Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2009 01:28
- Nahlásit

Ivisek77
Jé, mě se konečně podařilo otevřít vaše stránky. Já jsem si trdlo nevšimla, že je v adrese překlep, až teď jsem to zkusila opravit a jsem tam! Tak vás všechny hezky vidím rodinko! Ten mailík tam, platí? Jestli jo, tak to ti ráda pošlu fotky.

Noemi
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2009 08:27
- Nahlásit

Včera mě úplně zdecimoval přítel, že si myslí, že v neděli moc šancí nemáme, protože posuzovat bude ženská v "nejlepších letech" To jsou problémy, co? Koukala jsem, že tam Bergeron bude mít ségru i s panem chovatelem...

Tomu se fakt nevyhneš. Ono je hezké, když se chodníček hezky ,,vine", ale psiska a my někdy taky, chodíme tou nejkratší možnou
O víkendu jsem plela bylinkovou zahrádku (kromě bylinek mě kytky moc neberou, ale tohle je můj opravdu veliký koníček), Bergeron v pohodě ležel ve stínu asi 3 metry ode mě, jen co se uvolnil metr a půl čtverečí vypletý, přišel a na to vypleté místo si lehl (byť je to lehce ve svahu)

worick
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2009 10:32 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Noemi
Tak nevím jestli toto ,,zalehávání" je specialita jen berňáků, ale Beruša v tom taky vyniká! Mám někdy dojem, že mi tu prdel navalí přesně těsně k té kytce schválně
ženská v "nejlepších letech"
počkej neblbni, to jsem já
Proč myslíš? Jako, že kdyby ti ho předváděl chlap, tak to by se potentoc, ale mladou kočku pěkně vypoklonkuje? Tak to máš možná pravdu...Mám s takovýma babama taky podobnou zkušenost. S chlapama - tu opačnou Hele, tak tam podstrč taťku !!

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2009 15:48
- Nahlásit

worick
Ahojky,no je to honička se urvatNet mám teď jen v práci,na domku čekáme na připojení a navíc není čas
To mě ani nestraš,jestli teď s ním vydržím to nejhorší a pak by mě začal honit sukně,to mu raději uvařím kafe od žida

Jinak s tou zahradfou mě to je jasné,ale jsem zvědavá jak to vydržímTeď jsme kopali odvodnění okolo baráku a 2dny se sotva hejbu a to máme teprve zakládat trávník....už teď se mi o tom týden zdá.Já myslím,že letos ještě moc zahrady neužijeme,že se bude muset trochu nechat ten trávník dozrát.No uvidíme
Bude hezký teplý víkend,tak si užívejteDík za návštěvu stránek,adresa platí,budu se těšit na fotky

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2009 17:45
- Nahlásit

Noemi
O víkendu jsem plela bylinkovou zahrádku (kromě bylinek mě kytky moc neberou, ale tohle je můj opravdu veliký koníček), Bergeron v pohodě ležel ve stínu asi 3 metry ode mě, jen co se uvolnil metr a půl čtverečí vypletý, přišel a na to vypleté místo si lehl (byť je to lehce ve svahu

to mi připomíná,zasadili jsme s Tomem první strom na holé zahradě,vypustili Barču a první bylo,že ho chtěla aportovat no bude to veselé,ať žijou zábrany a ohrádkyDoufám,že to hruštička vydrží))
Bylinky mám taky moc ráda,už se těším až je nasázím

Strejda
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2009 14:57
- Nahlásit

Všem zahradnicím
My bychom taky chtěli upravenou zahradu, ale naše odborná zahradní asistentka o ni pečuje stylem "divoký prase můj vzor". Na vedlejšák ještě dokončuje základní archeologický výzkum, který její předchůdkyně zanedbala. Moc hezky to nevypadá.

worick
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2009 18:11
- Nahlásit

Strejda
Jéé ahoj, pořád chodím mrkat, jestli se někdo o svátcích urval a všichni asi výletujou. U nás je zas druhý den hnusný vichr a dnes k tomu i pěkná zima, tak jsme výlet odložili na zítřek, snad má být líp.
Holka a ryje? Hmm, já bych takové ,,lumpárny" spíš tipovala na kluky (i když já sama nebyla jiná), ale že ji baví zahradničit, mně zas tak nepřekvapuje
Naši kluci odhalili, že úplně nejlepší je prohrabávat kompostér, neb tam najdou minimálně suchý chleba. Včera o půlnoci Tom přišel z krmení a říká mi: ,,kluci objevili ježka, vysvětloval jsem jim ať ho nechají na pokoji, ale radši tam posviť baterkou, jestli ho nemordují". Projedu z patra zahradu a vidím dvě oranžové očiska čučet zhora z kompostéru. A jen třeštili a čekali jestli je vidím a začnu ječet ať vypadnou. Nechávám je, ať se baví... Máme zděný kompostér 2,5m vysoký a jedna část je úplně plná, tak jsme zbytky zahrabávali tam, jenže jak se do poloviny zaplnila i ta druhá část, tak ty potvory už tam vyskočí.
Dnes jsme v poledne objevili před garáží velkou myš, tak to taky bude ,,překvapení" ve které části zahrady ji vykutali (jestli ji teda někde nečmajzli kočkám)

Strejda
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2009 12:05
- Nahlásit

worick
všichni asi výletujou
Tak bych výletoval, ale mám nějakou práci. Když jsem přijel v sobotu večer domů, tak jsem zjistil, že navíc malujeme. Příští týden už výlet jistě vyjde.

Salina se do kompostéru nevejde. Jinak by ho jistě prozkoumala. Chleba by tam nenašla, ten jí dáváme rovnou.

Noemi
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2009 07:47
- Nahlásit

U nás je návštěva kompostu součástí každodenního programu, prostě se tam chodí nasvačit...

Tak máme konečně za sebou Prahu. Jsme oba úplně vyřízení, protože jsem strašně nastydlá, ale nikdo nechtěl jít předvádět místo mě . No zvládli jsme to, sice za VD, ale rozhodčí nám nic nevytýkala, prostě jsme jí nebyli sympatičtí (to se ale dalo předpokládat ). Bergeron ale včera super předváděl, už jsem se s ním nemusela přetahovat jako o život (samozřejmě zbytek chození po areálu ano).
Dokonce jsme koupili i nový košík, zkoušeli jsme jich asi 15, asi máme divného psa, protože mu prostě žádný neseděl, nakonec máme košík pro pittbul-fena kovový (už se těším na modřiny).
Koupili jsme také nové granule ve velikosti piškotů, ty byly jediné, které ráčil na výstavě alespoň ochutnat...
Když jsme jeli domů, měli jsme s vlakem 50 mnut zpoždění, tak nám ujel v Čerčanech přípoj a pobavili jsme půlku hospody kozumací Ruské zmrzliny, protože Bergeron dělal strašně šikovného, 2 minuty si zmrzlinu držel mezi packami a opatrně lízal mezi oplatkama, pak udělal chramst a celou zmrzlinu naráz sežral

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2009 14:13
- Nahlásit

Noemi
Moc gratuluji k výsledkuTolik jsem se tam těšila,ale museli jsme kompletně dovyklidit starý byt a vymalovat.Volali z realitky,že mají zájemce,tak šla zábava stranou.Jsem zvědavá,kdy najedeme na normální režim?

Jinak nám Bára úspěšně nachytala tisíce bodláků,ani nevím kde to objevilaTak češeme a češemeTaky byla Bára prvně ve vodě,ale já musela na půl cesty s níTo byla srandaNo musela jsem jí trochu popostrčit ,ale podruhé šla zase,tak si myslím,že bude mít vodu ráda

worick
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2009 15:24 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Noemi
Vidíš, 2 dny chodím nahlížet, jak vám všechno dopadlo (byli jste i v té ZOO?) A když dáš konečně report, tak ani nemám kdy reagovat. No vidíš, tak jste to celkem v pohodě zvládli. Já bych si to předvádění u Berryna vůbec nedovedla představit. Jo Noemi, vymyslela jsem, jak ti pošlu naše fotky. Mrkni na stránky od Iviska - má tam mailovou adresu a pošli jí mailíka ať ti přepošle adresu moji. A hoď mi tam taky nějakou fotečku. Dík.

