Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Dana01
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2008 11:28
- Nahlásit

Dines
Právě jsem na to přišla, na netu mají většinou jen oznámení, že mají ordinaci...jedna laserová terapie je v Lounech (to máme 40 km), budu pátrat dál

Noemi
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2008 16:16
- Nahlásit

Zdravím,
v pátek z nás budou "novopečení rodiče" berňáčka. Předem bych chtěla poděkovat za bezva počtení, v lecčems mi hodně pomohlo, jen mám obavy, že budeme každou chvíli u veta...

Včera jsme byli na nákupu posledního vybavení a chtěli jsme pořídit nějaký šikovný "rostoucí" náhubek, neb velice často výletíme (bus, vlak apod.) a rádi bychom štěňátko postupně zvykali (samozřejmě s mírou). Prodavač ve zverimexu nám prakticky vynadal, že vůbec chceme brát štěně mezi lidi (natož do vlaku), protože do osmi měsíců má zůstat doma a v klidu (prý s manželkou roky chovají dogy, tak nevím:confused.

Jaké máte zkušenosti s ježděním vlakem, busem apod., jaký typ náhubku jste u štěndy používali (mám obavy,jestli nebude bez náhubku problém s průvodčím)? Děkuji za odpověď

rogersova
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2008 18:51
- Nahlásit

http://www.baron.cz/pes/fixacni-nylonovy-nahubek-5 673-k-PP000141-PP000084-X000091.html

my používáme tenhle stojí cca 100Kč, dá se strčit do kapsy.Na výlety jezdíme každý víkend, Borinka ráda cestuje, busem i autem.Jela i lodí.Vlak jsme ještě nezkoušeli

rogersova
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2008 18:56
- Nahlásit

jinak Borinka se má dobře.V úterý jí bude rok.
Řekla bych, že jak želatina, tak změna granulí (Purina) i mírné zhubnutí jí dost pomohlo.Téměř vůbec nekulhá.
Včera jsme byli na výletě na Červené Lhotě a při procházce kolem rybníka jí to na lávce klouzlo a zahučela tam.Nesla to holka statečně.Hodila přední packy na břeh a čekala, až jí někdo vytáhne, protože jí to samotné nešlo.

Terri
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2008 20:26
- Nahlásit

Dana01
Tak to jsem ráda, že se hojíte Za chvíli budete jak rybky

Dines
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2008 10:49
- Nahlásit

rogersova
při procházce kolem rybníka jí to na lávce klouzlo a zahučela tam.Nesla to holka statečně.Hodila přední packy na břeh a čekala, až jí někdo vytáhne,

Už jste byli u nějakého toho ortopeda?

Noemi
rogersova

Jinak teda s tím fixákem nevím jak v létě, až budou fakt vedra - přes zimu je k nezaplacení, ale na nějaké delší nošení v teplém počasí by byl lepší normální náhubek

Dana01
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2008 12:24
- Nahlásit

Noemi
S náhubkem neporadím, máme až teď jeden dospělácký kovový a to jen kvůli zkouškám, kde je povinný a aby někde něco nesežrala. Ale určitě bych brala štěndo ven hned - samozřejmě pozor na různé toulavé psiska na vesnicích dokud nebude štěně komplet přeočkované (na vzteklinu je to tuším až ve 4 měsících), ale jinak je důležitá spíš socializace. Na druhou stranu počítejte i s tím, že štěně může být zpočátku nesmělé a bude se bát chodit ven na procházky...je to normální a odezní to. Odkud bude nový přírůstek do rodiny a bude to fenka nebo pejsek?

Terri
No, tak bohužel šlo o nemístný optimismus, z mého pohledu to vypadá pořád stejně (hrozně), tak jsem psychicky nevydržela a byla včera u veta a ten mi řekl, že to máme tak na pár týdnů ne dnů, že se prostě musí vygranulovat nová tkáň a ať to budu matlat čím chci, tak to těm buňkám dělení neurychlí, maximálně o den, dva. Zánět tam není, tak to máme máčet dvakrát denně řepíkem, na ven vázat, doma nechat luftovat a čekat a čekat...jak já už bych si přála, aby tam bylo něco, co budu hlídat, aby to neprasklo. Jinak si to může lízat, tak aspoň nebude muset mít ten límec, vždyť se v tom ani nenapije.

Jinak zítra držíme palce, chladíme šampus a zlom vaz

Drakopes
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2008 18:18
- Nahlásit

Tak jsme přijeli ze tří dnů na Božím Daru - byla jsem tam hrát turnaj nechat oba psa mužskému na krku je nemožné

volba padla na Nílouška, jednak byl v úterý na kontrole (8 týdnů po operaci) uznán schopným postupného zvyšování zátěže, jednak nikde ještě se mnou nebyl a jednak s Alfrédem je míň práce :-D

Nilouš byl naprosto skvělý, chválený a obdivovaný (pro nás, páničky berňáků, nic nového, že a udělala jsem dobrou zkušenost s bezpečnostními pásy do auta - mile mě překvapily. Pes je bez problému snesl.

Janiii
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2008 18:24
- Nahlásit

Dana01
ahojky, tak jsme doma z Pecky, Hanka Antušková mi vyřídila, že jsi volala že nedorazíte, chyběly jste nám tam holky ale zdraví je přednější a snad bude tlapka brzy dobrá - vůbec si nedovedu představit, že bych měla berni držet v klidu ...
Drakopes
tak to je fajn, s pásy pro psy nemáme zkušenost, pejsan u nás jezdí v kufru - ale je to dobrý vědět, kdyby to bylo potřeba a je super, že jste si to užili!!
Noemi
taky přidám otázečku, co to bude za štěňátko? odkud, a jestli pejsek nebo fenka?
jinak s náhubkem neporadím, máme taky až na dospěláka kovový, jinak jsme totiž výletili autem ...

Dana01
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2008 21:04 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Janiii
Ahoj, je mi vážně moc líto, že jsme nemohly přijet , ale nešlo by to, i tak je problém udržet Megušku v klidu (jen už pěkně "přebitá" energii, takže i když má jít vedle mě, tak hopká jako koník , ale snažím se jí krotit.

Jani optimismus, že to jednou prostě vyjde, mě neopouští, tak bych se chtěla zeptat, kdy se asi bude možné přihlásit na letní tábor? Na stránkách KSSP už máte termín, ale na webovkách tábora ještě přihláška není...Díky za info . A jedna sadomasochistická otázka -jak bylo na táboře?

Janiii
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2008 09:44
- Nahlásit

Dana01
až bude přihláška na webu, okamžitě ti píšu, souhlas? bude totiž zas asi pořádnej nábuch - a ta se vejde jen "pár" psů
jedna sadomasochistická otázka -jak bylo na táboře?

měli jsme se úžasně, ale nějak nejsem schopná vstřebat to, že už jsem doma, jsem strašně utahaná, a v práci po mě chtějí práci na webu už je článek a první fotky, další přibydou snad během dnešního a zítřejšího večera, budu se snažit, ikdyž mám nabitý plán ...

Dana01
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2008 17:28 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Janiii
Jojo, už jsem to zkoukla, to jsem si mohla myslet, že jste se měly úplně báječně . Jinak jestli jsem vás dobře identifikovala, nemáte nějaký nový vlasy paní?

Dines
Díky za tip, dnes jsme byly poprvé na laseru, máme novou vodičku a novou mastičku a bylo nám potvrzeno, že hojení není rozhodně ideální, ale postupuje, tak snad teď už bude jen líp. Zítra jdeme zas A máme váhu 39,2 kg

Janiii
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2008 22:43
- Nahlásit

Dana01
Jinak jestli jsem vás dobře identifikovala, nemáte nějaký nový vlasy paní?
čéče, na to se mě tam ptal snad každej - kamarádi mě nepoznávali .... jen jestli to bude těma vlasama .. ale identifikovala jsi mě snad správně
je dobře, že to postupuje, snad to bude po tom laseru lepší a budete mít klid

Noemi
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 11:34
- Nahlásit

Budeme mít pejska (chovatelská stanice Z modlivého dvora u Kostelce nad Orlicí), v pátek jsi pro něj jedeme, všichni jsme už natěšení jako malé děti... a zároveň pěkně nervózní, protože psa jsme nikdy neměli, tak doufám, že to zvládneme (teoretici jsme perfektní, praxe ukáže).
Hned v pátek pošlu fotečky, mám sice nějaké z návštěvy (pět týdnů), ale to už dávno není pravda (zrovna včera jsme dostali "hlášení", že naše štěňátečko v 9 týdnech váží skoro 10 kilo, až mám obavy, aby nemusel hned na dietu, ale má velké oba rodiče a domácí vařená strava je holt domácí vařená strava...)

Máte doma někdo i kočky? Jak jste je s novým přírůstkem seznamovaly?Z našeho "hejna" koček už nám zbyl jen tříletý kocour, tak doufáme, že to vezme sportovně a dá novému kamarádovi aspoň šanci
Kocour už adoptoval pelíšek (protěný koš na nohách) připravený pro štěně, resp. ho pojal jako palandu a odpočívá pod ním...doufám, že se skamarádí a podělí se

P.S. Všem "nemocníkům" přeji hodně zdraví...

Dana01
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 11:36 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Janiii
Určitě jsem tě poznala správně - říkám si, Berni poznávám, obličej poznávám...ha, co ty vlasy, kde je blond??? Tam jsme znejistěla

Jinak mám takovou né úplně dobrou zprávu ohledně tábora. Dnes mi volala Jaruška Sojková, co já a jejich tábor, že se mnou počítá v neoficiálním organizačním týmu a už mi i přidělila chatičku a já vyměkla a kývla , takže v létě zase nic, ale aspoň snad na tábor odjedeme...

Nemáte i nějaké kratší a častější akce? Nebo nebude nějaká jiná příležitost vidět se? Třeba v Litoměřicích?

Drakopes
Teď máš teprve můj nehlubší obdiv . Jak jste zvládli udržet Nielse v klidu osm týdnů?

No jinak úspěch je berňáků je samozřejmý....člověk si snadno zvykne mít doma hvězdu A jaký to byl turnaj na Božím daru, že jsem tak zvědavá?

Dines
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 12:18
- Nahlásit

Dana01
Díky za tip, dnes jsme byly poprvé na laseru, máme novou vodičku a novou mastičku a bylo nám potvrzeno, že hojení není rozhodně ideální, ale postupuje, tak snad teď už bude jen líp. Zítra jdeme zas A máme váhu 39,2 kg
Jako nečekej zázraky - já mu do toho čučela furt jak husa do flašky měl to pořád stejný (hnusný) a po týdnu najednou "zčistajasna" to měl zahojený

Janiii
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 12:27
- Nahlásit

Dana01
s táborem se nedá nic dělat, jedem v létě a pak zas až na jaře mrzí mě, že se neuvidíme
Na výstavy nejezdíme, jedu teď do Rožnova a pak dlouho zas nikam

Noemi
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 16:39
- Nahlásit

Omlouvám se, že zase otravuji, ale ještě mám jeden dotaz : Co používáte na klíšťata? Sice je tu teď nová diskuze na toto téma, ale berňák je berňák....
U kocoura se nám osvědčily pipety Frontline, ale nevím, jestli je to i pro psy (natož štěňata). Zatím jsme mu pořídili antiparazitní obojek pro štěňata, ale pán ve zverimexu nás varoval, že na klíšťata není moc účinný...
Díky za radu

Dana01
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 20:56 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Noemi
Ahoj, tak to věřím, že se těšíte na přírůstek, určitě sem pak dej nějaké fotečky . Na klíšťata se nám docela osvědčili pipety za krk Advantix (s Frontlinem nám ještě nějaké klíšťata zůstala). Používala jsem ho i u 4 měsíčního štěněte (akorát je potřeba znát aktuální váhu a troch připočítat, protože hrozně rychle rostou . U úplně malých štěňat si nejsem jistá, asi bych se zeptala veterináře, stejně budete ještě očkovat

Janiii
Písla jsem ti privátní email , ale vrátil se mi, že máš obsazenou schránku

Drakopes
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 07:02
- Nahlásit

Dana01
Teď máš teprve můj nehlubší obdiv. Jak jste zvládli udržet Nielse v klidu osm týdnů?
Měli byste, vážení. vidět mé mozoly od vodítka na hranách ruky. Kam se na mě hrabou karitisté.

A jaký to byl turnaj na Božím daru, že jsem tak zvědavá?
Nic pro vás akční lidi - desková hra ZATRE slavila svých 20 let ... a podařilo se mi porazit autora hry, vyhrál turnaj s jedinou prohrou

Janiii
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 09:17
- Nahlásit

Dana01
čéééče, a já si zrovna řikala, že mi tam nepřišel už dlouho žádnej mail to je totiž taková moje náhradní mailová schránka, kam mi choděj akorát spamy - a teda asi maily od tebe
ale už jsem to promazala, tak pošli prosím znova, nebo to pošli na jpavlatova(zavináč)lekis.cz to je pracovní mail, na něm jsem celou pracovní dobu

Janiii
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 09:19
- Nahlásit

Drakopes
Nic pro vás akční lidi - desková hra ZATRE slavila svých 20 let ... a podařilo se mi porazit autora hry, vyhrál turnaj s jedinou prohrou
deskový hry já ráda, ale tohle mi nic neříká budu muset zapátrat na internetu a k výhře gratuluju!!!
Noemi
s přípravky na klíšťata pro malé štěndo bych se určitě poradila u veterináře, jinak my máme taky dobrou zkušenost s Advantixem. Výborně nám posloužil i obojek Kiltix, ale pak měla Berni zapařeninu na krku a museli jsme ho sundat

Dana01
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 18:20 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Janiii
Tak přeposláno

Drakopes
Taky gratuluju a jdu pátrat . Nejdřív si ale půjdu s Meďou udělat ven nějaké mozoly. A jak se má Nielsík - už běhá bez kulhání?

PS: Naše mírumilovná Méďa už taky roste, dneska jsme byly na veterině (beru tam žužla kost do čekárny, aspoň se pesa zabaví). A jak si tak žužlá, přišla menší a submisivní fenka labradora a hnala se k nám, jako že se seznámí. Páník to odbyl reakcí, že jestli mám fenu, tak by to mělo být v pohodě...a Méďa normálně a seriózně temně zavrčela a vycenila zuby...tak fenka odběhla. V životě bych neřekla, že na někoho zavrčí...

Janiii
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2008 10:28
- Nahlásit

Dana01
díky, mailík došel
taky je u vás tak nádherně? trochu pouklidím, sbalím věci do Rožnova a hurá s Berni ven - a musim ji vyčesat, začala línat až hrůza je zas šedivá, ale to jsou ty starý chlupy

A Lucko od Cindy, jestli šmíruješ tady, tak koukej napsat!!!

Dana01
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2008 11:32
- Nahlásit

Janiii
Díky za mejlík ) Jojo, taky je tu tak nádherně, už jsme se docela aklimatizovali na "letní" klidový režim, takže včera jsme byly pěkně celý večer venku - na úžasné předzahrádce u báječné hospůdky, kde si Méďa klidně ležela, žužlala svou bůvolí kost a k tomu pozorovala okolí ).

O línání mi povídej, máme takové hrabičky na podsadu a každý den vyčešu malého jorkšíra . Tak ať si Rožnov užijete, má být okolo 360 psů Bereš Berni sebou nebo jedete jenom s Apolenkou?

Dines
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2008 11:38
- Nahlásit

Dana01
O línání mi povídej, máme takové hrabičky na podsadu a každý den vyčešu malého jorkšíra

Janiii
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2008 11:45
- Nahlásit

Dana01
berni jede se mnou k mamině, tam ji nechávám s Mírou a s Vaškem s holkama, a já s maminou pokračujem s Apolenkou do Rožnova a berem s sebou ještě její sestřičku Airin - takže bude veselo Apí se jde vystavovat a s oběma holkama jdeme pak v neděli na svod - má mamině dorazit 6 ze 7 štěňat tak se moc těšíme!!!

Drakopes
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2008 15:03
- Nahlásit

Dana01
A jak se má Nielsík - už běhá bez kulhání?

Je to viditelně lepší - pajdat na všechny čtyři bude celý život, ale teď vypadá, že ho nic nebolí - pobíhá a není to posedávání každou chvilku. Máme další kontrolu zase za dva měsíce. Zatím si pan doktor netroufne říci, že ten kloub už takhle zůstane, přece jenom je to hodně mladý pes.

Janiii
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2008 15:38
- Nahlásit

Drakopes
teď vypadá, že ho nic nebolí
tak to je dobře! přejeme, ať je to jen a jen lepší

Fája
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2008 21:32
- Nahlásit

Ahoj, tak v sobotu jedeme také do Rožnova, bude to nová zkušenost s novým psem. Nikdy před tím jsem na žádné výstavě nebyla, takže vůbec nevím, co nás čeká a co po nás budou chtít. No snad tam potkáme někoho, kdo nám poradí

<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání