| Autor |
Zpráva |
Jajanina
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2008 09:50
- Nahlásit
M E G A P I K N I K
teda tohle je fakt trefné, už se těším!
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2008 10:05
- Nahlásit
Abych pravdu řekla, tak po opadnutí včerejšího šoku se také moc těším...
Nevíte někdo, jak je to s termíny přihlašování na výstavy, proč třeba na světovou výstavu jsou 3 termíny pro přihlášení? Jaký je rozdíl mezi tím, jestli se přihlásím v únoru nebo v dubnu?
Příští rok je světová výstava v Bratislavě, což mi přijde super i jen na "čumendu"....
Asi budu muset začít studovat zdejší oddělení pro výstavy...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2008 13:50
- Nahlásit
Drakopes
Niels (na fotce)
Je vidět, že to je "vostrej bojovej pes". Ještě že nás poslanec Tejc před těmahle bestiema ochrání.
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2008 19:07
- Nahlásit
Noemi
U normálních výstav je první a druhá uzávěrka, která se liší výstavním poplatkem (konkrétně ta světovka Blava 1. uzávierka € 60, 28. 2. 2009, 2. uzávierka 30. 6. 2009 € 80, 3. uzávierka 17. 8. 2009 € 90) . Až budete vyplňovat přihlášku musíte jí poslat s ofoceným průkazem původu a dokladem o zaplacení Hodně zdaru
Drakopes
Nielsík už je pořádný chlapák, pořád si ho pamatuju jako malou chlupatou kuličku , kde jsou ty doby kdy jsme si ukazovali fotky štěňátek
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2008 21:48
- Nahlásit
Niels (na fotce)
Je vidět, že to je "vostrej bojovej pes". Ještě že nás poslanec Tejc před těmahle bestiema ochrání.
Minulý týden byla schůze na cvičáku a vedení hřímalo, že jsou ve stanovách košíky pro všechny nad 6 měsíců (myslím psy, ale některým lidem by to též neuškodilo )...a prakticky nikdo s košíkem nechodí, přestože to nemá schválené...Druhý den jsme jeli na cvičák, tak jsem opatrně zeptala, jestli ten košík platil i pro nás, pak záchvat smíchu, pak dlouho nic a pak nám bylo doporučeno, že ho máme mít s sebou, kdyby ho někdo zapomenul....Bergie udělal hlavní dojem při prvním nácviku obran, neb se celou dobu schovával za mnou, jen hlava vykukovala...Ale zůstávám optimistou
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2008 22:04
- Nahlásit
Dana01
Díky za info
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 10:26
- Nahlásit
Noemi
Bergie udělal hlavní dojem při prvním nácviku obran
Taky jsme zkoušeli obranu. Salině se zdálo, že figurant není úplně v pohodě, tak ho olízala, aby se uklidnil. Potom nám vet obranu kvůli kyčlím nedoporučil a tak jsou figuranti další potupy ušetřeni.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 12:48
- Nahlásit
Strejda
Já se obávám, že na našeho psa udělal dojem hlavně figurant, protože u nás praktikuje systém řízené agrese či tak něco, nicméně spočívá to zhruba v tom, že figurant psa rozdráží, nechá ho kousnout (nebo taky ne...) a pak se jde okamžitě s oním psem kamarádit. Bergeron evidentně nevěděl, co si má myslet, když někdo práská bičem a řve na něj a tak za půl minuty "miláčku pojď k mě" a dostane pamlsek...Upřímně nechápu, že má náš fiurant ještě celý obličej, ruce etc
Ale ještě nad Bergeronem nelámu v tomhle směru hůl, protože pořád doma nehlídal (tak jsem si řekla, že to nemá v povaze) a asi 1,5měsíce zpátky najednou sám od sebe začal dělat tvrdého a nekompromisního hlídače....
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 12:55
- Nahlásit
Noemi
najednou sám od sebe začal dělat tvrdého a nekompromisního hlídače....
V kolika měsících?
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 13:10
- Nahlásit
Klasický nástup puberty (7-8. měsíc), sousedi zírají, protože ten roztomilý medvídek na ně začal štěkat (pokud s nimi jde pes), jinak nekompromisně ztuhne na místě a tvrdě zírá na kolemjdoucí...Nám to přijde hrozně vtipný, protože má výraz typu "být tebou vážně bych se nepřibližoval, jsem dost velký a jsem si vědom toho, že štěkat nemusím" a hlavně nepohne ani brvou...Ale kolemjdoucí to samozřejmě vidí jinak a hrůzou prchají
Ale faktem je, že už jsme hlídací schopnosti odpískali, protože jsem čekala, že začne hlídat tak kolem toho 4-5 měsíce, už jsem i podnikala výzkum, jak psa naučit hlídat, ale naštěstí to nebylo třeba...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 14:07
- Nahlásit
Noemi
a hlavně nepohne ani brvou...
No tak to Salina teda taky hlídá. Ale kdyby narušitel pořádku přišel na zahradu, tak ho bude tak vítat, že radši odejde.
|
Jajanina
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 15:09
- Nahlásit
Baira zatím štěká jen na moje děti, když pochodují s rohlíkem po zahradě a nedají a nedají
Ale musím se pochlubit, přestěhovali jsme boudu, dali jsme jí poblíž plotu, kde je trošku pohyb, auta, lidi a tak... a okamžitě tam začala spávat, a to i přes noc. Venku lilo jak z konve a já byla v klidu, že je hafík v suchu. Prostě paráda! Měla jsem fakt strach, že bouda bude na zahradě jen na hraní dětí uvnitř
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 15:46
- Nahlásit
Strejda
Když si někdo troufne na zahradu tak štěká jak blázen, musí přeci ohlásit návštěvu ... Hlavně má na můj vkus velké obranářské city vůči Kryštofovi, když někdo přijde na návštěvu, koho Bergeron viděl, jak se spolu perou (což dělají děti dost často), tak ho nenechá být dokud neodejde, takže pořád poslouchám "teto, zavolej si toho psa", "teto ať mě ten pes nechá být " etc.
Ale vůči ostatním psům na vsi je ještě v pohodě, protože u nás naprosto všichni psi vyjí, koncerty jsou na každodenním pořádku , toho našeho jsem slyšela jen jednou (a doufám, že naposledy), když přijel pošťák a hrál "jede, jede poštovský panáček "....
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 15:50
- Nahlásit
Jajanina
Teď o víkendu už snad budeme mít hotovou novou boudu, už stačí jen nabít vrchní prkna (stará almara 120x60 dosluhuje, navíc je strašně okousaná), zatím mi přijde hrozně velká (smáli jsme se, že tam uděláme kocourovi vestavěné patro ), má asi 130x110, tak doufám, že si ji oblíbí jako tu almaru....
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 16:12
- Nahlásit
Jajanina
přestěhovali jsme boudu, dali jsme jí poblíž plotu
To vám závidím. My můžeme mít psa na zahradě jen když jsme doma a vzhůru. Na noc a když jsme v práci, musí být pes zamčený v kotci. Jinak by nám ho do týdne sežrali. Naštěstí ve dne to není dýl než na 5 hodin.
---
A co tchýně a pes?
|
Jajanina
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 16:15 - Změnil/a: Jajanina
- Nahlásit
Naše bouda / to měla Baira 2 měsíce/ ještě tam chci přitlouct do vchodu kus koberečku na zimu, ať to tam má kryté. I když myslím, že to stejně serve pryč.
|
Jajanina
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 16:17
- Nahlásit
Strejda
No já doufám, že nám ho nikdo nesežere, i když o lidech z vedlejšího města se odjakživa tvrdí, že žerou psy. Ale mám tam několik kamarádů a nikdo z nich psí řízky na nedělní oběd nemívá
Zatím by z ní ještě moc neměli, je kost a kůže, za minulý týden místo aby 2 kila přibrala, tak půl kila zhubla.
|
Jajanina
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 16:19
- Nahlásit
Noemi
Jinak ty rozměry máme asi tak podobné..je to OSB deska, zateplená, zvenku obité palubkami... dva roky stará, za odvoz a za flašku z 60 km vzdáleného města, no nekup to ;)
|
Jajanina
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 16:25
- Nahlásit
Trénink 2v1 ... dítě bylo poslušnější
sedni!
lehni!
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 17:37 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
No u nás bohužel vítězí pes...
Jaktože na obrázcích ty boudy nikdy nevypadají tak velké...Máme jí plnou stodolu...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 18:14 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
Tak jsme se konečně zmohla na vlastní web (blog):
[url=bergeron.blog.cz][/url]
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2008 19:47 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit
Noemi
opravím odkaz, aby byl funkční
Bergeronův deníček
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2008 23:48 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Včera v noci přestalo pršet a začalo sněžit, takže dnes byla první letošní vycházka na sněhu a protože je Méďa pravá salaše, byla úplně nadšená. Kdyby bylo na ní, určitě se přestěhujeme někam za polární kruh nebo chodíme domů jen přespat a pak zase ven .
Čím je nižší teplota a já jsem ztuhlejší, omrzlejší, ofouknutější a promodralejší, tím více Méďa ožívá a je doslova k neutahání .
Každopádně sníh je báječný - dá se jíst, válet se v něm, křupe pod packama....prostě úchvatná záležitost a důvod k radosti...
http://www.slide.com/r/7G141w9Wwz8Bek74EsNtIAyKYSI K9JZ6?previous_view=mscd_embedded_url&view=origina l
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2008 09:56
- Nahlásit
Jak u nás...
V pátek Bergeron celé dopoledne seděl před boudou, hlavu zakloněnou a zíral a zíral... . Naprosto nechápal, co se to děje
Teď už se asi dvě hodiny snažím ho z okna vyfotit nebo natočit, protože sedí a chytá do tlamy vločky , ale vždycky si mě všimne a přestane a čeká jestli něco nevypadne z okna (moje chyba, protože jsem mu ráno hodila 2x sušené džky a čeká na další..)
Jen je problém ho ráno dostat z boudy. Ráno chodí děda, včera volal a jen bylo slyšet, jak buší ocas do boudy, ale Bergeron nevylezl, tak si pro něj musel přijít až do výběhu. Dnes ráno na zavolání sice přišel, hodil spokojený výraz, že o něj má někdo zájem, otočil se a šel zpátky do boudy
Jen jsme dnes museli vzdát cvičák , protože už včera nás tahal pluh ze škarpy, protože jsme se mu vyhýbali a utrhla se pod námi krajnice , autu se nic nestalo, ale nějak nás to odradilo někam dnes cestovat (a ráno stejně nebylo ani upluženo - škoda, že už nemáme starou 105, ta projela všude...)
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2008 14:18 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
Největší kámoši (škoda. že nevidíte ty uši... Bobík je kříženec labradora a vlčáka a uši se ještě nerozhodly...)
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2008 14:23
- Nahlásit
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2008 19:35
- Nahlásit
Bergeron by taky nejraději aby sníh nikdy nezmizel, co?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2008 21:10
- Nahlásit
kříženec labradora a vlčáka a uši se ještě nerozhodly
závidím že si můžou hafani hrát ve sněhu, tady to málo co je vždycky ráno, během dne zmizí - a já jsem marod, tak se mnou toho venku taky moc nenalítá
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 08:22
- Nahlásit
Janiii
Já jsem také marod, než jdu ven, tak se důkladně dezinfikuju, protože mám zánět spojivek a nereda bych, aby to Bergeron chytil (jestli to tedy chytit může?)
U nás je hrozně omrzlo, takže je možná lepší, že sněhem netrpíte , mám pořád hrůzu, že si pes něco udělá, hlavně ten první den to bylo na kameru , jeden "držkopád" za druhým .
Druhý den už byl poněkud opatrnější (no chodil jako připo... , ale když si hrajou s Bobem tak nedávají pozor...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 19:51
- Nahlásit
Tak ještě k tomu hlídání...
Tak nás přišel navštívit Mikuláš a jeho kumpáni...To bych v životě neřekla, čeho je náš pes schopen , ještě, že byl zavřený...
Medvídek vrčel, štěkal, sápal se po čertech přes plot... Když Mikuláš odešel, tak jsem mu šla dát večeři (naprosto marná snaha), pes byl úplně u vytržení, běhal z jedné strany na druhou a vyštěkával se s sousedovic psem. Do toho šli čerti kolem nás zpět, tak se je jal přes plot sežrat...šílený
|