Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 513 . 514 . 515 . 516 . 517 . 518 . 519 . 520 . 521 . 522 . 523 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2012 01:49 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Kessie
vidíš?! A já si říkala, že tady na této straně republiky, to stejně nikdo nezná a ty takhle překvapíš A chodili jste tam na borůvky? Já fakt čuměla jak jojo Fakt nikdo nikdy nepíp, že tímto směrem borůvky rostou
Tady je trochu vidět v jakovém prachu jsme stoupali. Pak se to naštěstí změnilo víc na písek

Zbytky hradu Starý Světlov
Konečně nahoře - pak už to šlo jen z kopce

Strejda
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2012 06:12
- Nahlásit

worick
Konečně řádná turistická dokumentace. Doufám, že od teď doplníš každé turistické hlášení mapou.

Evey
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2012 06:38
- Nahlásit

worick
A si představ Evey - tam rostou borůvky!! A byly tam i borůvky nebo jen borůvčí?

worick
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2012 08:12
- Nahlásit

Evey
A byly tam i borůvky nebo jen borůvčí? - teď už samozřejmě jen borůvčí Nechceš mi snad zkazit radost s tím, že existuje nějaké ,,plané borůvčí" bez borůvek?!

Evey
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2012 08:26
- Nahlásit

worick
Ne, myslela jsem to tak, jestli tam ještě nějaké borůvky byly.
Ale určitě můžeš najít i spoustu borůvčí bez jediné kuličky.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2012 12:36
- Nahlásit

Tak už jsem to konečně všechno přelouskala. Vy jste mi ale dali!
Měli jsme teď poměrně hektické období, ale teď se to snad pomalu uklidní. Přestěhovali jsme se z toho malého suterénního bytu do většího mezonetového kousek pod Ještědem. Musím říct, že nemám ráda změny a trochu jsem se toho bála, hlavně co se týče Bárníka, ale musím říct, že to byla změna k lepšímu. Je to větší rodinný dům o 3 bytových jednotkách se společnou velikánskou zahradou (né tak velikou, jako má Worick :P). Část zahrady jsme přepažili jen pro psa, ale vypadá to, že tam bude trávit jen minimum času, protože si ho hned celý dům oblíbil a průběžně se s ním chodí mazlit, takže jakmile jsme doma, tak ho nezavíráme. A ten pocit, že uleháme do suchého a nic nám neplesniví je taky k nezaplacení Další výhodou je, že tu v okolí máme hned 3 psí kámoše, se kterými budeme moct chodit ven.

A do toho chaosu se stěhováním, stavěním plotu atd. jsme si odjeli na dovolenou . Né sice tak akční a zajímanou jako Noemi, ale musím říct, že byla taky moc povedená. Potřebovali jsme vypnout a jen tak se plácnout k moři a na to můžu Bulharsko vřele doporučit. Kromě pískajících plavčíků na pláži, kteří vyháněli lidi z vody, když se zvedly vlny, nemám co bych vytkla. Čisté moře, teplá voda, levno - a to hodně, dobré jídlo...co víc si přát

I cestu letadlem jsme zvládla Letěla jsem poprvé...

Evey
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2012 16:00
- Nahlásit

LuckaM
Letěla jsem poprvé... A dobrý? Mě čeká premiéra v listopadu.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2012 16:28 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

Ráno jsem těsně před osmou postávala ve sborovně a nabírala odvahu (a chuť) vrhnout se do vyšších pater mezi divou a lítou zvěř, když na mě ode dveří zavolala kolegyně, že mám před sborovnou nějakou paní. Protočila jsem oči znechucení nad představou stěžujícího si rodiče a vyšla ven.
Tam se ke mně přitočila s úsměvem paní, hned, vy mě asi neznáte, že? Neznám. Představila se mi, a že ví, že chováme pejsky a oni mají tady kousek chovatelské potřeby a včera jim přivezli zboží a nějaké materiály ... a vrazila mi do ruky velikou samolepku s berňáčím štěnětem, potřásla mi ruku a šla ... hned byl ten den hezčí

Noemi
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2012 16:48
- Nahlásit

V pražském bytě nám mění okna...Čekala jsem nepořádek,ale že až tak...

worick
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2012 17:34 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Jé, vy tady dneska máte všichni hezké zprávy
I Noemi To vydržíš a pak budeš mít hezká nová okna
LuckaM
no bezva. Tak snad už to tak na dlouho zůstane a budete si v klidu bydlet Vypadá to pro všechny ideálně, tak ať se vám líbí
My jsme vykopali a očistili mrkev, kdyby opravdu zítra sprchlo (už je ta naděje větší-zatím to nezrušili) tak aby jsme se tam pak neplácali v blátě - teď je pěkně čistá, byť zvadnutá Kopání to ale bylo děsné, horko jak sviňa 31st. Dokonce i Tom připustil, že už je toho ale dost Ovšem na čtvrtek hlásí 11st - o 20st dole - to je zase ale něco
Dnešní fotky z potoka: ty rybky zůstaly v té větší kaluži, odkud jsme v sobotu vynosili moře velkých, tyhle se nám už nepodařilo. Myslela jsem, že v neděli je ještě vysbírají Gogošovi, ale asi tam nebyli Ta poslední kaluž co je, už vydrží a uvidíme, jestli pomůže to, co má napršet...hodně lidí říká, že už ne, protože zem je už suchá na prach do hloubky 1m To tu ještě nikdo nezažil
Stejná fotka minulý týden a dnes
toto je ta sobotní kaluž
A poslední úsek, kde ještě voda je (krom trochy smradlavé stojaté pod splavem) ale i tato už vypadá všelijak
A z jiného soudku: pod katalpou se nám vysvlékla ,,hadice" (užovka Žofka matka )

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2012 22:54
- Nahlásit

worick
Bažinka je hnusná. Zato kůže z hadice je pěkná moc. Nemohla bys jí sebrat? Já bych si jí někam dala jako ozdobu.

Jinak kdo to má blízko, tak se může přijít podívat: http://neureiterova-astronomie.blogspot.cz/2012/09 /evropska-noc-vedcu.html

worick
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2012 00:39
- Nahlásit

Vlčáčková
Tak mne něco napadlo: dám na Tebe tipa synovci - studuje práva v Brně a před pár lety si koupil hvězdářský dalekohled a občas se snaží něco najít
Zato kůže z hadice je pěkná moc. Nemohla bys jí sebrat? Já bych si jí někam dala jako ozdobu - a budeš mít trofej jako ,,crocodile Dundee" Kůži jsem právě potrhala já, tele Ona byla obtáhnutá kolem levandule a minirůžičky a já ji chtěla sebrat a potáhla jsem Je dost křehká a rozpadla se mi pod rukou, tak jsem ji tam radši nechala, abych ji alespoň vyfotila. Klidně ji zítra ještě zkusím nějak vzít, ale nevim, nevim

worick
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2012 00:54
- Nahlásit

Strejda
Konečně řádná turistická dokumentace. Doufám, že od teď doplníš každé turistické hlášení mapou - a s tímto mi jdeš do rány Onehdá, jak jsme marně hledali rybníček v lese na Slovensku, který tam dle vytištěné mapy z ,,Mapy.sk" měl být a prdlajz tak jsme řešili: když Ty jsi na místě s navigací, tak tam máš zobrazené stejné mapové podklady - jako jsme měli my a taky by jsi ho hledal marně? Akorát by jsi podle souřadnic věděl hned a přesně, že jsi vlezl na správnou cestu a opravdu hledáš na správném místě?... kdežto my spíše doufali, že jsme správně:rolleyes A když Ti takhle pošlu tu mapu, tak Ty se na svojí navigaci můžeš kouknout, jestli tam ten rybníček máš taky? Jinak jsme pak objevili další ,,jezera" u nás pod Javořinou, která víme, že tam 100% nejsou a někdo si to zřejmě spletl s loukou Ono pěkně naštve, když si naplánuješ výlet do míst, kde jsi v životě nebyl, že je tam voda na osvěžení psů...a hledáš ji pak marně http://mapa.zoznam.sk/?z=13&n[0]=&nc[0]=pink&d[0]= &i[0]=point-pink&p[0]=48.63743290075738,17.5478386 2426757

worick
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2012 01:00
- Nahlásit

Drakopes
Tam se ke mně přitočila s úsměvem paní, hned, vy mě asi neznáte, že? Neznám. Představila se mi, a že ví, že chováme pejsky - kůrňa paní Tě stopovala?!
A vlastně: už víš, kde děcka vzala Erwína? Jestli ho někde nešlohnuli

Strejda
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2012 06:31
- Nahlásit

Drokopes
už víš, kde děcka vzala Erwína?
To mě taky zajímá.

worick
máš zobrazené stejné mapové podklady - jako jsme měli my a taky by jsi ho hledal marně?
Mám několik navigací, protože jsem jimi trochu potrefený. Každý holt máme něco, no.
V Garminu mám TOPO CZECH 10. Je to o trochu přesnější než mapy.cz, ale není to tak hezké. Na mapy.cz se líp plánují trasy, ale nedostanu je do navigace - soudruzi z NDR tam ještě mají nějakou chybu. Tak na plánování používám program z trasy.net.
V telefonu mám trek buddy, do kterého si můžeš dát mapy jaké chceš a smartmaps, kde jsou mapy od Shocartu.
Na záznam trasy používám (v telefonu) sportstracker, protože se k trase ukládají i fotky. Jestli máš telefon s GPS, tak by se Ti to možná líbilo. Je to jednoduché.
Už jsem dlouho nezabloudil.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2012 06:43
- Nahlásit

už víš, kde děcka vzala Erwína?

jasně, omlouvám se, na to jsem zapomněla, že jsem ho dostala se všemi papíry - jeho lordstvo je Cyrano z Modlivého dvora: http://www.zedvora.unas.cz/

na těch fotkách je ten první zívající (poznáte, že jako jediný z vrhu má nestejně vytažené ponožky)

Jinak je to čírtě pletené z hadích ocásků

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2012 07:48
- Nahlásit

worick

dám na Tebe tipa synovci
Tak za prvé jsem chtěla říct, že jestli je mladý a krásný, ať ho určitě pošleš. No a ale potmě je to stejně jedno.
A za druhé teda nevěřím, že jsi ve věku, abys měla synovce (pokud tedy nejsi jak já a nemáš synovce a neteře jen lehce mladší).

Je dost křehká a rozpadla se mi pod rukou
Símtě, ten had se s tím plazil po šutrech jak dlouho a vydrželo mu to. A Ty to zničíš, jen na to sáhneš!

worick
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2012 07:49
- Nahlásit

Drakopes
jasně, omlouvám se, na to jsem zapomněla -
Vy jste teďka naši vzdálení příbuzní Taťka Ervína Cameron - je z Berrynkovi rodiny - od Codeli! Berča je vrh B, Cameron Céčko...Tak to máte taky taťku šampiona

worick
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2012 07:58 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Vlčáčková
Tak za prvé jsem chtěla říct, že jestli je mladý a krásný, ať ho určitě pošleš - to jo, je mu jednadvacet, ale je už léta zadaný...my to nějak máme v rodině
A za druhé teda nevěřím, že jsi ve věku, abys měla synovce - vtipálku tak za jdno - synovce jak sama píšeš, můžeš mít jakkoliv staré druhak je to kluk od Tomova bráchy, který je starší a za třetí -ano, vzhledem k věku by to klidně mohl být můj syn..
Símtě, ten had se s tím plazil po šutrech jak dlouho a vydrželo mu to. A Ty to zničíš, jen na to sáhneš! - šak právě Já nečekala, že to bude tak křehké

worick
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2012 08:14
- Nahlásit

Strejda
Jestli máš telefon s GPS - to víš, že jo?! Můj mobil je veterán roztrhal se mi obal a v prodejně mi řekli, že na tohle už obal sotva a ať si radši koupím nový mobil, jelikož mi několikrát prásknul na zem a má rohy zalepené izolepou Jenže já jsem hrozně konzervativní a když si na něco zvyknu, těžko se toho zbavuju, i když bych si polepšila. Jenže chytré telefony jsou na mně moc velké a já vlastně z toho nic nepotřebuju, jen volat a SMS (jako důchodce ) a hlavně to musím mít na klip za tepláky v tom průhledném obalu, abych to nemusela zablácenýma rukama v zahradě vytahovat, ještě snad nějak otevírat...ale prostě jen přes obal zmáčknout,,přijímám"

Noemi
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2012 09:12
- Nahlásit

jeho lordstvo je Cyrano z Modlivého dvora
Bergeron je taky z Modlivého dvora . Takže bude Erwínův strejda (asi). Jak jsou na www stránkách ta poslední štěnda z roku 2008, tak z toho vrhu je právě Medvídě a nechávali si jednu fenku od B pro další chov... Svět je malej, co?

LuckaM
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2012 11:22
- Nahlásit

Evey
Dobrý Moc se mi to líbilo, ale ten strach, že to může spadnout a já to nijak neovlivním, ten přetrvává

worick
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2012 11:28 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

LuckaM
Já letěla celkem hodněkrát v dopravácích i menších a malých letadlech - a rozhodně se s počtem startů můj strach nezmenšil, skoro bych řekla, že naopak Akorát se můj postoj změnil na rezignovaný: stejně to neovlivním, tak nemá cenu, abych panikařila Na velké vzdálenosti jsem se uspala práškem a o to byla radost větší, když jsem se probudila až na úspěšné přistání

LuckaM
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2012 12:50
- Nahlásit

worick
do Bulharska to bylo jen 2 hodinky a tak když už, tak jsem si to chtěla pořádně užít, takže o spánku nemohla být řeč (od okýnka mě Luky za celou dobu neodlepil)

ještě Vám sem přidám jednoho Bulhara

worick
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2012 15:00
- Nahlásit

LuckaM
na Bulhara je málo přičmoudlý Nepřečtu, co je za ním, že by: vyhrazená pláž pro pejsky?
Jedem kopat k tetě brambory (sbírat teda) kdo by si myslel, že u nás prší, tak opravdu ne ale zatím pořád slibují od cca 20h do rána, tak jsem napnutá, že snad přestávám i chvilkama dýchat Tady už tomu ale nikdo nevěří, všichni jsou zoufalí a rezignovaní

LuckaM
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2012 15:15
- Nahlásit

worick
na té cedulce je něco o písečných dunách...je to ale bulharsky a v azbuce, takže Ti k tomu víc neřeknu

Tady prší už od večera, intenzivně na Vás myslím a posílám to k Vám!

Dnes kolem oběda Bárník zdrhnul ze své zahrady na společnou, tak mi to sousedka šla jen říct a Bárník ji samozřejmě následoval až k nám nahoru přes celý dům, tak jsem ho vyhazovala a že ho jdu zavřít a v tom chaosu se mi zabouchly dveře (bezpečnostní zámek a pronajímatelka náhradní klíče nemá, všechny dala nám) Takže jsem skončila před bytem v puntikatých zelených holinkách, červených koskatých kalhotech a batikovaným tričku - prostě kočka samozřejmě telefon zabouchnutej taky doma, peníze na MHD nemaje (ne že bych takhle vymóděná chtěla jet přes celý Liberec). Naštěstí má sousedka uložený číslo na Lukyho a tak mě přijel osvobodit.

To mi připomíná, že jsem Vám zapomněla napsat historku, jak šel Barny na králíky
Když jsme se přistěhovali a dovezli boudu, sousedka od vedle přes plot se nás ptala, co máme za psa a že mají na zahradě králičárnu a tak aby jim nic neudělal. A my: "né paní, to se nebojte, on nikam nechodí, neutíká, zvířata ho nezajímají".

Asi jsme to zakřikli. Sousedi mají nedodělaný plot a je tam provizorně natažené pletivo, které mělo svoje rezervy...a Barney se samozřejmě ještě ten samý den, co jsme paní ujistili, že k nim opravdu nepůjde, vydal na obchůzku. Byla už tma, koukla jsem jen z okna, jestli spí a najednou vidím, že u sousedů je podezřele živo. Barney se k nim šel na ty králíky podívat, nějakým způsobem, jak se opřel o králičárnu, odjistil dvířka a králíci lítali po celé zahradě...tak takhle jsme se uvedli

Naštěstí Barney má tendenci si se vším jen hrát, takže žádnému nic neudělal, ale ta ostuda. No...plot jsme opravili a teď už tam nechodí...tak snad mu to vydrží

Drakopes
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2012 15:22 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

pár fotek ze sobotního venčení s kámošem Benem (půlroční černý kokr).

a další: http://bennetti.blog.cz/galerie/alfredovy-narozeni ny/erwin-a-vancurovic-ben

a zdravíme všechno příbuzenstvo

Kessie
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2012 17:55
- Nahlásit

Všechny moc zdravím! Už dvě hodiny to vypadá, že se u nás rozprší, ale pořád se nám to nějak vyhýbá... nejsme na tom tak hrozně jako Worick, ale taky nám dochází voda ve studních - jednomu po druhým... tma je teda řádská, ale rozpršet se nechce...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2012 19:29
- Nahlásit

Prší, prší, jen se leje, na vláček i na koleje,
vláček vzdychá, achichach, jen abych se nenatáh ...

worick
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2012 20:20 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
Šmarjá Ali, z čeho jsi ty fotky dávala, mě to vůbec nejede, načítá se mi to vždycky celou věčnost
Prší, prší, jen se leje.... - Ájušo neprovokuj Náhodoooou...u nás teď zapršelo - během 5minut - 3mm! Jen teda doufám, že to jako nemá být vše

<< 1 ... 513 . 514 . 515 . 516 . 517 . 518 . 519 . 520 . 521 . 522 . 523 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání