| Autor |
Zpráva |
Dana01
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2008 21:09 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Terri
Ahoj,pacička je lepší a lepší, což je jedině dobře, protože se ochladilo a Meguška viditelně ožila a nějak se nechce doma hodit do klidu a pořád nosí hračky nebo je podezřele ticho a to pak něco žužlá (ideálně něco co nemá) ...jak já se těším, až budu lítat a lítat a přijde domu a bude spát...
Jojo, jsou to malí poníci. S miminem bych byla taky hodně opatrná, naše nejmenší děti na hraní mají 5 let a to už je dobrý, ty se nerozpanou, ale ono k pláči stačí, když Markétce Méďa omylem šlápne na nohu...takže hlídat se musí, to je jasné
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2008 19:42 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
Tak nevím, myslela jsem, že to kousání je z nedostatku pozornosti, ale asi není ...Dnes jsme měli neočekávaně natřískaný program a ač nerada, musím přiznat, že pejsan musel vydržet velkou část dne sám. Kryštof měl ráno 39° .Uletěly nám včely (doslova:mad ), čtvrtdenní výlet k vlaku, aby páníček nemusel čekat na přípoj (když už jsme v Kolíně, tak samozřejmě velký nákup...) a zbavil nás včel apod. Pak jsme přijeli domu, Bergie se mohl pominout, ale prakticky nekousal, tak doufám, že mu to vydrží , jen skákal jako pominutý...má štěstí, už jsem fakt přemýšlale o koupi "protikousacího" spreje (má to být hořké a pejsanovi nechutná, když se zakousne ...Máte s tím sprejem nějaké zkušenosti?)
AD PŘETAHOVÁNÍ
Ráda bych se s Bergiem přetahovala, ale bojím se, jakou můžu vyvinout sílu, abych mu nějak nezničila chrup. Je mu teprve 10 týdnů a nerada bych mu nějak poškodila zuby, na druhou stranu ho nemůžu neustále nechat vyhrávat . Tak babo raď !
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2008 07:59
- Nahlásit
Noemi
už jsem fakt přemýšlale o koupi "protikousacího" spreje
v 10 týdnech??? vždyť je to mrňavej pinďa, to si teprve vytváří pravidla života jinde, nechte ho žít, on se naučí s vámi vycházet v dobrém - vždyť je to berňák...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2008 09:22 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
Drakopes
Já vím...a pořád si to připomínám, ale třeba včera večer bych ho "zabila" , asi jsem ho přechválila . Byli jsme na prochajdě, nejdřív jsem ho nemohla dostat z hnoje (že by to bylo tím, že máme psa ze statku ?, doma jsem to vyřešila posypáním hnoje bylinkami, takže už to není tak voňavé, ale na všechny hnoje v okolí tolik bylinek nemáme ), pak se pokoušel vlézt do ohniště a vyválet se v čerstvém popelu, což jsem mu rázně zatrhla a Bergie se na mě doslova vrhnul, kdybych ho nechala, tak mě snad sežere... mám tři efektní škrábance od zubů (kousání typu nudím se a chci si hrát beru, ale tohle tedy přepísk...:mad , musela jsem ho opatrně položit na bok a přidržet ho, aby se zklidnil...což k mému údivu zabralo a přestal se chovat krvelačně, ale zbytek procházky dělal vyloženě "naschvály" (vím, že pes není člověk, ale tohle byly naschvály). Když mohl vyskočil na zídky (což už jsme měli za sebou, normálně ho to ani nenapadne), vběhl mi na schody (v půlce se posadil a vyzývavě čekal, co bude...). Netřeba dodávat, že jsem se z procházky vrátila značně otrávená...Prostě jsme včera oba měli náročný den.
Teď ráno to bylo mnohem lepší, ale třičtvrtě procházky jsem se ho bála pustit z vodítka, na přilepšenou mu vaříme nožičky, tak doufám, že bude sekat dobrotu (za ten smrad bych si to zasloužila... )
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2008 18:50
- Nahlásit
Noemi
Ano, my mazáci se usmíváme ... chodil s námi občas venčit mladej kluk s rotvajlerkou Maruškou. My s Alfrédem došli k silnici, Alfréd sám o sobě zastavil a čekal na povel, že může přejít. a Maruška jak střelená ... připadalo mu, že se to nikdy nenaučí ...
V té době jsme štěně nepouštěli vůbec z vodítka, já teda vodím na pětimetrové stopovačce, takže to není tvrdě na krátko u nohy. Úplně skvělé je to přidržení u země, když vzpomenu, kolikrát jsem v období puberty klečela v parku na Alfrédovi a vrčela mu do ucha, kdo že je tu pánem )
Vydržte a buďte důslední - ono se to zlomí (časem
|
ibola
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 12:27
- Nahlásit
rogersova
ohledně BSP navštivte naše forum, najdete zde co potřebujete http://www.celysvet.cz/berner-sennenhund.php.
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2008 19:42
- Nahlásit
Janiii
Ahojky Jani, ty to asi budeš vědět. Pro případné uchovnění jsou povinné ty výstavy, Ok tomu rozumím - ale musí být výsledek zapsaný do průkazu původu nebo stačí, že budu mít posudek? Čekají nás teď o víkendu Litoměřice, tak už bych je chtěla "započítat", ale konkurence je obrovská, takže díru do světa neuděláme a výsledek při porovnání 22 fenek ve třídě může být všelikerý . Díky za radu
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2008 20:45
- Nahlásit
Noemi
To mluvíš o 10 týdenním štěněti??
Dana01
Ráda Tě "vidím"
Taky se těším na lepší počasí a podmínky pro Zorrův let
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 22:22
- Nahlásit
Terri
Ahoj, taky tě ráda vidím, akorát ty cool obrázky nevím, kde sehnat .
Jinak máme pár dnů do výstavy a začínají klasické jobovky - Meggie se každý den v něčem vyválí a já si dnes udělala o dveře od auta nádherný monokl, takže v neděli v Litoměřicích budeme kočky k pohledání
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2008 08:39
- Nahlásit
Dana01
ahojky, výstavy se započítávají k bonitaci od třídy mladých výš. Musíš mít "výsledek" zapsán v PP, samotný posudek je ti k ničemu. A u bonitace nerozhoduje, jestli budeš mít v PP 150x V nebo VD a D, musíš prostě absolvovat dvě výstavy z nichž jedna musí být klubová, takže ikdyž je konkurence, a budete mít třeba VD, tak bych si ji já osobně klidně nechala zapsat - pokud nemáte šampionské ambice - a ikdyby, každej šampion nějak začínal
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2008 09:59 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Janiii
Tak přesně takhle jsem si to myslela, ale stejně díky za ujištění...
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2008 15:46
- Nahlásit
Juch, juch, jupí!!!Máme za sebou extra úspěšný a extra náročný víkend. V sobotu jsme zvládli zkoušku ZOP za 94 bodů(vlastním očím jsem věřit nechtěla ) a dnes jsme se umístily jako V4 ze 22 fenek ve třídě mladých. Rozhodčí byla Finka a dost přísná (V mělo jen 6 fenek). Tak už máme první zápis z výstavy .
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2008 17:41
- Nahlásit
Dana01
V sobotu jsme zvládli zkoušku ZOP za 94 bodů ...a dnes jsme se umístily jako V4 ze 22 fenek ve třídě mladých
to je prostě BOMBÁÁÁÁÁÁ moooc moc gratulujeme!!!!
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2008 23:24 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Janiii
No naše žampiónka už se nám zase vyválela v bahně, takže mi to doma voní jak u rybníka a je spokojená . Jinak už jsou nějaké info k létu? Bedlivě číhám a zatím nic...
A ještě jedna dobrá zpráva - pacička se už úplně zahojila, takže už zase postupně najíždíme na běžný režim venčení a kamarádění s pejky
|
supík
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2008 14:00
- Nahlásit
Drakopes
Netřeba dodávat, že jsem se z procházky vrátila značně otrávená...Prostě jsme včera oba měli náročný den. .........
Prosím tě a to tě otrávilo?Když byl náš berňák štěně, měl jsem ruce stále poškrábané od jeho zubů.Ono si štěně chce hrát a nedokáže ještě odhadnout, jak moc může stisknout.Štěňata na sebe při hře taky vrčí a bojují spolu a ty mu teď nahrazuješ smečku.Teď je Ferdovi 6 let, ale když spolu začneme blbnout, tak to je štěkání,vrčení a kousání, kdo to ještě neviděl, tak se nám příště radši vyhne.Na dvoře to pak vypadá jak po zemětřesení a často to odnese rukáv u košile, který mu zůstane v zubech.Pak spolu svorně funíme v posteli a je nám dobře.Hnůj psy asi přitahuje, Ferda, který je jinak poslušný a přivolání zvládá dobře, tak asi 1x ročně v blízkosti hnoje náhle ohluchne a vrátí se dokonale navoněný močůvkou.To se pak přišourá zkroušeně a zbytek procházky imituje hodného psa.Většinou ho z nejhoršího umyju hned v potoce, doma potom dostane sprchu s šampónem, ale stejně smrdí nejméně týden.Tak se nenech odradit, protože berňák je prostě úžasný pes a nějaké ty lumpárny k němu patří.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 10:13 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
Koupání
Jsem někde četla, že štěnda do půl roku se nemají vůbec koupat, ne že by to ten náš tříměsíční mazel potřeboval , komu by vadilo trochu bláta, schnilé trávy a myš, kterou už předtím vyzvracel kocour (mňam, mňam ). Ale mám obavy, aby pak nebyl problém, až ta situace nastane...Přetahovat se ve vaně s půlročním psem asi sranda nebude...
Kdy jste mazlíka koupaly poprvé? Doma nebo v "salonu"?
Ad zlobení
Po "okukovací" návštěvě cvičáku jsme konstatovali, že doma máme naprosto ukázkového a bezproblémového psa (jsme prostě moc ze všeho moc vykulení). Celé dopoledne seděl, socializoval se (nevím, jestli majznout tlapou dospělou dogu po hlavě "jé on se vůbec nebojí"-jsme ten den slyšeli aspoň 15x- je socializace ), pak jsme nacvičovali koupání, když při pití z potoka zklouznul z kamene a namočil si celou hlavu (duchapřítomně jsem ho vytáhla za vodítko zpět, tak doufám, že to na něm nezanechalo nějaké trauma...). Nicméně náš cvičák mi na webu mohl mít, že se specializuje na berňáky, protože je tam více snad jen vlčáků, cvičí tam čtyři berňačky (že by to s psama bylo vážně tak problematické, když mají všichni v okolí feny?)a jako bunus velký švýcarský salašnický pes (taky fenka, ale fakt krásná). Jen doufám, že tam nepochytil nic špatné, protože už teď štěká za plotem na kolemjdoucí a ten den zrovna nacvičovali obrany na zkoušky...
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 10:53
- Nahlásit
Noemi
tak Berni se nekoupala ještě nikdy (3,5roku) - v rybníce v řece ano, ve vaně nikdy - nebylo to potřeba. ikdyž se vyválela, vydrbala jsem to do hadrů, nechala zaschnout a vyčesala, smrad i špína zmizely. na druhou stranu dospělého psa už byste pak měli mít zvládnutého natolik, že v té vaně prostě zůstane ikdyž, nevim nevim ...
ad cvičák - to je dobře, že jsou tam berňáci, my jsme jediní a koukali na nás trochu zvláštně, pak zas chvílemi obdivně, jakože žije taky berňák, co umí poslouchat a teď už si zvykli a myslím, že docela zapadáme ... a jen socializujte, to je potřeba - a štěkání myslim že se na cvičáku nenaučil, možná to jen chtěl zkusit
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2008 20:04
- Nahlásit
My jsme koupali Alfréda v pěti letech ve vaně poprvé. Měl nějak zalupovanou srtst a paní doktorka hned přibalila šampon a olejíček do stravy. Tak jsme ho ve dvou narvali do vany. Poslušnost zvítězila, nedovolil si odejít. Po druhém (a posledním) koupání získal k vaně natolik kladný vztah, že se tam chodí schovávat před bouřkou. Pro nás to znamená předběhnout ho a hodit do vany osušku, aby jednak neležel v mokrém a jednak mu to neklouzalo.
