| Autor |
Zpráva |
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2009 20:34
- Nahlásit
Noemi
Chceme se jet s Bárou taky podívat do Brna aby se otrkala,ještě né vystavovat Kdy je lepší tam jet?Na neděli nebo na sobotu?Berňáci tam jsou oba dny?Kdy tam vystavuje dorost a třída mladých?
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2009 07:49
- Nahlásit
Ivisek77
Oba dny . Brno jsou dvě plnohodnotné výstavy, jedna v sobotu a druhá v neděli..
Tak jsem si myslela, že pojedu ráno tam a večer zpátky a v neděli to samé, ale ta představa 2x 3 hodiny za volantem je vcelku děsivá, tak sháníme ubyování...Ale vysvětlujte někomu, že 50 kg umí být mnohem vychovanější než čivava, kterou ve většině ubytovacích kapacit maximálně akceptují...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2009 16:42
- Nahlásit
Děsím se, co se bude dít teď v Brně na výstavě. Berňák na levo, berňák na pravo
naše sporé zkušenosti z výstav - uražený Alfréd, že nemůže kamarádit s každým psem, že si nemůže všechno, ale úplně všechno očichat, že musí být na vodítku a navíc ho nutěj běhat v kruhu .. takže sabotoval, co šlo, podrážel nám nohy, šlapal na paty a zouval boty ...
na výstavy nejezdíme
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2009 06:30
- Nahlásit
Drakopes
U nás se všechno cvičí na cvičáku, tak jsem si říkala, že když to zvládne tam...
Problém je ten, že v neděli se nám "zasekl" pejsa a začala druhá ofenzíva puberty . Takže z perfektně vychovaného a na první pokus poslouchajícího méďi se v nedeli na cvičáku stala nezvladatelná obluda, které je všechno fuk, neposlouchá a neposlouchá... Takže začal zase chodit na vodítku a má tvrdou drezůru a doufám ,že než pojedeme do Brna, že už to zase bude náš miláček.
Včera jsem v knize "Vychováváma šampiona" (jsem někde potřebovala zjistit, jak se běhá a otáčí v tom kruhu ) četla, že psi mají nejhorší období mezi 10 a 14 měsícem, tak se máme ještě na co těšit.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2009 06:59
- Nahlásit
Noemi
psi mají nejhorší období mezi 10 a 14 měsícem,
Alfrédovi táhne na sedmý rok a když se zatne, stojí to za to.
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2009 13:39
- Nahlásit
Noemi
Tak to držím palečky
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2009 19:02
- Nahlásit
Tak abyste v tom nebyli sami - Méďě je skoro dva roky a úspěšně sabotuje všechno dospívání a zejména dostávání rozumu. V poslední době mám pocit, že mi vyloženě mládne před očima
Třeba dneska ....jdeme si tak polní cestou...Méďa začíná větřit a já bystřit...zajíce vyloučím, ten by už utekl, srnu bych nepřehlídla a Méďa nečuchá u země, ale jako by spíš "po větru", za chvíli se rozbíhá a začíná se sápat na přilehlý strom...po bližším ohledání jsem zjistila, že na něj někdo umístit takový mini čtvereček zmrzlého špeku...ví bůh, jak to na těch 20 metrů navětřila...takže Méďa by obrala o jídlo i chudáky ptáčky... . PS: Byl moc vysoko a zadní nožky na kmenu bohužel ujížděly, takže nakonec zůstal špíček ptáčkům
http://www.felicity.estranky.cz/fotoalbum/momentky /momentky/original/76
http://www.felicity.estranky.cz/fotoalbum/momentky /momentky/original/77
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2009 11:08
- Nahlásit
Mrkla jsem kdo tu má zkušenosti s berňákem a narazila jsem tu na Noemi, která už mi odpovídala na jiném fóru. Noemi, můj Berryn měl zrovna rok a chci se poradit podle čeho hlídáš váhu? Nějaké tabulky už jsem tu našla, ale tvůj je jen o málo mladší, kolik teď vážíte? Berča 45kg. Zdál se mi, že se nějak moc kulatí, ale podle tabulek by to nemělo být moc. Myslím, že je spíš nižší, podsaditější. Přiznám se, že výšku jsme neměřili, stejně taky nevím kolik má být. Máte někdo zapsané, kolik měli v této době vaši pejsani? Noemi, ty píšeš, že chodíte na cvičák, já jsem psala, že u nás nic není. Odkud jste vy, aspoň orientačně?Drakopes
I když po nás chovatel výstavu vyžaduje, zatím se vyhýbáme. Dopadlo by to, jak s váma. Navíc nemá ani základy organizovaného chování se mezi ostatními pejsky, což je chyba a nejvyšší čas to napravit. Bohužel nejbližší cvičák je 15km a ještě nevím, jestli kvalitní - sháním reference.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2009 14:53 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
worick
Já jezdím na cvičák také zhruba 12 km (ty 3 navíc jsou úplný detail...). Chodíme sem URL
Odkud jste? Bergeron cvičák naprosto miluje, chodil tam hned, co jsme si ho přivezli... Já cvičák poslední dobou nenávidím , ale snažím se vytrvat... Předminule probíhal veškerý náš výcvik stylem FUJ-K NOZE-FUJ- FUJ !!! -K NOZE-FUJ - NESMÍŠ!, v neděli jsme se už závratně zlepšili na FUJ-K NOZE-K NOZE- FUJ .
Být Vámi, tak se určitě po cvičáku poohlédnu, protože ta psí dvojkombinace je u Vás vcelku zajímavá a cvičák by jí určitě prospěl, když už nic jiného, tak se aspoň bezva unaví...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2009 15:06
- Nahlásit
worick
Když byl mladší, tak sem ho vážila na chalupě u sousedů, kteří mají takovou velkou váhu na brambory. Tak asi 14 dní zpátky, jsem si vzpoměla, ža jsem pejsu aspoň 3 měsíce nevážila, ale bohužel sousedům váha na dvoře zamrzla... Nápad s pověšením na mincíř (závěsná váha) za obojek jaksi neprošel , takže váhu nevím, ale můj soukromý odhad je tak 45 kg. Výška má být v kohoutku 64 až 70 cm (ideálně 66 - 68 cm).
Méďa je spíš hubenější a strašně zmlsaný, záměrně mu dávám méně a ještě mu vydatně užíra kocour . Tím, že mu dávám méně myslím zhruba to, že má o cca 15 % granulí méně, protože pořád hodně pamlskujeme a když se nedívám, tak mu tu a tam někdo něčím pořád přilepšuje (houska etc.). Tak chci mít jistotu, že nebude koule a granule záměrně ubírám...
Krmili jsme jenom granule, teď občas dostane i maso (vepř. nožičky, vařený pajšl etc.). Od té doby, co dostává i maso, mi přijde že trochu zmohutněl.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2009 15:48
- Nahlásit
worick
my jsme nakonec ani necvičákovali - říkáme, že oba psi mají výchovu, ne výcvik. Uznávám, že naše povely jako "neválej se u těch dveří", "běž spát jinam" či "moje" jsou nestandardní, ale psi jsou v pohodě.
Jinak my jsme téměř centrum Prahy
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2009 21:10
- Nahlásit
Teď jsme se vrátila z cvičáku,jako vždy unavená víc než-li Bára Jsme taky z Prahy a adresa cvičáku je na našich webovkách.Protože Bára je náš první berňáček jsem v tomto směru zelenáč,jen si pamatuji,že chovatelka mě upozorňovala,že se na ně musí jinak.Opravdu se nepoznávám,protože Bára je snad v rodině jediná,na kterou neječím
Strašně se bojím abych něco nepokazila a nebála se.Zatím byla úžasná,jen teď si je víc jistá a mám trochu problém s přivoláním,když vidí pejsky To na mě hází bobek,ale nakonec přiběhne,jen to není na poprvé,jako to bylo dřív.A to ještě zdaleka není v pubertě
Nevím jakou zkušenost máte Vy,ale jak se setmí tak se dost bojí.Přes den je ok,ale večer štěká a vrčí na lidi,hlavně když jí mám na vodítku a když se dotyčný přiblíží a jde přímo proti ní,tak se schovává za mě.Nechci z ní mít bojácného psa,nemáte zkušenost s tímhle problémem?Jak to odbourat?Upozorňuji,že jí bude 6 měsíců.Snažím se jí brát všude jak jen to jde,když jí vezmu do restaurace tak si lehne a je v pohodě,ale vyloženě kontakt přímo s cizím člověkem to není ono.Když s ním strávíme víc času,tak se pak nechá i hladit,ale málo lidí je kdo si jí zvládne pohladit během 5 minut.To ne,přitom to je doma děsný mazel,ale jen s námi.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2009 21:37
- Nahlásit
U nás to byl miláček zhruba do 7 měsíců, hvězda cvičáku, mazlík..A pak nastala puberta a byl konec . Když jsem s ním byla poprvé na cvičáku, tak jsem si říkala, proč všichni na ty velké berňáky tak ječí? Vždyť ten náš je takový cukroušek a jak poslouchá...Dneska už je chápu
S tím strachem, ty se venku nebojíš? Nepřenášíš to na ní?
Moje zkušenost je, že Bergie je v klidu do té doby, dokud jsem v klidu já. Jenže já jsem hrozný strašpytl a stačí, aby se někde něco ve tmě šustlo a už se bojm (nějak mě neuklidnilo ani těch 50 kg vedle mě :lol . Pak Bergeron začně poňafávat a je celkově takový zpružený
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2009 21:45 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
Ivisek77
Cvičíte na cvičáku obrany? Cvičí se i se štěndy, Méďa se ze začátku hrozně bál, pak dělal šoumena (náš pes skáče jako gumídek, sradna podívaná), ale pořád se za mě schovával. Teď už se nebojí a je vidět, že ho to baví... Třeba by to zabralo...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 06:47 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
Vždycky jsem říkala, že náš pes (Alfréd) je hlídač a obranář - hlídá si, abych byli mezi ním a nebezpečím a spoléhá, že ho obráníme )
Ale pak jsme jednou potkali za tmy cikána s klackem a z našeho mazlíčka byl najednou skutečný obránce. Stoupl si přede mě, nedbal na ujišťování onoho člověka, že nám nic nechce udělat, a dohlížel, dokud nezmizel za rohem. Takže jsem na něj změnila názor a vím, že pokud dojde na lámání chleba, jde do první řady.
A od té doby, co jsou dva, tak běda, jestli bude chtít někdo mladšímu ubližovat.
Já bych tomu nechala volný průběh, půlroční štěňo je ještě prcek.
Ivisek77
Jsme taky z Prahy
my jsme z Vršovic
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 07:45
- Nahlásit
á bych tomu nechala volný průběh, půlroční štěňo je ještě prcek.
Sousedi tomu takhle nechali volný průběh a vyrostla z toho uňafaná nejistá obluda, která by vás sežrala, ale pořád při tom ňáfání couvala a couvala a couvala...
Nám vyrůstá také obranář (z tohoto důvodu už také po setmění nechodí bez vodítka, protože na to nemám nervy... ). TUhle jsem z něj měla málem infarkt, protože jsme pozdě večer blbli nad barákem na cestě (je tam pouliční osvětlení..), najednou Bergeron ztuhl, odběhl 50 metrů pryč a výhružně ňafal. Já pořád "co tam je", "neštěkej" a pod. Tak jsem pro něj došla, říkám jdem domů a oba jsm mazali jak o život. Ani ve výběhu si nehtěl hrát a furt koukal nahoru na cestu a ňafal. Vzhledem k tomu, že bydlíme hned u lesa, tak asi divoké prase
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 07:50
- Nahlásit
Ivisek77
I na stránkách klubu jsem se dočetla, že začíná být problém s vyklepanýma bsp. A ten náš je, od mala. Problém je, že většinou nemám žádný důvod ječet na něho, jenže kdykoli ječím na samojeda, Berča se rozklepe a letí do boudy. Bohužel se tomu občas nevyhnu, třeba když do rána najdu s metrové magnolie 20cm špalík. Manžel mi nadává, že když jsem je nechytla při činu, tak je to špatně. To samozřejmě vím, ale zkuste to přejít bez povšimnutí...
Jednu dobu jsem taky pozorovala, že se večer bojí, ale na lidi reaguje pořád stejně - doběhnout a poskákat. A protože samojed pořád rejdí nejmíň 20m před náma, tak se taky nemá čeho bát,že
Ty obrany jsem si i říkala, že nevím jestli bych chtěla cvičit, aby pak z ničeho nic mazel nevyhodnotil, že je potřeba na procházce někoho spacifikovat.
My jsme od Hodonína z vesnice, kde se každý zná, chodíme i večer polem, lesem, nijak zvlášť se nemusím bát. Ale v u vás v Praze, to bych brala teda jinak, i do těch obran bych šla.
Drakopes
A od té doby, co jsou dva, tak běda, jestli bude chtít někdo mladšímu ubližovat.
Jo, jo, jsou jak siamská dvojčata. A to mám rozdílná plemena. Tvůj pes tu obranu myslím pochopil přirozenou inteligencí. Občas taky něčím překvapí. U nás to takhle řeší samojed, zatím hlavně z Berrynem. Když ten mně povalí (z legrace), tak samojed se narve na mně a začne na něj vrčet jak vlk. A to mu věčně sedí v klíně. Radši to koriguju, aby s toho nakonec nebyly rvačky.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 07:59
- Nahlásit
worick
U nás se obrany cvičí u štěňat tak, že vůbec nemám obavy, že by pak kvůli obranám po někom venku za běžného provozu vystartil.
U nás obrany probíhají takovým stylem, že nechápu, že máme ještě figuranta naživo . Normálně psy vydráždí (řev, bič) a pak se proti psovi rozběhne se slovi "pojď ke mě miláčku" a normálně se pomazlí. Psi u nás berou obrany jako srandu a zábavu, ale přesto dobře koušou.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 08:25
- Nahlásit
dobré ráno všem,
na bázlivost nebo nejistotu u berňáčků můžu poradit jen to - tahat je všude, do situací které víte že nemají rádi ... být v pohodě a všude je mít s sebou ... nepřejde to za týden, ani za měsíc, ale nesmíte to vzdát!! a musíte být v pohodě vy" protože i sebemenší nejistotu stylu "jejda ... co teď bude ..." pes vycítí a bude to ještě horší
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 11:32 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Noemi
Ty brďo Noemi, tak to mám obavu, že z těch obran by se Berča pos...To mě mrzí, že to nemůžem za váma zkusit, ráda bych fakt viděla jeho reakce. Zatím na něj totiž všichni jdou stylem: jé, ty si krásnej, ňuňanej pejsánek...Stačilo, aby na něj soused přestal šišlat a už se na něj díval trochu s respektem - jako na velkého psa a Berryn tak znejistěl, že se k němu nechtěl přiblížit ani pro pohlazení. Chlap s palicí by tuším byla jeho smrt.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 11:40
- Nahlásit
Janiii
no právě, třeba základní chyba našeho příjezdu na veterinu je, že jedu s nima já. Marně přesvědčuju, že je to ,,těžká pohoda", když už den předem mám bolení břicha i z blbého přeočkování. Zatím to teda probíhalo v pohodě, ale až jim to plně docvakne, tak to bude děs, je tam dostat. Já 50kg s 60kg ,,zaťatým" Berušů těžko hnu.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 13:28
- Nahlásit
worick
Váš vet nemá výjezdní služby? My máme takového toho "kravského" vesnického veterináře (alá Heriot a bojí se psů... ). Vždycky, když něco potřebuju, tak se domluvíme, že se u nás zastaví, protože budu někde poblíž očkovat ovce nebo tak něco, navíc se stará už asi o 3 nebo 4 berňáky v okolí. Bergeron ho má rád, není vystresovaný, protože je na "svém" hřišti. Když dostal naposledy injekci, tak koukal, kde je další, že by chtěl ještě . Když už jedeme k veterináři, tak většina ošetřování probíhá venku a pro všechny je to mnohem příjemnější. Samozřejmě to takhle nejde praktikovat vždy, zvlášť když máte takového maroda..
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 13:39
- Nahlásit
Takový zdravotní dotaz. Jaké májí vaši psi ospalky?
Asi týden zpátky měl Bergeron jedno oko trochu zanícené (to se rychle srovnalo a začalo druhé ), červené a s výtokem. Tak jsme čistili a kapali OftalmoSeptonex, poslední dva dny už jen čistím Oftalem. Zkoušeli jsme světlík na doporučení, ale pak to bylo horší. Oči už nejsou červenéa vypadají dobře, ale pořád mu z nich trochu teče (bílo-žluté).
Mě také třeba po zánětu spojivek chvíli trvá, než se oko "dá do kupy". Tak nevím abych zbytečně neplašila a nedostali jsme potom třeba zbytečně antibiotika....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 15:33 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Noemi
má trochu spadlá víčka, takže se tak nějak červeným kouká pořád, ospalky tam má tím pádem taky tak nějak pořád, ale nevypadají jako hnis, takové ty žlutavé, spíš něco jako já - prostě jako vymývání prachu z očí. Ne, výjezdní vet už tu není, co skončila JZD. A měla jsem s našich špicem fakt blbou zkušenost. Do té doby, co jsme jezdili k němu na očkování, byl pes jak ,,milius". Potom jsem mu volala, že má tasemnici a on že má cestu našim směrem, že se scuknem uprostřed vsi. Tam asi pes nepochopil, že je to vet (ale nějaký chlap, co se na něj sápe s injekcí) a ostře po něm vyjel. Pak už nesnesl ani k němu do ordinace. Na klinice se to zlepšilo, ale už jsme radši dávali škrabošku. Moje blbá chyba, nedomyslela jsem, jak to pes veme. Samojed se na veterině bál do ordinačky, ale jinak byl úplný vzorňas -on má prostě lidi rád. Berča, který je jinak kliďas, v čekárně skučel a sápal se za pejskama, protože si chtěl hrát.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 15:55
- Nahlásit
Noemi
Váš vet ...
u nás ve městě se prostě chodí na veterinu. A naši psi berou návštěvu v ordinaci jako společenskou událost - pan doktor je tuhle drbal v čekárně s komentářem ke všem přítomným, že naše psy si musí hýčkat, protože k nim chodí rádi. Nejhorší je to v létě, kdy mají dveře dokořán a naši psi, kdykoliv jdeme okolo, zabíhají dovnitř )
Noemi
kapali OftalmoSeptonex
zkuste evercil - má protialergickou složku ...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 16:31
- Nahlásit
Drakopes
Do čekárny jdou zatím taky rádi, před ordinací se šprajcují až od té doby, kdy Berrymu chtěla brát veterinářka ,,seškrab"s pysku(kdo zná, ví co to je za hrůzu) a samojed po výtěru konečníku - už tam taky jaksi nemusí...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 16:56
- Nahlásit
Noemi
tak sháníme ubyování...Ale vysvětlujte někomu, že 50 kg umí být mnohem vychovanější než čivava, kterou ve většině ubytovacích kapacit maximálně akceptují..
Tak až pojedete do Budějc, tak dej vědět - za psa tu máme příplatek 150,-/noc - a je to poplatek za kus, a né za kilo
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 17:29
- Nahlásit
Dines
A máte nějaké webovky?
Sehnat ubytování v Brně je fakt fuška...Myslela jsem, že 14 dní předem problém nebude, ale všude, kde jsem si něco vyhlédla už měli plno. Teď jsem konečně něco našla (a psala jsem tam, že mám psa) a mají volno (hurááá). Jen mě chlap pořád přesvědčuje, že tam mám raději napsat, CO máme za psa, aby si nemysleli, že přijedeme s čivavou...Ale já bych to radši nehrotila, doufám, že zapůsobí na místě kouzlo osobnoti (a nebo budeme spát na nádraží...:lol
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 17:35
- Nahlásit
Noemi
No, u nás většinou lidi neříkají co mají za psa a většinou se jich ani nikdo neptá Taky tu pokud vím se psi problém nikdy nebyl
www.hotelutrilvu.cz - jako není to přímo u výstaviště, ale když na to přijde a bude slušný počasí, tak dojdeš i pěšky (půl hodiny procházkou)
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 10:00
- Nahlásit
Noemi
Zrovna včera jsme se vrátili z veteriny.A máme hned několik bolístek najednou Přesně tak na tom byla Barča s ospalkama a prý je to zánět spojivek,tak 3krát denně 10dní optalmo-framykoin a potom ppreventivně optalmo-azulen,nebo tak nějak,nevím jak se to přesně píše Ale taky má takový očička,že s tím bude mít asi problém
Navíc se manželovi nechtíc podařilo přivřít dveřmi pacinku(zůstala stát mezi dveřmi,které se zavírají samy a on si nevšiml) a tak má chudinka límec a má boláček mezi drábkama,tak musíme 3krát za den desinfikovat a mazat hypermanganem.Trpím s ní jak pes,ale je statečná.
A aby toho nebylo málo tak jdeme s pupeční kýlou (((
Jinak u nás na cvičáku obrany dělají,ale zatím ne s námi.Jsem tam jediná s berňáčkem.Kam chodíte Vy?Že tam je tolik berňáků??Taky mi tam bylo řečeno,že se musím rozhodnout,že buď budu mít hlídače nebo mazla.Nejraději bych měla bezproblémového psa,kterého můžu vzít všude,ale když bude potřeba bude hlídat.
|