| Autor |
Zpráva |
Noemi
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2009 20:28
- Nahlásit
Pavel1
Naše výrazivo:
Hlava na stranu a pozorný výraz: zájem
Podává pac: "hele co umím, tak mi dej něco dobrého" aneb žebrání
Hlava položená na stehna: žebrání podruhé
Skákání (Bergeron skáče jako gumídek): naprosté nadšení
Výrazné olizování: naprostá podřízenost
etc. (teď už mě nic momentálně nenapadá)
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2009 20:34
- Nahlásit
Janiii
Jen nechápu, jak je možné, že v naší kategorii bylo tolik psů, co ve všech ostatních kategoriích dohromady? Že by to všichni chtěli zkusit a pak už to znovu nezkusí v "dospělácké" kategorii.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2009 06:45
- Nahlásit
Noemi
Nebyla jsem si jistá jestli jste na oba dva dny, ale v sobotu jsem na vás myslela, že se vám i to počasí vyvedlo. S tím chováním by to u nás bylo na chlup stejné, ne-li horší (to spíš) I tak jste toho zvládli hodně a Bergeron měl fůru nových zážitků
V neděli jsem si říkala: chudáci ti, co tam jdou dnes, takové hnusné počasí...My byli na prochajdě - mokří jak myši a taky dobře promrzlí.
Já nechci teda nějak kritizovat, ale to posuzování je tak individuální, že to snad záleží i na náladě dotyčného porotce. Jeden ti sepsuje srst a u dalšího jste dobří. To by mě trochu štvalo - stejně jak mě to štve u gymnastiky, krasobruslení atd.
Nakonec jste dopadli skvěle, posílám velkou gratulaci
Vím totiž, že hodně vystavovatelů se s porotci zná z klubu a tam to tak trochu bude předem ,,rozdané". Proto jsem i zvědavá na výsledkovou listinu. Já nevím, jestli bych šla pak ještě do dospělácké, kdyby propadl pes v této. Pochybuju, že by u něj nastalo nějaké zázračné zlepšení. Snad tam půjdou už jen takoví jako vy - ocenění a ti, co jim rozhodčí řekl, že jsou nadějní, jen je třeba něco zlepšit (u nás určitě to chování )
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2009 07:02
- Nahlásit
Drakopes
díky za radu na fotky, až mi to vyjde, tak to zkusím. Já sem vlezla až 5 stran nazpátek a jsem ráda, že jsem vás tu našla. Ono se líp řeší berňáci s majiteli berňáků - skoro každé plemeno to má trochu jinak, jak výcvik, tak chování , zdravotní problémy atd.
Jdu studovat ta psí gesta. Dík
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2009 12:20 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
worick
To posuzování je fakt vtipné. V sobotu se už před začátkem posuzování jedna z vystavovatelek více než přátelsky vybavovala s rozhodčí. Jaké překvapení, že pak vyhrála . V neděli mi ten Ital přišel mnohem více fér, i měl poněkud příjemnější vystupování. V neděli vyhrál pes, který byl v sobotu také nic moc, ostatní vůbec nevím, protože jsem měla pořád co dělat s Bergeronem (tímto bych chtěla poděkovat těm dvěma "blbkám", které nemohl počkat 2 minuty než se dofotí vítězové a nalezly se psy přímo do kruhu, takže na všech fotkách bude Bergeron sápající se po nově příchozích berňácích )
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2009 12:34
- Nahlásit
Noemi
Nevíš Noemi kde se najdou fotky a výsledky z výstavy? Ráda bych mrkla.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2009 12:40
- Nahlásit
worick
Netuším, také budu shánět...
Jedete na svod mladých? Ten Rožnov je pro nás strašně daleko (více než 5 hodin vlakem nebo skoro 4 autem - hrůza). Tak uvidíme. Myslela jsem, že je to nutné kvůli uchovnění, ale teď koukám, že není.
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2009 21:13 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
Noemi
Ahoj,moc blahopřejeme k super výsledku , je vidět, že jste se neztratili
Výsledky sobota jsou zde a neděle zde
Fotky tady a tady ještě jednou sobota a tady neděle
Tady jste vy, ne?
http://nelis.rajce.idnes.cz/MVP_Brno_8.2.09/#P2081 870.JPG
http://nelis.rajce.idnes.cz/MVP_Brno_8.2.09/#P2081 871.JPG
http://nelis.rajce.idnes.cz/MVP_Brno_8.2.09/#P2081 875.JPG
Jak vám to hezky sluší
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2009 01:08
- Nahlásit
Noemi
Noemi, dívala jsem se u Dana01
na ty fotky, jak píše jste to vy? Alespoň vím jak vypadáte. A Dana01 je která z vás ha?
Dopadli jste fakt dobře, takový nával, poprvé a umístili jste se, smekám .
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2009 07:33
- Nahlásit
No jo, jsmeb to já... . Na té hned první fotce v prvním odkazu je za námi i Bergeronův bratr (černá mikina s kapucí).
Díky za fotky...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2009 10:56
- Nahlásit
Noemi
Znovu jsem na fotkách studovala Bergerona, abych trochu měla srovnání s našim Berrym a myslím, že Berča má kratší přední nohy, spíš vypadá víc jako ten jeho bráška za váma. Ráda bych poslala taky nějaké fotky, ale mám to z tohoto počítače zakázané, musím počkat až mi manžel zprovozní náhradní. Mám se načekat...A to mám čerstvé z víkendu, konečně.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2009 15:00
- Nahlásit
worick
To znám...Také máme doma dva počítače
Dnes jsem se musela smát, protože jsem v Brně koupila granule Chicopee, protože u nich byl přibalený plechový barel, který už dlouho sháním a za 700 Kč 18 kg žrádla... Z Brna jsme cestovali vlakem ve složení já+ máma+ brácha (6let) + pes + krosna + barel na kmení + 18 kg pytel žrádla + taška a dětský baťůžek...Kupé nám bylo malé .
Jsem si říkala, že jeden pytel méně kvalitního žrádla neuškodí a smíchala jsem je se zbytkem granulí doma. Pejsa žere jak nikdy. Normálně všechno nesežere ani když to má zalité vývarem z nožiček, suché granule sežere jen v případě, že ho někdo krmí . A teď sežere suché granule a ještě kouká, kde jsou další. Přito nejsou ničím uměle dochucené. To bude zklamání, až se zase vrátíme ke starému...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2009 15:35 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Noemi
Já vůbec netuším jak jsou tyto granule kvalitní, ale ze zkušenosti s naším starým špicem vím, že Hilsky s lososem nežere, ale ten nejlevnější aušus ze sámošky mu chutná náramně
Berrynek - ten je naštěstí s jídlem absolutně bezproblémový, sežere granule jak suché tak namočené, smíchané s masem i bez. Prostě taková naše popelnice. Samojeda na granule s vývarem a mletým masem málem musím na kolenou prosit, aby to sežral, jak se v tom nimrá, pětkrát od toho odejde (je nějaký vychrtlý, zdravotní problém, jen se ještě neví s čím)
Bergeron taky proti našemu Berčovi vypadá štíhlejší. I když se ho snažíme nepřekrmovat, sem tam dojede po Woričkovi...
Tím vlakem jste to teda měli záhul, já zhýčkaná z aut, jsem vlakem jela naposled tak před 15lety. Už bych to snad ani neuměla.
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2009 23:16
- Nahlásit
Noemi
Na každé výstavě někdo fotí a pak dává fotky na internet, takže už mám praxi, kde hledat . A cesta domů musela být opravdu dobrodružná, vůbec si nedokážu představit, jak jste to všechno stěhovali - taky jezdím všude autem a tak jsem ztratila schopnost efektivně sbalit jen to nejnutnější a pravidelně to vypadá, že se definitivně odstěhovávám, i když jedu na dva dny
worick
Já jsem v Brně nebyla, takže já na fotkách nejsem
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2009 01:18
- Nahlásit
Dana01
Jo, teď si vzpomínám, psala jsi, že ti bude feňule hárat...
S tím balením jsem já zas takový bordelář, že toho většinou půlku zapomenu, pro změnu.
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2009 11:24
- Nahlásit
Noemi
tak to moc gratulujeme šikulky
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2009 14:58
- Nahlásit
Děkujeme moc...
Nevíte, jestli budou letos nějaké "berňácké" tábory?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2009 16:13
- Nahlásit
Noemi
"U Nás" se letos nepořádá, takže jedině Sojkovy a jejich jarní a letní tábor - pokud chcete specializaci na berňáky
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2009 20:10
- Nahlásit
chvilku jsem tu nebyla a koukám co novinek Fotečky z výstavy moc pěkné,jen nevím jestli budu mít odvahu vstoupit s Bárou taky do kruhu,všichni jsou takový načinčaný a nádherný...a ta moje dračice to si uříznu ostudu Janiii
to vypadá super,ani jsem netušila,že existuje něco takového a ještě pro lidi se stejným postižením Tam člověk nachytá postřehů a rad
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2009 20:28
- Nahlásit
Jedete na svod mladých?
Hele, může mi někdo z vás znalých vysvětlit, co to jako znamená, jak to probíhá a o co jde? Říkám si pořád, že bych Berunu měla někam vyvézt ,,mezi své". Nebo pak jedině ten tábor, ale to nás asi manžel bez Worička nepustí. Apropo Woriček - dnes měli s manželem lekci tahání v postroji - šlapali spolu, Worick ho jako tahnul. Prý to šlo celkem dobře - ono to tahání mu jde horší, když tahat nemá - na vodítku. Ale my s Berrynkem jsme si to skvěle užili. Naše procházka na poštu, to byl balzám na nervy! Pomalu, v klidu, nepobíhá, netahá, mimo hlavní cestu může v pohodě ,,na volno", nemusím se bát, že vystřelí a někam zdrhne....Já jsem byla vysmátá jak po dovolené!
Akorát mám postřeh a to mě asi zase někdo nařkne, že na psi kašlu, ale ono se to s Woričkem nedalo v klidu sledovat. Vždycky se mně zdálo, že když Berča jde na vodítku pomalu, nějak divně se u toho kroutí, myslela jsem, že mu to prostě tak pomalu nějak nepasuje. Teď jsem se dívala, že asi proto, že už nemůže (jako, že ho bolí nožičky) koukám, koukám a on jde mimochod, jak velbloud! Teď mi proboha někdo napište jestli je to normální nebo aspoň běžná porucha či se to musí a jde to nějak napravit?! V roce?! Teda dnes mám fakt pocit, že psiska jsou úplně normální, a mimoň jsem já - jako mi to tu už hodně lidí naznačilo...
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2009 22:45 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit
worick
add mimochod - mimochod je něco mezi krokem a klusem - dokáže to úplně každý pes, zejména pokud se jde v pomalejším tempu než je mu příjemné, což na vodítku často bývá a rozhodně to není žádná anomálie . Na výstavách se u méně zkušených vystavovatelů poměrně často stane, že se zpomalí klus a pes přejde do mimochodu, většinou stačí zase lehce přidat a pes přejde do klusu. Takže tohle je naprosto normální
Jojo a Méďa hárá od pátku, takže se móc těšíme na výcvikový víkend s Ivo Eichlerem příští víkend, zase budeme středem pozornosti
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 00:00
- Nahlásit
Brý večer....
Dana01
Jojo a Méďa hárá od pátku, takže se móc těšíme na výcvikový víkend s Ivo Eichlerem příští víkend, zase budeme středem pozornosti
Tak to holky nebudete jediný.... Fajkýš hárá též a též od pátku
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 06:56
- Nahlásit
Dana01
Dano díky, to se mě ulevilo. Akorát doufám, že jsem tě nemystifikovala a myslíme totéž. Jako, že jde stejnýma nohama napřed. Celá levá strana, celá pravá strana a kroutí se jak žížala. On tak jde většinu doby na vodítku, teda když jdem hodně pomalu. Včera jsem se musela smát on, když se mu povedlo nechtěně trochu napnout vodítko, tak se hned zarazil otočil se na mě s takovým úsměvem ala ťululum, něco jako: ,,jé promiň, já fakt nechtěl, já si nevšimnul"....Maxipes Fík hadra
A to si vůbec nepamatuju, že bych ho někdy tu chůzi na vodítku musela učit - jako aby netahnul. Chodil tak sám od sebe. Jako by to pochopil jenom z toho, jak jsem se to snažila (a snažím do teď) naučit Worička.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 07:48
- Nahlásit
worick
Hele, může mi někdo z vás znalých vysvětlit, co to jako znamená, jak to probíhá a o co jde?
Podívej se na www.kssp.cz, sekce Chov a vlevo si najdi Svod mladých... Bude to rychlejší, než se tady rozepisovat.
Celá levá strana, celá pravá strana a kroutí se jak žížala
Když jdeme pomalu Méďa to dělá také, když přejdeme do klusu, tak nohy normálně střídá. Také jsem na něj ze začátku koukala, jako co to máme za exota
Já mám problém s tím, že když jdu ráno pro psa do výběhu, tak skáče jak gumídek (na všech čtyřech do výše mých očích) a dost divně chrchlo-dejchá , jako kdyby mu něco zaskočilo. Přes den to nikdy nedělá. Už jsem nad tím několikrát přemýšlela a dospěla jsem k názoru, že Bergeron ráno první slyší dědu na záchodě a děda má závažné problémy nejen s průduškama a strašně a často chrchlá. Záchodové okénko ústí do výběhu a všichni si s Bergeronem povídají, když jsou na WC . Tak si myslím, že když ráno slyší první ten chrchlot, že to bere jako pozdrav a zdraví mě potom také
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 11:46
- Nahlásit
Noemi
ha, ha, ha to s tím chrchlavým Bergeronem....to si mě teda pěkně rozesmála
to by totiž klidně mohlo být i u nás...Skáče úplně stejně, když jdem na obchůzku zahrady a chrchlání by tak mohl pochytit ode mně - já jsem totiž něco jak tvůj děda..Mamka ze mně šílí když k ní přijdu a ječí ať už konečně s tím lezu k doktorovi. Odkašlávám pořád už asi 10let. Nekouřím, ani nikdo v široké rodině, tak si říkám, že to budou snad jen ty blbé průdušky - po dědovi.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 12:46
- Nahlásit
Ráno nám přivezli dodávkou sekačku ze servisu. Manžel a psiska to tam organizovali u zahradního domku, já doma sklízela po snídani. Telefon, manžel volá: ,,nechala! (já jo, já se jí ani nechytla)si otevřenou bránu a kluci drali někam dopředu, mrkni jestli nezdrhli...Vykouknu z obýváku a zahlédnu před zdí psiska pobíhat kolem nějakého člověka, ale právě mi zmizeli za tu zeď. Tak jsem zařvala (jo, je to asi 70m), pak ještě jednou a kluci přiletěli ke mně. A kolem brány se proploužil nějaký ,,chudák vystrašený" na běžkách. Hanba mně fackovala kdoví, co mu tam ti dva teloši dělali. Nejspíš na něj skákali...Naštěstí je sníh a přimrzlé, tak už jen doufá, že mu neorvali bundu...blbouni jedni. Na jejich obranu musím říct, že normálně neutíkají, ani když je brána otevřená, ale toto jim asi připadla obrovská zábava, když z 500m zahlédli toho běžkaře. Už to slyším:,,hele někdo tam jde a brána zůstala otevřená, paráda, ulovíme si ho!"
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 13:26
- Nahlásit
worick
chudák běžkař )))Ten si ulovil asi bobříka odvahy ,ale chlupáči si určitě užili )
Ty psí tábory s výcvikem,to se mi moc líbí.Jen si myslím,že letos to asi nevýjde,konečně nám teď předali barák,tak makáme a jak bude možný,hned se bude dělat plot,aby mohla být Bára na zahradě.Tak asi nebude čas ani financ Nemůžu se dočkat až se s obludou přestěhujeme pryč ze 40 metrů v kterých jsme teď.Je jí teprve 6 měsíců a už je jí všude plno ))
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 13:45
- Nahlásit
Ivisek77
Ty psí tábory s výcvikem,to se mi moc líbí
tak ještě můžeš mrknout na Nás, to jsme pořádali my, letos se nic konat bohužel nebude, a co bude za rok, se uvidí.
ale každopádně tyhle akce pro pejsany jsou podle mě výborně stráveným časem, takže až vám to časově vyjde, určitě někam vyražte!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 14:30
- Nahlásit
Ivisek77
Gratuluju k domečku a ať se vám tam všem hezky bydlí...My na svůj domeček a tím pádem vlastní pejsky čekali 15let!Ale dočkali jsme se - tak nám ,,dobře tak". Tím chci jen konstatovat, že uklízet místo 40m-200, je dobrý záhul a to nepočítám obrovskou zahradu a tam ty dvě psiska. Ale jak říkám - co jsme chtěli máme a dobře nám tak. Jenom občas nechápu ty, co nám to závidí, asi sami nezkusili....
Janiii
mrkla jsem na odkaz - jéé to je paráda a můžou tam dokonce i jiné rasy. Předpokládám, že ovšem slušně vychované se samojedem by to byla ,,trošku" potíž... Škoda, že letos netáborujete....
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 14:34
- Nahlásit
Janiii
no koukala jsem,zatím hodně zběžně na ten kolotoč okolo pořádání tábora.To mě moc mrzí,já osobně bych vyrazila moc ráda,hlavně proto,že rady a zkušenosti od chovatelů jsou k nezaplacení.Bára je můj druhý pes,ale první berňák a jsem jak Alenka v říši divů.Jediné zkušenosti získávám tady,jak už jsem jednou psala.Nemám ve svém okolí nikoho se stejným psiskem
Jsou i nějaké víkendovky??
|