Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Dana01
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 23:20
- Nahlásit

Noemi
Jít třikrát za vycházku mi příjde úplně normální - počkejte, až začně značkovat, to bude normální, že očůrá každý patník. Meguška taky čůrá dvakrát-třikrát za procházku, když se cestou napije, tak i vícekrát a od té doby, co musí "přečůrat" méně dominantní feny, tak si pořád nějaké kapky šetří pro strejčka příhodu...

Terri
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2008 08:13
- Nahlásit

Bergeron má neustále přístup k vodě a podle toho to tak také vypadá (na hodinové procházce jde třeba třikrát...
Jak říká Dana, když pes značkuje, tak čúrá furt

DanaO1
Jinak včera na cvičáku kousali dva Berňáci (ne z úřadu ) a s jedním byla 10 letá holka , tak jsem si na Tebe vzpomněla

rogersova
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2008 08:58
- Nahlásit

já jsem o tom také hledala nějaké informace a dočetla jsme se, že to může souviset s prochladnutím nebo s dlouhodobým zadržováním moči.

Terri
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2008 09:36
- Nahlásit

rogersova
já jsem o tom také hledala nějaké informace a dočetla jsme se, že to může souviset s prochladnutím nebo s dlouhodobým zadržováním moči.
Jistě, toto zrovna ledvinám neprospěje

Jinak, obecně, Berňáčci jsou prý psi s nejkratší dobou života, je to pravda? Že prý v průměru předstihují i dogy...

Janiii
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2008 16:59
- Nahlásit

zdravím všechny čůrající berňáky i jejich majitele
souhlas s danou, Berni taky musí nutně přeznačkovat všechny čuby co šly okolo - resp. ne je, ale jejich značky a když má před háráním, nebo hárá, tak to čůrá snad 10x za procházku a pěkně si to šetří
Jinak včera na cvičáku kousali dva Berňáci (ne z úřadu) a s jedním byla 10 letá holka , tak jsem si na Tebe vzpomněla
dano tobě je 10?? vypadáš starší
ale jinak je to určitě fajn pohled na dítě s pracujícím berňákem

Terri
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2008 20:56
- Nahlásit

Janiii
dano tobě je 10?? vypadáš starší
tož tož

Dana01
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2008 20:53 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Terri, Janiii

Vám taky nic neunikne, ve skutečnosti je mi už skoro 8, ale opravdu působím starším a vyspělejším dojmem

Terri
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2008 21:12
- Nahlásit

Dana01
promiň že jsem to prozradila

Janiii
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2008 09:10
- Nahlásit

Dana01
dívej, moje piraňa o víkendových hrátkách s Apolenkou
u tý potvory fakt neodhadnu, jak na kterou bude reagovat
PS: Berni je ta na zádech! domina ...

Strejda
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2008 09:15
- Nahlásit

Janiii
u tý potvory fakt neodhadnu, jak na kterou bude reagovat
Salina nesnáší krátkostrsté feny, zvláště pak blondýny (LR). V neděli seřvala strašným způsobem dvě novofundlanďanky, se kterými si vždy hrála. Tak já teda taky nevím.

Janiii
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2008 09:21
- Nahlásit

Strejda
u Berni se to nedá nijak specifikovat, prostě pětkrát potká tu stejnou čubu, 3x je v pohodě a 2x na ni vylítne ... kdyby to dělala pokaždý, tak dostane na hubu koš a je to ... ale takhle pořád váhám ... u maminy se zařadí do smečky a je dobrá - ví že na Bonu(6,5r.) si dovolit nesmí a respektuje to, i si právě hraje s Apí (18měs.), a se Sendynkou (7,5r, GR) se tak nějak míjí, občas si pohrají ...

Dana01
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2008 22:32 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Dana01
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2008 22:41
- Nahlásit

Janiii
Dívej moje dračice při pátečním venčení s Canetkou (u mě je aspoň na první pohled jasný, který pes je můj...). Tak zas takový agresorky nebudeme .

Jenže já jsem teď prostě taková paranoidně opatrná a sleduju jak se Meguš tváří, kam kouká, jestli vrtí nebo vrčí, protože jak píše Strejda někdy je to úplně bez problémů, ale taky to může dopadnout jako mela a nechci aby mé kamarádky končily na veterině, to by nám jich za chvíli moc nezůstalo

Krom toho po druhém hárání došlo k proměně psí osobnosti a Méďa se chová dospěleji - z týdne na týden - už netajtrdlíkuje s hračkama a nic doma neokusuje a naopak na návštěvách s nenucenou grácii vyhledá pelíšek domácího psa, kde ulehne a s přirozenou sebejistou se dá do okusování hraček či kostí - chudák domácí pes se ani nezmůže na protest (už to udělala dvakrát a na víc návštěvách jsme nebyly...) Tak se jí snažím vyhodit a hlídat situaci, ale pár týdnů zpátky by jí to ani nenapadlo...

Janiii
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2008 07:31
- Nahlásit

Dana01
no vida, jsme prostě všechny holky šikovný
už se těším na příští víkend
jooo, a máš mailík, ale toho sis určitě všimla

rogersova
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2008 08:41
- Nahlásit

aho všem, přihlásili jsme se na svod mladých, co všechno vzít s sebou a jak to probíhá?

Janiii
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2008 10:08
- Nahlásit

rogersova
co s sebou - PP, očkovací průkaz, vodítko, obojek, misky, a psa
probíhá to vlastně jako výstava, u výstavních kruhů jsou vypsané vrhy a chovatelské stanice, tak jak půjdou postupně za sebou ... pak vždy do kruhu nastoupí všichni jedinci z daného vrhu, jsou volaní podle tetovacích čísel a posuzovatel (poradce chovu nebo rozhodčí) posoudí jedince jako na výstavě - zuby, úhlení končetin, pohyb, no všechno. pak se ještě posoudí celý vrh a jde se domů

rogersova
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2008 10:19
- Nahlásit

a mám mít udělané rtg?

Dana01
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2008 10:27
- Nahlásit

Janiii
ha, jsem chtěla zaperlit taky, ale paní mě předběhla, tady dády dá

rogersova
na svod to není potřeba, to až na bonitaci (jdete určitě na svod a ne bonitaci?) Vím, že Borinka není o tolik mladší než Meguška a Méďa by už teď v říjnu mohla věkově na bonitaci, ale půjdeme až na jaře..

Janiii
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2008 10:37
- Nahlásit

Dana01
to víš, jsem absolvovala s maminou na jaře svod v Rožnově, i aktivně, páč jsem vyfasovala na vypůjčenou na víkend Apolenčinu sestřičku, tak si to ještě pamatuju, jak to bylo

rogersova
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2008 11:09
- Nahlásit

Dana01
jdeme určitě na svod

Janiii
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2008 16:10
- Nahlásit

rogersova
a bude tam víc sourozenců z vašeho vrhu? mamině se sešlo 6 ze 7 "štěňat" a bylo to prostě úžasný

rogersova
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2008 16:26
- Nahlásit

Janiii
kolik jich bude nevím,ale určitě se tam s někým sejdeme.
Niels tam nebude, jak psala Ája.Adam asi taky ne.Uvidíme,jsem na to taky docela zvědavá.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 06:38
- Nahlásit

rogersova

ale určitě všechny své bratříčky a sestřičky Níloušek pozdravuje a budeme se těšit na hafo fotek

Jajanina
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 19:50 - Změnil/a: Jajanina
- Nahlásit

BAIRA z Valašského Vrchu

Tak nakonec jsme dali jméno Baira, už je prý přeBárováno, tak malinká změna
3 týdny, dvaapůl kila

Dana01
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 23:04
- Nahlásit

Jajanina
Je kráásná a taková maličká...

Janiii
Tak jsme dnes byly poprvé na obranách a neb jsme extra šikovný, tak jsme šly nejdřív kousat na řídítka, pak vyštěkávat figuranta a nakonec kousala Méďa i na rukáv a má pěkný a plný zákus, nebojí se obušku a nepřekusuje, tak jsem měla radost. Dokonce se výcvikářka vyjádřila, že kdyby s ní cvičila ona, tak by ZMko zvládla do listopadu, pak se koukla s despektem na mě a řekla, že duben je taky fajn, že bych jí to teď akorát zkazila - prostě se budu muset dotáhnout s dovednostma aspoň na úroveň psa .

Janiii
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2008 08:51
- Nahlásit

Dana01
no vidíš jaký jste šikulky!!! tak jen tak dál

Jajanina
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2008 13:30
- Nahlásit

Od kolika měsíců je vhodné chodit s berňáčkem na cvičák? Jeden máme skoro za rohem, tož bychom to prubli....

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2008 14:22 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

Jajanina
Od kolika měsíců je vhodné chodit s berňáčkem na cvičák
Až bude mít všechna očkování. Ze začátku se toho moc nenaučí a nic dlouho nevydrží, ale zvykne si na psy a určitě ho to bude bavit.

Noemi
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2008 17:02
- Nahlásit

Jajanina
Základ je škola hrou doma, hned jak se doma zadaptuje...

My jsme ho na cvičák vedli strašně brzy, asi 14 dní poté, co jsme si ho přivezli....Cvičí tam mámina známá, takže s očkováním problém nebyl (nikdo tam nevodí žádné rizikové psy), jinak vzteklinu nemáme ještě teď (Bergeronovi je 6,5měs). Názorem jejich cvičáku je, že čím dříve, tím lépe. Funguje tam taková "školka" pro štěnda, kde se učí spíš páníčkové o pejsanech a štenda si bezpečně pohrají...Později nějaký nácvik, opět štěnda zvlášť, což je spíše pro zlost, protože když tam má jiné štěně, tak naprostá ignorance všeho okolo (a to doma poslouchá skoro vzorově... ), skoro lepší když se svičí s velkejma, protože tam si netroufá být neposlušný, když všichni okolo poslouchají...

Dana01
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2008 19:53
- Nahlásit

Jajanina
Pokud je cvičák dobrý a mají i školičku pro štěňátka, tak se může chodit zhruba od tří měsíců (takže chvilku po tom, co se štěndo doveze). Pokud školičku nemají, tak záleží na domluvě - upřímně ne každý cvičák je zcela pokrokový, takže se může stát i to, že byste chtěli chodit hned a oni vám řeknou, že do prvního stupně výcviku se můžete zařadit od půl roku věku nebo tak něco, že do té doby se vám nemá kdo věnovat...(i to se může stát a pak bych zvážila, jestli nejít o cvičák dál...)

<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání