Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Dana01
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2008 21:38
- Nahlásit

Koukám jaká tu vznikla zajímavá diskuze zatímco jsem pracovala a venčila .

Terri
Chápu jak to myslíš . Jenže zatím je Méďa natolik dobrácká, že mě to nenutí věci, o kterých píšeš pilovat do dokonalosti. Samozřejmě si říkám, měla bych, ale zatím nebyla potřeba a teď po tom hárání uvidím jestli se chování vrátí nebo vyvine, přirozená výcviková lenora.

Myslím, že se samci se to uklidní samo až jim přestane "vonět" (zatím to vypadá tak, že přiběhne pes a zavěsí se jí pod ocas, Méďa ocásek dolů a utíká před ním a když je hodně neodbytný, tak ho sprdne, ne že by ho zakousla, ale štěká na něj - upřímně, když vidím ten přiblblý výraz u samců, tak se nebojím že jí kousne, ale spíš, že ho budu sundavat z jejích zadních partií, pokud se pes chce honit, tak nic nedělá a vesele se proběhnou, akorát že ona zatím voní většině ...)

U štěňat jí musím hlídat, ale spíš je to i o ukázněnosti na druhé straně. Pokud je štěně na vodítku, tak mu Méďa nic neudělá (ignoruje ho nebo uteče při hře z jeho dosahu), hůř je pokud nemá kam utéct, štěně jí zahání do kouta a na její stupňující se varování nereaguje...je to přirozené chování, akorát vzhledem k její velikosti samozřejmě nechci, aby štěněti ublížila a po určitých zkušenostech bych se tady o příliš neodbytné štěně opravdu bála.

add mazlení - ona u toho neštěká vůbec, akorát když vidí, že někoho drbu, tak přestane čuchat a hned přisviští a nápadně nastrčí hlavu mezi mě a psa, takže zatím to řeším tím, že jí buď uklidím (hele nech toho, nic se neděje - někdy pochopí, že je zase volný majitel od druhého psa a jde se vmezeřit tam), nebo drbu oba. Pokud by byla nějaká agresivní, tak jí okřiknu a ona zatím vždy zkrotla a přestala.

Spíš bych řekla, že nové a nápadné je, že má už své oblíbené psí kamarády a z těch je naprosto nadšená a dovádí s nimi hodiny a u nových pejsků projevuje zájem spíše vlažný nebo krátkodobý a když jí někdo otravuje, tak i zavrčí, což jsem donedávna měla pocit, že vůbec neumí...tak snad se to už nebude stupňovat...to bych musela překonat lenoru a zapracovat na tom

Terri
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2008 22:13
- Nahlásit

Dana01
Tak v tom prípadku je to všecko noumání Uďo

Dana01
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2008 22:48
- Nahlásit

Terri
neměla by jsi už takhle náhodou spát? šupky hupky do postele ať jsi zítra čulá jako rybička... a nevypadáš takhle

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 09:35
- Nahlásit

Dana01
neměla by jsi už takhle náhodou spát? šupky hupky do postele ať jsi zítra čulá jako rybička... a nevypadáš takhle
Áno mamí (OT - tos mně dostala s tou sms alá matka)
Takhle a takhle vypadám furt...

Dana01
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 22:39
- Nahlásit

Terri
hihi, to víš, začínám stárnout

Terri
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2008 09:15
- Nahlásit

Dana01
hihi, to víš, začínám stárnout
símtě, co mám říkat já ...fňuk
Ale ve spojitosti s Meg mně to fakt nenapadlo Huš jsem se lekla, co sis to uvázala na krk

Baileys
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2008 11:28
- Nahlásit

hele
http://staff.cesnet.cz/~mel/gary/LVT/ostravice08/0 80812_obr/target91.html

a hele
http://staff.cesnet.cz/~mel/gary/LVT/ostravice08/0 80812_obr/target85.html

Janiii
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2008 11:34 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit

Baileys
jůůů, co je to za "magora"? myšleno v dobrém slova smyslu, je pro mě radost koukat na berňáka co si "umí kousnout"
prohlídla jsem si všechny fotky toho berňáčka, ale nepoznávám

Jajanina
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2008 11:56 - Změnil/a: Jajanina
- Nahlásit

Baileys... technická, ty jsi z Cesnetu? tady jeden bývalý zaměstnanec V Ostravici jsme se byli podívat, pokochat se hafíky, těšíme se na toho našeho! Štěňata rostoujako z vody, za 2 týdny si půjdeme vybírat. Akorát zvažujeme ještě jméno, Bára nebo Baira, nějak se nám nechce dávat "lidské" jméno psovi...

Janiii
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2008 11:58
- Nahlásit

Jajanina
ikdyž dáte Baira, stejně budete volat Báro ...
já jsem taky vybrala "Bernice", čti Bernys - a nadávám si, protože jí stejně říkám Berni, a lidi se akorát ptají jak se má berNICE - to zní jak beranice ale je fakt že jako štěně byla Bernýsek - a občas i teď

Baileys
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2008 12:20
- Nahlásit

Janiii
to je bezpapíráček ,s paní z Kladna byl na letním VK,ale ten vám měl poslušnost!!Škoda ,že jí asi nikdo nefotil.Fakt,sand nejlepší BH co tam bylo!Jinak pěkně stopoval! ale vše dělal přirozeně,měli k němu i normální lidský vztah ,po celý den s ním stále někam trajdali, běhal mezi lidmi,prostě byl OK.
Jajanina
Já nevím ani co je Cesnet,zřejmě fa,ne néé,jsme člověk z Moravy

Janiii
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2008 12:37
- Nahlásit

paní z Kladna byl na letním VK,ale ten vám měl poslušnost!!Škoda ,že jí asi nikdo nefotil.Fakt,sand nejlepší BH co tam bylo!Jinak pěkně stopoval! ale vše dělal přirozeně,měli k němu i normální lidský vztah
oáza pro oko

rogersova
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2008 15:11
- Nahlásit

Drakopes

ahoj,dnes jsem se dočetla na stránkách CHS, že dne 5.září umřela Borinky a Nielsovo maminka Atera (Terezka).To je hrozná škoda a je mi to líto, protože Terka byla skvělá.

Strejda
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2008 15:21
- Nahlásit

rogersova
že dne 5.září umřela
Kolik jí bylo let?

rogersova
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2008 15:47
- Nahlásit

Strejda
v květnu jí byly 4 roky

Janiii
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2008 16:00
- Nahlásit

rogersova
to mě moc mrzí, proboha 4 roky to není žádný věk

Jajanina
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2008 18:49 - Změnil/a: Jajanina
- Nahlásit

Baileys ... v odkazu na fotky máš Cesnet ttp://staff.cesnet.cz/~mel.. tož teda nic

Teda 4 roky je strašlivě málo, ne???

rogersova
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2008 21:10 - Změnil/a: rogersova
- Nahlásit

Jajanina Janiii
to máte pravdu, je to málo.

Dana01
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2008 23:05
- Nahlásit

rogersova
To je opravdu smutný, čtyři roky je opravdu málo a to i berňáka, to je v nelepší kondici... nebyla tam více informací co se stalo (torze, nemoc, úraz,...?) Je mi to líto...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 06:58
- Nahlásit

rogersova

a kurňa .... ((

Strejda
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 07:24
- Nahlásit

rogersova
v květnu jí byly 4 roky
Sice nerad, ale vzal jsem na vědomí, že berňák nežije 16 let jak vesnický vořech. Ale 4 roky je moc málo.

Baileys
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 08:38
- Nahlásit

Jajanina
ty fotky na tom kurzu fotila Mel,tak asi proto sis to spojila

Jajanina
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 09:48
- Nahlásit

Baileys.... tak že by Mel byla bývalá kolegyně?

Baileys
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 09:53
- Nahlásit

Jajanina
asii, je tady na této diskuzi často,zkus jí napsat

rogersova
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 12:16
- Nahlásit

Dana01
ledviny

Janiii
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 12:20
- Nahlásit

ledviny
moc mě to mrzí. bohužel znám několik případů, kdy berňák odešel v mladém věku na selhání ledvin

Strejda
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 12:58
- Nahlásit

Janiii
selhání ledvin
Dá se proti tomu u psů něco dělat? Dají se posilovat ledviny jinak než to děláme my pivaři?

Janiii
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 13:20
- Nahlásit

Strejda
to netuším

Dana01
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 20:30
- Nahlásit

Ahoj,
bohužel selhání ledvin u berňáků je poměrně časté a obávám se, že svůj díl má i genetika (v některých liních se vyskytuje častěji), proto je pro mě velký strašák, snad větší než torze (kamarádce takto odešly dva psi krátce po sobě vě věku 2 a 3 let a teď má pro jistotu bernardýna...). Na portálu o bulteriérech, kteří to mají podobné, jsem našla povídání k ledvinám, tak překopírovávám...

Psi mohou trpet nedostatecnou funkcí ledvin. Teprve tehdy, kdy se v krvi zjistí prítomnost velkého mnozství toxinu mluvíme o selhání ledvin. Príciny ledvinného selhání bývají rozmanité. U mladých zvírat se setkáváme s vrozenou vadou podminující ledvinné selhání (tato dedicná vada je typická práve pro plemeno bulteriér). Dalsími prícinami jsou chybné reakce imunitního systému a chronické zánetlivé procesy. Casto se objevuje selhání ledvin u fen se zanedbaným zánetem delohy. Nelécené ucpání vývodných mocových cest vede také k nevratnému poskození ledvin. Sokové stavy a velké ztráty krve také mohou zpusobit akutní selhání. Podílet se muze i dekompenzované srdecní selhání nebo tromboembolické stavy narusující krvení ledvin. Mnoho léciv opet muze navodit poskození ledvinné tkáne vedoucí az k selhání funkce (nekterá antibiotika, cytostatika, protizánetlivé léky atp.). Samozrejme ruzné intoxikace narusující funkci ledvin, asi nejznámejsí ledvinný jed je ethylenglykol (FRIDEX), jenz svou sladkou chutí psy láká.

....takže to může být skoro cokoliv, co ledviny poškodí

Noemi
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 21:04
- Nahlásit

Asi začínám být paranoidní (s těma ledvinama)...Ale jak často je u psa normální čůrat? Bergeron má neustále přístup k vodě a podle toho to tak také vypadá (na hodinové procházce jde třeba třikrát... ).

<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání