| Autor |
Zpráva |
Noemi
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 10:29
- Nahlásit
Taky mi tam bylo řečeno,že se musím rozhodnout,že buď budu mít hlídače nebo mazla
To je absolutní blbost. Viz. to, co jsme psala výše. U nás to psi berou jako velice zábavnou součást výcviku, že by se z nich stávali obludy, které nemůžeš pustit ze zahrady teda vážně nehrozí. Méďa za plotem hlídá, když jde někdo cizí okolo, tak by je za plotem sežral. Venku chodíme i navolno a bez problémů, pokud někoho potkáme, tak se chová přátelsky a jde se seznámit.
Snažim se, aby byl na všechno zvyklý (invalidní vozík, kočárek etc.). I když minulý týden jsme byli v krámě a když jsem odcházela od pultu, tak slyším takový nenávistný štěkot, tak rychle běžím ven, jestli tam není nějaký cizí pes, který se ho snaží sežrat... A on šel do krámu starý pán s holí a kloboukem . Tak jsme měli zase co trénovat.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 10:41
- Nahlásit
Ivisek77
Dveře jsou prevít. Já jsem takhle Bergerona přivřela do dveří ve výběhu, ale celým tělem a plnou silou. Normálně jsem odcházela z výběhu, přibouchla mříže a najednou kňučení. Ale je fakt, že od té doby pěkně čeká, než zavolám, že může jt ven z výběhu
Večer se také jedeme podívat za panem veterinářem kvůli tomu oku. Radši chci mít klid, aby nás pak kvůli tomu třeba nepustili přes veterinární kontrolu na výstavě.
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 15:49
- Nahlásit
Noemi
držím palečky s očičkem,snad to bude ok Tolik jsem se těšila do Brna,ale dostala jsem službu v práci,tak mám o víkend postaráno Budu držet palečky
Musím říct,sláva za tohle forum!Člověk se tu dozví takových věcí a je tak nějak klidnější,když vidí,že ty lapálie,které ho potkávají zažívají i ostatní a ještě poradí jak to řešit.A navíc je to praxe,žádné studium z knihy Pro mě jsou berňáci nová kapitola a protože v okolí nikoho neznám se stejným hafušou,tak se všechno učím tady Sláva za to
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 19:55 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Ivisek77
Mluvíš mi z duše, nápodobně s těma radama. Já mám v okolí 3 berňáky - všechno kluci, celkem vychovaní, ale je to styl: prostě pes - když máme náladu, tak ho z kotce vyzvednem. U nás je to tak, že první je pes a pak můžu teprve myslet na sebe (proto taky psiska chodí učesané a za nima vlaje něco, co kdysi vypadalo jako slušný člověk, dnes už spíš jak houmles)
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 06:50
- Nahlásit
worick
to mluvíš o nás??
hafánci středem pozornosti, ale nová bunda počká, dřív se musí koupit psům
Ale hlavně jsou to naši kámoši, kteří s námi tráví celé dny, a občas manžel, než aby vyhodil psa z postele, opatrně z pod něj vytáhne polštář a jde si lehnou do obyváku
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 07:32
- Nahlásit
Drakopes
ha, ha, nóó vidím, že i o vás.
U nás to před zvířectvem bylo něco jako: budou venku, mají krásnou boudu, obrovskou zahradu, do baráku nepáchnou. Skutečnost: skoro každý den pustíme psiska domů, aby jako mrkli co tam nového, to tzn. že já pak polovinu dne smejčím podlahy - kudy milánci prošli a vyháním ten ,,smrádek". Kočky jsou v baráku prakticky celý den - chovají se teda vzorně, víceméně někde leží (jenže většinou je to zrovinka na posteli). Sedačku pokadili hned nazačátku (ale to byla nehoda, od té doby se nic takového nestalo) a na tu smí, jen když je tam deka - aby jsme se mohli v leže pomuconit, že...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 08:16
- Nahlásit
worick
Tak u nás jsme ještě nevyměkli (já tedy už dávno ), ale pánská část baráku má pořád názor, že když vyráběl 3 neděle super zateplenou boudu, kopal a betonoval základy u výběhu (myslím, že bychom doma mohli chovat i dinosaura - z výběhu by se bez pomoci nedostal.... ), tak bude pes prostě venku a bude hlídat. Bergeron může jen do sklepa, ale může být uvnitř na chatě a na chalupě...
Určitě bude naprosto nadšený, že s námi bude v hotelu. Já z toho mám hrůzu, ale doufám, že tam nic nezničí (případně jsme pojištěný )...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:52
- Nahlásit
Noemi
to jsi mě fakt rozesmála, jako by jsi byla u nás! Až na ten výběh to bylo stejné. Jenom že pak přišly kruté mrazy a páníček věčně nachrmlaný neměl chuť za pejsky ven, takže jsem nadhodila: co kdyby šli kluci chvilku do haly za náma, já to hned uklidím a on rád, že nemusel přiznat, že by to mohlo být také z jeho hlavy - s nadšením přijal. Takže teď pokud není bláto, tak sem tam jdou.
Když to Bergeron zvládá na chatě, tak myslím, že s hotelem taky nebudete mít problém.
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 13:04
- Nahlásit
Myslím,že dopadneme stejně )Teď bydlíme v bytě a z počátečních zákazů jsme uhájili pouze postel(ale nevím jak dlouho to udržíme )Na gauči je jak doma,hlavně přes nás si leze,jako kdybychom byli součást jejího pelechu
Na jaře se stěhujeme do domečku se zahradou a manžel už má plány na krásnou boudu Od začátku máme jasno,že do spodního patra ano,ale sedačka už ne.....kdo jí to řekne,když do teď může,nevím )))
Myslím,že dopadneme jako vy .....a manžela na to musím opatrně připravit ))
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 13:10
- Nahlásit
Ivisek77
snad boudička s vlastní sedačkou?!
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 13:15
- Nahlásit
worick
nech být ....tu malou sedačku co máme doma teď,říkám manželovi:"...nenecháme jí dole v obyváku Báře,když už je na ní zvykla?"....poslal mě někam ,ale myslím,že sám nevydrží ,máme z ní děsnýho a čím dál těžšího mazla.
V práci říkají něco o domácím násilí a to ještě nepřišlo léto....oba jsme od jejího hopsání samá modřina )
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 14:06
- Nahlásit
říkají něco o domácím násilí
to mi vyprávějte - hlavně v létě s krátkými rukávy vypadám jak týraná žena )
My jsme hafany pořizovali rovnou do bytu (4.patro), takže nějaké vysvětlování nás minulo. Rok jsme vydrželi, že pes nesmí do ložnice. Ale pak se mu zpřístupnil balkon do ulice, kam se chodí přes ložnici, takže bylo. A postupně teda přibyla i ta postel. A povel "jdi spát jinam!" - A když jsme si přinesli Nielse, ten těžce nesl, že do ložnice nesmí, takže v momentě, kdy všichni usnuli, se vplížil pod postele, abychom ho neodhalili. A když ho prozrazovalo hlasité chrápání a bílá vyčuhující špička, už jsme neměli to srdce ho vytáhnout a vyhnat
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 17:05 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Ivisek77
Drakopes
...říkají něco o domácím násilí a to ještě nepřišlo léto....oba jsme od jejího hopsání samá modřina)
Celé léto jsem po dědině vykládala: to nic, to my máme štěňata a koťata - myslím, že nejmíň polovina mi to nevěřila. Dokonce i mamka se začala dívat podezíravě (a ta ví, že u nás by to bylo spíše naopak, za drsoně jsem v rodině já)
To mi připomělo - na rady tady z fór jsem zkusila na samojeda stopovačku a taky nekompromisně řešit tahání na vodítku a manžel mi vyčetl, že se tady nechám navádět na zhovadilosti a chudáčky potom na prochajdách omezuju, neřkuli týrám! A že mi to tu tuším brzo zatrhne
Teď v zimě je to s těma vycpanýma bundama lepší, ale sotva se mi zahojil poškrabaný krk, mám zas 2dny škrábanec na bradě.
Přišla jsem venku z krmení, fuj tam je počasí - psa by nevyhnal! Vážně uvažuju o zrušení dnešní procházky. Stejně mám pocit, že pánové to začali brát trochu jako samozřejmost a od jara, kdy budu denně dřít v zahradě, to už zase každý den nebude, tak abych je zase postupně zvykala..
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 17:11
- Nahlásit
U nás je denně vstávání v 5:20 a venčení ven do parku na dvě-tři kolečka. Hafani pak lehce posnídají a zalezou spát, já lehce posnídám a vyrážím do práce )
O víkendu a o prázdninách stojí Níloušek ráno ve třičtvtě na šest u mé postele, kouká na mě a hlasitě funí (já předstírám hluboký spánek). Pak lehce dloubne packou dotaz, jestli jsme nezaspali. Nakonec to skončí, že se mi vecpe do postele a vstáváme až (!) po půl sedmé
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 17:42
- Nahlásit
Drakopes
Úplně to funění s tím berňáckým zadumaným výrazem vidím! Chuděrka malá starostlivá. Takový skvělý budíček nemám, ale teda před 6h bych ho i oželela. Mám ten luxus vstávání klidně v 8h. Většinou od půl sedmé obíhám okna, jestli už zlatíčka vstali a co kde dělají a oni kolem půl osmé nastupují ke dveřím a čekají až konečně vylezu. To brzké vstávání fakt nezávidím.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 18:16
- Nahlásit
Já jsem dneska také vysvětlovala, že se na mě teď nebude skákat, protože jsem se včera ošklivě pořezala na ruce a ani jsem to nestačila doříct a musela jsem pro nový obvaz...
Tak musím jít taky nakrmit dravou zveř...Běhá od jednoho okna k druhému a domáhá se večeře...Kocour už byl nastoupený na večeři před půl hodinou, když jsme se vraceli z procházky. Je neuvěřitelné, jak jsou načasovaní, protože normálně krmíme chvilku po páté.
Vstávání se mě netýká, protože ráno chodí v rámci zdravotní procházky děda a ještě musí psa budit. Jenom je slyšet, jak bouchá ocasem v boudě, že ho rád slyší, ale vstávat ještě nechce
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 18:20
- Nahlásit
worick
nesnáším vstávání do tmy - když to bylo na budík a jen s Alfrédem, který spokojeně spal do chvíle, než jsem se začala obouvat (pak vstal a když jinak nedám, tak mě do toho parku doprovodí , tak jsem si po ránu i zanadávala ...
S Nílouškem je to bez šance. Na pípání budíku reaguje prudkým leknutím, vylítnutím a následně nadšeným mazlením. Takže sedím na posteli, rozlepuju oči a drbu oba hřbety a bráním se olizování. Nemáte šanci, vždyť hurá začal krásný nový den a určitě začíná spousta dobrodružství )
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 18:24
- Nahlásit
.....musím se smát tý podobnosti Barča taky sedí pod postelí a čumíííí....pak položí hlavu a když pořád dělám mrtvýho brouka(protože manžel je opravdu tuhej necápu jak to dělá) tak se tam nasune do půl těla a to už se jí podaří dostat mě ven )
Ale už tak týden mám celou noc klid Konečně vydrží až do rána a nemusím s ní stávat během noci na čůrání.Ze začátku 3krát,pak 2krát a docela dlouho vydržela jednou za noc.Tak teď si to docela užívám Po 3měsících se konečně vyspím
Směju se tomu,jak děsně jsou si podobní...medvědi
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 18:30
- Nahlásit
Drakopes
Takže sedím na posteli, rozlepuju oči a drbu oba hřbety a bráním se olizování.
...taky ráno musím počítat minimálně s 10min na mazlení.Je to náš rituál Čeká až vylezu z postele a přejdeme vedle do pokoje,hups na gauč a musíme se pořádně přivítat...jinak mě nenechá ani vypravit do práce Ovšem nevím kdo se na to ráno těší víc,jestli já,nebo ona
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2009 07:35
- Nahlásit
Úplně stejný, jenom s tím rozdílem, že pokud jsem zavřená ještě doma(rozuměj schovaná), mám relativně klid. Relativně proto,že stejně běhám kolem těch oken, jestli jsou pejsánci v pořádku vyspinkaní...Když vylezu, tak je těch 10minut muchlování, což probíhá většinou tak, že Berča s sebou práskne na záda rozcapí tlamu jak krokodýl a vydává zvuky - no něco jako lvoun před pářením. Samojed dřepne k němu a okusujou si ty tlamice vzájemě. Vše s tím Berčanovým řevem(samojed nemá tak hluboký nosní) Myslím, že náhodný kolemjdoucí by dost žasnul, co to tu proboha chováme...Já je do toho drbu oba a dělám jim ňuňuňu na ty rožglábené tlamice taky, takže pak celou cestu zahradou(a někdy ještě v koupelně)vytahuju chlupy z pusy a ze zubů(nejhorší je přilepený na patře)
Včera samozřejmě panička vyměkla, dali jsme večer aspoň krátkou prochajdu k babči.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 08:45
- Nahlásit
Používáte nějaký šampon? Přemýšlím, že bych ho před výstavou vykoupala, ale normálně používám jenom teplou vodu, ale protože má celkem zažloutlou náprsenku, tak jsem si myslela, že náprsenku a tlapy bych mu vzala šamponem, ale nevím, co koupit...
Používáte i kondicionér? Přemýšlela jsem o tom ve spreji.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 07:18
- Nahlásit
aha ... my nekoupeme vůbec - oba psi si okázale myslí, že voda je jen k pití a i v největších vedrech kaluž obejdou obloukem )
ale oba mají sněhobílou náprsenku, zvláště frajer Niels ji má pěkně dlouhou
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 08:37
- Nahlásit
My jsme doma také vcelku čiští (na to, že celý den pobývá venku a strašně rád se válí v bahně - asi chladí-). Ale protože nenosíme jenom nylonový obojek, ale tak půl týdne i kovový, tak mi přijde, že ten kovový nechává ten žlutý nádech (otázkou je, jestli by to šamponem pustilo).
Mám trochu obavy, že přijedeme na výstavu a budu si tam připadat, jak E.T., že nemám nakadeřeného psa
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 17:17 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Noemi
Když už šampón tak doporučuju s norkovým olejem pro štěňata, měl by být nejšetrnější, ale jinak asi každý psí. A doporučuju vzít jen ty bílé části, jinak může pes vypadat hůř než předtím (srst bude rozlítaná a ještě nepromaštěná a pokud se s tím nechcete foukat do sucha ve stoje, tak se vám stane, že si vlhký pes někde lehne, půlka mu trčí a půlka se přeleží opačným směrem a pak s tím nic neuděláte...
Tak držíme o víkendu palce
Jo a ten límec je z kovového obojku, to dělá - dá se tomu zabránit buď lepším obojkem.
Nám byl doporučen tento (ale taky trochu barví
http://www.gappay.cz/index.php?id=cz/katalog-produ ktu/poslusnost-a-motivace/obojky-sortiment-hs/hs-o bojek-nerez/hs-obojek-nerez-55-cm
nebo mít látkový/kožený stahovák - vypadá nějak takhle :
http://shop.pet-servis.com/cs/sporthund-kynologick e-potreby/obojky-voditka/obojky-urcene-pro-vycvik- 10941.html
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 22:58
- Nahlásit
Noemi
Taky držíme o víkendu palečky
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 23:32
- Nahlásit
Noemi
Ahoj - jdete do mladých, že? Jen pro zajímavost v sobotu je vás ve třídě 12 a v neděli 13...to si vás určitě rozhodčí rozhodí na dvě půlky a bude to dost dlouhé, tak pevné nervy a hodně stěstí a klidně si vemte do kruhu nějaké malé ňamky, kdyby bylo nejhůř, ať udržíte motivaci...a nechte Bergiho stát, jenom, když nastoupíte do kruhu všichni a pak až ho bude individuálně posuzovat rozdhodčí, jinak ať si klidně sedne nebo lehne , soupiska vystavovatelů je na
http://www.celysvet.cz/berner-sennenhund.php?pozic e2=&time=1211916878
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 06:41 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
My jsme koupali jednou v létě, zdálo se nám, že štěnda trošku páchnou - nebyli nadšení. Hlavně jsme si ale říkali, že je potřeba trochu je na to zvykat. Jednou Berry spadnul do bazénu (to se koupal nedobrovolně) a teď o víkendu se s ním prolomil na jezeře led, naštěstí u břehu. Vzal to s berňáckým klidem, jančili jsme my. Jinak teda smrdí už dost, kór když přijdem mokří k babči (Berčovi smrdí nohy jak starému chlapu). V sobotu jsme byli na návštěvě u retrívra (kámoš) a hoši se tak ováleli ve zryté zahradě, že bylo jen těžko rozeznat, co mají mít za barvu. Samojed není bílý ještě dnes. Mrzí mě, že jsme to nevyfotili, ale manžel říkal, že proboha to nesmí nikdo vidět - ty čuňáky!
Noemi
Taky držíme palečky, já tu odvahu nemám, určitě bysme tam ztrapasili. S tím koupáním...kdyby byl sníh a přimrzlo, tak bych to asi riskla bez koupele, teď bych zkusila alespoň nějaký prostředek na tu náprsenku (snad je něco jen ve spreji) a pořádně vyčesat s trochou! kondicionéru - ten ve spreji je. Pak nám to všechno popíšeš, jó?
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 08:16
- Nahlásit
Dana01
Už jsem mu koupila bílé mňamky, ab neměl "hnusné zuby" . Na svazu byly počty ale jména ne (díky!), jen nechápu tu organizaci...Když mají od 14:00 začínat hlavní soutěže, jak chce jeden rozhodčí do té doby posoudit 80 psů...
worick
Já také počítám, že se notně ztrapasíme , už se na to psychicky připravuji...I když tento týden byl na cvičáku vcelku v pohodě, sice to ještě nedosahovalo předpubertálních výkonů, ale poslušnost na téhle úrovni by mi na výstavě stačila.
Bergeron nesmrdí, dokud někam nejedeme autem...ale hala je o trochu větší, tak se to tam snad ztratí. Válení na zrytém známe a doma hojně provozujeme , pak máme doma cosi hnědo-šedého, ale k mému údivu je vždy tak do půl dne opět čistý. Asi ho jenom vytřu vlhkým hadrem a pak uvidíme, jak to bude vypadat...a případně přistoupíme k nějaké chemii.
Nejhorší bude, aby se neumazal ve vlaku, protože do Kolína pojedeme motorákem a ten bude zaručeně špinavý, asi budu muset koupit tu pogumovanou kemping deku. Ještě, že z Kolína pojedem ECčkem a tam jsouv 1. třídě koberce a většinou tam takový bordel nebývá...
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 16:21 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Noemi
Někdy to nestihnou, ale to je netrápí - pejskové to ale stihnou vždycky, protože jdou na řadu první .
add šampón ve spreji - ono je jedno jestli je ve spreji nebo ne - aby něco umyl, tak nemůže být suchý (ten jen odmašťuje ) a pokud už se na ty chlupy "normální" šampón nějak dostane, tak se musí taky pořádně opláchnout, aby z toho nebylo nějaké kožní onemocnění....takže bych asi doporučila koupáni vypustit úplně , ono jde víc o jiné věci než o ty chlupy
Ten kondicionér ve spreji je asi norkový olej, který se používá pro zvýšení lesku srsti, ale je to jen takový postřik, nic nevyčistí a teda mě i trochu smrdí (jako pudr po babičce
Jo a tomhle počasí doporučuju vzít sebou suchý ručník na utření bílých pacek, protože než dojdete do haly bude vypadat jako by se celou dobu brodil kanálem
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2009 08:01
- Nahlásit
pejskové to ale stihnou vždycky
Tak to už jsem v klidu...
suchý ručník
Myslela jsem spíš mokrý, ale namočit ho můžu vždycky...
kondicionér ve spreji
Zatím jsem koupila norkový šampon pro štěnda, ale jen pro případ nějaké fatální nehody...(sušený krtek apod.). Kondicionér možná koupím na výstavě.
|