| Autor |
Zpráva |
Janiii
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2008 16:11
- Nahlásit
Dana01
Už se to blíží, co
no to jo, ale já radši vůbec neříkám a nepíšu, jak se těším, protože jinak se zase něco podělá
k BH gratuluju, vy jste prostě holky šikulky!!!! velela sis sama nebo jsi požádala rozhodčího?
my jsme chtěli jít za 14 dní na ZZO ale Berni se rozhárala a je to s ní o nervy, takže na to kašlu, a počkám na vhodnější termín navíc teď necvičíme, protže panička nestíhá - jen se mazlíme a blbnem na zahradě ...
a jak se máte ostatní???
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2008 18:20
- Nahlásit
Ahoj všichni pejskové i páníčkové ...
máme za sebou další bouřku, kterou Niels spokojeně prochrápe a Alfréd prostresuje. Dneska zkoušel odhrabávat dlaždičky za mísou na záchodě, až jsem krutě zavřela dveře. A to jsme před tím zapomněla otevřít dvířka u linky - sice tam nevlezl, ale vyžadoval dvířka otevřená ...
Na kontrolu do Brodu jsme objednaní na 28. července, teď má pan doktor dovolenou ...
přejeme všem pěkné léto (z kožichů zatím ani jedno klíště, ale osiny pořád, dneska jednu už lehce zavrtanou ..)
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2008 22:18
- Nahlásit
Janiii
Jeli jsme dle zkušebního řádu, takže první část jsem si počítala sama, rozhodčí velel jen u odložení. Jinak povelově se to blíží IPO zkouškám takže se třeba používají jen zvukové povely a při chůzi se nevelí u obratů, ale jen u vykročení a změnách rytmů... No byl to dost porod, ale zadařilo se (měla jsem na přípravu všeho všudy tři týdny, protože Meďa měla nejdřív tu packu a pak dostala kašel, takže jsem ani nedoufala . ..jinak chápu a pšššt, o tom jehož jméno se nevyslovuje, raději nebudeme mluvit, aby se to zase nepo...
ZZO klidně počká, až budete mít čas a chytnete obě slinu - prostě nemůžeš po Berni chtít, aby se ti soustředila na nošení nějakého "aportíku" , když má plnou hlavu plánování rodiny a podobných záležitostí...
Drakopes
Hlavě že se Alfréd nesnažil schovat před bouřkou za záchod - i když s jeho skladností bych i věřila, že by se tam nějak nasoukal. Aspoň že mu zůstali ty otevřené dvířka k lince jako pojistka, kdyby bylo nejhůř
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2008 08:29
- Nahlásit
Dana01
Gratulujeme k BH!! Ono se to nezdá, ale to je docela těžká zkouška
Předměty - my jsme dělali přes klasickou poslušnost, čili jdeš po stopě, pes čuchne k předmětu, zavelíš lehni, odměníš. A tak dlouho, než si to zafixuje. Na stopu jsme dali klidně těch předmětů 5.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2008 08:55
- Nahlásit
nemůžeš po Berni chtít, aby se ti soustředila na nošení nějakého "aportíku", když má plnou hlavu plánování rodiny a podobných záležitostí...
joo, taky si to tak řikám
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2008 18:26 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
Dal bych sem fotku, ale nějak se mi nedaří.
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2008 21:34 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Terri
Taky to tak zkouším. Uvidíme, kdy bude nějaký pokrok (zatím jsme byli dvakrát, takže to zatím žádný pokrok nevidím ). Dnes jsem zlepšila metodiku tím, že jsem kousky koberce "zavřela" do krabičky k párkům na stopu a je to lepší, než když je dávám do boty (inu je rozdíl mezi vůní párků a zápachem bot ). Určitě tam budu dávat těch předmětů víc, normálně už stopuje celkem slušně (včetně lomů a to nechodíme moc často), tak ať to má zajímavější (teda kdyby mohla mluvit, tak mi asi řekne svoje k tomu, co si na ní vždycky vymyslím .Jinak dneska jsem jen tak orientačně zkusila s Méďou skočit metrovku (jako jestli mám čekat koplikace) a super, Méda to vůbec neřešila, prostě jí plavně skočila .
Janiii
Zas budeš mít na tom, jehož jméno se nevyslovuje, pokoj od hárání. To já paranoidně sleduju jak častěji Méďa čůrá a jak si k ni kdo čuchne a jestli harání už zase příjde.
Strejda
Nejprve je potřeba mít fotku uloženou někde na webu (u mě třeba na http://album.volny.cz/). Tam fotku nahrát a zjistit jeji URL adresu a tady ťuknot na ikonku s růžovým trojúhelníkem a adresu nahrát...) nebo mi fotku poslat na daniela.rycova@seznam.cz a já jí nahraju .
A když jsme u těch fotek, tak jedna aktuální
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2008 16:15
- Nahlásit
Předměty - my jsme dělali přes klasickou poslušnost, čili jdeš po stopě, pes čuchne k předmětu
Salašnice ignoruje předměty ze syntetického materiálu. Předměty z přírodního materiálu jako bavlna, vlna apod. označuje. Máte někdo podobnou zkušenost nebo dělám něco blbě?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2008 16:30
- Nahlásit
Strejda
podle mě nemusíš dělat nic blbě, syntetika možná tak nevstřebá pach, určitě balvna absorbuje líp, tak možná se jí to líp čichá - ale to je můj laický názor ... a stopy až tak neděláme - stydim se a opravdu začnu! takže netvrdím, že to řikám správně ...
mimochodem, odkud máš hafana? nic o něm nevíme, pochlub se!!
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2008 08:42
- Nahlásit
Strejda
Aha - tak to je velmi užitečný tip, mam na předměty takový hnusný zatěžový umělinový koberec a Meggie k němu začíná mít spíš odpor, jak jí ho strkám před nos, tak zkusím něco z bavlny (tudíž přijde řada i na ty použité ponožky ) a dám vědět, jestli bude vidět nějaký rozdíl . Zas na druhou stranu když označuje aspoň něco, tak ych to považovala za výhru
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2008 09:54 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
Dozrály maliny
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2008 10:00
- Nahlásit
odkud máš hafana? nic o něm nevíme
Fena z výprodeje, bez PP, DKK2/3. ZZO - výborně. Připravujeme se na BH a nějakou stopařskou zkoušku.
Nejprve je potřeba mít fotku uloženou někde na webu (u mě třeba na http://album.volny.cz/). Tam fotku nahrát a zjistit jeji URL adresu a tady ťuknot na ikonku s růžovým trojúhelníkem a adresu nahrát...)
Myslím, že se to nepovedlo. Fotku pošlu mailem.
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2008 10:18 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Strejda
Tak tady je fotka v plné kráse
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2008 10:25
- Nahlásit
Strejda
Takže se fenka jmenuje Sally? Je to šikulka a na BHčko budu držet palce. Ze stopařským zkoušek si myslím,že je dobré začít třeba u FPr1 (dle stejného řádu SchH/VPG), ta mi přijde ze stpařských nejjednodušší (vlastní stopa, nejméně 300 kroků dlouhá, 3 úseky, 2 lomy (cca 90 stupňů), 2 předměty psovoda, nejméně 20 minut stará, čas k vypracování 15 min. Sledování stopy 80 bodů. Předměty (10+10) 20 bodů. Celkem 100 bodů
Odkud jste?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2008 10:34
- Nahlásit
Dana01
teda ty máš ty řády najetý, jsem uplnej amatér proti tobě - se na tom, o čem je zakázáno mluvit, od tebe budu učit
Strejda
když tu kliknu na ten obrázek - ikdyž se tu nezobrazí - tak to hodí odkaz na rajče na fotogalerii, takže jsem si ji prohlídla, a maliny jí koukám šmakujou!!! a jak jde opatrně, to Berni si z toho nedělala těžkou hlavu, celý keře maliní si položila a zválela k zemi a už baštila
jen mi zní trochu děsivě Fena z výprodeje snad neměla nějaké špatné dětství, než jste si ji vzali?
přeju hodně úspěchů ve výcviku mám ráda, když se s berňáky něco dělá
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2008 11:14
- Nahlásit
Janiii
Ale zas tak to načtený nemám, zajímám se jen o to, co je pro mě aktuální a ta stopařina nás docela chytla, tak jsem si říkala, že bych třeba zkusila nějakou stopařskou speciálku na podzim (pokud teda Méďa pochopí označení předmětů). Šla bych to prostě jen zkusit - taky si říkám, že bych u toho nemusela tak nervit, když to na mě vzásadě vůbec nezáleží, jen si budu popocházet na konci vodítka a tiše se modlit a mumlat si něco pro sebe
Jinak Berni optimalizuje efektivitu práce, máme se od ní co učit
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2008 11:26
- Nahlásit
Dana01
Jinak Berni optimalizuje efektivitu práce, máme se od ní co učit
babička to asi pochopila jinak a poučila se ve smysmlu, že od doby co berni trhala květáky a na rajčatech si pochutnávala způsobem, že utrhla celou rostlinu, je na skleníku petlice
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2008 11:39 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Janiii
Koukám, že si Berni vzala k srdci rady dietologů a snaží se dodržovat přísun čerstve zeleniny - jen kdyby jste jí nekladli překážky ve formě petlic a tak . Nakonec byste jí měli zřídit vlastní neopetlicovaný a neoplocený záhonek, aby nebyla chudák frustrovaná
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2008 11:41
- Nahlásit
aby nebyla chudák frustrovaná
si ji musim doma prohlídnout, ale frustrovaná mi nepřišla
jabloně totiž oplotit nelze, takže ji několikrát načapu s mírně "nafouklou" tlamou a s výrazem "já tu vůbec nejsem" - v tu chvíli zkouším úspěšnost povelem "VYPLIVNI TO" načež to vždy tipnu dobře a naše dáma nasadí nasr... výraz a to jablko, co si nese, vyflusne a jde dál už ovšem s jiným výrazem ala "až zalezeš domů, stejně ho sežeru"
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2008 12:09 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
V tom případě Berni frustrovaná nebude, když má aspoň ty jablíčka a i ty se jí snažíš urvat od huby, to seš teda panička, všechno jen a jen pro sebe Zas na druhou stranu buď ráda za jabka, Méďa si včera poblila pelíšek (tedy jen trochu vody a něco tmavě hnědé, co jsem původně považovala za pamlsek "uzené packy", který používám při výcviku, nicméně při uklidu jsem zjistila, že to nejsou "packy", ale stejně hnědé a smradlavé "h...o". Asi Méďe nesedlo na žaludek
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2008 12:45
- Nahlásit
jen mi zní trochu děsivě Fena z výprodeje snad neměla nějaké špatné dětství
Měla skvělé dětství a chovatelka se o celý vrh vzorně starala. Než nám ji slíbila, tak nás řádně prolustrovala. "Z výprodeje" znamená, že není z chovatelské stanice a nemá PP.mám ráda, když se s berňáky něco dělá
Chěl jsem parťáka do lesa a když jdu na pivo. Dovolená se psem je taky bezva. Ale nějak mně ta sportovní kynologie pohltila.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2008 12:49
- Nahlásit
Měla skvělé dětství a chovatelka se o celý vrh vzorně starala. Než nám ji slíbila, tak nás řádně prolustrovala. "Z výprodeje" znamená, že není z chovatelské stanice a nemá PP
tak to jo!!! s PP nebo bez, hlavně aby byla zdravá a dělala radost jak na pivu tak při výcviku
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2008 16:09
- Nahlásit
Dana01
je dobré začít třeba u FPr1
Asi ano.
Odkud jste?
Pardubický kraj
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 22:58 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Ahoj, tak Méďa teď o víkendu poprvé "seriózně" plavala - rozplavala se se svým oblíbeným parťákem pro lumpárny Sidem a jak je vidět na fotkách styl má zatím dost osobitý a na dálku trochu připomíná kolesový parník. Nicméně Méďa rychle pochopila jaké výhody plavání přináší a hned u druhého rybníka se vrhla do vody a snažila se ulovit labuť, naštěstí se nakonec nechala přivolat a po chvíli váhání přišla, tedy připlavala ke mně
Strejda
Pardubice máme trochu z ruky, ale budeme vám aspoň držet k výcviku palce
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 08:40
- Nahlásit
Dana01
no vy jsme uplně multišikovný BErni vypadá podobně, ovšem naposledy šla do vody omylem, utrhl se s ní břeh na pískovně jinak se ráda brodí, snaží se k ostatním členům smečky - i lidským - propít a když se ani to nepovede, tak štěká a nadává, ať ale už lezem z tý vody
Strejda
a kam chodíte na cvičák? jeslti můžeš prozradit?
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 08:52
- Nahlásit
Dana01
No páni.....Kamaráda budu muset také zkusit, protože u nás zatím funguje praxe typu newfoundland (zvlášť pokud jsou ve vodě i děti...).Všichni ve vodě a Bergie dělá na břehu plavčíka a štěká ať laskavě vylezeme ven, příp. pokud to psychicky nevydrží....chňapne za ruku a táhne neplavce(naposledy to zkoušel i na mě a to plavat umím)s nesmlouvavým výrazem z vody... Tak máme aspoň naději, že se to do budoucna může změnit...
Zato je u nás velice oblíbené mytí, naposledy se mi bezva vyválel v na placku rozjetém rejskovi (podotýkám,že to bylo ten týden potřetí,ale nikdo dosud rejska ze silnice neodklidil:mad , Bergeron smrděl takovým způsobem, že se to nedá popsat...Tak jsem si docela nadávala,že jsem nekoupila ten štěněcí šampon, na který jsem dva dny předtím koukala...Ale nakonec jsme to zvládli s kýblem teplé vody a hadrem a pořádným valchováním...naprostá spokojenost z obou stran
+jedna super koupel na cvičáku v takové brčálové stoce... Tam má takového super kámoše, takže jsme je nechali cestou domu na volno, šli jsme přes takový mostek a pak už jen NE-žluňk-SMÍŠ! Nevím, kdo koukal překvapeněji... Asi když to bylo tak zelené, tak mu nepřišlo, že je to voda...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 09:18
- Nahlásit
Naši psi, když si četli manuál k bernskému salašníkovi, vynechali kapitolu o vodě a dodnes ji uznávají jen k pití. Alfréd vlezl do vody dobrovolně jen jednou, když po dlouhém stresu a přesvědčování ty kachničky z vody nevylezly, tak je skočil zachraňovat. Od té doby do vody neleze ani náhodou. Tento postoj převzal i Niels a nepomáhají ani čvachtající se kámoši - oni dva i tu kaluž důstojně obejdou )
Jinak, nevíte někdo co Borinka?? Rogersová se tu dlouho neukázala ...
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 23:47
- Nahlásit
Drakopes,Noemi,Janiii
Kdyby jste jí viděli, vypadala tak legračně, když plavala, ale samozřejmě jsem jí moooc pochválila, aby věděla, že je šikovná holka . Celou tu dobu předtím chodila do vody jen po břicho a pak to přišlo samo . Za tu labuť jsem jí už ale nechválila
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2008 20:55
- Nahlásit
Teď jsem četla v knihovně nějaký článek týkající se torze žaludku (bylo to zaměřeno hlavně na dogy...). Jako jeden z původců tam byly uvedeny zvýšené misky (na tom drátěném podstavci), pejsan pak prý jí rychleji, než kdyby se ohýbal pro papání....
Tak nevím...
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2008 21:32
- Nahlásit
Noemi
tak já zas naopak četla informace, že vyvýšené misky při žraní jsou lepší, že pes nemusí tolik hltat a nevdechne tolik vzduchu .... Berni misky ve stojanu má, hltá stejně, nelze ji to odnaučit, zkoušeli jsme granule suché, namáčené, všechno stejný ...
torze je pro nás strašák, bohužel zabránit tomu nijak nelze
|