| Autor |
Zpráva |
Evey
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2012 06:10
- Nahlásit
Nemáte někdo zkušenost a radu jakou vybrat kameru do auta? Michal bude mít narozeniny, tak mě napadlo, že by mu to jako řidiči z povolání mohlo udělat radost a přijít vhod. Jen je třeba aby zvládala práci v noci, neb většinu pracovní doby má potmě.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2012 08:02 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
Nemáte někdo zkušenost a radu jakou vybrat kameru do auta? - to se teďka používá? Já jsem nějak úpně mimo mísu... Už nefrčí antiradary, ale tohle? Odtud jsou všechny ty záběry nehod a hajzlíků na silnici? A já si vždycky říkala jak to, že to někdo tak pohotově natočí.... Takže jsi pochopila, že já ti nepomůžu Ale chlapi - Strejda s Tá tou by mohli?!
Vlčáčková
uuuuž je berňáček pryč. - chvalabohu na tohle nemám nervy, já se na tyhle stránky nemůžu ani podívat, pak mi pořád šrotuje v hlavě, že alespoň nějakou tu starou fenečku na dožití, by jsme si vzít mohli...
A já bych teda chtěla variantu - vysypat do přírody - tak tohle už jsem Tomovi avízovala několikrát - vysypat do zahrady...a když bude fučet jako obvykle, tak budu až po dědině ti budou mít radost....
aspoň bych se snad konečně naučila plavat - fakt neumíš plavat? Jako vůbec?
Včera jsem s klukama podnikla další výpravu lesem (na václavky) Prolezla jsem světa kraj a krom hafl bedlí - nic Pak se sešeřilo a už bych je nenašla, i kdyby tam zrovna nějaké byly Ale do vesnice jsem scházela ještě za šera, až vesnicí se setmělo, přišla jsem domů za pět osum - nohy až v pr... Ještě jsme už tady u Pálenice seběhli k lávce na potok - k brodu, aby se kluci konečně napili a ve tmě na druhém břehu se mi zdálo, že někdo jde. Myslela jsem, že někdo z těch, co tam bydlí vyšel za humna a najednou se k nám po vodě přiřítí modré slonbidlo - zase jelení pes Avatar. Akorát si nejsem jistá, jestli to nakonec není Alastar Jak blbě slyším, tak si nejsem teda jistá To je torpédo, to je děs. On se fakt chvíli nezastaví, je jak na pérkách A lidí se celkem bojí Když mu nabízím kokino, tak se sekundu zastaví metr ode mne a jen opatrně natáhne krk, vezme a maže pryč, z dosahu Kluci na něj nereagovali prakticky nijak, neb byli celkem hotoví úpně ho ignorovali, ani se snad nijak nepřivítali. Ono taky všichni stáli po břicha ve vodě...vlastně on jen po kolena
A hlásím, že Woriček je naprosto fit, už naběhl na svůj obvyklý lítací a tahací režim
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2012 08:18
- Nahlásit
Evey
worick
Ale chlapi - Strejda s Tá tou by mohli?!
Asi taky neporadím. Kameru a navigaci mám v telefonu.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2012 08:27 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit
Evey
Není to tak dlouho co mne jedna zaujala.Ale osobní zkušenost zatím nemám.
http://www.torriacars.cz/www-torriacars-cz/eshop/1 7-1-Autoprislusenstvi/152-2-Auto-kamery/5/1182-Kam era-do-auta-T301-s-IR-prisvicenim
Jinak je jich více v autopříslušenství:
http://www.torriacars.cz/
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2012 10:33
- Nahlásit
Tá ta
ty brďo, seš dobrej, tato vypadá dobře. Hlavně teda že víš, kde a že to existuje A překvapila mne cena, já bych si myslela, že to stojí od tří tisíc víc... Co Evey, co na to říkáš? Jinak bych tedy úplně nevěděla, co všechno po tom chtít, jakové parametry...není to jednoduché stejně jako u normoš kamery nebo foťáku...
Na obhlídce venku se k nám přiřítila Bobina, která šla se svým prdlým páníkem s károu do kovošrotu Dostala piškoty a metelila dál. Je nějaká zeštíhlená, málem jsem ji z dálky nepoznala
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2012 12:52 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Tak jsme zase perlili a přivolal to Tom protože onehdá bylo:,,ty jsi byla s klukama místo ranní obchůzky u řezníka? A ani necekla, že tam lezeš... A kde tam jako kluky máš? Chceš aby ti vlezli na silnici?!" Né, zadrhnu jim vodítko za stojan na kola, ale není přišroubovaný, tak si někdy říkám že doufám, že s ním nezdrhnou Tak jdu před obědem k tomu řezníkovi, jen tady přeběhnu potokem kousek, není to víc než 400m. Je to malý domek u hlavní silnice, těsně, je tam jen ten stojan na kola na zámkové dlažbě, chodník a silnice - od domku cca 3m. Kluci leží u toho stojanu pod oknem, vždycky je tam omotám dohromady jedním vodítkem. Najednou rachot jak prase a Berča letí do dveří Jen jsem zařvala zůstaň a vystřelila z fronty mu naproti Já jsem samozřejmě neslyšela nic, ale lidi říkali, že přivezla služba obědy a jak tam přistavila na tom chodníku a práskla dveřma od auta, Berry se leknul skočil, do toho začal ramplovat ten kovový stojan, který nejspíš i někam praštil chudáka Worička ...a ještě můžu být ráda, že jim neurazil obklady na baráku, nebo nerozmlátil dvěře - kdyby vletěl Berča až dovnitř Naštěstí tam ani nikdo zrovna neměl kolo. A celá fronta sousedů i cizích lidí (nějaký saniťák ) Lekli se pořádně všichni
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2012 13:46
- Nahlásit
worick
Najednou rachot jak prase a Berča letí do dveří
Úplně to vidím. Do řeznictví vchází Berry, za sebou táhne stojan na kola. Ve stojanu je jedna Ukrajina a za stojanem znuděně povlává Worick. Dvě babky ve frontě tuší senzaci a volají Novu. Řezník na registrační pokladně markuje škody.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2012 14:07
- Nahlásit
Strejda
Přesně tak to bylo jen Woruška byl v nějakém šoku a když jsem to dávala do pořádku, klepal se jak ratlík (asi se bál, že za to může a dostane vylágoš....zajímavé je, že když dělá na vodítku tartas kvůli srnám, tak za to může 100% a rozhodně se neklepe ) A chyběla ta Ukrajina ...Než dorazila Nova, prchla jsem potokem ...s plným batohem masa - jak pašerák
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2012 17:12
- Nahlásit
worick
Ty nezklameš....
Ještě na tý Ukrajině měla sedět stará Kelišová a žalovat tě za únos do masny.(Původně si šla nechat otestovat slivovici)
přivezla služba obědy
Nevíš co tam měli dobrýho,že to Berču tak nabudilo?
Hned bych si to dal taky.
jak pašerák Kterým směrem?
Fajn,že už je Worka dobrý.Dáváš mu ty prášky až do konce?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2012 17:51
- Nahlásit
worick
to jsme rádi, že je Woríček v pořádku
Erwin předvedl, že povyrostl a dosáhne o patro výš - stáhnul si krabici s kolíčky a provedl třídění - dřevěné okousal, umělohmotnými pohrdnul. Ovšem více starostí mi dělá jeho zájem o elektroniku - každý čtvrtek je v Kapse kroužek elektroniky a Erwinek vzorně sedá přednášejícímu u nohou a poslouchá. Přísně jsem zakázala ho učit pájet, ale i tak se děsím, co z jeho znalostí vzejde
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2012 18:23
- Nahlásit
Drakopes
zájem o elektroniku
Já bych se toho nebál.
Naopak. Za důsledného ,ale laskavého vedení může něco v životě dokázat.(viz.kolíčky,to je jasný příklad rozumného uvažování).
Vždyť v dnešním globálním světě je tolik nevyřešených problémů....
Zkuste ho v jeho zájmu o vědu podporovat a případně mu neváhat i připlatit doučování.
V budoucnu si tě třeba rád vezme za asistentku.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2012 19:07
- Nahlásit
Kessie
Tak rychle si ho noví majitelé určitě nevzali. Útulek nevydává do nového domova hned. Šel do starého nebo umřel, si myslím.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2012 19:39 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Vlčáčková
nebo umřel, si myslím. - boha ...ty máš zprávy teda Ty ,,veselé" konce příště radši spolkni
Drakopes
Erwin předvedl... - já se picnu Naši kluci jsou s prominutím blbouni, co tak maximálně lítají se stojanem Dobře: Alfí a Níloušek se za ta léta, co do nich ládujete rozumy horem dolem mohli ledasco naučit, ale Erwín?! Kurňa, vždyť je tam jen chvilku...neříkej mi, že děcka narazila zase na psího génia?!!
Přísně jsem zakázala ho učit pájet -
Tá ta
Já bych se toho nebál.
Naopak. Za důsledného ,ale laskavého vedení.. -
jak pašerák Kterým směrem? - severozápad
Fajn,že už je Worka dobrý.Dáváš mu ty prášky až do konce - no co by jsi tak myslel?? Ne-e Včera jsme se s Tomem kvůli tomu seřvali, jelikož já radši, že jo, on je schoval s tím, že bral dvoje 10 dní, tak to už ale stačilo! Tak jsem vřeštěla, že jestli se mu to vrátí, bude s ním po doktorech lítat už sám
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2012 19:46
- Nahlásit
Tak se ještě teď klepu ...
šli jsme z parku domu. Přecházíme, když se Alfréd zastavil metr před chodníkem a dál nešel. A jel autobus. Ale točil to velkým obloukem, takže žádný problém. Hulákal jsem na něj a nic. Lilo jak z konve, měla jsem deštník, Erwina na vodítku (konečně přestal popotahovat) a tak jsem zamířila do kopce, že půjde za námi. Po pár krocích se otočím, Alfréd popošel, ale opačným směrem a stál uprostřed silnice. A ze shora jelo další auto. Řvala jsem na něj a metelila zpátky dolu z kopce. A on se tedy rozeběhl do parku. Aspoň tak.
Doma jsem likvidovala škody po Erwinovi ... no, už jsem to vydejchala, psi jsou vyfrotýrovaní, nakrmení a vyhýbají se mi obloukem.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2012 19:56
- Nahlásit
worick
že alespoň nějakou tu starou fenečku na dožití
To byste teda fakt mohli. Když zavelíš, tak Ti podle požadavků hnedka začnu nějakou úplně nejsvělejší hledat.
a když bude fučet jako obvykle, tak budu až po dědině
To taky není špatný. Každopádně může být zábava pozorovat takový popelem z mrtvoly pofoukaný lidi, jak si to s rypákama u vědomí toho, co to je, ze sebe smetají. Jsem morbidní.
Plavat samozřejmě umím. Prvních asi 10 sekund. Pak už je to potápění...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2012 19:59
- Nahlásit
worick
ty máš zprávy teda
Nemyslím, že spíš umřel. Ale myslím, že umřel nebo šel do starého domova.
Nelekej se hned!
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2012 20:15
- Nahlásit
Evey
Nemáte někdo zkušenost a radu jakou vybrat kameru do auta?
Nemám. Ale až Ty budeš vědět, tak bys mohla podat reference. Je to výborný nápad pro řidiče. Taky o ní uvažuju. Může to být kolikrát jediná záchrana, jak prokázat viníka nehody.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2012 21:11
- Nahlásit
Teď jsem se na FB dočetla, že prý nově vzniklá barevná variace BSP. Zlatý BSP:
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2012 05:48
- Nahlásit
Vlčáčková
Může to být kolikrát jediná záchrana, jak prokázat viníka nehody.
Někdy to používám, ale vůbec nevěřím tomu, že by to PČR uznala jako důkaz. Je to moc logické na to, aby to platilo v Kocourkově.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2012 06:14
- Nahlásit
včera jsem nestíhala číst ani psát. Měli jsme tu skupinu 30 lidí na školení a prohlídce. Měla to dělat kolegyně, jenže nečekaně onemocněla. Tak jsem do toho spadla nepřipravená. No, nějak to dopadlo... Stejně si myslím, že největší zážitek měli z nahánění ovcí borderou.
worick
A překvapila mne cena, já bych si myslela, že to stojí od tří tisíc víc.. To si myslela taky. Dřív to tak bylo. Alespoň že něco se slevňuje.
Drakopes
Ovšem více starostí mi dělá jeho zájem o elektroniku - No hlavně když to není zájem o domácí elektroniku.
Tak se ještě teď klepu ... No to jo. Já bych to vodění bez vodítka nedávala, a obzvlášť v Praze.
Vlčáčková
Teď jsem se na FB dočetla, že prý nově vzniklá barevná variace BSP Tam toho nakecaj ...
Tá ta
Díky za odkaz prostuduju to. A dnes musím něco už vybrat aby to stihlo ještě přijít. No na poslední chvíli jako vždy...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2012 08:13
- Nahlásit
Drakopes
Tak se ještě teď klepu ... - koukám, že včera byl vůbec nějaký ,,veselý" den...
Já s Berčou taky chodím na volno, ale u hlavní silnice ho pokaždé přidržím za obojek, když projíždí kolem auto, i když jdem po chodníku, protože je to plašan a má blbé nápady Kolikrát mi zničehonic seskočí z chodníku...anebo dobře ví, když jdem po těch bočních uličkách, kde chodníky nejsou, že musí z cesty a sednout: zavelím auto - na kraj! A on se, co noha nohu mine, šourá ke kraji, natož aby odlezl mimo. Ne, to musím houknout, aby to udělal. To samé, když přecházíme. Dobře ví, že u cesty se musí zastavit, 10x to udělá a pak tam klidně vleze. Takže já musím být ve střehu imrvére (proto tak ráda cárám po lese, kde ho v podstatě vůbec nemusím kontrolovat )
Včera kolem 21h blesková bouřka, vichr jak prase a než jsem oblítala pozavírat okna - bylo po Potěšilo mne ovšem 5mm Letěla jsem mrknout, kde jsou kluci: naivně si mysleli, že to přečkají u komína a nešli do boudy - pak už to nestihnuli a museli utéct pod stůl, protože u komína se to pěkně točilo, jenže jak jsem koukala, napršelo jim i pod stůl. Z výchovných důvodů (ač mi to trhalo srdce) jsem je domů nepustila, aby si nemysleli, že to tak má být a příště se nazačali dobívat (kurňa účo, tady má být měkké i? Od mlácení? Jaksi mi tam nesedí.. )
Měli jste tu šutoru ještě někdo? Viděla jsem na radaru, jak to šlo v pruhu přes republiku....
Strejda
Někdy to používám, ale vůbec nevěřím tomu, že by to PČR uznala jako důkaz. Je to moc logické na to, aby to platilo v Kocourkově - tak, přesně tak to bude....
Vlčáčková
že prý nově vzniklá barevná variace BSP. Zlatý BSP - myslím že skřížením howavarta či zlaťáka s BSP je tohle celkem možné...tohle je očividně ne nějaké oficiální fotka nové rasy, ale někoho ze zahrady Když jsem debil a tohle dovolím, tak se s tím nelezu chvástat do světa
Ty jsi to sem, ale určo dávala jako vtip a vyskočil ti smajlík
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2012 08:25
- Nahlásit
worick
Měli jste tu šutoru ještě někdo? Viděla jsem na radaru, jak to šlo v pruhu přes republiku.... My též, prý nám upadla stříška nad studnou , já si toho ráno potmě ani nevšimla. Jinak po cestě je plno listí a větví.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2012 11:37 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
worick
myslím že skřížením howavarta či zlaťáka s BSP je tohle celkem možné..
Trefilas - byl to Howavart.
Skoro nepoužívám smajlíky. Pak jsou zajímavější ty reakce, jak si každý domyslí, co chce.
Strejda
ale vůbec nevěřím tomu, že by to PČR uznala jako důkaz
Nevím, jak by s tím do detailu naložili. Ale slyšela jsem, že jim lidi posílají videa s přestupky jiných řidičů.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2012 11:47
- Nahlásit
Nevím, jestli jsem to snad nepísla, ale v sobotu na vinobraní jsme se jen tak mimochodem! od skorošvagrové dozvěděli, že se s bráchou v Egyptě na dovče zasnoubili - ukazovala prsten Brácha to okecával, že to ještě není nijak závazné a rozhodně to neznamená, že do roka svatba (asi ji nechce plašit ) ale mamka ryčela nadšením, ať se klidně vezmou třeba tajně a hned, jen když jsou spolu šťastní Snad mu to konečně vyjde, taky bych mu to moc přála S Hankou mají hodně společného: ona rozvedená - manžel jí utekl za jinou, brácha opuštěný po mnohaleté známosti - stejný důvod, bráchovi umřel taťka, jí mamka Mají oba rádi všemožné sporty: cyklistiku, turistiku, cestování...tak by to mohlo klapat....snad
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2012 13:49
- Nahlásit
worick - Snad mu to konečně vyjde určitě
.neříkej mi, že děcka narazila zase na psího génia? - obávám se, že máš pravdu. Jirka ho odměňuje za vzorné přejdutí silnice mlskem. A malej by přecházel z chodníku na chodník cikcak pořád. Ale je mu jasné, že přejít a udělat čelem vzad by mu neprošlo, takže to zkouší po pár metrech
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2012 19:45
- Nahlásit
On je prevít vyčůraný i Alfréd. Vzala jsem do parku nový tenisák a házela Erwinovi. Ten pro něj letí, zakopne desekrát o vlastní nohy, překulí se, přeběhne ho, vrací se ... a pak počká, ža k míčku dojdu a kopnu/hodím mu ho znova. A najednou se po míčku vrhnul Alfréd, popadl ho a odběhl. Lákáním a slibováním jsem ho přivolala a nabídla mlsek. Ochotně míček vyplivnul a vzal si dobrotku. A hned mu to došlo. Vrhal se po míčku a nosil mi ho vyměnit za šušenku
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2012 20:02
- Nahlásit
Tak mám další pokoj s podlahou "pod psy". Hurá!
Ale není tak pěkná jako ta v obýváku. Kouknu a vidím, že je to umělý. Ta v obýváku vypadá fakt mnohem víc jako originál dřevo.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2012 08:32
- Nahlásit
Drakopes - Ájo, vy se teda nenudíte!
worick - bráchovi gratulujeme a přejeme moc, aby mu to vyšlo!!!
A taky jsme moc rádi, že je Woričkovi už lépe!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2012 13:19
- Nahlásit
Kessie
Cauky, jenom v rychlosti: vyrážíme do Chřibů z vaší strany - od Bunče po žluté přes Roštínské podlesí (či jak) na Brdo a po cyklostezce zpět na Bunč
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2012 19:27
- Nahlásit
|