| Autor |
Zpráva |
Jajanina
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 08:12 - Změnil/a: Jajanina
- Nahlásit
Dana01: Měla jsem stejný nápad Akorát tam toho ještě moc není
www.nasbernak.estranky.cz
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 11:35
- Nahlásit
to je prima, že se rozrostl počet webů o dva o takových krásných slečnách
budeme stálými nahlížeči a čtenáři
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2008 17:57 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Jajanina
Jeje, Baira má takové pěkné stránky a úplně odmalička . Nebojte, ono toho bude přibývat a přibývat...
|
Jajanina
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2008 13:53 - Změnil/a: Jajanina
- Nahlásit
Dani dík, vím, že to bude přibývat Je to takové naše třetí miminko, hrozně se na štěně těším. Je mi hrozně sympatická ta chovná stanice, pro štěňata mají super výběh a boudu (spíš zahradní domek) dokonale vybavenou pro štěňata. Jde to vidět i na fotkách, třeba tady v pozadí za mými syny http://www.nasbernak.estranky.cz/archiv/ifile/32.j pg
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2008 21:29
- Nahlásit
Jajanina
mě se nic nezobrazuje
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2008 22:27
- Nahlásit
Dana01
ahojky, mě se teď taky nic neukáže, ale fotku jsem si stihla prohlídnout "za čerstva"
jak se máte holky? my marodíme, teda zítra jdeme už do práce - já i Míra. tak si nás Berni užívala doma
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2008 21:25
- Nahlásit
Stavíme novou boudu...Můžu se zeptat, pokud někdo doma máte, jak je veliká...Na netu jsem našla super návod i s rozměry, ale sami tam píšou, že pokud by chtěli, vejdou se tam i dva berňáci (110x170cm včetně zateplení a předsíně)....takže mám obavy, aby mu tam samotnému nebylo zima. Teď momentálně má boudu cca 120x60 cm a už mu tu a tam leze ven hlava (a mám pocit, že občas i nedobrovolně... ). Teď má skoro 40 kg a počítám, že bude mít tak 55 kg (ale ne že by rostl, spíš počítám, že se "doobalí" )
Myslíte, že by stačilo 120(130) x110cm? Plus předsíň ne vedle, ale před vchodem do boudy tak asi 50x40...
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2008 21:35 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit
Noemi
našla jsem mail, ve kterém jsem posílala rogersove rozměry boudy, jakou má Berni. takže
délka boudy: vlastní bouda 135cm + 50cm předsíňka - tzn. celkem délka 185cm(bez předělové stěny)
výška boudy - vpředu 80cm a vzadu 75cm (spád střechy zpředu dozadu)
hloubka boudy: 85cm
sou to vnitřní rozměry, bouda je zateplená polystyrenem.
Snad je to k pochopení
ještě přidám fotku
přední strana je na panty a takhle vyklápěcí, je to praktický při zametání, vytírání,...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2008 12:31
- Nahlásit
Noemi
Stavíme novou boudu... .... my jen řešíme, který zrovna je v posteli
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2008 20:36
- Nahlásit
Drakopes
my jen řešíme, který zrovna je v posteli
Dnes bych tody rozhodně do postele nepouštěla ani za příznivější bytové situace...Bergeron se na chatě půl odpoledne válel v sousedovic zarostlé zahradě na schnilých jablkách, což mi přišlo naprosto neškodné jen do doby, než jsme sedli do auta a jeli domů... Tak jsem ho vykartáčovala, vydrhla mokrým hadrem, znovu vykartáčovala (chtěla jsem vzít ještě jedno kolo mokrým hadrem, ale děda byl zásadně proti, aby chudáček nenastydl ), nicméně pes smrdí pořád, kam se na schniláky hrabou chcíplí krtci etc....
P.S. Nemáte někdo zkušenost se suchým šamponem pro psy (jakou značku)? Obávám se, až mi něco podobného provede uprostřed zimy, že metoda mokrého hadru už asi nebude nejvhodnější...)
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2008 20:48
- Nahlásit
Janiii
A jak často využívá Berni boudu? Já mám pořád obavy, že mu při těchto rozměrech bude zima a ten prostor si "nezadejchá"... . Jsem zvědavá, jestli si na novou boudu zvykne, asi mu na nějaký čas necháme ve výběhu obě.
Já jsem obecně zvědavá, jak to s naším výběhem dopadne (neb zatím je to stále jedno velké provizorium)...Kdyby nám pejsan nedejbože umřel, můžeme doma chovat cokoli od žirafy přes Godzilu . Známí mají berňačku útěkářku (hlavně proto, že jim chybí valná část plotu... )a pánská část rodiny se informovala zrovna u nich, takže výběh má zhruba 40 centimetrové vybetonované základy (co kdyby se chtěl podhrabat ), metr šedesát oplocení (no je fakt, že skáče jako gumítek ) a další zaručené bezpečnostní opatření
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 11:37
- Nahlásit
A jak často využívá Berni boudu?
denně
snažili jsme se jí v zimě vchod zadělat hadrem, aby jí tam nefoukalo - ikdyž má předsíň - hadr byl během hodiny zlikvidován, možná jí nesedla barva, netušim každopádně jsem uznala, že kdyby ho tam chtěla, tak si ho tam nechala - a jiný už nedostala
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 19:48 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Janiii
Ahoj, tak hlavně, že už je vám líp, i když Berni by vás mohla mít jistě doma pořád . U nás obstarává marodění Méďa, minulý týden měla lehký zánět močového měchýře+ant., ale už bude snad dobrá, zítra jdeme na kontrolu. Přihodila jsem nějaké aktualitky z posledních dnů na web, takže celkově se máme dobře, akorát z práce občas chytám nervy, ale jedna procházka se psem a je líp . Tak se mějte pěkně a zase se někdy ozvěte...
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 20:09
- Nahlásit
Dana01
ahojky, zkoukli jsme to, měly jste se parádně holky!!
my byli dneska na dlouhé (pro štěndo) 1,5hod. procházce - Berni a Bára - lítaly spolu v řepce, válely se, takže přišly jak dvě čuňátka ... ale spokojený a my taky
pokouším se tě přidat do icq, tak až ti tam budu blikat tak mě prosím přidej do kontaktů
|
Jajanina
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 10:17 - Změnil/a: Jajanina
- Nahlásit
Hmm.. nevím, proč odkaz střídavě funguje a ne... je to třetí fotka od konce ve fotoalbu
http://www.nasbernak.estranky.cz/fotoalbum/0-3-mes icu-_u-mamy_/5-tydnu
tak se snad už na výběh podíváte
Boudu už máme taky, sehnali jsme z druhé ruky od známé, má podobně velké plemeno a pes jim nakonec spí v ložnici, tož nám boudu věnovali Baira rozhodně v ložnici spát nebude, mám alergii na zvířecí srst, takže má smůlu, bude holt venkovní, snad na mě nikdo nepošle Kubišovou, že nutím psa spát venku
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 10:29
- Nahlásit
Jajanina
Nebojíte se, že se Vám alergie po příchodu pejsana zhorší?
My jsme mysleli, že první týden necháme Bergerona alespoň ve verandě kvůli dostatečné socializaci, ale teta z cvičáku zavelela nechat ho rovnou venku ("stejně bude kňučet a pak by za týden kňučel až by šel ven znovu"). Ale spali (no spíš nespali, byli jsme víc vystresovaní než Bergie ) jsme s okny dokořán a drželi hlídky a dvakrát v noci jsme ho šli zkontrolovat. Strašně jsme ho litovali, protože je z 10 štěňat a nikdy nebyl sám...
První noc zažil i ohňostroj - seděl a koukal na tu podívanou a pohoda. Tak jsem si myslela, že nebude mít problém na cvičáku se střelbou a tak, ale včera jsme na cvičáku poprvé trénovali se "zlým pánem" a ten bič se mu vůbec nelíbil a pořád se za mě schovával... tak uvidíme...
|
Jajanina
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 13:36 - Změnil/a: Jajanina
- Nahlásit
Nebojím se, že by se mi alergie zhoršila. Spíš naopak. Mám vysledované, že mi vadí kočky a psi v bytě, tam se pak alergeny hromadí a já mám problém. Venku mi to nevadí vůbec, jen se po drbání a hrátkách s hafíkem nesmím hrabat rukama v očích
Máme venkovní kočky a po dvou letech se mi alergie silně zlepšila, občasným kontaktem se zvířaty si postupně vytvářím protialergeny. Pozuruju to i u mladšího syna, který po prvním kontaktu s kočkou dostal alergickou reakci (rýma, slzení z očí atd.) a po 2 letech si normálně s kočkami hraje a nic. Je dost rozdíl z hlediska alergie mít psa v bytě a venku.
Myslíte, že v listopadu může být 3 měsíční štěně už venku i přes noc?? Pokud teda nebude mrznout.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 13:37
- Nahlásit
Nebojíte se, že se Vám alergie po příchodu pejsana zhorší?
jsem těžký alergik, spíš bych měla říci, že jsem byla, protože tři roky po příchodu Alfréda do rodiny, mě vyřadili z akutního seznamu a nemusím na pravidelné kontroly - je mi výrazně líp ))
Pomalu zapomínám na záchvaty kýchání, slzení, otékání, puchýřování ... zlatí pejsani
|
Jajanina
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 13:50
- Nahlásit
Drakopes... a máte psa vevnitř nebo venku????
Já už jsem teď v podstatě šťastný člověk, že si po podrbání psa nebo kočky nemusím hned letět kapat antialergické kapky. Nemám až tak těžkou alergii jako ty, v seznamu jsem nikdy nebyla
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 16:10
- Nahlásit
Myslíte, že v listopadu může být 3 měsíční štěně už venku i přes noc?? Pokud teda nebude mrznout.
Já osobně bych ho venku (tedy v boudě) nechala, když ho dáte někam jinam, jak mu pak na jaře budete vysvětlovat, že už dovnitř/ do sklepa apod. nesmí? Kam ho plánujete dát v případě mrazů, když dovnitř nesmí?
Spíš bych mu lépe vybavila boudu. Máte ji zateplenou? Pro štěně bych asi zvážila i topení, jestli jde do boudy dostatečně dodělat (pro dospělého to nemá smysl, ale štěně na zimu...). Na fóru jsem tady také viděla dobrý nápad s flaškou naplněnou teplou vodou obalenou použitým svetrem někoho z domácnosti, aby se štěndo necítilo osamoceně a bylo v teple...My jsme doma používali staré plyšáky větších rozměrů (ale to byl začátek května), aby se Bergeron sám nebál a zahřál se u někoho (netřeba dodávat, že zhruba po 14 dnech bylo z důvodů naprosté devastace nutné plyšáky obměňovat )
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 17:49
- Nahlásit
Co dáváte za sušené dobrůtky? Zatím kupujeme jen sušená střeva a kůže firmy Mapes (proč to proboha tak smrdí...ještě, že Bergeron bydlí venku ) . Ráda bych vyzkoušela i něco jiného, ale nevím, co si u 7 měs. štěnda můžu dovolit...kvůli zubům, aby se omylem neudusil atd...Zaujal mě mulec (prý jen pro velké psy ), plíce, dršťky,chrupka atd.atd. Máte nějaký tip?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 19:00
- Nahlásit
Noemi
sušené jsme dávali taky jen střívka - a sušené uzené uši. s ničím jiným nemam zkušenosti
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2008 06:51
- Nahlásit
Naši psi jsou doslova pokojoví
takže jsme ještě nemuseli zatopit.-) - normálně chodí do obsazených postelí po jednom, takže se srovnáme
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2008 06:53
- Nahlásit
veNoemi
vezměte psa do zverimexu. ať si vybere, co mu voní )
Mulec strašlivě smrdí, ten jsme zkrmovali v parku a bylo to poprvé (a zatím naposledy), co velkej fakt ostře po mladým vyjel. Jinak hlavně plíce, střívka, ucha.
|
Jajanina
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2008 08:34
- Nahlásit
Kam ho plánujete dát v případě mrazů, když dovnitř nesmí?
Do chodby (zádveří), kde je relativně chladno (10 stupňů cca v zimě). Ale je to společná chodba s tchyní, takže na trvalo to fakt neprojde, jen na období mrazů ...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2008 11:09
- Nahlásit
Jajanina
takže na trvalo to fakt neprojde, jen na období mrazů
Myslím, že to bude spíš obráceně. Tchýně bude psa litovat a bude ho pouštět domů. Tchýně většinou velmi negativně ovlivňují výchovu, výcvik a stravování. Nejen u vnoučat.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2008 11:35
- Nahlásit
Jajanina
U nás byla naprosto stejná situace. Babi s dědou psa rezolutně nechtěli (když už tak ještě možná toho jezevčíka...k 5 letému dítěti, to tak:mad , teď nedejbože kdo se na psa jen křivě podívá... . Nemluvě o tom, že když chci jít ven na procházku, jdu do výběhu pro psa a Bergeron nikde (tedy už na procházce s Babi nebo Dědou , asi budeme doma muset vymyslet nějaký rezervační formulář) ) Teď čekám, co se začně dít, až bude mrznout...Děda je absolutní odpůrce všeho 4-nohého v baráku a spousta let to dodržoval, ale teď by mě vážně nepřekvapilo, kdybych Bergieho našla rozvaleného v obýváku před TV Jen pořád poslouchám, aby nám ho někdo neukradl nebo neotrávil, že se nechtějí navštěvovat s tím a tím, protože jejich pes do našeho kouše!!, když si hrají apod.
Takže uvidíte...Abyste pak nebyli překvapeni vývojem situace...
|
Jajanina
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2008 11:46
- Nahlásit
Myslím, že to bude spíš obráceně. Tchýně bude psa litovat a bude ho pouštět domů. Tchýně většinou velmi negativně ovlivňují výchovu, výcvik a stravování. Nejen u vnoučat.
Ježkovy voči nestrašte !!! Mě už stačí problémy skrz děti, kdy dojdou před jediným rodinným obědem v neděli s tatrankou PSA NEDÁM
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2008 11:49
- Nahlásit
vezměte psa do zverimexu. ať si vybere, co mu voní
To bych ho musela táhnout až do Prahy, u nás nabídka končí Pedigree jako absolutní luxus (P.S. paní, co mají také berňáka, asi o 2 měsíce staršího než máme my, mi tuhle vysvětlovala, že krmí Kaufland granulema, protože jsou barevné!!!) a pamlsků netřeba , díkybohu za internet a relativní blízkost Prahy, kam půl rodiny dojíždí za prací...Jsem právě našla na netu dobrý e-shop (osobní odběr v Praze zdarma), který má od Mapesu prakticky všechno a za velice slušné ceny (cca 20-25 Kč, oproti těm skoro 40 Kčna krámu dost velký rozdíl), takže mu můžu pořádně dopřát ...Když se v neděli tak předved na cvičáku, tak má nárok .Asi zkusím ty drštky, mají prý být dobré na kůži a někdo mi tvrdil, že po ledvinách se čistí krev
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2008 11:52
- Nahlásit
Jajanina
PSA NEDÁM
Buď jste krátce vdaná nebo je tchýně měkká.
|