| Autor |
Zpráva |
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 14:35 - Změnil/a: Ivisek77
- Nahlásit
worick
díky )))..možná se tak těšíme,že nevíme do čeho jdeme
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 14:43
- Nahlásit
ha,ha, no tak nějak asi Ale my jsme oba z ,,baráků", jenom jsme od školy žili ve městě. A do té doby jsme byli děcka a bylo nám šumafuk a hlavně jsme nějak ,,nechytli" co všechno ,,mít barák" obnáší...
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2009 23:39
- Nahlásit
Ivisek77
z těch pravidelných víkendovek funguje třeba Ivo Eichler - já jedu příští víkend, tak pak dáme vědět, jaké to bylo
více na http://www.psi-tabor.info/text.php?idc=32
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2009 08:26
- Nahlásit
Na cvičáku nám bylo sděleno, že s nimi máme jet o prázdinách na tábor, že by Bergerona přešlo okouzlení každým psem, kterého potká (když by měl každý den okolo tolik psů, tak ho to prý přestane bavit).
Nemyslím, že by to zabralo, ale zkusit se má všechno...I když je fakt, že v Brně byla sobota hrozná, ale v neděli si občas i jen tak lehl a koukal a po nikom se nesápal....
Tak sháním, že bychom vyrazili ještě někam před létem.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2009 10:08
- Nahlásit
Dana01
tak si to tam moc užijte, přežijte to - resp. ti ostatní nadržení psíci ať to ve zdraví přežijí a ty si vem kupu nějakých prášků a těším se na hlášení od vás, paní Žíhaňákové i Mlynářky
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2009 15:05
- Nahlásit
Noemi
že s nimi máme jet o prázdinách na tábor, že by Bergerona přešlo okouzlení každým psem, kterého potká (když by měl každý den okolo tolik psů, tak ho to prý přestane bavit).
ha, ha, ha - potkáváme denně desítky psů, v parku nikdy nejsme sami a přesto jsou to magoři unesení z každého kámoše
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2009 07:26
- Nahlásit
Včera jsem byla s psiskama v lese - samojed kvůli tahání, Beruša byl doprovod. Bála jsem se, že Worick nebude chtít táhnout, když si vedle vykračuje Berča na volno, ale v pohodě, bylo mu to jedno. Já jsem myslela, že u toho ,,zhebnu" - běh- tak to já v žádném případě a měla jsem co dělat i s tou ,,svižnou" chůzí. Problém se ukázal hned na začátku, málem jsem se nevyhrabala na ten 500m svah a pak už jsem v ,,,komatu" za samojedem jen povlávala...Je tu tak 15cm sněhu a byla vánice (no ideální počasí na procházky, to napadne jen takového blbouna jak jsem já ) Kousek před náma přeběhla srna, Woriček byl nadšením bez sebe, berča s tím rypákem u země si jí nevšimnul, ale chytil stopu až v místě kde šla a začal pobíhat (to dělal ovšem Woriček už 3minuty v postroji kotrmelce, aby se k ní dostal)tak jsem na Berču ,,békla" - si normální a ty jako děláš co? Ještě ty mě s tím ser!....Okamžitě toho nechal a s výrazem ,,no tak sem si čmuchnul, promiň" se zařadil za nás. Jenom doufám, že to neodkulhá, manžel by mně přerazil...Neodhadnu tu vzdálenost cca 5km, ale těžký terén. I tak nadával, že já astmatik či co, sama k večeru v lese a Worick tak často tahat nesmí a Berča nebude moct na nohy...no, pochvala to nebyla.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2009 08:09
- Nahlásit
Včera byl pátek 13 .
Skoro v deset hodin dopoledne mi volal Děda (aby se Bergeron nenudil přes den, tak ho mají na starost Babi a Děda), že mu utekl pes a už ho od půl osmé honí po celé vsi. Vždy se dostane ne 2 metry od Bergerona a on mu zase zdrhne, už 3x upadl a že se na něj (psa) vy****.
Podotýkám, že Děda dostal několikrát výrazné doporučení vodit psa na vodítku (případně na volno ale s připlou stopovačkou), protože je v pubertě, 2 dny poslouchá na slovo a třetí se prostě sebere a jde domů . Ale včera byla novinka a nešel dom, ale do vsi...Naštěstí ho v půl jedenácté odlovili, lae měla jsem nervy celé dopoledne....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2009 11:07
- Nahlásit
Noemi
Taky dobré...
To já se (protože jsem doma) s datumama nechytám, vědět že je pátek 13., tak do toho lesa ani nelezu...Kupodivu se nic nestalo. Nééé, já na to prdím, nejsem pověrčivá, na to máme v rodině jiné čarodějnice. Teta s dcerama vždycky ví, že se někomu něco v rodině stane předem, mají sny o zubech - trhání, padání atd. Já jsem se jim vždycky smála, jenže ono jim to vychází, bohužel...
Čoveče, Berča tyto stavy zatím nemá, ale on je možná trochu opožděný, alespoň se tak občas tváří
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2009 16:10
- Nahlásit
Tak v reakci na včerejší útěk se pustil dnes do výcviku táta... aneb "já tu rozmazlenou obludu dám do parády". Před hodinou mi naštvaně volal: "Proč když jde Bergeron u nohy a já se zastavím, PROČ SI OKAMŽITĚ U NOHY SEDNE? Proč nezůstane stát?" .
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2009 16:45
- Nahlásit
Dana01
moc díky,to vypadá hezky ))
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2009 18:38
- Nahlásit
Noemi
jé, chudák Bergeron a vy ho tak cepujete, když umí i pěkně přisedat?! To mi ani pořádně nezvládáme. Ono mi to taky někdy ani nesedne, nenapadá mně příklad, ale vím, že si někdy říkám, že ,,teď by se to přisednutí ani moc nehodilo." Jo už vím: třeba když musíme zastavit zrovna v nějakém hnusném marastu. A taky onehdá u té pošty, když jsem ukotvila Berču, automaticky řeknu ,,sedni a čekej" a on po druhém neúspěšném pokusu sednout do hnusné kaluže na mně hodil vyčítavý pohled jestli to fakt ale myslím vážně?! Mrknu co je, proč nesedí, vidím ten zoufalý pohled, kaluž a teprv mi to docvakne:,,ježiš promiň Berynku, samozřejmě si sedat nemusíš"...jistě mi rozuměl...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2009 19:24
- Nahlásit
worick
Při chůzi u nohy přisedá, na "ke mně" předsedá . On je celkově strašně šikovný. U nás je problém poslušnost při přivolání, ale samozřejmě pokud cvičíme přivolání na cvičáku, tak Méďa bez problémů poslouchá a všichni na mě koukají, s čím mám jako problém . Je to jak pan Jekyll a Dr. Hyde . Když ho mám venku na volno, tak ho průběžně sleduji a když vidím, že nasadí ksicht (takové zvláštní vytlemení, nevím jak to popsat), je mi jasné, že se puberta hlásí o slovo a jde na vodítko, protože jinak nejpozději do 4 minut spolehlivě přestane poslouchat a na zavolání nepřijde... A pak je zase třeba 2 dny naprosto poslušný a není sebemenší problém... Pořád doufám, že je to pubertou a ne nějaká charakterová vada...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2009 07:59
- Nahlásit
Jak vám závidím )
normálně oslňujeme, že psi vzorně čekají na každém přechodu a při přecházení já zavelím, že jdeme doleva, a psi rovnou zatáčí ...
no, jinak Alfréd je tak výrazná osobnost, že hodí hlavou, odštěkne a jde si po svých ... on si prostě ten trávník u školy ještě dojde zkontrolovat (a Níloušek sedí u nohy a vzhlíží, jestli vidím, kdo je ten hodný
V úterý jsme byli v Brodě na kontrolu s tlapkami (jo, na tu bídu, že to je slušné) a pan doktor chtěl, aby si Níloušek lehnul. Takový výraz, co po mně chcete? tenhle povel neznám ... nakonec jsme mu podrazili nohy, jinak by si nelehnul )
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2009 13:08
- Nahlásit
Drakopes
to nemáš teda komu, vlastně jo, Noemi, u nás tedy není co, my máme ještě hódně velké mezery...To ,,koukni, já jsem ten hodný" máme berňák - samojed. Úplně ten Berčův pohled vidím. A onehdá bylo u jídla: Woriček se tradičně rýpal s obědem, pořád odbíhal a já slibovala hory-doly ,,když pěkně spapáš, půjdeme na procházku". Už asi popáté odběhnul a když se vracel zpátky, Berry na něho ale úplně vážně začal vrčet - to nikdy nedělá. Worick se pomalu proplížil ke své misce a konečně to dojedl. Možná si to namlouvám, ale fakt to vypadalo jako:,,dopr... už to sežer, nebo nakonec nepůjdeme nikam! S Tomem jsme se tomu pěkně nasmáli.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2009 15:28
- Nahlásit
worick
včera nás míjela sanitka (houkala) a Níloušek po dlouhé době naladil a přidal se ) Alfréda tohle vždycky nechávalo zcela netečného, ale tentokrát se ho to nějak dotklo, možná i náš smích, takže se vrátil, cestou štěkl na nás, došel k mladýmu a docela ostře ho seřval...
Mý jsme se bavili )
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 11:42
- Nahlásit
Děvčata poraďte.Veterinář mi říkal,že mám granule máčet ve vodě,aby z nich odešli plyny,prý tak můžu předejít nadýmání v žaludku a předejít tak případně přetočení.Říkala jsem,že zalévám vývarem z pras.nožiček a to prý nemám,když dávám i tablety chondro.Navíc prý z kvalitních granulí(krmíme eukanubou pro štěňata velkých plemen) udělám normální,že se rozhodí ten podíl vyvážené stravy a už nedostává ten vyvážený poměr,ale víc bílkovin.Ok,tak jsem začala zalévat teplou vodou,počkám až pěkně změknou a vychladnou.....a Barča je vdechne,než stačím odejít od misky.Když je dám nemáčené,musí je žrát déle,protože je musí alespoň trochu pokousat,ale i tak je blesk.Bojím se spíš toho jestli si nemůže víc ublížit tím,že to tak zhltne
Jak to děláte Vy?Jakou s tím máte zkušenost?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 12:15
- Nahlásit
Ivisek77
V podstatě stejně jako ty, takže by nás pan doktor nejspíš taky nepochválil...Nevím, když byl malý 2x kulhal a dostal chondro a rybí tuk - ten dávám pořád, ale teď chodíme i na dlouhé štreky a nekulhal, tak to snad s tím vývarem až tak nekoníme. Ráno vývar, odpoledne a večer vodu. Berynek žere stejným způsobem - alá prase v hrantu. Akorát na rozmočení nečekám vůbec, tu tekutinu tam má taky trochu jako brzdu - trochu pije, trochu tam loví ty granule..Worickovi dávám vody jen trošku, Berry má skoro půl na půl. Jelikož tedy krmíme 3x a nemá najednou tu dávku tak velkou, snad mu to neublíží. Taky mám obavu z přetočení, protože a fakt nevím proč, pravidelně mají na programu lítání a dělání blbin po jídle. Aspoň chvilku. Snažila sem se to omezit tím, že já s nima zablbnu před jídlem, ale nemá to vliv, oni to mají jako nějaký rituál, či co?! Možná jste měli zkusit udělat rozbor, co to ukazuje za hodnoty, ale mi ho dělali u samojeda (že je vychrtlý) a stejně tam bylo něco zvýšené - že jako něčeho dáváme blbě, ale další hodnota to zase vyloučila, takže z toho nebyl moudrý ani ten vet.
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 12:35
- Nahlásit
worick
No já krmím dvakrát denně,bohužel třikrát nejsme schopni pokaždé dodržovat,tak raději pravidelně jen 2x jaký rozbor máš na mysli?Jako z krve nebo ze žrádla?
Barča tedy nekulhá vůbec,žere vše co jí dám s ohromnou chutí a vypadá pěkně.Srst má pěknou i hezky nabírá,ale tlustá není.Je to nezřízená střela,zrovinka včera manžel říkal,že když se rozběhne tak je jak splašenej kůň
Taky už mě chytají roupy Když už bude ta zahrada,nadhodila jsem druhý pes No musím opatrně
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 12:56
- Nahlásit
Ivisek77worick
Krmíme 2x denně. V reálu jen jednou, protože obvykle Bergeron ráno do jídla 2x strčí čumák a nechá si to na večer. Pak toho má strašně moc, ale zřejmě mu to tak vyhovuje. I tak je zázrak, že sní aspoň něco... Já bych radši, kdyby jedl 2x denně kvůli torzi, ale on na to má zřejmě svůj názor..
Já jsem začala dávat nožičky také až po 3/4 roce, protože kámoška, která studuje vetrinu říkala, že by mu narostly dříve svaly než kosti. Teď jsem usoudila, že růst už není tak překotný a nožičky jsem mu začala dávat. A celou dobu dávám chondro, přijde mi, že v těch granulích, co kupuji je ho tam přesně tolik, aby ho mohli uvést do složení, ale málo na to, aby to mělo nějaký efekt... S kulháním problémy nemáme (klepy-klepy-klep na dřevo ).
Ale musím říct, že prdí (a smrdí ) pořád. Ať máčíme nebo nemáčíme...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 13:22
- Nahlásit
Ivisek77
Z krve jsem myslela, ale asi bych to nehrotila, pokud vypadá v poho. Dva pejsky pro a proti jsme řešili dlouho. Báli jsme se toho, co by nastalo, kdyby si nesedli a nebo pak v pubertě jak budou bojovat o místo v hierarchii. Nechci to proboha zakřiknout a i když se občas trochu rafnou o hračku, klady myslím úplně převažují. Kluci se zastávají jeden druhého, opečovávají se vzájemně a hezky se spolu vyblbnou. Radši jsme je brali v přibližně stejném věku, aby spolu vyrůstali a naučili se vycházet. Z mé krátké zkušenosti bych ti alespoň malého kámoše schválila. Akorát k fence je to zas trochu jiné, pokud není kastrovaná. S dvěma fenama ale dobré zkušenosti nemáme, ještě pokud je to matka-dcera, ale jinak se to u nás v rodině vyskytnulo několikrát a byly tam těžké boje. Ty baby si holt vždycky jdou po krku
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 13:28
- Nahlásit
worick
tak to si asi počkáme na Barčino štěňátko )Psa bych chtěla moc,ale nevím jak bych je při hárání uhlídala No uvidíme,nic se nemá uspěchat a hlavně rozhodnutí na tolik let dopředu
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 13:31 - Změnil/a: Ivisek77
- Nahlásit
Noemi
taky jsem si naivně myslela,že když budu máčet,nebude to tak hustý,ale vyhrává na každý čáře,prďoch roku
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 15:43
- Nahlásit
Dnes bych ho zabila! Dopoledne překousal hadici (mezi barákem a krytem je max. 10cm, nikdy si toho nevšiml...), co vede plyn z bomby do domu...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 16:19
- Nahlásit
Noemi
Jo, jo, měsíc nic nevyvedou a pak je napadne nějaká hovadina Včera mně manžel volal ať se jdu nenápadně mrknout, co vyvádí. Jak máme kolem jezera cigára, tak Berča přišel a naznačil kousnutí do té trávy. Woriček hned přiskočil a jel jak sekačka, kousal na 10cm od ledu jednu vedle druhé. Až konečně chlamstnul cigáro a měl toho pápení plnou hubu tak toho nechal. Berčan stál kousek od něho a dohlížel, jestli to dělá pořádně - jak mu ukazoval. A když si všimnul, že je sledujem, stahnul ocas a pelášil pryč s výrazem ,,co, co jako já, já se jenom koukal". Podšívka jedna. A to mi Tom nevěřil, že trdlocha Worička na to navádí on. Ten, jako by se ,,velkému Berrymu" chtěl zavděčit, to vždycky udělá i když ví, že na něho pak budu ječet.
Počkej a to jste tu bombu měli funkční? Jako pod tlakem? Tak to vám ji teda vypustil...Nechtěl si fetnout? Mě to jako děcku dost vonělo, ještě si to pamatuju
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 18:52
- Nahlásit
berňáček-feťáček ))))
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 21:43
- Nahlásit
Počkej a to jste tu bombu měli funkční? Jako pod tlakem? Tak to vám ji teda vypustil...
Babi šla vařit a nic... Tak zkoumali, kde je problém a on přežužlaný kabel.
K tomu navádění...
U nás tohle obstarává kocour. U jsem ho 2x přistihla při činu... Vždy se někde šmrdolí kolem výběhu a nenápadně do něčeho drcne bokem (plastová konev, květník etc.) a shodí to Bergeronovi do výběhu.... Pejsa to zlikviduje a kocour pak vesele kouká, jak je Bergeron kárán... Podotýkám, že kocour je velmi šíkovný a ohebný, kdyby chtěl, tak se vyhne...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2009 06:02
- Nahlásit
Noemi
U nás tohle obstarává kocour. ...a kocour pak vesele kouká, jak je Bergeron kárán...
Ano, to kočky dělají. Všechny rvačky, které měla ovčanda, vyprovokovala kočka. Když byla ovčanda přivázaná na zahradě (ještě jsme neměli plot), kočka přilákala psy na zahradu a ovčanda jim udělala díry do kožichu. Když to byl jezevčík a schoval se do dřeva, tak ho nadháněla.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2009 09:26
- Nahlásit
Ráda bych jela na jaře ještě na výstavu do Prahy. Pak už s vystavováním pro jaro končím... Bergeronovi bude těsně 15 měsíců. Je lepší ho příhlásit do juniorů (9-18 měsíců) nebo do mezitřídy (15-24 měsíců)? Máte s ím někdo zkušenosti? Kdybych věděla, že to bude jako v Brně, tak bych ho přihlásila do mezitřídy, protože tam bylo 5 psů a v juniorech 13, ale to se nedá předem zjistit...Také si říkám, jestli bychom v mezitřídě uspěli s chováním...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2009 13:17
- Nahlásit
Taky vám tam navalilo tolik sněhu? Tady je 30cm a začíná zase fučet, takže budou cesty zaváté. Jelikož nemám ani běžky a ani sněžnice, tak netuším jak ten ,,trek" dnes zvládnem. Sníh je mokrý a těžký, poprvé za celou zimu se psiskám nadělali koule na chlupech - a pěkně je to štvalo No, jdu uhazovat, ať se nám alespoň otevře brána.
|