| Autor |
Zpráva |
Fája
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 10:55
- Nahlásit
Tak po dlouhé době píši také, pojedete někdo 10tého do Rožnova ? My se chystáme, jestli vše vyjde, pak také koncem května na krajskou výstavu do HK. Uvidíme co na to ten náš mimíšek řekne, teda už 18ti kilovej mimíšek. roste jak z vody. Také se snažím aktualizovat stránky, ale kiksnul mi noťas, takže se nemůžu dostat k datům, zatím jsou na stránkách jen nové fotky. Tak jestli chcete, jukněte. www.bsp-faja.wz.cz
V neděli se jedem kouknout na cvičák, Fája je na to ještě sice malá, ale kouknem jak to tam chodí. Tak se tu mějte a třeba se brzy uvidíme na živo.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 11:07
- Nahlásit
Fája
ahoj, teda malá roste jako z vody - a fotky od vody jsou krásný!! hrabání tlapičkou po pamlsku, pokud možno aniž by došlo k namočení větší části těla známe taky moc dobře
do Rožnova jedu, bez Berni, protože jedu s mojí maminou a bereme s sebou dvě fenky z jejího vrhu - Apolenku na výstavu a v neděli na svod obě. takže se třeba uvidíme
kam na cvičák se chystáte? určitě není od věci okouknout to, jak to tam chodí, a pomaličku začít trénovat a řádit
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 11:15 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Janiii
Jojo, info už jsem k táboru dostala a i odepsala číslo OP. Už se moc těšíme. Jinak mít psa jak pružinku je taky výhoda,to by jsi měla vidět ten pohled, když po Meggii chci, aby se dostala přes nějakou překážku (a to chci vážně aby hopla třeba malý agiliťácky, větší kvůli klubům ne ). Kdyby to třeba jen přelezla, ani skákat nemusí a ona si jí raději obejde
Fája
Bežte se na cvičák podívat - někde mají i školku pro štěňata, ta je super. nebo ti třeba poradí, co s takhle starým štěňátkem můžeš už začít trénovat. A když se ti tam nebude líbit, tak rychle pryč.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 11:28
- Nahlásit
Dana01
Kdyby to třeba jen přelezla, ani skákat nemusí a ona si jí raději obejde
dej tomu čas, třeba tomu přijde na chuť a na táboře to vyzkoušíš metrovku máme klasickou, který jdou odebrat prkýnka, takže můžete trénovat s min. výškou. a áčko rozkládáme, aby se mrňata a dorostenci kvůli kloubům nenamáhali, ale aby zároveň poznali, že se není čeho bát - tak třeba to vyjde i u vás, a Meggie pochopí, že je to docela fajn
já se teď berni snažim vysvětlit, že na cvičáku se nejedná o překážky na agi, a že po ní chci, aby když skočí přes metrovku tam aby se otočila a skočila zas zpátky - nějak jí to hlavička nebere
|
Fája
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 15:39
- Nahlásit
Na cvičák do Luže, máme to nejblíže
http://www.zko-luze.estranky.cz/
Je to to takový malý, schází se tam tak kolem patnácti párů, tak uvidíme. Ještě ani nevím, do čeho se s Fájou budu chtět pouštět. Jednou bych s ní chtěla dělat canisterapii. Také určitě chci aby zvládala skvělě základní poslušnost. A u obran si nejsem jistá, bojím se aby se to pak s canisterapií nevylučovalo, aby pak neútočila na každý rukáv
už něco umí sednout, lehnout celkem umí a co jí jde nejlépe a skvěle je štěkání na povel. Jen přivolání občas odbývá, je taková samostatná a tak nemá potřebu za mnou přiběhnout, když chci. Doufám, že mi na cvičáku s takovými věcmi poradí. Ale ještě nevím od kdy tam začnu chodit, Fáje je 3,5 měsíce.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 15:56
- Nahlásit
Fája
ještě nevím od kdy tam začnu chodit, Fáje je 3,5 měsíce
no určitě po vás budou chtít, aby byla plně očkovaná, tzn. včetně vztekliny, ale to snad nebude problém, a bylo by fajn, pokud by tam bylo ještě nějaké štěndo nebo mlaďoučký pes, abyste se mohli vyblbnout a pak aby vás někdo postupně seznamoval se základy, jak Fáju naučit poslouchat. určitě se neboj se ptát - a pokud bude dotyčným na obtíž ti odpovídat, tak to asi nebude to pravé ořechové. ale co jsem se dívala na pár fotek, tak je fajn podle mě, že to není cvičák jen pro služební psy - že je to taková směska ... na každého psa je potřeba jinej přístup
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 16:00
- Nahlásit
Jednou bych s ní chtěla dělat canisterapii
jééé, to jsem si taky u Berni když byla štěňátko říkala .... a vyrostlo mi z toho prcka takový torpédo, že chudáci děti, popadaly by po zemi jak hrušky
ikdyž musím říct, že na jarní tábory se na nás jezdí dívat postižené děti, protože naše kamarádka je spoluzakladatelkou jednoho canis. sdružení, tak to s nimi vždycky domluví - a k nim se Berni chová dobře, a je schopná se na tu chvíli i zklidnit, nechat se vodit na vodítku, je fajnová - ale mam pocit že bych musela moc krotit její temperament - a ten by vybouch pak jinde, a to neriskuju
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2008 21:28
- Nahlásit
Janiii, Fája
Taky jsem se dívala na stránky cvičáku a v sekci členové ZKO je vidět, že tam chodí i berňačka Jessi
a jak se pěkně šplhá na áčko a skáče přes překážku
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2008 20:34
- Nahlásit
nějak jsme se propadli, halooo, nespěte
začaly první opravdu teplé dny, jak to zvládají hafani? u Berni nepozoruju úbytek energie, přijde mi že je stejná za jakýhokoliv počasí - možná zas až letní 30° ji přibrzděj - jenže to jsem já v tu dobu zabržděná úplně
Dana01
ve středu se uvidíme, už se moc těším! měla bys mít v mailu od Tomáše informace a mapku, kde to najít
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2008 21:41 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Janiii
Už to studuju a taky se těšíme . Teplé počasí snáší Meggie dost špatně, pořád funí a polehává ve stínu a to i v průběhu vycházky (popoběhne, lehne, já přejdu, popoběhne, lehne...), tak chodíme na velkou procházku hlavně večer po sedmý...to jsem zvědavá, jak to zvládneme na to táboře, ona by v tom vedru byla nejraději pořád odložená
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 21:16 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Janiii
Ach jo, tak máme zásadní problém. Meggie si dnes venku rozřízla dost ošklivě polštářek (hluboké, větší), takže jsem jela na veterinu, Meggie dostala narkózu a polštářek jí sešili, dostali jsem antibiotika. Teď mi tu akorát pobekává po narkóze. Co se týče tábora, tak pojedeme, ale budeme mít "omezený režim" - žádné skákání, žádné výlety nebo zbytečné chození, nesmí do vody, neměla by na písek.... Honění se psy spíš až třeba o víkendu a spíš krátce- důlžité je, aby se jí do rány nedostala špína a aby se nepotrhaly stehy..uvidím, jak to bude zvládat...zatím má nohu zavázanou, ale pořád jí prosakuje krev skrz
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 21:20
- Nahlásit
Dana01
ale nééééééé
písek tam není, a rybník je mimo areál, tak v tom problém snad nebude ...
tak snad se to bude dobře hojit, máte na to nějakou "ponožku", obvaz nebo něco? nebo to má být volně aby to dýchalo?
minulý rok jsme tam měli berňačku s tlapkou v dlaze, a taky to přežila, tak to taky zvládnete
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 21:27 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Na ven máme gumové chirurgické rukavice, které dávám přes obvaz. Do zítřka jí to nechám zavázané, aby se to trochu zhojilo (čekám, že si to zítra přes den sundá, až budu v práci ). Pak by to měla mít spíš volně, aby se to dobře hojilo (když bude na pokoji, tak určitě, venku uvidím, jaké bude prostředí - na trávě může běhat bez ničeho). Určitě tam bude dost zkušenějších, co mi poradí. Ale zamrzí to, už jsem se těšila, jak se Méďa vylítá s hafany a zase nic. Ještě to bude o to horší, že ona se bude chtít seznamovat a moc. Ach jo, snad to nějak zvládneme a tlapka se bude dobře hojit...
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 21:31
- Nahlásit
Dana01
snad antibiotika zaberou a bude se to dobře hojit - to je hlavní. určitě to nějak zvládnete, ikdyž s klidovým režimem - užijete si ještě dost a dost
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 21:56
- Nahlásit
Janiii
Když to bude bez zádrhelů, tak by měla být za týden úplně dobrá, takže kdyby byl tábor až za týden, byl by to no problem. Budu se snažit nepropadnou dojmu, že už je to dobrý a všechno můžeme, protože to by pak mohlo být vyústit v nějakou komplikaci (polštářky se dost špatně šijí, takže by nebylo radno packu přešívat
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 21:59
- Nahlásit
Dana01
Budu se snažit nepropadnou dojmu, že už je to dobrý a všechno můžeme
tak já budu kdyžtak za tu "zlou" a přibrzdím tě
tak zítra se těšíme na viděnou!!
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 12:02
- Nahlásit
Janiii
Ahoj, ráno ještě packa mírně krvácela, takže jsem se rozhodla, že dneska bude mít ještě Meggie klidový režim, aby se jí rána zatáhla a přijedeme zítra někdy po obědě. Od kolika je prosím odpolední blok s výcvikem? Třeba by jsme se už zúčastnily. Volala jsem paní Antuškové a ta mi poradila koupit ponožku na nožku, tak jsem byla kupovat ponožku na berňáka. Jsem zvědavá, jestli jsem tipla velikost
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 12:05
- Nahlásit
Dana01
Ahooooj ona už je Janii na cestě na Pecku, tak ti neodpoví...
Já mám doma botičku, vemu jí kdyby třeba pasovala tak vám ji klidně půjčím
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2008 12:09
- Nahlásit
Dana01
Teda s tou tlapkou nic moc. Bohužel to je časté, my s tím bojujem v zimě (do hloubky prasklý polštářek) a někdy v létě - rozříznuté. Ale šít jsem to nikdy nebyla.
Osobně bych teda na tábor nejela. Protože nevím, jak bych zamezila psovic pohybu. A když ano, tak aby to nenesl tak blbě jako v klidu doma.
Polštářky se hojí fakt blbě, navíc když se to nezhojí dostatečně, stačí další pohyb a je to zase rozjeté. My jsme měli koupené botičky, ale ty se hned rozbily, takže sáček, ponožka, sáček (spíš taška - pevná). a jen krátce ven. Holt pes musel klidový režim vydržet.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2008 18:28
- Nahlásit
Terri
Alfréd si rozříznul packu jen jednou, ale stálo to za to - v zimě, v ledu zamrzlý střep, velký polštářek na zadní noze na sedm stehů ... venku čvaňha a nesmělo se to namočit - velice se nám osvědčil sáček od počítačových součástek (mají kvůli anistatice vetkaná kovová vlákna či co, takže ho nikdy neroztrhnul ani neprodřel) a na to jsem uháčkovala chemlonovou bačkorku...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2008 18:32
- Nahlásit
Drakopes
Jsou to blbě hojitelné věci
Navíc pes se mi vždy po trochuzahojení choval jakoby se nechumelilo...a ze začátku, ani na packu nedošlápl a to už je u něj co říct.
velice se nám osvědčil sáček od počítačových součástek
dík za tip
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 12:24
- Nahlásit
Janiii
Na tábor jsme nakonec neodjely, tlapka se hojí velmi pomalu (tedy pokud mám optimisticky mluvit o tom, že se hojí... protože až do včera jsem měla pocit, že se stav spíše zhoršoval. Nejdřív tlapka vypadala docela dobře, byla pěkně sešitá. Jenže pak stehy povolily a celé se to rozjelo, takže vznikla asi půl centimetru široká průrva kde je živé maso a při každé procházce se vlastně podráždí, takže nejlepší pokroky vidím doma, když leží a je hlídána, aby si to nelízala. Od včera matláme průrvu takovou zelenou vodičkou (dávala se dětem na rozbitá kolena)a už to začíná aspoň troch zasychat, i když to pořád praská...ted už to chce jen čas.
Drakopes
Díky za tip. My to zatím máme tak, že při vycházce na nohu přijde sterilní skládaná gáza, pak obinadlo (normální fáč nedržel), když je mokro tak ještě chirurgická rukavice a nakonec dětská ponožka a zatím docela dobrý, ale nesmí mi moc prudce popoběhnout, protože pak hledám ponožku kdesi v trávě...
Terri
Meggie na tlapku došlapuje jako by se nechumelilo už teď, tak jsme na tom asi líp než Zorro...Meguška akorát vyfasovala límec, byla pěkně zalezlá za postelí, já čas od času hodím oko jestli vidím obě zadní nohy a pak jsem si všimla, že to, co vidím je zdravá noha a ocásek s bílou špičkou a tu nemocnou měla složenou pod sebe a už zase lízala. Tak jsem jí to znovu přetřela na zeleno a dostala límec...je mi jí líto, ale jinak by se uzdravovala do alejluja...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 12:27
- Nahlásit
Dana01
ale nesmí mi moc prudce popoběhnout, protože pak hledám ponožku kdesi v trávě...
po nutnou dobu bych ji vodila jen na vodítku...
když leží a je hlídána, aby si to nelízala
A to Ti veterinář přímo řekl? Asi to závisí na velikosti rány a "nutkavosti lízání", ale já zase samouzdravovacím mechanismům psa věřím, nechávala jsem to lízat, ale ne moc, víš jak to myslím?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 12:39
- Nahlásit
Dana01
Na hojení jizev můžu jen doporučit ozažování laserem- nám to ránu krásně zatáhlo za cca.týden. Stojí to pár korun a supr!!
A nan nožju botičku od Wami (www.propsy.eu) a za 14 dní jsme byli zdravý ( málem si amputoval prst na zadní nožce)
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 13:16
- Nahlásit
Dines
Na hojení jizev můžu jen doporučit ozažování laserem- nám to ránu krásně zatáhlo za cca.týden. Stojí to pár korun a supr!!
to dělají i veterináři?
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 19:01
- Nahlásit
Terri
ona chodí jen na vodítku...bohužel někdy stačilo, aby "poposkočila" radostí na místě (zadek nahoru, protažené přední packy), to udělá ve vteřině... a botka byla pryč. Ale už jsme vychytali bandážování a je to dobré...
S tím lízáním mi to doporučil vet, tobě nic takového neříkal?...že když si to bude víc lízat, bude se jí to hůř hojit (sliny jsou mokré a taky tam má ještě dva stehy, takže by si je neměla vykousnout...
Dines
to zní dobře, jen pochybuju, že to u nás bude někdo dělat...můžu se zeptat, kam jste chodili,
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 21:20
- Nahlásit
Dana01
my nebyli nikdy na šití, takže jsme to neměli tak moc jak vy...
už jsme vychytali bandážování a je to dobré...
jo jo, to je vono, s tím jsme taky bojovali neustále
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2008 09:49
- Nahlásit
Terri
JJ, dělají to i vetové
Dana01
No, my jsme z českých Budějovic - tady u IGY - taková nenápadná ordinace a veterinářka o který jsem neslyšela dokud jsem se nepřistěhovala "za roh" - což už je co říct, že se ke mě nedonesla žádná kritika Fakt moc hodná a ochotná ženská
Jedno 2min "ozařování" mě stálo 50,- a byli jsme tam asi 4x ?
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2008 11:00 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Dines
My jsme z Teplic, tak Budějky máme z ruky, ale zkusím zapátrat na netu, jestli nemají něco podobného třeba v Ústí. Vypadá to jako dobrý nápad, klidně bych do toho šla...
Terri
Nožka už začíná zasychat, takže na mě jdou vlny optimismu . Ještě mě dneska čekala jedna ech saďárna. Meggie se uvolnil další steh a začal se jí motat do té hojící se tkáně (jeden konec zmizel), tak mi bylo doporučeno, abych ho vyndala, než tam zaroste v rámci hojení i ten druhý konec. No u hlavičky měla misku s piškoty a z nožičky jsem jí tahala steh, bohužel měl vidět jen jeden konec a na tom druhém co byl uvnitř rány měla snad malý uzlík, takže to vůbec nešlo, ale nakonec se podařilo ho vyndat a teď už se rána může hojit. Chuděrka jen párkrát cukla nožkou a jinak se věnovala piškotům...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2008 11:20
- Nahlásit
Dana01
Nevím jestli se toho dopátráš na netu -možná bych spíš ty veterináře obvolala a přímo se zeptala
|