| Autor |
Zpráva |
Janiii
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2008 09:02
- Nahlásit
Dana01
Tak Meďa začala hárat dneska, takže za dva týdny bude v nejlepším
ahojky, ach holky, vy si to taky umíte naplánovat napiš nebo zavolej Antuškovým, páč na přihlášce je tušim "klauzule" že háravé feny - nikoliv feny ve vrcholném stadiu - se mohou zúčastnit ... tak se nějak domluvte, co a jak ...
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2008 14:58
- Nahlásit
Janiii
No domluvené je to tak, že budu skoro celou dobu někde bokem (ubytování, výcvik, aktivity se psem...) . Bohužel druhá varianta byla nejet vůbec a to jsem prostě zavrhla, akorát dorazíme v neděli místo v pátek, protože v pátek bude těsně po nejlepších dnech...snad to nějak zvládneme. Když tak pojedeme domů...
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2008 15:09
- Nahlásit
Dana01
zvládnete to určitě, neboj na druhou stranu, psi musí poslouchat, ikdyž je tam háravka a s ubytováním, někde bokem nebudete, tam není kam vás dát "bokem"
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2008 17:30 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Janiii
To jsem na to upřímně zvědavá - někdy mám pocit, že je Méďa teď úplně mimo, tak nevím, co tam s tím výcvikem předvedeme...zatím se rozhodla, že vezme plánování rodiny do vlastních pacek,takže občas zdrhne za psem , nebo aspoň kňourá, aby ho nalákala. Při výcviku je nesoustředěná, na vycházkách rychle unavená a to se ochladilo...to je horší než celá puberta .
Ale jinak je to moje zlatá Méďa
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2008 12:20
- Nahlásit
Dana01
jo, to uplně znám. Berni s každým háráním je jak poděs - neposlouchá, nesoustředí se, je 3x aktivnější než kdy jindy, právě proto že nemá tolik pohybu - je totiž jen na zahradě, protože si nehodlám domů přitáhnout z každý procházky dva vořechy
zajímavý je, že po tomhle hárání ten stav setrvává asi se budu muset zamyslet, co je kde špatně
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2008 13:37
- Nahlásit
Dana01
Jak Vaše Méďa prochází lomy? Ověřuje je? Podle NZŘ a MZŘ je to špatně, ale mně to přijde jistější. Sally ověřuje.
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2008 00:07
- Nahlásit
Janiii
No já bych jen chtěla, abych si z tábora místo dvou vořechů nepřitáhla osm štěňat čistokrevných bez PP
Strejda
Naše lomy (do pravého úhlu) vypadají tak, že ho Meggie o kousek přejde (cca jeden krok), pak zjistí, že jde mimo, vrátí se a oblast "pročuchá" a když najde správný směr, tak zatočí...nevím, jak jí naučit, aby se v lomu "zlomila" a nepřešla ho ani o krok. (To dělala dokud měla na každém kroku pamlsky a šla po nich, protože je částečně i viděla). Každopádně mě takové stopování stačí, vím, že za to bude penalizace, ale "přijatelná" a nemáme ambice na výběrové závody nebo mistrovství . Ono záleží, jak moc ověřuje - kamarádka mi vyprávěla, že znala psa, který u obtížnějších stop "ověřoval" lom třeba v kruhu na skoro celou stopovací šňůru. To mi už přijde že se pes spíš ztratil než že ověřuje
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2008 08:07 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
Dana01
záleží, jak moc ověřuje
Dojde k lomu, udělá dva kroky na opačnou stranu než se stopa lomí. Zjistí, že tam stopa opravdu nevede a vrátí se na stopu. Nikdy se ze stopy nevzdálí víc, než na půl vodítka. Záleží to na větru a kde stopa leží. Čerstvě posekaná louka je problém.
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2008 12:19 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Strejda
Čerstvě posekaná louka je problém
To je hodně težké pro každého psa a krom toho na zkouškách by takový terén nikdy neměl být - je tam moc pachů navíc. Dneska jdu na cvičák, tak se zkusím zeptat co s tím (máme podobý problém) a dám vědět, co mi poradí naše výcvikářka (je vážně šikovná, byla se svou dobrmankou i na mistrovství světa a se psy to umí úplně úžasně, takže něco by vymyslet měla )
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2008 16:39
- Nahlásit
Dana01
Add lomy - to vychodíte Až získá jistotu... Můžeš to víc prošlapat, víc propamlskovat.
Jinak, 100 stop - a jsi začátečník
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2008 21:15
- Nahlásit
Strejda
Tak jsem se ptala - kromě toho co už psala Terri, což se mi taky osvědčuje (dám pamlsek tak metr před lom, do lomu a metr za lom v novém směru a celé to pořádně prošlápnu (aspoň vidím kde ten lom mám ) mi doporučili, ať prostě vím, kde ten lom je, psa si zkrátím a u lomu ho šňůrou přibrzdím, tak aby nešel dál a počkala až "nakrátko" ověří lom a vyjde správným směrem... tak hodně zdaru
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2008 22:02
- Nahlásit
Dana01
ať prostě vím, kde ten lom je
To je můj problém, protože to většinou nevím přesně. Budu se muset polepšit.
Poslal jsem mailem Eise.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 09:25
- Nahlásit
Dana01
Njo, základ je vědět, KDE je vůbec stopa (Můj problém taky ) Na to je zas nejlepší jít pár stop bez psa
Jinak držím moc tlapy na ZPU a Fpr1 ZPU je v pohodě, to se vůbec bát nemusíš, i Zorran (a to tehda skorem nečuchal) měl stopinu za 18 z 20 bodů.
Jak jsi na tom s předmětama?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2008 10:00
- Nahlásit
Jinak držím moc tlapy na ZPU
Dana01
ty chceš na táboře dělat ZPU??
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2008 22:36 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Janiii
No v plánu ZPU1 mám, jinak bych jí dělala za týden u nás na cvičáku, jenže jí přehodili na neděli (31.8) a to jsme už přihlášení na MVP v Boleslavi, takže by se nám hodilo jí zkusit (eventuelně udělat ). Normálně bych si docela věřila ...bohužel hárání nám to komplikuje, takže nevím, jak bude vypadat mezi psama (zejm. skupinové cviky mi dělají starosti, ale zas kdyby nám tam dali do skupiny jen fenky, tak by to možná šlo .
Terri
Předměty už jakž takž pochopila (máme ponožky s mňamkou), ale ještě jí musím hlídat, protože někdy se zalehnutím váhá a jen k nim čuchá...), ale to se časem poddá
Strejda
Díky za email, akorát jsme se vrátili z chalupy a zase se dáme do práce
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2008 07:54
- Nahlásit
Janiii
psi musí poslouchat, ikdyž je tam háravka
naši psi teda určitě ne )
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2008 10:01 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Janiii
Já musím říct, že asi nejsme nějak extra voňavý (díky bohu ), takže se za námi davy netáhnou a to jsme teď byli i na chatě, tak jsem čekala, že nám před brankou bude vartovat nějaký místní voříšek a nic. Když se potká se psem, tak se očuchají, pes jse samozřejmě nadšený, ale pak si je zase odvoláme a odvedeme...žádný za náma neběhá nebo tak něco...tak jen kdyby to vydrželo ...
Drakopes
Asi bych nenechala krycího samce cvičit hned vedle háravé fenky, ale zas na druhou stranu souhlasím, že by psa nemělo zásadně rozhodit to, že chodí do prostor, kde se nějaká taková vyčůrá nebo projde. To by u nás na cvičáku byli mimo pořád, protože kromě pár týdnů v roce tam hárá pořád někdo...
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2008 10:15
- Nahlásit
Drakopes
naši psi teda určitě ne
no však to bylo takové teoretické prohlášení vidim, jak to tříská s Berni, natož s nějakým nadržencem vedle ní
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 08:03
- Nahlásit
Byli jsme na večeři s našimi známými, co mají černého retrívra asi ve věku Nielse (cca rok) - mimochodem skvělá restaurace, tři velcí psi jim přišli jako normální počet )
Terk má zúžený páteřní kanálek, nedá se s tím nic dělat, projevuje se to zatím tak, že se mu občas podlomí noha, může být hůř. JInak je to skvělý, pohodový, kamarádský pes ..
Ale proč o tom mluvím - Terk je od května na syrové stravě a pochvalují si, že se zlepšil, že předtím nevyskočil do auta a nenastoupil do autobusu a teď v poho ... opravdu vypadá dobře osvalený, pěkná srst.
Jaké s tím máte zkušenosti vy?? Krmíte tak nebo znáte někoho z první ruky, kdo tak krmí?? Zajímalo by mě to právě z hlediska našich velkých hafanů.
Tady je pro další informaci pár odkazů - na jednom je fotka 13letého berňáka, jestli dobře vidím ...
http://www.mujpes.cz/poradny.php?id=2233&idp=1&PHP SESSID=32b591f69f8d5e16fc95da49c27359f4
http://www.zlatyretrivr.cz/view.php?cisloclanku=20 08020002
http://www.spicove.cz/chovatelstvi/vyziva/preveden i-psa-na-jiny-druh-krmeni.php
http://www.labrador-web.net/forum/tema/levne-granu le-1309/predchozi-tema
http://www.baron.cz/pes/prirodni-lekarna/clanky/vy ziva-psa-jidelnicek-prirozene-syrove-stravy/revolu ce-ve-vyzive-prechod-na-barf-dietu/i-0
http://www.holistika.sk/sk/clanky/vyziva/barf.aspx
http://toller.cz/view.php?cisloclanku=2008020002
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 08:51
- Nahlásit
Jaké s tím máte zkušenosti vy??
Krmil jsem tak fenu NO. Měla krásnou srst a žádné problémy s klouby. BSP krmím napůl granulemi a napůl masem a syrovou zeleninou. Asi přejdu jen na maso a granule nechám, když nejsem doma a krmí někdo jiný. S masem je nevýhoda v tom, že je proti granulím objemné a musí se skladovat v mrazáku. Budu muset koupit ještě jeden mrazák jen na žrádlo pro psa.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 08:56
- Nahlásit
Dana01
Add předměty - tak to jste v pohodě To se jí akorát musí zažít Budu držet tlapy! Nejhorší jsou opravdu skupinové cviky Jinak souhlasím, že pes by se měl naučit ovládat hourmon i s cvičící háravkou. Ale nesázela bych rozhodně na to, že to ti spolucvičící pesani budou zvládat
Drakopes
My krmíme syrovým. Jsem spokojená s psí kondicí, která se viditelně zlepšila po přechodu z granulí. Navíc je to pro psa přirozená strava. Granule žrát umí - když někam jedem, nebo panička zapomene rozmrazit maso...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 09:09
- Nahlásit
StrejdaTerri
super:-D, tak mi prosím řekněte, co konkrétně kupujete za maso a z dovolím se pak budu ptát ještě průběžně. Přece je přímý kontakt něco jiného než přečtený článek
DíkyDíkyDíky
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 09:17
- Nahlásit
Drakopes
co konkrétně kupujete za maso
Maso kupuju na jatkách za Kč 10,--/kg. Nechám si vybrat směs H a V ořezů a drobů a nějaké chrupavčité části, např. hrtany. Na čištění zubů kupuju H kosti s kloubní hlavicí. Jako hodinovou hračku kupuju V nožky (Kč 2,--/kg).
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 09:58
- Nahlásit
Dana01
řikám si to pořád - netěš se, netěš se, netěš se!!!!!! a je mi to houby platný ... jsem "invalida", mám nepoužitelnou levou ruku, opět mé úžasné šlachy takže tábor prosedim někde s rukou hore, cvičit bude muset Míra chjo. ale jedu!!!
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 11:39 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Terri, Strejda
Ahoj, budu pilně sledovat diskuzi k přirozené stravě, myslím, že by se mi to taky líbilo...
Bohužel mám jednu velmi špatnou zkušenost - koupila jsem mraženou (neprošlou a nesmrdící) hovězí svalovinu z Vetamixu, kterou jsem pro sichr uvařila a dala půlku Meggie. Celou noc prozvracela a vypadala fakt špatně, ráno ani nechtěla vstát, tak špatně jí myslím ještě nebylo....dva dny měla rýži se šunkou, pak jsem si říkala, kde asi co sežrala (souvislost s masem mě nenapadla) a dala jí tu druhou půlku a dostala opravdu hrozný průjem...od té doby raději s masem vyčkávám...
Tohle bylo asi zkažené...ale stejně myslíte, že je možné, že by si pes (jeho zažívací ústrojí) na maso nezvykl? Že by z něj měl dlouhodobě zažívací potíže? Přirozená výživa je fajn, ale když má Méďa zažívací problémy, tak je to pro ní dost zlé, protože nemá k dispozici zahradu, kde by si ulevila dle potřeby...proto mám strach expedimentovat...
Janiii
To je mi teda líto ...když tak budeme sedět spolu, když budu mít taky omezený režim..
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 14:35
- Nahlásit
Dana01
my kupujeme "lidský" maso a nemáme problémy - teda zatím s vařeným masem. Dnes jsem byla nakoupit, dostanou k večeři syrové ... uvidíme, poreferuju.
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 15:45 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Drakopes
To jsem zvědavá jak dopadnete, snad bude všechno v pohodě.
Strejda
Můžu se zeptat na dávkování toho masa? A dáváte k tomu ještě nějaké výživové doplňky (vitamíny, minerály, chondro a tak)?
Terri
add skupinové cviky - aktuálně to vypadá tak, že pokud bych Méďu vypustila z vodítka poblíž nějakého psa (včetně fen), tak se mi přesně ve chvíli, kdy zjistí, že je volná, vyprdne na výcvik a celé přivolání, zdrhne a bude se snažit všemožně navnadit "chlapáka" k založení rodiny. Bohužel to někdy vypadá dost kuriózně. Například včera po půlnoci jsem jí v domnění, že sídliště je psů prosté vypustila na volno. Záhy nastala tato situace. Uprostřed kruhu stojí chudák vyděšená babka, která nechápe co se dějě....okolo v rychlém tempu prchá před Méďou mrňavý jezevčík, u kterého se viditelně mísí děs z toho, že ho pronásleduje obrovský pes se zmatenou touhou po háravé fence, za ním v těsném závěsu sexuchtivá Méďa s vilným pohledem, že jednou pes prostě padne vyčerpáním a pak jí bude po vůli a za tím vším běhám já a volám (spíš pro ten efekt, abych něco dělala a s marnou nadějí, že to třeba vyjde) na psa "zůstaň" a "lehni" a pak občas blekotnu na babku něco jako "ona mu nic neudělá" a snažím se psa odchytit...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 17:44
- Nahlásit
Dana01
Dneska v parku slečna s urostlou fenou nevím jaké rasy, ale velikosti blízkou našim zlatíčkům, se volně procházela a pět šest nalepených psů ji vadilo jen tehdy, když se ji pletli pod nohy. Ona má přeci svého psa u nohy a její fena nikoho neobtěžuje, tak proč by se nemohla procházet.
To, že znemožnila volné venčení spoustě dalších psů, ji očividně nevadilo. Nevím, kolik dala koleček, já jsem vlekla oba psy za obojek ven a pokoušela si bleskově vypěstovat třetí ruku, abych je mohla navléknout na vodítko )
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 22:23
- Nahlásit
Drakopes
Hmm, to já bych byla teda dost nervózní, kdybych měla takový doprovod a majitele samců chápu (taky jsem měla psa - kokra a ten mi byl schopný utéct i půl kilometru). Díky bohu máme kousek od baráků začátek louky, která pokračuje v asi tříkilometrový okruh s výhledem na hory a tam teď chodíme pořád (dá se tam chodit i na stopy). Nevím proč, ale nikdo tam nechodí - naposledy jsme tam potkali psa-samce minulý týden v pondělí a od té doby nikoho, když nepočítám jednu kočku a jednu srnku (utekla, než si jí Meďa všimla). Takže to hárání není až takovým zásahem ho našeho denního rytmu. Upřímně jinak by to bylo asi dost utrpení pro všechny, protože Méďa, pokud kolem ní nějaký pes krouží, rozhodně nejde nohy. Takhle si aspoň zachovám duševní rovnováhu Po sídlišti chodíme jen na krátkou ranní procházku a pak těsně před spaním a to moc psů nepotkáme. Kdyby chudák jezevčík neměl průjem, tak bychom ho v noci taky nepotkali, ono u nás po půlnoci moc lidí nevenčí
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2008 07:43
- Nahlásit
Tak jsme včera povečeřeli
večer dostali rýži s pekingským zelím - a oni dostali nás, protože se do ní pustili a smlaskli, jen se zaprášilo (přece jenom ten vedle stojící pes je nejlepší na chuť k jídlu Pak dostali kuřecí kostry - Alfréd popadl tu svou a hurá do obyváku na koberec. Byl zahnán do kuchyně na lino, kam navíc Níloušek nechodí, a už se ozývalo jen chroupání. Nílsek byl bezradný, co že má s tím kusem dělat? Ale není žádný hlupáček, nakonec na to správné skousnutí přišel. Alfréd si pro druhou přišel automaticky a pak se rozkročil a díval na "malého", který měl přece jenom skluz. Nakonec jsme ho museli odvolat do obyváku, protože Niels se neodvažoval do své druhé porce pustit.
Nakonec nám spokojeně zůstali celý večer v obyváku (normálně se rpzlezou po bytě někam spát) a dávali najevo, jak je jim dobře
Dneska ráno Niels lehce průjem, Alfréd v pohodě.
|