| Autor |
Zpráva |
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2009 15:42
- Nahlásit
worick
Tak a je to přesně tak jak jste říkala.Je z ní hromádka strachu.Nikdy bych nevěřila jak moc to na ní může zapůsobit-stěhování.Ve starém bytě jsme mohli dělat co jsme chtěli a v pohodě.Tady vezmu do ruky koště a utíká,vypadá to,jako,že jí bijeme Bouchnu dvířkama od kuchyň.linky,škubne sebou,rychlé pohyby,to je její smrt.Jsem z toho děsně mimo,nevím jak jí to ulehčit.Dřív jsme bydleli v 1+1 a všude byla s námi.Teď máme ložnici v patře a to je jediné místo kam nesmí.Může po celém domě,ale v patře nikdy nebyla a nechci jí to dovolit.Jsou tam koberce a nemusí celý dům fungovat jako psí bouda.Manžel chce aby byla na noc v garáži,kde má taky svoje místo,protože v bytě přes noc ničí věci.Ohryzává kytky,cupuje polštáře z gauče....to co nikdy nedělala.Přitom manžel je dlouhodobě nemocný,tak je doma s ní a hlavně je o hodně více času venku,to je nadšená.
Poraďte co s ní?Jestli to vydržet a snad to přejde až si víc zvykne.Je ještě dost mladá,to by si mohla zvyknout na nějaký režim.Nechci jí nějak odstrkovat,ale její devastační nálety už doma dost těžko omlouvám.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 10:54
- Nahlásit
Ivisek77
Zdravím, tak to je mi vás fakt líto, všech. No, čekat se to dalo. Když si představím Berryna, který je fakt závislák, tak by to nejspíš vypadalo stejně. Když je s nima manžel venku, já vykouknu ze dveří, tak psiska doletí, nechají se pohladit a Worick letí zas za Tomem, protože vidí, že jde do zadu a nechce si něco nechat ujít. Berry stojí u mně, já mu řeknu,,běž s klukama" a on za nima smutně kouká a pokníkává, ale neví jestli teda má jít, když já nejdu taky. Musím mu to vesele zopakovat aspoň třikrát a ztuplovat to,,že hned dojdu" a teprv se za nima rozběhne.
Hodně jsem nad tím přemýšlela, co bych ve vašem případě dělala já, konzultovali jsme to u snídaně s Tomem a došli k názoru, že by jsme s ní asi jeden nějaký čas spali dole a třeba v půl noci odešli, pak zase přišli a postupně prodlužovali intervaly. Jen nepřijít když dělá kravál, aby nepochopila, že to na to pomůže. Jenom když bude v klidu. A stejným způsobem i postupně ven. Možná někdo namítne, že je to zbytečné rozmazlování, ale já mám s tím dobrou zkušenost, když jsme si Berrynka přivezli. Byli jsme s ním do 22h venku až se mu chtělo spát, tak jsem ho zavolala do boudy, lehla si k ní a hladila ho až usnul. Pak odešla a přišla třeba v 1h a zase tam s ním půl hoďky pobyla, řekla mu ať tam spinká, že zase přijdu a šla domů - ani se neotočila. On vyběhnul za mnou kousek od boudy (to už jsem viděla přes okno), pofňuknul, ale věděl, že když bude v té boudičce, že se tam zase objevím. Tak jsem přišla zase v 5h. Zase na chvilku. A to stačili jen dva dny, pak jsem změnila časy, pak už vynechala a byl úplně v klidu, vůbec se nám nestalo, že by celé noci naříkal. Prostě jsem si představila jen jak se musí strašně cítit ten prcek sebraný od maminky a sourozenců, ze svojí zahrady a strčený na cizí místo, kde by měl být celou noc úplně sám. To by byl strašný stres i pro člověka, ne tak pro psa, co si to neumí rozumně zdůvodnit. Něco podobné teď zažívá i vaše malá. Já bych se snažila ještě vydržet a co nejlíp jí to ulehčit. I když u vás je to komplikovanější o nemocného manžela. Naši psi taky do patra nechodí, oni totiž nějak zvlášť nemilují schody (tři ani nezaregistrují, ale třeba do sklepa vůbec nejdou)a nemají ani tendence to zkusit. Zkuste to hodit ještě třeba zvlášť na fórum, třeba má někdo úplně stejnou zkušenost (s přestěhováním) a poradí líp. Držím palce, užijte si svátky.
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 18:34
- Nahlásit
worick
moc díky za radu.Sámo,že to nevzdáme,je to naše radost a rozhodně za to stojí Snad brzy začne vidět ta pozitiva a bude jí líp ))
Také přejeme krásné vánoční svátky
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2009 23:29
- Nahlásit
Také přejeme krásné vánoční svátky
šiš, do vánoc snad daleko
a jinak bych radila to co worick nebo i vedle na foru - přestěhovala bych se na zem k čubince, aby věděla, že je sice na novým místě, ale panička je u ní, a nic se neděje ... myslim, že se to časem srovná, ona nové prostředí pořádně prokoukne a vezme ho za své ...
přeju pohodové volné pondělí
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2009 22:07
- Nahlásit
Ivisek77
Ahoj, přečetla jsem si rady pro vás i na dalším fóru a někteří ,,radiči" by naštvali i mně. Už jsem to tu zažila, když jsem měla taky problém, který jsem chtěla prodiskutovat (hlavně s těmi, co něco podobného řešili)a místo toho se na mně snesla hora kritiky ve smyslu, že nejsem schopna chovat zvířata a mám si koupit plyšová...Ber to z rezervou a nakonec je lepší řídit se vlastním rozumem a srdcem.
Janiii
Volné pohodové pondělí jo?! To mi bylo slibováno...Dopoledne jsem uklízela, neboť mne Tom 2 dny nepustil ze zahrady, do 14h stříhala keře, poobědvala a čekala na mamku, která od Vánoc slibovala návštěvu (bydlí 1km od nás!). Přišla zároveň s tchánama, kteří se rozhodli, že je pěkně a bude dobré, když Tom porotavátoruje a posadíme brambory! Skončili jsme v 19h - tak jsem ještě půl hoďky stříhala ty keře....když už jsem byla tak ,,hezky" rozjetá! No, Veselé Velikonoce!!!, že??
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2009 11:03
- Nahlásit
Ivisek77
Salašníci jsou trochu poserové, ale zdejší chovatelé myslím radí dobře.
Věcné rady a komentáře jsou většinou jen na tomto fóru. Jinde exhibují grafomani a během dvou příspěvků se téma zvrhne na vzájemné napadání.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2009 18:02
- Nahlásit
Salašníci jsou trochu poserové
s tím souhlasím - a k tomu jsou zásadoví. Náš Niels po některých površích chodit nebude a tečka. A my ho pak zezadu tlačíme, zepředu táhneme a představu, že ho vezmu do MHD a on se rozhodne, že na tohle nešlápne ... (zlatý Alfréd, který i miluje jezdící schody)
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2009 19:28
- Nahlásit
Drakopes
zlatý Alfréd, který i miluje jezdící schody
To mně vrtá hlavou, jak to vy pražáci psy učíte, že pes jede po schodech a neostříhá mu to drápy. Ještě že na vesnici jezdící schody nejsou.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2009 21:16
- Nahlásit
Ještě že na vesnici jezdící schody nejsou.
U nás také nejsou...
Když jsme byli v Brně, tak mi vůbec nedošlo, že Bergeron nikdy jezdící schody neviděl, z Prahy jsem na ně automaticky zvyklá, tak jsem prostě vlezla na schody a jeli jsme . Asi zabralo, že jsem z toho nedělala povyk Až na schodech mi došlo, že je to poprvé, vytanuly mi na mysli ty story o amputovaných drápech z eskalátorů a řešila jsem, co bude nahoře, ale naštěstí to dobře dopadlo a od té doby jezdíme v pohodě. Jen jsme ještě nejeli metrem, takže to bude v květnu premiéra
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2009 21:47
- Nahlásit
Stříhala jsem keře a psiska mně chodili občas zkontrolovat, ale protože to bylo na sluníčku, tak zas celkem brzy odťapkali za barák. Pak zase přišel Berry, já mu říkala ,,Berunko běž do chládku, já vám za chvilku přijdu dát oběd". Odcupkal a netrvalo 10minut a byl tam znovu, lehnul a ležel. Za chvilku ho chytím,,ježíš Berrynku, ty si úplně vřelý, běž do chládku!" Berry nic, ani se nehnul. Pak mi došlo, že jsem slibovala ten oběd, mrknu na mobil a už jsme půl hoďky přetahovali.,,Tak Berry chcete papat?" Vyskočil, hubu od ucha k uchu a ohlížel se jen jestli fakt jdu. Prostě tam sebou majznul odhodlaný vydržet, dokud mi nedocvakne ten oběd, měl to spočtené. Já ani nevěděla, že už je tolik hodin. Chytrý jsou jak vopice.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2009 06:32
- Nahlásit
ak to vy pražáci psy učíte,
Alfréd jezdí na schodech na volno a nahoře prostě rovnou vybíhá, ale u Nielse, pokud bychom ho na ty schody vůbec dostali, by mě přesně jímala hrůza, že ty jeho stresem vystrčené drápy zůstanou mezi schody....
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2009 06:35
- Nahlásit
Chytrý jsou jak vopice.
přesně tak, denně chodíme domů kolem hospody a bez problémů. Jen co se oteplilo a hospoda nechává otevřené dveře, psi rovnou dovnitř. My na přechodu dáme povel k přecházení a oni rovnou na chodníku zatáčí dovnitř - včera, než jsme stihli za nimi přejít, prošli celou hospodu (kontrola hostů) a vzadu se svalili pod stůl, kde že jsme tak dlouho. Nedalo se jinak, dali jsme jedno točený
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2009 07:30
- Nahlásit
Drakopes
vzadu se svalili pod stůl, kde že jsme tak dlouho. Nedalo se jinak, dali jsme jedno točený
No teda na pííívo nám zatím nechodí (nemají na to věk, že jo..)!
Noemi
Ahoj Noemi, to je dost, že si se zase ukázala. Předpokládám tedy, že u vás je vše v naprosté pohodě...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2009 14:19 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
včera, než jsme stihli za nimi přejít, prošli celou hospodu (kontrola hostů)
A zbyli tam nějací hosti? Kdo nás zná, tak v pohodě, ale pokud potkámě někoho neznámého, tak hrůza v očích a nenápadný ústup . To jste měli vidět ty šokované výrazy, když jsme jeli první třídou vlakem, 3x jsem vysvětlovala, že psi opravdu mohou do první třídy a cestu strávila na uličce, protože bylo plno a 40kg pes se jen tak někam nevejde. Ještě, že zpátky jsme měli kupé jen pro sebe...Ještě, že nádražáci jsou ve velké většině milovníci psů, kdyby prudil ještě průvodčí, tak fakt nevím (až teda na nějakého důležitého pána, který nás vyhodil z čekárny na nádraží v Kolíně, přestože nikde nebylo uvedeno, že tam psi nesmí - zajímavé, že bezďáci mu nevadí ). Kdybych měla pittbulla, tak to možná i chápu, ale nemám...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2009 14:30
- Nahlásit
Předpokládám tedy, že u vás je vše v naprosté pohodě...
Kupodivu od té doby, co nechodíme na cvičák, tak jo.... Od února jsem byla prakticky pořád nemocná nebo nám do toho něco vlezlo a teď máme o víkendu velkou rodinou sešlost, takže ze cvičáku zase nic nebude . Pak možná jednou půjdeme a pak jedeme do Prahy na výstavu, takže zase nic...
Vlastně v sobotu ráno Bergeron Dědovi ráno zdrhnul z procházky (zřejmě zachytil mojí stopu, když jsem šla ráno do krámu, ale nedocvaklo mu, že už jsem šla i domů a metelil do vsi za mnou), tak Děda volal (ještě že máme mobily), že B. utekl. Oběhla jsem během 15 minut ves, pes nikde, tak jsme šli s Dědou domů a za brankou (z vnitřní strany, nemáme komplet oploceno) samozřejně čekal Bergie a tvářil se nadšeně ve stylu "hurá, že už jste konečně tady, to vám to trvalo" To by ho člověk zabil...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2009 16:19
- Nahlásit
V pohodě - ve Vršovicích jsou naši psi profláknutí - teda povětšinou, takže běžně chodí se napít - většina hospod v širokém okolí má misky s vodou hned u dveří. Tuhle se oba pohoršovali u vinného sklípku, že tam není miska, k velkému pobavení okolojdoucíhc, kteří jim vysvětlovali, že se otevírá až ve dvě
za brankou z vnitřní strany, samozřejně čekal Bergie
to si ale vem naše městské domy se zamykanými vchody. Když jsem naposledy (naštěstí už víc než půl roku tomu) hledala Alfréda a obíhala blok a on nikde, napadlo mě zavolat domů, ať se Jirka podívá před dveře. Jasně, na rohožce ve čtvrtém patře otráveně seděl Alfréd, kdy že mu konečně otevřeme.
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2009 20:08
- Nahlásit
worick
...no to jsem dostala sprchu ,příště se budu radit jen s Vámi na tomhle fóru.Jinak jsem si všimla,že už začíná poznávat sousedy a dokonce je i vítá Bude to chtít trpělivost a čas....a toho máme dost )
Dík za rady )
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2009 21:40
- Nahlásit
Noemi
Čéče, u vás není ,,hlavní" cesta? Nám kdyby Berča někam zdrhnul, tak umřu hrůzou, že ho sešrotuje náklaďák - oni jsou fakt trdla, co si pořád myslí, že mu auto prostě uhne!. Už jsem i Tomovi při couvání do garáže říkala, ať nezastavuje když se mu tam motají, ale prostě do nich drcne nebo se nenaučí, že na auta si musí dávat pozor! Jinak je v poho, nic neloví, lidi i psy miluje - to bych se nebála. To Woriček, to by byla jiná....Našli by jsme ho nejspíš podle slepičích mrtvol a zastřeleného v lese...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 10:54
- Nahlásit
Salina má vleklé problémy s dermatitidou. Když se přisaje klíště a přijde na něj dřív než já, tak ho vykouše i s kusem kožichu. Potom to mokvá, hnisá, atd. Používáme obojky Kiltix, protože na ní fungují relativně nejlíp, ale nestačí to. Uvažuju o Pangaminu, ale pandrvet tvrdí, že u tak chlupatého psa to nebude mít efekt a že Salina zreziví. No, lepší rezatá než s děravým kožichem.
Vy, co dáváte Pangamin, pozorujete nějaké účinky? Máte někdo zkušenosti s dermatitidou?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 11:30
- Nahlásit
Strejda
Pangamin dáváme, ale nejspíš málo, jelikož na nás nefunguje. Ve středu jsme dali spot Frontline psům i kočkám a klíšťata nacházím pořád. Snad si ti neřádi na ti zvykli! Dermatitidu nemáme. Vykousnou si je sami i vzájemě, ale nenašla jsem nějaký defekt. Jenom jsem psala, že u berňáka právě, když je včas nenajdu, jakoby vhnisají do kůže. Udělá se kolem červený brbol, takový vřed, a nad klíštětem se to normálně uzavře strupem. Najdu grču jako půl palce a když ten stroupek, který je podebraný odškrábnu, najdu tam ,,v díře" půl cenťáku hluboko zadek klíšťáka. Mrtvého už. Jen ho musím pinzetou vydolovat. No hnus. Letos to tak bylo teda zatím jen jednou. Včera měl ráno Woriček u kořene ocasu velký flek, úplně jsem se zlekala co to má. A po prohlídce jsem zjistila, že rozkouslé, rozšmolené klíště. Někdy, když jednoho kontroluju, tak ten druhý přijde a někde na těle mu začne jakoby vykusovat. Řeknu:,,ukaž, co tam má" a většinou je to nacuclé klíště, které bych já v těch chlupech nenašla. Prohlížím víceméně jen hlavy a podvozky, ta ostatní jsou spíš náhoda.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 14:22
- Nahlásit
worick
Dík. Koupím Pangamin. Zkazit tím nic nemůžu.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 15:03
- Nahlásit
Alfréd dostává pangamin trvale dobrých šest let, Níloušek odmalička. A jsou oba dva krásně osrstnění, rez žádná. Taky se říká, že reznou po mrkvi - kluci dostávají mrkev dvakrát týdně a černá je pořád černá. A klíšťata (ťuk, ťuk) vloni Niels ani jedno, letos zatím klídek.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 16:31
- Nahlásit
Drakopes
Alfréd dostává pangamin trvale dobrých šest let, Níloušek odmalička.
To už je referenční vzorek. Kolik dáváte?
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 16:34
- Nahlásit
Minulý pátek jsem dala Douwin a místo 6 klíšťat najdu max. jedno denně. Možná je to tím, že to byla pipeta na 30 kg max. a máme 40 kg, ale vet říkal, že to neva. No nevím...Příště půjdu asi do Exspotu.
Bergeron má tendenci si ty místa po klíšťatech rozdrbat, ale nevykusuje srst (ono by to ani pod krkem, kde jich má nejvíce, nešlo). Takže v srsti běžně najdu tu a tam stroupeček, ale nepřijde mi, že by ho to nějak obtěžovalo. Asi před týdnem měl klíště nad obočím a udělala se mu tam malá boule, ale natíráním Teatree se zase ztratila. Z toho jsem měla hrůzu, protože když jsme si pro něj jeli, tak jeho máma měla přesně takovou bouli, jenže si to strašně rozškrabala, takže to měla kolem ostřihané a natřené hypermangánem...Dost hrůza...
Pangamin dáváme už asi měsíc v kuse a nic, spíš mi přijde, že ho ty klíšťata vyhledávají (ale nezrzne). Přemýšlela jsem, že bych ho ještě nastříkala Difusilem, co tu mám pro kocoura.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 16:45
- Nahlásit
To už je referenční vzorek. Kolik dáváte?
Když se začteš kus zpátky, tak to určitě objevíš... Myslí, že to byly 2 tbl. denně. Já dávám zhruba 5, protože mi to přišlo málo, asi mu toho dávam moc..
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 18:06
- Nahlásit
Drakopes
Ti vaši kluci mají snad jinou krev, že by modrou?! Když to na ně zabírá. Já mám pocit stejně jako Noemi, že je to ještě horší (ale možná je větší letošní populace klíšťat). Ale jinak jim pangamin může jenom prospět, tak budem dávat dál. Naše černá teda rozhodně černá není - má ty konce vyrezlé (asi se moc opaluje)
tak budu příště muset na koupání použít Woollite black (či jak se to píše)
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 18:13
- Nahlásit
Ti vaši kluci mají snad jinou krev, že by modrou?
že váháš )
ale může to fakt být, že mají tu hladinu béčka dlouhodobě vytvořenou. Uznávám, že to jsou městští psi, ale běhají vysokou travou, křovinami a i ostatní lidi klíšťata hlásí.
Jo, díky Noemi, dáváme po večeři dvě tablety a mlsek
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2009 18:22
- Nahlásit
Ivisek77
Ahojky, jak válčíte, lepší se to? Včera jsem celý den s velkým donucením sadila zeleninu (to zas ty kytky se mi zdají přednější) a vzpoměla jsem si na vás, kolik vás ještě čeká při budování zahrady práce. Ale radost to je, hlavně když to pak všechno na jaře začne pučet. Duben - květen, to je paráda. Tom chodí po zahradě jako starosta, volám na něj:,,Co tam děláš?" a on:,,nic, kochám se". ,,No výborně, ale vyvez mi u toho ty kolečka!" Už jste s něčím začali? (teď tě napadlo:,,proboha sotva jsme se nastěhovali, dej nám chvilku pokoj!") Jo, jo, neboj, zažila jsem, naprosto to chápu. Předevčírem se kluci okusovali a honili v trávníku a my je kousek vedle s Tomem pozorovali a smáli se jim, jakové dělají blbiny. Najednou Woriček vystartoval rovnou přes záhon kytek a Berča za ním, jen jim to za patama lítalo. Ani jsem skoro nestihla zařvat. Teda zařvala, ale už byli na druhé straně. Tom pak jen s nadávkama sesbíral poukopávané výhony.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2009 12:47 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
Jak se chovají vaši psi k ostatním psům? Včera jsme byli na výletě a čekali s Bergeronem, než pánové přinesou vodu a pivo v tom kolem běžela černá doga (pes - buď kříženec nebo ještě štěně, jen o trochu větší než Bergeron) a samozřejmě se u nás zastavil a začal Bergieho očuchávat, načež na něj Bergeron začal strašně vrčet, pak doga na něj. Tak jsme se dali na ústup do hospody, doga za námi....Docela blbá situace (ještě dneska se trochu klepu, nedokážu si představit, že by se do sebe pustili), už jsem se obávala, že pojedem někam na šití. Nevím, jestli jsem dala nějak najevo, když jsem viděla tu dogu, že se bojím a on měl pocit, že musí hlídat, ale z Bergieho strany mi ta reakce přišla trochu přehnaná, normálně na někoho vrčí jen v obranné reakci a nezačíná si. Je to normální?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2009 12:57
- Nahlásit
Noemi
Nevím ti, ale myslím si, že to i trochu normální je, kór když je panička moc blízko a sleduje. Tu situaci ti teda nezávidím. Berry na všechny kňučí a chce se kamarádit, Woriček by vrčel pravděpodobně spíš. Od té doby, co ho trochu ,,porovnal" ten cizí berňák, tak jsme venku na velkého psa ,,navolno" nenarazili, možná i bohužel, taky bych ráda věděla co bude a podle toho je pak třeba usměrňovala. Takto to bude s překvapením doufám taky, že ne zrovna mela, melu tří psů bych teda řešit nechtěla ani náhodou...
Berryho jsme na psy zatím vrčet neslyšela. Je pořád ,,veselej a hravej".
|