| Autor |
Zpráva |
Janiii
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 10:37 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit
ahojky, zdravím vás zase z pracovního procesu, už aby byla sobota, těším se na odpočinek s Berni po boku včera nás míra natáčel při cvičení na dvoře, tak jsem to dala pro kamarádku na web, aby mohla kouknout jaké děláme chyby, tak jestli se chcete podívat, je to www.youtube.com/watch?v=SQUcukkk jen omluvte tu špatnou kvalitu, je to točený jen na foťák
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 13:40
- Nahlásit
rogersova
ne, ne .. Nielsík nemá kýlu, pro změnu má podkus, ale uvidíme, jak se přezubí
A profesore mu říkali také proto, že má jméno po atomovém fyzikovi Nielsi Bohrovi )
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 14:30
- Nahlásit
Drakopes
a prý také proto,že šel do učitelské rodiny.
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 14:40
- Nahlásit
Janiii
Ahoj, chtěla jsem se podívat na vaše hvězdné výkony , ale najel mi celý youtube.com - pod čím mám hledat přímo vás? ) Jsme na vás moc zvědavá )
Jinak Meguš je taky venku přichcíplá, vydrží být tak dvacet minut ve stínu a pádí domů. Ale doma, kde je ještě relativní chládek už vydrží být docela živá a pořád by si hrála . K její smůle já jsem uvařená i doma, tak má občas smůlu. Jinak jsem vypozorovala, jak jsme pěkně vyměkli . Vždy, když jí hubujeme, udělá takový zkroušený výraz, uši dozadu,oddaný pohled a podává packu na usmířenou, takže to nevydržíme a ona se za chvilku oklepe a jde to zkusit znovu (např. juknout do odpadkového koše )
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 15:16
- Nahlásit
Janiii
ahoj,taky jsem byla zvědavá,co už umíte a nic
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 17:34
- Nahlásit
aha tak do políčka před Search napište Obraty
je to jen krátký, takže to není všechno co umíme, ale je tam vidět dost chyb, proto jsem dala na web právě tohle
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 19:03
- Nahlásit
Janiii
tak jsem koukala na vaše obraty i odložení.Jste holky šikovný.Jsem zvědavá,jestli tohle budeme taky jednou umět.Jak dlouho už to trénujete?
PS: při tvém povelu "lehni" bych zalehla taky
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 19:13
- Nahlásit
Janiii
tak jsem to teď pouštěla synovi i manželovi a oběma se to moc líbilo. Manžel říkal "ta naše umí zase hezky ležet na uchu"
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2007 11:17
- Nahlásit
rogersova
já na ni musim zařvat, ona jinak za pochodu lehnout nechce, potvora ... občas houknu tak že až sousedka vykoukne z okna ale je to účinné - jinak na ni samozřejmě takhle neřvu
a trénujem postupně, od malička
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2007 11:03
- Nahlásit
Janiii
Jde vám to vážně dobře . Já tam žádné chyby nevidím a tleskám a jásám
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2007 12:15
- Nahlásit
Dana01
no děkujeme za pochvalu, ale chyby se najdou - hlavně největší chybu dělám já, že dávám Berni povel moc pozdě a ona nestíhá reagovat - nebo tedy reaguje, ale se zpožděním, což se mi může vymstít právě na zkouškách ... aspoň vím co zlepšovat
tady se konečně ochladilo, je zataženo, občas sprchne a konečně se dá dýchat. v noci byla šílená bouřka, šla jsem zkontrolovat Berni do chodby, co na to říká, ale probudila jsem ji - a přítele jsem nevzbudila vůbec, takže jedinej kdo se nevyspal jsem byla zase já
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 13:08
- Nahlásit
Janiii
aha, tak jsem se na vaše výkony podívala ještě třikrát a pořád žádné chyby nevidím , vždyť udělala všechno, co jsi chtěla . Který povel jsi prosím dala pozdě?
Jinak bouřka tu byla taky, ale Meguš jak spí, tak by mohli padat trakaře a ona jen zvedne obočí a zase pokračuje dál
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2007 17:23
- Nahlásit
Dana01
pozdě je třeba to Sedni, když jdeme a zastavíme se. říkám Sedni a už stojím ... chtělo by to říct sedni a udělat třeba ještě krok, aby to psovi docvaklo a sedl si zároveň se zastavením psovoda - nevim jestli je to dost srozumitelné ...
to je dobře že se Meguška bouřky nebojí
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2007 10:40
- Nahlásit
Ach joj, tak my zase jdeme k veterináři. Malá má od noci průjem a zvracela, dopoledne snad už něco snědla . Vůbec nevím, co s ní je - nic mi závadného mi tuším nesežrala, večer byla úplně normání. V noci jsem jí pouštěla ven a ráno byla docela apatická, ani nechtěla žrát a asi měla i teplotu. Tak si dáme další kolo, stejně měla jít vyndat stehy, tak to třeba vezmene při jednom.
Janiii
No když to říkáš, že děláš chyby, tak ti budu veřit, ale mě by to takhle stačilo
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2007 11:09
- Nahlásit
Dana01
jej, snad to nebude nic vážného - třeba to může být i těma vedrama ... tak přeju aby to bylo v pořádku a Geuška byla brzy ve svém živlu a veselá. dej vědět co vám na veterině řekli, myslíme na vás
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2007 18:57
- Nahlásit
Dana01
tak co Meguš,je jí líp?
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2007 22:01 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Ahoj, opět díky za podporu . Megušce už je mnohem lépe a zase vymýšlí lumpárny, zejména jí musíme hlídat, aby se nedostala k jídlu, které jí nepatří a že už dosáhne vysoko . Dostala injekci a dietu - vařené kuřecí maso s rýží a takovou dobrůtku slupla jako malinu . Dokonce byla tak zoufalá, že sama snědla i smektu rozpuštěnou ve vývaru (cosi jako rozemletý kaolin na vyčištění střev - dost nechutný .) A to nás veterinářka přesvědčovala, že to do ní budeme muset dostat injekční stříkačkou Zítra už bude určitě dobrá, jen dieta jí ještě zůstane
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2007 22:45
- Nahlásit
Dana01
Tak to je fajn, že to není nějaká viróza atak. Průjmiky budete mít ještě často
Add dieta - kuřecí s rýží není nad krmení masem s přílohama...
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 09:25
- Nahlásit
A to nás veterinářka přesvědčovala, že to do ní budeme muset dostat injekční stříkačkou
tos mi připomněla, když Berni jako malá sežrala kůži z králíka - zbyl asi 20cm čtvereček, jinak ji celou zbaštila přes noc ... veterinářka řekla, nacpěte do ní kysané zelí - nebude to chtít, tak kdyžtak smíchat s trochou konzervy, ono to obalí střeva a obsah snáz vyjde ven ... a a´t jí dáme vědět jestli jsme to do ní dostali ... když jsem paní doktorce večer volala, že půl obsahu sklenice zelí BErni sežrala na posezení a misku důkladně vylízala a hodila pohled "víc tý mňamky nebude???" a vrhala se na druhou půlku sklenice, paní veterinářka mi nechtěla věřit
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 09:34 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Terri
Viróza to snad nebude , i když jak jsem ráno zjistila chvíli potrvá, než dieta úplně zabere. Doufám jen, že ne dlouho Jistě je jen náhoda, že se zdravotní problémy naší malé objevují tešně před plánovaným odjezdem na zaplacenou dovolenou, na kterou jedeme už zaplaceným a zamluveným vlakem . Jedeme s manželem jednou za dva roky na týden do Tater (už teď v pátek ), prcka má hlídat sestřenice, co má ještě druhého pejska, tak chci dovést malou co nejvíc v pořádku. Sestřenka je veterinářka, tak mi snad drobné problémy odpustí
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 17:48
- Nahlásit
Dana01
Do tří dnů, pokud to je "jen" průjem, tak to bude v poho, neboj
No asi chce jet s váma
Jinak pro pozdějš (protože nevím od jakého věku) - nám pomáhala hladovka 24 hodin (to doporučil vet), slabý černý čaj, a pak teprv hodně rozvařená rýže s kuřecím a rozvařená mrkev. My na průjmy trpěli docela často.
(Přešlo to až jsem přešla celkově na vařené. No a teď u syrového nemáme zažívací problémy teda vůbec.)
Kam frčíte?
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 12:22 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Terri
Tak Meguš je viditelně lepší "na všech frontách" . Juch. Živá už je od včerejška, ale protože se ze "zdravotních" důvodů popelíme kolem baráku, je vysloveně nevybouřená a řádí jak tajfún . Jinak její nový koníček je drápat se k jídlu (na konferenčním stolku se obslouží sama , na linku zatím nedosáhne, ale snaží se i tam . Pokaždé jí vyhubuju, ale zatím to nějaký extra efekt nemá. Když jsme v místnosti, tak na ní stačí houknout "nesmíš", když se na jídlo dívá (to už poznám), ale když jí náhodou zapomeneme vyhodit (jdeme vyprovodit návštěvu ke dveřím), tak se obsouží sama
Ale jsme samozřejmě moc rádi, že je jí už líp
Jedeme do Štrby, kdyby byl pejsek větší, ráda bych jí vzala sebou, ale zatím toho moc nenaťape a u baráčku jí v těch teplech bude líp.Ale už teď se mi stýská
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 12:27
- Nahlásit
Janiii
Berni se teda taky umí pochlapit . Například já bych do sebe celou kůži z králíka určitě nedostala . A o kysaném zelí v takovém kvantu ani nemluvím . Jsou to prostě holky- hrdinky
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2007 18:13
- Nahlásit
Dana01
Tak Meguš je viditelně lepší "na všech frontách
Tak to je fajn .
když jí náhodou zapomeneme vyhodit (jdeme vyprovodit návštěvu ke dveřím), tak se obsouží sama
No bodejď takové mňamky
Snaž se zavírat dveře a nenechávat ji samotnou tam, kde k tomu prohřešku může dojít A trénovat "nesmíš" pod dozorem - musí nejdřív pochopit pořádně povel. To chvíli potrvá, byť je malá geniální
Ale už teď se mi stýská
to věřím...
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 08:19
- Nahlásit
Dana01
nevím jestli to ještě budeš číst, ale přeju krásnou dovolenou a brzy a v pořádku se Megušce vraťte
rogersova
jak se má Borinka?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 08:32
- Nahlásit
Zdravím všechny berňáčky a chci se tak orientačně zeptat, kolik vážíte. Hlavně by mě zajímala Borinka. Uznávám, že Niels je kluk, ale přece jenom mi připadá, že je ho pořádný kus.
Díky
Ája
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 11:43 - Změnil/a: rogersova
- Nahlásit
Janiii
ahoj,Borinka je zlatá.Pominu-li, že dnes ráno v 6h rozkousala na zahradě solární lampičku, které se předtím týden nevšímala.A to má zahradu plnou hraček.
Jinak začínáme trénovat další povel "ke mně" a docela nám to jde.
Teď tu byla 2 hodiny sama, na zahradě nic neudělala.Stan taky stojí .Chtěla domů a tak jí napadlo vzít to oknem.(předtím o něm ani nevěděla) Skončila v technické místnosti. Nevím, jak tam byla dlouho,ale protože tam normálně nesmí a to tam má granule, tak tam nepohnula s jedinou věcí.Mohla mi roztahat prádlo,rozkousat hadici na vysavač,vysypat granule,poškrábat dveře,..Nic.Prostě hodný pejsek.
Říkal manžel,že prý jí mám naučit malou násobilku,když je tak chytrá.
Drakopes
ahoj,tak Borča váží cca 11kg.Ona byla za všech štěňátek nejmenší.Nilse tipuji tak na 14 -15kg.
Jak se má? Co už umí ?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 13:18
- Nahlásit
rogersova
no to je Borinka šikulka, když umí domů chodit oknem co se v mládí naučí .... ale chudák solární lampička - hračky jsou fajn, ale ty už zná, a s lampičkou určitě byla větší sranda
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 14:27 - Změnil/a: rogersova
- Nahlásit
Janiii
taky mně to překvapilo, že šla oknem. S lampičkou byla určitě sranda,ale raději jsme jí koupila novou hračku.Zatím jí moc nebaví.
Shot at 2007-07-27
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 15:08 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Drakopes
Ahoj, taky se přidám do diskuse o váze Na netu jsem našla tuhle tabulku, kde se dá orientačně určit hmotnost psa v dospělosti
Janii
Díky za přání, na dovču už se těším a taky že se vrátím a tady se dozvím, co hezkého zase pejsci vymysleli
rogersova
Borinka je šikulka. To je ta pravá psí oddanost, když jí vyhodíš dveřmi a vrátí se oknem Je vidět, že je to bystrá mladá dáma, která nemusí nic zkoušet pokus - omyl, ale prostě to v rekordně krátkém čase vymyslí (ono to jen vypadalo, že si okna nevšímá ). Jinak hračka vypadá hezky - dává se do ní něco nebo je jen na žužlání? Já koupila kdysi toto (dávají se dovnitř suchary nebo piškoty ale Meggie moc nezajímá, spíš vyhozené peníze i navzdory reklamě
|