| Autor |
Zpráva |
Janiii
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2008 11:04
- Nahlásit
Drakopes
tyjo nechce Niels k Harapesovi do baletní školy?? postoj na špičkách mu fakt jde
k česání - my používáme stejný hřeben - nebo kartáč? jako píše Strejda
vypadá to nějak takhle
a fakt je to výborná věc - dají se s tím vyčesat bodláky, chuchvalce chlupů, no nepoužívám nic jiného
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2008 07:01 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
Jsem myslela, že ty fotky nebudou tak tmavé...
Ale když kliknete na fotku, ve větším formátu je vidět, jak je ten kartáč koncipován...Je to kombinace jehliček a výše uvedeného hřebenu - moc šikovné
|
Jajanina
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2008 09:51
- Nahlásit
Dík moc za info o "česadlech"
Baiře nějak nejedou granule, namočené v mlíce si dá, ale jen tak suchý jí to nejde. Zkusím ev. změnit značku, jestli by jí jiné nevoněly víc. Máme Eminent co měla u chovatelů. Jdu zalistovat zpátky, co dáváte vy, třeba mě něco inspiruje ke změně
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2008 14:51 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
Jajanina
Proč by bylo špatně kdyby nejedla suché? Stejně všude doporučují štěňatům namáčet...i kvůli nadýmání atd.Zkuste granule namočit místo mléka v jogurtu, v největší krizi granule rozmíchat s troškou konzervy (psí )
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2008 06:54
- Nahlásit
Mám v plánu koupi kšíry do auta...Myslíte, že už je můžu koupit teď, když má skoro osm měsíců (a něco málo přes 40 kg)? Máte ten postroj někdo doma? Nedokážu odhadnout, jak moc ještě poroste (tak ještě cca 15 kg?), ale po včerejší cestě na chatu (doufám, ža nás nikdo neviděl:lol se obávám, že už to asi nelze odkládat.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2008 09:16
- Nahlásit
Noemi
Kšíry máme a jsme s nimi spokojeni - koupili jsme jen, když byl Nílskovi necelý rok a dají se povolovat. Na nich vidíme, jak chlapci mohutní hrudník
( I když u Nielse je jedno, jestli má kšíry nebo nemá - zaleze na zadní sedadlo a než vyjedeme z ulice, tak spí
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2008 09:58
- Nahlásit
kšíry do auta
Máte někdo zkušenosti s postrojem pro psa do kufru auta?
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2008 17:22
- Nahlásit
Jak jste proboha přežili pubertu? U nás to tenhle týden naplno propuklo...Včetně dvou útěků (jeden skončil tak, že Bergeron zdrhnul a po cestě potkal pošťačky a vlezl jim do auta ...)
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2008 09:53
- Nahlásit
Jak jste proboha přežili pubertu
užívejte si ty útěky jsou to nejmenší. Ten zlatý poslušný pes si najednou postaví hlavu a případně i na vás otevře tlamu
jako u dětí - spoustu trpělivosti a lásky
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2008 12:40
- Nahlásit
Hele, ženský, máme BH.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2008 13:50
- Nahlásit
Strejda
velká gratulace
nějaké zajímavé postřehy z "bitevního pole"?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2008 16:18
- Nahlásit
Janiii
nějaké zajímavé postřehy z "bitevního pole"?
Rozhodčí byla hodná a nechala se od Saliny olízat.
|
Andejkaaa
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2008 20:15
- Nahlásit
Omlouvám se, jestli narušuji diskuzi, ale koukám, že všichni máte doma berňáka a doufám, že mi poradíte . Náš pesan poslední dobou začal z ničeho nic neustále třepat hlavou, klidně několikrát za sebou, ale to si pak sedne a škrabe se na uších..u veterináře jsme byli nedávno, uši mu prohlédl, kůži taky a všechno v pořádku. Nevíte, co to mohlo způsobit?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2008 07:02
- Nahlásit
Andejkaaa
znova na veterinu, něco má vevnitř v uchu
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2008 17:15
- Nahlásit
Andejkaaa
My už takhle třepali 2x,ale většinou jen třepání, drbání moc ne, obojí po tom, co ten náš "pitomeček" dostal někde na frak...Poprvé jsou z toho byla den úplně na nervy a pořád chodila prohlížet a nikde nic. Vždy byl stejným jmenovatelem pes (vždy výrazně menší , proto říkám pitomeček ), který se na Bergerona vrhnul a zřejmě ho lehce někde na uchu přikousl...Ale u nás bylo vždy vše tak do dne, max. dvou v pořádku. Jestli máte problémy déle určitě za vetem!
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2008 17:22
- Nahlásit
Jsem dneska naprosto urvaná, včera jsme na cvičáku cvičili s "velkýma" a Bergeron se pořád chtěl s někým seznamovat, tudíž jsem dvě hodiny nedělala nic jiného, než neustále rovnala psa k noze. Lituji, že pes musí být u levé nohy, aby byla posilovna rovnoměrná, chtělo by to střídat...
Drakopes
Už chápu ty cyklo rukavice na brždění, asi se budu pro příště inspirovat...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2008 06:59
- Nahlásit
Dneska se předvedl Alfréd - ten starší, rozumnější ....
ráno mlha jak mlíko, vidět sotva na půl bloku. Domu jsme šli rovnou z parku a Alfréd na rohu trhal na klasické cestě. Vzala jsem Nielse na vodítko a šla. Kouknu přes rameno, Alfréd vyšel zpoza rohu a koukal za námi. Tak jsem šla dál. A znova pohled dolu a pes nikde. Čekala jsem na rohu, nic, vrátila jsem se na roh, nic, došla spodem na druhý roh, nic. Vrazila jsem Nielse do Kapsy (kapsa.cz) a šla až ke škole a po našem psovi ani stopy. Nemluvím o tom, že jsem hvízdala jak na lesy bez ohledu na brzkou ranní hodinu. Tak jsme to vzala zase nahoru k baráku a jen tak pro formu jsem zavolala domů, jestli pes náhodou nesedí přede dveřmi (ve 4. patře) - seděl. Manžel otevřel, Jeho lordstvo důstojně nakráčelo domů a co je? ...
Prostě někde v tom vracení se za ním on obešel blok z druhé strany, a jak ráno někdo odcházel z baráku, prošel dovnitř ... zlatíčko... vrrrrr
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2008 09:26
- Nahlásit
Drakopes
jestli pes náhodou nesedí přede dveřmi
Salina mi to už taky udělala. Seděla před domem a kontrolovala lidem tašky. Jsou hrozný nervy, co?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2008 15:41
- Nahlásit
Strejda
Jsou hrozný nervy, co?
To mi vyprávěj - venku sychravo a já zplavená jak v nejvyšším létě, hlavou probíhají katastrofické scénáře, jak v témhle mlze a tmě ... a on mít klíče, tak si i ty dveře snad odemkne )
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2008 15:25
- Nahlásit
tak máme doma zase o rok starší - a o rok rozumnější??? holku
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2008 16:37 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Strejda
Moc blahopřejeme k BHčku!!!! A jen tak dál
Janiii
Milá Berni, k Tvým narozeninám bych ti chtěla popřát hodně radosti z vylomenin, hory šťavnatého masa, zástupy galantních psích nápadníků, naprostý úbytek odrzlých fen, které tě rozčilují, a zejména paničku, která bude mít naprosté a všudypřítomné pochopení tvých individuálních potřeb (potřeba jíst jablka, potřeba neotlačit si tělo na zemi, když je k dispozici měkký gaučík, potřeba občas něco dostat od stolu,...atd.)
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2008 17:55
- Nahlásit
I naše celá smečka se přidává k přání
a Níloušek ještě zdraví Borinku, že jim byl ve čtvrtek rok a půl
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2008 18:19
- Nahlásit
Berni moc děkuje
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 07:28
- Nahlásit
Janiii
tak máme doma zase o rok starší
Berni přejeme dlouhá léta prožitá ve zdraví a pohodě.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 07:56
- Nahlásit
Janiii
Též gratulujeme!
|
Jajanina
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 14:18
- Nahlásit
Taky gratulace k narozeninám
Baira roste jak z vody, ale ještě pořád je to prcek, asi 11 kg Dnes jsme byli u veta, má něco s nožkou (asi natažené vazivo, pajdá), dostala pigáro a když se to nezlepší, tak zítra rentgen. V čekárně u veta byl dospělý berňák, tož to byla sranda ten velikostní rozdíl
GRANULE... zas téma granule. Dávám Baiře EMINENT (dávali chovatelé, tak pokračujeme) a kombinovali jsme to i s trochou mléka, kaše apod. ale tak 2 týdny má dost průjem. Vypustila jsem to mlíko, má jen suché granule a vodu a nelepší se to. Dnes jsem jí šoupla jen rýži s vývarem a chci vybrat jiné granule.
Které značky se řadí mezi ty "lepší"???? Fakt se v tom nevyznám... někdo tu psal BOSCH, K9, BEST CHOICE??? Potřebuju něco víc "bobkovacího". Tož plíííís help
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 14:50
- Nahlásit
Jajanina
Krmili jsme Boschem, ale kvalita šla citelně dolů (a Bergeron to přestal jíst..), teď krmíme ONTARIO pro velká štěnda(máme druhý pytel 20kg cca 1095Kč), ze začátku to jedl jak "mlejn" i suché, teď je máčím, aby vůbec něco... . Ale začínám mít pocit, že se od Kryštofa (první třída, 20 kilo...)pochytil dietní návyky a také nechce být tlustý...Když je nějaký náročnější den a není tolik času na pohyb venku, tak prostě čuchne a jde pryč a sní i to postupně během dne.
Také jsem přemýšlela, že začnu krmit už jen 2x denně, protože o oběd zájem nejeví ani při velké zátěži .Teď budu objednávat další pytel a pak se uvidí. Bobky v pohodě
|
Jajanina
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 14:54
- Nahlásit
Noemi a odkud bereš granule? "můj" vybraný zvířecí shop tuhle značku nevede....
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 14:54
- Nahlásit
Jajanina
Ad průjem
Před časem jsem tady někde zahlédla v diskuzi o průjmu, že někdo dává pejsanům psyllium (www.psyllium.cz). Je to vláknina a když máš průjem, tak staví a když máš zácpu, tak naopak. Když máš průjem, tak se to zapíjí méně, pří zácpě více.
Psům se to přimíchává do jídla. Já to už týden zkouším na sobě, ale průjem nemám, take těžko říct...
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 15:14
- Nahlásit
Jajanina
se změnou granulí určitě počkejte, až se malé srovná ten průjem - těžko byste teď něco poznali ... no a jinak nezbyde, než koupit malé balení a vyzkoušet, jak jí sedne - nikdo vám neporadí, protože po čem může mít jeden pes průjem, to půže dalším 10 sednout ...
my byli třeba do roka na Purině, a pak jí najednou přestala sedět, tak jsme přešli na zmiňovaný Best Choice, a super - začala ho brát i kamarádka pro berňáka, a ten jí to za 2 měsíce přestal žrát ... fakt je to individuální
|