| Autor |
Zpráva |
Noemi
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2008 06:39
- Nahlásit
Leda si nechat přišít žaludek (což bych mu stejně nikdy neudělala)....ale ani to není na 100%.
Na druhou stranu v tom článku dementovali vliv tělesné zátěže, že prý doporučovaný klid hodinu před jídlem a dvě hodiny po (vysvětlete to 5 měs. štěndu ) je absolutní nesmysl...že to nemá vliv...
Už jsem si chtěla nechat udělat ten držák pod misky, neb si myslím, že to budu pohodlnější (+dobrý pro krční páteř), ale teď tedy fakt nevím...
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2008 08:00
- Nahlásit
Drakopes
ahoj, máme se fajn, ale pracovně.Předěláváme půl baráku.Máme sundanou střechu.tak držte palce, ať neprší.zrovna na dnes hlásí přívalové deště.
Borinka je zlatá. U všeho asistuje, ale nepřekáží. Všichni ji moc chválíme.Nemám ani čas dát sem fotky.
Změna granulí a ta želatina na klouby jí pomohly.Spousta lidí mi říká, že už ji nevidí nekulhat.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2008 08:47
- Nahlásit
rogersova
díky za zprávy, my jedem v pondělí na kontrolu do Brodu, pak podám podrobné informace - Nielsík kouše ségru za uchem
Noemi
V každém případě je pro psa pohodlnější mít misky zvednuté. My je máme na štokrleti jak jídlo, tak vodu a vůbec bych takové obavy z torze neřešila. Nikdy nepoznáte, jestli ten pes má nebop nemá větší dispozice k torzi. A co se týče klidu - pokud mu necháte příležitost, vyhoví se sám ... naši psi po jídle počkají, jestli nebude přídavek z našeho stolu, a pak zalezou si hodit šlofíka.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2008 14:13
- Nahlásit
Drakopes
Noemi
Nikdy nepoznáte, jestli ten pes má nebop nemá větší dispozice k torzi. A co se týče klidu - pokud mu necháte příležitost, vyhoví se sám ...
Berni když dostane nažrat, tedy alespoň večer, tak zůstává v předsíni protože tam vím, že bude ležet a bude chrnět. než jdeme spát tak ji pouštíme ven - a je mi jasné, že hodně psů mělo torzi v průběhu noci a byli venku, tudíž jim nebylo jak pomoci zároveň už taky nejeden pes měl torzi po vypití většího množství vody ... vážně se to nedá nijak ovlivnit ani tomu předejít ...jen pro svůj dobrý pocit si říkám, pokud můžu pomoci trochu "preventivně" proč to neudělat ... a protože máma od Berni na torzi zemřela (poprvé měla dilataci, tzn. neuplné přetočení, podruhé torzi a nepovedlo se ji zachránit ) tak pro nás je to prostě strašák, protože by tam právě nějaké dispozice být mohly
rogersova
Změna granulí a ta želatina na klouby jí pomohly.Spousta lidí mi říká, že už ji nevidí nekulhat
tak to je paráda, podrbej ji za nás a až bude čas, rádi zkoukneme nějakou fotku
Drakopes
v pondělí budeme držet pěsti a tlapky, aby na kontrole všechno dobře dopadlo
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2008 08:05
- Nahlásit
Tak máme bezva nové víkendové zážitky....Náš méďa se poprvé popral .Byli jsme na chalupě, na takové bezva akci na chalupe zvané Šakalí hry (něco pro děti, něco pro dospělé a na závěr běh do blízké vesnice -kde se za vypitá piva odečítají minuty... a zpět)
To byla první společenská akce, na kterou jsme Bergerona vzali , se všema ostatníma pejsana se kamarádil, až jsem si šla pro utopence ke stánku, stojím frontu a najednou hrozný jekot ... PO Bergiem vyjel (což mě dost zaskočilo,protože jsme ještě nikde konflikt neměli) takový malý černý pejsan, ten náš chudáček jenom kvičel, nevěděl která bije.... , naštěstí byl v dosahu jeho páníček, Bergerona jsem zevrubně prohlídla a nic mu naštěstí nechybělo, ale od té doby často třese hlavou, tak nevím... Ten náš pitomeček viděl na zemi klacek a tak si ho zřejmě vzal bez dovolení (plus u stánku grilovali kuřeta, což pejsana taky spíš podpořilo k útoku - co kdyby mu to ten velký medvěd sežral...:lol
Nevím, co to třesení hlavou, v uších nic vidět není, dříve to nedělal. Nevíte, co by to mohlo být? Ještě, že tenhle týden musím pro odčervovací tablety, tak ho kdyžtak vezmu také...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2008 10:32
- Nahlásit
Noemi
pokud třese hlavou, má něco v uchu - zkontroluj uši /ucho - jestli není teplejší, červenější, citlivější a hlavně "špinavější" - když vyčistíš ucho, tak je vatička hodně zanesená - může mít v uchu i osinu - pokud nepřestane, tak ať mu na veterině kouknou dovnitř
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2008 08:28
- Nahlásit
Drakopes
Naši psi, když si četli manuál k bernskému salašníkovi
Salašníci se chovají jako někteří moji klienti - nečtou a neposlouchají. Pozorně čtou jen kolie. To byl můj druhý pes. Četla mi přes rameno "Výcvik služebního psa" a potom mi předvedla, jak mají cviky vypadat.
Janiii
a kam chodíte na cvičák?
http://zko.unas.cz/
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2008 13:47 - Změnil/a: rogersova
- Nahlásit
tak nám to naše zlatíčko ráno skočilo do bazénu (hloub.1,2).
Prvně jsme ho v sobotu zaplachtovali a Borinka se chtěla proběhnout.Naštěstí to viděl manžel z okna a tak ji letěl vytáhnout.Ta koukala..To byla její první rozplavba.Doufám, že si to bude pamatovat a už to neudělá.
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2008 10:42
- Nahlásit
rogersova
Jen aby to nevzala plavaní jako vybornou zkušenost a oblíbenou činnost .
Noemi
Nám veterinář říkal, že zhruba do deseti měsíců není štěně torzem ohroženo, takže zatím by to mělo být v pohodě. Taky se snažím s Meggie dodržovat klid po jídle a to zavřením na chodbu. Dále krmím více než jen jednou denně, protože půl kila granulí nabobtná do obřích rozměrů. Když dávku rozdělým, mám jako laik lepší pocit, že torzu předcházím.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2008 11:30
- Nahlásit
Dana01
Já se zatím neobávám, krmíme 3x denně, dodržujeme klid (my ano, Bergeron většinou ne ) tak půl hoďky před a 1,5 h. po jídle...Spíš mě zarazil ten článek v časopise, protože tam byly diametrálně odlišné informace, než jsem četla všude jinde...
Teď mám spíš obavy o jeho zdravý rozum, protože ten pitomeček včera ležel v poledne na zádech na plném slunci a opaloval si břicho.... . Psychicky jsem to nevydržela a dala jsem mu dřív najíst, aby vyfičel z toho vedra...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2008 19:08 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
Velkej pes - velká kost
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2008 20:51
- Nahlásit
Strejda
S těma fotkama je kříž. Mám úplně stejný problém...Všechno vypadá v pohodě, ale na stránkách se fotka prostě neobjeví...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2008 20:57
- Nahlásit
S těma fotkama je kříž
To jsou tajný fotky. Musí se kliknout na místo, kde by měla být fotka. Pak se odtajní.
Myslím, že správnému postupu rozumí Dana01. Tímto ji žádám o instruktáž.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2008 21:57
- Nahlásit
Strejda
Mě to tedy naposledy nešlo ani tak, tak jsem to vzdala...A to jsem se naprosto počítačově překonávala. Snažila jsem se přesně podle návode a nic...
Dnes jsem si říkala, že by to za fotku fakt stálo, protože ten náš drahoušek nám roste do krásy (když pominu to, že dnes přišel o oba spodní špičáky... :lol
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 07:54 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
StrejdaNoemi
mně tu kdysi někdo fotky vysvětlil a jde mi to bez problémů ...
1. otevřu http://imageshack.us/
2. dám procházet a najdu tu fotku, co sem chci dát
3. kliknu na hosting a čekám
4. zkopíruju druhý řádek a vložím sem
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 08:07
- Nahlásit
V pondělí ráno jsem byli s Nielsem na kontrole u pana doktora Musila v Českém Brodě. Opět velmi příjemné prostředí, chování, zacházení, jednání .... )
Niels pajdá a pajdat bude vždycky, ale pohybuje se bez viditelných bolestí a s obrovskou chutí a nadšením. Klouby předních tlapek jsou zbytnělé, ale bez tekutin, pravá je horší. Pokud se náhle a prudce nezhorší, máme přijít se ukázat za půl roku. Máme střídat chondroprotetika (doporučil přednostně Nutradyl, je o další účinnou složku lepší než Alavis 3) a obohacené granule (teď krmíme Royal canin mobility large dog) tak v intervalu 3-4 měsíců.
Využili jsme místní zařízení a Nielse zvážili - teda zvážili ... Váha je dole pod schody, 10-12 normálních schodů. Po dlouhém přesvědčování jsem popadla psisko za obojek, táhla a Tomík zezadu tlačil. Metr a půl před vahou nohy zapuštěné do betonu a dál ani krok. Podotýkám, že váha je digitální plošina tak 5 cm nad podlahou pokrytá tmavých nesmýkavým koberečkem. Nakonec jsme ho popadli, zvedli a na váhu odnesli - má 49,2 kg. A přitom působí hubeně )
A když už jsem u toho psaní - přišla řeč na klíšťata. Musela jsem se pochlubit, že jsme letos ještě neměli jediné klíště (ťuk, ťuk) a bez Frontlainu (obojky nedávám, protože jednak psi se povalují s námi v posteli a jednak jsou často v kontaktu i s malými dětmi), jenom dáváme dvě tablety Pangamínu. Pan doktor přihodil, že dceru na tábor poslali s B-komplexem a taky bez klíšťat.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 09:24
- Nahlásit
Drakopes
jsem ráda že Niels má radost z pohybu kéž by to tak vydrželo napořád
a na fotce jim to moc sluší!
o Pangaminu jsem taky slyšela, Berni měla klíště jen jedno, pak jsme aplikovali Advantix a je klid - a že proleze všechno co jí stojí v cestě a my jsme naštěstí taky bez klíšťat
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 12:43
- Nahlásit
Dana01
bazén už je zase zaplachtovanej a obchází ho zeširoka.Tak snad u toho zůstane.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 08:30 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
Tak už jsem na ty fotky přišel. Problém nebyl mezi židlí a klávesnicí, ale ve fotoalbu. S rajčetem to prostě fungovat nebude. Tato fotka z z volny.cz.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 08:31
- Nahlásit
Strejda
no super - je to fešanda
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 08:34
- Nahlásit
Začala hrozná sezóna. Salašnice hárá a soused - myslivec opravuje plot. Na zahradě máme dva jezevčíky a jednoho velšpringra. Nešťastná Salinka se na ně kouká z voliery.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 08:45
- Nahlásit
Strejda
tak to upřímně lituju, Berni právě dohárala, tak je zas na půl roku klid a teď poprvé to bylo klidné, protože - buhužel -na zahradě jí chybí její největší nápadník, voříšek Ťapinka ... a sousedi, kteří mají jezevčíka a Berni se mu pravidelně nastavuje u plotu, dostali příkaz od babičky, pouštět ho na dolní zahradu jen když tam Berni není
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 13:30
- Nahlásit
Bergeron má pro změnu průjem... .
Dnes to budu muset konzultovat s vetem, protože pro něj na zítra mám připravenou odčervovací tabletku a obávám se, že za téhle situace by to asi nebylo moudré...
Nejhorší je, že se tváří, jako že mu naprosto nic není. V poho běhá, hraje si, je bez apatie, žere...Nadruhou stranou nechodí nijak extrémně častěji než obvykle, jen ta konzistence , uvidíme, co řekne vet (kdyby mu aspoň dokázal vysvětlit, že přejetá žába se do pusy nestrká a bahno z řeky je fuj... )
Což mě vede k úvaze, jaktože má většinou průjem po sežraném bahnu u řeky, když se z jílu (bahna) vyrábí protiprůjmové prostředky (Smecta atd..)
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 13:37
- Nahlásit
Teď mě tak ještě napadá, že jsem někde četla, že je dobré dát psovi při průjmu dílek hořké čokolády (i když je jedovatá, v tomto množství prý neškodí a velmi pomáhá), nemáte někdo s touto taktikou nějaké zkušenosti?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 13:40
- Nahlásit
Noemi
a jak má ten průjem dlouho? ode dneška? jestli jo, počkala bych do zítra, jeslti se to nezlepší, může to mít buď z té žáby nebo z bahna pokud je stejně živý a temperamentní, nemusí jít o nic závažnýho.
o čokoládě jsem neslyšela ani to nezkoušela, takže neporadím. a odčervovala bych až za pár dní, až to bude v pohodě
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 13:46
- Nahlásit
Noemi
při průjmu dílek hořké čokolády
Náš pandrvet to nedoporučil. Dal nám ochucenou pastu, která nepomohla, za to byla dost drahá. Pomohli jsme si vařenou rýží. To bylu u sudeťačky, ale salašník má asi stejný HW.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 13:49
- Nahlásit
já s Berni nikdy větší problém neměla, když měla průjem většinou proto že sežrala něco nepatřičného, to průjmováním odešlo z těla a byl klid - bez rýže, bez nějakých podpůrných prostředků ...
teď průjem nemá, zato se jí bobky rozdělujou na x malých částeček plných jablek, které tělo absolutně nestíhá strávit ale ona je prostě žere, žere, a žere luxuje celou zahradu a kde najde jablíčko, tak ho sbaští - a když nenajde, tak si utrhne ze stromu
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2008 14:51
- Nahlásit
U Nielse jsme to řešili asi dvakrát Smectou a fakt v pohodě. Díky jeho hltavé žravosti nebyl problém ji do něj dostat. Horší to bylo s Alfrédem, který takový blivajz prostě nebude a basta. Jednou jsme to zkoušeli stříkačkou do krku, jinak jsme tomu nechali volný průběh a dietku
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 12:13
- Nahlásit
Právě, že ten průjem trval třetí den , takže už jsme to radši řešili, dostal rýži s mrkví a banánem a už v poho. Večer už dostane i trošičku granulí...
Janiii
Nám teď na zahradě pro změnu dozrávají broskve...V bobcích máme pecky....
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2008 11:15
- Nahlásit
Tak my máme pro změnu taky průjem, rýže už je uvařená a ještě jí do toho naleju řepíkový čaj, to je taky dobrá a přírodní desinfekce .
Janiii
Tak Meďa začala hárat dneska, takže za dva týdny bude v nejlepším ....ale zvládli to jiní, zvládneme to taky .
Strejda
Díky za výborný tip s hnusnou syntetikou jako předměty na stoách. Přešli jsme na ponožky a Méďa už to umí . Přijde, najde, lehne a kouká až jí odměním . S ponožkou to šlo samo . A Saly vypadá na té fotce krásně - jak berňák na pohlednici
Drakopes
Kluci jsou pořádní krasavci - jen mě nějak překvapilo, jak už Niels vyrostl - asi mám pocit, že ostatním psi nerostou a mají pořád nohatá štěňata.
|