| Autor |
Zpráva |
Noemi
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2009 13:30
- Nahlásit
worick
Zapřáhni oba psy do sáněk a problém je vyřešen
Né, to byl vtip. Bergerona takhle nenechávám táhnout víc než 20 kilo a to asi vážíš víc i bez sáněk..
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2009 14:33
- Nahlásit
worick
a kde žiješ??
tady svítí sluníčko, suché chodníky, jak na jaře
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2009 16:05 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
Ježíši jak ,,suché chodníky"?! Možná ve vsi, ale mi jsme tu na samotě u lesa a co si neprošlapu nemám. No a s pesama pomažem k lesu. Já uhazovala alespoň to nejnutnější kolem garáže. Na 70m příjezdovky sem se vybodla (nejspíš by mě z toho draply záda) a vytahla jsem na to auto a jezdila sem a tam, abych si to ujezdila a hotovo. Uházela jsem jen 20m kolem brány, aby se vůbec otevřela a až po cestu, jelikož to tam protahnul traktor a udělal mi tam pořádný mantinel. Měřila jsem to, je napadaných 30cm. Sluníčko odpoledne taky vylezlo. Na moravsko-slovenském pomezí, ale dyť hlásili sněžení všude, teda kromě u nás. Ale mi už si zvykli, že předpovědi počasí jsou tak nějak po Vysočinu a tady toho koutu se to netýká. A hlavně je tu většinou úplně jinak, než se hlásí. Pokud vydají meteorologové upozornění na velký vítr, tak to znamená, že ten u nás už minimálně 2dny je
Berčanovi musím koupit alespoň ty brašny přes záda, ať se ještě nemusím tahat s batohem a ať má taky nějaký úkol, že!?Minule jsem měla nabalená vodítka, 1,5l vody, misku, litr mléka, kokinka - no celý batoh jsem tahla stejně jen pro ně.
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2009 17:38
- Nahlásit
Noemi
taky se chceme přihlásit do Prahy(když jsme z prahy )Teď řešíme jestli jet na klubovku a na svod mladých do Rožnova pod Radhoštěm.Báře bude 9 měsíců a taky přemýšlím kam jí přihlásit.Jestli ještě mezi mladší telata a nebo k těm starším,ale tam bude nejmladši???
Je vůbec možnost přihlásit jí na obě?Když už tam budem?Udělali by jsme si to jako výlet a ubytovali se tam?Ještě jsme nikde nebyli,že by jsme se tam otrkali
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2009 20:53
- Nahlásit
Ivisek77
Na mezinárodce můžeš být přihlášena vždy jen v jedné kategorii. Předpokládám, že u klubovky to bude stejně...Jestli máte v budoucnu v plánu vystavovat, tak určo někam vyražte, byť jen jako diváci, ať se otrká. Já bych ji ale rovnou přihlásila...
Já jsem chtěla do Rožnova jet také, protože jsem si myslela, že je to povinné pro uchovnění a též nás o to žádal chovatel...Ale zatím nevím, protože rádi jezdíme vlakem (je nás vždy hodně a do auta bychom se nevešli). Jenže vlak tam jede skoro 6 hodin...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 11:37
- Nahlásit
Dana01
Posílala sem ti maila, tak na něj určo mrkni
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2009 14:23
- Nahlásit
Noemi
díky za radu,asi to tak udělám.Jen se rozhodnout do které kategorie??Bude jí akorát 9 měsíců.Tak nevím
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2009 18:07
- Nahlásit
Ivisek77
Kdyby to byl můj pes, tak bych ho přihlásila do dorostu, neb je to levnější a budou schovívavější k případným nedostatkům v přípravě na výstavu, také tam bývá menší konkurence... Ale po jedné výstavě asi nemohu být plnohodnotným poradcem...
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2009 19:30
- Nahlásit
Noemi
dík za tip,vypadá to jako rozumné řešení.Možná vyhoříme hned na začátku a bude to naposledy
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2009 07:23
- Nahlásit
Tak už u nás též máme těch 30 cm sněhu a pořád padá a padá a padá...
Včera jsme měli česací den (minulý týden jsme ho nějak vynechali, takže to bylo po 14 dnech...což se přesně kryje s novými granulemi) a jsem naprosto v šoku, protože Bergeron normálně obrostl srstí...Na nohách a břiše má minimálně 4 centimetry navíc, než měl naposledy. Na těle také, ale méně než čtyři. On byl celkově krátkosrstý, i nám to říkali na výstavě, takže jo fakt markantní rozdíl... Je možné, že by mu za 14 dní tak povyrostla srst?
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2009 10:23
- Nahlásit
Noemi
no jestli mu takhle narostli po granulích,tak sem s nima Začnu se stí cpát taky a to bude hříva ....ale teď vážně,nemůže to být tím,že zase začala být zima?Ale to by bylo spíš do hustoty než-li do délky co?A Vy jste měnili granule?nebo přidali nějaké vitamíny?...ale stejně je to dost.Super,to příště na výstavě bude ještě lepší
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2009 12:46
- Nahlásit
Ivisek77
Máme právě těch 14 dní nové granule, ale "horší", než byly ty předtím, ale pejsovi zřejmě svědčí (a žere je suché...). U nás je sníh letos již poněkolikáté a mrazy už byly také větší, takže zimou to asi nebude. Nevím, záhada...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 08:07
- Nahlásit
Noemi
Jéé, tak to jsem taky neslyšela. To je fakt tak poznat? Já ani nevím, jestli bych to u Berči poznala, připadne mi chlupatý dost. Já ti nevím, asi bych se přikláněla taky spíš k té zimě (asi mrzne odspodu ), než ke granulkám - to se mi zdá moc brzo na to, aby se to už projevilo. U nás je teď na teploměru -11st, šla jsem v 7h vypustit kočky z pracovny ven, ať můžou na záchod, ale není zájem, snad to poznali i přes okno. Jinak už letí ke dveřím, ale dnes se z míst nehli a dívali se na mně pohledem - jestli jsem normální...
Kočičí perla: manžel byl tento týden po 3 měsících na služebce (jinak jezdil pravidelně 2x do měsíce). Než odjel, přijel do garáže s firemním autem a nechal ho tam. Na druhý den vlezu do garáže a bací mě příšerný smrad - došlo mi to vzápětí - kocour to auto celé ,,označkoval". Nikdy jsem nezachytila jedinou jeho ,,značku", snad s tím teprve začal. V noci byla doma jen kočka (on nechtěl domů ani za nic), tak jsem si ji vzala do ložnice. Na druhou noc, že teda oba. Kocour tam moc často nechodí, začal nervózně pobíhat a pochcal předložku! A už letěl! Dva dny jsem to větrala i když předložka byla dávno vypraná. Poslední den jedeme s mamkou na návštěvu k nemocné tetě, takže byli všichni celé odpoledne sami venku. V sedm večer se vrátím (,,chudáčci moji zmrzlí, poďte se mnou chvilku domů" - psiska leželi u brány a byli celí zasněžení a namrzlí) Vezmu je do pracovny, psiskám dám trochu mléka a s kokinkem je vyhodím zase ven. Koukám kde jsou kočky - Gucci se motala kolem nás a Leon přišl někde od kuchyně a kecnul na koberec v hale. A já ještě: ,,co Leonečku, ty budeš ležet tady a smetánky nechceš"? a pokročím ke kuchyni. V tom mě bacil do nosu příšerný smrad - letím po čichu, rosvítím v obýváku a tam kaluž na sedačce a postříkaný celý stolek - ,,značka"! Já myslela, že ho snad zabiju. Rychle jsem strhala potahy, aby se to nepropilo na matraci - pochopitelně, že propilo (smrad je tu ještě teď, za 5 dní) Pak jsem s řevem honila kocoura a vyhodila ho kolem té sedačky ze dveří - snad 3m (a mohl být rád, že to nebylo s výkopem...) Celou noc jsem pak strkala potahy do pračky a umývala obývák a ještě ráno, ale moc to nepomohlo. Pak jsem na NETu četla rady co s tím, tak že octem, tak jsem stříkala barák naředěným octem. A zapalujem vonné tyčinky. A okamžitě objednala kocoura na kastraci i když jsme už byli rozmyslení, že ho asi nevykastrujem (oni jsou čistokrevné britky) - no, toto mě přesvědčilo okamžitě. Jedem v úterý. Akorát někteří psali, že když značkuje ze stresu, tak možná bude dál, ale už to nesmrdí. Buď jak buď - jede. Když může být vykuchaná kočka, tak o tu ,,parádu" přijde i milostpán. Včera postříkal zeď u vchodu, takže nám to tu, teď už všude, smrdí jak v zoologické! To je fakt děsný smrad, ani jsem si takový nedokázala představit. Jsem teda celkem zvědavá, jak se bude chovat pak. Asi mi vyškrábe za ,,to" oči
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 14:33
- Nahlásit
U nás nemrzne, oproti těm -15 pohoda... Na výstavě nás oba rozhodčí buzerovali za krátkou srst...Bergeron má krátkou, ale hodně hustou...Teď má dlouhé chlupy tam, kde je dříve neměl, třeba zezadu na nohou i na hřbetu je to vidět...Záhada...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2009 16:21
- Nahlásit
Noemi
A nebo si vzal k srdci ty ,,blbé" poznámky rozhodčích na délku srsti a něco s tím udělal (třeba jako, že si ji přestal po nocích tajně upižlávat?!)
Od včerejška mám nějak bloklou bederní páteř, ale jelikož se manžel pořád vymlouvá na těžkou chorobu, budu muset teď zase s Woričkem vyrazit na tůru (třeba to rozchodím).
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 14:05
- Nahlásit
worick
To mi povídej, v sobotu jsem byla naprosto OK a včera jak když to na mě hodí...Ale dnes se Méďa fakt vyznamenal, ráno jsme se vypravovali na procházku a on má vždycky 5 minut megaradost, že jde ven...Tak po mě skočil, zrovna když jsem se k němu skláněla a BÁC...Dostala jsem takovou perdu čumákem do zubů, že jsem myslela, že mám po předních zubech...Zuby to naštěstí ustály (asi, zatím to vypadá, že ano),ale nad nimi mám centimetr čtvereční stržené dásně...Tak jsem ho uvázala doma k zábradlí, šla vyčistit pusu, aby mi přestala téct krev a šli jsme ven...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 14:41
- Nahlásit
Od včerejška večera sype a sype. Už je bezmála 40cm. Teď už začíná takový drobný hodně mokrý, než pršet, no to ať radši chumelí. Včera jsem se šla oblékat na tu tůru, mrknu ven a mojeho rodiče otevírají bránu k nám. Takže z toho nebylo nic. Před chvílí jsem se vrátila od mamky a zapadla jsem na příjezdovce k baráku (to jak jsem neměla zapotřebí ji uhazovat , tak se mi to vymstilo), musela jsem vzít lopatu a vyhrabat auto ven. Marně dumám, kudy dnes na procházku, už nám prakticky zbývají jen hlavní cesty a to se mi nijak moc nechce, to ani není procházka (spíš jen tahání psů na vodítku). Psiska se jen tak plouží po zahradě, celý kuličkovatí, jenom okusují, tu z pacek, tu z břicha.
Noemi
Já jsem měla naposled rozseklý ret někdy ve středu, Tom dostal včera facku od Berči, tak měl červené rýhy na líci. Při ,,fotbálku mu ve výskoku přejel tlapou ksicht, tak jsem se musela smát (mám to tak taky každou chvilku), vždycky mi vytanou na mysl ty hrůzostrašné historky o napadnutí medvědem. Toto je just to samé, jenom čekám, kdy nám vydrápne oko či skalpuje hlavu Woriček spíš vyskočí a snaží se olíznout ksicht, tam to odnášejí ty rty a zuby.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2009 16:33
- Nahlásit
Máte pejsany očipované? Máme tetování (teď jsme na výstavu drbali ucho, protože vůbec nebylo vidět, ale stejně to nikdo nekontroloval...), ale přemýšlím, že bych ho ještě nechala očipovat...Na druhou stranu si říkám, jestli to není zbytečné a nebude mu ten čip vadit.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2009 19:42
- Nahlásit
Ne, očipovaní nejsme, jenom tetovaní. Taky jsem nad tím uvažovala, ale taky nad tím, proč to není už zavedené automaticky místo tetování, které u Berryho je vidět s ,,těžkou bídou" a u Woricka vůbec. Tady na konci světa stejně nikdo čtečky čipů teda nemá a hlavně se ví, který pes je čí, ale ve městě by mi to přišlo logické. Jsem ráda, že se tu někdo ozval, nějak není nic nového. Krom toho, že mi Worick 50m od baráku zdrhnul za srnou. Bylo celý den hnusně, takové pršosněžení, tak jsem spoléhala trochu na to, že ani myslivce by nevyhnal, tak jsem ani tak moc nejančila. Za trest jsem zkusila použít místních rad a zavřela jsem bránu a nechala ho nešťastně pobíhat kolem. Snad ho to trochu vytrestalo. Spíš to bude jen mé zbožné přání...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2009 20:58
- Nahlásit
worick
Aspoň můžete zavřít bránu, u nás je jedině plně oplocený Bergeronův výběh, zbytek pozemku jen zvrchní části...
U nás byl tedy tenhle týden vcelku pokoj, protože jsme měli o víkendu spolu velký konflikt a přestože nefandím fyzickému násilí páchaném na zvířatech, tak jsem se neovládla a dostal 3x lehce proutkem, spíš jsme si museli vyjasnit, že tady velím já a ne on, násilné sklony nemám a půl týdne mě to mrzelo...(nekamenovat, prosím...).
V sobotu jsem vytáhla sáňky, protože rád tahá, že si užijeme spoustu legrace a on se najednou v půli kopce sebral a odešel. Dole bobovaly dvě malé slečny, rukavice na zemi... Takže ukradl rukavice a vyrazil do přilehlé buše (lesík tvořený převážně lískami a popadanými stomy), asi 5 minut jsem ho honila (strašná sranda), pak jsem si řekla, že nebudu přistupovat na jeho hru a vylezla ven...Bergeron se během pár minut objevil (bez rukavice) a zdrhal. Pak jsem dalších 5 minut ve 40 cm sněhu v tom roští hledala tu rukavici, vrátila majitelce a šla honit psa... To už jsem fakt byla hoodně naštvaná, Bergeron byl pořád na 15 metrů ode mě a udržoval bezpečnou vzdálenost Odmítal přijít, běhal kolem jako pošuk, jen abych ho nechytila...Vyloženě si ze mě dělal p****l, takže když proletěl v dosahu, tak jsem ho chmátla a okamžitě potrestala (řekla bych, že do 3 sekund jsem se pohodlně vešla ...). Kdyby normálně přišel, byť na desáté zavolání, tak by nedostal, ani za ty rukavice. Tak doufám, že tohle bylo poprvé a naposledy, co jsem to musela udělat.
Ale asi jsem ho fakt stihla potrestat včas, protože poslouchá jak hodinky...Psychicky poznamenán také nevypadá
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 06:41
- Nahlásit
U nás zkusil včera zdrhnout Níloušek. Šli jsme na veterinu (začali jsme Bonharen) a já mu říkám, aby šel na vodítko. Zkusil po vzoru Alfréda nepřijít a uskočit. Tak jsem na něj houkla, on se chudák tak zatvářil jako v šoku nad svou opovážlivostí, a bylo
Očipované máme oba psy, u nás je to povinnost daná obcí a obec čipování platí (o cenu čipu sníží na dva roky poplatky za psy)
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 14:08
- Nahlásit
Ježíš holky nestrašte mně! Berča zatím poslouchá a na lumpárny máme Worička. Kdyby začali oba tak se asi picnu! (to nechutné skákání na lidi opomínám, v tom teda vede Berča..) Jdu se zušlechtit a jdeme na rádoby slušnou vycházku do lékárny pro chondro. Woriček má za trest stopovačku - neměl včera zdrhnout. Akorát mu těžko dojde proč to teda má...Ale minule neposlechl na stejné trase na přivolání a zdrhnul 100m za psem - lítat kolem plotu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 19:32
- Nahlásit
Ahoj vespolek. Nikdo nemáte nic nového? Já jo, sedrané obě ruce i kolena. Ty, navíc taky naražené. Tom mi v neděli říkal: s tím Worickem pořád tahat nebudeš nebo se mu ještě něco stane... Chápete to? Ne mě, ale chudáčkovi pejsánkovi! Že já u toho 3x za týden umírám, je mu putna prý: dobře mi tak, sem blbá a vymýšlím hovadiny a pes z toho bude mrzák! Takže jelikož ,,jsem blbá" a v neděli se mi to zdálo odfláklé, vyrazili jsme včera na ,,muscherka". Woriček v postroji uvázaný k pasu, Berča navolno kolem, jen v civilizaci na vodítku. Na cestě si ho dám na to vodítko, potkáme známou paní, kecáme, ale Woriček nemohl vydržet, tak jsme se rozeběhli a asi po 100m mi Berčan vletí před nohy. Já výskok přes něho, Woriček jak v trapu tahá - mně hezky natáhnul a já s sebou švihnula jak dlouhá na asfaltku. Ta byla ještě pěkně poškvárovaná či co, tak se mě zadrali kamínky do dlaní. Ještě jsem si blbec 5 minut před tím sundala rukavice - bylo horko. A moc nechybělo a měla jsem sedraný i ksicht, protože v batohu na zádech jsem měla litr vody a litr mléka pro psiska a ten mě setrvačností majznul zezadu přes hlavu - taktak jsem ji udržela nahoře. Škoda, že to nikdo nefilmoval. Ti co náhodou stáli u okna, se museli dorvat smíchy. Ono je nejspíš sranda už ten můj ,,rádoby" běh. Tak jsem s sebou nemajzla snad ani jako děcko. Doma jsem samozřejmě dostala vynadáno, že dobře mi tak...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2009 07:51
- Nahlásit
U nás asi začaly hárat všechny feny v širokém okolí. V parku já jdu potřetí okruh a na cípu vždycky zkontroluju své hafany, kteří popochází po půl krocích a hlavu zvedají jen, aby nabrali vzuch, není-li ona voňavá slečna poblíž. V kladném případě následuje okamžitý sprint (Níloušek nepřemýšlí - vidí Alfréda utíkat, tak vypálí za ním).
Takže i když na vycházce žádnou takovou nepotkáme, je to
únavné - pořád ve střehu, kde se kdo objeví, a pořád postávání, kdy se odlepí a půjdou.
Nebo taky pěna u úst, kdy jsou oba na vodítku a já ve stavu je rozervat holejma rukama )
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2009 16:05
- Nahlásit
No to jsem ráda, že jste sem někdo nakouk Já tu mrkám každý den a nikdo nikde...
Když jsme měli u našich ,,vořecha" špice - dnes bezmála 14letého, tak v okolí nebylo jedinné fenky. Jelikož nijak neblbnul, mysleli jsm, že je snad nenormální. V jeho 10 letech první fenka a pes se úplně cvoknul - přesně jak říkáš - pěna u huby, jekot, absolutní nereagování na nic, přeskakování plotu atd. Úplný děs. Myslela jsem, že ho snad trefí šlak. A v těchto letech možná už i trefí - je tam opět fena v okolí. Teď, když si já pořídím dva velké psy, tak jdou do módy psi všeobecně a nejméně polovina z toho má navíc fenky. U nás zatím klid, ale ta představa hentěch našich zdivočelých mamlasů mě teda dost nahání hrůzu. Co když ti psi opravdu ,,ztratí hlavu" - vždyť to nemám šanci je udržet! Teda já určitě ne, jak to řešíte? Včera jsme byli po týdnu na ,,muscherka"(už se mi odhojují strupy, tak mi otrnulo) a to mám zapřaženého jen Worička. Když zabral ze svahu po tom mokru za srnama, drala jsem po patách tak dvacet metrů, než se mi podařilo nás zastavit. Mít tak oba, tak mě táhnou za sebou v lepším případě po zadku kilometr. Jinak tady leje už třetí den, potok je plný, z hor se valí celé stromy. My jsme na vyšším břehu, na naši stranu se nevylévá, tak jsem celkem v klidu. A kopce nad náma už sníh pustili, tak z té strany to snad taky nehrozí.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2009 17:37
- Nahlásit
jo, taky sem koukám každý den - patří to mých několika pravidelně obíhaných - ke kamarádce se nastěhovala roční fenečka berňáka, hned jí pošlu odkaz
když narazíte na háravou fenu, tak jste bez šance. Tenhle pud je nejsilnější a jen naprostý neznalec může za takové situace hulákat, ať si ty psy odvoláme. Nejrozumnější majitel takové feny ji posadí, stoupne si za ní a spolupracuje při ulovením těch našich. A já je pak vláčím a jen díky tomu, že mám víc než oni oba dohromady, je urvu. Ale kdyby ostře vyrazili oba, tak je po mně, pouštím šňůru a proklínám toho, kdo zas přišel mezi volně pobíhající psy s háravkou.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2009 18:52
- Nahlásit
Nás zatím háravky neberou, ale čekám, že to brzy přijde... U nás jsou menší povodně, tak máme teď omezené pole působnosti... Dnes jsme šli na prochajdu a museli jsme se vrátit po svých stopách, protože naše oblíbená trasa byla pod vodou...Méďa zapadl několikrát po břicho do bahna a byl z toho strašně nadšený...
Jne doufám, že už budeme konečně fit, protože jsme už 14 dní doma všichni až na babičku nemocní. Takže kam se člověk hne, slyší někoho chrchlat . Naštestí Bergeron díky pobytu venku má zocelený imunitní systém a zatím ještě nic od nikoho nechytl, tak doufám, že mu to vydrží...
K tomu ještě řeším, jestli koupit zase ty "horší" granule, když je tak s chutí jí nebo zkusit ty nové, které už mám 2 měsíce vyhlédnuté...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2009 07:49
- Nahlásit
Noemi
K tomu ještě řeším, jestli koupit zase ty "horší" granule
nejlepší je flákota masa - psi dostanou misku rýže se zeleninou a pak čtvrtku kuřete či krůtí krk nebo křídla a pár kousků vnitřností nebo kus hovězího ... prostě, co si "uloví"
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2009 08:21
- Nahlásit
U nás byl na teď skoro 14 dní na jídelníčku divočák (ještě máme něco v mrazáku)... Másíčko má tak 3x -4x do týdne, vařené...Vícekrát nezvládáme, zatím...Maso mu jede, ale čekala jsem, že alespoň trochu přibere, všude čtu, jak psové po masu pěkně přibývají... Na druhou stranu určitě lepší na klouby "lehká" podviživenost, než obezita...Teď jsem v knihovně zapůjčila takovou tenkou publikaci o BARFU a docela zírám... Protože tam třeba veškerou zeleninu mixujou, to by asi Méďa koukal...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2009 09:48
- Nahlásit
Dělám snídani a najednou takové divné zvuky z venku, tak otevřu okno a Bergeron sedí a vyje... Okolo jel Family frost a vyhrává tu svojí písničku. Tedy ale vůbec mu to vytí nejde, asi málo trénuje...
|