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2008 07:44
- Nahlásit
Noemi
U nás celkové koupání se šampónem taky ještě neproběhlo (Meggie má 14 měsíců). Ale ve vaně občas sprchujeme packy, když jsou hodně zabahněné. Ze začátku se trochu bála, protože ve vaně uklouzla, ale s pomocí piškotu jsme to zvládly. Důležitá je poslušnost - když je, tak si pes prostě nedovolí neposlechnout a je to bez přetahování. Jinak bych se nebála, pokud se v něčem vyválí, umít ten "voňavý" kousek srsti psím šampónem (mají vhodné i pro štěňata) a pak opláchnout vodou.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2008 12:07
- Nahlásit
Dana01
koukni na mail a šup šup
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2008 17:46
- Nahlásit
Janiii
Už jsem to poslala, neváhala jsem ani půl hodiny
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2008 19:11
- Nahlásit
Dana01
taky tak, taky tak a radši se vůbec netěšim! nebo to zas nevyjde
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2008 20:32
- Nahlásit
Drakopes
Řeším problém se schody, dost často pobýváme víkendově v Praze (jsme takový obrácený chalupáři... , teď sice máme pauzu, než se ta naše "obluda " dostatečně aklimatizuje a ještě trochu povyroste...ale pak bychom rádi se rádi do Prahy zase vypravili (aby nás Babi nepomluvila. že jsme na ní zapomněli kvůli psovi...). Problém je v tom, že u Babičky pejsan kvůli kočce přebývat nemůže (resp. Babička nechce) a druhá možnost je třetí patro bez výtahu (Nusle; nechápu, že jsem Vás ještě nepotkala ). Jak jste dopravovali psi do schodů, když už byli moc těžcí na přenášení, ale zároveň ještě nemohli do schodů? Dík za radu
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2008 21:07
- Nahlásit
Noemi
my máme schody jen vstupní do domu - cca 8 schodů a pak ještě na dvůr - taky asi 8 schodů. nosili jsme berni ven a dovnitř jenkdyž byla štěně, jakmile začala být těžká a neunesitelná(my byli v práci a babička s dědou by se s ní těžko tahali) snažili jsme se ji naučit, aby po schodech chodila pomalu - aby jí to neuklouzlo, nedostala smyk - což je u ní dost častý prostě jsme to riskli ... rtg dělané nemáme, nechci zbytečnou narkozu, když berni nejde do chovu, takže je udělám možná někdy příležitostně, takže těžko říct zda to kloubům uškodilo, ale zatím nemá problémy žádné - a doufám, že to tak vydrží i dál ...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2008 08:25
- Nahlásit
Noemi
My máme těch našich 108 schodů a nosili jsme tak dlouho, dokud jsme nadhozem přes rameno unesli. Většinou ještě před tím se sápali, že už jsou velcí, že oni sami. Postupně jsme ubírali nošení nahoru, dolu jsme vydrželi déle.
Teď máme ušitou "tašku" a do ní Nielse zakšírujeme a každý jedno ucho přes rameno a jdeme. Dolu do nosíme pořád, nahoru chodí někdy do poloviny, někdy celé sám.
My ráno chodíme brzo do Herolďáku, Alfréd chodívá po poledni s páníčkem do Grébovky ... ozvěte se, až až budete na víkend... :-D
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2008 08:51
- Nahlásit
Drakopes
Tak to vysvětluje, proč jsem Vás zatím nepotkala, pohybujeme se převážně hlavně na Jezerce a v Centrál parku na Pankráci...Na Grébovce je krááásně!
S tím nošením to bude sranda (tak do 25 kilo... ), i když včera jsme udělali dlouhou procházku k řece, aby jsme se trochu smočili v tom vedru a dopadlo to tak, že jsem nesla Kryštofa na ramenou (20kg) a psa v náručí (cca 13 kg, teď jsem ho nevážila ), protože jeden si odřel nohu od koupacích bot a druhý už prostě nemohl....tak mám ještě asi nevídané rezervy
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2008 18:47 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
Alfréd se fakt bojí bouřky, takže je ochoten zalézt kamkoliv.
Takže pokud to nepoznáte, tak je zalezlý dole v kuchyňské lince
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2008 22:35 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Alfréd je pašák . Méďu bych do tak malého prostoru nenasoukala dobrovolně ani za pytel piškotů a já bych tam taky nevlezla . Jen jsem si představila svou ve švech praskající linku - to ty hrnce vytlačil nebo máte vyhrazenou přihrádku jen pro psa??
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2008 07:07
- Nahlásit
Dana01
jednak je to rohová skříňka, takže to má ještě kus pokračování vlevo a kromě dvou lahví (oleje a octa) v té přihrádce nic není
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2008 07:28
- Nahlásit
Drakopes
a kromě dvou lahví (oleje a octa) v té přihrádce nic není
Je...pes
|