Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Jajanina
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2008 08:48
- Nahlásit

Dani dík, zjistíme situaci, ono není kam jít o cvičák dál... tenhle je 200m od nás, další tak 20km :-/
Dnes se jdeme na Bairu podívat, tož se těším

Dana01
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2008 10:16
- Nahlásit

Jajanina
Taky bych se těšila, chodit se dívat jak vám kulička roste je radost . Z kolika je štěňátek?

Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2008 13:20 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

Přirozená strava

Drakopes
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2008 18:18
- Nahlásit

Včera jsme v parku potkali čtyřměsíční štěně berňáčka - je s podivem, že více byl nadšený Alfréd, ale vzhledem k tomu, že Niels veškerou svou pozornost věnoval královské pudlici stejně staré jako on, tak se není čemu divit. Mrňousek venčený snad desetiletým klukem se snažil přidat k Nielsovi, ale přece jenom beňáčci nejsou honicí psi.
Nielse jsme ulovili, abychom ho nemuseli domů nést, ale přirozená strava dělá zřejmě své - ještě začátkem prázdnin by dobré dva dny polehával, posedával a funěl, včera po vydatném odpoledním spánku byl večer připraven vystartovat za novým dobrodružstvím)

Jajanina
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2008 21:01
- Nahlásit

Taky bych se těšila, chodit se dívat jak vám kulička roste je radost. Z kolika je štěňátek?

Štěňata byla naprosto úúúúúžasná!!! Tlusťoučcí medvídci, 3 kila, no super. Děti byly nadšené, my pochopitelně taky
Baira je z vrhu 5 holek a 1 kluka, jedna drobná fenečka to nepřežila. Všechna štěňata jsou předpisově zbarvena, rodiče, prarodiče i praprarodiče ve výborné kondici, praprarodiče všichni přes 10 let a žijí, jedna prababička se dožila 12 let, takže slušný předpoklad dlouhověkosti.

Chovatelé krmí granulemi EMINENT, máte s nimi někdo zkušenost? Cenově mi přijdou fajn, psi u chovatele vypadali taky v pohodě, tož s nimi začneme a uvidíme.

Noemi
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2008 13:52
- Nahlásit

Tak jsem se rozhodla změnit granule...Už mi došla trpělivost, jak se v Bosch vždy trochu povrtal čumákel a koukal, jestli nebude něco lepšího...Hlavně aby v tom nebylo lněné semínko, zkoušeli jsme ProPac a bylo to jak kdybzchom měli doma místo jednoho berňáka 5 jezevčíků....Malé bobky, ale neustále...
Váhám mezi ONTARIO dog PUPPY LARGE a Guabi NATURAL dog PUPPY LARGE/GIANT, máte s nimi někdo osobní zkušenosti?

Noemi
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2008 13:57
- Nahlásit

Jajanina
Mě se ty granule Eminent líbily (pěkné složení za super cenu), ale po zkušenosti s ProPacem (kdo nesbíral 18-20 bobků denně nepochopí ) se radši lněnému semínku budu vyhýbat, sice nemám jistotu, že to bylo zrovna tohle, ale co když...

Teď mám v hledáčku ONTARIO dog PUPPY LARGE a Guabi NATURAL dog PUPPY LARGE/GIANT, bezva složení a není to o tolik dražší než Eminent, ale zaboha jsem nikde na netu nenašla dávkování, natož stránky výrobce, tak asi budu muset vyrazit někam do obchodu a podívat se na obal...Je dost velký rozdíl, jestli pes dostane 800 gr. nebo 500 gr, to už pak smaže i ten cenový rozdíl...

Janiii
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2008 14:05
- Nahlásit

ani s jednou značkou granulí nemám zkušenosti, nejlepší bude vyzkoušet to a uvidíte sami ikdybych vám tady jednu z toho doporučila že mému psovi sedla a bylo to výborné, tak druhému psovi sednout vůbec nemusí, s tím asi těžko někdo poradí ...

Noemi
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2008 14:09
- Nahlásit

Janiii
Spíš myslím ohledně složení, příp. kvality srsti, nejsem odborník....Nebo že ty granule smrděly takovým způsobem, že se to fakt nedalo etc.

Jajanina
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2008 16:53
- Nahlásit

Noemi Mě se ty granule Eminent líbily (pěkné složení za super cenu), ale po zkušenosti s ProPacem (kdo nesbíral 18-20 bobků denně nepochopí ) se radši lněnému semínku budu vyhýbat, sice nemám jistotu, že to bylo zrovna tohle, ale co když...
Co jsem měla tu čest na zahradě pár "produktů" vidět, tak to rozhodně nebyly drobné bobky, prostě normálně poctivé psí hovínko Pokud vím, tak dávají EMINENT Sensitive pro citlivé psy. Cenově mě to přijde fajn cca 8 stovek za 15kg balík. Dávkování v letáčku je 440g-560g na 60kg hafana.

Nemáte někdo zapsáno, jak rychle štěně přibírá? V kolika měsících mělo kolik kilo???

Noemi
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2008 19:04
- Nahlásit

Jajanina
Nezapisovali jsme, ale když se podíváš výše v diskuzi, je tam uvedená váhová tabulka, kolik bude pejsan podle aktuální váhy vážit v dospělosti. U nás jsme vždy odpovídali zhruba 60 kg ( ) . Ale má být po kom, rodiče jsou obři...
Když jsme Bergerona přivezli, tak měl 9,5 kg (zač. května), dnes jsme ho vážili a má 36,5 kg (je mu 6 měs. a kousek). Většinou zhruba 1,5 až 1,75 kg týdně. Ale tak poslední měsíc už tak markantně neroste(dříve byl každý týden jasně znát), za 3 neděle asi 3 kg (ještě že mají sousedi velkou váhu na brambory ).
Na cvičáku nás nejdřív očastovali, jako přerostlíky, ale teď zas převládá názor, že Bergie bude drobnější, takže uvidíme...

Janiii
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2008 19:14
- Nahlásit

Když jsme Bergerona přivezli, tak měl 9,5 kg (zač. května), dnes jsme ho vážili a má 36,5 kg (je mu 6 měs. a kousek).
když jsme si přivezli Berni, měla 9kg (8 týdnů) a teď má 34-36kg takže do berňácké tabulky se asi moc nehodí a podle tabulek bych to nijak neřešila ... psovi musí jít nahmatat žebra, tím bych se řídila spíš

Dana01
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2008 19:50 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Jajanina, Noemi
Ahoj, taky nemám zkušenost jmenovanými granulemi a ani s účinkem lněného semínka , ale co je potřeba hlídat u berňáka je míra betakarotenu, protože když se krmí takovým krmivem víc, tak berňák hnědne až rezne a vypadá jak plameňák

Noemi
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2008 20:09
- Nahlásit

Betakaroten
Otázka, co už je moc a co málo...
Bosch, kterým krmím teď má 15 000 I.U. (pes je černý jak uhel )
Ontario 20 000 I.U.
Guabi 21 000 I.U.
Pokud krmíte granulemi, víte kolik mají A ? Není už těch 20 000 I.U. moc?

Janiii
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2008 20:24
- Nahlásit

pokud si dobře pamatuju, tak Eucanuba má taky vit. A tuším 15 000 - a někteří psi jsou po ní jako lišky. osobně znám psy krmené eucanubou, a jsou černí jak kominík - tak pak aby si člověk vybral
a granule, kterými krmíme my, mají 20 000 U.E. - a Berni je taky černá
Dana01
Ahojky, tak už se pátek blíží snažím se dostat z maminy nějaké bližší info, takže pošlu mailík - a ty mi prosím taky napiš, nemám tvoje tel. číslo, asi se bdue hodit, až budeš cestovat, kdybys bloudila ...

Noemi
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2008 20:32
- Nahlásit

Janiii
Jsem si oddechla...To by mi zmařilo celoodpolední sezení na netu a důkladného vybírání...Jen jsem u některých krmiv nepochopila, proč uvádí vit. A a ještě je ve složení napsaný i betakaroten (jsem myslela, že je to totéž...je vidět, že jsem přes společenské vědy )

Asi to vyhraje Ontario, ale ještě nevím...

Jajanina
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2008 08:09
- Nahlásit

Tož tady čučím do letáčku EMINENT a u Sensitive řady je 13 000 vit. A a lněné semínko tam neuvádějí. U základní řady to lněné je a vit. A 15 000.

Díky za ty váhy, takže v půl roce něco přes 30kg? to je mazec

Noemi
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2008 12:26
- Nahlásit

Jajanina
Já jsem myslela, že v půl roce bude mít tak 45kg....

P.S. Sice mi do toho nic není..., ale nebylo by lepší vybrat krmení pro velká plemena, než sensitive...Aby pak v půl roce neměla dospělou váhu...Raději zkontroluj množství energie, bílkovin a tuků, aby nerostla zbytečně rychle a neodnesly to klouby...

Jajanina
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2008 14:57
- Nahlásit

Noemi... teď budeme krmit štěněcími granulemi, ty Sensitive používají pro své dospělé psy chovatelé z CHS odkud budeme mít Bairu.

Dana01
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 23:46
- Nahlásit

Ahoj, tak jsem poprosila jednu paní, aby mi udělala nějaké fotky na naších obranách v pořadí 3. a je to tu. Bohužel paní nebyla moc šikovný fotograf a vadilo jí, že se pořád hýbeme, tak tam není jedna pěkná fotka, ale aspoň něco

Janiii
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2008 10:16
- Nahlásit

Dana01
ale joo, je vidět že ji to baví, na to fotky stačej
už se na vás těšíme, o víkendu popovídám o našich posledních zážitcích z obran ...

Dana01
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2008 22:24
- Nahlásit

Janiii
Poslala jsem ti na mejl odkaz na fotky

Janiii
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2008 09:03
- Nahlásit

Dana01
fotky nemají chybu, Médě to tam moc sluší a myslim, že si holky výlet užily
pro ostatní na vysvětlenou - byly jsme společně s danou, Meggie a s Berni ve Dvoře Králové v zoo, kromě toho že mi Berni chtěl sežrat tygr, tak to byla paráda

Strejda
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2008 09:06
- Nahlásit

Janiii
pro ostatní na vysvětlenou
Dotaz od ostatních: Nemůžete nějaké fotky zvěřejnit?

Janiii
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2008 09:15 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit

Strejda
jasnačka
tady Berni kouká na hrošíky

tady pózovaly holky u slonů

no a tady Berni pózuje aniž by jí vadilo, že tygr právě dočíhal a vrhnul se na ni - resp. na sklo, které je oddělovalo

a jinak tady je můj článek o víkendu a fotky ze ZOO

Strejda
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2008 09:44
- Nahlásit

Janiii
Moc pěkný.

Dana01
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2008 21:58 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Když už prasklo, že je Méďa velký loudil (Janiiibylo to nutné uvádět jmenovitě? , tak přihodím i naše fotky z víkendu

Blízká setkání třetího druhu...

Salaše ve svém živlu (tedy ovce to nejsou,ale Méďa se tváří uvědoměle)

Drakopes
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 06:47
- Nahlásit

Dana01
tedy ovce to nejsou,ale Méďa se tváří uvědoměle)

je vidět přírodní pes ... naši se tváří, že tohle je "moc velký pes" a Alfréd při prvním setkání s koněm vycouval z obojku

Strejda
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 07:17
- Nahlásit

Drakopes
Alfréd při prvním setkání s koněm vycouval z obojku
Salina miluje koně a krávy. Protože mají velká ho*na. Nemůžu ji vysvětlit, že tohle dáma nedělá.

Dana01
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2008 03:13 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Tak jsem nakonec nevydržela a vytvořila Megušce vlastní webovky - výtvor (nedokonalý, ale fungující) je na
http://www.felicity.estranky.cz
včetně návštěvní knihy, tak nás můžete přijít navštívit...

<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání