Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Noemi
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 08:07
- Nahlásit

Dáváte někdo nějaké "spešl" vitamíny kvůli lepšímu přelínání? Mám obavy, co se u ná na jaře bude dít, protože Bergeron má na sobě tak na 3 svetry minimálně...Nevím, jestli je to tím pobytem venku, ale ta srst je úžasná
Tak jsem myslela, že bych něco už teď pokoupila na výstavě (se slevou, aspoň doufám )
Máte nějaký tip?

Dana01
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2009 17:08
- Nahlásit

Noemi
na srst je toho mraky - pangamin, lososový olej, řasy....já teď zkusila dávat ten lososový olej a zatím dobrý , ale asi to chce vyzkoušet

já měla obavy v době růstu přidávat nějaké vitamíny navíc kvůli kloubům (krmila jsem granulema pro obří plemena, což mělo být vyvážené krmivo (za ty peníze asi zlatem PurinaProPlan) a veterinář mě upozorňoval, že pokud přidám něco navíc, tak může docházet k rychlejšímu uzavírání růstových zón a tím se zvětší riziko poškození kloubů...takže přidávám až téměř ve dvou letech...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2009 06:35
- Nahlásit

Dana01
(za ty peníze asi zlatem

to mi vyprávěj, mi krmíme RoyalCanin pro obří plemena a teď s pajdou Nílouškem to prostřídáváme po čtvrt roce RoyalCanin Mobility Large ....

worick
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2009 07:13
- Nahlásit

Jo,jo, Berčan je taky jak medvěd. Na přelínání - tak to mě ani nenapadlo Uvidíme, jak to vůbec bude vypadat. U takto velkého psa jsem ještě nevyčesávala Mají vaši kluci taky ty černé chlupy šmrnclé trochu mahagon? Právě jsem někde četla, že lososový olej je výborný (koupila bych), ale že zabarvuje černou na ten rez a bílou do žluta.
Dana01
Dano, máš tu zkušenost, barví?
Berry nám jednou kulhal, tak jsme byli na veterině a tam nám doporučili přidávat rybí olej, vit.C. Samojedovi se nepostavili uši, tak nám por.chovu doporučila dávat chondro. Krmíme Best choise, měli jsme jednu dobu Eagle pack - oboje large.

Noemi
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2009 10:09
- Nahlásit

worick
Krmíme Ontariem large breed , kde je lososový olej součástí a je fakt, že máme nádhernou černou hustou srst, proto mám obavy, co bude až to bude muset všechno přelínat...+ extra chondro.
Navíc chci začít krmit Agilem, dle mého má lepší složení a navíc je české,tak uvidíme...

Ráno jsem hledala hodinu očkovák, ten se našel a teď už asi hodinu hledám náhubek, protože jedeme vlakem...Jestli mi na tu výstavu dorazíme, tak to bude zázrak...

Dines
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2009 10:19 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

Noemi
Sehnalas nějaký to ubytko?
Aha, koukám že jo - ale kdyžtak ještě můžeš zkusit tohle : Nabízíme možnost ubytování na 2 denní Mezinárodní výstavu v Brně pro 2 lidi ( + pejsky ), jedná se o apartmán a máme volný dvoulůžkový pokoj.. V případě zájmu či dotazů prosím volejte na telefon 723424990 nebo napiště na email ddanhova@seznam.cz penzion se nachází 7km od výstavy a cena pokoje je přijatelná

Noemi
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2009 11:05
- Nahlásit

Dines
Dík za info, sehnala. Jsme doma jak Hujerovi, jede nás na výstavu 5 + pes. Sehnala jsem pokoj za 1200 pro všechny + 100 Kč pes. Tak doufám, že nás tam dnes nevyhodí...

worick
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2009 11:16
- Nahlásit

Říkala jsem manželovi, že bychom měli s Berčanem na tu výstavu sjet alespoň mrknout (ať blbeček vidí, jak se umí ostatní pejsci chovat slušně!), ale právě nevím, co by tam ta příšera dělala za ostudu - kňučí a tahá za pejsky, skáče na lidi co k němu projeví náklonost, no to by stačilo na pořádnou ostudu... A taky bych nechtěla nechat samojeda doma samotného a ten je úplný divočák - ten k tomu navíc provokativně na všechny psiska štěká. Mimochodem, nevíte jak toto psa odnaučit? Já už mu prostě někdy chytím tlamku a křiknu ticho, ale to mu vydrží tak minutu.
Noemi ať to v poho zvládnete

Noemi
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2009 11:37
- Nahlásit

worick
Začněte chodit na cvičák... To štěkání (dle mého názoru) je důsledkem špatné kolektivní socializace. U nás na cvičáku školička funguje v tomhle skvěle, protože se ke štěndům pouští dospělí psi (samozřejmě ti nejlépe vychovaní), kteří jim to pokud to přeženou, vysvětlí (ale neublíží - třeba štendo otočí na záda a podrží si ho ).
Jinak obecně ber psy kam můžeš. Časem jim to zevšední (prý - u nás se tak ještě nestalo, ale začíná se blýskat na lepší časy, na lidi už skoro neskáče).

Noemi
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2009 11:53
- Nahlásit

Teď jsem našla náhubek...a zkusila ho. Asi máme krátký čumák, protože aby šel zapnout, tak má síťku, která je na náhubku nahoře až přes oči (Zorro hadr ), ale řemínek přes krk je malý a potřebuje aspoň 20 čísel natáhnout . Stejně jsem chtěla koupit kovový v Brně...

worick
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2009 12:16
- Nahlásit

Noemi
Snad by ten cvičák pomohl, ale u nás je prdlajz, nejbližší 15km a kvalitu neznám. Budu se tam muset vypravit. Ale socializací to snad ani nebude - my jsme s nima chodili od mala navolno, takže kamarádili s kde jakým pejskem, až teď když samojed začal zdrhat za zvěří má 20m šňůru. A už je právě berem na vodítka když jde někdo s pesanem, protože by se mohl vyděsit, když se na ně vyřítí ty naše dvě, teď už velké obludy. Onehdá jsme je nechali na volno když šli kolem s berňákem, kterého znají spoza plotu. V pohodě se všichni 3 očichávali seznamovali až do chvíle, kdy už jsme byli na odchodu a samojed trdlo vyskočil na jejich paničku aby ji olízal pusu. Berňák skočil a v momentě ho měl zalehlého, samojed jen valil bulvy. Vůbec nic se mu nestalo, jen ho srovnal, jenže oni ho teď hned zas berou na vodítko, aby jako toho našeho snad nezakous. A ten náš to potřeboval právě jako sůl, jelikož on je v okolí už skoro největší pes (jsou tu většinou jen malí vořeši)a za zády má navíc vždycky kámoše Berryho. Takže si vyskakuje. Právě ten tartas dělá na vodítku a taky když jdeme kolem plotů a vrat se psy, tak schválně poštěkává, aby všichni věděli, že tam jde. Manžel ho pořád omlouvá, že on prostě s nima chce komunikovat, ale já to od něj beru spíš jako provokačku. A hlavně je to někdy hrůza - my jdem a štěká celá ulice. Někdo mi brzo nakope pr....
Ty brďo a ještě náhubek. To by naše ,,zlatíčko" Berry vzal od nás jako krutý trest. Jeho největší ,,omezení" je tak maximálně vodítko..

worick
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2009 12:22
- Nahlásit

Noemi
A ,,nevýprava" jsi stejná jako já. Ještě se mi snad nikam nepodařilo přijít včas. Nic nenacházím právě ve chvíli, kdy už mi hrozí termín. A to mám třeba čas chystat se půl dne. Ale to já ne....dyť si vemu jen věci a jdu, tak co? A pak je z toho lítání a hysterický řev při hledání něčeho - co přece vždycky bylo TU...!!!

Noemi
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2009 12:39
- Nahlásit

Já také doufám, že pojede někdo známý a nebude ve vlaku náhubek vyžadovat..
Jen doufám, že nám přes víkend neumře kocour . Bůh suď, co zase prováděl. Ráno jsem ho viděla, že leží na skalce a leží tam doteď..Prý tam ležel i včera, ale já jsem přijele pozdě a nevšimla jsem si ho. Už mi to bylo divné, tak jsem ho šla zkontrolovat a vůbec nechtěl stát. Postavila jsem ho, lehl a ignoroval mě. Na obočí má pravoúhle zahnutý škrábanec, ale po prohmatání těla mu nic nechybí, takže nevím . Dala jsem mu tam granule, ale ani k nim nečichl. Tak dostal mlíčko a vypadá, že zase ožil , aspoň si sednul... Doufám, že nesežral někde něco otráveného

worick
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2009 15:34
- Nahlásit

Kocoura mi ani nevzpomínejte..Máme britského modrého - ale je prostě víc venkovní. 2dny před Vánocema přišel po třech dnech domů (já dva dny řvala a celé rodině volala, že ruším Vánoce, protože jsem přišla o kocoura) s potrhaným krkem, asi pes. Pak se to za týden opakovalo, tak od té doby jsem je oba i s kočkou (ta je kastrátka a sice se netoulá)zavírala na noc doma. Teď na Leonka přišly pudy, domů už radši ani nejde (abych ho nelapla). Teď jsem se vrátila s pejsama z města a našla zase jen kočku. To už se předem děsím, jestli se vůbec vrátí. Doufám, že ten váš bude dobrý, snad se jen servali s kočičákama o nějakou ,,slečnu" To je zajímavé, jak se sejdou lidi i s podobnýma starostma...

Dana01
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2009 18:19
- Nahlásit

Noemi, worick
Přeju kočičákům, ať jsou oba v pořádku a není jim nic vážného

k tomu přelínání - línající pes vypadá příšerně a čím chlupatější, tím horší - vypadavají z něj mohutné kusy podsady (třeba i 1-2 cm čtvereční) jen tak nebo když se na něj šáhne ,chlupy jsou všude a celkově vypadá jako by měl lepru, že srst ztrácí lesk a kvalitu je ten nejmenší problém (Médě vylínal loni tak ocas, že jsme mu přezdívali krysák - jako krysí ocásek) , ale všechno to přejde a chlupy zase narostou zpátky...

jinak zatím bere lososový olej krátce a myslím, že jí ztmavly ty tmavé chlupy víc do černa a bílé zůstaly bílé. Takže zatím není problém. Vím, že problém dělá u černých psů betakaroten, protože po něm hlavně v létě jdou hodně do hněda...

Dana01
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2009 18:23
- Nahlásit

Drakopes
to prostřídáváme po čtvrt roce RoyalCanin Mobility Large
dražší je snad už jen Hills JD, ne? To chce mít nějaký dobrý internetový obchod - nebo to berete od veterináře?

worick
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2009 01:12
- Nahlásit

Dana01
že jsme mu přezdívali krysák
No neděs - takoví jsou to kluci vyfešákovaní,všichni huňáče obdivují...To s nima pak nebudu moct vylézt mezi lidi, bo si budou myslet, že už na ně kašlem a máme je zavřené někde ve sklepě!
Ano vím, že betakaroten. Tam to bylo tuším řečené taky tak (v tom článku). Že oni právě ty lososy cpou betakarotenem (aby byli pěkně oranžoví) a tím se to dostává i do krmiv atd. Jestli to má f. co od ní máte olej (Kronch?) z volně žijících lososů, tak tam by opravdu problém neměl být. Tak ho taky asi objednám. Díky za info.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2009 07:57
- Nahlásit

Dana01

pochybuju, že existuje dražší krmení - možná i nadívané husí krky sibiřským kaviárem by přišly levněji - ale je to naše volba

nakupujeme od www.allpet.cz s 12% slevou a RC Mobility musíme přes veterinu, ten jinde není ...

línající pes vypadá příšerně
když líná Alfréd, tak ho chodím kartáčovat ven - i přes pečlivé uklizení přilehlých plání si myslím, že na vystýlku hnízd mají populace hlodavců i ptáků v okruhu několik km vystaráno. A to jako pokojoví psi zas tak chlupatí nejsou ...

worick
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2009 08:37
- Nahlásit

Drakopes
ho chodím kartáčovat ven
My jsme venku celoročně a když se tu hoši popromenujou jen jako návštěva, tak ty Berčanovy chlupy vidím všude. Línajícího v baráku - to musí být teda dílo! A taky je rozdíl mezi línajícím jezevčíkem a tady těma našima méďama, že
Tady dnes zas hnusně fučí (těžko říct kdy tu nefučí), tak až budem v něčem takovém česat, tak to taky nejspíš najdou až u prvního souseda 250m daleko...

Pavel1
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2009 23:08
- Nahlásit

s naší 6 měs. fenkou jsme trochu ve výcviku (poslušnosti) pokročili (celkem se nám osvědčilo nechat ji běhat s 15m šnůrou - přivolání jsme výrazně vylepšili)..
psí gesta
celkem by mi pomohlo vědět co mi pejsek chce říct. můžete prosím někdo stručně poradit? např. hlava dolů = podřízenost, hlava na stranu = nechápe nebo prosí?
přezubení
měli jste s tím nějaké problémy. náš pejsek vypadá dost zdrchaně a někdy i z ničeho nic kňíkne.. (tady ho hodně bolí vytahání za kůži za hlavou - i mírné).

Dana01
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2009 00:04 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

worick
jo máme olej kronch a tam by být betakaroten být neměl, zatím žádnou změnu černé barvy nepozoruju...

když je Méďa v nejlepším línání, tak z ní každý den vyčešu chlupů velikosti vypaseného jorkšíra, zametám třikrát denně a pořídila jsem si takový ten nalepovací váleček na chlupy, když jdu do práce

Pavel1
u Meggie je hlava na stranu spíš údiv - když se někde ozve neznámý zvuk, třeba zakňučí pes, když něco chce tak dává packu

vypadá to asi takto - fotka

a hlava dolů - taky záleží na situaci - může to být i podřízenost nebo si tak divně stoupá, když je jí špatně od žaludku nebo jí bolí břicho - nebo to může být i něco jiného

přezubení bylo u nás bez problémů - pokud nepočítám, že jsem Meggie hodila balónek na šňůrce a jak byla malá, tak si při běhu zpět provázek přišlápla, balonek se jí vyškubl a vzal sebou tři ze čtyř špičáků ale všechno dorostlo

worick
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2009 08:11
- Nahlásit

Pavel1
ahoj, trošku se divím té šňůře u berňáka (já ji mám u samojeda), protože náš Berry měl teď rok a od mala se od nás prakticky na krok nehne, pořád se plouží s rypákem po zemi (říkám, že vypadá jak divoké prase), max.2m vpředu či za náma. Až mě s tím na procházkách štve. I tam, kde samojed lítá na volno ,,někde kolem" Berča kráčí. Pořád ho posílám - běž se taky proběhnout, ale popoběhne málokdy. Všechno je to ale v přírodě, po vsi chodí na vodítku, aby nezdrhnul za milýma lidma či pejsky. To by nejspíš letěl. I když většinou se na mě tázavě otočí - jestli může? Až řeknu ,,no běž", tak vystřelí a to už je samojed dávno v tahu - ten se totiž neptá.....
Proto taky na rozdíl od holek tu, nemáme Berču asi tak dobře vycvičeného, protože on to dělá tak nějak sám (a ono z toho nakonec vyplyne, že ne jak chceme my, ale jak se milostpán rozhodne)
Jestli myslíš hlavu na stranu tak, jak nám hezky poslala Dana01 - tak to u nás je, když ho něco zaujme, většinou nezvyklý zvuk. Beruša ale i dává hlavu na stranu tak, že si sedne vedle mně, hlavu otočí na stranu ode mne (já se směju, že protože ví, že ho budu chtít opusinkovávat, tak ať proboha neotravuju) Co to ale znamená opravdu nevím - jestli nad nebo podřízenost? Kdo jste zkušený chovatel, poraďte prosím.
A taky kdo víte jak sem dávat fotky? Poslala bych, včera jsme konečně kluky blejskli.
Zuby nevím, vůbec jsme skoro nepoznali, že přezubují akorát jednou si Berry pořád otíral tlamu o chladná místa, tak mi to došlo a podle rady jsem mu dala mokrý, srolovaný hadr z mražáku - na žužlání. Ale to taky bylo v létě, to měl radost ze studeného všeobecně.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2009 08:16
- Nahlásit

worick
A taky kdo víte jak sem dávat fotky?

dávala jsem se podrobný postup někde kolem čtyřicáté stránky ...
jestli to nenajdete, tak to napíšu znova....

velice pěkně o psí gestech píše pan Dostál ze psí školy Falco - tak celkové je to naše krevní skupina o soužití se psem

Janiii
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2009 12:47
- Nahlásit

ahoj, trošku se divím té šňůře u berňáka (já ji mám u samojeda), protože náš Berry měl teď rok a od mala se od nás prakticky na krok nehne, pořád se plouží s rypákem po zemi (říkám, že vypadá jak divoké prase), max.2m vpředu či za náma
no vidíš, a já se nedivím, protože Berni je pravý opak na procházce když dostane volno, tak vypadá jak když ji po roce vytáhneme z kotce a ona chuděrka má jedinou možnost pohybu vystřelí a letí třeba 200m bezhlavě, rovně ... a vůbec, mam pocit že nás asi "nemá ráda" protože o nějakém hlídání si nás nemůže bejt ani řeč - a to jsou jí 4 roky ... takže v telecích letech chodila taky na stopovačce, teď ji už "uřveme" - jen pokud vyrazí po stopě třeba po srnčí, zaječí, tak pak jde "za trest" na stopce a deme vyhledávat tyhle zvířátka, aby dostala za vyučenou, že běhat se za nima nesmí

worick
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2009 13:31
- Nahlásit

Janiii
ježíš Janiii nestraš! Já že tohle je specialita našeho samojeda a podobných magorů (rozuměj plemen)! U Berryho jsem vůbec zatím! nezaznamenala, že by ho něco takového zaujalo. On je asi od přírody takový ,,mouchy snězte si mě" - naštěstí. Ze dvou takových by mi ruplo. Tu stopku stejně praktikujem u samojeda s tím, že minule jsem ho vypustila na rádoby bezpečném místě kousek od baráku a ten za minutu vypálil za zajícem. Po té co se objevil, nemohla být o milém přivolání řeč, měla jsem co dělat, abych ho nezabila A chudák Berry když viděl můj vražedný pohled se jenom ploužil za náma (samojed byl spokojený, jak se pěkně proběhl, blbec)

Noemi
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2009 20:01
- Nahlásit

Tak jsme se vrátili z Brna...Mám pocit, jako bych absolvovala vojenský výcvikový víkend za účelem rapidního zlepšení fyzičky a hlasového výkonu .
3 dny neustálého přetahování se s vodítkem a řvaní "fuj!" "nesmíš!" "nevšímej si ho!". Asi byla základní chyba mít 2,5 metru vodítko, protože jsem byla pořád omotaná . Jestli nás někdo pozoroval jak kráčíme centrem Brna ve stylu pes rychle vyrazí vpřed, po dvouapůl metrech ho zastaví vodítko (panička mírně zakolísá, ale ustojí), pes půl minuty přemýšlí proč ho vodítko dále nepustí , pak pochopí a v dvouapůl metrovém odstupu udělá kolečko a zadem se zařadí předpisově k noze. Po maximálně třech minutách se situace opakuje a tak dále a tak dále. Posunová rychlost zhruna 150 metrů za půl hodiny .
Na druhou stranu ho strašně musím pochválit, protože bez sebemenších problémů zvládl první cestu vlakem (až na to, že první půl hodiny chtěl pořád koukat z okna), první jízdu tramvají, používání náhubku, nezničil pokoj, kde jsme bydleli (a vydržel celou noc bez venčení, ačkoli na to není trénovaný), jezdil po jezdících schodech, pil vodu z láhve, byl v nákupním centru...
Divím se, že to všechno bez sebemenší újmy zvládl

Pavel1
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2009 20:05
- Nahlásit

stopovačka
2m ode mě to by fakt byla paráda. když Báře bylo 2-3měs tak mi přišlo že venku vůbec neví že jsem s ní. pořád čmuchala, ochutnávalo vše kolem.. já beru že to je přirozený.. ted (5měs) už se zklidnila, ale pořád na ní musím dávat dost bacha.. na procházkách si dává bacha kde jsem ale tak na 50-100m. jsme na samotě bez plotu, asi 100m od nás krmí zvěř (např. rybama), dalších 50m třeba čerstvý hnůj.. jsem laik ale myslím že ty 2m by byli v těchto podmínkách nenormální..
hlava doleva
náš pejsek má spíše nechápavý výraz, ne to co je na fotce, možná tu budou drobné odlišnosti a nelze takto generalizovat.. zkusím něco nafotit..

Janiii
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2009 20:17
- Nahlásit

Noemi
tak to je super!!!!! jste šikulové
a jak jste dopadli na výstavě??

Noemi
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2009 20:22
- Nahlásit

Sobotní výstava byla hrozná (ale čekala jsem to ještě horší), protože se Bergeron pořád po někom sápal a v kruhu odmítal provozovat pečlivě nadřený poklus, sice šel u nohy, ale jen z krajního donucení . Na druhou stranu si nechal ochotně prohlédnout zuby a "ošahat se"
Dostali jsme jen "VD" s tím, že máme nekvalitní srst (no nechápu, co tím myslela) a špatnou chůzi (tak to plně chápu).

Neděle byla už o něco lepší (přestože jsme všichni včetně psa přišli durch promočení deštěm), protože jsem tu a tam pochytala něco od ostatních vystavujících ze soboty a Bergeron se zřejmě alespoň částečně vyvztekal již v sobotu. Takže vcelku předváděl tak, jak měl. Nejlepší bylo, že jsem se tam dala do řeči s dalším vystavujícím na téma, že jedině naši psi se pořád po někom sápou a pak jsme zjistili, že jsou to bráchové (rodina se holt nezapře) . Nakonec jsme skončili jako výborní na čtvrtém místě. Takže spokojenost největší

Janiii
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2009 20:23
- Nahlásit

Noemi
no vida! tak gratulace!!

<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání