| Autor |
Zpráva |
Dana01
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2008 10:01
- Nahlásit
Takže je to vlastně přihrádka na psa . Je to kouzelná fotka
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2008 10:08
- Nahlásit
Drakopes
teda, to je úžasný jak se někdy může velký pes vejít do malého prostoru
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2008 14:38
- Nahlásit
A to si tam ještě občas zakňučel a Niels, kterému je nějaká bouřka zcela ukradená, se vždycky přiřítil a čumák do skříňky s dotazem, jestli Alfréd nepotřebuje s něčím pomoct
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2008 18:02
- Nahlásit
Drakopes
ještě že se tam nechtěl nacpat za svým velkým kámošem
|
Fája
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2008 08:35
- Nahlásit
Ahoj všichni, včera večer jsme dokončili další aktualizaci www.bsp-faja.wz.cz, jelikož bych zase dlouho tápala, jak sem vložit foto, tak bude jednodušší, když se kouknete tam. A je jich tam dost. Uvidíte tam také pár pejsků jiných plemen z výstavy. Poslední týden bylo pořádné horko a tak jsme byli s Fájou několikrát u vody. A určitě ještě pojedeme. A brzy od vody přivezeme i nějaké fotky. Tak se všichni mějte moc pěkně, pa.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2008 09:17
- Nahlásit
Fája
teda vy rostete jako z vody!
a zážitek ze zahrádky v restauraci je moooc pěknej
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 10:35
- Nahlásit
Janiii
Ahoj, nějak to tu usnulo . Teda u nás nic nového není, akorát to vypadá, že bude Meďa v dohledné době zase hárat -aspoň že to vyjde před prázdninama...jestli teda opravdu začne. Jinak dnes dostala na doma celou hovězí nohu (pustila se do domácích úprav a rozhodla se, že se musí přetapetovat a staré je potřeba strhat a začala pomáhat). takže kromě zatrhnutí vlastní aktivity jsem se rozhodla jí dopřát nějakou zábavu, takdoufám, že ten smrad někdy vyvětrám (bylo mi vysvětleno, že až ožere zbytky masa bude to už OK, tak už aby to bylo
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 11:31 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Dana01
Zdár
nějakou zábavu, takdoufám, že ten smrad někdy vyvětrám (bylo mi vysvětleno, že až ožere zbytky masa bude to už OK, tak už aby to bylo
takové "blivajzy" už dávám zásadně jen venku. Ono to vyvětráš...ale návštěva to pozná
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 18:55
- Nahlásit
Ono to vyvětráš.
návštěvy si zvykly ... tuhle jsme koupili mulec - hromada masa, ale puch takový, že ani otevřené dveře nepomohly. Tak jsme šli do parku. Na lavičce, pohoda, jenže pak dorazil páníček s druhým psiskem a Alfréd si sice nechá dupat po hlavě, ale pokud jde o žrádlo nezná bratra (ani synovce - takže Niels dostal napráskáno a Alfréd spokojeně hlodal ...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 19:10
- Nahlásit
Ahojky,
můžu se zeptat jestli dáváte nějaké doplňky (Alavis, vitamíny atd.)? Ve zverimexu jsme si nechala pro tu naší obludku (P.S. Děda za týden pobytu doma naučil bez pamlsků Bergieho, aby dával pac, je to vůbec možné? ) vnutit vápník + fosfor, krmíme Bosch Junior Max(tam nějaké to chondro má být,ale asi v množství,aby to mohli napsat do složení,ale asi ne aby to mělo účinek ) + dostává tak 2-3 obrané uvařené prasečí nožičky týdně(a vývarem zalívám granule), tu a tam jogurt na granule, trošičku rýže, těstovin, příp. nějaké ovoce či zeleninu... Stačí to?
Nevíte, jestli existuje nějaká váhová tabulka? Neřekla bych, že je Bergeron podvyživený, má dost energie, super srst...ale kožich má jak o číslo nebo dvě větší . Do jaké úrovně je to normální u skoro čtyřměsíčního štěněte? Dík za rady
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 23:41 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Terri
takové "blivajzy" už dávám zásadně jen venku.
To je prostě problém, kdybych měla zahradu, tak je na zahradě a nemusím se mučit hovězí nožičkou v předsíni, zahradu nemaje a nechci utrpět další ztráty na majetku budu muset přejít ke strategii "návštěvy si zvyknou". Jinak vyvětrat se to docela dalo, akurát nás po tom trápí vydatná plynatost a ta se sice taky dá vyvětrat, ale musí se větrat průběžně takže dneska spí Méďa v předsíni...
Noemi
Může se dát i nějaké chondro navíc (my dávali GIOM), tím se určitě nic nezkazí...do kožichu doroste nebojte. Tabulku váhových přírůstků najdete na (pod fotkou zelene hračky URL
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 18:36
- Nahlásit
Tak ta naše mrňavá bestie (myslím tím Nílouška, který je už větší než Alfréd) zase podlehl své knoflíkové závislosti ...
Včera jsem hodila svou manšestrovou košili na postel a když jsem se vrátila z koupelny, ležel tam podezřele stočený Niels. Varovala jsem ho dřív, než jsem košili zpod něj vytáhla a začala kontrolovat. Tvářil se nevině, kam se na něj hrabe novorozeně. Vypadalo to, že nic není ožužlaného, už jsem chtěla košili odhodit, a tu koukám - u krku místo knoflíčku díra na malíček ....
ne, nezabila jsem ho a navíc jsem ten knoflíček našla, nesežral ho. Vždyť je to moje chyba, kdybych tu košili hned uklidila.... vrr, ještě teď na něj zahlížím a kamarádím s ním značně odtažitě. On se to snad nikdy neodnaučí...
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 23:22
- Nahlásit
Drakopes
Tak ten naprosto nevinný pohled si dokážu živě představit . Nielsík je takový novodobý Knoflíkář - aspoň můžete tvrdit, že má nějaký koníček
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 07:10
- Nahlásit
Dana01
Jinak vyvětrat se to docela dalo, akurát nás po tom trápí vydatná plynatost a ta se sice taky dá vyvětrat, ale musí se větrat průběžně takže dneska spí Méďa v předsíni...
tak ono to má jednu výhodu, máš "to" na koho svést
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2008 11:11
- Nahlásit
Přátelé, chovatelé finančních úřadů, neboli berňáků. Jaké máte zkušenosti se svými psy v horkých dnech? Chladíte je nějak nebo to zvládají bez problémů? Omezujete v horku nějak aktivity? Kolik kilometrů vaši psi ujdou? Děkuji
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2008 12:55
- Nahlásit
Strejda
tak zkušenosti mám následující - a poměrně čerstvé
Berni jakožto neplavec (případně plavec z donucení) se chladí přes den tak, že dopoledne je zalezlá v boudě, a přes den má otevřeno do sklepa na beton, tam tráví všechen čas, kdy není nikdo venku. Řádíme a s míčkem běháme až večer, kdy už je chladněji, ale cvičák např. provozujeme i za horka - samozřejmě se ji snažím šetřit, výcvik zkrátit na minimum, dát hodně pít, odpočívá v chládku, atd. ...
teď jsme byli o víkendu na Šumavě, kde v horku s námi ušla 13km, ale podotýkám, že jsme šli Povydřím, tzn. téměř celý úsek lesem nebo krajem lesa ve stínu a měla přístup do Vydry, kde se mohla zchladit a napít ...
ale každý zná svého psa nejlíp a ví, kolik mu "naložit"
a jinak se můžete podívat na fotky ze Šumavy a na webu je povídání
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2008 21:02
- Nahlásit
Kolik tak může zvládnout ujít 5-měs. štěndo? Plánujeme dovču...jaké máte zkušenosti?
Strejda
Bergie leží v průchodu mezi barákem a vysokým betonovým tarasem na studeném jílu...Včera jsem se chladila já o něj, byl jak z lednice... + má přes naše protesty na terase pod stolem vyhrabanou jámu...v té se ale většinou schovává kocour Strejda
Přezubování?
Jak jste zvládaly přezubování? Máme nějak kontrolovat růst zubů, když máme toho budoucího šampióna... . Mám dojem, že se mu jeden zub kýve...2.7. mu budou 4 měsíce
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2008 17:29
- Nahlásit
... my trávíme dny v ve sklepně chladných prostorách klubu. Když v poledne příjdu vyzvednou Nílouška, vylítne ven krásně chladný a obratem se za spousty protestů vrací dovnitř. Na vycházky chodíme s misku a zásobou vody a oba psi si sedají podle potřeby, kdy už toho mají dost, a samozřejmě do stínu. Dokonce si zaštěkají na přechodu, že chtějí jít po druhé straně, která je ve stínu )
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2008 16:56
- Nahlásit
Včera jsme totálně promokli - snad kdybych v plném oblečením vzala bazén třikrát nadél, tak nebudu tak mokrá.
Večer jsme vyrazili domu, aby nás bouřka nezastihla. Jenže v půli kopce začalo pršet a Alfréd znejistěl, jestli nebude lepší se vrátit. My jsme s Nielsem stáli v závětří pod balkonem a já lákala Alfréda, aby šel. Váhal tak dlouho, až se spustila opravdu průtrž. Pak se jen prosmejknul kolem nás a metelil domů. Jenže za rohem už nebylo závětří, prodírali jsme se proti větru a rybníku na stojato ... )
chudákovi Nielsovi pak cestou do čtvrtého patra prokluzovaly mokré tlapičky )
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 00:50 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Ahoj..u nás nějak neprší a neprší. Zato mám ze včerejška výbornou zprávu. Byla jsem s Meguškou na RTG a máme HD 0/0 a ED taky 0/0. Měla jsem obrovskou radost, protože zdraví je jen jedno . Takže jsem dokonce Méďe odpustila, že se cestou tam při čůrací pauze vyválela v chcíplém potkanovi
Janiii
Jani, ty to asi budeš vědět . Veterinář mi zapsal do PP jen, že byl pes posouzen a dal mi 2 ks výsledků od každého posouzení, že to mám poslat na klub... Myslela jsem, že mi to zapíše a nikam nic neposílám...tak z toho nejsem úplně moudrá...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 09:22
- Nahlásit
Dana01
máme HD 0/0 a ED taky 0/0.
Tak to je paráda, moc gratuluju!!
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 09:49
- Nahlásit
Dana01
tak to ti neporadím, my jsme na rtg nebyli ... ale jinak samozřejmě mooooooc gratuluju!!!
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 20:37
- Nahlásit
my taky gratulujeme - vzhledem k tomu, co my si užíváme s klouby, vím o čem mluvím a o to víc vám to přejeme
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2008 23:12
- Nahlásit
Děkujeme - vím, že zdraví je jen jedno a ty klouby jsou prostě u takhle velkého psa důlěžité
Drakopes
Jak se má Nielsík? Už máte po rekonvalescenci nebo ještě kousek chybí?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2008 07:12
- Nahlásit
Dana01
Už jsme se smířili s tím, že dobré to nikdy nebude. Niels pajdá a bude pajdat na všechny čtyři, ale hlavní je, že se momentálně pohybuje bez boleti a tím pádem s chutí. Samozřejmě někdy je to lepší, někdy horší, po schodech už občas běhá po svých, nahoru ho už nosíme málokdy. Konečně se naučil vyklusávat a pomalinku tento styl pohybu používá, i když je na volno. Čekám, až se trošku ochladí a objednáváme se na kontrolu do Českýho Brodu. Viděla bych to na příští týden.
Koupila jsem Royal Canin mobility s přídavkem novozélandské slávky - měl by to dostávat teď, když vysadíme Chondrocan. Jestli to nebude žrát, tak za ty peníze mu to snad budu strkat do krku jak martinské huse
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2008 08:33
- Nahlásit
Drakopes
známí i mamina když byla Bonečka po operaci vyzkoušeli GAG a nemohli si to vynachválit .. tak třeba by to stálo taky za pokus. Ale je pravda, že drahý je to taky jako pes
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2008 11:28
- Nahlásit
když vysadíme Chondrocan.
Na ChondroCanu se píše, že ho je možné podávat trvale. Proč ho vysadíte? Máte jinou informaci nebo zkušenost? Střídáme ChondroCan a GelaCan. Je to špatně? Pandrvet se nevyjádřil.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2008 13:48
- Nahlásit
Alfréd bere Chondrocan vždycky v půlročních intervalech, Niels ho začal brát před operací a mohli jsme ho střídat s Articanem, ale vždycky aspoň po dvou baleních. A pan doktor Musil v Českém Brodě při minulé kontrole mluvil o vysazení, a jemu nemám důvod nedůvěřovat a nevěřit ... )
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2008 14:00
- Nahlásit
Drakopes
Děkuju
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2008 14:36 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Drakopes
Ahoj, už máte po kontrole v Českém Brodě? Jak tos Nielsem vypadá?
Janiii
Už se to blíží, co .
Jinak včera jsme zvládly zkoušku BH, takže letos nám už chybí jenom zkusit tu ZPU1 - bohužel se nějak nemůžeme pořádně dostat k stopám, takže jsme byly jen párkrát a předměty zkoušely jen jednou... zatím jsem zkoušela dát kus koberce "navoněného v botě" a na něj maso a zalehnutí, když k němu čuchne, ale mám pocit, že vůbec netušila že to má spojitost (předmětu věnovala pozornost asi jako kamínku na cestě, tak chci zkusit trik s použitou ponožkou a do ní dát pamlsky, protože toho si prostě musí všimnout .
Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti?
|