My jsme měli včera dlouhou prochajdu cca 10km a celkem dost teplo, 300m od baráku už Berry lehal pod každý stromek alespoň na chviličku...Bála jsem se aby dnes nekulhal, ale dobré, bylo to jen to horko. Pletl nohama jak kůň na pardubické před cílem, musela jsem se mu smát. Tom s Woričkem utíkali dopředu, 100m před Berrym, pak se za nima ploužil Berry - jako ten skunk v ,,Bohové musejí být šílení" a 50m za ním s batohem já - to už bylo těch 300m k baráku. Soused letěl k brance, že: ,,ježíš, já koukám jak to, že ten váš černý pes šmatlá sám kolem a až teď vidím, že tu jdeš taky". Smála jsem se, že to chce dohnat Toma s Woričkem, ale to už sebou stejně kecnul na cestě pod ořech a čekal radši na mně.

worick
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2009 15:30 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Ivisek77
Kdyby tě žádala Noemi o moji adresu, prosím přepošli jí. Díky moc.
Normální režim - na to zapomeň, to si říkám už 2 roky a ještě v něm nejedu

Noemi
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2009 20:46
- Nahlásit

Ivisek77
Díky za přeposlání fotek
worick
(byli jste i v té ZOO?)
Jak jsem psala, jsem hrozně nastydlá, takže zoo jsme odložili na příště a strávili pěkné odpoledne v Krčáku (aneb největší lesopark Prahy 4)...
Berry lehal pod každý stromek alespoň na chviličku...
To znám, vždycky mám strach, že se jednou opravdu nezvedne, protože je to komediant, tak sebou vždycky teatrálně praští o zem a dělá, že v příští minutě umře

Noemi
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2009 20:52
- Nahlásit

Začínám mít pocit, že mám doma pejsu s nejkratším čumákem na světě, musím ho vyfotit z boku...

worick
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2009 07:37
- Nahlásit

Noemi
jsem hrozně nastydlá -ale chuděro, kde´s k tomu přišla? Anebo si jak naše mamka, které je kosa, ale nechce se jí jít si něco na sebe hodit a hned má 3 opary vyhozené....A v pátek ji taky začalo bolet v krku, i trochu teplotu měla a jelikož jsme všichni tři (i s bráchou)měli narozky, tak jsme jeli na slavnostní večeři a na druhý den bolelo v krku mně a tchýni a v neděli ráno zas Toma, protože v sobotu byl v zahradě právě s tou svojí mamkou. Tak jsme si toho bacila hezky předali prakticky celá rodina (bráchy a tchána jsem se nezeptala)
Začínám mít pocit, že mám doma pejsu s nejkratším čumákem na světě, musím ho vyfotit z boku... - vyfoť a pošli, pošli, plís...

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2009 15:43
- Nahlásit

worick
Díky moc za fotečkyNádherní pesani))A ta krásná zahrada,nechápu,jak je to možné,že tam máš psi a tak hezkou zahradu?To vydrží?Tak se to dá naučit?Fakt hezké obrázkyTiše závidím tu zelenou oázu....u nás je ještě mraky práce.Teď netrpělivě vyhlížím kdy se začne klubat trávník

worick
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2009 16:18
- Nahlásit

Ivisek77
Ha, ha, přece ti nebudu posílat fotky těch zničených částí Ale ne, není to tak hrozné, sem tam něco, ale v tom rozsahu se to ztratí. Třeba je tam takový kopeček s levandulí, pod sněhem tam dolovali myš a jak skákali oba okolo, tak krom té jedné vykopané, dalších 10 vylámali. Jenže po bližším ohledání jsem zjistila, že je stejně hrozně přestárlá a už málo opukávala i tak potřebovala zmladit. Letos už parádu nenadělá, ale alespoň jsem se poučila a začnu postupně zmlazovat i na ostatních záhonech, aby pak taky ,,neodešla" najednou. Celkem se to naučit dá, myslím že jednoho psa dobře, dva se občas při hrách ,,zapomenou"! Ale i když při práci v kytkách za mnou některý přijde, důsledně ho vykážu na cestu či trávník a jdu si tam k němu chviličku pohrát. A pořád opakuju:,,do kytiček ne, na travičku", atd. Berča to chápe 100%, Woriček někdy myslí, že je průser a místo aby odklusal mimo, svalí se na záda v těch kytkách. To je pak ještě horší...
Tak jste zvládli zasadit, no vidíš. A chodíš ještě? Už si to přesně nepamatuju, ale tak za 5-7dní, už je vidět a pak to jde rychle. Ale pořád udržovat vlhký. Jak vyschne, polovina semínek už nevyraší a zůstane jednodruhová - taky se nám stalo, že jo..

Noemi
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2009 19:00
- Nahlásit

ale chuděro, kde´s k tomu přišla?
Já průběžně chcípu od půlky února (Chřipka, zánět dutin, hnisavá angína a teď tohle), dneska pomyslný pohár trpělivosti přetekl a vyrazila jsem k lékaři, takže zítra razím na krev a příští týden na imunologii...
A pořád opakuju:,,do kytiček ne, na travičku", atd. Berča to chápe 100%
Bergie naštěstí chápe systém ukazování, takže když vleze na skalku, aby šel vyprovodit nějakého kolemjdoucí, tak stačí zařvat a ukázat...Já mám vůbec pocit, že ten pes všemu naprosto stoprocentně rozumí, jen se mu občas nechce...

worick
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2009 20:12
- Nahlásit

Noemi
Já mám vůbec pocit, že ten pes všemu naprosto stoprocentně rozumí, jen se mu občas nechce...
Přesně tak!

Drakopes
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2009 13:26
- Nahlásit

Já mám vůbec pocit, že ten pes všemu naprosto stoprocentně rozumí, jen se mu občas nechce...
Přesně tak!

To mluvíte o našich psech?? Výraz slyším, rozumím, ale neposlouchám ...

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2009 16:36
- Nahlásit

Jo,jo,taky se přidám.Když jdeme venčit okolo čerstvě zasetého,kam nesmí,tak stači v klidu...tam nesmíš,u mě pojď a pohoda,přesně ví co se má,ale když nechce.....to můžu dělat co chci a je to v háji.Ale musím říct,že ona chce tak strašně dělat radost,že s ní nemám problém Je to zlatíčko,i když čím dál těžší Je to fakt super rasa

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2009 16:39
- Nahlásit

také s tím naprosto souhlasím,výstižně popsáno

worick
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2009 17:40
- Nahlásit

Noemi
Ivisek77
Drakopes
Fakt jsou úžasní, ti naši berňuši. A vzhledem k tomu, že to máte taky tak, to bude asi opravdu tou rasou. Dopředu jsem o tom četla, ale Berry mně vždycky znova udiví. Většinou vůbec povely nedávám, normálně s nima mluvím (jenom jako s malým děckem) a běžné věci normálně chápe. Proto taky Tom nechce, aby Berry chodil na cvičák a tam na něj ať už já nebo někdo hulákal povely. Předevčírem mi kousnul některý z nich do sťopky okrasného česneku před domem v truhlíku (vloni je zlikvidovali všechny, to je ještě čeká), takže česnek svěsil hlavu. Tak jsem včera vzala bambusovou tyčku, že mu jako dám dlahu. Už po cestě mi Berča pořád tahal tu tyčku z ruky, tak jsem mu říkala, že ji potřebuju na česnek, ale už jsem tušila, že jakmile ho zaujala, je zle. Připáskovala jsem ji k česneku, asistoval Woriček, tak jsem mu vysvětlovala, že to tam musí být, jelikož ho kousli. Nic, šel pryč a dál si jí nevšímal. Ráno obcházím okna a už vidím ne tyčku, ale pochopitelně celý česnek vyrvaný na trávníku. Šla jsem normálně za nima, muchlovali jsme se za barákem, obchůzka zahrady, přišli jsme dopředu, Woriček tam chodí se mnou a Berry vždycky sedí v půli trávníku u prasete (gumového, pak máme tahání a házení prasete). Dojdu 5m od česneku mrknu naň a než jsem vůbec nahodila naštvaný výraz, Berry jak mně napjatě sledoval jestli si všimnu v té chvíli stahnul ocas a šoural se směr bouda. Tak mu říkám:,,hele berňucho ty nikam nechoď, pocem, pocem, co to má být - tady to vyrvané kvítečko? Podle hlasu poznal, že to hromy blesky nebudou, tak jen zůstal sedět u zdi, přivřel oči a poslouchal jak mu nadávám, že hodný pejsek kvítečka neškube a že je velký osel a má mít rozum a ťukala jsem mu tím zbytkem na čelo. Tak mi podal packu, ať toho nechám, že už bude hodný (protože jim taky vždycky říkám, že hodný pejsek neskáče jak tajtrlík po lidech, ale pěkně si sedne a pozdraví). Woriček, ten zas hned skloní hlavu do plazícího postoje, nejistě mele ocáskem a když zjistí, že ho nepřizabiju, tak mi letí lízat ksicht tak vehementně, že mám vybělené i zuby
Kdyžj sem to ráno referovala Tomovi - ten česnek, tak říkal: Berrynek, ten ne, ten by to neudělal. Říkám:,,prakticky se přiznal a už večer šel po té tyčce". Ahaaa. ,,No, to neděláš dobře s tou tyčkou Jaromíre... tyčka, to je jiná, to je velké lákadlo i pro Berrynka!"

rogersova
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2009 17:53
- Nahlásit

Drakopes

vse nejlepsi k dnesnim druhym narozeninam preje segra Abora.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2009 18:05
- Nahlásit

rogersova

Děkujeme, právě se chystáme na společnou večeři a i vám přejeme v té dospělosti hodně pohody...

a ještě story se psy - přijde Níloušek s přetahovadlem v tlamě. Dloubne do mě, ať se jdu přetahovat. U toho je povinností vrčet. A jakmile začnu pořádně vrčet, příjde důstojně Alfréd, opatrně převezme přetahovadlo za mě a i to vrčení ... (dělá to jen mně
jdem na tu večeři

Strejda
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2009 08:12
- Nahlásit

worick
Proto taky Tom nechce, aby Berry chodil na cvičák a tam na něj ať už já nebo někdo hulákal povely.
Na berňáka se nehuláká, protože to nepotřebuje. Na cvičáku to po nás nikdo nechce a všechno děláme po dobrém. Tiché povely jsou u zkoušky výhoda, protože je rozhodčí neslyší. Třeba u BH, kde se nevelí. Jen necvičíme obranu, protože do lidí se přeci nekouše.

worick
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2009 09:56
- Nahlásit

Strejda
Jen necvičíme obranu, protože do lidí se přeci nekouše.
Na berňáka se nehuláká - jenomže ne na každém cvičáku jsou tak fundovaní. U nás jsou právě staří páprdové kteří měli všichni a vždy NO, maximálně nějaký dobrman či rotvajler, teď zase buly. A machrujou tam jeden přes druhého, jak jsou ti jejich psi z nich ,,machů" připosraní. Jen jsem mrkla kolem a vzala psy a ,,nohy na ramena". Ambice na nějaké zkoušky nemáme, stačí když to budou normálně fungující psi domácí

worick
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2009 09:57 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
a ještě story se psy - přijde Níloušek s přetahovadlem v tlamě. Dloubne do mě, ať se jdu přetahovat. U toho je povinností vrčet. A jakmile začnu pořádně vrčet, příjde důstojně Alfréd, opatrně převezme přetahovadlo za mě a i to vrčení ... (dělá to jen mně)

Tyhle blbiny mně baví, to si vždycky ráda přečtu...

Strejda
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2009 12:31
- Nahlásit

worick
Ambice na nějaké zkoušky nemáme, stačí když to budou normálně fungující psi domácí
My zkoušky vlastně taky na nic nepotřebujeme. Na cvičák jsme začali chodit, aby se Salina odnaučila skákat na lidi. Skáče pořád, ale začalo nás to oba bavit.

Janiii
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2009 13:41
- Nahlásit

zdravím před víkendem, všem oslavencům přeju hlavně zdravíčko, protože bez toho to nejde, a spoustu veselých zážitků!!!
my odjíždíme sbírat veselé zážitky na prodloužený víkend, stejně jako vloni, akorát ve změněné sestavě, bude tam berňáků jako šafránu a spousta jiných hafanů, tak jsem zvědavá jak budeme fungovat - resp. to tuším, protože Berni neviděla cvičák od začátku zimy
Strejda
a zkoušeli jste ty obrany? nebo to Salinu nebaví? Berni je z nich nadšená, figuranta zbožňuje, dojde si pro pomazlení, a jakmile si vezme rukáv a kůži tak se může zbláznit
na žádný další zkoušky taky už jít nechci, ale Berni to baví, tak proč jí to občas nedopřát ikdyž ví, že do lidí se nekouše

<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání