je to tady Jsem zvědavá, jak to bude pokračovat a těším se na zprávu, že Niels už cape bez bolestí
Kdfyby si někdo při pohledu na dnešní radar myslel, že u nás pršelo či prší...tak nikoliv Bouřky byly snad úplně všude kolem, tma jak v měchu...a nic - teď svítí slunce dokonce Pořád se to kolem kupí, tak ještě je šance, že to trefí i náš bohem zapomenutý kout

worick
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2012 08:26
- Nahlásit

Stará garda nic, nováčci nic...já už fakt nevím, kde je všem konec?! U nikoho se nic neděje? No u nás taky nic moc: na prochajdě jsme nebyli zase tři dny Dva dny máme večer oslavy a navíc - je pekelně dusno včera se celý den kolem honily velké bouře, takže jsem neměla odvahu vylézt někam nahoru do lesa
Jenže nic, žádná bouřka nás netrefila Tohle ale teprve dokáže člověka nasr... když se to točí všechno na nás, jde to prakticky přesně přes nás....jenže před náma se to rozpadne, rozestoupí a nevím co ještě Ale v těch horách určitě minule sprchlo, poněvadž potok je jak bílé kafe a přibylo tak 10cm

Zkusím to takto: hele Strejdo, včera jsem Ti pověsila česnek

Tá ta
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2012 08:35
- Nahlásit

worick
Nejsem tedy strejda,ale u nás se opravdu nic neděje.Zničujicí vedro a k tomu ještě do večera v práci.
Martina by měla být Chorvatsku.

Evey
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2012 08:59
- Nahlásit

worick
Stará garda nic, nováčci nic...já už fakt nevím, kde je všem konec? Ráno jsem přes tu hustou mlhu neviděla ani na klávesnici. Teď už se vyčasilo, azuro, slunce... koukám na to přes okna a mříže.

Kessie
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2012 09:25 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

Nám se blíží hody, tak naklízím byt... žádné zajímavosti... Snad jen, že Kessie a Mikeš se stali opravdu kamarádi, to tak vypadá... kam jde Kess - za chvíli dorazí Mikeš... Když je odpočinek, tak vždycky leží někde poblíž sebe a dokonce to vypadá, že Mikeš už pochopil, že Kessku nemůže otravovat hrama pořád, ale jen, když je vhodná příležitost... Takže mají svoje hrací chvilky, který baví i Kessičku... Mikešek pochopil, co nemá dělat díky rozprašovači... Je to fajn... Pergolku a posezení máme hotovou - dokonce i dvakrát natřenou...
Ve středu celý den lilo - zrovna jsme tu měli na hlídání našeho pětiletého souseda, tak jsme zkoukli spoustu pohádek...

worick - Známému vyskočila dcera z okna - že neudělala bakalářku - ach jooo... Co na to říct... taková zbytečná smrt...

Drakopes - v pondělí moooc držíme pěstičky a pacinky!

Kessie
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2012 09:26 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

URL - tady je odkaz na útulek Nový Svět Dvůr Králové - pro každého zobrazeného pejska je možné kliknout jednou za 24hod. tzn. vašich 20kliknutí jednou za den Po naklikání potřebných hlasů (5tis.) odešle výrobce krmiva do útulku 25kg granulí..

Noemi
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2012 10:48
- Nahlásit

Drakopes: Držíme palce !

To moje nestíhání začíná být chronické , od začátku července nehraji ani Farmville (a že jsem mega závislák)...

Dnes mám volno, protože jsem byla ráno na odběru krve a pak na chirurgii...
Sestřička mi ráno důležitě ohmatala ruce a poslala mě na dětské oddělení (skoro ve třiceti docela trapas). Ani tam ovšem žádné žíly nenalezli, tak mi opětovně brali krev ze hřbetu ruky . Ještě, že tohle nemusím absolvovat častěji.

Na chirurgii byl hrozně vtipný doktor, napsal zprávu aniž by se mě na cokoliv zeptal nebo na mě mrknul z bližší vzdálenosti než dva metry (ale uznávám, že jsem ráno po tom odběru krve nevypadala úplně fit...). Vyfásla jsem na další 3-4 týdny ortézu na pravý kotník (mrcha se ani po 14 dnech nezotavil...) a za týden letíme na Madeiru na "pochoďák", tak asi bude ještě veselo...

Teploměr ukazuje skorem 45, ale je částečně na sluníčku, tak má nárok...

worick
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2012 10:53
- Nahlásit

Evey
Teď už se vyčasilo, azuro, slunce... koukám na to přes okna a mříže - cos provedla?
U nás slunce už od rána, ale malinko je obloha zastřená mlhovinou. Jenže je hrozně dusno. Dneska už na prochajdu musím, buď jak buď, třeba až někdy kolem 20h. Hmm, jak jsem předpokládala, voda v potoce už opadla, zase se ukázaly mělčiny Jediný rozdíl je, že je zakalená a studená
Tá ta
Martina by měla být Chorvatsku. - no tak ta má omluvenku, když si válí šunky
Kessie
Snad jen, že Kessie a Mikeš se stali opravdu kamarádi - no vidíš, jsme ti to říkali... Pes je rád, že má kámoše, ať je to kdokoliv... Včera jsme byli zase večer na grilování u tchýně (bylo Anny) a dostali od synovce (tedy od té nevěsty, co jsme byli na svadbě) kotě (tříbarevnou kočičku) Jsme zvědaví, jak to dopadne, jestli se s ní taky zlaťák Argo skamarádí a přestane zdrhat k nám za klukama. Jemu je samotnému na dvorku smutno.

<< 1 ... 495 . 496 . 497 . 498 . 499 . 500 . 501 . 502 . 503 . 504 . 505 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání