Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Janiii
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2008 08:10
- Nahlásit

Fája
ahoj, to je fajn, tak třeba se najdeme v té kupě lidí a psů zkusím vás najít podle katalogu tak až se k tobě bude hlásit nějaká tmavovlasá na mikádo ostříhaná prdlá ženská se psem - jakej pes bude, to netušim, protože mi vrazej "cizího" budu se tam starat o jednu čubinku z vrhu A co měla mamina vloni, a fenku jsem viděla naposledy když jí byly 3 měsíce tak to jsem JÁ
dobře dojeďte!

Fája
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2008 08:58
- Nahlásit

Janiii
tak to je fajn, když se mi představíš jako Janiii z Fóra, tak budu vědět, a naše katalogové číslo je 135, budu se těšit.

Janiii
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2008 10:26
- Nahlásit

Fája
výborně, budu se snažit vás najít tak zítra ahoj a ostatním přeju krásný víkend!!!

Dana01
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2008 16:21
- Nahlásit

Janiii,Fája
Budeme vám držet palce, ať dobře dopadnete a srávíte v Rožnově příjemný den

Janiii
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 09:16
- Nahlásit

Fája
moc se omlouvám, ale byl to takovej zmatek, že jsem nestíhala hledat nikoho jinýho, než vlastní lidi a psy tak snad se setkáme jindy a jinde.
jinak Rožnov byl moooc moc fajn, dobrá organizace, krásní psi - a my jsme si celý víkend moc užili. zvládla jsem se postarat o "cizí" Áju a na svod nám dorazilo 6 ze 7 "štěňat", moc si rozumněli a jsou si podobní a všichni jsou krásní (jak jinak že?)
cesta domů už byla horší, z rožnova do Hradce k mamině jsme dorazili v pohodě - za 4 hodiny cesty, ovšem víc jak další tři hodiny nám trvala cesta z Hradce do Benešova, takže jsem přijela před desátou večer, naprosto vyčerpaná a jen jsem padla do postele
Fája
a ty povídej přeháněj, jaké máš pocity z první výstavy???

Noemi
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 09:47 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit

http://img2.rajce.idnes.cz/d2/0/738/738855_c476ac1 c49e01752b76a5f6ce0c0915c/images/DSC00082

Fája
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 09:50
- Nahlásit

Janiii
Ahoj, cesta na výstavu byla super, se třemi přestávkami jsme byli z Chrudimi v Rožnově za 3 hodinky. Měli jsme dost času si to tam obhlédnout a pak to začalo, v našem kruhu číslo 6 mělo být asi 8 štěňat, ale bylo jich tam asi 6 myslím. Naštěstí jsem šla poslední, takže jsem měla spoustu času to okoukat, jelikož jsem vůbec nevěděla, co mě čeká. Všechno proběhlo OK, Fáju musím pochválit, byla velice hodná. Jen se pořád válela v té posekané trávě a prachu, nějaké vyčesávání nemělo cenu, tak sem jí vždy jen oprášila. Byla hodnocena jako velmi nadějná 3. Hodnocení bylo téměř perfektní, jen nám byly trochu vytknuty měkčí přední tlapy. Ani jsem nečekala, že se bude takto líbit. vlastně jsme byly hned odbyté a za hodinu nebylo co řešit. Ještě jsme chvíli pokoukali a pak jsme odjeli, jelikož tam ani nikoho neznáme. Řekli jsme si, že když je tolik času, bylo teprve 10 hodin, tak že se pojedeme podívat do zoo do Lešné. Do Lešné jsme dojeli asi za 3/4 hodiny, ale na místě jsme zjistili, že je to uplně jiná vesnice, která zoo nemá. Tak jsme jeli do zoo olomouc. Fotky dám brzy na stránky Fáji. No a po zoo jsme jeli domů a cestou se ještě stavili na jídlo. Domů jsme dorazili kolem 6-7 hodiny. Také doufám, že se někdy potkáme. Mějte se pěkně a užívejte sluníčka.

Fája
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 09:51
- Nahlásit

Noemi
mě to píše, že webová stránka nebyla nalezena

Noemi
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 10:02
- Nahlásit

Tak jsme si v pátek přivezli štěňátko... jmenuje se Bergeron (bergie) a váží 9,5 kg (9 týdnů).

Ach jo.První pokus o vložení obrázku jaksi zřejmě nevyšel...ale fotečky jsou k vidění na bergeron.rajce.idnes.net

Žádost o radu:
Pejsan je strašně bezva, do doby než ho chytne "rapl" a začne přítomným s vervou trhat kalhoty a naprosto nereaguje... už jsem ho vcelku dobře naučila sedni!, ale to zabere tak na 50 vteřin a jede se druhé kolo. Přitom hraček na kousání má dost, pořídili jsme kolo z bůvolí kůže, gumovou hračku s masážními výstupky atd. Máte radu jak na něj?

Noemi
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 10:05 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit

[imgs]http://img2.rajce.idnes.cz/d2/0/738/738855_c 476ac1c49e01752b76a5f6ce0c0915c/images/DSC00082[/i mg

Dines
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 10:11
- Nahlásit

Noemi
tady je ta fotogalerka - Bergeron
Teda dooost hustý jméno

Noemi
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 10:17
- Nahlásit

Dines
Na netu jsem našla, že to byl francouzský advokát, který se tuším někdy v 17. století rozhodl zanechat práva a vrhnul se na cestování. Původně jsme mysleli, že mu dáme nějaké vlastní jméno, ale vzhledem k tomu, že už doma máme Kryštofa (Kolumba:lol, tak jsme se rozhodli používat papírové jméno...jen doufám, že nedostojí svému cestovatelskému jménu a nebude se toulat...

Dines
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 10:19
- Nahlásit

Noemi

Tak to já, ač má můj pes celkem normální papírový jméno, tak jsem ho stejně přejmenovala - v podstatě mu říkám jménem jeho bráchy (ten je ale stejně až ve Slovinsky, tak se to ztratí )

Drakopes
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 20:50
- Nahlásit

Dines

Tak u nás Alfréd dostal nové jméno, papírově je Áron, a u malého jsme rovnou hlásili, že chceme Nielse, takže má vpapírech Akim Niels, ale akimu mu nikdo nikdy neříkal ...

Dana01
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 23:33 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Noemi
Fotečky jsou moc pěkný, tak ať máme z mrňouse radost. Jinak u nás se taky oficiální jméno neujalo. Místo Felicity máme doma Méďu.

Drakopes
Haha, mám tajný tip na venčení hyperaktivního obříka na vodítku- docela se mi osvědčili cyklistické rukavice (ty bez prstů), chrání dlaně při větším tažení . Ale snad už je brzy nikdo z nás nebude potřebovat Mimochodem jak jste přišli na jméno Niels, když bylo na vyžádání?

Janiii
Nevíš jestli jsou někde výsledky klubovky nebo třeba fotky? Díky

Drakopes
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 06:57
- Nahlásit

Dana01
Mimochodem jak jste přišli na jméno Niels, když bylo na vyžádání?

Alfréd je po panu Nobelovi, tak jsme zůstali u severských fyziků počátku 20. století, atomový fyzik Niels Bohr ... spor je o případné další jméno, ve hře byl dlouho Sergej (Koroljov) ... )

Janiii
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 10:05
- Nahlásit

Dana01
ahojky, výsledky budou určitě na webu Klubu, a fotky můžu nabídnout zatím naše, mamina už je dala na rajče tak se můžeš podívat aspoň na naše miminka

Noemi
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 10:21
- Nahlásit

Ahojky,
máme problém s kousáním a bojím se, aby nám to nepřerostlo přes hlavu...Bergeron mi (nejen mě, ale všem) chňape po kalhotách, rukávech atd. Naprosto nereaguje na "fuj" ani na vrčení, nabídnutí hračky nebo hrozivý tón hlasu, tělesné tresty nepoužívám (nevím, jestli nebudu muset začít). Jestli nás včera někdo pozoroval, jak sekám na zahradě trávu, Bergieho za zadkem a neustále chňapajícího po lýtku...asi se dobře bavil, ale já ne - máme doma klučinu 5,5 roku, sousedi 4-letého a Bergie chňape i po nich...mám obavy, aby se kluci nezačali bát psů.

Máte někdo podobné zkušenosti? Jak jste je řešily?

Dík za radu *Z*

Janiii
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 10:25
- Nahlásit

Noemi
my jsme takový problém neměli, nebo určitě ne takový, že bych si ho pamatovala ...
co mě napadá, když nepomáhá FUJ a výměna za patřičnou hračku, kterou by kousat mohl, tak bych ho "vyřadila ze smečky" - koušeš, jdu domů, ty zůstáváš venku. nebo ho někam zavřít - ikdyž tam bych se bála toho, že pokud třeba není zvyklý být v boudě, v kotci (jstli máte) tak by to byl možná moc velký trest a pak by se tam bál, že je tam vždy za trest ... takže bych možná volila variantu vy domů, pes venku - případně, pokud kouše i doma, zavřít se do jiné místnosti ... pak přijít, pohladit ho, dát mu hračku dřív než se rozdovádí, a chválit že to je dobře ...

Noemi
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 12:00
- Nahlásit

Janiii
S odchodem domů to určitě zkusím...není to špatný nápad. V nějaké publikaci o štěňatech jsem se dočetla, že by to kousání mělo samo vymizet kolem 16. týdne (Bergiemu je 10 týdnů), ale nějak tomu nevěřím...Naši známí mají kavkazského ovčáka (nikdy bych neřekla, že pes může vyrůst do takové velikosti) a toho to prý drželo pěkně dlouho

Janiii
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 12:04
- Nahlásit

Noemi
a zkoušeli jste všelijaké hračky? tahací uzle, pískací, míč - u nás se od malička osvědčila trochu sešlapaná PET lahev a demolice mohla začít jinak z těch "tělesných" trestů bych vyzkoušela zatřepání za kůži za krkem - jako to dělá fena štěňatům ...

Noemi
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 12:22 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit

Janiii
Hraček máme doma habaděj (jenom pískací míč mám schovaný pro "zvláštní" odměnu, jen jsem mu vyřadila kroužek z buvolí kůže, protože mi bylo řečeno, že nejsou do 8 měsíců vhodné.
Nejhorší na tom je, že mi nepřijde, že by se moc rozdováděl a bylo by to v "zápalu boje". Pořád je v pohodě a najednou mě chytné za rukáv a kamsi zarputile táhne, případně třepe s nohavicí (v horším případě i s nohou).

sešlapaná PET lahev
Včera mi na chalupě málem sežral víčko od PETky (osobně si myslím, že není tak neinteligentní, aby ho sežral, ale radši jsem mu ho odebrala...), tak jsem teď proti PET lahvím trochu zaujatá.

Janiii
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 12:40
- Nahlásit

Noemi
Včera mi na chalupě málem sežral víčko od PETky ... tak jsem teď proti PET lahvím trochu zaujatá
jednoduché řešení - víčko odšroubovat, takový ten plastový kroužek od víčka taky, sundávála jsem i ty etikety ... ale i tak jsem dohlížela a sebrala ji v momentě, kdy se objevila na lahvi krev z dásní, jak zuřivě ji devastovala
a jinak určitě zakazovat nežádoucí činnost hned v počátku - nenechat ho, aby se "rozvášnil" ... 10kg štěně ještě "přeperete". ale je určitě důležité, aby mu to zakazovali všichni - ne že vy budete důslední, a např. syn si to nechá líbit ... přeju brzký úspěch

Dana01
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 15:10
- Nahlásit

Noemi
Tak já bych se přidala k Janiii. Na jedné straně štěně utahat (PET u nás taky slaví úspěch, ale uzávěr schováváme na kousání) a pak se třeba o něco přetahovat - o starý ručník, šikovný je takový extra velký trojuzlík (nalákat štěně, tím, že budete uzlík tahat po zemi, ono po něm skočí a pěkně se přetahovat, Meggie dodnes zná povel "přines uzlík" - tak se nám podařilo "ukočírovat" chňapání po rukách. Štěně přišlo a chtělo si hrát, protože se nudilo, tak samozřejmě začalo tahat, co mělo na dosah tlamičky (ruce, nohy, vlasy), tak se řekne fuj a hned se zaujme uzlíkem nebo hadrem a ono přestane jít po člověkovi. Myslím, že si chce hlavně hrát. Pokud ale už opravdu dělá neplechu, tak okřiknou fuj nebo vytahat (něžně) za kůži nebo rázně, ale opatrně převalit na zádíčka...

Janiii
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 15:16
- Nahlásit

Dana01
ahoj marodi, jak to s vámi vypadá??

Dana01
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 15:24
- Nahlásit

Janiii
Konečně se to začalo viditelně hojit, za poslední týden udělala obrovský pokrok, takže rána se z asi 1 cm průměru a 2,5 cm délky (to už jsem fakt šílela, protože se celý prstík zdeformoval a byl skoro 1,5krát větší) zmenšila asi na 3 mm a 1,5 cm a je stále menší a menší, teď sice začíná ten otevřený zbytek trochu víc při pohybu praskat, ale hlavní je, že se packa lepší

Janiii
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 15:43
- Nahlásit

Dana01
super!!! tak ať je to už jen a jen lepší

Drakopes
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 17:15
- Nahlásit

Noemi

Tak se přidám i já - oba psy máme odmalička mezi dětmi v dětském klubu. Alfréd byl obrovská novinka, navíc přibyl na začátku školního roku, takže si s ním pořád někdo hrál, pořád se s ním někdo válel po podlaze. A naučili jsme všechny děti důraznému "JAU" a u těch největších mazlů pak ještě kňučení, když se začal později psí puberťák na ně vytahovat.

A nemáme problém ani s jedním ani s davem dětí kolem nich

Dana01
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 10:50
- Nahlásit

Drakopes
Noemi
Zas upřímně musím přiznat, že u nás to s těmi dětmi tak jednoduché nebylo...né že by byl konflikt, ale Meguška děti zbožnuje, takže má tendenci se k nim "navalit" a vyvrátit oddaně hlavičku a vzhledem k její váze a temperamentu je nutný dohled, protože by mohla chudáka dítě třeba omylem povalit. Taky se jí líbí, že jsou děti níž, protoře se snáz dostane k olizovatelným částem těla, ale jinak si od nich nechá líbit úplně všechno a je k nim přitahována jak magnetem.

Terri
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 14:14
- Nahlásit

Dana01
zdar jsem ráda, že se packa hojí
Add děti - no já kolohnáta k Malé pouštím taky jen decentně. Malá ho zbožňuje, a on je hodný svého jména (gallant ), ale stačí pohyb packou a je to... Takže žádné hrátky, na to je času dost.

<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání