Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . 61 . 62 . 63 . 64 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2009 07:11
- Nahlásit

Za chvíli půjdu krmit a tady už zas sněží jako kráva! Je nula, sníh, fučí, mete - hnus. Já už nechci, nechci, nechcííí...

Noemi
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2009 08:31
- Nahlásit

worick
Já mám zimu ráda (pokud nefouká vítr, ten nesnáším v jakémkoliv ročním období...). Bergeron sníh miluje, když jdeme na prochajdu do lesa, tak chodíme od jedné zbylé hromádky sněhu k druhé, aby se mohl dostatečně vyválet . en bude tak zklamaný až už bude jen tepleji a tepleji...

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2009 10:23
- Nahlásit

worick
jo jo,přesně tak.Raději trvale uklízení po řemeslníkách,než to pendlování Tak to teď v dubnu rozčísnem a nějak bude

Morková kost měla děsný úspěch,když jsme se vrátili domů,tak vypadala,jako by jsme jí vytáhli z mraveniště A to jsem říkala Tomášovi,že je příště bude muset nařezat,aby se do ní dostala.Pche,bez problému...do čista.Nechápu,jak to dokázala

Taky už chci teplo,nebo alespoň sucho,tentokrát nám to příjde strašně dlouhý a nekonečný..

worick
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2009 11:15
- Nahlásit

Zima, s pěkným čistým sněhem mi taky nevadí, do února. Ale tato agonie zimy, kdy je všude vody a bláta po kotníky a všichni jsme pořád jak prasata mi už fakt leze na nervy. Včera k večeru svítilo sluníčko, tak jsem vyběhla alespoň chvilku něco podělat v zahradě jen tak v prošívané vestě. Dřepěla jsem na bobku a stříhala keříky tavolníků. Po dvou hodinách jsem byla zmrzlá jak nanuk a letěla jsem do baráku. Tom se mi smál, že jestli jsem si nevšimla, že jsou jenom dva stupně. No, nevšimla.
Říkám si: postupně si očistím všechny kytky, Tom si dá dopořádku trávníky, když jaro půjde pomalu, tak to v klidu zvládnem. Takto se tam ale nedá vlézt a pak bude šup a 20st a já se z toho můžu posr..., protože to začne pučet a vybíhat hrozně rychle a zase nebudu stíhat...Najivně jsem si myslela, že si udělám náskok.
Noemi
A ke všemu tady na té naší ,,větrné hůrce" fučí - no ať to nepřeženu, 350 dní v roce. Už jsem říkala Tomovi, že nas....u ČEZ a koupím si vrtuli...

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2009 19:39
- Nahlásit

worick
docela dost stránek a hezky píšou o samojedech v časopise Psí sporty č.2.To je Woriček,ne? Pěknej chlupáč

worick
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2009 01:31
- Nahlásit

Ivisek77
Jo, jo, je. Ten mi doporučili holky na samojedském fóru, tak jem ho mazala koupit. A ten velký opěvný člének je o chovateli (musheru), co od něj máme Worička. Já se svou zkušeností ho teda chválit nemůžu....
Předevčírem jsem přišla při česání na to, že začíná línat - že by snad konečně to jaro???!

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2009 09:21
- Nahlásit

Děvčata,nevíte o nějakém slušném cvičáku, kam bych mohla chodit s Barčou.Praha východ a ten směr-stěhujeme se 2km od Zelenče.Nemůžu dojíždět do Prahy,do Měcholup....potřebovala bych něco blíž??

worick
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2009 03:53
- Nahlásit

Ivisek77
Mlčíme jak ryby co? No já z Moravy ti moc neporadím, zkus se zeptat na fórech co mají holky z Prahy.
Šla jsem kontrolovat kočku, to mně rozebralo, tak tu čumím na fóra....

Drakopes
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2009 07:17
- Nahlásit

Děvčata,nevíte o nějakém slušném cvičáku

Ani my, Pražáci téměř z centra, ti neporadíme - naši psi mají výchovu, žádný výcvik a vzhledem k bohaté psí smečce v okolí bychom spíše potřebovali místa, kde žádné psi (hlavně feny) nejsou )

Noemi
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2009 20:16 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit

Tak pangamin dáváme asi 14 dní (5-6tablet denně) a zřejmě povzbuzuje chuť k jídlu u klíšťat a ne u Bergerona.... Včera jsem mu vytáhla 2 klíšťata (čirou náhodou, když jsem ho drbala) a dnes ráno další dvě (na hlavě)... . Tak jsem mu natřela do ušních boltců (a nakapala do obojku) tea tree oil, ale beru to jako dočasné řešení, než přestane pršet... Dostane ampulku za krk, nemám nervy myslet na to, kolik klíšťat jsem v kožichu nenašla U nás bylo přes -15, čekala jsem, že ty obludky vychcípají a ono je jich snad ještě více než loni...

Ivisek77
Jsme od vás moc na jih, to už byste to měli blíže do Prahy...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2009 08:18
- Nahlásit

Zatracené sdělovací prostředky - i když jsme se to snažili našim psům utajit, zřejmě to odchytili včera v televizi (dávali to tam i s obrázky) a dnes vstali o hodinu dříve ....

worick
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2009 11:56
- Nahlásit

Naše psiska naštěstí na telku nečumí (i když přes okno by mohli) a hodiny do boudy jsme jim nedali, takže pěkně čekali, až se panička vykutá ve starém čase v sobotu ven. A jak byli rádi... A dneska ještě taky, pořád ještě nejsou posunutí, musíme pomalu, po čtvrthodině - hlavně kvůli mě

worick
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2009 07:37
- Nahlásit

Noemi
Čauky žiješ? Ivisek77má moc práce, nikdo nic? Woričkovi jsem včera na hlavě našla čerstvá (malá) přisátá 3 klíšťata, Berrymu nic, kočky jsem alespoň pročesala Teatree.... a Leon jich pak měl na krku 6! Mám obavu, že na ty bestie (myslím tím klíšťata )zabere jen ten Frontline!

Noemi
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2009 07:50
- Nahlásit

worick
Doma mám Advantix z loňska, dojde na něj...
Na netu (v internet. lekarne) jsem koukala na Frontline (ten obvykle dostává kocour), jen nevím jestli tenhle URL nebo tenhle URL. Ten do 40 kg by nám snad mohl stačit...Jsem zědavá, jak bude účinkovat, někdo na něj nadává...Advantix kategorii nad 40 kg nemá, musela bych zkombinovat víc ks

worick
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2009 13:17 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Noemi
týý vole to jsou sumy! Už jsem zapoměla jak je to všechno drahé. My všem psům a kočkám stříkáme Frontline - jo, ten ve spreji, stejně jako ampule za krk, pod krk a pak na místa kde se klíšťáci rádi drží (pod pažečky a na boky). Jestli je to lepší nevím, ale když nějaké objevím, tak zas trochu přistříknu, zdá se mi to výhodnější než znovu kupovat ten spot, ale stejně nemám nijak zvlášť vysledovanou tu účinnost - jestli je to finančně výhodnější než spoty, je to spíš na dojmu. Měla jsem z veteriny spot od f. Bayer, ale ten teda nezabral na klíšťata vůbec, tak jsem zase koupila ten Frontline. Taky ho tam od loňska ještě mám doufám, že teda funkční.

Noemi
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2009 23:25 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit

worick
Já se bojím, že by si to olízal... Spot dám kolem páteře, pl dne ho zaměstnám a pohoda. Přemýšlím, že bych zkusila ten Duowin nebo Exspot, které jsou levnější... Loni po spotu jsme neměli ani jedno klíště, pokud dostal spot kocour (nedostává pravidelně jako Bergeron), tak i on byl bez klipáků...

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2009 16:29
- Nahlásit

Ahojky holky))...přesně tak,honičkaale už jsme od včerejška natrvalo v domečku,tak do starého jen pro věci a domůTo je paráda
Bára je nadšená,z baráku hned na pole a to co nezažila v Praze v parku,si užívá teď.Běda jak vidí zajíce,to se můžu uřvat a nic...kdepak je poslušnost...na poli v trapuTak jsem vytáhla staré stopovací vodítko,ale když viděla kachny,tak měla takovou radost,že praskla i karabina)Asi bylo vážně staréA tak zažila první koupání v rybníku a Tom se bál,že pro ní bude muset do vody,ale naštěstí to zvládla sama.Je jak u vytržení,prostě městský pes na vesniciJá si myslela jak mám poslušného psa,ale teď vidím,že je co napravovatNezvladatelná černá smršť.Je to uragán,ale z každého jejího chlupu sálá strašná radostJe to fajn,ale snad se časem trochu uklidní
Pro nás je to paráda,žádná dlouhá cesta do parku a zpět,ale hned za humnyTaky jsem objevila cvičák asi 8km daleko a vypadá slušně.V sobotu se tam půjdeme podívat.
Jinak já jsem na blechy a klíšťata používala ampulku frontline a vždy superA podle vašich rad,cpu Báru pangaminem

worick
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2009 18:00
- Nahlásit

Ivisek77
No tak to vám přeju, jsem ráda že i pejsana je spokojená Myslím, že až se jí to trochu ohledí, že se pak zklidní. Úplně si to nadšení z nových věcí dovedu představit - taky ho mám
A konečně se ukázalo hezké počasí, tak si užívejte. Valím na prochajdu.

worick
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2009 07:44
- Nahlásit

Teda ještě k těm klíšťatům. U nás je to opravdu snad ještě horší než vloni, včera jsme makali s pesama na zahradě a jenom jsem jim s čumáků sbírala pobíhající. To samé u babči našich Alfovi + 4 přisáté na hlavě co už měl. Dopoledne mi volal brácha, že Alf(to je ten křížený špic), vyběhl za humna a pak dopajdal domů, nese nohu nahoře. Mám obavu, že si urval zase kolení vazy. Už to má zoperované na jedné zadní, teď to bohužel vypadá na tu druhou. Jestli to tak bude, tak je to průser jak mraky -je mu 14 a veterinář už ho předloni nechtěl uspat, že to srdíčko už dobré není. Vůbec netuším co budem dělat

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2009 15:19
- Nahlásit

worick
jé to je blbýdržím palečky ať se to urovná i bez operace

Jinak Vám všem přeji krásný sluníčkový víkend...a že bude

worick
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2009 15:40
- Nahlásit

Ivisek77
Díky, uvidím dneska, jestli se to nezlepšilo.
Jestli toho víkendu dožijeme. Makám teď na zahradě od nevidím do nevidím a teď na obědě už jsem nevěděla jak se posadit - děsně mně bolí v kříži z toho, jak pořád čupím v předklonu. Už to vidím -Tom v sobotu naběhne plný elánu hned od rána a já se tam připloužím s kyselým ksichtem, protože za celý týden už toho mám o víkendu celkem plné zuby a radši bych šla někam na prochajdu
Zato vám to u nového domečku půjde všechno samo od ruky a s radostí. Tak se čiňte, práci zdar.

Noemi
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2009 08:43
- Nahlásit

Včera jsme byli na prochajdě ještě pozdě večer.... Nachmatala jsem mu na náprsence asi 8 bodláků , tak jsem Méďu potom vzala do sklepa na česání. Celou dobu, co jsem ho česala, seděl ve dveřích kocour a čistil se a házel na psa opovržlivé pohledy "vidíš, ty obludo, JÁ SÁM, nikdo mě nemusí česat"

Noemi
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2009 08:02
- Nahlásit

Máme doma jediného psa ve vsi, který ještě není přesrstěný... I co mají berňáka, tak nadává, že pořád jen češe a češe a češe...
Už doma taky línáte?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2009 12:59
- Nahlásit

Dneska jsem z Alfréda povytáhla pár chlupů - jenže ti naši pokojoví psi zas tak mohutnou zimní srst neměli ...

worick
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2009 14:43
- Nahlásit

Čau ve spolek, tak mi včera měli velké koupání - teda spíš koupání dvou velkých psů...Probíhalo to celkem v pohodě, Worička jsem sice tahla do sprcháče ,,na smyka", ale když pochopil, že mu lehnout na záda v tomto případě stejně nepomůže, tak teda šel. Línají kočky - mám plný barák chlupů, začal Woriček, tomu první ,,odpadávají" packy a Berča je pořád jako medvěd, zatím moc línat nezačal a to ho nutí pořád chodit v rybníce po vodě, jelikož je mu vedro.

Dines
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2009 15:45
- Nahlásit

Noemi
Přemýšlím, že bych zkusila ten Duowin nebo Exspot, které jsou levnější...
ExSpot jsem měla loni a spokojenost Mají ho tu na Pražské v té veterinární lékárně

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 14:43
- Nahlásit

Noemi
Taky jsme zatím v pohodě,ale ta naše srst,nesrstJeště pořád je to byťák,tak nemá pouštět taky co.A bodláky???Denně vyčesáváme,protože nejvíc jí baví brobíhat tím zarostlým sajrajtem
Jinak s hrůzou jsem ve střehu,je nám 8 měsíců,tak se blíží první hárání.Její máme hárala v 9měsících.

Ale jinak je krásně tolik jsem se na hezké počasí těšila

worick
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2009 15:57
- Nahlásit

Tak jsme dnes konečně nastříkali ta klíšťata Frontlinem, protože to je vážně invaze! Na černém Berčovi to tak nevidím, ale stačí mrknout na Worička a pět po něm leze. Vyberu a za 10minut je to to samé. Máme tu vytáčecí pinzetu a kluci jak ví, že za klíšťata je piškot, tak se nechají v pohodě prohlídnout a povytahovat a to hlavně z hlavy a čumáku (jinde je stejně nenajdu). A v poho drží. To náš Alfík se jaší, jako bych mu chtěla ukroutit celou hlavu. No a ten stříkací Frontline se jim teda nelíbil ani trochu. Zpočátku ucukávali, já je ukecávala, pak jsme vyjednávali o piškotech a nakonec se teda povedlo. Uvidím zítra jestli to bude stačit nebo budu muset ještě přidat. Snad i někde chytli blechy, protože se od pondělí drbou.

Noemi
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2009 22:39
- Nahlásit

O víkendu se Advantix z loňska nenašel . Takže Méďa dostal obojek proti klíšťatům, který jsme z nevědomosti zakoupili loni a nikdy nepoužili... Účinost nulová (včera 6 klíšťat, dnes 2 :confused, aspoň že se potom neosypal... Dneska jsem koupila Duowin, vet se dušoval, že ampulka 15-30 kg (180 Kč) v pohodě stačí na 40 kg psa, tak jsem na to velice zvědavá...
Čekala jsem, že po letošn zimě klíšťat výrazně ubude a ono to má spíše opačn tendence, ach jo...

worick
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2009 23:35
- Nahlásit

Noemi
Néé, neubylo, namnožili se. Jenom tahám a tahám. Psi mají po 5ti vždycky, kočky tak po 3kusech. A plno běhacích ještě nepřisátých. A to jsou celý den třeba jen v zahradě. Uvidím po tom Frontline.

<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . 61 . 62 . 63 . 64 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání