Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Noemi
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:09
- Nahlásit

Chystáte se někdo v únoru do Brna?

Dana01
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2008 18:49
- Nahlásit

Noemi
Já ne - počítám, že zrovna v té době by měla Meguška hárat, takže je zbytečné hlásit ) Pojede se podívat nebo chcete i přihlásit psa?

Noemi
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2008 07:15
- Nahlásit

Dana01
Už jsme přihlášení...Chtěla jsem se jet jenom podívat, ale na cvičáku mě přesvědčili, že když už ho tam potáhnu, že ho mám rovnou přihlásit...
Odkud máte výstavní vodítko? A jaké?
Přes internet jsem si objednala tu šňůrečku, ale došla jim červená a ne černá, takže sháním něco jiného, pokud možno něco extra, aby si s tím Bergeron spojil výcvik určený na výstavu...

Dana01
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2008 09:41
- Nahlásit

Noemi
Výstavní vodítko se nejlépe kupuje na výstavě - mají tam velký výběr co do tloušťky, barev i provedení. V normálních krámech není nic a přes internet bych ho kupovala spíš až budeš přesně vědět, co chceš, jinak můžeš být nemile překvapená. Já mám klasickou předváděčku (spojený obojek se zarážkou a vodítko v černé barvě), ale i tak jsem si ho musela upravit, aby se mi nevyvlíkla (obojek je napevno
utažený drátkem, který se schová pod tou zarážkou). Rozhodně nedoporučuju titěrné předváděčky - pes si v běhu sedne a je na dva kusy a berňák si ani nevšime, že něco ruplo

Na první výstavě doporuču vzít sebou i normální vodítko a obojek, kdyby bylo nejhůř (asi na dvou výstavách jsem předváděla Méďu na řetízkovém obojku a normálním černém vodítku, protože měla stávkovací náladu a nechtěla jsem riskovat, že jí budu nahánět v kruhu...)

Počítejte s tím, že pro psa je první výstava psychicky náročná a jak normálně (ne)poslouchá, tak tady to bude horší. (Naše první příchody na výstavy byly na postroji, protože Méďa prostě nechtěla do zúženého prostoru kolem veterinární kontroly, kde byly davy psů a klecí na kolečkách a v náručí jí nepronesu...), takže jsem jí musela dovnitř "protáhnout". Teď už je to v pohodě )

Fajka
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2008 09:53
- Nahlásit

Dana01
Počítejte s tím, že pro psa je první výstava psychicky náročná a jak normálně (ne)poslouchá, tak tady to bude horší. (Naše první příchody na výstavy byly na postroji, protože Méďa prostě nechtěla do zúženého prostoru kolem veterinární kontroly, kde byly davy psů a klecí na kolečkách a v náručí jí nepronesu...),
Naše všechny příchody jsou takový

Omlouvám se že se vám sem motám, jen sem se chtěla zeptat jak dopadla minulá neděle ve Welsu? Byl na vás rozhodčí hodnej???

Dana01
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2008 09:57 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Fajka
Ahojky, jojo, neděle byla už dobrá - máme našeho V1, CACA, takže spokojenost . Novinky máme v aktualitách na www.felicity.estranky.cz Má Fajka webovky, že bychom vás aspoň virtálně navštěvovaly?

Dana01
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2008 10:05
- Nahlásit

Fajka
Už jsem vás našla . Jdu k vám do návštěvní knihy

Fajka
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2008 10:16
- Nahlásit

Dana01
Ahojky jééé děkujeme za vzkazík a gratulace. Koukám že už máte taky virtuální boudičku ..až budu mít chvilku tak k vám určo příjdu na návštěvu

No a samo že gratuluju k V1, CACA!!! To jste šikulky!! Určitě to bylo těžší než u nás... berňáků je dycky hafo a my jsme jenom málopočetný

Noemi
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2008 18:53
- Nahlásit

Dana01
Gratulujeme!

Počítejte s tím, že pro psa je první výstava psychicky náročná a jak normálně (ne)poslouchá, tak tady to bude horší.
Od té doby, co vlastníme psa, počítám naprosto se vším . Za ten půl rok se mi tak zlepšila fyzička, že už mi pes ani omylem neuteče (zatímco on se s růstem zpomaluje, já se neustále zrychluji) , mám ramena jak Rambo od přetahování se s vodítkem na cvičáku (doma O.K., ale na cvičáku se chová jak utržený z řetězu). Zítra začínáme cvičit výstavní postoj, tak jsem na toho našeho "šoumena" zvědavá...

Noemi
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2008 18:58
- Nahlásit

Dana01
Teď jsem půl hodiny řešila (podle PC nikde nic nehrálo ), co mi to hraje v PC a bije se mi to s televizí, než jsem zjistila, že jsem si dala na záložku Vaše stránky a ty hrají

Drakopes
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 07:27
- Nahlásit

Všem hafanům a hafankám a také jejich páníčkům pěkné a klidné svátky bez rachejtlí, jen se spoustou mlsek a dárků

přejí Alfréd a Niels
a jejich páníčkové

Dana01
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2008 20:20
- Nahlásit

Drakopes
děkujeme a nápodobně aneb co je lepší než jeden berňák - dva berňáci

Pavel1
Člen
# Zasláno: 15 Led 2009 21:58
- Nahlásit

Zdravim, mame 4mes fenku.

Učení na postroje
Rád bych se zeptal jestli někdo používáte berňáka k tahání. Od jakého věku ho zvykat na postroje? Neměli byste nějaký tip na kárku?

Noemi
Člen
# Zasláno: 16 Led 2009 07:46
- Nahlásit

Pavel1
Vzal jsi mi dotaz z úst, mám 11 měs. kluka.
Kárka vlastní výroby, podívej se tady, je tam i dobrý návod jak pejsu zvykat a tak...:
URL

Méďa teď tahá děti (max do 22 kg) z kopce (max 3x za sebou) na lopatě na klouzání na sněhu. Postroj požívám ten, který mám jako pásy do auta, což není ideální, protože má jenom jedno připojení za krkem a proto má tendence se přetáčet. Děda je sedlář, takže to musím promyslet, udělat návrh a něco mi vyrobí...

Pavel1
Člen
# Zasláno: 17 Led 2009 09:50
- Nahlásit

Noemi
perfektní, dík moc.

Ještě bych se chtěl zeptat kolik toho má průměrný berňák v různých fázích vývoje ujít. 3měs - 3km denně?, 6měs - 5km denně?, 9měs?

Janiii
Člen
# Zasláno: 17 Led 2009 11:05
- Nahlásit

Pavel1
kolik toho má průměrný berňák v různých fázích vývoje ujít. 3měs - 3km denně?, 6měs - 5km denně?, 9měs?
takhle bych to určitě "nepaušalizovala" - je to složité, každý páníček musí svého psa znát a musí poznat, kdy má pes dost, případně ho prostě "dát do klidu". hodně záleží na druhu pohybu, jestli je ta procházka do kopce, z kopce, jeslti celou dobu lítá po všech čertech, nebo jestli si jde v klídku "u nohy" ... hodně se možná dočtete, že štěně když je unavené začne i na procházce polehávat a to je znamení otočit to domů - tohle jsem já třeba nikdy u svojí čuby nepoznala ... takže jsme to praktikovali spíš častěji kratší procházky než jedna dlouhá...

Pavel1
Člen
# Zasláno: 17 Led 2009 13:09
- Nahlásit

kolik ujdete?
já nikdy únavu na psovi nepozoroval.. chodíme denně tak 2x 2km, průměrný blbnutí.. ujdete třeba po rovině v pohodě 5-7km?

Janiii
Člen
# Zasláno: 17 Led 2009 14:48
- Nahlásit

mně osobně přijde na 4měs. štěně 5-7km najednou moc
bohužel z doby kdy byla berni štěně si nepamatuju jak dlouhý jsme dělali procházky, a teď jí jsou už 4 roky

Noemi
Člen
# Zasláno: 17 Led 2009 14:58
- Nahlásit

Pavel1
Já jsem se v nějaké knize o berňácích dočetla, že dokud rostou, tak několikrát denně max. 20 min., což mi přišlo málo, ale prý je to, aby se maximálně šetřily klouby v době růstu....

Když byl Bergeron takhle velký, tak byly pořád taková vedra, že jsme to nepřeháněli a spíš blbli kolem baráku ve stínu. Na Bergeronovi také moc není vidět únava (čím víc je unavenější, tím víc se snaží, aby to na něm nebylo vidět), takže člověk musí mít rozum za oba a nepřehánět to. Nebo naplánovat delší výlet s delšími přestávkami.

Noemi
Člen
# Zasláno: 17 Led 2009 15:13 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit

Hádejte, kdo je u nás vůdcem smečky? Jen se obávám, že kocour opravdu brzy praskne.

Dana01
Člen
# Zasláno: 18 Led 2009 08:57
- Nahlásit

Pavel1
...my měli Méďu z jara a jak vystoupala teplota, tak klesla aktivita, takže si km nepamatuju, ale obecně si myslím, že bych byla se psem venku dostatečně dlouho, aby se vyblbnul, ale spíš se plácala na jednom místě - ale je pravda, že už nemám 4 měsíční štěně v oku. Zlý je , když přijde ta fáze, že začne polehávat a má to ještě tři km domů.

Takové to venčení 20 minut nebo do půl roku jen na vodítku mi přijde už trochu radikální - naopak si myslím, že ke správnému vývoji patří adekvátní nasvalení a to se při minimalizaci pohybu nevytvoří. A pak si myslím, že pokud se nedělají nějaké do očí bijící chyby (skoky z boudy dolů ve štěněcím věku, dogtrekking, krmivo pro psy á 180kč/10kg,..), tak má stejně velký podíl genetika. Takže někdy se člověk stará "průměrně" a pes má rtg čisté a jindy hlídá všechno a DKK tam je...

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 18 Led 2009 22:09
- Nahlásit

Zdravím všechny milovníky domácích medvědů)Můžu se k Vám připojit?Jsme 3 měsíce majitelé 5měsíční bernské slečny Báry a jelikož je to náš první berňák(a už teď víme s manželem,že né poslední))) ),tak hltám informace a porovnávám zkušenosti.
Jinak co se týče procházek se štěnětem,já se snažím chodit tak na hodinku denně,protože je docela aktivní..sama od sebe.Dost ráda běhá a neumím si představit,že bych jí držela na vodídku a nemohla se vyblbnout v parku s ostatníma pejskamaJe pravda,že dávám pozor,aby neskákala na nic a z ničeho.A taky se vyhýbáme schodům.

Janiii
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 08:16
- Nahlásit

Ivisek77
zdravíme nové nadšence
hned jsem prolustrovala vaše stránky a Bára je úžasná
a koukám, že bydlíte v Holešovicích, já tam pracuju, tak třeba vás někdy potkám

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 13:43
- Nahlásit

Janiii
Díky mocTaky jsem byla na vašich stránkách a Berni je taky pěkná holka Tak to je super s těmi Holešovicemi,jen se na jaře stěhujeme taky za Prahu,směr východ...právě do domečku.Proto jsme šli i do berňáčka,aby měla zahraduPřišlo mi hříšné mít zahradu a na ní třeba jezevčíka(nic proti nim)Velký pes je prostě velký pes

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 17:04
- Nahlásit

Prosím poradíte mi kdy můžu očekávat u fenky bsp 1 hárání (je jí 5 měsíců) a jak dlouho trvá?Někde jsem četla,že každé plemeno to má jinak. A jak často do roka fena hárá?Mám zkušenost jemom se psemdíky

Noemi
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 18:37
- Nahlásit

Ivisek77
To budeme skorosousedi

Hárání jsme zrovna řešili v neděli na cvičáku...Takže i když mám psa, můžu přispět svou troškou do mlýna... Zavolej chovateli odkud fenku máte a zeptej se, kdy poprvé hárala její máma, prý to bývá velmi často podobné.

Noemi
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 18:41
- Nahlásit

Jaktože neznám skoro nikoho, kdo má psa? Všichni mají fenky... Začínám se obávat, co se bude dít

Janiii
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 20:01
- Nahlásit

Ivisek77
tak z naší zkušenosti - Berni začala hárat v 9 měsících. čubinka od "tchýně" - německej ovčák - hárá teď, je jí 7 měsíců ... obecně bych řekla že od těch 7 měsíců až do roka může kdykoliv ...
berni hárá cca po 6 měsících - většinou přelom červen/červenec, a pak půlka prosince ... a hárá v průměru těch 25 dní
Jaktože neznám skoro nikoho, kdo má psa? Všichni mají fenky...
u nás je to taky tak - a tím že Berni psí holky moc nemusí, tak máme zúžený výběr kamarádů

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 18:23
- Nahlásit

Noemi
Janiii
... chovatelka říkala 9 měsíc,tak to sedí))to máme ještě chvilku na přípravu))
Skorosousedi??To je fajn,můžeme se někdy potkatMoc beňáčků nepotkávám.Vlastně jen 2 a jednou
Díky za radu

Noemi
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 21:56
- Nahlásit

Ivisek77
Možná buďte rádi, že nepotkáváte... Bergeron miluje všechny psy, ale pokud potkáme berňáka, tak se může zbláznit. Rodina je holt rodina. Pořád čekám, že ho to přejde a konečně bude moci i na cvičáku plně předvést, že se doma jen neválíme a pilně cvičíme ...

Děsím se, co se bude dít teď v Brně na výstavě. Berňák na levo, berňák na pravo . Ale třeba se tam řádně vycuká a přejde ho to... Jsem zvědavá na rozhodčí, protože na sobotu je tam napsaná nějaká ženská (alespoň myslím) z Lotyšska a na neděli chlap z Itálie.

<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání