| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2009 07:42
- Nahlásit
Ivisek77
Zdálo se mi a už jsem si to i našla - jo, vždyť vy máte holku! Ta je lehčí vždycky, tak to se musí srovnávat s nějakou holčičkou...Holku má Dana0, ale ta tu už dlouho nebyla...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2009 09:33
- Nahlásit
Já přes léto také beru B komplex, loni jsem měla 1 klíště, x let předtím žádné...
Asi zkusím koupit od Pangaminu ten Bifi plus, má tam být i pupalka, která je dobrá na srst a bifi jsou dobré pro střeva. Pro dítě je dávkování 2x2 tbl. denně, ale asi to bude chtít více? 5 nebo 6 ?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2009 11:41
- Nahlásit
Noemi
Pangaminu ten Bifi plus - ten máš někde na NETu (psích potřebách) nebo jen v lidské lékárně? Zkoušela jsem hledat různě tam, kde beru granule, ale tam to nemají, tak asi spíš v té lékárně.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2009 15:27 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
Normálně v lékárně, 200 tbl asi za 70 Kč... Jsem zvědavá, jestli se potom "rozežere", prý to podporuje chuť k jídlu... Co jsem koukala v "psích" eshopech, tak tam byla cena hodně nadnesena (to samé za 120 Kč ), ale třeba jsem ještě nenatrefila na ten pravý obchod...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2009 15:51
- Nahlásit
Noemi
To vím, že se po kvasnicích žere (i lidi) a mám obavu, že nám potom Beruša ,,umře hlady". Ale s klíšťaty má větší problém právě on - zarůstají mu do boláků. A Worička, toho právě zase potřebuju rozežrat. Zkusím naši lékárnu, co nemá, to mi vždycky objedná. Dík za tipa.
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2009 22:35
- Nahlásit
Ahoj, mám teď novou práci v Praze a nové bydlení (Méďa je samo se mnou), takže moc nestíhám "vedlejší aktivity" .
Méďa měla v roce a půl asi 41 kg a myslím, že měla tak dvě kila navíc a určitě patří k mohutnějším typům fen. Teď je jako laňka, ale musím zaklepat že od podzimu jsme na veterině nebyly, takže aktuální váhu nevím...ale myslím, že u štíhlých psů/fen bych brala váhu v dospělosti kolem 40kg, u "statnějších" kolem 45 kg, víc si myslím, že už je hodně náročné na klouby...a upříměn ze zkušenosti musím říct, že většinou kila navíc nejsou "mohutné" kosti, ale spíše nenahmatatelná žebra.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2009 07:19
- Nahlásit
worick
Říkáš ,,zelený pangamin" - v lékárně nebo z NETu?
normálně v lékárně - je to zelený sáček, doma si ho přesypeme do sklenice a je to
|
Pavel1
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2009 10:29
- Nahlásit
bouda
Můžete mi prosím (znovu) poslat odkaz na výrobu boudy? Někde jsem to tu viděl, ale ted to nemůžu najít.
SRMA
S naší 6měs. fenkou se léčíme na tuto poruchu imunity. Nemáte s tím někdo zkušenosti. Moc info k této nemoci není, takže každá rada dobrá...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2009 10:35
- Nahlásit
Pavel1
URL
Sekce konstrukce a výrobky...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2009 10:41 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
"mohutné" kosti, ale spíše nenahmatatelná žebra
Já mám pořád pocit, že i přes tu srst žebra vidím , na hrudníku se mu podle nich tvaruje srst... Podle tabulek pořád rostl na 60 kg (samožřejmě velmi orientačně), tak jsem zvědavá, na kolika skončíme... Přijde mi, že máme tak 10 kg rezervu, protože je vysoký a fakt vychrtlý (to bych také brala )
Jak jsem psala o tom 60 kg berňákovi, ten je skoro 3 letý a dříve trpěl na nadváhu, teď už je prý váhově OK (jestli 60 kg může být OK )...Ale stejně na těch 60 kg nevypadá, přijde mi, že je na výšku menší než Bergeron a rozhodně nevypadá nějak extra mohutně...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2009 13:42 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Noemi
Kolem našeho baráku šel včera berňák, co tudy nechodí moc často a je asi 2letý. Až jsem se zděsila, že Berča vypadal o hodně mohutnější! A to mi ten jejich nikdy moc drobek nepřipadnul. Buď to začali šetřit na jídle nebo už mám zkreslený pohled a budu muset Berrynkovi snížit dávku (aby to opravdu neodnesly ty klouby). Na hrudníku mu rozhodně kost nenahmatám, tam je opravdu medvěd hadr.
Zkusila jsem ten pangamin s pupalkou - Tom ho zrovna v pátek koupil po cestě z práce a samozřejmě je to tak, že Berčy ho slupne jak malinu - Woriček vyplivne. Ach jo.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2009 15:15
- Nahlásit
worick
Tak u nás to také poválel na jazyku a vyflusl... A to jsem si myslela, jak mu to pojede... Tak mu to musím do něčeho přidat.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2009 17:22
- Nahlásit
tak s pangaminem u nás problém nebyl
Když jsme začali dávat nutradyl - to jsou velké oválné tablety, tak jsem jim je strkala do krku - každému dvě. A pak nabízela mlsek. Alfréd to pochopil hned druhý večer, že je lepší spolknout dvě tablety a hned stlásknout sušenku. Nielskovi to trvalo trochu dýl, ale do týdne se jim už jen podávalo ke slupnutí. Teď nutradyl pauzujeme, jsem zvědavá, jak znova začneme
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2009 18:01
- Nahlásit
Takhle to u nás donedávna fungovalo s čištěním očí/kapáním kapiček do očí. Věděl, že ho trochu zvalchuju, ale potom hned suchárek, který miluje... Pak asi měsíc oči žádnou péči nepotřebovaly, až minulý týden. Ale ten "šmejd" na suchárek asi zapoměl, protože místo aby vzorně seděl a koukal na mě, co dělám (tudíž mu v poho nakapu do očí), tak si lehne a čučí dozemě a odmítá zaklonit hlavu...
S očima máme kříž, nemá červené oči, podrážděné spojivky, ale strašně mu "teče" z očí.. Když jsme zkoušeli otírat oči světlíkem, tak se to zhoršilo a oko zčervenalo, i vet říkal, že to na antibiotika není. Nemáte někdo nápad?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2009 19:02
- Nahlásit
Noemi
Má pokleslá víčka? Berča má a je pořád ,,zalojdánkovaný". Pokaždé když za nima přijdu, tak první utírám ospalky. Taky je nemá nějak červené, tak to prostě ani neřeším. Tom se směje, že to má proto, že mu visí celý ksicht a potřeboval by facelifting nebo do té kůže dorůst.
Asi když jsou to ,,nežravky", tak prostě děsně vybírají co sežerou. Worick se někdy i na kus masa tváří stylem ,,a to mám jako fakt sežrat?"
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2009 21:31
- Nahlásit
worick
Právě, že víčka pokleslá nemáme. Zajímavé je, že když jsme byli v Brně, tak za ty 3 dny úplně nic, naprosto čisté oči. Třeba máme prostě městského psa a chudáčka ho nutíme žít na vesnici . Asi mu vyházím slámu z boudy, zima už je za námi, třeba mu vadí a má alergii na seno... I když už mu v boudě moc slámy nezbylo, protože to všechno vytahal ven....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2009 22:27
- Nahlásit
Noemi
Třeba máme prostě městského psa a chudáčka ho nutíme žít na vesnici - noo, asi na tom něco bude
My měli taky v boudě slámu a jak se ukázalo mezi tím to teplo, tak jsme už udělali úklid (jako, že jaro na krku) a pak napadl ten půl metr sněhu na měsíc. Ale oni tam stejně spí jen občas, teď spíš u vchodu pod sklem nebo ve výklenkách kolem krbu - každý v jednom. Tuhle jsem je sledovala, jak se kolem boudy hrajou na chytku a lítají se schovávat tu do jednoho vchodu, tu do druhého. Letí Worick kolem boudy ze zadu, Berča za ním. Woriček to oběhne, vlítne do boudy, Berčan nahlídne do jedné díry - nic, ve druhé vidí Worička, vlítne tam za ním. Za chvíli odtud vystřelí Woriček, postaví se na cestu a ječí na Berču ať vyleze a letí ho honit. A různě se střídají. Fakt sranda.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 06:44
- Nahlásit
my do očí kapeme Evercil - lidské kapičky na alergii.
No dobře, kapu sobě, kapu dětem, kapu psům z jedné lahvičky a spokojenost na všech stranách
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 14:07
- Nahlásit
worick
Používáte stopovačku i na volno, že ji pes tahá za sebou? Už jsem mu objednala 10 m spešl k tomuto účelu...Tak jsem zvědavá, co se bude dít. Doufám že se poslušnost při přivolání alespoň trochu zlepší (já problém nemám, ale ostatní členové rodiny ano a je potřeba, aby je alespoň částečně poslouchal také). Děda sice teď krátkodobě vyřešil přivolání nošením postarší tlačenky na vycházky (pak má ten pes žrát granule.... ). Což fakt zabírá..., resp. pes se od něj nehne, dokud Děda má tlačenku, jakmile tlačenka dojde, Bergeron si jde vlastní cestou a Dědu ignoruje
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 14:25 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Noemi
Děda sice teď krátkodobě vyřešil přivolání nošením postarší tlačenky na vycházky - to je paráda, ale tuším pro Berryna, Woričkovi bych v té kapse musela nosit živé, pípající kuře!!!
Máme 20m stopovačku a včera jsem si ji připnula k pasu a to jsem dobře udělala, jelikož Woriček jde stylem : 19, 20m já škub, s ním to smýkne, koukne na mne stylem ,,co zas?" a stojí. Udělám 5 kroků, Woriček zrychlí 19, 20 - škub. Když jsem ji měla jen navlíklou na ruce, tak jsem měla ruku vykmásanou jak ten blbec, takto mi zatáhnul za pas a já pak už jen škubla. Občas to spíš vypadá, že jdeme na dlooouhém vodítku
On nedokáže jít v klidu (na volno) blízko, má strašně velký pobíhací rádius - prostě pořád lítá a šmejdí 100m sem,100m tam. Jenže pak je neodvolatelný. Teda pokud ho něco (zvěř) zaujme. Jinak normálně přiběhne. Asi jsem i od začátku dělala chybu v tom, že jsem ho pořád nevolala ke mně, ale říkala jsem si, že když má procházku na volno, tak co ho budu zbytečně buzerovat (to má na vodítku) ať lítá ke mně, když ho na nic nepotřebuju (jako, že není zrovna žádný problém). No a on je teď samostatná jednotka
Jo vlastně, odpověď na tu stopku je to, že bych ji neměla šanci zachytit, protože na to mám vždycky maximálně ty dva metry.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 15:10 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
Když jsem ji měla jen navlíklou na ruce, tak jsem měla ruku vykmásanou jak ten blbec
Já chodím s přepínacím vodítkem a mám ho připlé šikmo přes hrudník... Už jsem se naučila "cukat" rovnou hrudníkem...
Bergeron přijde (pokud se mu nechce) zhruba na 2 až 3 metry a vyloženě si "dělá srandu" (prostě k tobě blíže nepůdu HA HA HA), na tohle nám těch 10 metrů snad bude stačit. Doufám, že rychle pochopí, že jsm polobozi,co ho mají pořád pod kontrolou a začne poslouchat... Ale mám obavy, aby si to nevysvětlil tak, že se prostě bude ukazovat na 11 metrů, abychom ho nemohli odlovit
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 18:40
- Nahlásit
Noemi
Vidíš a já když je přivolám, tak přijdou bez problémů vždycky dokonce i od psa jsem schopná je normálně odvolat (to všechno bych radši řekla s dodatkem ,,zatím", protože člověk fakt neví, čeho všeho se s nima může dočkat), kromě toho, když Worick vyrazí za kořistí.
Dnes jsem v zahradě našla dvě rozkousané myši a jednoho kosa po smrti...Doufám, že všechny ulovil kocour. Kočka ne, ta chrápe doma, Woricka jsem se ptala a tvářil se, že o tom nic neví
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 18:55
- Nahlásit
Drakopes
To by u nás taky nebyl problém - kapat z jedné lahvičky. Když se s nima muconím tak, že pak půl hodiny tahám chlupy z pusy, tak to už je pak jedno. Myslím, že příští odčervování budem muset aplikovat i na nás Kdyby alespoň nežrali ty kočičí bobky. Beruša sežere bobek (což já nevím, jenom tuším, že by to tak mohlo být - pravděpodobnost je totiž 100%) za půl hoďky jdu za nima a on mi od radosti jde tlamou dělat to, že ji rožglébne jak hroch a chytí mi tam celou hlavu tak, že mu čumím na mandle! To dělá jen ráno, když neví co by štěstím, že jsem se konečně vytelila ven, udělal. To je schopný i olizovat a to on skoro nikdy nedělá. Na to máme zase lízajdu Worička. Stačí když se k něčemu skloním a už přiletí a líže tak vehementně, že by vyrazil člověku zuby.
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 20:46
- Nahlásit
Pavel1
na mých webovkách je super odkaz na boudu: www.barcawebsnadno.cz
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 20:53
- Nahlásit
Noemi
u nás to bylo taky a dávala jsem poctivě 10dní framykoin na očička 2x denně a máme...ťuk,ťuk...pokoj.Ani ospalek.A to nám teklo hodně
Pavel1
jinak pozdě jsem si všimla,že doporučuji stejnou adresu jako Noemi
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2009 08:10 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
Ivisek77
Tím framikoinem myslíš OPHTHALMO-FRAMYKOIN ? To je mastička, ne? Kapky ještě jakž tak, ale mastičku si nedovedu představit... Jak jste do dávali do oka? Ta mastička byla od veta (mám dojem, že framykoin je jen na předpis)?
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2009 12:46
- Nahlásit
Noemi
přesně ten!!Napsal mi ho veterinář a je to mastička.Ze začátku to byl boj,moc nechtěla,manžel držel a já aplikovala,ale pak si zvykla(ale nikdy se netěšila) a zvládla jsem to sama.Prostě otevřít,vmáčknout cca 2cm a zavřít oko a chvilinku podržet.Chce to ,ale vydržet opravdu těch 10 dní aby se to opravdu dohojilo.Vždycky jsem jí po tom chválila jak blázen a dostala vyjímečnou pochoutku
Napsal nám taky ophtalmo-azulen a ten máme dávat preventivně(zatím jsem ho nedala,je opravdu bez problémů)
a kolik mám dávat na 30kg toho zeleného pangaminu?
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2009 12:49
- Nahlásit
Dana01
kolik měla Méďa váhu v 7 měsíci??taky mám fenku a nemám porovnání,teď máme v 7 m. 30kg.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2009 14:11
- Nahlásit
a kolik mám dávat na 30kg toho zeleného pangaminu?
my dáváme pořád dvě tablety
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2009 16:31
- Nahlásit
my dáváme pořád dvě tablety
Není to málo? Pro děti je tam doporučeno 4 tablety denně
|