Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Fája
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2008 19:17
- Nahlásit

To se teda těším.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2008 10:07
- Nahlásit

Tak jsme na středu objednaní .....

rogersova
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2008 19:50
- Nahlásit

tak bych řekla, že Borinka začíná zkoušet, jestli je nutné za každé okolnosti poslechnout.Doma poslouchá vždy, zkouší to jen venku.Přiznám se, že moc nevím, jak v danou chvíli reagovat.Zda trvat na provedení povelu a jak toho docílit,nebo to vzdát.
Já povel několikrát opakuji a třeba ji i vytahám za kůži za krkem,ale nevím jestli je to dobře.
jak "trestáte" pejsky vy?

rogersova
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2008 19:52
- Nahlásit

v sobotu nás čeká výstava,trochu se toho bojím, protože jestli si postaví hlavu a nebude chtít chodit( to je ted její oblíbený protest)
tak to bude docela trapas.Určitě tam budou všichni vzorní

Drakopes
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2008 22:25
- Nahlásit

S Alfrédem jsme na výstavy rezignovali i proto, že výrazně dával najevo, že ho to nebaví. A na druhou stranu jeho puberta byla mnohem bouřlivější než u Nielse, kterého bereme jako chudinku a spousta mu toho projde.
Alfréda jsem v období tak do dvou let často zaklekávala, až zalehávala i v parku a na chodníku a diskutovali jsme, kdo je tu teda pánem

rogersova
Člen
# Zasláno: 29 Úno 2008 07:35
- Nahlásit

Drakopes

Janiii
Člen
# Zasláno: 29 Úno 2008 12:36
- Nahlásit

rogersova
budeme držet pěsti na výstavě v sobotu, myslela jsem, že pojedu kouknut, ale bohužel jsem bez auta - Míra pracuje
jak trestám Berni - pokud neposlechne povel, při druhém zvýším hlas - ale jen pokud třeba trénujem poslušnost u nohy a tak ... povely na ni nehulákám pokud je kus ode mě, to vím že to nemá cenu ... většinou po ní poslední dobou něco házím - vodítko, míček ... pak chvíli velká poslušnost, pár povelů které vím že udělá, a veliká odměna ...
ale musím přiznat, že na zadek párkrát dostala - ale spíš jen takový plácnutí, většinou vodítkem. a když vrčí na čuby, tak dostane výklep za kůži na krku, pokud vystartuje na vodítku tak cuknutí na stahováku a zase - poslušnost, aby nemyslela na blbosti ... a pochvala ...

Dana01
Člen
# Zasláno: 29 Úno 2008 12:47 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

rogersova
Taky držíme palce na výstavu ...určitě dobře dopadnete a neboj, na každé výstavě se někomu podaří, že pejsek nechce běhat nebo uteče někam jinam...nikdo to moc neřeší a příště už se o tom neví

Určitě by jsi neměla ve výchově ustoupit. Kromě toho, co psala Jana záleží dle mého v jaké situaci nechce poslechnout - pokud třeba nechce sednout nebo lehnout, tak řeknu povel jednou a při druhém důrazněji vyřčeném jí zatlačím dolů zadeček nebo lopatky, aby zaujala požadovanou pozici a pochválím. Když začně "kulhat" přivolání, tak běhá se stopovačkou a když nepřijde, tak pořádně cuknu a když pak přibíhá, chválím a odměním...aby si mladá dáma uvědomila, že stejně udělá to co chci, ale když to udělá hned napoprvé, tak je to bez příjemností...

Janiii
Člen
# Zasláno: 29 Úno 2008 13:25
- Nahlásit

Dana01
Dani ahojky, jsem ráda že ses tady zase objevila, jak se máte?

rogersova
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2008 14:10
- Nahlásit

tak Borinka nezklamala, výstavní kruh si nanečisto oběhla, a když se běželo naostro, tak seděla jak buchta a nehnula se.
Jinak zuby si nechala zkontrolovat bez problémů.
Nakonec jí dal rozhodčí hodnocení VD s posudkem - fena dobrého formátu, středně silné kostry s jemnější hlavou, strměji zaúhlená s lehce rozb.postojem končetin a strměj.hřbetem

Janiii
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2008 15:46
- Nahlásit

rogersova
to nic, povede se příště, prostě neměla svůj den - venku hnusně, komu by se chtělo běhat VD je krásná známka, obzvlášť na klubovce! hlavu vzhůru, příště bude běhat třeba jako srnka

Drakopes
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2008 19:33
- Nahlásit

A jak vás to proběhlo s počasím?

My jsme ráno přišli totálně mokří. A pak dopoledne udeřila bouřka, chudinka Alfík nevěděl, kam se schovat, dloubal do nás, ať ho vezmeme na klín a něco s tou bouřkou uděláme. Nílouškovi to bylo jedno
Naproti u vily spadl velký smrk ....

Janiii
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2008 20:06
- Nahlásit

u nás počasí děs, ale žádné škody zatím (ťuk, ťuk). Berni v pohodě, ona si tohle moc nebere
a co jsem slyšela o počasí v Budějkách na výstavě, tak asi jako všude - vichr, kroupy, lítalo co mohlo - včetně zboží od stánkařů ... ale psi byli v hale, tak snad dobré ...

rogersova
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2008 21:11
- Nahlásit

když začala ta bouřka,byli jsme už doma.Šli jsme na řadu v dané kategorii úplně první.Takže v 9.05 jsme mohli odejít.Čekali jsme jak dopadne ségra (Atalka) a kamarád (Arny) a v 10h jsme odešli.

rogersova
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2008 21:32 - Změnil/a: rogersova
- Nahlásit

rogersova
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2008 21:38
- Nahlásit

Borinka a sestra Atalka

Fája
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2008 23:33
- Nahlásit

Tak máme od včerejška Fáju doma. Je to takový plyšový medvídek, ale umí se pěkně ozvat. Bude asi docela dominantní, nenechá si nic líbit a dovoluje si na všechny a na všechno. Ale je to úžasné miminko. Myslím, že si celkem zvyká být bez maminky a sestřičky. Brečí většinou chvíli když od ní odejdem, ale jinak je hodná. Posílám fotečku, když jsme přišli vylítané z venku a ona ulehla spokojená, že tam jsem s ní. A ještě - když jsem si ji dovezla domů, zrovna se přes nás přehnala "EMA" nešla elektřina, tak jsme byli s ní a měli jí místo televize, a že je na co koukat

rogersova
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2008 07:28
- Nahlásit

to je kulička..tak ať ti dělá jen radost.
Budeš jí mít v bytě, nebo na zahradě?

Janiii
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2008 08:54
- Nahlásit

Fája
malá je nádherná!!
rogersova
teda to je podoba - jsou to fešandy obě dvě

blaba
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2008 09:34
- Nahlásit

rogersova
Malá oprava poslední věty.
.... Čekali jsme jak dopadne ségra (Atalka) a brácha (Arnoušek) ...

rogersova
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2008 10:04
- Nahlásit

blaba
Ne,ne ta věta je správně.
Arny (Ciro Adis Abbeba) je berňáček naší kamarádky a byl přihlášen stejně jako Borinka do třídy mladých.
Váš Arnoštek přihlášen nebyl a tak jsme na jeho výsledky čekat nemohli.

blaba
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2008 11:42
- Nahlásit

rogersova
Aaaha Ty zkrácená jména jsou stejná. Arnoštovi také říkáme Arny.

Fája
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2008 13:37
- Nahlásit

rogersova
budeme ji mít venku, ale zatím je převážně doma, venku je hnusně, a musí si nejdřív zvyknout na našeho Ronyho, jsme s ní venku hodně, ale zatím pořád jen lije a lije

Dana01
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2008 19:19 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Janiii
Ahooj, máme se dobře, od příštího týdne mi domů zavedou internet, tak pak už budu zase stálým dopisovatelem Jinak počasí děs běs, v neděli jsme málem odlétly, ještěže mám tak těžkého psa, ale místy vypadala jak Falco z Nekonečného příběhu. Začínáme intenzivně trénovat na tábor, ať nejsme za ostudy.

Fája
Vítáme novou tricolor kuličku a těším se, že nás budeš zásobovat fotkami Tvé úžasné Fáji. My už máme všichni nohatice nohaté

rogersova
Výstava je vždycky dost psychicky náročná pro psa i páníčka, takže malé zaváhání je bežné. Třeba Meggie se sice probíhá v kruhu ráda (konečně má prostor seznámit se s dalšími pejsky), ale zase je dost těžké se s ní protlačit těmi davy, protože začne stávkovat a nechce dál, občas se vyvlíkne z obojku, no taky sranda. Jenže naposledy měla 25 kilo, tak jsem jí "roztlačila" a teď má skoro o 13 kg víc...

Jinak nám pomáhá vzít si někam do kapsičky malé kousky sálámu nebo piškoty a když by nechtěla běhat, tak jí navnadím a za salámek udělá Meggie cokoliv a ještě běží živě a radostně

Drakopes
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2008 20:27
- Nahlásit

Dana01

Buď ráda, já má psy zásadové - a to speciálně Niels. Když někam nejde, tak tam nejde. V klubu nechce chodit do zadní místnosti, tak jsme mu tam v pátek naskládali cestičku z piškotů. Byla tam pár hodin, pak přišel Alfréd a bylo po piškotech a Niels stejně dovnitř nešel. Takže u nás zas tak moc mlsky nefungují, zásady jsou na prvním místě

Dana01
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 10:05
- Nahlásit

Drakopes
Naší jedinou zásadou je "za žrádlo cokoliv" . Možná by i proskočila hořící obručí, kdyby tam byl kus masa

Janiii
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 10:25
- Nahlásit

Dana01
ahoj, tak to je fajn, že už budeš "online" ... na tábor se už moooooc těším, ale o trénování teda nemůže být řeč. spíš blbnem, rajem si, na výcvik nějak nemam čas ani náladu ... a ona se Berni na oplátku zas bude předvádět na place a bude vypadat jak nevychovaný pes - už se těšim to si to zas vyslechnu od hlavního výcvikáře ale neboooooj, on cizím nenadává, jen rodině - tedy mamče a mně

Fajka
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 10:28
- Nahlásit

Janiii
to si to zas vyslechnu od hlavního výcvikáře ale neboooooj, on cizím nenadává, jen rodině - tedy mamče a mně

Tak to budem s Fajkou tedy první
No aspoň v něčem budem první
Se na vás těším takmoc, že se nemůžu dočkat

Dana01
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 10:46
- Nahlásit

Fajka
Ahoj, taky jedeš s mimíškem? To bude super, těšíme se zase o kousek víc

Fajka
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2008 10:51
- Nahlásit

Dana01
Ahoooj no mimíšek už nejsme dááávno a berňáček už vůbec nééé ale o to víc se na vás těšíme

<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání