| Autor |
Zpráva |
Noemi
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 16:17
- Nahlásit
Jajanina
Ontario maji v prodejnách Superzoo (www.superzoo.cz) a v e-shopech, já kupuji v Čerčanech ve takovém mini zverimexu typu "co nemáme, objednáme" (super ceny a jsou snaživí... ).
Poprvé jsem Ontario kupovala na www.krmeni.cz, což je taková moje záchrana, když najednou dojdou granule (už zase:mad a potřebuji je mít druhý den doma, aby Bergeron nepošel hlady... . Líbí se mi to složení, i se krmí menší dávka než u Bosche, takže pytel déle vydrží...., jen nevím proč mu teď najednou přestalo chutnat. Už jsem i přemýšlela, jestli to nemůže být tím, že první pytel byl 15 kg (baleno v papíru) a druhý (20kg) baleno v takovém silném alobalu...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 16:38
- Nahlásit
Teď je v Praze o víkendu nějaká psí výstava...Jak to na takových akcích chodí? Dá se tam sehat barel na granule, potažmo i s nějakým krmením ?
Ale asi se tam vypravím stejně, ať vidím, co nás na jaře bude čekat...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 18:05
- Nahlásit
My krmíme pořád Royal canin, ale jen jako křupky k snídani, jinak krmíme syrovým a jsou oba v pohodě ... dneska jsem sehnala krůtí biskupy - přes 2,5 kg jeden ...
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2008 09:46 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Noemi
Ahoj, napíšu přehled informací pro úplné výstavní začátečníky (Nechci tě urazit, ale třeba o tom vážně moc nevíš, tak ať nejsi ztracená jako já poprvé . Pokud by jste se chtěli jít podívat do Prahy na výstavu, tak lepší je neděle, protože tam budou i berňáci (mraky psů - kruh 26 a 27), kromě výstavního klání (psi nastupují do kruhu podle tříd (věku psa) a jsou posuzování rozhodčím a nakonec se určuje pořadí pro 4 nejlepší je tam vždy spousta stánků, včetně granulí (někdy i za výhodnější ceny - jen je potřeba rozmyslet, kdo donese extra výhodny 15+3kg pytel granulí ke dva kilometry vzdálenému autu ). Často mají i misky s granulemi na ochutnání. Pejska můžete vzít sebou, i když nevystavujete, ale nutně musíte vzít s sebou jeho očkovací průkaz.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2008 10:01
- Nahlásit
Dana01
Neurazíš, máme prvního psa a hned "výstaváka"...Nechci to na jaře vidět, až se nás to bude týkat
Ale Bergerona s sebou neberu, protože ho nechci chudáka zbytečně stresovat...(resp. hlavně sebe, protože náš pes momentálně nemůže vidět jiného psa - vídí a jde se i přes moje protesty seznámit , o víkendu jsem to na cvičáku neustála a válela se po zemi... :lol
Ad 15+3kg... Měsíc zpátky jsem ze zverimexu táhla 20 kg pytel granulí v IKEA tašce na nádraží, pak z nádraží do auta a nakonec u nás do schodů a do sklepa....Od té doby, co máme psa si připadám jako RAMBO
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2008 14:17
- Nahlásit
Noemi
já kupuji v Čerčanech
odkud jste???
Dana01
ahojky, ty budeš v neděli na výstavě v Praze?chtěli jsme se jet podívat,ale protože se v noci nebo spíš k ránu vrátíme z Bratislavy předpokládám že to neklapne
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2008 16:02
- Nahlásit
Janiii
Posázaví (bydlíme mezi Sázavou a Uhl. Janovicemi)
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2008 16:04
- Nahlásit
Noemi
aháá, už jsem se těšila, že jste od Čerčan a měli bysme kámoše (my zásadně musíme mít kluka) pro Berni
no ale ani tak nejste zas tak zdaleka my bydlíme kousek od Týnce nad Sázavou
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2008 16:26
- Nahlásit
Janiii
Bergeron by měl taky ohromnou radost...Když vidí cizího psa, tak se okamžitě kamarádí (nehledě na to, že ten druhý cení zuby a vrčí - doufám, že ho to brzy přejde...), ale když vidí berňáka, tak se může zbláznit...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2008 18:22
- Nahlásit
jo. a ještě našeho Nielse k tomu - ten vidí psa a letí jak blázen, silnice, vodítko ... jen aby se mohl pozdravit
|
Jajanina
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2008 18:55
- Nahlásit
Chjo.... Baira kulhá na zadní nohu, resp. na ni vůbec nedošlapuje. Dostala u veta už druhou injekci na uvolnění vaziva, rentgen zlomeninu neprokázal, ale má silný výron v kolenním kloubu zadní nohy a začíná se tam hromadit voda. Obden teď budeme chodit na veterinu na injekce, tak snad se to zlepší. Vůbec nevíme, jak se to stalo. Byli jsme s ní na krátké večerní procházce, pak v 8 večer dostala jídlo (to byla ještě v pořádku) a byla sama venku u domu do rána (když je teplá noc, tak spí venku) a ráno už pajdala. Podle veterináře prý stačí, když si berňák v tomhle věku blbě sedne a nohu si i zlomí.
Máte s tím někdo nějakou zkušenost???
Chuděrka, tak malinká a už má za sebou druhou narkozu (měla ještě štěněcí pupeční kýlu).
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2008 19:30
- Nahlásit
Jajanina
zkušenosti bohužel (teda spíš bohudík!) nemáme žádné, tak ať je malá brzy v pořádku!!!!
Noemi
tak můžeme zkusit domluvit někdy nějakou procházku
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2008 19:37
- Nahlásit
Jajanina
Z tohohle mám také hrůzu, Bergie má ve výběhu vyhrabaných několik děr (když ho to baví...:lol , když se s ním večer přetahuju, tak tam kolikrát také zapadnu (je zázrak, že jsem si kotník ještě nezlomila já) a jemu se to stáva také (asi je to jenom otázka času ). No nicméně teď tady řeším zatravňovací dlaždice, takže bude s hrabáním útrum...
|
Jajanina
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2008 20:22
- Nahlásit
Noemi
Když ona vůbec nehrabala, to je to! Dávala jsem jí granule v 8 večer, vrhla se na ně... a ráno tam víc než polovina granulí ještě byla. Takže jestlí ji uklouzla noha na dlažbě, když se na to vrhala.. nevím.... Normálně granule smete za čtvrt hodinky.
Chjo, kdybych jí tak mohla víc pomoct... celý den jen sedí pod mrňavou tůjkou a smutně kouká, v podstatě dva dny už pořádně nežrala No snad ty injekce zaberou.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2008 21:08
- Nahlásit
Ta dlažba je hodně pravděpodobná, packy po ní jedou jako namydlený blesk...
Co jí dát něco dobrého ke žvýkání aby se zabavila? Ale jestli má průjem, tak asi ne Bergiemu jsem každý večer do boudy dávala od Pedigree takové ty tyčky na čištění zubů nebo sušenou kůži (ta vydrží vážně dlouho) nebo sušená střívka (ty jsou zase hned pryč), aby m nebylo smutno.
Náš pes je na jídlo, takže je vždy nadšený
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2008 22:39
- Nahlásit
Janiii
Ahojky, původně jsem si říkala, že bych jela, ale vzhledem k tomu, že byla Méďa u sestřenky na návštěvě už dvakrát za poslední měsíc (nejdřív slovenská klubovka a pak ta Nitra) a mám pocit, že jsem tam víc než doma (a ne každý z rodiny z nás musí být nadšený...), tak jsem to nakonec vyhodnotila, že si od Prahy na chvíli odpočineme (nechce se mi jet se jen tak se podívat na pár hodin autem 100km na výstavu na otočku, však já si výstav ještě užiju se psem
Jajanina
Acho jo, to je mí líto. Meggie měla kdysi náběh na panostitidu (růstové kulhání), ale byla dva dny v klidu a pomohlo to. Žrala normálně. Vidět štěňátko jak se trápí musí být zlé. Snad ty injekce zaberou. Ono je to vlastně skoro jedno, jak se to stalo - možná uklouzla na podlaze (ale Méďa klouže pořád a zatím se jí nikdy nic nestalo), možná si špatně stoupla, když si hrála...hlavní je, aby byla brzy fit. Bobenka malá
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 06:53 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
Aby toho nebylo málo, tak si Alfréd zablokoval krk, neotočí hlavu doleva, otáčí se na pravou stranu a celým tělem a když si hne doleva, tak zavije - to byla noc ...
teď má krk zašálovaný a leží v mé posteli, snad to povolí .... (stejně to má na svědomí Niels, jak po něm skáče)
|
Jajanina
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 15:37
- Nahlásit
Drakopes
hehe, tipla bych, že krk bude mít dávno v pořádku, ale skučet bude dál, páníčkova teplá postel je holt teplá postel
Hele, neměla bych Baiře tu nohu taky nějak ovázat....??? i když to by vet asi řekl, co?
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 16:32
- Nahlásit
Drakopes
Nechcete mi ho zapůjčit ? Tohle se mi tak min. 4x do roka stává také, ale většinou na opačnou stranu...Byli bychom dobrá dvojka - já bych koukala doleva a pejsan doprava
Jajanina
Chtěla bych vidět, jak dlouho by ten obvaz vydržel...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 17:53
- Nahlásit
Jajanina
Teď jsem Janii psala něco ohledně cestování z knížky o přírodní medicíně (je tam i sekce pro psi a kočky) a na namožené svaly a podvrtnutí doporučují ledovat(chladivý gelový obklad vždy na 15 min.) + několikrát denně pilulky prhy arniky (píšou tam, že je to homeopat. lék, který ulevuje od bolesti, zmírňuje otok a urychluje hojení zraněného svalu) + kurkuma (působí protizánětlivě, podporuje hojení zraněných svalů a kloubů; psům dávkujte denně do stravy 1/8 čajové lžičky na 4,5 kg tělesné váhy mleté kurkumy; pokračujte tak dlouho dokud bolest a otok nepoleví).
Za zkoušku to asi stojí, ale vzhledem k tomu, že je to štěndo, tak asi zkonzultovat s vetem...
|
Jajanina
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2008 18:49
- Nahlásit
Noemi
Poptám se ráno u veta, dík!
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 06:48
- Nahlásit
Tak jsme včera byli u veterináře - plotýnky v oblasti beder a za krkem. Takže měsíc klidu na vodítku, pokud možno ty dva izolovat, protože většina těhle problému vzniká při vzájemném pošťuchování, držet v teple ...
no, je mu líp ...
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 09:03
- Nahlásit
Drakopes
přejeme brzké uzdravení!!
to izolování znám, mamina taky musí držet bonečku oddělenou od "malé" Apí - takže přeju hodně pevné nervy
|
Jajanina
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2008 20:50
- Nahlásit
Tak jsem byla s Bairou na třetí injekci a jeví se to prý lépe, hurááá!!! Sice na nohu ještě nešlape, kulhat prý může klidně ještě 2-3 týdny, ale tváří se to líp. I Baira už je veselejší a není to jen smutně koukající chlupatá koule... no koule, spíš vyžle, od úterka sežrala tak kilo granulí max... ale ona to dožene!
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2008 21:41
- Nahlásit
Jsme dnes vyrazili na výstavu do Letňan....
Musím říct, že jsem trochu v šoku, protože jse za svůj život navštívila jen pár výstav kočičích, takže tohle byla moje premiéra...Čekala jsem, že chudáci psi mají alespoň trochu připravené zázemí etc., ale tady to fungovalo tak, že páníček natáhl deku, na tu uložil psa, mezi tím se proplétali návštěvníci výstavy - takový megapiknik... Funguje to tak vždycky?
Taky mě překvapila rozdílná kvalita psů (na feny jsme nekoukali), čekala jsem, že uvidím 50 stejných psů, ale tady jsem si říkala, jestli je to ještě vůbec stejné plemeno
Ale určitě bylo dobré vidět, protože už nemám obavy, že má Bergeron malou hlavu, vysoko ocas etc.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2008 22:09
- Nahlásit
Noemi
to fungovalo tak, že páníček natáhl deku, na tu uložil psa, mezi tím se proplétali návštěvníci výstavy - takový megapiknik.
Já teda byla jen na pár výstavách (několikrát Budějice a jednou Boleslav), ale ze zkučenost i - ano, funguje to tak - zázemí si vytváří sami vystavovatelé - samo u pudlů to vypadá trošku jinak, a kruh je obestavěn stolky, nebo výstavními klecemi, aby se na nich psi dali ještě doupravovat, ale jako chaos to je i tam, ikdyž "vícepatrovej"
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2008 00:03 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Noemi
Ahoj, tak "megapiknik" je to vždycky , v létě ještě o to výraznější, že kruhy bývají venku a spoustu lidí si donese takové malé stany, slunečníky, rozkládací židličky nebo i stolky. Osobně mám nejraději jarní výstavy, protože jsou na trávě, ale ještě není takové vedro jako v létě (to je pro berňáky fakt náročný, hlavně třeba v Boleslavi, kde není kam se schovat )
Jajanina, Drakopes, Janiii
Teda tady je marodka Přejeme s Méďou ať jsou brzy všichni zdraví, nic je nebolí a hlavně se nemusí od nikoho izolovat a tudíž taky přejeme páníčkům pevné nervy a vytrvalost (pamatuju, jak Méďa měla rozřízlou packu a měsíc měla být na vodítku...a už po týdnu vypadala, že jí vůbec nic není, akorát je trochu nevyběhaná a tudíž by to měla pořádně napravit, tak se v nestřeženém okamžiku snažila vyšplhat do třetího poschodí za psím kamarádem na balkóně Neúspěšně samzřejmě
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2008 08:07
- Nahlásit
Teda tady je marodka
tak mi jsme rezignovali - než se s Alfrédem rvát na vodítku, kam až se při tom čmuchání natáhne, byť má kšíry, je lepší a hlavně pro jeho páteř klidnější nechat ho pobíhat na volno.
Takže jen jsou pod dohledem a Niels je tvrdě napomínán, když zkouší strejdovi skákat na záda, na noc Alfrédovi dáváme šálu a ve dne dbáme, aby neležel přímo přitisknutý ke studené zdi ...
(nechala jsem otevřené dveře, aby se vyvětralo, tak Alfréd leží přímo na schodech - jdu je zahnat a zavřít ... pěkný den a podrbání za uchem
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2008 08:28
- Nahlásit
Niels
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2008 09:31
- Nahlásit
Teda tady je marodka
Doufám, že to Bergieho k ničemu neinspiruje, ab netrhal partu...
"megapiknik"
Kočky se mají super, vlastní klec, zázemí...Tak koukám, že moje představa, že si vezmu kartáča a půjdem byla poněkud unáhlená . Asi budu muset méďu nekam vzít ještě na jaře před svodem, aby se trochu rozkoukal...
|